פורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אי מתן צוואה אצל תינוק בן ארבעה חודשים (לת)אורין 245 03/06/2022 | 06:21היי שלום בני יונק הנקה מלאה ומידי פעם מקבל תמל עד לפני שבוע הכל היה תקין והיה נותן צואה פעמיים ביום פתאום לא עשה 4 ימים צואה ואז עשה כמות עגולה ומאז עברו עוד כ5 ימים שלא נתן .. לשוב לציין שאוכל יפה ונינוח במהלך היום והלילה ,רופאת משפחה בדקה לו את הבטן ואמרה שהכל תקין השאלה שלי זה האם זה באמת תקין וממה יכול לנבוע הסיבה לאי מתן צואה תודה וחג שמחפתח בחלון חדש
-
מכלול סימפטומי גסטרו (לת)הראל 27/05/2022 | 01:09בן שנתיים ו 10 חודשים. לפני שבועים סבל מיומיים חום גבוה, שלאחריהם עצירות קשה מאוד (עד בכי) וכאבי בטן. נטל נורמלקס במינן מותאם גיל - התוצאה היתה יציאות רכות ותכופות מאוד. בהמלצת רופא ילדים, הנורמלקס הופסק. * הילד עודנו חווה קושי במתן צואה. * הצואה כהה מאוד וקשה מאוד, או לחלופין רכה מאוד. לסירוגין. * 4-5 יציאות ביום, בכמות לא מבוטלת. לא ברור מה נפלט, מאחר והילד חסר תיאבון. אוכל מעט מאוד (רזה מאוד בשבועיים האחרונים). * ריח הצואה רע מאוד. מאוד. * באופן שיטתי, גרעפס משמעותי מייד לאחר אכילה - אוכל מכל סוג שהוא, גם כאשר הוא מועט מאוד. לעיתים גם לאחר שתיית מים. * נפיחות מספר פעמים ביום. ריח רע מאוד. * הבל פה מאוד לא נעים בבוקר - גם לאחר צחצוח שיניים לפני שנת הלילה. * הישבן אדום מאוד , ורגיש מאוד למגע. התפתח פצע. מטופל במשחות. הישבן ממש בוער - גם לאחר ניסיון למתן צואה (לא בהכרח לאחר יציאה). ביצענו אולטרסאונד בטן ובדיקת צואה - נראה שתקין (ממתינים לתוצאות). לא חל שינוי בתזונת הילד. כהורים, אנו לא יכולים להתעלם מאוסף הסימפטומים ומאי הנוחות שחווה הילד. האם התמונה הגדולה מרמזת על משהו? כיוון לבדיקה? - חרדים שמא נפספס משהו ...פתח בחלון חדש
-
רמת EOSINOPHILS גבוההא. ל 08/10/2013 | 16:44שלום, היום ביצעתי בדיקת דם שגרתית (ספירת דם)ועלה כי רמת ה - EOSINOPHILS עומדת על 7% כאשר הנורמה נעה בין 0% - 6%. מה ההשלכות..? האם זה אומר שאני סובלת מטפיל מסוים או חס וחלילה מסרטן מח עצם?פתח בחלון חדש
-
רמות גבוהות איזונופילים ונמוכות בניטרופיליס כי 31.4
חורי 25/05/2022 | 02:14אני סובל מדלקות במעיים זה פעם הראשונה שאני רואה רמות לא תקינות מלפני חודש היו תקינות האם רמות איזונופילים מעידים על דבר אחר 65% Eosinophils Abs-5.16 מה עלי לבדוק תודה רבה על התייחסות
-
פיאנוח בדיקת דם
ריקי 23/05/2021 | 17:51שלום רב עשיתי בדיקת דם בתאריך20/5/21 ויצא שתוצאת ה Eospinophils הוא 6.8 מה זה אומר. האם זה גבוה .צריך לדאוג? אגב אני בון 48.
-
תודה
א.ל 09/10/2013 | 15:11תודה
-
תשובת מומחה
אאוזינופילים
ד"ר יורם רוזנבך 09/10/2013 | 13:26מספר סך האאוזינופילים תקין.אין צורך לעשות ברור כלשהו.
-
מספר
א.ל 09/10/2013 | 11:47מופיע K/UL 0.50 EOSINOPHILS 0.50 K/UL ( 0.00- 0.60) (.......*.)
-
תשובת מומחה
אאוזינופילים
ד"ר יורם רוזנבך 09/10/2013 | 09:57אין מצב שלא מופיע מספר האאוזינופילים, זה חלק מובנה בכל ספירת דם!!!
-
לא מצוין מספרם, אלא רק האחוז...
א.ל 09/10/2013 | 08:07לא מצוין מספרם, אלא רק האחוז...
-
תשובת מומחה
אאוזינופילים
ד"ר יורם רוזנבך 08/10/2013 | 23:21מה שקובע זה לא אחוז האאוזינופילים אלא מספרם האבסולוטי. מה מספרם?
-
רמות גבוהות איזונופילים ונמוכות בניטרופיליס כי 31.4
-
הפרשה שקופה דמוי זיעה מפי הטבעת אצל ילד (לת)דדה 23/05/2022 | 11:28הילדה שלי מתלוננת על כאבים בטוסיק בבדיקה יש לה שם נוזל שקוף דמוי זיעה עם ריח כמו של צואה מה זה יכול להיותפתח בחלון חדש
-
תופעת לוואי של דקסילנטיערה 10/04/2019 | 21:07לפני כשבועיים קיבלתי מגסטרואנטלוג מומחה דקסילנט 60 מ"ג (אני סובלת מריפלוקס ונקסיום חדל להשפיע). התרופה עוזרת לי מאוד אבל אחרי לקיחתה התחלתי לסבול מגרון צורב וצרידות- אשר אינם עוברים אלא מתגברים. האם ייתכן שזאת תופעת לוואי? אולי המינון גבוה מדי? אין לי תור קרוב לרופא וברור לי שזה לא צינון. תודהפתח בחלון חדש
-
דקסילנט או נקסים מה עדיף מבחינת תופעות לוואי
רחל 23/05/2022 | 11:19במאמר שקראתי נמסר שנקסיום ולוסק גורמים לדימנסיה האם גם דקסילנט האם אקח דקסילנט 30 יש בו גם מנגנון ההשהיה לכל היום או צריך פעמיים ביום או לקחת של 60 מ"ג
-
דקסילנט
מריה 05/10/2021 | 21:55שלום, גם אצלי אותו דבר שורף בפה וגרון. האם זה אומר שתרופה לא משפיע ורפלוקס נמשך או שזה תוצאות לוואי?
-
דקסילנט או נקסים מה עדיף מבחינת תופעות לוואי
-
מהי דיסטנציה?חסוי 16/01/2014 | 13:06קיבלתי תשובות לבדיקת ובחלק מן התשובה רשומה המילה דיסטנציה פעמים רבות לרוב רשום "דיסטנציה טובה" ובחלק אחד "דיסטנציה לא טובה". מה המשמעות של המילה דיסטנציה ומה זה אומר?פתח בחלון חדש
-
כיס מרה
יעל דרורי עזרן 18/05/2022 | 12:16מה הכוונה כיס המרה בדיסטנציה, אבנים לא הודגמו
-
דיס = לא (שלילה). טנציה זה tension = מתח. מכאן דיסטנציה היא חוסר מתיחות, או התרחבות.
יורם מנייביץ 07/05/2022 | 18:11תשובה למושג דיסטנציה
-
מהי דיסטנציה
חיים רשף 01/08/2014 | 11:52בתשובה לאחר קולונוסקופיה וירטואלית בין היתר נאמר: דיסטנציה קלושה של הסיגמואיד התרחבות בינונית של שאר חלקי המעי הגס
-
תשובת מומחה
דיסטנציה
ד"ר יורם רוזנבך 16/01/2014 | 18:28הכוונה היא להתרחבות.
-
כיס מרה
-
גוש בצד ימין של הבטן (לת)ניר אוחנה 05/05/2022 | 21:08מזה שנה אני מרגישה גוש בצד ימין של הבטן לפעמיים הוא מתנפח לפעמים הוא נעלם בתקופה האחרונה התחילו לי כאבים בגב התחתון ובאגן עשיתי סיטי לא ראו כלום חוץ מאבנים בכיס המרה ומשהו בכבדפתח בחלון חדש
-
Blastocystis hominisעידן 17/01/2016 | 00:55שלום, הנני בן 28 בריא עם רגישות לגלוטן וללקטוז (שומר על דיאטה מתאימה כבר כמה שנים), לא מעשן ופעיל מאוד גופנית. לאחרונה פניתי לרופאת המשפחה עם תלונות על כאבי בטן חזקים עד בלתי נסבלים מהם אני סובל כמעט באופן תמידי, עצירות לסירוגין ושלשולים קשים אחת לשבוע במשך 24 שעות. בבדיקת צואה התקבלה תוצאה חיובית ל Blastocystis hominis והרופאה טענה שזהו טפיל נפוץ בארץ, שאין צורך לטפל בו ושהוא אינו הגורם לתופעות עליהם אני מתלונן. היא גם הפנתה אותי לרופא גסטרו אך אני נמנע מלפנות לאחד כזה לאחר חוסר הצלחה בעבר. אשמח לקבל את דעתך או כיוון נוסף אליו כדאי לי לפנות. תודהפתח בחלון חדש
-
רופא בחיפה
גל 04/04/2022 | 17:50האם מישהו נפגש עם רופא בחיפה שמבין בתחום ולא משליך את התסמינים על מעי רגיז? אודה להמלצה
-
כדור ספורנוקס
16/10/2020 | 22:16היי יואל אני אשמח אם תוכל להרחיב על הכדור ספורנוקס. האם עשית בדיקה ויצא שלילי מהטפיל? האם כל התסמינים שלך נעלמו אחרי שלקחת אותו? כמה כדורים לקחת וכמה ימים? תודה
-
הי רון
אני 26/06/2020 | 08:53איך נקראת הקבוצה בפייסבוק?
-
כדור ספורנוקס
יואל 18/06/2020 | 23:15אני לקחתי כדור שנקרא ספורנוקס (נועד לפטריות) אך עזר לי מאוד.
-
היי בן
גיל 18/06/2020 | 23:11האם בדקת לאחר 8 שבועות שהכל תקין.?
-
לי עזר
בן 21/04/2020 | 17:59דיספטיל פורטה 10 ימים פעמיים ביום ביחד עם פרןטוציד 7 ימים אבננזול 3 ימים ואחרי ,לפני הטיפול ובגמר
-
קבוצה בפייסק
יונתן 11/04/2020 | 01:43לא מצאתי את הקבוצה בפייסבוק
-
היי פתחתי קבוצת פייסבוק
משה 05/04/2020 | 18:26היי פתחתי קבוצת פייסבוק בשם - קהילת בלסטוציסטיס הומיניס. מוזמנים- ננסה שם להתאגד ולנסות אחד לשני ולחלוק מידע
-
עזרה
קובי 12/02/2020 | 21:45גם חברה שלי נדבקה ממני היא מתלוננת על גרד בפי הטבעת והווגינה.. אני לא יודע מה לעשות הרופא מציע פלג׳ל כדור שלא עזר לי. לא מספיק שאני סובל מזה עכשיו הרסתי את הבריאות גם לחברה שלי 😡 בבקשה תעזרו לנו.
-
בלוסטוציסטיס הומינס
לימור 05/01/2020 | 15:19היי עמית,תודה על התגובה. אשמח לשוחח איתך בטלפון(כלמודת נסיון) המייל שלי limorazulay@umtb.co.il אשמח שתיצרי עימי קשר
-
אלוורה וגם תזונה נטולת גלוטן
עמית 14/12/2019 | 21:04השינוי המשמעותי שהיה אצלי היה כשהורדתי גלוטן בנוסף ללקטוז וגם אלוורה רפואית. שמחה לשמוע שזה עזר לעוד מישהו ושזה לא אצלי בראש חחח כבר לא יודעת מה בבטן ומה בראש... לגבי PCR אני קיבלתי בתל השומר ואישרו מהקופה, אבל אפשר לעשות אותה באופן פרטי לדעתי בתל השומר.
-
אצלי באופן אישי
עמתי 14/12/2019 | 21:01אצלי באופן אישי זה התבטא בבחילות, גלי חום, מעט גרד בפי הטבעת ותחושת אי נוחות. הייתי אצל פרופ' שוורץ שטיפל תחילה עם פרוטוציד ואסקזול, כשזה לא עזר אליניה... בסופו של דבר נראה שכן נפטרתי מזה, אבל המעי היה במצב ככ רע שהייתי צריכה לשקם אותו. הפסקתי לאכול גלוטן ולקטוז - התזונה ללא גלוטן ממש עזרה! למרות שלקח זמן, מידי הרגשתי הטבה. אחרי חודשיים הרגשתי כבר ממש יותר טוב. לצערי עדיין נאבקת בכל השטות הזאת, אבל כן מרגישה שאני בדרך הנכונה. הייתה גם תקופה של חודשיים ששתיתי אלוורה רפואית, בהתייעצות עם מטפלת ברפואה משלימה, וזה גם ממש עזר אצלי.
-
איך מקבלים הפניה לבדיקת PCR?
קרן 14/12/2019 | 20:53היי, כבר כתבתי בעבר שאני ובעלי לקחנו את התרופה מהודו וגם אצלינו לא עזר לצערי הרב. ךנו הביאו את התרופה מכיר שנסע להודו - 40 כדורים עלו סכום מצחיק של 8 דולר. לי בבדיקות מעבדה רגילות כבר לא מוצאים את הטפיל אבל אני עדיין סובלת מהתסמינים ואצל בעלי הוא עדיין מופיע בבדיקות הרגילות בקופת החולים. גם לי רופא פרופ מתנשא מרמבם טען שהכל בראש. פשוט חוצפה. זלזול בפציינטים. רציתי בבקשה לדעת איך מקבלים הפניה לבדיקת PCR והאם היא קיימת גם בצפון? (שאלתי 2 רופאים והם לא ידעו להגיד לי). תודה מראש. לגבי האלוורה גם אני לקחתי את של פוקה והיא מאוד מאוד עזרה לי. מתכננת סבב נוסף. גם אורגנו פיראי קצת עוזר לתסמינים.
-
בלצוטיסטיס הומינס
לימור 29/11/2019 | 15:52גם לי אבחנו את החיידק/טפיל לפני 3 חודשים עברתי סדרת בדיקות הכוללות בדיקות דם מקיפות, אןלטרסאנוד בטן עליונה, גסטרוסקופיה, בדיקת צואה להליקובקטר והכל נמצא תקין. גם רופא הגסטרו וגם רופא המשפחה נמנעו מלתת לי טיפול בטענה שהחידק לא מזיק ולא מחייב טיפול. פניתי לנטורפת שנתן לי כמוסות צמחי מרפא ששתיתי במשך חודש, חלק מהימים הרגשתי טוב ובחלק פחות. היום אני מספר ימים ללא טיפול ומרגישה שוב כאבי בטן שגם מקרינים לגב. משהו יכול לספר מה התסמינים שלו. מאחר והרופאים לא מייחסים לחידק חשיבות אני בחרדה ולא מבינה מה יש לי
-
ביקרתי אצל ד״ר קרת דן
יונתן 27/11/2019 | 16:51לאחר שאמרו לי הוא המומחה בתחום שילמתי כסף. הוא אמר לי את מה שכל הרופאים אמרו אני סובל ממעי רגיז. כמובן בנוגע לטפיל שלא צריך לטפל כי הוא אינו מזיק.
-
דרך הבטן
יונתן 19/11/2019 | 13:19אני אבדוק תודה :)
-
ממש מצב מצער
עמית 19/11/2019 | 12:03לדעתי האישית, רופאים צריכים לטפל בבעיה הרפואית ובמקביל לתת מענה לנפש. הרי ברור באדם עם מחלה כרונית קשה שסובל פיזית, יסבול גם נפשית. חבל מאוד ש"מפילים" את זה על מתח או לחץ או בעיית נפש ומתעלמים מהגורם הפיזי. ממש ממש מצער! לגמרי מבינה את הייאוש שלך. שמעתי על מקום שנקרא דרך הבטן שמנסה לתת את המענה הכולל הזה, אין לי ניסיון איתם רק ראיתי פרסומים, אבל שווה לבדוק
-
המצב הנפשי
יונתן 19/11/2019 | 11:42הרופא שלי שלח אותי לאשפוז יום בבית חולים לחולה נפש לפני 5 שנים התנגדתי לאשפוז ולכדורים הפסיכיאטרים במקום זה פניתי לרפואה האלטרנטיבית לאחר כמה חודשים החל השיפור הנטורפת הציע לי לטפל בגורם שזה הבטן ולא בנגרם לכן הציע לעשות בדיקת צואה ודם ומצאו את הטפיל גם לאחר שנמצא הרפואה הקונבצלית הציע לי רק את הפלג׳ל שהוא נותן הקלה לשבועיים ואז המצב חוזר לקדמותו. אני איבדתי את האמון ברפואה הקונבצלית מאז לא פניתי לשם אלא מטפל בצורה הטבעית. יש באוסטרליה ואנגליה מאפאות פרטים מאוד יקרים שמטפלים בבעיות האלה. אבל הרופאים שלנו כל עוד לא מגיע הנחיות ממשרד הבריאות האמריקאי הם יחזרו על אותם מילים כמו רובוטים ״הכל בראש״ ״מעי רגיז״ וכו׳ בגלל האטימות משרד הבריאות כל גיל הנעורים העברתי אותם כגיהנום הבעיה עדיין מלווה אותי.
-
כן :)
עמית 18/11/2019 | 18:49אין ספק שמתח מוסיף, אבל לא הגורם. מצער לפעמים לשמוע איך רופאים "משליכים" את הבעיה על החלק הנפשי, כשזה ממש לא. כמובן שאין ספק שתמיד כדאי להיות בריא גם בנפש וגם בגוף, אבל אם הגוף לא בטוב (ובמיוחד הבטן) מן הסתם שגם הנפש סובלת.
-
תודה
יונתן 18/11/2019 | 17:39כן, למצב הנפשי יש חלק בעניין הזה, בעבר עשיתי דיקור וגם ויוגה. אני מרגיש קצת הקלה שאני שותה תה ג׳נג׳ר, שום, וגם תמצית גרעיני אשכוליות של חברת biocare. ( גם המחיר ביוקר בארץ :) ).
-
המון בהצלחה!
עמית 18/11/2019 | 16:13אני לגמרי מבינה מניסיון עד כמה זה מייאש, אבל מאחלת לך שתהיה חזק ותעבור את זה! אני כבר שנה בסבב הזה (היה לי גם סבב דומה לפני כעשור). הייתה תקופה שדיקור קצת עזר לי, ועכשיו עם הסינון של הגלוטן, הלקטוז והאלוורה ממש יש תקווה חדשה. אז נכון, אולי זה לא ה-פתרון לבעיה, אבל לפחות זה עוזר קצת לבנתיים. אני רוצה גם להתחיל לעשות יוגה זה אמור גם לעזור, אבל עוד לא התחלתי. אשמח לשמוע גם על כל דבר שיעזור. עוד דבר שהציעו לי זה להגיע לפרופסור עמי ספרבר שמטפל במקרים של "מעי רגיז". תרגיש טוב במהרה!
-
אלוורה
יונתן 18/11/2019 | 15:41אני מבין שהעצה שלך מהניסיון אישי.. אני סובל מהעצירות אם זה יכול לעזור גם טוב בכל אופן אני ממש מודה לך. נקווה שנמצא את הפתרון בקרוב.
-
לגבי האלוורה
עמית 18/11/2019 | 15:14אני הורדתי גלוטן ולקטוז ולקח חודשייים מלאים עד להקלה, ועדיין יש "התקפים" - ימים שאני מרגישה אי נוחות קשה שלא מאפשרת לי לתפקד. במקרה שלי אחת הבעיות היא גם ספיגה ולכן האלוורה הרפואית טובה - יש של חברת פוקה ושל ברא צמחים. מומלץ להתייעץ עם נטורפת/ית או מדקר/ת שמבינים בנושא. חשוב לדעת שהאלוורה עצמה גורמת ליותר פעילות מעיים (זה יותר טוב עבור אנשים שיש להם נטייה לעצירות ופחות טוב במקרה של שלשולים). במקרה שלי אחרי טיפולים רבים של אנטיביוטיקות ועוד נראה שהמעי פשוט בסוג של איזושהיא "פוסט טראומה" ובמצב כל כך רע שהאלוורה כנראה עוזרת לו להשתקם. אני לא מטפלת או רופאה וחשוב להגיד שאני כותבת מניסיון אישי שלי בלבד. אני ללא לקטוז וללא גלוטן כבר כשלושה חודשים ועם האלוורה כחודשיים. רק חודשיים אחרי הורדת הגלוטן + שבוע, שבועיים אחרי שהתחלתי עם האלוורה התחיל השיפור.
-
blasto
יונתן 18/11/2019 | 14:56הורדתי את הגלוטן וסוכרים כולל פירות למשך חודש וחצי היה הקלה אבל לאחר כמה ימים חזר שוב... היו גם תקופות שהרגשתי יותר טוב במשך חודש שלם אבל עדיין קשה להפטר ממנו. אשמח אם את יכולה לשתף בנוגע לצמח אלוורה איפה משיגים אותו?
-
בלטוסיטיס ושאר פרזיטים
רותי 18/11/2019 | 14:18תודה.
-
ולגבי ה ALINIA
עמית 18/11/2019 | 14:16שכחתי לכתוב שאני השגתי דרך בית מרקחת קנדי, אבל קצת אחרי שהם שלחו לי הם הפסיקו לשלוח לישראל מסיבות פוליטיות :( חבל כי זה היה ממש מחיר סבבה, כי זה היה דרך קנדה אבל נשלח מהודו. אפשר לנסות למצוא מישהו שנמצא בהודו ומוכן להביא לך אותם.
-
הי רותי
עמית 18/11/2019 | 14:14גם אני עשיתי בדיקת PCR בתל השומר, אם את לא רואה את התשובות במחשב תתקשרי אליהם ותבקשי, לפעמים יש תשובות ופשוט לא מעדכנים במחשב. אצלי בפעם הראשונה הם בדקו תוך יום ובפעם השנייה תוך שבוע בערך. גם לי פרופ שוורץ נתן אליניה ולצערי לא עזר. בעבר עזר לי טיפול של פרוטוציד ואסקזול גם לזמן מוגבל. המון בהצלחה! אם משהו יעזור תעדכני :)
-
בלסטוסיטיס
רותי 18/11/2019 | 14:10הי לכולכם. בעבר לקחתי אליניה (ניטניזדול), היה קשה ויקר להשיגה ואישור מיוחד לייבא מחו"ל. זה עזר למספר שנים בהן הרגשתי יותר טוב. חזר. איך קניתם בהודו? עם מרשם מהארץ? כמה זה עלה? גם אני הגעתי לפרופ' אלי שוורץ ממרפאת מטיילים אחרי טיול בתל השומר ואכן מאד התרשמתי ממנו. מעניין שהוא הציע אלינייה לבלסטוסיטיס. גם הוא חזר בפני על ציטוט מחקרים שהבלסטוסיטיס לא אמור להזיק ולא מטפלים בו. הוא מחפש אצלי פרזיטים נוספים. היום עשיתי בדיקת צואה בשיטת PCR שזה בודק גנים של פרזיטים. היו עדויות לפרזיט נוסף.
-
הי יונתן
עמית 18/11/2019 | 12:02מצער לשמוע כמה אתה סובל מהדבר הזה... הרופאים בארץ בהחלט מתעקשים שהטפיל אינו יוצר שום בעיה ולא מוכנים לתת טיפול עבורו. אני באופן אישי נטלתי ALINIA וזה בהחלט לא עזר. כרגע הורדתי גלוטן ולקטוז מהתפריט ואני שותה אלוורה רפואית (אחרי התייעצות עם מטפלת ברפואה משלימה ובהתאם לתסמינים שלי). אני יכולה להגיד שאחרי כחודשיים התחלתי להרגיש יחסית סביר, חוץ מ"התקף" שמשתק אותי אחת לשבועיים, בין לבין לפחות חזרתי להיות יחסית בסדר. עדיין קשה מאוד!!! אבל לפחות חזרתי לחיים בין לבין. מקווה שיימצא פתרון עבור כל הסובלים מכאבי בטן ושלל התופעות מסביב - כי זה פשוט נוראי וזר לא יבין זאת
-
Blastocystis hominis
אבי 18/11/2019 | 11:43מישהו יכול לפתוח קבוצה ישראלית בפייסבוק.
-
Blastocystis Hominis
יונתן 18/11/2019 | 11:40אני סובל מהטפיל הזה מעל 8 שנים ניסיתי את כל הדברים אני גם חבר בפייסבוק בחול שנקראת Blastocystis Hominis ניסתי את כל הטיפולים הטבעיים אך ללא הצלחה. הבנתי שקיים טיפול משולש הכדור שציינתם מעל ועוד 2 כדורים נוספים לצערי אין את שניהם בארץ ופתר לכמה אנשים את הבעיה לפי האנשים בקבוצה בפייסבוק. אני עדיין לא הצלחתי להשיג את הטיפול המשולש ובנוסף מומלץ לעשות בדיקת SIBO בבית חולים בילינסון. מעל 8 שנים מהחיים שלי עברתי אותם בגיהנום עלי אדמות וכל הרופאים כמו רובוט חוזרים על אותה מנגינה של "מעי רגיז" ושהטפיל אינו מזיק לאף אחד למרות שיש עשרות מחקרים בנושא שזה טפיל שיש לו 7 סוגים והוא גורם להמון תסמינים ומדרדר את הנפש והגוף. אם מישהו הצליח להשמיד את הטפיל הזה אני מבקש בכל מילה של בקשה לחזור ולעדכן פה. הכדור ALINA לבד לא פותר את הטפיל אלא עם 2 כדורים נוספים בשם SECNIDAZOLE ו- PAROMOMYCIN 250 (יש אותו בארץ) שלושתם במשך 10 ימים.
-
Blastocystis Hominis
יונתן 18/11/2019 | 11:36אני סובל מהטפיל הזה מעל 8 שנים ניסיתי את כל הדברים אני גם חבר בפייסבוק בחול שנקראת Blastocystis Hominis ניסתי את כל הטיפולים הטבעיים אך ללא הצלחה. הבנתי שקיים טיפול משולש הכדור שציינתם מעל ועוד 2 כדורים נוספים לצערי אין את שניהם בארץ ופתר לכמה אנשים את הבעיה לפי האנשים בקבוצה בפייסבוק. אני עדיין לא הצלחתי להשיג את הטיפול המשולש ובנוסף מומלץ לעשות בדיקת SIBO בבית חולים בילינסון. מעל 8 שנים מהחיים שלי עברתי אותם בגיהנום עלי אדמות וכל הרופאים כמו רובוט חוזרים על אותה מנגינה של "מעי רגיז" ושהטפיל אינו מזיק לאף אחד למרות שיש עשרות מחקרים בנושא שזה טפיל שיש לו 7 סוגים והוא גורם להמון תסמינים ומדרדר את הנפש והגוף. אם מישהו הצליח להשמיד את הטפיל הזה אני מבקש בכל מילה של בקשה לחזור ולעדכן פה. הכדור ALINA לבד לא פותר את הטפיל אלא עם 2 כדורים נוספים בשם SECNIDAZOLE ו- PAROMOMYCIN 250 (יש אותו בארץ) שלושתם במשך 10 ימים.
-
תודה על העדכון
עמית 24/10/2019 | 09:08הי קרן תודה רבה על העדכון. אני לקחתי וזה לצערי לא עזר. מתמודדת כבר כשנה עם תסמינים לא פשוטים של הבטן. בנתיים הורדתי גלוטן ולקטוז והתחלתי לשתות אלוורה רפואית זה מעט עוזר במקרה שלי.
-
עדכון אחרי נטילת התרופה
קרן 23/10/2019 | 23:51רציתי לעדכן שבעלי ואני לקחנו את התרופה Nitazoxanide שקיבלנו מהודו. לקחנו 2 כדורים ביום למשך שישה ימים (הרופא נתן לנו 10 ימים). היו לנו תופעות לוואי לשנינו היה שתן צהוב זרחני ועיניים מעט צהובות. אני בנוסף הרגשתי מאוד מאוד עייפה, ממש חוסר אנרגיה טוטאלי. במהלך נטילת התרופה לא הרגשנו שום שינוי בתסמינים. יומיים אחרי סיום הטיפול אצלי חלפו השילשולים אבל אצל בעלי זה לא השפיע. אני רק 5 ימים אחרי התרופה אז קשה עדיין לקבוע אם אצלי זה עזר או לא. אעדכן בהמשך. במקביל לתרופה לקחתי ועדיין לוקחת תרופות טבעיות אורגנו פיראי ופרוביוטיקה והורדתי סוכרים.
-
הי קרן
עמית 26/05/2019 | 11:04צר לי לשמוע שאתם סובלים כך, אני כל כך מבינה שזה סבל מתמשך ולא נעים ברמות בלתי נסבלות. לצערי האליניה לא העבירה את הבלסטוציטיס הומיניס ולא את התופעות. אם תמצאי פתרון אשמח לשמוע גם כן. אבל לא הייתי פוסלת רק כי זה לא עזר לי - הייתי הולכת לרופא שינסה למצוא פתרון (גם כשהם אומרים שכבר אין). הרבה בהצלחה! עמית
-
האם הטיפול עזר?
קרן 25/05/2019 | 22:53היי עמית, אשמח מאוד לעידכון, האם התרופה עזרה? גם אני ובעלי סובלים כבר מעל שנתיים.
-
בלסטוציטיס
ron 18/04/2019 | 15:18תבקש בדיקת צואה בקופת חולים
-
תשובה לרון
יוסף 18/04/2019 | 01:26בעקרון אני סובל מאותן תופעות שציינת גזים גרפסים מרובים ותחושה מוזרה (לא בדיוק )כאב מתחת לצלע השמאלית, תרם מצאתי את שורש הבעיה חייב לציין שקשה לי מאוד למצוא את מקור הבעיה בכל אופן אם תוכל לומר איפה מבצעים את הבדיקה לגילוי נגיף /חיידק הבלסטוציטיס? וכשאתה מרגיש שהאנטיביוטיקה אכן העלימה לך את הסימפטומים הנל אשמח שתעדכן ותספר איך התחושה הכללית שלך. תודה רבה אחי.
-
Blastocystis Hominis
ron 17/04/2019 | 20:35סיימתי את הטיפול רק לפני 10 ימים אז מוקדם להסיק מסקנות. בגדול האנטיביוטיקה מצמצמת את אוכלוסית הפרזיטים וזה משפיעה על הסימפטומים אבל מכיוון שהיא לא הכחידה את כולם הם מיתרבים בחזרה ואז רוב הסימפטומים יכולים לחזור או כולם .כמובן של תזונה שלך יש השפעה על המהירות שהם יחזרו. זה לא מדע מדוייק. כמה זמן יש לך את מהפרזיטים? ומאיזה סימפטומים אתה סובל ?
-
עדכון מרון וגם מעמית
יוסף 16/04/2019 | 20:02היי רון, כשסיימת עם הטיפול והתחלת לאכול רגיל אתה יודע אם חלק מהסימטומים חזרו עקב האוכל או עקב זה שסיימת עם האנטיביוטיקה, חידוד לשאלה האם האנטיביוטיקה מדכאת את הבעיה (סימטומים) לכמה ימים או שמא מעלימה אותם ורק צריך לשמור פשוט על אורח חיים בריא לאחר הטיפול? בכל אופן אשמח לעדכון מצבך הכללי האם אתה ממליץ על הכדורים האם החיים שלך סופסוף השתנו האם זה מה שציפית שיקרה האם אתה מרוצה. תודה על השיתוף!
-
Blastocystis Hominis
ron 16/04/2019 | 12:28אני לקחתי את הטיפול לשישה ימים הוא פתר לי את רוב הסימפטומים כמו תחושת כבדות בבטן וגזים, גירודים בפי הטבעת , הפרעות שינה בלילה,כאבים בצד שמאל מיתחת לצלעות שמקרינים לגב לאחר אכילת פחמימות בכמות גדולה מידי( מישתדל לאכול כמה שפחות )היציאות חזרו להיות נורמליות. לאחר הטיפול והתחושה הטובה ניסיתי לחזור לאכול רגיל ולאחר פחות מישבוע הרגשתי שהם עדיין פה אבל עים פחות סימפטומים . התחלתי לקחת עוד סיבוב של האנטיביוטיקה הפעם תיכננתי לקחת במשך שבועים ( למרות שהרופא ממליץ על שישה ימים) הפסקתי ביום ה9 בגלל תופעות לוואי בלתי ניסבלות לאנטיביוטיקה .עדיין סובל מ Blastocystis . למי שמעונין יש קבוצה גדולה ב Facebook .בהצלחה לכולם
-
עדכון
יוסף 06/04/2019 | 20:51היי עמית, יצא לראות את התגובות שלך והייתי מאוד שמח אם תעדכנ/י מה מצבך?, האם הכדורים עזרו לך?, מה את/ה יכול/ה לומר על ד''ר שוורץ כי אני מחפש פתרון לבעיה שלי... תודה מראש.
-
איך משיגים את התרופה הזו??
דניאל 03/04/2019 | 08:54אני עם אותה בעיה, מצאו לי בלסטוציטיס הומיניס. הרופאה נתנה לי באמת פלג'ל וזה לא עזר בכלל. איך משיגים את התרופה שאתם מדברים עליה? אני כבר ממש מיואש.
-
מעדכנת את שלי
עמית 28/03/2019 | 19:06זה כמובן מאוד אישי ויש כמה וכמה תופעות לוואי שמתוארות - אצלי רק תחושה קלה של אי נעימות בבטן, דווקא יחסית סביר :) אולי זו התחושה שלי, כי התכוננתי לגרוע מכל.
-
תופעות לוואי לכדור?
עמית 27/03/2019 | 13:16הי, אפשר לשאול האם היו לכדור תופעות לוואי? לא שזה ימנע ממני לקחת אותו, סתם כדי להכין את עצמי לזה, וכמובן שזו הרגשה אישית בלבד. אגב אליי הגיעה תרופה בשם nizaonide ולא אליניה תודה!
-
ממליצה בחום על פרופ שוורץ בתל השומר
עמית 24/03/2019 | 16:06לא יודעת מי טיפל בך עד היום, אבל אני יכולה להגיד שאני ממליצה בחום על פרופ שוורץ. אמנם טרם פתרתי את הבעיה, אבל הוא בהחלט המומחה בתחום ובהחלט מהווה אוזן קשבת
-
בלסטוס
עמנואל 24/03/2019 | 14:52אני סובל מחיידק הזה קרוב ל 5 שנים האם מישהו הצליח להפטר ממנו בעזרת הכדור שצוין כאן, מבחינתי לטוס להודו להביא את זה
-
תודה רבה
עמית 18/03/2019 | 21:25תודה רבה! אני באופן אישי קניתי כבר 12 וממתינה להם לצערי טרם הגיעו. אני מנסה כבר עשר שנים להפטר מזה :( רק עכשיו גילו מה יש לי... אחרי שהם יגיעו ואם זה לא יעבוד בהחלט אקנה 60 תודה רבה על השיתוף מקווה שיעברו לך כל הסימפטומים.
-
בלסטוציסטיס הומיניס
ron 18/03/2019 | 21:06הי תודה על התגובה אני מסיים היום את הכדור ה 12. האנטיביוטיקה פתרה לי את כול הסימפטומים אבל אני בספק עים היא הכחידה את כול הפרזיטים, ראיתי באינטרנט שרופאים באוסטרליה ממליצים לקחת לתקופה של 30 יום. אני מתכנן להמשיך עים האנטיביוטיקה . חבר בהודו קנה לי את האנטיביוטיקה ללא מרשם זה בא בקופסא של 60. אני לא יודע כמה זמן את סובלת מהפרזיטים ואיך ניסית להיפתר מהם עד היום, אבל קשה להיפתר מהם ... אני לא רופא אבל המלצה שלי תקני את כולם
-
טרם קיבלתי את התרופה
עמית 10/03/2019 | 18:21הי, המרשם ניתן עבור 12 כדורים, אבל עוד לא קיבלתי את התרופה עצמה.
-
nitazoxanide
roni 09/03/2019 | 23:04הי עמית. כמה ימים לקחת את האנטיביוטיקה (nitazoxanide)?
-
העצה שלי - המלצה לרופא
עמית 19/02/2019 | 10:22אני מקווה שכבר נפתרה הבעיה, אבל בכל זאת אם עדיין רלוונטי רוצה להמליץ על פרופסור אלי שוורץ שמקבל בבית חולים תל השומר. אצלי התחילו "בעיות בבטן" - עשו לי את כל הבדיקות האפשריות - גסטרוסקופיה, קולונסקופיה, סיטי, אולטרסאונד, הייתי מאושפזת בבית חולים - הכל! בסוף אמרו לי רופאי הגסטרו - "מעי רגיז" שזה בעצם אומר: לא הצלחנו למצוא את הבעיה, ואין לנו עוד כלים כדי להבין מה היא. אחרי שהייתי מיואשת לגמרי כבר, הגעתי לפרופ שוורץ והוא הציל אותי! היום יש בדיקת צואה שאפשר לעשות בתל השומר, בדיקה יותר טובה ממה שעושים בקופות החולים. אצלי מצאו בבדיקה את הבלסטוציסטיס הומיניס (שהדעות לגביו חלוקות, אבל אני יכולה להגיד שאם יש לי רק אותו הוא בהחלט גורם לכל הצרות האלו ומצריך טיפול) הטיפול שהפרופ הציע לי זה אנטיביוטיקה בשם Nitazoxanide שניתן לקנות בהודו. אני יכולה להעיד שזה בהחלט מדכא להיות עם בטן מתקפלת ובחילות, וזה לא דרך לחיות ככה. חבל מאוד שמשרד הבריאות לא מייבא את התרופה לארץ - ומי ייתן ויום אחד ישכילו להביא אותה. אני בעצמי לא רופאה, אז אני ממליצה בחום להגיע לפרופ שוורץ - הוא ה-מומחה!
-
דחוףףףף
נואשת 04/10/2018 | 03:15חיה עם זה 6 חודשים סבל של החיים גיכאון וחרדה אין עזרה. לא הצלחתי להבין איזה תרופות מומלצות יש מצב לעזרה כאן?
-
תודה, רות!
עידן 04/01/2017 | 12:55תודה
-
בכל אופן bad bugs
רות 04/01/2017 | 12:46http://www.badbugs.org/contact.htm הנה הקישור לאתר אוסטרלי בו אנשים מכל העולם מדווחים על הצרות שלהם עם בלסטוסיטיס. היא אספה שם הרבה מחקרים, ודרכי טיפול מכל העולם. מקום טוב להתחיל לקרוא. כמו כן למצוא חברים שיסבירו איך נרפאו פעמים רבות אחרי שנים שאמרו להם שזה לא רלוונטי.
-
סליחה שם האתר אחר. אחפש
רות 04/01/2017 | 12:40לאתר יש שם אחר. בודקת
-
אל תאמין לרופאים
רות 04/01/2017 | 12:36בכל העולם הרופאים ממשיכים לומר את מה שלמדו בבית ספר לרפואה שבלסטוסיטיס אינו פתוגני ואין צורך לטפל בו. קהילת הסובלים מהטפיל כבר יודעים שזה לא כך. אנשים סובלים ביותר שנים בלי עזרה. יש מחקרים רבים שמראים שהטפיל כן גורם צרות צרורות ומאד קשה להתפטר ממנו. פלג'יל אינו עוזר ואף מזיק. הטפיל אינו רגיש אליו והוא הורג גם חיידקים טובים והטפיל מתחזק. מציעה לראות את האתר bad bugs ולשמוע את העדויות של האנשים הסובלים וסקירת מחקרים. אפשר לנסות alinia שידוע שעוזרת עם הטפיל - קשה להשיגה בארץ והיא יקרה. גם רספרים שהיא אנטיביוטיקה מוכרת בארץ יעילה.
-
תשובת מומחה
בלסטוציסטיס הומיניס
ד"ר יורם רוזנבך 17/01/2016 | 18:39הרופאה שלך צודקת ואין צורך בטיפול בטפיל הנ״ל. אין קשר בין נוכחותו ותלונותיך.
-
רופא בחיפה
-
תגובה לדיאטה ללא גלוטן (לת)נטלי 02/04/2022 | 22:19שלום. ביתי אובחנה עם צליאק לפני שלוש וחצי שנים, אז ערכי ttg מעל 250 וביוסםיה חיובית. בשלוש השנים היא מקפידה על תזונה ללא גלוטן. ערכי ttg ירדו בהדרגה אך עדיין לא בערכים שליליים. לפני חצי שנה וגם בבדיקות עכשיו ttg=17. אודה לייעוץ איך להתקדם.פתח בחלון חדש
-
עצירות כרונית ורזולור (לת)דני 30/03/2022 | 09:50שלום אני בן 35 נוטל תרופות פסיכיאטריות : favoxil trazodil seroqual רציתי לדעת למה רזולור לא עוזר לי אני רואה שזה עוזר לכולם? האם יש תגובה בין תרופתית אציין שבעבר היו לי פעילות מעיים תקינות גם כאשר לקחתי סרוקווול 500 כיום אני לוקח 100 מ"גפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים