פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תולעי מעיים
מיואשת 25/10/2018 | 20:17שלום. אני בת 31. לפני כחודש באמצע הלילה מצאתי תולעת שיצאה מפי הטבעת. למחרת לקחתי וורמוקס אך ללא הועיל. מאז מידי כמה ימים מוצאת תולעת, לקחתי מספר פעמים וורמוקס וכן כדור אחד מתרופה נוספת וההרגשה היא שאין שיפור כלל. סובלת מאוד מתחושת גרד ואי נוחות למשך כל היום. מידי כמה ימים מוצאת תולעת (לבנות ודקות בערך כ2 ס"מ, לפעמים קטנות יותר). אציין שבעלי ובני לא סובלים מהתופעה למיטב ידיעתנו. כבר חודש שאני שומרת על הגיינה ברמה קיצונית, כל יום מכבסת ומרתיחה מצעים, מגבות ובגדים..שוטפת ידיים עד שעור כבר מתייבש ושורף.. בבדיקת צואה כמובן לא נמצאו טפילים אך אני בוודאות יודעת שיש. בנוסף ניסיתי גם טיפול של רפואה טבעית כמו שום, גרעיני דלעת, הורדתי סוכר ופחמימות וכלום לא עוזר. מרגישה שאני משתגעת כבר. האם אפשר לבצע קולונוסקופיה ולעשות שטיפה למעיים כדי לחסל את התופעה? לא נראה כי זו הדבקה חוזרת כי פשוט אין הקלה אחרי מתן טיפול תרופתי כלל ואני חוששת שזה יכול להצביע על בעיה חמורה יותר. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תולעים
אסתי 24/04/2023 | 16:37שלום התגלו תולעים שמכונות 'שומשום' אצל חתול הבית שלי. יש לי כמה חתולים בבית ומן הסתם כולם נדבקו. השאלה אם גם אני נדבקתי. איך בודקים ומה הטיפול. תודה -
יש פתרון (לפחות חלקי)
יוסי 31/12/2019 | 11:19אני גם סובל מהתופעה, אבל מצאתי פתרון שעוזר מאד, לוקחים כפית גדושה זנגביל (אבקה טחונה של צמח הג'ינג'ר) שמים בכוס מוסיפים מים רותחים מערבבים ושותים כמו כוס תה, אני לא המתקתי (כפי ששמתי לב כל דבר מתוק מחיה את התולעים ומקפיץ אותם), הטעם דומה מאד לחוויאג' התימני המוסף לקפה (שמורכב בעיקר מהזנגביל), טעם חריף ומעורר שמועיל גם לצינון ולכוח גברא ועוד דברים טובים כפי שאפשר לקרוא ברחבי הרשת. לענייננו מיד כשהתחלתי לשתות, הרגשתי שיפור וככל שהתמדתי בכך, השתפר המצב, כיום אני בקושי מרגיש את התולעים ולעתים רחוקות וגם זה בדרך כלל כאשר אני מפסיק לשתות את המשקה הנ"ל. -
גם אני סובל מאותה תופעה
ספי 18/12/2019 | 15:37וזה בבירור לא קשור להיגיינה ולכסיסת ציפורניים, הבעיה שנראה שהרופאים לא כ"כ מאמינים לנו הם כנראה חושבים שזה משהו פסיכולוגי (בפרט אם בבדיקת הצואה לא נמצאו ממצאים), מה שניחם אותי קצת ואולי ינחם גם אותכם, זה מה שמצאתי כאן: https://davidson.weizmann.ac.il/online ואני מצטט: דוגמה נוספת להשפעה חיובית של טפיל מזיק היא תולעי מעיים שמשנות את הרכב החיידקים במעיים וכך מקנות לנשאיהן עמידות מפני דלקות מעיים. חוקרים מאוניברסיטת ניו יורק משערים שקיים קשר נסיבתי בין השכיחות הגבוהה של הדבקה בתולעי מעיים באזורים מסוימים של העולם לשכיחות הנמוכה של דלקות מעיים באותם אזורים. בניסוי שערכו בעכברים אכן נמצא שההדבקה בתולעים מונעת מחלות מעיים אחרות. כיוון שלא תמיד אפשר להסיק ישירות ממחקר בעכברים על בני אדם, ערכו החוקרים ניסוי נוסף שבו השתתפו אנשים שנדבקו בתולעי מעיים. החוקרים העניקו לחולים טיפול נגד התולעים ובחנו בתוך כך את הרכב החיידקים בצואת האנשים. כפי שציפו, יחד עם היעלמות התולעים גדלה מאוד כמות החיידקים המזיקים במעיים. -
מצאת פתרון? סובלת בדיוק כמוך ולא יודעת מה לעשות
מירי 28/02/2019 | 10:27אם הצלחת למצוא אשמח אם תפרטי לי
-
-
לגבי התרופה קולפרמין colpermin
רועי 10/09/2014 | 15:51אובחנתי במעי רגיז. הרופאה נתנה לי מרשם לתרופה colpermin והיא ממש עוזרת לי. השאלה האם אני יכול לקחת אותה באופן קבוע לפני כל ארוחה במשך כל החיים? או שהיא גורמת לסיכון כלשהו?פתח בחלון חדש-
רועי
רועי 22/04/2023 | 20:21איתי שמש מדקר יפני פתר לי את הבעיה . זה המספר שלו 0548080883 -
תרופה קולפרמין
קולפרמין להקלה בכאבי בטן (מעי רגיש) 22/04/2023 | 15:03סובלת ממעי רגיז שמרגיז ומנהל לי את החיים,עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה,הכל תקין.כבר 20שנה.פוקדים אותי כאבי בטן מלווים בחילה,רעד בגוף.לוקחת קולוטל פעמיים ביום.ירדתי במשקל,כשיש כאב בטן איני מסוגלת לאכול.רופא גסטרו המליץ על קולפרמין בתקווה שיקל על הכאבים.היום לקחתי כדור אחד.לא ברור לי מתי לקחת? לפני אוכל או אחרי.שלושה ביום או שניים.תודה אם אקבל תשובה למרות שנסחפתי. -
קולפרמין
רויטל 22/11/2022 | 21:16בעלון של התרופה כתוב שאפשר לקחת אחרי הארוחה.מה עדיף? -
מעי רגיז ותרופות
אוהד 24/12/2021 | 15:00אני סובל כבר כ-20 שנים ממעי רגיז עברתי את כל הבדיקות כמו גסטרוסקופי קולונוסקופיה ו-CT תרופות שאני לוקח _ בבוקר קולוטל, מודל, אולנזפין 5 בצהריים קולוטל מודל קראון ובערב אולנזפין 10 קולוטל מודל פבוקסיל. לפני כל ארוחה התחלתי לקחת קולפרמין. כל זה לא עוזר ואני לוקח גם אופטלגין נגד כאבים. האם אני נוהג נכון ואם לא אז מה עלי לעשות. -
קולפרמין
קיקי 27/10/2021 | 08:19האם אפשר לקחת את התרופה עם מוצרי חלב ? זאת אומרת לפני לאכול מוצר חלב ואז לקחת? כי בבית מרקחת אמרו לי נראה לי לא זוכרת לגבי איזה תרופה לא לקחת עם מוצרי חלב -
תשובת מומחה קולפרמין
ד"ר אייל גל 13/09/2014 | 20:25מדובר בשמן מנטה טבעי, אין בעיה לקחת קבוע , המינון המומלץ הוא פעמיים ביום לפני ארוחות.
-
-
מוקד סולידי אקוגני בכבד
תמי 14/01/2015 | 17:29עברתי בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה בעקבות כאבי בטן שנמשכים כ-3שבועות. הכאבים גם באיזור הקיבה (איזור רגיש גם למגע). הממצאים: כבד בגודל ומרקם תקינים,פרט למוקד סולידי אקוגני כ-0.8 ס״מ באונה ימנית/סגמנט 7/המתאים להמנע יומה מזערית. המלצות: לבצע us כבד ביקורת בעוד שישה חודשים. רציתי לדעת מה זה אומר?? האם זה מסוכן? האם יש קשר בין הממצא לכאבים? אודה לך על תשובתך.פתח בחלון חדש-
מוקד סולידי אקוגני כ-0.8 ס״מ באונה ימנית
lara 20/04/2023 | 11:52עשיתי אתמול אולטרא סאונד ומצאו לי למוקד סולידי אקוגני כ-0.8 ס״מ באונה ימנית , ויש לי הפטטיטיס סי שלקחתי תרופה וסיימתי ב3.3 -
תשובת מומחה מוקד בכבד
ד"ר יורם רוזנבך 14/01/2015 | 19:37המנגיומה הוא ממצא שפיר ,מדובר במצבור של כלי דם.לממצא אין קשר לכאבי בטן.
-
-
גיהוקים למשך כל היום (לת)
בתאל 19/04/2023 | 06:45היי, בעלי מגהק מאתמול ב 18:00 עד היום. תופעה זו כבר מוכרת לנו מלפני שנתיים שלוש, גם אז גיהק למשך 5 ימים. בעבר היה מאושפז כשזה קרה נתנו לו בוסט של תרופות ועבר. צריך גם עכשיו ללכת למיון או שיעבור לבד? מה מומלץ? בגדול הוא שם לב שזה קרה אחרי שהוא הקיא (לפני יומיים) ואתמול הגיעו הגיהוקים וגם בפעם הקודמת הוא הקיא ואז הגיעו גיהוקים בלתי פוסקים. אשמח לייעוץפתח בחלון חדש -
תולעי מעיים - ללא הצלחה עם Vermox
אריאל 10/12/2013 | 03:29שלום רב, אני בן 27. כשלושה חודשים בערך אני סובל מאוד מתולעי מעיים. אני סובל במהלך היום והלילה (בעיקר לקראת הרדמות) מגרד בפי הטבעת, ופעם אחת אף ראיתי בבירור תולעת באורך של כס"מ עד שני ס"מ, שקופה למחצה באסלה, כך שאין שום ספק שאלו תולעי מעיים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג). 4 בדיקות צואה (הן של פרזיטים והן של תרביות) החזירו תשובה שלילית: "לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים" "שלילי ל-SALMONELLA & SHIGELLA". למרות זאת, מן הסתם ברור לי שמדובר בתולעים (הן מכיוון שראיתי, והן בעקבות תחושת הגרד התמידית). במשך חודש לקחתי ברציפות כל יום זרעי דלעת לא קלויים, ואכלתי לפחות 2 שיני שום. בנוסף, החדרתי שן שום לפי הטבעת כל לילה (בכדי שאוכל לישון), מה שצמצם משמעותית את הגרד, אך תוך דקות לאחר פליטתה במהלך עשיית צואה בשירותים, היה חוזר הגרד. השיטות הנ"ל לא פתרו את הבעיה. חודש נוסף ניסיתי 2 טבליות פרוביוטיקה ביום, 7 טיפות שמן אורגנו על בטן ריקה בבוקר, 3 טיפות שמן ציפורן, 3 טבליות פפאיה (פאפאין) לאחר כל ארוחה, וכל יום תה עם לענה. נדמה שהתולעים לא מתרגשות במיוחד. לאחר הגעה לרופאת המשפחה במכבי בהרצליה ולאור התיאורים, נרשם לי ורמוקס במינון 2 כדורים ביום, למשך שלושה ימים רצופים. אכן ביומיים-שלושה הראשונים לא חשתי בתולעים, אך לאחר מספר ימים הן חזרו. רופאת המשפחה טענה שאין צורך בחזרה על הטיפול, מאחר ושלושה ימים ברצף יהרגו הכל. אני עכשיו 5 שבועות לאחר סיום הטיפול בורמוקס, כאשר התולעים חיות ומטילות. שלוש שאלות בבקשה: 1) איזה תחום התמחות ברפואה מטפל ספציפית באיתור והשמדת טפילי מעיים ? 2) האם טיפול חוזר של ורמוקס במינון של אחת לשבוע, כחמישה שבועות לאחר הטיפול הקודם, מזיק מאוד לכבד ? 3) נדמה שהפתרון רחוק מאוד מהישג יד, מה ניתן לעשות שבאמת ישמיד לחלוטין את התופעה ? תודה רבה ! אריאל.פתח בחלון חדש-
תוולעים ב
לי 18/04/2023 | 07:57אני בת 26 ופול בורמוקס לתולעחם לא עזר חוצאות גם מהפות האם יש רופא שמטפל בזה כמה ורמוקס מותר לקחת והאם יש פתרון להפטר מהם -
תולעים
אלה 07/01/2022 | 11:30כמה מחזורי וורמקס מותר לקחת.3,4? -
תולעים בפי הטבעת
ריבה 03/02/2021 | 08:17הבחור ששאל לגבי אי יעילות בטיפול בוורמוקס בן 27. א.הרופא שענה דיבר על טיפול בוורמורס שלא עזר !! ב.בן 27 לא נראה לי ילד , התשובה שוב התייחסה בעיקר לילדים. נראה שהתשובה לא באמת מרופא או אולי רופא שלא קורא את הפניה ולכן לא יכול לעזור ! לי אין ילדים קטנים וגם לי הוורמוקס לא עזר! -
תולעי מעיים עגולים
אילנה 10/12/2018 | 07:07מי מתמחה בנושא? מדובר על תולעת בגודל 10ס"מ ויותר שיצאה בצואה, למרות שהשירות צואה יצאו שלילי, האין טיפול הוצאת רעלים מהגוף מתאים? ואיזה מהם לאן לפנות?, -
תולעי מעיים
ערן 18/11/2018 | 08:39הבחור ששאל על התולעים ... איזה טיפול עזר לך??? -
תולעי מעיים
ערן 18/11/2018 | 08:37הבחור ששאל על התולעים ... איזה טיפול עזר לך??? -
תשובת מומחה תולעי מעיים
ד"ר יורם רוזנבך 10/12/2013 | 08:02תולעי מעיים מאוד שכיחים בגיל הילדות. ההדבקה בהם היא הכנסת עצמים מזוהמים בביצי התולעים לפה. כוססי ציפורניים נוטים לכך יותר וזה נכון גם למבוגרים. הטיפול בוורמוקס מציין אך מכיון שלתולעים יש מחזור חיים הוורמוקס משמיד את התולעים עצמן אבל לא את הביצים שמהן בוקעות בהמשך תולעים חדשות שמטילות שוב ביצים ולכן מומלץ על מספר מחזורי טיפול בוורמוקס בהפרשים של 10 ימים על מנת להכחיד את התולעים שבוקעות מהביצים בשלב מאוחר יותר.
-
-
-
חיסון הפוליו לילדים לאמא עם קרוהן (לת)
רינת 12/03/2023 | 19:55ערב טוב שני ילדים בני 9 ו-5, האמא עם קרוהן למעלה מ20 שנה ברמייה מטופלת באימורן ותוספים. הילדים לא חוסנו לפולין. בעקבות התפרצות הפוליו. ..מה ניתן לעשות ? איך אפשר להגן על הילדים ? בברכה רינתפתח בחלון חדש -
חיידק קמפילובקטר (לת)
גלית 12/03/2023 | 16:11שלום אובחנתי עם החיידק ורציתי לשאול אם יכול להיות שהעברתי אותו לאנשים שאכלתי לידם? או מעצם דיבור לידם? איך זה עובר? הייתי במחיצת חברה שבהריון האם זה יכול לסכן אותה?פתח בחלון חדש -
עצירות קשה עם אבני צואה
שיר 07/08/2015 | 22:20שלום לפני 3 שבועות הגעתי למיון בשל עצירות וכאבים קשים בבטן ימנית תחתונה ובסי טי נמצא שיש לי אבני צואה. לאחר 4 ימים עברתי היסטרקטומי- ומאז אני מתקשה מאוד במתן צואה. משתמשת לעיתים בנרות או בחוקן או בחלב מגנזיום. בימים האחרונים נאלצתי להשתמש באצבע כדי להוציא צואה ואז הרגשתי במשהו קשה מאוד ומאורך. יכול להיות שזה מה שגורם לכל יסורי? מה הטיפול לכך? האם יש דרך לתפוס ולהוציא את הדבר הזה? כמו כן יש מעין כיס שאליו בורחת הצואה הממוקם בחלק העליון כלומר ליד הואגינה. הגניקולוג אמר שיש לי צניחת נרתיק קלה. האם זו יכולה להיות סיבת העצירות? אני חוששת שיגרם נזק לאזור או לתפרים בגלל הלחצים האיומים בעת מתן צואה. תודה ליעוץ מהיר!פתח בחלון חדש-
צועה קשה
גינה 03/03/2023 | 09:06אני כמת לא אוכלת ולכמה דקות ישלי יציה קשה שקשה לצאת -
תשובת מומחה עצירות
ד"ר אייל גל 08/08/2015 | 21:48בהחלט ייתכן שמדובר בבעיה של רצפת האגן וכדאי לפנות למרפאה המתמחה בבעיות רצפת אגן. -
אחרי ניתוח בפתיחת בטן
שיר 07/08/2015 | 22:21.
-
-
ילד בלע כדורית ברזל בחצר הגן (לת)
אמא מודאגת 24/02/2023 | 12:31שלום, בני בלע גולה/כדורית עשויה ברזל שמצא בחצר הגן. מה עליי לעשות?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה