פורום אף וסינוסים - עמוד 80
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
עיבוי רירית
סימה 01/05/2012 | 00:25שלום רב לאחר בדיקת CT להלן התשובה עיבוי רירית פוליפודיאלי ממלא את כל המערות האף. סינונ ספנואידלי סטיה ימינה של מחיצת האף. OMC פתוח דו"צ אין הרס עצם. לס אויר, נוזל בסינוס מקסילרי שמאלי. מה משמעות התשובה. מה הפתרון, לטיפול. תשובה תודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עיבוי רירית
דר' אלימלך דויטש 01/05/2012 | 10:38שלום רב המשמעות של תוצאות ה-CT מערות האף שיש דלקת בכל חללי הסינוסים בתוספת סטייה במחיצת האף.יש צורך בהערכה טיפולית תרופתית ו/או ניתוחית למצב מסוג זה בברכה
-
-
סינוסיטיס
צחי 30/04/2012 | 17:13לפני כשבועיים לערך היה לי סינוסיטיס. רופא א.א.ג שלח אותי לצילום מערות פנים שם נמצאה מלאות בסינוס מקסילרי ופרונטלי. הכאבים היו איומים. טופלתי באוגמנטין 875 מ"ג למשך 10 ימים. סיימתי את הטיפול האנטיביוטי לפני כמה ימים ולמשל יומיים הרגשתי הקלה משמעותית ושחזרתי לעצמי. פתאום החלו כאבים נוספים לאורך האף מצד ימין ואני חושש שהסיפור יחזור על עצמו. מתי יחלפו הכאבים לחלוטין. לתשובתך אודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוסיטיס
דר' אלימלך דויטש 30/04/2012 | 21:37שלום רב ניתן להתרשם מהדברים שלך שהדלקת בסינוסים לא חלפה באופן מלא,ועל כן רצוי שרופא א.א.ג. יבדוק אותך עם סיב אופטי לעומק מעברי האף על מנת לקבל תמונה יותר מדויקת.בהתאם לממצאים יהיה צורך להתאים המשך טיפול במידת הצורך. בברכה
-
-
סינוסיטיס
רומי 27/04/2012 | 22:07רקע: פגיעה בסינוסים עקב תאונת דרכים לפני 35 שנים. סינוסיטיס כרוני מאז. ניתוח סינוסים לפני 5 שנים. תסמינים: יותר מ4 חודשים, רירית מוצקה ומוגלתית לסירוגין בחלק האחורי של הפנים, בחלק הקדמי לחיים. מערות האף נקיות. כיוח תמידי דרך הפה. כאבים חדים, משיחות, דקירות פתאומיות בכל החלקים הנ"ל וגם נוספו כאבים בחלק האחורי של הראש, בצוואר עד הכתפיים וביד, כולל תחושות נימול ביד שמאל לפעמים ושיעול. טיפול עד כה: "ארקוקסיה" מהאורתופד (?!). אין שיפור. "ציפרופלוקסצין". שיפור חלקי. בסיום חזרה בגדול לכל התסמינים. "דאלאצין סי 150" הפסקתי היום אחרי 4 ימים. יש תופעות לוואי ואין שיפור. יש החמרה. מבקשת עצה וסיוע מה עוד ולמי לפנות? תודה מראש על התשובה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוסיטיס
דר' אלימלך דויטש 28/04/2012 | 12:23שלוםרב על מנת לקבל תמונה שלמה על מצבך בנושא הסינוסים מומלץ לראות תוצאות של הדמייה מעודכנות כגון CT מערות אף. בהתאם לתוצאות ניתן לייעץ האם אפשר לטפל דרך תרופות או בשילוב של ניתוח נוסף. בברכה
-
-
סתימה באף
ניר 23/04/2012 | 21:42לאחרונה הבחנתי שאני לא נושם טוב בשכיבה על הצד - כשאני ישן על צד אחד(שמאל) אני נושם טוב ויכול להירדם בקלות, וכאשר אני מנסה לישון על צד ימין אני מייד מבחין ששני הנחיריים פשוט נסתמים ואני חייב לנשום דרך הפה. זה גם מעיר אותי מהשינה. נבדקתי אצל רופא אאג והוא אומר שיש רק פתרון אחד - ניתוח תיקון מחיצה. רציתי לשאול 1. מה בדיוק עושים בניתוח 2. האם אין עוד פתרונות - שמעתי ממכרים שעשו אותו ואין הצלחה רבה לניתוח כזה. 3. חוצמזה מסקרן אותי מה קרה פתאום שהתופעה הזאת תקפה אותי? אני בן 45 ומעולם לא היו לי בעיות כאלה, לא שברתי את האף ולא היו קשיי נשימה. אודה על תשובתכם.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סתימה באף
דר' אלימלך דויטש 24/04/2012 | 08:59שלום רב מהתאורים שלך קרוב לוודאי שמדור בסטייה של מחיצת האף בליווי הגדלת כונכיות. אין תשובה ברורה מדוע רק בגיל 45 הופיעו התסמינים ,אבל מאחר והממצא קיים מהלידה ומתפתח עד גיל ההתבגרות,צריך להסתכל על התקופה הארוכה שלא סבלת. הניתוח מסירים את החלק העקום במחיצה ,כאשר הניתוח מתבצע דרך הנחיריים בהרדמה כללית או מקומית עם אשפוז של יום אחד לאחר הניתוח. בכל מקרה הפתרון המומלץ הינו ניתוח ,אם אכן קיימת סטייה משמעותית בברכה
-
-
סינוסים
20/04/2012 | 13:46דר' דויטש שלום מזה שנתיים אני סובל מסתימות באף , מתעטש כל יום בבוקר לפעמים 20 פעם ברצף , נזלת כמעט קבועה ותמידה לפני חודשיי בזמן קינוח אף יצא מנחיר שמאל חתיכת פוליפ בוגדל 2 ס"מ ודימום ואז התחלתי לטפל בבעיה מול רופא ולפי צילום CT שעשיתי , הבנתי שיש בלוטות לימפה צוואריות ופוליפים באף נטלתי 10 כדורים של אוגמנטים והיה שיפור בתקופת נטילת האוגמנטין , אחרי שהסתיימו 10 הימים המצב חזר לקדמתו ונתנו לי עוד פעם אוגנטים והשתפר וכמו כן חזרתי לאותו מצב אחרי סיום התרופה ואתמול קיבלתי מרשם ל FLUTICASONE + CETIRIZINE + CIPROFLOXIAN + PREDNISON ולשאוף מים עם מלח שזה כבר חודשיים אני עושה , האם לקחת התרופות ? האם הפתרון זה לעבור ניתוח ? אני כמעט לא חי , כל היום עם כאב ראש לא מרוכז עייף מאד , נא התייחסותך , המון תודות לך והמון תודות לפורום הזהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוסים
דר' אלימלך דויטש 20/04/2012 | 17:06שלום רב לגבי התרופות אכן רצוי ומומלץ ליטול אותם לפי הנחיות הרופא. לגבי נושא הניתוח ,אם בצילומי CT מערות האף קיימת הצללה ממשית קרוב לוודאי שרק ניתוח יוכל להקל על המצב. בכל מקרה הטיפול התרופתי משממש גם כהכנה תרופתית לפני ההחלטה על ניתוח. בברכה
-
-
פענוח הדיגנוזה של צילום מערות פנים
נועה 06/04/2012 | 08:44שלום רב, עשיתי צילום מערות פנים ביום רביעי האחרון 04.04.12 וקיבלתי דף נלווה ששם רשום ששני סינוסים פרונטלים היפופלסטיים וכל הסינוסים מאווררים היטב. מה זה אומר? שאין לי סינוסיטיס? הנורולוג שהפנה אותי לצילום טוען שכאבי הראש שהיו לי זה בגלל סינוסים ולא מיגרנה. אודה לתשובה, נועהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' אלימלך דויטש 06/04/2012 | 10:00שלום רב המשמעות של הפענוח הוא שמערות המצח לא עברו תהליך התפתחותי(כ-5-7% מהאנשים) ובעצם אין אפשרות שכאבי הראש יהו כתוצאה מדלקת במערות המצח.יתר הסינוססים תקינים. חג שמח -
תשובת מומחה פענוח של צילומי מערות פנים
דר' אלימלך דויטש 06/04/2012 | 09:57
-
-
תתרנות כתוצאה מסרטן
איילה 29/03/2012 | 18:14אני בת 60,לפני כשנה אובחנתי כחולה בסרטן שד גרורתי שנצפה לראשונה בצדו הימני של ראשי כחמישה ס"מ מעל לרקה.זה קרה לאחר שנחבלתי באותו מקום מצליפת ענף בוגנוויליה בזמן שחברי גזם.לאחר כשלושה שבועות הבחנתי שישנה הצטברות נוזלים בעפעף הימני,ובMRI אובחנה עצם מרוסקת וגידול סרטני.לאחר מספר שבועות נעשתה ביופסיה במקום החבלה שאישרה את האבחנה.סרטן השד.שבועות ספורים אח"כ התחלתי לדמם מהאף מדי פעם,עשו לי הקרנות בצידו הימני של הראש ובחצי המצח הימני.אבל עוד לפני ההקרנות ,כבר שנה אינני מסוגלת להריח דבר.כמובן שגם את רב הטעמים איני מרגישה להוציא את הטעמים שחשים בלשון:חמוץ,מר,מלוח,ומתוק.אני מאד מבואסת מן הנכות הזאת שנוספה לי על מחלת הסרטן.מה ניתן לעשות בנידון?יש לציין שבינתיים התפשטה המחלה לעצמות נוספות,כגון חוליות וצלעות.ולאחרונה סיימתי סדרה של כימותרפיה-אדריאמיצין,וכעת אני מרגישה יותר טוב.אני זקוקה להכוונה מה ניתן לעשות בנוגע לחוש הריח.פתח בחלון חדש-
פרדניזון
אילה 01/04/2012 | 23:35מה מביא אותך לחשוב שיש שם בצקת כבר שנה,(אז איבדתי את חוש הריח)להזכירך התחלתי לקבל כימו לפני 6 חדשים וסיימתי את הטיפול לפני חודש... סליחה אם אני "חופרת" אבל יש לי רתיעה מסטירואידים כי זה הצמיח לי בעבר שיער על הפנים שלא נשר עדיין,ויש לי גם אוסטיאופניה. -
תשובת מומחה פרדניזון
דר' אלימלך דויטש 30/03/2012 | 18:26ה תרופה אמורה להפחית את בצקתיות הרקמה באיזור שאחראי לחוש הריח. המינון של 5מ״ג היא למשך 3-4 ימים. בברכה -
פרדניזון
איילה 30/03/2012 | 16:46האם פרדניזון כי ישנו לדעתך תהליך דלקתי? כמה זמן להמשיך לקחת 5 מ"ג? -
תשובת מומחה תתרנות כתוצאה מסרטן
דר' אלימלך דויטש 29/03/2012 | 20:03שלום רב לאור הממצאים שהעברת, התרופה היחידה שיכולה להקל על התתרנות ו/או להחזיר חלק מחוש הריח ,הנו פרדניזון במינון של 20 מ"ג פעמיים ביום (כלומר 40 מ"ג )למשך כשבוע ולאחר מכן להמשיך את הטיפול, בלהוריד את המינון עד ל-5 מ"ג במרווחים של שלושה ימים בין מינון למינון, כאשר ההפחתה בין כל מינון היא 5 מ"ג. בהצלחה ובריאות שלמה
-
-
קונכיות האף
תומר 29/03/2012 | 21:18שלום הומלץ לי ע"י רופא א.א.ג. לעבור טיפול גלי רדיו לכיווץ קונכיות תחתונות. אני סובל ממחיצה עקומה וקונכיות מוגדלות (טיפולים תרופתיים בתרסיס וכדורים לא ממש עזר ורק אוטריווין פותח לי את האף, אך הנזקים ידועים) ולאור הסבירות שהאטימות היא בגלל הקונכיות הרגישות ולא המחיצה, הומלץ לטפל בהם בלבד, ובשיטת גלי רדיו. האם זו השיטה הטובה והמקובלת ? והאם טיפול כזה גורם לדימומים וצורך בספוגים לאף ? מה משך ההחלמה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קונכיות באף
דר' אלימלך דויטש 29/03/2012 | 22:14שלום רב היתי ממליץ לך לבצע צילום CT של מערות האף על מנת להתרשם על אמת לסיבת ההחסימה. לגבי ניתוח הקונכיות בלבד עם גלי רדיו ,התוצאות אינן מרנינות במיוחד. יש לקחת בחשבון את גודלם ולכן לפעמים יש צורך בכריתה חלקית ממש. לגבי נושא הספוגיו לאחר הניתוח ,קיימים ספוגיות נספגות ועל כן זאת לא בעיה. בברכה
-
-
סינוסיטיס בהיריון
טלי 28/03/2012 | 17:18שלום רב לפני כחודש וחצי רופא א.א.ג. אבחן סינוסיטיס ע"י הרמת האף ראה. נטלתי צפורל הקלה מלאה למספר ימים לא הספקתי לסיים התרופה והכאבים חזרו עברתי למוקסיפן 2000 מ"ג ליום הטבה מלאה למספר ימים לא הספקתי לסיים והכאבים חזרו. לפני כיומיים התחלתי להזליף מי מלח מספר פעמים ביום. הכאבים עדיין ממושכים לאורך כל היום ובגלים. רופא משפחה אבחן פעמיים נזלת אחורית לפני כשבוע ולפני כחודש וחצי. 1. האם סינוסיטיס יכול להימשך חודש וחצי או שיש מקום לבירור נוסף? 2. האם נזלת אחורית שקופה עלולה לגרום לסינוסיטיס? 3. מדוע מי מלח לא משחררים נזלת מקדימה? 4. אני מודאגת שהכאבים כתוצאה ממשהו חמור יותר בראש אני בהיריון ולא ניתן לבצע הדמיה וגם לא מעוניינת בקרינה. אודה לתשובתך. בברכה חמה, טליפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוסיטיס בהריון
דר' אלימלך דויטש 29/03/2012 | 19:52שלום רב 1. אם סינוסיטיס איננו מטופל פרק זמן מספיק,בהחלט יכול להימשך ובמיוחד בתקופת ההריון כאשר ממילא קיים גודש מוגבר במיוחד של ריריות האף והסינוסים. ממליץ שתקחי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים (אין בעיה בהריון) בליווי תרסיס אף כגון AVAMYS גם פעמיים ביום. 2. לגבי מי מלח :תמשיכי מאחר ומנקה את מעברי האף ויקל על התרסיס לפעול. החלמה מהירה
-
-
טכנולוגית Coblation פלסמה
יעל 27/03/2012 | 21:21שלום אודה לך על ההסבר לגבי השיטה הנ"ל בטיפול באטימות האף (לא ברור אם זה על רקע אלרגי או דלקתי) שלא התרפאה בטיפול תרופתי אלרגי/דלקתי. (ייתכן ויש גם סטית מחיצה). קראתי על כך שלריריות האף יש תפקיד פיזיולוגי חשוב, וששיטת הפלסמה פוגעת הכי פחות בריריות, וגם לא גורמת לדימומים. א. האם זו השיטה היעילה והפחות טראומתית להקטנת הקונכיות? ב. האם יש חשש להגדלת הקונכיות בעתיד יותר מאשר בשיטות האחרות ? ג. אלו עוד שיטות קיימות ? ניתוח ? גלי רדיו ? ד. האם שיטת הפלסמה מוכרת בסל הבריאות ? ה. וכן האם מיד לאחר הטיפול ניתן לנשום מהאף ולהרגיש שיפור מהמצב שלפני הטיפול ? מודה מראש על ההסבר והעזרה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טכנולוגית COBLATION פלסמה
דר' אלימלך דויטש 27/03/2012 | 22:14לשאולותיך בנושא הקובלציה באף ,לצערי הנסיון שהצטבר מראה שיעילותו די מוטלת בספק. א+ב+ג..איננה השיטה היעילה מאחר וחלך די גדול מהמנוחים עברו לאחר תקופה הקטנה בהסרה חלקית של נפח הכונכיות על ידי המסה בלייזר או חיתוך בצריבה. ד. השיטה מצריכה השתתפות כספית של המנותח. ה. איננו קיים בכל בתי החולים הציבוריים. בברכה
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים