פורום סינוסיטיס, מחיצת אף - עמוד 25
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סובלת מסינוסיטיס כל חודש בתקופה האחרונה..
אילה 15/07/2013 | 16:25שלום רב, אני בת 26 בריאה בד"כ אחרי 3 לידות. חשוב לציין שמאז ילדותי סובלת מנזלת אלרגית מחילופי עונות מזגנים וכו'. כמו כן היתי סובלת מסינוסיטיס לפחות פעמים בשנה ועם טיפול אנטיביוטי מתאים זה היה חולף. לפני כשנתים עברתי ניתוח FESS בגלל התגברות האלרגיה שכללה התקפי עיטושים בלתי פוסקים על הבוקר וצינונים חוזרים ונשנים.. לאחר הניתוח האלרגיה במצב הרבה יותר טוב אך בשנה האחרונה אני סובלת מסינוסיטיס שחוזר על עצמו כל שלושה שבועות עד חודש אני בקושי מסיימת אנטיביוטיקה והכל חוזר מהתחלה, הגעתי למצב שבאמצע הריון לפני חצי שנה אותו רופא ניתח אותי שוב והוציא לי פוליפ שטען שחוסם לי את הכל ולא נותן למקום להבריא מה שהתברר לאחר מכן מכל רופא שראה אותי שזה חסר תועלת ואחריות לחלוטין.. המצב מאז לא השתפר בכלל להפך זה לא מרפה אני סובלת מהתקפים של כאבי ראש חזקים לחץ על השינים אני לא מוצאת תנוחה לעצי ואף משכח כאבים לא עוזר לי הרופא שלח אותי לפני חודשים שוב לסיטי והוא טוען שהסיטי תקין, ב95% מהפעמים הדלקת מתפתחת לי בצד הימני של הפנים, הטיפול שאני מקבלת הוא זינט 10 ימים +כדורים סטרואידים +טיפות אף שאני לוקחת באופן קבוע ללא הפסקה ומקפידה על שטיפות במי מלח, כעת אני כשבועיים אחרי סיום טיפול אנטיביוטי מהפעם הקודמת לפני יומיים זה תקף אותי שוב בצורה חזקה במיוחד כמעט הגעתי למיון לא מצאתי מנוח מהכאב בשום צורה זה מפלח את הראש.. היתי אצל הרופא אתמול הוא החדיר את הצינורית המצלמה ולא מצא שום דבר, הוא טוען שאולי בסינוס למעלה יש איזה פוליפ גדול שחוסם וזימן אותי ליעוץ במחלקת סינוסים בביה"ח. אודה לך אם תוכל לתת לי כיוון או רעיון ממה יכול להיות שהדבר נובע.(אני בלעתי בשנה האחרונה כ12 מחזורים של אנטיביטיקה!!! זה בלתי אפשרי להמשיך כך) בתודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוזיטיס חוזרת למרות ניתוחים חוזרים
פרופ' משה פוטרמן 21/07/2013 | 13:24לאור התלונות ומקריאת התוכן לא אוכל להביע דעה מבלי לבדוק אותך ויש להביא גם את הצילומים לבדיקה -
תשובת מומחה סינוזיטיס חוזרת למרות ניתוחים חוזרים
פרופ' משה פוטרמן 21/07/2013 | 13:24לאור התלונות ומקריאת התוכן לא אוכל להביע דעה מבלי לבדוק אותך ויש להביא גם את הצילומים לבדיקה
-
-
סחרחורות
רלי 04/06/2013 | 21:15בת 41 חולת סכרת מטופלת בכדורים מאוזנת סובלת מסחרחורות לפעמים עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל בדיקה במכון יציבה הכל היה תקין רופא א.א.ג אמר שהוא לא מוצא בעיה גם נורי ולועג לא מצא כלום רק התעלה של האוזר שלי צרה האם יש קשר תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סחרחורות
פרופ' משה פוטרמן 06/06/2013 | 17:41הסחרחורות אינן קשורות לגודל התעלה החיצונית במידה והבעייה מתמשכת ממליץ בדיקה חוזרת כולל בדיקת שמיעה ובדיקת מערכת הווסטיבולרית דהיינו מערכת שיווי המשקל
-
-
דם קרוש
אור 06/06/2013 | 10:42שלום רב, קמתי בבוקר עם תחושה של נזלת יבשה באף. כשנקיתי אותו, גליתי חתיכה ממש גדולה שיושבת על מחיצת האף בנחיר אחד. הצלחתי להוציא אותה בזהירות ונדהמתי לגלות כמו שכבת פלסטיק דקה וממש ארוכה, אדומה לגמרי. אחכ התקלחתי וכאילו לא הפסיקו לצאת עוד ועוד חתיכות. הרגשתי כאילו אני מקלף חלק ממחיצת האף בנחיר אחד. בנוסף זה היה מלווה בנזלת נוזלית עם גושי דם, ללא דימום מתמשך. מאז אני בחרדה וכשאני שם שתי אצבעות, אחת בכל נחיר, אני מרגיש שיש עקמומיות וחוסר שיווין בצורת המחיצה.. כאילו שקע בנחיר שהיה בו את כל הבלגן. יכול להיות שחתיכה מהמחיצה שלי התקלפה?? אני ממש חרד ואשמח לדעת קצת מה קורה לי.. תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דם קרוש
פרופ' משה פוטרמן 06/06/2013 | 17:38קרישי הדם אינם קשורים להתקלפות או שינוי צורת המחיצה אלא מקורם בכלי דם קטן שנבקע .מאז שאתה בודק גילית שיש סטייה של המחיצה ווזה ממצא די נפוץ. יתכן ויש קשר לדימום ממליץ שתבדק עי מומחה אאג בתחום זה.
-
-
מרגישה צניחה בין חתיכת הבשר שבין הפה לעינבל
דוד 06/06/2013 | 13:47אני מרגישה צניחה של חתיכת הבשר שבין הפה לעינבל דבר הגורם לי קושי לנשום כמו שצריך ובדיבור זה פשוט הרגשה שזה יושב בגרון וכשאני צריכה לדבר אז כמו שכל פעם מרימה את החתיכה מחדש דבר הגורם גם קושי במהירות הדיבור, וכמו כןנפיחות באיזור של הבלוטות ש, ניסיתי לטפל בענין, אני סובלת מכך כבר כמה שנים, הלכתי גם לרופא א.א.ג של קופ"ח אך לא ראיתי התייחסות מתאימה מספיק, לא ראיתי שבדקו כמו שצריך, אבקש בכל לשון אם אפשר להודיעני על איזו דרך לטיפול בענין ואם ישנם עוד אנשים הסובלים מדבר זה.(אני פשוט קמתי עם זה יום אחד בבוקר והרופא אמר שזה מלחץ נפשי, ולדעתי זה לא תשובה מספקת מספיק מכיון שהוא לא טרח בכלל לבדוק במיוחד, זה היה פשוט ניראה לי כאילו הוא לא רצה לטרוח מספיק, ולכן רציתי להתייעץ עם חוות דעת מקצועית)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ענבל והפרעה בדיבור
פרופ' משה פוטרמן 06/06/2013 | 17:16תלונה זאת מצריכה בדיקה אשמח לעמוד לרשותך בברכה
-
-
קושי לנשום בגלל אף עקום
תומר 27/05/2013 | 13:25ד"ר שלום, יש לי אף עקום שסוטה הצידה ואני מתקשה לנשום בנחיר שמאל. הרופא הפלסטיקאי טוען שהניתוח מורכב ומצריך שיתוף של מנתח נוסף א.א.ג. ושלפעמים יש צורך בניתוח נוסף.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי לנשום בגלל אף עקום
פרופ' משה פוטרמן 28/05/2013 | 12:24ניתוח מסוג שאתה מתאר אכן מצריך שילוב של ידע ומיומנות של ניתוח אף קוסמטי עם ניסיון בניתוח המחיצה. יש מנתחים שמבצעים ניתוח זה בשילוב עם רופא א.א.ג. המתמחה בתחום ויש מנתחי א.א.ג. שמבצעים את הניתוח המשולב בעצמם. במקרים מסוימים נדרש ניתוח נוסף.
-
-
תוצאות ביופסיה של הנזופרינקס - אודה לתשובה בהקדם
שולה 26/05/2013 | 18:59שלום בת 29 , בריאה בדר"כ סובלת מזה שנתיים מסינוסטיס חוזר מספר פעמים במהלך השנה . רופא אף אוזן גרון שלח אותי לבדיקת ביופסיה מהנזופרינקס מאחר וראה באנסדקופיה בלוע האף רקמה למפטית בדופן העליון והאחורי של החלל. תוצאות הבדיקה: פרור שטחי מרירית בעלת ציפוי מאפיתל רספירטורי שמור. ברקמה למפתית תת אפיתליאלית נראים זקיקים לימפואידים ברורים. כמו כן, נראים שינויים מלאכותיים אלקטרוקואגולטיבים. אין סימני ממאירות. אשמח לקבל בהקדם הסבר על תוצאות הבדיקה על מנת להסיר דאגה. תודה רבה !!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ביופסיה של נזופרינקס
פרופ' משה פוטרמן 27/05/2013 | 22:43התשובה מצביעה שמדובר בתהליך דלקתי לא ממאיר ככל הנראה קשור בדלקות הסינוסים
-
-
קשיי נשימה
גילה 22/05/2013 | 10:21עברתי ניתוח אף קוסמטי ואני סובלת מאז מקשיי נשימה מהאף. המנתח אינו מעוניין לנתח אותי לתיקון המצב..פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח אף וקשיי נשימה
פרופ' משה פוטרמן 26/05/2013 | 16:51מציע שתפני למנתח אחר שיבדוק האם יש מקום לניתוח נוסף
-
-
ניתוח FESS עם קוסמטי
עמליה 21/05/2013 | 13:04ד"ר נכבד שלום רב, אני סובלת מסינוסיטיס והרופא המליץ לי לעבור ניתוח FESS אני מעוניינת לשלב הניתוח עם ניתוח קוסמטי. האם אפשרי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח FESS עם קוסמטי
פרופ' משה פוטרמן 22/05/2013 | 10:16עמליה שלום, ניתן לבצע ניתוח משולב לסינוסים ולקוסמטי. אפשרות זאת תלויה במצב הסינוסים ובניסיונו של המנתח. ממליץ שתיפני למנתח אף שמבצע את שני סוגי הניתוח.
-
-
אף סתום וכאבי ראש - אלרגיה?
גבי 20/05/2013 | 14:19יש לי אף סתום ואני סובל מכאבי ראש אני משתמש באופן קבוע בטיפות אף שעוזרות לי זמנית אך ההפרעה ממשיכה ואינני יכולה להפסיק את השימוש בטיפות האף. נאמר לי שיש לי אלרגיה א הרופאים אינם יודעים מה הסיבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אף סתום אלרגיה
פרופ' משה פוטרמן 20/05/2013 | 17:10אף סתום עקב אלרגיה מתבטא בנזלת מימית ,התעטשויות , דמעת ,החמרה בזמן חשיפה לאלגנים כמו אבק ופרחים. ניתן לבדוק זאת עי בדיקות דם וטסטים אלרגיים. עם הבדיקות נערכו כבר והתגלו כשליליות הבעייה איננה אלרגיה ומצריכה בד מומחה העוסק בתחום האף והסינוסים.
-
-
נזלת ממושכת
אורית 20/05/2013 | 11:12ד"ר שלום אני סובלת מנזלת ממושכת, בעיקר מאז עבודתי בניקיון ובעבודות משרדיות. האם יכול להיות קשר לחומרים בהם אני משתמשת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נזלת ממושכת
פרופ' משה פוטרמן 20/05/2013 | 14:18בהחלט יכול להיות מצב של נזלת מתמשכת הקשורה לחשיפה לחומרים כימיים ממליץ לנסות להשתמש בחומרים אחרים ולבדוק האם הבעיה נעלמת במהלך החופשה. ניתן לטפל בתגובה האלרגית לחומרים גם ע"י תרופות.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים