פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
הקשר בין היפותירואידיזם אצל האם לאוטיזם אצל הילד
מאיה 28/01/2024 | 16:18שלום רב, יש לי 2 ילדים מ IVF (עקב בעיית זרע אצל בעלי) ושניהם על הרצף האוטיסטי. בבדיקות גנטיות לא נמצא דבר, אני יודעת שעדיין לא מצאו סיבה לאוטיזם ברוב המקרים, אבל קראתי שתת פעילות של בלוטת התריס אצל האם בהריון עלולה לגרום לאוטיזם. יש לי שאלה מעניינת: האם הבעייתיות של היפותירואידיזם אצל האישה ההרה היא בזמן הפריית העובר דווקא או בתהליך ההריון עצמו? אסביר למה אני שואלת: שני הילדים היו עוברים מוקפאים מאותה שאיבת ביציות, כשבתקופת שאיבת הביציות וכן בהריון של הילד הראשון היה לי תת פעילות קלה, ואילו בהריון השני כבר הייתי מאוזנת (אבל כאמור העובר היה עובר מוקפא מאותה שאיבה) אסביר מה היה עם ה TSH לאורך השנים: כשלושה חודשים לפני ההריון של הילד הראשון היה לי בבדיקות דם TSH של 6.08. כלומר תת פעילות קלה. אף רופא לא אמר לי על זה כלום, אני לא הבנתי אז מה המשמעות, ונכנסתי כך להריון ללא טיפול תרופתי עבור הבלוטה. כשנה לאחר הלידה הערך של ה TSH היה 6.82 , כלומר כמעט אותו דבר כמו לפני ההריון (בין 2 בדיקות אלו, כלומר מלפני ההריון עד שנה אחרי הלידה לא נעשו בדיקות נוספות של ה TSH ) לאחר שנה נוספת היה TSH של 25, ואז התחלתי לקחת אלטרוקסין והתאזנתי ולאחר חצי שנה נכנסתי להריון עם הילד השני (שהיה כאמור עובר מוקפא מאותה שאיבה) כשאני כבר עם ערכי TSH תקינים. אבל גם הוא עם אוטיזם. חשוב לי לדעת, כפי ששאלתי בתחילה - האם הבעייתיות של היפותירואידיזם אצל האישה ההרה היא בזמן הפריית העובר דווקא או בתהליך ההריון עצמו. כי יש לי עדיין עוברים מוקפאים מאותה שאיבה, ואני תוהה, אם יש בעיה להשתמש בהם, למרות שכעת אני מאוזנת מבחינת הבלוטה, לאור הסיפור עם תת הפעילות של בלוטת התריס בזמן שאיבת הביציות. תודה מראש וסליחה על האורך...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תת תריסיות בהריון
ד"ר נירית אבירן 29/01/2024 | 07:49תת פעילות קלה וודאי לא גורמת אוטיזם, בכל מקרה ככל הידוע היום תת פעילות קשה תגרום לירידה ב IQ של העובר בשליש הראשון ולא בהפרייה
-
-
רגל קרה ורגל חמה
אברהם 28/01/2024 | 20:48שלום בחודשים האחרונים החלה לי תופעה של רגל קרה ורגל חמה. נשלחתי לבדיקת דופלר עורקים שיצאה תקינה. אני נוטל פרוקור ורמת הtsh שלי 8.9 בבדיקות מעבדה ולפני מספר חודשים הרמה היתה 6.5 נשלחתי לאנדוקרינולוג שאמר לבוא בעוד שנה ולא קיבלתי שום טיפול לבלוטה. האם תת פעילות מחייבת טיפול תרופתי ויש קשר לרגל הקרה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תת פעילות קלה ער פרוקור
ד"ר נירית אבירן 29/01/2024 | 07:49לא חובה לטפל ואין קשר לרגליים
-
-
משחת סטרואידים בטאקורטן ובדיקות דם
עדי 27/01/2024 | 08:50היי, אני אמורה לבצע בדיקות דם ורוק לקורטיזול ובדיקות הורמונליות נוספות של בלוטת התריס , igf1 ,ctx אני מורחת באופן מקומי משחת סטרואידים . כמה זמן מראש יש להפסיק על מנת לא לפגוע באמינות הבדיקות ? תודה מראש .פתח בחלון חדש-
שאלת המשך משחת סטרואידים
עדי 28/01/2024 | 20:51האם שבועיים זה טווח מספיק או שצריך יותר ? -
תשובת מומחה קורטיזול
ד"ר נירית אבירן 27/01/2024 | 23:32כמה שבועות
-
-
מחלת TED - בדיקת נוגדנים
MAHO 25/01/2024 | 19:32שלום. שנה וחחצי אחרי טיפול ביוד רדיאקטיבי, מהתחילו תסמינים של ראיה כפולה , והתנפחות קטנה של עפעפיים. T4 T3 TSH במצב סביר. רופא עיינים שלח אותי למיון עיננים. אחרי בדיקות רופא במיון המליצו לעשות בדיקות לנוגדנים TPO , THYROGLOBULIN ו TSHR רופא משפחה במקום נוגדנים ל TSHR נתן לי בדיקות ל TSI . האם זה אותו דבר ? יש בכלל בקופות חולים בדיקת לנוגדנים TSHR ? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TSI
ד"ר נירית אבירן 26/01/2024 | 14:37כן
-
-
תת פעילות בלוטות התריס בהריון
הריון ובלוטת התריס 25/01/2024 | 08:39היי, אני מטופלת ביותרוקס מזה שנה לפני כניסה להריון במינון 400 מ״מ, מתחילת ההריון העלו לי את המינון ל 450 מ״מ בשבוע. היום אני שבוע 12, מתחילת ההריון ערך tsh נע בין 1.6-1.8 היום בתוצאות בדיקת דם עלה ל 3.09 האם יש ממה להילחץ? שאר הבדיקות הקושרות לבלוטה תקינות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יוטירוקס בהריון
ד"ר נירית אבירן 25/01/2024 | 17:34אין מה להילחץ אך יש לפנות לרופא שלך להעלאת המינון
-
-
תירואידיטיס
YASMIN 24/01/2024 | 11:36שלום דוקטור! מצ"ב תוצאות של בדיקת U.S. שביצעתי לאחר שגיליתי כאבים כשנוגעים וקצת לוחצים על הצוואר קדמי גם בצד שמאל וגם בימין. כשלא נוגעים – אין שום כאב. סיבת ההפניה: לפני כשבועיים במגע הרגישה כאבים בצוואר קדמי מצד שמאל. ממצאים: US של הצוואר ========== בלוטת התריס לא מוגדלת. איסטמוס בעובי: 2.5 מ"מ. אונה ימנית: 17*20 מ"מ. אונה שמאלית: 15*17 מ"מ. בעלת מרקם בלתי אחיד גס . ללא היפרמיה על פי דופלר. ללא עדות לבלוטות פרא-טירואיד מוגדלות. בלוטות הרוק )בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות( בגודל ומרקם תקינים. אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות או חשודות בצוואר. סיכום: תמונה סונוגרפית של תאירודיטיס לפי המלצה של רופא משפחה לקחתי 10 ימים כדורים איבופן. סיימתי נטילת כדורים אבל כאב עדיין לא חלף. בדיקות דם שביצעתי יומים לפני שעשיתי U.S. - היו תקינות. שאלות: 1. האם תירודיטוס יכול לחלוף לבד? 2. איזה בדיקות עוד אפשר לעשות בשביל לגלות מה המצבי? 3. איזה טיפול היית ממליצה במצבי? 4. בימים אחרונים אני גם מרגישה קצת כאבי גרון. תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רגישות צוארית
ד"ר נירית אבירן 24/01/2024 | 18:17איני יודעת לסייע בלךי לבדוק ולהתרשם בעצמי, אם זו תירואידיטיס לעיתים נדרש טיפול יותר ממושך אבל אולי זו לא האבחנה
-
-
פרולקטין גבוה בדם
איתמר 23/01/2024 | 16:41שלום בן 75 נשוי +4. מקבל טיפול בלחץ דם גבוה ובמדללי דם.מזה כ-5 שנים אני מקבל טיפול בדואודרט או בערמוניה + בגלל גדילה משמעותית (שפירה) של בלוטת הערמונית. בשבועיים האחרונים יש לי תחושה מוזרה(מעין כאב עמום ורגישות במגע) בחזה ובפיטמות. . .בבדיקת פרולקטין בדם יצא 524 כשטווח הנורמה 45-375. מה לעשות? תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ערמוניה וגניקומסטיה
ד"ר נירית אבירן 24/01/2024 | 08:39לפנות לרופא המטפל, ייתכן ויש קשר לתרופה, בדיקת פרולקטין יש לבצע בעירנות של 3 שעות
-
-
אוזמפיק ודלקת כיס מרה
אורי 22/01/2024 | 19:45אני מטופל באוזמפיק מזה כחצי שנה; נוטל כרגע 1 מ"ג. לאחרונה התפתחה אצלי דלקת כיס מרה חריפה שהצריכה אשפוז, טיפול באנטיביוטיקה וניתוח דחוף לכריתת הכיס. רופאת המשפחה אמרה לי שאחת מתופעות הלוואי הנדירות של אוזמפיק היא דלקת כיס מרה. שאלתי - האם נכון להמשיך את הטיפול באוזמפיק? האם הסיכון עדיין קיים לאחר הכריתה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אוזמםיק ואבני מרה
ד"ר נירית אבירן 24/01/2024 | 08:38יש לפנות לרופא שלך להתייעץ לגבי זה
-
-
מרקפטיזול כאב גרון
שרה 22/01/2024 | 19:10שלום רב ,בעקבות התפרצות הורמונים בבלוטת התריס ,קיבלתי כדורי מרקפטיזול 20 מ״ג.כנראה התקררתי עם כאב גרון,קצת נזלת ושיעול קל.האם עלי להפסיק או להמשיך את לקיחת הכדור פעם ביוםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מרקפטיזול
ד"ר נירית אבירן 24/01/2024 | 08:36יש לבצע מייד ספירת דם ולפנות עם התשובה לרופא שלך, בפרט אם יש חום
-
-
בקשר לקורטיזול בדם
ניב נחום 22/01/2024 | 18:53שלום רציתי לשאול אם זה תקין 356.0 nmol/L קורטיזול תוצאהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קורטיזול
ד"ר נירית אבירן 24/01/2024 | 08:36בעקרון כן אבל תלוי מדוע נבדק
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים