פורום סינוסיטיס, מחיצת אף - עמוד 26
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ריח רע אחרי השתלה
ברכה 19/05/2013 | 12:58ד"ר שלום. עברתי השתלת שיניים לפני כ 6 ח' ומאז ההשתלה קרובי ומשפחתי טוענים שיש לי ריח רע מהאף רופא השיניים נתן לי אנטיביוטיקה שעזרה אך הריח הרע חזר מה לעשות ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריח רע מאז השתלת שיניים
פרופ' משה פוטרמן 19/05/2013 | 20:59ריח הרע יכול להעיד על מצב של סינוסיטיס כרונית כתוצאה מזיהום הקשור בהשתלה. יש צורך בבדיקה אאג כולל צילום ct על מנת לאמת את האבחנה .במידה והטיפול התרופתי אינו עוזר יש צורך בניקוז כירורגי אנדוסקפי .ממליץ טיפול מיידי.
-
-
דימומים חוזרים מהאף
שלומי 09/05/2013 | 16:15אני סובל מדימומים חוזרים מהאף. הגעתי כבר 3 פעמים למיון עם דימומים חזקים ובכל פעם הוכנסו לי טמפונים לאף, אני סובל מכך מאד. איך אפשר לעזור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימומים חוזרים מהאף
פרופ' משה פוטרמן 13/05/2013 | 20:04הדימומים מהאף עשויים להיווצר מסיבות שונות לעתים הרחבת נימי דם בקדמת האף , שימוש בתרופות מדללות קרישה ,יתר לחץ דם ,פצע , ניתוח קודם, ועוד סיבות שונות. הבדיקה של המומחה תגלה מה הסיבה ותוכל להציע לך טיפול מתאים. הכנסת טמפונים חוזרת לעיתים בלתי נמנעת אך יכולה גם לגרום לנזקים עתידיים .יש לשאוף לקבלת טיפול שימנע הצורך בהחדרת טמפונים חוזרת. חשוב שתהבדק עי מומחה בתחום אף וסינוסים.
-
-
סינוסיטיס כרוני מטריד וכואב
נועה 12/05/2013 | 20:26אני בת 18. לפני כשנתיים חליתי בסינוסיטיס במשך כ3 חודשים. עשיתי MRI ו CT וראו שייש לי מחיצת אף עקומה, עיבוי רירית בערך בכל הסינוסים, ציסטה ועוד ועוד.. בסופו של דבר, בזמנו , מה שעזר היה ציפרו. במשך השנתיים אני סובלת מכאבים לא סדירים במיוחד במתח, עייפות וכ'ו. הייתי מטופלת מס' פעמים באנטיביוטיקה ולא היו מקרים חריגים. לפני כשבועיים החלו לי כאבים סדירים. הרופא נתן לי אוגמנטין ואחרי 3 ימים נתן לי ציפרו. עכשיו אני אחרי שבוע עם ציפרו (כולל ספריי אבאמיס וכדורי נוסידקס)והכאבים רק מחמירים. ממש בלתי נסבלים. אני כל היום בוכה ולא יודעת מה לעשות. הלכתי היום לעשות צילום. מה אתה ממליץ לי לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סינוזיטיס וכאבים
פרופ' משה פוטרמן 13/05/2013 | 19:57יתכן ומקור הכאבים אינו הסינוסים לאור העדר תגובה טיפולית וממצאי הרנטגן רצויה בדיקה אנדוסקופית בסיבים אופטיים כדי לבדוק האם יש ממצא חריף לאור התמשכות הבעייה יתכן וש מצב של סינוזיטיס כרונית שבו טיפול אנטיביוטי עשוי שלא לעזור ועשוי להצריך טיפולים כירורגיים. יש אפשרות סבירה שהכאבים אינם ממקור הסינוסים וכדאי לבדוק אפשרויות נוספות לאחר בדיקה מדוקדקת של המומחה המטפל.
-
-
סינוסיטיס כרוני מטריד וכואב
נועה 12/05/2013 | 20:34ברנטגן היום זה הממצאים: צ. סינוסים ========= תפיחות רירית פוליפוידית קלה בסינוסים המקסילריים. איוורור תקין של מערות המצחפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בסינוזיטיס ללא הטבה בטיפול אנטיביוטי
פרופ' משה פוטרמן 13/05/2013 | 19:51הממצאים שציינת אינם בהכרח סיבת הכאבים אין בידי נתונים לגבי ממצאי הבדיקה ולכן קשה לקבוע הקשר בין הממצאים הרנטגניים והכאב הכאב יכול להיות קשור לסיוזיטיס אך לא בהכרח. ממליץ להתיעץ עם מומחה א.א.ג ובמקביל לשלול סיבות אחרות לכאב . יתכן מצב של סינוזיטיס כרונית שאינו מסביר כאבים .במידה והממצאים כן מסבירים את הכאב יתכן ויש מקום לשקול ניקוז אנדוסקופי של הסינוסים ולעיתים טיפול אנטיביוטי באישפוז.
-
-
ריח רע מהאף
שי 08/05/2013 | 12:42לבן שלי יש ריח רע מהאף. קיבל טיפות אף ואנטיביוטיקה ע"י הרופא המטפל והריח לא עובר מה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ריח רע מהאף
פרופ' משה פוטרמן 09/05/2013 | 16:13יש חשד לגוף זר באף. יש להגיע מיידית לבדיקת מומחה א.א.ג.
-
-
טיפול בסינוסיטיס כרוני
יוסי32 08/05/2013 | 10:18אני סובל מדלקות סינוסים חוזרות, כאבי ראש, והרבה נזלות. עברתי טיפולים אנטיביוטיים חוזרים, ביצעתי כבר מס' צילומי CT ונאמר לי שאני סובל מסינוסיטיס כרונית ושני צריך לעבור ניתוח. אני חושש שניתוח לא יעזור ושהדלקות והכאבים יחזרו גם לאחר הניתוח. האם יש טיפול אנטיביוטי שאתה ממליץ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בסינוסיטיס כרוני
פרופ' משה פוטרמן 08/05/2013 | 12:40במידה ואובחן מצב של סינוסיטיס כרונית ואתה אכן סובל מכאבים ונזלות והטיפולים עוזרים רק זמנית אכן יש מקום להתערבות כירורגית. גם התערבות הכירורגית אינה מבטיחה בכל מיקרה פתרון בעיית הכאבים.
-
-
מיואש
מיואש 07/05/2013 | 15:19עברתי כבר 3 ניתוחים באף, פעמיים ניתוח במחיצה ופעם ניתוח קונכיות ועדיין אינני נושם. ביקשתי מרופא א.א.ג. לעבור ניתוח נוסף אך הוא מסרב. האם תסכים לנתח אותי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה למיואש
פרופ' משה פוטרמן 08/05/2013 | 10:16שלום לך יתכן ואתה סובל מ"תסמונת האף הריק" וניתוח נוסף אכן לא יעזור תשובה סופית תוכל לקבל לאחר הבדיקה.
-
-
נשבר לי האף
ג'וני 29/04/2013 | 21:31ד"ר שלום, נפגעתי בתאונת דרכים ונשבר לי האף. עברתי ניתוח באשפוז בעקבות התאונה אך עדיין יש לי סטייה חיצונית וקשיי נשימה. האם כדאי לעבור ניתוח נוסף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אף שבור
פרופ' משה פוטרמן 07/05/2013 | 15:18יש אפשרות לעבור ניתוח נוסף, סביר להניח שיש גם סטייה של המחיצה המצריכה תיקון משולב קוסמטי ונשימתי.
-
-
אף סתום
אריאל 29/04/2013 | 15:13ד"ר שלום. אני סובלת מאף סתום בלילה ונחירות. איך אפשר להתמודד עם זה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אף סתום
פרופ' משה פוטרמן 29/04/2013 | 15:46צריך לבדוק האם יש סטייה של המחיצה או נזלת כרונית או בעיה אלרגית שניתן לטפל בהן כמו כן מומלץ לבדוק האם אין הפרעות אחרות הגורמות לנחירה שאינן קשורות לחסימה באף . אפשר באופן זמני לנסות טיפות אף לפני השינה ולהעריך האם השימוש בהן עוזר, דבר שיכול להעיד את חסימה הקשורה לקונכיות האף. במידה והנחירות קשות יש לשקול לבצע בד' שינה להערכת דרגת החסימה הנשימתית בשינה
-
-
חוש טעם וריח
ויקי 28/04/2013 | 18:33שלום ד"ר אני חשה שחוש הריח והטעם שלי נפגעו לאחרונה. אני מטפלת בטיפות אף וזה לא עוזר מה אתה ממליץ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חוש טעים וריח
פרופ' משה פוטרמן 29/04/2013 | 15:44חוש הריח קשור בחוש הטעם וכאשר נפגע חוש הריח יש גם קושי להעריך טעמים. ממליץ שתבדקי ע"י מומחה א.א.ג. שיעריך את הפגיעה ויאבחן באם הבעיה קשורה בדלקת או בחסימה של דרכי האוויר,או בבעיה עצבית. במידה ויש מצב דלקתי או חסימה במעברי האוויר ניתן לטפל במידה והבעיה עצבית הטיפול אינו מועיל.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים