פורום קרדיולוגיה וצנתור לב - עמוד 99
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
גפיקות לב מואצות
בתאל 31/01/2013 | 23:00בני בן ארבע וחצי אם חום גבוהה ויש לו דפיקות לב ממש מהירות ההשאלה היא האם זה סביר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 03/02/2013 | 07:18עלייך לפנות לרופא משפחה ילדים בנידון, תודה
-
-
קרדיופטיה
שם כינוי הוא מושה 30/01/2013 | 11:42יש לי קרדיומפטיה לא חסימתית, ולחץ דם גבוה, אני מקבל תרופות של נורמיטן 50 מ"ג ופנדיל 10מ"ג, הא.ק.ג שלי לא יפה כבר הרבה שנים, מה משמעות המחלה? וכיצד ניתן לרפא מחלה כזו, אני לא מרגיש כאבים אבל לפעמים אני מרגיש אי נוחות,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 30/01/2013 | 11:49קרדיומיפטיה יכולה להיות בסוגי חומרה שונים ועל פי זאת נקבעת הפרוגנוזה של המחלה בדכ. מציע שתפנה למומחה בתחום שגם צריך לראייון אותך ולבדוק אותך לקביעת מצבך.
-
-
דלקת קרום הלב
תיקי ראובן 26/01/2013 | 08:32מחודש יולי אני מאושפזת לסירוגין (4 פעמים) בעקבות פריקרדיטיס. הפעם הראשונה היה מלווה בשעלת (שאובחנה כשעלת).טיפול באינדומנט לא עזר אחרי כחודש טופלתי בסטרואידים התחלתי ב40 וירדתי בהדרגה עד 5 מג. שבוע אחרי הטיפול הדלקת חזרה ואני שוב בטיפול עם סטרואידים לקראת סיום (כרגע לוקחת 2.5 מ"ג לחודש) אך שוב מרגישה כאבים. היש טיפול אחר הסטראודים עושים לי ממש רעפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 27/01/2013 | 10:22את סובלת מאבחנה של Recurrent Pericarditis שהינה דלקות חוזרות של כפורת הלב, את צריכה לפנות למומחה בתחום. ישנם מספר טיפולים למחלה שעדיין לא מיצית את כולם.
-
-
תופעות לווי של סימבקור
ריטה 24/01/2013 | 22:02שלום, אמא שלי בת 72 לוקחת סימבקור. לפני כשבועיים היא שמה לב שאחרי שהיא לוקחת סימבקור, בלילה יש לה הרגשה של בחילה. האם זה יכולה להיות תופעת לווי של התרופה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 27/01/2013 | 09:50בהחלט ייתכן אנא פנו לרופא המשפחה שיברר את הנושא לעומקו
-
-
סוף הריון ואקו לב עובר- בבקשה עזרה
נופר 18/01/2013 | 08:37בבקשה עזרתכם אני בשבוע 38 וחמישה ימים הריון עם בן שקיפות וסקירות מצויינות למעט משקל קטן של העובר( שנינו נמוכים) אתמול במעקב במיון בהית חולים נמצא משהו שלא הופיע לפני אשמח לדעת מה זה אומר ״הערכת משקל על אחוזון 5 לפי גולברג לבנים בנוכחות כמות מים ופרופיל ביופיזיקלי וזרימות תקינות בבדיקה נוכחית נצפה כלי דם מקביל לאבי העורקים היכול להתאים לאזיגוס מודגש, עם זאת נצפתה כניסה של ivc לעליה ימנית והומלץ על ידי דוקטור חדי אקו לב עובר מופנית למיון יולדות לצורך החלטה על מועד יילוד והמשך מעקב הריון בסיכון״ כמובן שאין תור לשבוע הקרוב לאקו לב ושוקלים ליילד אותי ואז לבצע אקו לב עובר מה זה אומר? האם היחד יצטרך להשאר באשפוז? האם חלילה מצריך ניתוח? אני מאוד לחוצה בבקשה עזרתכם תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 21/01/2013 | 11:38האתר לא עוסק בקרדיולוגית ילדים ובוודאי לא עוברים-אנא פני לרופא הנשים שלך שיפנה אותך לקרדיולוג המתאים.
-
-
אנלדקס והתכווצוות שרירים
א. רון 18/01/2013 | 20:45לאחרונה נודע לי שאנלדקס עשויה לגרום להתכוצות שרירים. אני סובל מהתכווצות שרירים בשוק רגל ימין לאחר מאמץ קל ולא נמצאה לכך סיבה. האם אנלדקס יכולה לגרום לכך ברגל אחת בלבד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 21/01/2013 | 11:34הכל ייתכן, אנא פני לרופא המשפחה בנושא.
-
-
מיפוי עצמות ובעיות לב
זהבה 17/01/2013 | 22:35שלום וברכה, אני בת 70 לפני 20 שנה עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי למסתם מכני, אני סובלת מאי ספיקת לב קלה ולחץ דם ומטופלת בפוסיד , אטקנד, אלדוספרון וכמובן קומדין. לאחרונה התעוררה בעיה בברך ונשלחתי למיפוי עצמות +ספקט. שאלתי היא האם יש סיכון בבדיקה זאת שבה מחדירים חומר ראדיואקטיבי עקב מצבי הנ"ל? בתודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 21/01/2013 | 11:33עלייך להייעץ עם הקרדיולוג המטפל בנושא מכיוון שייתכן שאינך מודעת לכל ההביטים של מחלת הלב ממנה את סובלת.
-
-
כאב בחזה במאמץ, או מעט אחרי, בן 17
חזי 16/01/2013 | 10:53שלומות, בננו, בן 17, התלונן לאחרונה על תחושת כאב במאמץ (שחייה) או לאחר מאמץ (ריצה). נשלחנו לאקו + מאמץ ולהן התוצאות: א.ק.ג. במנוחה: סינוס 62 לדקה. T הפוך בחיבורים סרעפתיים וב- V3-6. ל.ד. 140/80 אקו במנוחה: חדר שמאלי אינו מורחב (48/21 מ"מ) דפנותיו אינן מעובות (11 מ"מ). התכווצות הכללית תקינה (מקטע פליטה מוערך 60% ) תפקודו האיזורי תקין, עלייה שמאלית אינה מורחבת (רוחב 30 מ"מ) הלב הימני בגודל תקין. התכווצות תקינה של החדר הימני, אי ספיקה מיטרלית מינימלאלית, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב-25 ממ"כ. שורש האוארטה 33 מ"מ. האוארטה העולה 27 מ"מ. הנבדק ביצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש BRUCE למשך 15 דקות שלב 5 METS 17.5 קצב לב 179 לדקה, 88% ממרבי ל.ד. 180/80 ללא תלונות ללא שנויים משמעותיים במקטע ה-ST בא.ק.ג. ה-T עבר נורמליזציה במאמץ ואחריו לציין מעט פעימות מוקדמות חדריות. שאלותי: אם לא נצפת בעיה בקורלציה לתלונה- האם יש מניעה מהמשך פעילות במאמץ? האם ממליץ לבצע בדיקה נוספת? האם הפעימות המוקדמות החדריות יכולות לספק הסבר לכאב? (הוא ציין בפני שהרגיש כאב קל לקראת סוף הבדיקה). האם יש לטפל בפעימות אלו? בתודה חזיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 16/01/2013 | 11:12האתר לא עוסק בפיענוחי בדיקות, מציע שתפנו לקרדיולוג ילדים בשאלות אלו שמצריכות בדיקות יסודיות גם של הילד עצמו.
-
-
פיענוח בדיקת הולטר
עמרי 15/01/2013 | 12:49לפני כמה ימים אני (זכר בן 14) עשיתי בדיקת הולטר ואני הודה לכם אם תפענחו את התוצאה הקצב הבסיסי:קצב סינוס מהירות מינימלית:59 מהירות מקסימאילית:182 מהירות ממוצעת:85 הפרעות קצב חדריות VPC’S:לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S:לא נצפו. הפרעות הולכה:לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st:לא נצפו. תלונות הנבדק:לא צוינו. הערות/סיכום:נצפו קטעי SINUS ARRHYTHMIA וקטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות עד 182 פעימות לדקה. נצפה קצב SINUS BRADYCARDIA במהירות מינימלית 59 לדקה בשעה 5:41 בבוקר - מהירות ממוצעת ביממת המעקב 85 פעימות לדקה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 15/01/2013 | 12:52האתר לא נועג לפיענוח תוצאות הולטר, אנא פנה לגורם ששלח אותך.
-
-
חלבון מסביב ללב
ליאת 14/01/2013 | 21:05שלום, חמי מאושפז עקב דלקת ריאות והוא סובל גם מאי ספיקת לב ועבר מספר צינטורים. בבדיקות שעשו לו הרופא אמר שיש לו חלבון מסביב ללב, אך לא הרחיב על כך אשמח לדעת מה הכוונה של חלבון מסביב הלב? והאם זה דבר שניתן לטיפול? תודה ליאתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
פרופ' יהודה אדלר 15/01/2013 | 07:07לא מכיר את המונח משמע שלא קיים מונח שכזה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים