פורום טיפול בכאב - עמוד 107
-
האם אפשר להגיע לבדיקה אצלךשלומי מור 23/03/2016 | 00:52היי בקשר לכאבים שאמרת לי אתמול שאני צריך מטפל מתחום השיקום האורטופדי ראיתי שאתה בהרצליה נמצא . עכשיו זה לא רחוק לי רציתי לדעת אתה מקבל דך קופת חולים כללית? או רק באופן פרטי? האם בדיקה - פגישה ראשונה זה גם בתשלום? יש לי טעם להגיע לאורטופד רגיל שהכירוג רוצה לשלוח אותי או חבל לי על הזמן? מה אני עושה אם הכאבים הלא חולפים זה 7 חודשים מלאים!!!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איבחון
מר גבעון פלד 23/03/2016 | 07:28האיבחון אינו כרוך בתשלום, על מנת לוודא כי אכן זה ניתן לטיפול באמצעי זה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איבחון
-
כאב שלא חולףשלומי מור 22/03/2016 | 01:287 חודשים אני סובל מכאבים בסטרנום למטה או אולי בשריר החזה השמאלי ממש בחיבור של הסטרנום שם יש לי כאבים עצומים הכל קרה שהחלקתי לפני 7 חודשים מלאים באופניים בפנייה ואוטוממטי זרקתי תידיים להגן מפני הנפילה ובעקבות זה באותו רגע קרה לי משהו בחזה בסטרנום או בשריר שם הצמוד מאותו לחץ שהופעל שם להגן מפני הנפילה. עשיתי רנגטן ומיפוי עצמות חצי שנה אחרי הדבר הזה לא מצאו כלום שום כלום. כרגע חזרתי לרופאת משפחה היא אומרת זהו אין מה לעשות רציתי לבקש mri אך הרופאה אומרת אין יותר מה לעשות וזהו לא מקבלים אותי קופת חולים אני מתחיל להיות בפאניקה מה אני יכול להגיד לקופת חולים מה אפשר עוד לעשות האם בדיקת mri יכולה לאתר לי משהו שם { כי אני עדיין בטוח שיש לי שם משהו קרה} . אם 7 חודשים אני סובל אני לא רואה מצב שבלי טיפול אני יקום לבוקר והופה בלי כאבים לא רואה כזה מצב .. מה עושים אני כבר מוטרד מהכאבים נפשי כבר איך בגיל 25 הפכתי לאדם שלא מסוגל לרוץ לשחק להרים דברים כבדים כל תנועה שמאלה כאבים חזקים ולפעמים יוצא לי משם קליק גם מה מרמז כל הדברים האלה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 23/03/2016 | 07:26קופות החולים לא מכירות עדיין בטיפול זה. הטיפול ניתן באופן פרטי אצל מטפלים. אם תשלח לי הודעת מייל ואזורך בארץ אשתדל להמליץ לך על מטפלים בסביבתךהוסף תגובה
-
איפה הם נימצאים
שלומי מור 22/03/2016 | 14:56האם רופאת משפחה שלי בקופת חולים יכולה להביא לי הפנייה לטיפול שיקום אורטופדי? האם הממצאים האלה זה טוב שלא מצאו כלום חצי שנה אחרי במיפוי עצמות{אם היה שבר-סדק היו רואים אתזה חצי שנה אחרי במידה ועבר אפילו? איזה טיפול אז אני יכול בנתיים לבצע בבית שיכול לעזור לזה? כי זה כבר 7 חודשים ואני לא חושב שיהיה פה שינוי אם לא אעשה משהו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 22/03/2016 | 14:20לאור תשובותיך ולאור הבדיקות שציינת שעשית והממצאים השליליים אני מסיק כי המקור הוא אכן שרירי. מערך השרירים והרקמות הרכות בכלל מהווה צערך תנועתי אך גם מערך הגנתי. מערך זה ננעל באמצעות נקודות עצביות הנקראות טריגר פוינט כאשר יש מצב בו הגוף צופה סכנה. לעיתים נעילה זו לא משתחררת מייד ועלולה לייצר כאבים מקומיים או מוקרנים, לא ברורים ולא קבועים. על מנת לטפל בכאב ממקור זה עלייך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
תשובות על השאלות..
שלומי מור 22/03/2016 | 13:20אז הכאב הוא בעיקר ברגע שמתכופף יענו ברכיים ישרות שעומד אז מתכופף אם הגב יש כאב . אם אני מזיז תחזה בלבד כאשר עומד תגוף שמאלה לאותו צד נפילה אז מרגיש חזק תלחץ באמצע החזה ממש בחלקו השמאלי בחיבור בין הסטרנום לבית החזה השמאלי . ומה שמוזר כאשר עושה את זה ימינה אין הגבלה וכאבים . הכל לאותו צד של הנפילה. וגם כאשר לפעמים מושיט יד שמאל קדימה למתוח אז מרגיש תכאב והכאב הוא נטו דקירות לא שורף דקירות שקשה לתאר מה יכול לרמז הדברים האלו? הלכתי היום לכירוגיה נוסף והוא אומר תשמע אם זה כאב שאתה עושה תנועות אם הגוף אז יש סיכוי זה קשור לצלע אנערף אמר שלוחצת ואמר תגיע לאורטופדיה . מה אתה אומר על הכל. אני כבר באמת לא יודע מה לעשות הקקופת חולים לא יודעים כבר מה לעשות איתי אין להם תשובות וכלום אומרים אם חצי שנה אחרי עשיתה מיפוי עצמות ואין כלום אז סע הביתה . מה אתה אומרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 22/03/2016 | 11:31אשמח לדעת את תחושת הכאב ומתי הוא מגיע. האם הוא דוקר, שורף או משתנה? האם הוא משתנה בין ישיבה, שכיבה, עמידה והליכה? האם הוא משתנה רנדומלית, לא קשור לתנוחה? כל מה שתוכל לפרט....הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
-
כאב בסטרנום עקב מאמץ קליל.עוז 19/03/2016 | 08:40אהלן, אתמול הזזתי שולחן מאוד מאוד קל (לא יותר מעשרה קילו) ובזמן ההזזה, פתאום הרגשתי כאב חד שצץ בסטרנום (ממש באמצע החזה, אני יכול ממש לשים אצבע על המקום הספציפי ויכאב לי בזמן לחיצה). הכאב צץ כשאני נושם, נושף, מתאמץ, צוחק ומדבר. ישנתי לילה והכאב לא חלף. יכול להיות שזה שריר שנתפס? אם לא, מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 22/03/2016 | 11:23הכי טוב !!!הוסף תגובה
-
עבר לי, תודה רבה!
עוז 21/03/2016 | 21:28הזמן עשה את שלו, תודה רבה על המענה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 20/03/2016 | 13:51התכוונתי לנשימה אך התשובה מאירה עיניים לגבי שניהם. נשמע כי יש עניין שרירי או של רקמת חיבור. אם יש שיפור הייתי ממתין עוד מספר ימים לפני בדיקות ואיבחונים. ניתן להעזר בעיסוי קל ומקומי באמצעות הנעת כף היד משומנת מעט לאורך הסטרנום, עם לחץ מועט מאוד. אם עוד מספר ימים לא יעלם, צור שוב קשר.הוסף תגובה
-
נשימה או שינה?
עוז 20/03/2016 | 12:24אתייחס לשניהם, בזמן שינה הכאב מורגש כשאני מחליף תנוחות. ובזמן נשימה מאומצת יש כאב קליל. רק אציין שמאתמול בערב יש שיפור קליל, פחות כואב. תודה רבה על המענה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
מר גבעון פלד 19/03/2016 | 18:38האם בזמן שימה מאומצת יש כאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בסטרנום
-
כאבים בבטןספיר 19/03/2016 | 19:39היי כבר בערך שנה שנתיים יש לי כאבים בבטן ימין למטה חוזרים מידי פעם לפעמים מאוד חזקים ולפעמים לא. ממה זה יכול לנבוע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי בבטן
מר גבעון פלד 20/03/2016 | 09:44אתה מתאר תקופה מאוד ארוכה של כאב. האם ביצעת בדיקות כלשהם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בבטן
-
כאבים בשריריםקארין 16/03/2016 | 17:44במשך שבוע וחצי אני סובלת מכאבים בשרירים כאבי צוואר וגב תחתון גלי חום ו תחושה של שפעת . כאבי בכפות רגליים וחולשה חזקה במיוחד ברגליים קשה לי לעמוד יותר מכמה דקות. ועייפות. יש לציין שעשיתי בדיקות והכל תקין והפסקתי לקחת גלולות. הרופאה נתנה לי תרופה (סלקוקס) האם זה הפיתרון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
מר גבעון פלד 17/03/2016 | 15:35כאבי השרירים ואף חוסר שיווי המשקל יכול להיות קשור לשרירים צוואריים שיכולים להיות מטופלים על ידי מטפלים מתחום הטריגר פוינט טראפי. שאר התחושות לאו דווקא קשורות אך עלולות להיות נלוות לזההוסף תגובה
-
כאבים בשרירים
קארין 17/03/2016 | 13:39כרגע אני לא עובדת אני בחופשת לידה .נכון שאני לא ישנה טוב ו עובדת בבית רב היום אבל אני לא מרגישה לחץ. לא ציינתי שיש לי אי שיווי משקל אני ממש מתנדנדת שאני עומדת אני מטופלת אצל כירופרקט כבר כמה טיפולים איזה בדיקות הוא למי אני צריכה לפנות כדי לטפל בבעיה. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
מר גבעון פלד 16/03/2016 | 18:23ראשית התרופה יכולה לעזור. באם יש משהו מעבר אצטרך למעט פרטיים עלייך כולל סגנון עבודה והאם את בעומס כלשהוא בתקופה זוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי שרירים
-
כאבים בית חזהאני 17/03/2016 | 04:01שלום גבעון, בשנה האחרונה אני סובלת מאוד משלל תסמינים גופניים...שלא אפרט אותם כרגע. כי פנייתי הפעם היא נקודתית בשבוע האחרון החל לי כאב מאוד ספציפי באזור צד שמאל בבית החזה. כאילו מוחצים לי את הלב... כאב דוקר כזה. הלכתי לטרמ באחד הלילות ועשו לי א.ק.ג ויצא תקין. לאחר מכן הלכתי לקרדיולוג שאמר שכנראה הכל תקין אבל הפנה אותי בכל זאת לאקו לב ובדיקת מאמץ (את הבדיקות עוד לא ביצעתי) אך בנוסף קורה לי משהו מוזר שברגע שאני מכופפת את הצוואר ומורידה את הראש אני מרגישה כאב חד מאוד באזור הצלע רק בצד שמאל (באזור וטיפה מתחת לשד) אני סובלת מהמון תסמינים נוספים אבל מה שציינתי מדאיג אותי במיוחד... בנוסף אשמח להתייעץ איתך בעוד עניין - כאב נוסף שממש חמור הוא באזור האגן האחורי,עצב הזנב, ישבן...הלכתי לאורטופד והכל תקין, עשיתי צילום עמוד שידרה תחתון, מיפוי עצמות - תקין. אך הכאב הולך ומתעצם הולך ומתפשט... זהו ממש כאב של שריפה ובתנועות מסויימות הכאב ממש חד... האם זו יכולה להיות דלקת כלשהי באגן? ומה עליי לעשות כדיי לטפל בזה? אשמח לתשובתך תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בבית החזה
מר גבעון פלד 17/03/2016 | 13:05מערך השרירים של הגוף הוא חלק ממערך ההגנה הגופני. הטריגרים הם האמצעי של המרכז האוטונומי הלא רצוני של המוח שאחראי על השרדותינו להגן על עצמו באמצעות נעילת שרירים ויצירת מערך הגנה. לעיתים עקב בעיות שונות, כולל לחץ, הנקודות ננעלות ונשארות נעולות לאורך זמן ומייצרות כאבים מקומיים או מוקרנים, למשל אותו שריר המעלות, שריר צווארי נשימתי, שמייצר הקרנות כאב לאזור החזה העליון, ממש כפי שתיארת. הטיפול נעשה באמצעות לחץ איסכמי על נקודות הטריגר בהתאם לאיבחון הראשוני והמתמשך.הוסף תגובה
-
המשך
אני 17/03/2016 | 12:30והאם זה מסביר את הכאבים החדים בלב?הוסף תגובה
-
הסבר
אני 17/03/2016 | 12:28שלום גבעון, תודה על תשובתך. לא הבנתי למה כוונתך ב - "כאבים המוקרנים מנקודות טריגר פעילות המהוות חלק מהמערך ההגנתי של הגוף וננעלות במגוון סיבות" אשמח להסבר במה מדובר.. האם זה משהו חיצוני בלבד? פנימי? והאם לפי תשובה זאת אינך סבור שמדובר בדלקת באגן? והייתי אצל מומחה עמוד שידרה שאמר לי שהכל תקין ושאני ב"לחץ" ואתחיל לעשות פעילות גופנית..העניין שזה לא אפשרי עם הכאבים הללו!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בבית החזה
מר גבעון פלד 17/03/2016 | 10:47תאורך תואם להפליא כאבים המוקרנים מנקודות טריגר פעילות במספר שרירים ובמיוחד בשריר המעלות. נקודות אלו מהוות חלק מהמערך ההגנתי של הגוף וננעלות במגוון סיבות. כלל הבדיקות שעשית שוללות מגוון סיבות וזה טוב, הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפל מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
תיקון
אני 17/03/2016 | 04:23תיקון - עכשיו שמתי לב יותר במדוייק שהכאב החד בהורדת הצוואר והראש נוצר בעצם יותר לכיוון האחורי - ז"א בצד שמאל באזור הצלעות אבל יותר מהגב ומהצד (מאשר באזור השד) - איפה שהד ממוקם, רק בגב...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בבית החזה
-
כאב בגב תחתון מצד שמאלרומן 14/03/2016 | 12:15שלום רב יש לי כאבי גב תחתון בצד שמאל מרגיש דקירות בעת נשימה ותזוזה ובעיות התקופפות והרמת משקל וכו מה זה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי גב
מר גבעון פלד 16/03/2016 | 06:13לא נשמע כי זה פריצת דיסק מאחר וזה היה משבית אותך לכמה ימים ולא היה עוזר החימום, זה עלול להיות בלט או בקע שהתהווה לפני שנה והכאב מקורו לרוב במקרים אלו ממערכות שריר שננעלות סביב אזור זה להגנה ולכן חימום יקל עליו. האם בשכיבה על הגב תוך הרמה איטית של רגל שמאל עד כ 20 מנטימטר מעל הרצפה יש כאב?הוסף תגובה
-
כאבי גב
רומן 15/03/2016 | 23:08זה התחיל פעם ראשונה לפני שנה ממלצרות אחרי עבודה חזרתי הביתה התכופפתי למקרר ולא יכולתי להתיישר אחרי זה היה כאבים באותו צד במשך שבוע ואז עבר ואז קרה לפני כיומיים שהזרתי לחבר בחדר כושר בלחיצת חזה והכאב חזר עוד פעם אתמול זה כאב מאוד ועכשיו זה פלות כי אני מחמם את האזור ומורח משכה אני מאוד מקווה שזה לא פריצת דיסקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 13:05זה יכול להיות מגוון רחב מאוד של גורמים. אני צריך נתונים עלייך, על בעיות רקע, כמה זמן הכאב קיים האם היו בעיות בעבר וכו. השאלה כללית מדיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב
-
כאב בצד ימין בעיקראני 14/10/2015 | 08:19שלום דוקטור, אני בת 25.5 וכבר שבוע וקצת אני מרגישה כאב עמום בצד ימין של הגוף- מיקום מעורפל-כנראה מתחת לצלעות, בצד הגוף לכיוון הגב. הכאב מופיע מידי פעם, בא והולך. אתמול בלילה הוא היה יותר חד והקשה עליי להרדם. הוא בא והולך ורוב הזמן לא נמצא אך כשהוא נמצא זה מציק. קבעתי תור לרופאה כללית אבל אשמח עד אז לתשובה ממך- יכול להיות שזה אפנדציט? או מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין
מר גבעון פלד 15/03/2016 | 19:01כאבים משתנים כגון אלו עלולים להיות ממקור שרירי אך גם ממקור אחר. עברו חמישה חודשים.... המלצתי הראשונה היא לגשת לביקורת אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
תשובה
אני 15/03/2016 | 14:04הכאב נעלם מאז וחזר בשבוע הנוכחי. הוא טיפה יותר מורגש מהפעם הקודמת. אני בגובה 167 ושוקלת 47.3. עשיתי בעבר פיילאטיס באופן לא קבוע ודי מזדמן. כבר חודשיים שלא עשיתי מאז. עזבתי את העבודה לאחרונה אבל אני שלימה עם כך ולא חושבת שיש לכך קשר. האם הכאבים מסוכנים חס וחלילה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין
מר גבעון פלד 14/10/2015 | 12:07אשמח לנסות לתת תשובה אך אני צריך פרטים. גובה ומשקל, האם יש בעיות רקע, האם את פעילנ גופנית, האם היו ארועים מיוחדים בזמן האחרון כגון תחילת פעילות גופנית או החלפת עבודה וסגנונה. אשמח רחקי הפרטים לנסות ולתת לך תשובההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד ימין
-
כאב בצד ימין בגב ובצלע ימין מתחת לשד ימיןאיריס 14/03/2016 | 00:24מר גבעון שלום קראתי מעט מההודעות בפורום יש לי כבר שנה כאבים בגב עליון ימני ובמקביל כאב בצד ימין עליון צלע מתחת לשד ימין עשיתי סי טי גילו שיש לי המנוגיומה על גוף חוליה d10 הרופא אומר שזה לא קשור לכאב הנ״ל כמו כן יש לי הסתיידויות רבות בגב עליון לא ברור ממה אני בת 44 עברתי תאונה לפני שנה איבדתי תהכרה והייתי הפוכה לגמרי באוטו הכאבים התחילו שבועיים אחרי התאונה כולל כתף ימין שבה נמצא קרע קטן בגיד אני ממש סובלת ולא יודעת איך להמשיך איזה בדיקות לעשות רציתי לדעת אם יש לך אפשרות לעזור לי...בתודה מראש איריסהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בגב ובצלע
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 15:26הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי. נקודות טריגר פעילות בשרירים מסויימים עלולים להיות מקור כאביך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בגב ובצלע
-
דקירות בגב עליוןש.ה. 13/03/2016 | 19:02יש לי דקירות בגב עליון בין השכמות כמו מסמרים. מה הסיבה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דקירות בגב עליון
מר גבעון פלד 14/03/2016 | 15:25הפנייה כללית מדי אני צריך פרטים כדי לנסות ולתת לך מענה. פרטיים אישיים על גובה, משקל וכו בעיות רקע כמה זמן הכאב קיים האם היו תאונות או בעיות בעבר ועודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דקירות בגב עליון
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- סיאטיקה
- כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פלדנקרייז
- פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
- אוסטאומה
- איחוי
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם