פורום קרדיולוגיה וצנתור לב - עמוד 98
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קרישת דם
שואלת 24/02/2013 | 16:51שלום, לי ולבן זוגי יש בעיה בקרישת הדם. אצלי יש מחסור בגורמי הקרישה (חוסר בפקטור 7) ולבן זוגי יש יתר קרישת דם, (הוא נוטל קומדין באופן קבוע) . אני יודעת ששני הגורמים האלו הם גנטיים ורציתי לדעת האם השילוב של השניים מסוכן (מבחינת הריון והעובר) או שדווקא להפך? הוא יכול ליצור מצב מתוקן של קרישה נורמלית?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 25/02/2013 | 08:46שאלה שמצריכה ייעוץ גנטי, אנא פנו לגורם המתאים.
-
-
תוצאות אקו לב
מקס 23/02/2013 | 19:51שלום בן 38 לא מעשן , מתאמן מס' פעמים בשבוע (ריצה 8 ק"מ לערך) – שוקל 82 ק"ג גובה 180 ס"מ – מרגיש מדי פעם מין התכווצויות( לא בזמן האימון בד"כ בזמן מנוחה) באזור החזה בצד שמאל שעוברות ברגע שלוקח נשימה עמוקה הופנתי להולטר לחץ דם עקב מדידות לא עקביות אצל הרופא ומעט גבוהות בבדיקה ביתית (יתכן ומדובר בלחץ לפני הבדיקה , מסתבר שאני נלחץ קצת מהתוצאה גם בבדיקה ביתית והמדדים עולים –לא תמיד ) בינתיים בבדיקת אקו לב נמצא כי 1. אאורטה עולה 28 מ"מ 2. שורש האאורטה 31 מ"מ 3. פרוזדור שמאלי D- 42 4. חדר ימני 28 מ"מ – נורמה 24 > 5. רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 35 מ"מ 6. רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 53 מ"מ 7. עובי המחיצה הבין חדריות 10 מ"מ 8. עובי דופן אחורית 10 מ"מ 9. מסתם מיטרלי : אי ספיקה מינימלית 10. מסתם אאוטרלי :תקין 11. מסתם טריקוספידלי : אי ספיקה מינימלית 12. מסתם פולומנרי אי ספיקה מינימלית : לסיכום : • Normal left ventricular size and systolic function • Normal right ventricular size and systolic function • Minimal tricuspid regurgitation,tig-26 mmhg - רציתי לדעת האם הבדיקה תקינה וניתן להמשיך בפעילות גופנית ? - מה פירוש אי הספיקה המינימלית כפי שצויין בבדיקה. - מה משמעות הסטייה מהנורמה בגודל החדר הימני והאם זה דורש המשך טיפול/בירור ?.? - מה פירוש Minimal tricuspid regurgitation,tig-26 mmhg - ?? - - תודה מראש על ההתייחסותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 25/02/2013 | 08:45על פניו הבדיקה לא מעידה על בעייתיות שעלולה להגבילך בפעילות יחד עם זאת את התשובה הסופית כולל כל השאלות הסגוליות שהעלית עליך לקבל מהקרדיולוג ששלח אותך.
-
-
קלציום סקורינג
אבי יוסף 22/02/2013 | 07:12כמעט בן 50 עם לחץ דם טיפה גבוה ורמת LDL של 112. יש לי סיפור משפחתי קשה של מוות בגיל צעיר עקב מחלת לב איסכמית אצל קרובי משפחה בדרגה ראשונה. יש שאלה אם לתת לי טיפול בסטטינים ואולי אפילו גם בתרופות להורדת לחץ דם והומלץ לי לבצע קרדיאק סי-טי בלי חומר ניגוד לבדיקת קלציום סקורינג. האם הבדיקה אכן מתאימה לי? מה יתרונותיה ומה חסרונותיה לגביי? תודה לך!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 25/02/2013 | 08:43הבדיקה אומנם טובה בעיקר לשלית מחלה איסכמית אך איני יכול על פי הנתונים שהצגת להחליט בנושא, נכון שתפנה לקרדיולוג בנושא.
-
-
הולטר לחץ דם
מירו 18/02/2013 | 23:04שלום רב! הגיע לי תוצאה של הולטר עם ערכים דיאסטולים שבין מקסימום 56 למינימום 34! רוב המדידות הבין 42 ל- 52. הסיסטולי 110 ממוצע, חוץ משני פיקים של 150 ו-144 (ועוד 3 של 133). אני בן 28 ויש לי גם הפרעות APB's מרובות. דופק ממוצע 68-70. נמצא אצלי דליפות קלות במסתמים מיטרלי וטריקוספידלי. האם הלחץ הדיסטולי הכל כך נמוך יכול להעיד על בעיות שתרם נתגלו? הרבה תודות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 21/02/2013 | 10:01בהחלא ערכים שאתה מציין של הדיאסטולי מאוד נמוכים-אנא פנה לקרדיולוג ורופא משפחה בנושא
-
-
אי ספיקת לב
שני 17/02/2013 | 19:07שלום רב, סבא שלי כבר חודש בערך בקושי נושם. בהתחלה חשבו שזה ברונכיט ולאחר אשפוז בבית החולים התברר שיש לו אי ספיקת לב. בימים האחרונים המצב התדרדר מאוד והוא כבר בקושי מסוגל לעשות צעד. ממש בקושי מצליח לנשום. לפני כשבועיים היה בבית חולים יומיים שם הרופאים קבעו שעדיף שיהיה בבית כדי שלא ידבק במחלות. אשמח לעצתכם מה ניתן לעשות כי המצב ממש מחמיר. תודה רבה שניפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 18/02/2013 | 08:35שני סבך זקוק לבדיקות ולטיפול מתאים באם באמת הוא סובל מאי ספיקת לב ועל רקע זה התסמינים שאת מתארת, ממליץ שייגש במיידי לקרדיולוג מומחה בנושא או לחילופין יחזור למיון.
-
-
ממצא באקו לב עוברי
בוביקית 15/02/2013 | 17:02שלום זה הריוני הראשון, ואני בשבוע 23. כל בדיקות הדם (חלבון עוברי מרובע ושקיפות עורפית) שביצעתי עד כה יצאו תקינות עם תוצאות של 1:10000. לאחר הסקירה המוקדמת נשלחתי לעשות אקו לב עוברי מכיוון שהיה חשד קטן לVSD. בבדיקה שעשיתי נשלל החשד והיא יצאה תקינה. בסקירה המאוחרת שוב נשלחתי לעשות אקו לב עוברי בטענה שאין ניראות טובה של מחיצות הלב. בבדיקה החוזרת של האקו לב נאמר לי ע"י הרופא שהכל תקין, אולם כשהגעתי הביתה ראיתי שהוא ציין שיש ממצא אקוגני בחדר בשמאלי בקצה השריר הפפילארי. האם יש סיבה לדאגה? איזה המשך מעקב מומלץ מעתה? תודה רבה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 17/02/2013 | 11:15האתר לא עוסק בקרדיולוגית עוברים, לשם כך ממליץלך לפנות לקרדיולוג ילדים מומחה
-
-
אני בהיריון מהפריה חוצ גופית ושאלה :)
לילך 17/02/2013 | 11:10למה פעימות הלב ככ מהירות ? רק אציין שתמיד פעימות ליבי מהירות בין 88 ל 110 ואין לי בעיות לבביות האם זה מסוכן? בת 30 היריון שני וגם בהיריון ראשון כך היהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 17/02/2013 | 11:14קשה לדעת, אנא פני לרופא הנשים שלך בנושא
-
-
rivaroxaban
כוכי 02/02/2013 | 23:29שלום, אבי לקח כשנתיים קומדין ולאחרונה הקרדילוג המליץ על rivaroxaban (קופת החולים אישרה). שאלתי -האם גם בלקיחת תרופה זו נדרש לבצע מעקב קבוע של בדיקת inr ?תודה, כוכיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 17/02/2013 | 11:14בכל השאלות לגבי תרופות נא להיוועץ עם הרופא שנותן את ההתוויה
-
-
הלב מפסיק לדפוק
שלומי 30/01/2013 | 11:50שלום פרופ' קורה לי בערך פעמיים בשבוע שאני מרגיש שהלב שלי מחזיר פעימה, מפסיק לדפוק ואז הוא חוזר לקצב הרגיל. לא ידוע לי על מחלות. למה זה קורה. אני צריך ללכת לבדיקה אצל קרדיולוג?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 17/02/2013 | 11:13קשה לדעת בדיוק את מצבך האמיתי ייתכן שזה חסר משמעות וייתכן שלא. עליך לפנות לבדיקת קרדיולוג
-
-
פעימה מוקדמת
שמוליק 31/01/2013 | 12:45דוקטור שלום, אני בן 35 ללא בעיות רפואיות, עושה כושר באופן קבוע. אני כן סובל מפעימות מוקדמות, שיש לי פעימה מוקדמת אני מרגיש. רוב הזמן אין לי פעימות מוקדמות וגם לא תוך כדי מאמץ. עברתי ארגומטרייה וא.ק.ג שיצאו תקינות. שמתי לב שכמות הפעימות המוקדמות אותה אני חש תלויה במצב העייפות שלי, כלומר ככל שאני יותר עייף (בעיקר אם לא ישנתי מספיק שעות) אני מרגיש יותר פעימות מוקדמות. אולם יש משהו אחד שרציתי לברר בנושא. לעיתים אם לא ישנתי מספיק שעות בלילה, בבוקר שלמחרת, וזה בעיקר קורה לי שאני בישיבות שבהן מקרינים מצגת ואני צריך להקשיב אני מתחיל קצת לנקר, אולם שמתי לב שהניקורים מגיעים בסמיכות לפעימות המוקדמות, כלומר הפעימה המוקדמת גורמת לי לתחושה של הרדמות. אני לא בטוח מה גורם למה ואת זה אני רוצה לברר, והאם זה מסוכן? נ.ב. לעיתים אני מרגיש פעימות מוקדמות רק בזמן שאני נשכב לישון. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 03/02/2013 | 07:20קשה מאוד לדעת מהנתונים שסיפרת על מצבך האמיתי, ייתכן שהכל ללא משמעות קרדיאלית אך לשם אבחנה מדויקת ממליץ שתפנה לקרדיולוג בנושא לגמר ברור כולל ביצוע הולטר לב. -
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 31/01/2013 | 14:55פעימות מוקדמות הינן לא מצב נדיר אצל אחוז גבוה של אנשים, בדכ אין להם משמעות. מציע לך לגשת לקרדיולוג לבדיקות כולל הולטר לב שלא ביצעת.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה