פורום אנדוקרינולוגיה - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקות דם ושתן
אריק 16/11/2023 | 03:32היי, 1. מכיוון שיש לי תור אצל רופא המשפחה שהוא רופא כללי ואינו מתמחה ספצפית במקרים בתחום האנדוקרינולוגיה אז לפני שאני הולך לרופא מומחה בתחום שאוכל להגיע עליו עם התוצאות , אני אשמח לשמוע את חוות דעתך במקרים בהם יש חשד לבעיות עם הקורטיזול ורוצים לבדוק את תפקוד הקורטיזול בגוף, מהן הבדיקות הראשוניות המומלצות? לפי מה שקראתי במגוון מקומות, נראה שכדאי בתור התחלה לעשות 3 בדיקות: בדיקת דם ACTH (רמת ההורמון האדרנוקורטיקוטרופי) , בדיקת דם של קורטיזול (למרות שיש עליות וירידות במהלך היום) , בדיקת שתן 24 שעות של רמת קורטיזול (OH-CORTICOSTEROID 17). האם אכן לדעתך אלה הבדיקות הראשוניות המומלצות לבדיקת רמת הקורטיזול בגוף כדי לדעת אם בכלל קיימת בעיה עם הקורטיזול או שיש בדיקות אחרות שאת ממליצה במקום/בנוסף? 2. הקורטיזול מופרש בגוף במהלך כל היום אז לגבי בדיקת שתן היא של 24 שעות אז אין בעיה. השאלה היא לגבי בדיקות דם של קורטיזול + ACTH . מה טווח השעות בבוקר בו מומלץ לעשות את הבדיקות האלה או שהשעה של הבדיקות האלה לא משנה אם זה ב8 או ב10? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נשאל בפורום אחר
ד"ר נירית אבירן 16/11/2023 | 17:13שאלה כפולה
-
-
ניקור ומיפוי של בלוטת התריס
גאלה 14/11/2023 | 11:11בוקר טוב הרופא הפנה אותי עקב קשריות בבלוטה לניקור וגם למיפוי בלוטת התריס לא דיבר על הסדר של הדברים הניקור כבר נעשה ולמחר יש תור למיפוי השאלה אם לא הייתי אמורה לעבור את המיפוי ואחרי כן את הניקור ואם כן האם המיפוי עדיין אפקטיבי (מזריקים חומר רדיואקטיבי לכן חוששת) והאם הבדיקה מסוכנת תודה רבהפתח בחלון חדש-
תודה רבה!!!
גאלה 15/11/2023 | 10:24והמשך יום נעים -
תשובת מומחה מיפוי תירואיד
ד"ר נירית אבירן 14/11/2023 | 23:37אמור להיות בסדר, הבדיקה לא מסוכנת
-
-
פענוח בדיקת דם
סיימון 17/05/2022 | 12:18שלום רב, אני גבר בתחילת שנות ה-30 לחיי. בבדיקת דם מהשבוע האחרון התקבלו התוצאות הבאות: Tsh<0.008, T3-free=7.2, T4-free=22.2, thyroglobulin ab<20, anti thyroid peroxid< 45 אציין כי אני נוטל טרילפטין פעמיים ביום מעל לשנתיים. האם התוצאות הללו תקינות? האם יש צורך לפנות לבירור נוסף? תודה ויום טוב.פתח בחלון חדש-
בדיקת דם urea
ניר לאור 14/11/2023 | 05:28בן 44 בריא בדרך כלל ללא מחלות רקע סוכר תקין . בבדיקת דם urea יצא 47.8 כשהרף העליון עומד על 43 מה המשמעות של זה ? -
תשובת מומחה יתר פעילות
ד"ר נירית אבירן 17/05/2022 | 22:17התוצאות גבוליות ודורשות מעקב
-
-
יוטירוקס 75
מיקי 12/11/2023 | 12:49שלום, הייתי בחו'ל ושכחתי לקחת איתי יוטירוקס. הייתי 3 ימים ללא ואחכ 10 ימים עם לבותרוקסין . חודש לאחר חזרתי עשיתי בדיקת TSH ויצא 32.52 לעומת 1.93 כחודש לפני הנסיעה. האם עלי להגדיל מינון התרופה או לחכות ויחזור לאיזון מעצמו ?פתח בחלון חדש-
יוטירוקס 75
מיקי 13/11/2023 | 20:05סהכ 3 ימים ללא יוטירוקס ואחר כך 10 ימים קיבלתי באנגליה משהו שנקרא לבוטיירוקסין . בלוטת התריס הוצאה בגלל חשד לסרטן (איבחון מוטעה) . מאז חודש חזרתי לשימוש ביוטירוקס . אין תורים לאנדוקרינולוג לפני מרץ 24. -
תשובת מומחה יציאה מאיזון
ד"ר נירית אבירן 13/11/2023 | 18:05האם לא נטלת בכלל 3 ימים בלבד ואז חזרת למינון שלך? האם יש מחלות רקע? בדכ מאוזן? על איזה ערך? מציעה לפנות לרופא המטפל -
יוטירוקס
מיקי 12/11/2023 | 19:48א. חזרתי על הבדיקה היום עלה ל 41.09 ב. Ft4 היה לפני חודש 10.5 ירד ל 9.5 ג. Thyroid pero..קטן מ 28; בלוטת התריס הוסרה בגלל חשד לסרטן ב 2019 ומאז הייתי מאוזן עם יוטירוקס 50/100 לסירוגין תודה
-
-
יוטירוקס
אלה 13/11/2023 | 17:38אני מטופלת בתרופה כבר הרבה שנים. מקפידה להמתין כחצי שעה לפני ארוחת בוקר. אתמול סיפרה חברה שהרוקחת שלה ציינה בנוסף שאסור לשכב אחרי נטילת התרופה. נשמע לי מוזר. האם נכון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יוטירוקס
ד"ר נירית אבירן 13/11/2023 | 18:07לא נכון, התבלבלה עם תרופה אחרת
-
-
הגדלת בלוטת התריס
נף 12/11/2023 | 21:17שלום רב בן 62 רקע של אטקסיה שנים רבות ובמעקב נוירולוגי. בנוסף מטופל בליתיום כמות מינמלית ( כדור ליום ) בדיקת דם - TSH נמוך ( 0.5 ) במספר בדיקות . בבדיקות אולטרה סאונד - בלוטה מוגדלת מעט . האם ליתיום גורם לתופעה ? מה הסיבה להגדלת הבלוטה . להדגיש הטלת שתן מרובה , לעיתים עייפות . תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ליתיום ותירואיד
ד"ר נירית אבירן 13/11/2023 | 18:06ייתכן וזה הליתיום, לא בהרכח ואין קשר לשתן
-
-
תת פעילות בלוטת התריס בהריון
שמחה 12/11/2023 | 18:57שלום רב, אובחנתי לפני כחצי שנה בתת פעילות של בלוטת התריס כאשר ערך הtsh הגיע ל66. תכננתי הריון ולכן התחלתי באיזון של הבלוטה עם יותירוקס והצלחתי להגיע ל14.5 ואז נקלטתי להריון ראשון. האנדוקרינולוג שלי נלחץ מאוד שנכנסתי להריון עם בלוטה כה לא מאוזנת והעלינו מינון מ350 בשבוע ל600 בשבוע. כעת אני בשבוע 8 להריון כאשר רמת הtsh עומדת על 2.5 יש לי כמה שאלות: 1. האם התקופה הראשונית של ההריון בה הבלוטה לא הייתה מאוזנת פגעה בהכרח בהתפתחות העובר? 2. מה הסיכוי להתפתחות לקויה של עובר כאשר האם סובלת מתת פעילות של הבלוטה? 3. כרגע אני על מינון של 600 מק"ג יותירוקס בשבוע והבנתי שזה שלב שהעובר תלוי בי ולא פיתח עדיין בלוטה משל עצמו. האם המינון מספיק עבור שנינו? 4. כרגע הבלוטה יחסית מאוזנת..כיצד ניתן לשמור על איזון זה ולא להגיע בטעות ליתר פעילות בעקבות נטילת יותירוקס? אשמח למענה. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תת בהריון
ד"ר נירית אבירן 13/11/2023 | 18:03סביר שלא נגרם נזק וסביר שיש להעלות עוד אך יש להתיעץ עם הרופא המטפל
-
-
תוצאות בלוטת התריס
יעל 07/11/2023 | 16:44שלום , בבדיקות דם יצא לי tsh -6) .נורחמה עד 4.8 ( בנוסף ft4 -11.1 ( ערכים תקינים 11.5-22.7) האם לדעתך מצריך טיפול בתת פעילות ? אני סובלת מעודף משקל, שיער דליל, עייפות, דיכאון קל )פתח בחלון חדש-
תוצאות בלוטת התריס
יעל 08/11/2023 | 20:34גיל 50 . אין מחלות נוספות . -
תשובת מומחה תת פעילות
ד"ר נירית אבירן 07/11/2023 | 22:51לא כתבת גיל רקע רפואי וכיוב יש לפנות לרופא המשפחה
-
-
שחלות פוליציסטיות
שני 07/11/2023 | 16:39שלום , ביתי בת 14 מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות . בבדיקת אולטרסאונד לא ניתן לראות שאכן מדובר בשחלות פוליציסטיות והאיבחון בוצע לאחר בדיקת קורטיזול שיצאה תקינה. אני חוששת שהאיבחון נעשה מהר מידי ומפספסים משהו. קיימים אצלה תסמינים רבים - מצבי רוח, שיעור יתר, השמנה משמעותית , סימני מתיחה רבים בבטן , אקנה , בילדות התפתחות מינית מוקדמת אך לא קיבלה מחזור ללא גלולות , גב רחב יחסית , מעין גיבנת קטנה בגב העליון מתחת לצוואר,חוסר שקט . כל התסמינים באים בקיצוניות ולכן אני חוששת שמיהרו לתת אבחנה. איזה בירור / בדיקות לדעתך כדאי לבצע ? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שחלות פוליציסטיות
ד"ר נירית אבירן 07/11/2023 | 22:50עליכן לפנות לאנדוקרינולוג ילדים
-
-
Metibasol
חניתה 05/11/2023 | 11:37בוקר טוב בבדחקות דפ מצפו פעילות יתר של בלוטת התריס מה שגורם לי לדופק מאוד גבוהה. לפני 4 ימים התחלתי ליטול מטוביסול עדיין לא מרגישה הקלה. רציתי לשאול תוך כמה זמן השפעת הכדור מתחילה להיות מורגשת? מעבר לכך תפקןד הבלוטה היה גבולי עד שעברתי פעמיים סי.טי עם יוד לפני חודש ומשהו מניחה שזה קשור השאלה אם המצב הזה הפיך? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תודה רבה !!!!
חניתה 07/11/2023 | 11:44vnal acug rdug -
תשובת מומחה יתר פעילות
ד"ר נירית אבירן 07/11/2023 | 11:20לוקח בין ימים לשבועות ובהחלט הזריקת חומר ניגוד עלולה לגרום לכך
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים