פורום אף וסינוסים - עמוד 82
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
איבוד (זמני) של חוש הריח
איתן 08/02/2012 | 10:52שלום רב, עקב שימוש רב יחסית באוטריווין, וכן מספר ימי חום ואף סתום חשתי שנעלמו לי 90% מחוש הריח. הפסקתי מיד את האוטריווין והרופא נתן לי flixonase, ששיפר את המצב במהירה ואני עדיין נטל אותו. שאלה: האם חוש הריח יחזור? אני מאוד מודאג כי מעולם זה לא קרה לי. כמו כן, האם להשתמש בפליקסונז לאורך כל עשרת הימים של מרשם הרופא גם אם מצבי השתפר לאחר יומיים-שלושה? האם לפליקסונז יש אפקט שיקומי או שגם הוא טיפות אף מזיקות ע"י סטרואידים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה איבוד זמני של חוש הריח
דר' אלימלך דויטש 08/02/2012 | 11:13ניתן להשתמש בפליקסונזה כשבועיים ללא מגבלות.חוש הריח לא נעלם כתוצאה מהאוטריבין אלה ממצב הנזלת או בעיה בריריות האף והסינוסים.ממליץ שתבצע צילום CT מערות אף על מנת להערית את מצב הסינוסים והאף.
-
-
-
תשובת מומחה סינוסיטיס
דר' אלימלך דויטש 17/01/2012 | 17:36סינוסיטיס איננה מחלה מדבקת במגע גופני. בתחילת המחלה אם היו התעטשויות אזי יכולה להדביק בנזלת .
-
-
גודש באף
יאיר 14/01/2012 | 22:24שלום בתור אחד שסובל רבות מגודש באף (שקורה לא רק בתקופות של פריחת האלררגנים שמצאו לי בטסט) השתמשתי בתכשירים שונים, אוטריווין שעוזר אבל גם לא כמו כמו בעבר וגם ידוע כהורס את הרירית, וכן בתרסיסים סטרואידים כמו אבאמיס וסטרונז וכדומה שגם גרמו לי ליובש באף ולא עזרו. רופאי א.א.ג אמרו לי שמאחר ויש לי סטיה במחיצת האף זה משפיע גם על הריריות ויש לנתח. אלרגולוג שאני מטופל אצלו טעון שאין קשר, ואם סטיית המחיצה לא מפריעה לי בצורה מלאה אז זו לא הסיבה לגודש וממילא לא יפתור את הגודש. יש לציין שהגודש והנזלת מציקים כל הזמן, אבל בשינה זה בלתי נסבל ולא מאפשר לישון עקב חסימת האוויר. כעת אני מטופל בכדורי פרדינזון, שגם לא עוזרים במיוחד. ברצוני לשאול האם יש פתרון לשורש הבעיה ? מה הכתובת לזה ? וכן לגבי התרסיסים, קראתי קצת על האוטריוין והבנתי שהחומר הבעייתי שבו זה החומר המשמר (בנזלקוניום כלוריד) שגורם להתמכרות והורס את ריריות האף, ולכן גם ממליצים על תרסיסים סטרואידים לשימוש קבוע, אך הופתעתי לגלות שגם בתרסיסים אבאמיס סטרונז ודומיו יש את החומר הנ"ל, אז מה התועלת ? האם ידוע לכם על תכשיר חדש בשם נסיבין שכתוב עליו שמפחית גודש והוא ללא החומר משמר והאם הוא מומלץ ? ובהנחה שרירית האף אצלי די הרוסה, האם זה יכול להשתקם ובאיזה דרך ? רב תודות על הסבלנות והתשובה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גודש באף
דר' אלימלך דויטש 15/01/2012 | 09:07מתוכן דבריך ניתן להבין שיש בעיה אלרגית וגם בעיה מבנית באף.היתי ממליץ שתעבור בירור הדמייתי-של סי.טי. מערות אף -על מנת לקבל תמונה מדוייקת של מבנה האף והסינוסים ואזי ניתן לייעץ ביתר דיוק.
-
-
חוש ריח
אדל 05/01/2012 | 19:08שלום ד"ר דויטש, מזה מספר שבועות, אני מריחה ריח של עישון סיגריות או עישון סיגרים בשעות שונות ביום, גם כאשר אף אחד בסביבתי אינו מעשן. זה קורה לי לעיתים בבוקר, אז אני נמצאת בביה"ס יסודי בהיותי מורה ולעיתים, כמו היום, אחה"צ בביתי, כאשר כל החלונות סגורים. אני כבר מתחילה לחשוב שאני מדמיינת, אבל אני ממש מרגישה את הריח בחוזקה. יצויין כי, אני חירשת 100% באוזן ימין כתוצאה ממחלת החזרה שלקיתי בה בהיותי ילדה, וכי חוש הריח שלי תקין. אני מעט מוטרדת כי התופעה החלה רק לפני מספר חודשים, והיא באה וחולפת. אני לא רוצה להישמע פראנואידית, אבל ראיתי באחת התוכניות "דוקטורס" האמריקאית, כי לעיתים הרחת ריחות לא שגרתיים יכולה להעיד על גידול בראש. האם יש בזה משהו, או שאני יכולה להיות רגועה? אודה מאד להתייחסותך. בתודה מראש, אדלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חוש ריח
דר' אלימלך דויטש 05/01/2012 | 20:39רצוי בהחלט לבצע את הבירור ,ובמידה והתוצאות יהיו תקינות התופעה עלולה/יכולה להיעלם עם הזמן . -
חוש ריח
אדל 05/01/2012 | 20:11דר' אלימלך, ראשית, תודה רבה על המענה המהיר. האם אני יכולה להסיק מדבריך כי התופעה של הרחת ריחות בלתי שגרתיים הנה תופעה קיימת ו/או מוכרת? אני אפנה לרופא א.א.ג המטפל בי מזה מספר שנים ואבקש הפניה כאמור. -
תשובת מומחה חוש ריח
דר' אלימלך דויטש 05/01/2012 | 19:25על מנת להתיחס לנושא שהעלית יהיה צורך שתעשי CT של מערות האף . הצילום יוכל לתת מענה למצבו של האיזור שבו ממוקם החלק האמון לחוש הריח. בברכה
-
-
סינוסים
פולינה 19/12/2011 | 09:33שלום, אני סובלת כבר שבוע וחצי מסינוסים. יש לי גם נזלת בצבע ירוק, נוזל באוזניים. לא כואב לי הגרון ואין חום אבל יש לי כאבים בסינוסים ובפה. רופא המשפחה שלי אמר שזה וירוס שיעבור אבל כעבור יומיים הייתה לי החמרה ורופא אף אוזן גרון נתן לי מוקסיפן. אבל עדיין זה לא עובר... מה ניתן לעשות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוסים
דר' אלימלך דויטש 19/12/2011 | 10:16שלום רב פולינה ממליץ להחליף את הטיפול לאוגמנטין בליווי תרסיס אואמיס להורדת גודש באף.הטיפול אמור להיות למשך 10 ימים ובמידה ואין שיפור משמעותי יש צורך בצילום CT של מערות האף ובדיקת רופא א.א.ג.להערכת המצב. בברכה דר' דויטש
-
-
השתלת שיניים וסינוסיטיס
יעקב 18/12/2011 | 15:36ד"ר דויטש שלום, האם ניתן להשתיל שתלי שיניים אם סבלתי מסינוסיטיס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השתלת שיניים וסינוסיטיס
דר' אלימלך דויטש 18/12/2011 | 17:50במסגרת ניתוח להכנסת שתלים דנטליים יש צורך לבצע טרם ההשתלה ניתוח להרמת סינוסים על מנת לעבות את עובי העצם שלתוכו מרכיבים את את מבנה שעליו מורכב השן.בערך ב- 2-4 אחוזים מהמקרים יכול להיווצר סיבוך בדמות קרע של מעטפת הסינוסים(ממברנה).אם הקרע גדול יכולה להיווצר דלקת חריפה בתוך הסינוס המקסילרי(מערת הפנים). אפשרות אחרת של סיבוך בצורת סינוסיטיס הקשור לשתל הדנטלי הוא שבר בעצם רצפת הסינוס עצמו בזמן הכנסת השתל או בפרק זמן מאוחר יותר על ידי החלשה של העצם ואז חודרת שארית מזון או נוזל לתוך חלל הסינוס עם תוצאה של דלקת חריפה בתוכו כלומר סינוסיטיס חריפה. הממצא דורש התערבות כירורגית של מומחה א.א.ג שאמור בעזרת ניתוח FESS, לנקות את חלל הסינוס ולאחר מכן רופא פה ולסת אמור לסגור את הפתח ברצפת הסינוס עם חומרים מתאימים ,כמובן לאחר הוצאת השתל.
-
-
צלילה מחמירה סינוסיטיס???
ד.ה 15/12/2011 | 23:18האם צלילה עלולה להחמיר בעיות בסינוסים? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צלילה מחמירה סינוסיטיס
דר' אלימלך דויטש 16/12/2011 | 07:38אכן הצלילה יכולה להחמיר סינוסיטיס קיימת או להבדיל נזלת או גודש אף קיים. הסיבה העיקרית היא חוסר ביכולת מערכת ויסות הלחצים שקיים ביו אחורי האף-לוע האף האחורי-לבין האוזן התיכונה. כידוע בזמן צלילה נוצר לחץ אויר שלילי שצריך לאזנו דרך פמפומים ובמידה ואף גדוש ,דלקתי עם נזלת ,לא ניתן לפמפם הלחץ השלילי עולה הן באוזן התיכונה וכן בתוך הסינוסים(בעיקר המקסילרים) הסינוסיטיס תחמיר וגם יכולה להיווצר דלקת אוזן תיכונה בנוסף.
-
-
דלקות שיניים וסינוסיטיס- יש קשר?
עדי 15/12/2011 | 22:57שלום ד"ר, האם יש קשר בין דלקות שיניים לסינוסיטיס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' אלימלך דויטש 15/12/2011 | 23:38הקשר המשמעותי ביותר בין דלקת סינוסים ודלקת שיניים קיים באיזור הסינוס המקסילרי שנמצא מעל קשת השיניים העליונות. הדלקת מהשן חודרת לחניכיים או לכוון שורש השן והמגע ההדוק לסינוס המקסילרי גורם לדלקת להסתנן לכוון או/ולתוך הסינוס עצמו עם תוצאה של כאבים עזים בפנים מעל הסינוסים ואפילו עד למעורבות איזור ארובת העין. ממצב דורש את התערבותו המידית של רופא שיניים תחילה ולאחר מכן של רופא אף אוזן וגרון שאמורים לטפל תרופתית עם אנטיביוטיקה ולפעמים עד עקירת השן הדלקתית .הפרשה מתוך הסינוס עצמו עקב דלקת מצריך שאיבת המוגלה.
-
-
נוזלים באוזניים
רפי 13/12/2011 | 14:59האם נוזלים באוזניים יכולים להיות קשורים לנזלות ממושכות באף (ילדים+מבוגרים)? תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוזלים באוזניים
דר' אלימלך דויטש 13/12/2011 | 15:30הנוזלים באוזניים מצטברים במידה וקיימת חסימה או תפקוד לקוי של הצינור שמחבר את האוזן לאזור הלוע האפי והאף במקטע האחורי שלו..אצל ילדים הסיבה העקרית היא הגדלה של השקד השלישי ואצל מבוגרים חסימה אפית על ידי נזלות סמיכות , סטייה קשה של מחיצת האף או המצאות גוש באזור הלוע האפי(בין האף ללוע העליון).
-
-
פוליפים באף וסינוסיטיס
פול 11/12/2011 | 10:08ד"ר דויטש שלום, האם פוליפים באף קשורים לסינוסיטיס? תודה רבה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פוליפים בטף וסינוסייס
דר' אלימלך דויטש 11/12/2011 | 13:21פוליפים הם רקמה רכה לא סרטני שגדלים מתוך הרירית שמצפה את חלל האף והסינוסים.הם תוצאה של תגובה דלקתית כרונית של הריריות לזיהומים חוזרים,אלרגיות תגובה לתרופות מסוחמות,אלרגיה פטרייתית או תגובות משונות של מערכת החיסונית.פוליפים בגודל קטן אינם מהווים סיבה לתסמינים אבל פוליפים מורחבים וגדולים יכולים לחסום את המעברים בחלל האף ובהמשך של פתחי הסינוסים באף ועל ידי כך לגרום להתחלת דלקת בתוך הסינוסים עצמם,לאיבוד חוש הריח ,כאבי ראש, נזלות מתמשכות עד כדי זיהום קשה באף ובסינוסים. בדרך כלל התופעה יותר שכיחה אצל מבוגרים ,אבל גם ילדים עם רקע אלרגי קשה יכולים לחלות. יש לפנות לרופא בהקדם אם התפעות שצוייו לעיל מחריפים באופן פתאומי עם הופעת אודם ונפיחות סביב העיניים,בעויות ראיה או כאבי ראש עזים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים