פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שוק מטבולי
שלום 22/10/2023 | 15:27שלום. לאחר נסיון לעבור לתזונת קיטו שנעשתה מהר מידי. הגוף נכנס לשוק כאשר לא קיבל פחמימות במשך כמה ימים. נכנס לסטרס חזק. וכעת אני נאלץ לאכול כל שעה. אם אני לא אוכל כל שעה הגוף נתחיל לרעוד, פלפטציות. גלוקונאוגנזה מתרחש בכל שעה. אני אוכל כל שעה 24. 7 הגוף מתעורר מהשינה אחרי שעה. כנראה שיש גם סוג של ריאקטיב היפו ההרגשה היא של נפילות סוכר היפוגלקמיה, אבל בגלוקומטר מראה מספרים בסדר. לא פחות ממה 80. אני אבוד עצות והרופא שלי לא יודע מה לעשות. בדיקות דם כלליות תקינות. האם מוכר כזה דבר ברפואה? מה ניתן לעשות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך
ד"ר נירית אבירן 23/10/2023 | 16:55פונה לרופא שלך קודם כל , אולי זו תגובה יחסית כמו סוג של שוק שיחלוף -
המשך
שלום 23/10/2023 | 06:23זה לא היפו במספרים אמיתיים. אני בודק. אך אחרי שעה שאני לא אוכל הגוף נכנס כולו לסטרס ורק אם אני אוכל זה נרגע. אני מנסה למשוך. אבל זה לא אפשרי פלפטציות, רעידות. כמו היפו אבל לא באמת. כבד משחרר גלוקוז אחרי שעה. כאילו אני בצום של שעות. מה אפשר לעשות? לאן ממשיכים מכאן אני סובל נורא. תודה -
תשובת מומחה קטו
ד"ר נירית אבירן 22/10/2023 | 22:52אני לא חושבת שאלו היפוגליקמיות אך לא יכולה לדעת מרחוק
-
-
בדיקות של הורמון גדילה
שמיניסט מיואש 21/10/2023 | 22:35הי, אני עושה עבודה לבגרות על חוסר בהורמון גדילה ויש לי תוצאה של בדיקת גירוי הורמון גדילה (בדיקה שבה להבנתי משחררים לדם חומר מגרה הפרשת הורמון גדילה ובודקים את רמת ההורמון בדם כל חצי שעה) אבל אין לי את הטווח התקין של התוצאות לאף אחת מהתוצאות שיש לי ולכן אני לא יודע אם התוצאות תקינות או לא ולא מצאתי את המידע באינטרנט (גם לא באנגלית ובאתרי מידע רפואי מוכרים) אשמח לעזרה במציאת הטווחים התקינים של התוצאות (בעיקר לאחר 0 דקות, 30 דקות 60 דקות ו90 דקות) אגב המידה שאמורה להיות היא בug/l.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טסט גלוקוגון
ד"ר נירית אבירן 22/10/2023 | 22:52טסט תקין ערך אחד מעל 7.5
-
-
קורטיזול גבוה
אדיר 19/10/2023 | 15:30בבירור של קורטיזול גבוה. לפני 4 חודשים היו רמות גבוהות של בערך 750. לפנח חודשיים עברתי אירוע סטרסוני מאוד חזק לגוף שכלל שינויים של דיאטה לא נכונים.קריסה של הגוף. ועוד מתאושש מזה. בבדיקה נוספת של הקורטיזול לפני 10 ימים הערכים ירדו ל 420 בבדיקה נוספת היום הערכים ירדו ל 380 Blood cortisol בבוקר אני חושש זה אדרינלים התעייפו ובגלל כל הסטרס מפרישים פחות קורטיזול. האם הגיוני כאלה תנודות בזמן כזה קצר? T3 6.6 טיפה מעל הטווח תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות
ד"ר נירית אבירן 20/10/2023 | 08:35יש לחזור על הבדיקות, הקורטיזול תקין -
המשך
אדיר 19/10/2023 | 19:58T3 גבוה אבל t4 ו tsh תקינים יכול להיות שזה גורם לירידה של הקורטיזול?
-
-
TSH נמוך במספר בדיקות דם רצופות
נף 18/10/2023 | 20:06שלום רב , הנני בחור בן 62 סובל ממספר מחלות רקע - סכרת גבולית ( מטופל בגלוקומין ) . CEREBELLER ATAXIA במעקב נוירולוג ( שיוויו משקל מופרע ) , הפרעה אפקטיבית קלה ומטופל בליתיום 300 מ"ג מזה שנים רבות . רמות אוראהה ( 48.3 ) תחום עליון - 40. בנספר בדיקות דם - רמת TSH נמוכה ( 0.511 ) . האם קשור לליתיום ? האם נדרש אלקטרוסין ? ( אני מרגיש עייפות , ידיים קלות ) . תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TSH
ד"ר נירית אבירן 18/10/2023 | 21:37ייתכן וקשור לליתיום, נדרש מעקב בלבד
-
-
פרוגסטרון גבוה אצל בחור בן 34
דן 17/10/2023 | 17:01שלום ד"ר, אני בן 34. בבדיקות חוזרות ונשנות עליי לציין כי רמות הפרוגסטרון בדמי גבוהות מהנורמל (תוצאה אחרונה מהיום- 1.6 ( נורמה עד 0.6). כמו כן רמות הטסטוסטרון אצלי הן מעט גבוהות מננורמל- סביבות 31 (נורמה עד 30)...עליי לציין כי אני סובל מאקנה כבר שנים רבות בפנים ובגב!!! בבדיקת MRI בטן תפקוד האדרנלים תקין וסונר של האשכים גם הוא תקין! מה יכול להסביר את הסיבה לרמות גבוהות של פרוגסטרון בדמי והאם רמה כזו יכולה לגרום לאקנה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אקנה
ד"ר נירית אבירן 18/10/2023 | 21:36לא תמיד יש הסבר ...ונראה שאין קשר בין הדברים
-
-
היפודנסיות בהיפופיזה חשד לדמם או חלבון הפניה לmri
קלאודיה 16/10/2023 | 19:10בני בן 20 בעקבות כאבי ראש הופנה למיון נעשה ct נימצא היפודנסיות בהיפופיזה בקורלציה של 4\84. חשד לדמן או חלבון? האם מומלץ לבצע mri עם חומר ניגוד או ללא? ומה זה אומר הקורלציה תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה MRI מוח
ד"ר נירית אבירן 16/10/2023 | 20:49MRI אוכף עם גדוליניום
-
-
סאקסנדה או רזין - תת פעילות
נועה 06/10/2023 | 20:51שלום רב, לפני כ- 7 שנים בערך, נותחתי עקב גידול פפילרי בבולטת התריס, וכרתו לי חצי בלוטה. אני נוטלת באופן קבוע מאד , יותרוקס. לפני חודש, רופאת המשפחה המליצה לי על זריקות סאקסנדה, עקב משקל עודף (bmi בערך 34) . רכשתי את התרופה אך טרם התחלתי שימוש בה. היום בביקור שגרתי אצל רופא אחר, הוא טען בתוקף שיש מחקרים שמזהירים משימוש בזריקות אלו , לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס, סרטן בבולטה וכדומה.... ושהוא לא ממליץ בכלל על כך. הוא רשם לי כדורי רזין. אשמח לשמוע מגורם נוסף, מה באמת עדיף מבין השניים , כי לרזין יש תופעות לוואי לא פשוטות , נשמעות כמו תופעות של עודף פעילות בלוטה. תודה מראש נועהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סקסנדה PTC
ד"ר נירית אבירן 07/10/2023 | 18:22רזין לא מומלץ ומותר בשימוש עד 3 חודשים, אם מדובר בסרטן פפילרי אין מניעה מטיפול בסקסנדה
-
-
מירי
מלי 05/10/2023 | 23:57היי בת 43 בריאה אני שלושה חודשים לוקחת ציפרלקס הייתי שוקלת 48 קילו עליתי ל52 הרופאה שלחה אותי לבדיקות כליליות הכול תקין חוץ מתפקוד כבד AST GOT הנורמה 31 התוצאה 34 מעל הנורמה מה זה אומר ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השמנה וציפרלקס
ד"ר נירית אבירן 06/10/2023 | 11:55ייתכן והסיבה היא הציפרלקס
-
-
תוצאת בדיקה איסוף שתן 24 שעות
חניתה 05/10/2023 | 00:51שם הבדיקה CREATININE- U SAMPLE תוצאה 86.6 mg/dL האם תקין? יתר הבדיקות עדייןן אין תשובה תודה רבהפתח בחלון חדש-
ראיתי שכבר ענית לי בקבוצה אחרת אז תודה רבה
חניתה 05/10/2023 | 21:20וחג דמח
-
-
מדדי TPO כשכבר לוקחים אלטרוקסין
רחל גש 04/10/2023 | 21:03שלום רב, אובחנתי לפני שנים רבות עם האשימוטו. בבדיקת הדם האחרונה מדד ה anti TPO שלי הוא 19.3. (לא נבדק מעולם). אני נוטלת אלטרוקסין מזה שנים רבות וה TSH נמוך ותקין לגמרי. האם ה TPO יכול להיות גבוה למרות הטיפול וכו'? תודה רבה מראש על תשובתך. מעריכה מאד על הזמן שאת מקדישה בפורום לתת מידע לשואלים. רחל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה TPO
ד"ר נירית אבירן 05/10/2023 | 20:25רמת הנוגדנים יורדת עם הטיפול התרופתי ולכן אחרי שנים רבות אין לכך משמעות
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים