פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טיפול בכלומיד
בן 04/11/2023 | 23:05שלום, אני גבר בן 30 שנמצא אצלו טסטוסטרון נמוך במספר בדיקות דם. הרופא הציע לי טיפול בכלומיד לפני מתן טסטוסטרון חיצוני בכדי לנסות להחזיר את ההורמונים לציר. האם יש יעילות עם התרופה להחזרה פעילה של ייצור הטסטוסטרון בגוף? מה תופעות הלוואי של התרופה? ומה העדיפות של התרופה הזאת על פני ג'ל או זריקה של טסטוסטרון? האם יש תרופות נוספות שפועלות לייצור טסטוסטרון טבעי בגוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה חוזרת
ד"ר נירית אבירן 07/11/2023 | 11:08עניתי בדוקטורס
-
-
פרולקטין וטוסטסטרון
חי 02/11/2023 | 22:17היי דוקטור אני גבר בן 27 בעקבות העלמות איכות אורגזמה,ירידה בחשק המיני, הפרעה בזקפה, ירידה בזקפות הבוקר, עייפות מצבי רוח אובדן אנרגיה וחיוניות, עלייה בשומן, קושי להתרכז,הקטנת נפח האשך. הגדלה של נפח השד,הסתיידות על גיד.גיליתי שיש לי פרולקטין ברמה גבוהה וטוסטסטרון נמוך פרולקטין 662.09 טוסטסטרון 8.19 מה עליי לעשות ,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרולקטין מוגבר קלות
ד"ר נירית אבירן 03/11/2023 | 10:30לפנות לאנדוקרינולוג אחרי בדיקה חוזרת בעירות 3 שעות
-
-
אדנומה באדרנל ימין וכאב גב באותו איזור
בן 23 02/11/2023 | 10:28שלום אני בן 23 עקב כאב גב עשו לי סיטי והתגלה הסתיידות באדרנל ימין. עברתי בירור בדיקות דם כולל להורמונים הכל יצא תקין. בMRI נצפתה אדנומה בגודל 1.7 ס"מ. לפי הרופא האדנומה אינה מפרישה ולכן בעוד חצי שנה מעקב MRI. אבל בינתיים אני ממש סובל מכאב תמידי מציק בגב/צד בדיוק במקום של אדרנל ימין. הייתי אצל מומחה חוט שדרה שטוען שאין פריצת דיסק. האם לדעתך יכול להיות שהכאב קשור לאדנומה? ואם לא ממה זה עוד עלול להיות קשור? למי לפנות? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אדנומה באדרנל
ד"ר נירית אבירן 03/11/2023 | 10:29לא סביר אבל מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל
-
-
קורטיזול ערכים
שלום 30/10/2023 | 13:57שלום, בבדיקות קורטיזול, לפני 3 שבועות היה 400 לםני שבועיים 300, והיום הוא 200 ממשיך לרדת. מציין כי הגוף מצווי במצב של סטרס כרוני אני חושש מאוד האם זה הגיוני כאלו ירידות בערכים בתוך שבועות. מה אפשר לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קורטיזול
ד"ר נירית אבירן 31/10/2023 | 18:57אין לי מספיק מידע למענה, יש לפנות לרופא המטפל
-
-
טיפול בחוסר בטסטוסטרון
רונן 29/10/2023 | 22:52שלום רב, אני גבר בן 35 שנמצא אצלו רמות טסטוסטרון נמוכות במספר בדיקות דם. הרופא אמר לי שיש שתי אופציות: 1. מתן טסטוסטרון חיצוני לגוף. 2. תרופה המשפרת את ייצור הטסטוסטרון בגוף. רציתי לשמוע מה ההבדלים בין התרופות, איזו יותר יעילה ובעלת פרופיל תופעות לוואי פחותה? כמו כן האם יש בדיקה שאפשר למצוא את הסיבה לרמות הטסטוסטרון הנמוכות בגוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היפוגונאדיזם
ד"ר נירית אבירן 30/10/2023 | 09:20אין פה מספיק מידע למענה, ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג
-
-
שאלה לגבי כאבים בבלוטת התריס
דנה 29/10/2023 | 15:36שלום בת 32 ברקע מחלת קרוהן מטופלת בסטלרה וסטרואידים כבר שבוע כאבים בבלוטת התריס us בלוטת התריס-תקין מה עוד ניתן לעשות? בדיקות דם? תודה דר דנהפתח בחלון חדש-
המשך לשאלתי
דנה 29/10/2023 | 15:40לציין שהTSH תקין בדם לא בצעו בדיקות דם נוספות ספיציפיות לבלוטה עצמה האם כדאי לבדוק זאת? תודה דר
-
-
גלוקוקורטיקואידים וסטרס כרוני
שרה 28/10/2023 | 11:40שלום במקרה של סטרס כרוני כאשר הגוף נכנס למצב של חרדה חזקה ולא מצליח להשתחרר כבר כמה זמן. קראתי שכל ההורמונים גלוקוקורטיקואידים משתחררים. והם יכולים גם לחסום כניסה של גלוקוז לתאים. מה אפשר לעשות? כל הטריקים הרגילים לא עובדים. בלוטת הכליה מפרישה ללא סוף הורמונים של סטרס. וכל המערכות של הגוף יצאו משליטה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חרדה
ד"ר נירית אבירן 28/10/2023 | 17:28אין פתרון קסמים, יש לפנות לרופא המשפחה לשקול טיפול בחרדה
-
-
התנגדות אינסולין
שרה 28/10/2023 | 07:29בת 33 ללא סכרת, גלוקוז 84 אינסולין 8 אבל מתמודדת עם reactive hypoglycemia האם יכול להיות מצב שרמות האינסולין תקינות ובכל זאת יש ריאקטיב? מה צריך לבדוק אם כן?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה היפוגליקמיה
ד"ר נירית אבירן 28/10/2023 | 17:28היפוגליקמיה ראקטיבית אינה מוגדרת לפי רמות אינסולין, יש לפנות לתזונאית ולרופא המטפל
-
-
בלוטת התריס
רוני 25/10/2023 | 01:10אני בת 65. מטופלת ב סטטינים וביבי אספירין לכולסטרול. בבדיקות דם האחרונות התוצאות לגבי בלוטת התריס היו כדלקמן: T3 - 19 T4 - 0.96 TSH - 3.63 אני מבינה שה-T3 יצא נמוך. האם זו בעיה וכיצד לטפל בה? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תפקודי תריס
ד"ר נירית אבירן 25/10/2023 | 07:49לא כתבת נורמות אבל אם רק T3 נמוך ככל הנראה לךא דורש דבר, כמו כן כבר עניתי לך בפורום אחר
-
-
תוצאות בדיקת שומנים בדם
רבי 24/10/2023 | 00:45תוצאות בדיקת שומנים בדם כולסטרול כללי 155 טגריצילידים 84 HDL. 40 LDL. 98 לגבי תוצאת LDL הרופא אמר שצריך לשאוף לערך של 70 אשמח לדעת מה זה אומר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה LDL
ד"ר נירית אבירן 24/10/2023 | 13:15תלוי במחלות הרקע שלך
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים