פורום חרדה - עמוד 459
-
פחד מפני דברים רפואיים.מיכל 16/09/2015 | 01:45לד"ר ניר עישר, שלום רב. אני מאוד מתעניינת בגנטיקה אני קוראת המון על גנטיקה. עכשיו בזמן האחרון, תוקף אותי חרדות, בענין הזה. כל פעם שאני שומעת על מישהו חולה, אני מאוד מרחמת על הסובבים אותו. אני כבר חושבת, שזה רחמנות שבני המשפחה שלו יצטרכו להיות במעקב וכו'. נוסף לכל זה, עברתי הרבה דברים בחיים , עם בני משפחה שקשורים לדברים רפואיים , לאו דוקא גנטיים, אבל יצא לי הרבה לעזור לאנשים במשפחה ככל יכולתי בעזרת ה', ואני גם מתנדבת הרבה. בכל אופן, יש לי הרבה חרדות כל פעם שאני שומעת על איזה מחלה. עכשיו בעלי גם עבר דברים רפואיים, הוא ב"ה בסדר, אבל בקרוב הוא צריך לעבור בדיקות, והוא גם נראה מדוכא וחיור , בגלל זה בזמן האחרון. ובאמת היתה לו קצת ירידה בברזל.סוף סוף קבענו תור לבדיקות, ואיזה בת דודה אמרה משהו על איזה גן, וגם זה התחיל להלחיץ אותי. בכל אופן, רציתי לשאול בבקשה, האם יש לך איזה עצה איך להתמודד עם החרדות מפני הבדיקות. אני מקווה שבעזרת ה' יהיה בסדר, אבל אני דואגת מאוד, מה עושים??? אגב, אני גם מאוד מתעניינת בפסיכולוגיה, וכל פעם שאני רואה מישהו לא תקשורתי, אני היום הרבה יותר מבינה את זה, כי יש לי בן כזה, שהוא ב"ה נשוי ומאושר, אבל זה לא היה לו קל להגיע לזה , ולקח לי שנים להבין אותו. קראתי איזה כתבה בנושא , ואז הרבה יותר הבנתי אותו, וזה עזר מאוד. תודה רבה מיכלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חרדה וגנים
ד"ר ניר עישר 17/09/2015 | 11:39יש מחקרים רבים שמצאו קשר בין גנטיקה ובעיות שונות כולל בהפרעות חרדה. זה כל ההישג המדעי אליו הגענו. אין טיפולים גנטיים, למיטב ידיעתי. קיימת בדיקה גנטית שיכולה לנבא אם אדם מסויים יגיב לתרופה מסויימת ואם יסבול מתופעות לוואי. זה לא שייך לחששות שלך מפני מחלות. אני לא הייתי ממליץ לך על טיפול תרופתי, אלא כפי שכתבתי על טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, עצמי או בסייוע מטפלהוסף תגובה
-
פסיכולוגיה של חרדת מחלות
ד"ר ניר עישר 17/09/2015 | 11:31שלום מיכל. נראה שאת מנסה למצוא פתרונות לחרדות שקשורות לבריאות. טבעי שאנשים הנוטים לחרדה וחוששים לבריאותם או בני משפחתם שנמצאים במצב של אי וודאות, יראו שחורות בזמן ההמתנה לתוצאות של בדיקות. בגלל שהחיים שלנו ארוכים, צפויות בדיקות וחשדות רבות למצבים רפואיים שונים. ברוב המקרים הללו החשד מתבדה או שיש פתרונות לבעייה. מסיבה זו רוב האוכלוסייה מבצעת בדיקות ושוכחת מזה עד שהתשובה מגיעה, ואז פועלים בהתאם, אם צריך. התוצאה אותה התוצאה, אבל הסבל המיותר היא נחלת הנוטים לחרדה. כיום יש דרכים יעילות לטיפול בחרדות. אני ממליץ לפנות לטיפול או לקרוא ולבצע את הכתוב בספר "מפחידים את הפחד" (מהדורה חרדית) או "להפחיד את הפחד" (מהדורה חילונית, שכתבתי עם עפרה מירון-ליכטר. אשמח אם תדווחי לי על הפעם הבאה שבה היו חשדות לבעייה רפואית ושעברה ללא חשש. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
חרדה וגנים
-
חרדת טיסותשלי 26/08/2015 | 10:56מהו הטיפול המומלץ לחרדת טיסות? האם יש טיפול תרופתי שיכול להקל בטיסות ארוכות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הטיפול המומלץ לחרדת טיסות
ד"ר ניר עישר 09/09/2015 | 23:31הטיפול המומלץ הוא הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי. ניתן לקחת תרופות הרגעה אך זה לא מומלץ לטווח הארוך. נסיעה טובההוסף תגובה
-
הטיפול המומלץ לחרדת טיסות
-
חוששת שהחרדה משפיעה עלי פיזיתליאה 09/09/2015 | 09:13שלום ד"ר ניר, אני בחורה צעירה בת 20. לפני כשנה פחות או יותר, מטריגר לא ידוע, התחילה לי בבת אחת חרדה איומה שהצליחה למנוע ממני הרבה דברים שבעבר הייתי יכולה לעשות כגון לצאת למקומות רחוקים מהבית או מפגשים חברתיים. רצוי לציין שגם בשנות ההתבגרות סבלתי מדיכאון תקופה ומהפרעת אכילה. הייתי בטיפול פסיכולוגי כשנה וחצי עד לפני כשנתיים. מעולם לא הייתי אצל פסיכיאטר. מדי פעם אני לוקחת "קלמנרבין", שהיא תרופה טבעית שאמורה להפיג מתח. מאז ומתמיד המצב הנפשי השפיע על המצב הפיזי, בייחוד מערכת העיכול, אך לאחרונה אני מוצאת שגם כשאיני במצב ברור ומובהק של חרדה, גם כשאני ב"מקום הבטוח" בחדר ובבית, אני מרגישה קשיים בנשימה או לחץ בחזה. יש לי רשרוש בלב למרות שנבדק בגיל 17 ונקבע שאינו מסוכן. האם יש משהו שיכול להתפתח בעקבות החרדה הנפשית למשהו פיזי ממשי? איזה בדיקות ניתן לעשות? האם זו רק החרדה שלי מנסה לשכנע אותי שמצבי הרפואי מחמיר? בנוסף, אני חושבת על לטוס בחודש הבא, דבר שלא עשיתי מאז הופעת החרדה, אך אני מרגישה שזה משהו הכרחי לפני שאוכל לנסות להתקדם בחיי. כמובן שעם זה מגיעה חרדה מהסיטואציה של להיות בחו"ל לבד, למרות שבתוך תוכי תמיד רציתי בזה והסיטואציה גם מרגשת ומסקרנת אותי. האם יש סכנה בלדחוף את עצמי לעשות זאת על אף החרדה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פאניקה ואגורפוביה
ד"ר ניר עישר 09/09/2015 | 23:28שאלת שאלות רבות. כנראה שאת סובלת מהפרעת פאניקה וגם מאגורפוביה. לא ידוע לי ואף לא קראתי על מקרים בהם החרדה היתה מסוכנת בפני עצמה. ברור שהיא מגבילה את החיים שלך ולכן כדאי לך להפתר ממנה. אפשר. כנראה שהטיפול שעברת לא היה CBT טוב. פני בהזדמנות למטפל התנהגותי קוגניטיבי וודאי שתוך 15 פגישות הבעיות בשליטתך. את גם יכולה לנסות את הספר "להפחיד את הפחד" אך עלייך לבצע את כל ההוראות בדקדקנות. באשר לטיסה, ייתכן שתסבלי מחרדה. אם לא תסיקי מזה שום מסקנות, שישפיעו על ההמשך, כל שעלול לקרות הוא סבל בזמן החרדה. במקרים רבים בעקבות החרדה מופיעה המנעות מאותו מצב וחרדה מקדימה. אם זה עלול לקרות לך, הייתי שמח לו פנית למטפל עוד לפני הטיפול ובכל מקרה במקומך, הייתי קורא את חמשת הפרקים הראשונים של הספר שהזכרתי, כדי שתביני לפחות את מה שקורה לך. הרבה הצלחה ומקווה שתהני בטיול, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
פאניקה ואגורפוביה
-
חרדותאורית 12/08/2015 | 20:17שלום רב.מזה חודשיים אני מתנדבת במועדון לקשישים וזה פעם ראשונה שאני מתנדבת,וחתמתי על ביטוח.עקב סיבות אישיות אני רוצה לעזוב את ההתנדבות ואמרתי למנהל לפני כמה ימים שאני רוצה לעזוב והוא אמר לי שאני אדבר ביום שני אם האחראית של המתנדבים כי היא בחופש.אני מרגישה חרדה מהתגובה שלה שמה היא תכריח אותי להישאר.ורציתי לדעת מה עושים אם החרדה הזאת.תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חרדה מלעשות את מה שאינך רוצה
ד"ר ניר עישר 24/08/2015 | 18:27שלום אורית לפני שיחה עם אנשים אנחנו אמורים להחליט מה המטרה ואז לא ניתן לשכנע לעשות את ההיפך. אם ייתכן שישכנעו אותך זה בגלל שאינך מוחלטת בדעתך, או בגלל שזו תכונה שקיימת אצלך ולא היה לך מספיק חשוב לך לשנות. ז"א שלהשתכנע לעשות את מה שאינך רוצה היא דבר שקרה לך הרבה לאורך חייך. רוב האנשים שיש להם תכונה זו חיים עם זה ללא בעייה מיוחדת. אם לך זה מפריע, ניתן ללמוד להתנהג אחרת. לשיטה קוראים אסרטיביות. את יכולה גם למצוא ספרים על הנושא. הוצאת פוקוס הוציאה ספר בשם אסרטיביות. ברור שאפשר גם לפנות למטפל. במקרה הנוכחי החליטי מראש מה שאת רוצה ודיבקי בעמדתך. בהצלחההוסף תגובה
-
חרדה מלעשות את מה שאינך רוצה
-
חרדה, דאגנות קיצונית וכו׳....מרב 02/08/2015 | 10:58שלום רב ד״ר נכבד, אני בת 46. סובלת מחרדות ודאגנות קיצונית מאז שאני זוכרת את עצמי. מעולם לא טיפלתי בעצמי במסגרת טיפול אלא רק בטיפול תרופתי זמני להרגעה (אלפרליד). הגעתי למצב, שהחרדה והדאגה לילדים, גרמו לי להישאר בבית רוב שנותיי ולא לעבוד (גם בגלל שבעלי נוסע הרבה לחו״ל). בקיצור ולעניין, אני מחפשת טיפול קבוצתי (לא מתחברת לפרטני). שאלתי היא, מיהו המוסמך לטיפול כזה? ראיתי באינטרנט שיש פסיכולוגים קליניים, פסיכיאטרים, פסיכותרפיסתיים ועוד. מה לדעתך הכי נכון למצבי? תודה מראש על הקדשת זמנך, מרב גרה בהרצליה, במידה ויש לך המלצה עבורי :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול קבוצתי
ד"ר ניר עישר 10/08/2015 | 11:31שלום לך צר לי לשמוע כי חיים שלמים את סובלת ולא מטפלת לשאלתך, לרוב פונים לפסיכיאטרים לצורך הערכה והתאמת טיפול תרופתי. פסיכולוגים \ פסיכיאטריים עוסקים בטיפול באמצעות שיחה = פסיכותרפיה. טיפול קבוצתי יכול להיות מאוד יעיל, עם זאת אינני יודע להמליץ על מסגרת מתאימה לדאגות ולחרדות קיצוניות. המלצתי היא לפגוש איש מקצוע לצורך אבחון והערכה. גם תלונות של חרדות ודאגות יכולות לקבל "אבחנה" שונה ולכן יש חשיבות לאבחון. בהתאם לאבחון תקבלי המלצה על תוכנית הטיפול, החל מסוג הפסיכותרפיה: התנהגותית קוגניטיבית, דינמית, התיחסותית ועוד. דרך סוג התערבות : תרופתית \ פרטנית \ קבוצתית בהצלחההוסף תגובה
-
אתחיל עם הספר
מרב 08/08/2015 | 14:57היי ד״ר יקר, אתחיל עם הספר ונראה אם תצליח לעזור לי דרכו ;) במידה ולא, אשמח לברר אופציה לטיפול דרך סקייפ. הופתעתי שיש אופציה כזו.....אם זה לא חוצפה, אבקש לברר מחיר לטיפול כזה וכמה זמן אורך הטיפול? תודה וכל טוב.מרבהוסף תגובה
-
להפחיד את הפחד
ד"ר ניר עישר 06/08/2015 | 23:08שלום מרב, הספר יכול לסייע לך, תלוי עד כמה את נחושה לבצע את ההוראות שבספר באופן מדוייק וללא סייגים. זה לא כל כך קשה כמו שזה נראה והתוצאה טובה. אפשר להזמין את הספר בכל חנות ספרים. לגבי טיפול, לא משנה לאיזה איש מקצוע את פונה. חשוב שתדעי במה מדובר ומהן דרכי הריפוי. אחרי האיבחון, את יכולה להחליט למי לפנות לטיפול. אגב, ניתן גם לטפל דרך ה- SKIPE כך שאין כן משמעות למרחק. בהצלחההוסף תגובה
-
"להפחיד את הפחד״( טעיתי)
מרב 03/08/2015 | 08:22טעות שליהוסף תגובה
-
מרב
מרב 03/08/2015 | 08:19שלום ד״ר, קצת חקרתי על מכון ״פסגות״ (חבל שאין באיזור שלי כי בטוח הייתי מגיעה), בכל אופן, מה שכן גיליתי זה ספר שכתבת ״לפחד מהפחד״ ואני רצה לקנות אותו.ניתן להשיג בכל חנות ספרים? עוד שאלה ברשותך, למי לפנות לצורך טיפול?פסיכיאטר? הוא ״מכסה״ טיפול שכולל תרופות ״ואימון״? תודה, יום מקסים, מרבהוסף תגובה
-
תודה על הפירגון
ד"ר ניר עישר 02/08/2015 | 20:05עכשיו חשוב לעבור לפעולה. אענה לך על נושה הפחדים והמחיריםהוסף תגובה
-
כל מילה בסלע
מרב 02/08/2015 | 18:20ד״ר יקר, לא האמנתי שאיש מקצועי כל כך יענה לי בצורה הכי אמיתית שיש..זה רק מוכיח שאתה מקצוען בתחומך. תודה -קודם כל !!! האמת, תמיד קשה ״לעיכול״ וזה בסדר גמור. מתקבל באהבה (למרות הקושי הפנימי). אשמח לברר איתך, סדר גודל של עלויות לטיפול פרטני. זו גם הסיבה שאני נמנעת מטיפול שכזה, כי תמיד יש תחושה שמושכים ומושכים את הזמן ואני לא אוהבת ״שעובדים״ עליי ואם אני מרגישה כך, אז אני פשוט בורחת..... מודה לך שוב מקרב לב. שיחקת אותה ;) מרבהוסף תגובה
-
מוגבלת ע"י החרדה שמנסה גם להגביל את הטיפול
ד"ר ניר עישר 02/08/2015 | 18:07שלום מרב. מתסכל ביותר לשמוע שאת מוגבלת ואולי אף נכה בגלל חרדה. ממכתבך עולה שאת מעמידה גבולות ואף חומות ענקיות בפני הטיפול. במקום להגיד, סבלתי די, אנא איש המקצוע הראה לי את הדרך אל החרות שלי ואל החיים הנהדרים שמגיעים לי, הראה לי ואנסה בכל כוחי ומעודי, את מבקשת טיפול מסוג מסויים, שאולי לא קיים ואולי אם קיים לא מותאם לבעייה הספציפית שלך. אני ממליץ לך לפנות לאבחון. לקבל המלצות טיפול תרופתיות, פסיכולוגיות ואולי אף אחרות. לבצע את ההמלצות במשך התקופה שהמטפל המליץ, לבחון את התוצאות ולקבל ממנו הנחיות נוספות. אנא ממך, סבלת מספיק. תני לאיש מקצוע להנחות אותך. ייתכן שהוא יפנה אותך לקבוצה, אם זה מתאים וקבוצה כזו קיימת. אנא עשי הכל בשקידה ובידקי את התוצאות. התוצאה תפתיע אותך. בהצלחה, ד"ר עישר נ.ב. אני יודע שהרמתי להנחתה. אם בא לך את יכולה להתלונן על התשובה שלי ואני מבטיח לא למחוק אותה. אני רק אבקש ממך לבצע את המלצתי ולשוב לכתוב לקוראי הפורות על השמחה והתודה שאת חשה בחייך המשופרים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול קבוצתי
-
פחד מחרדהטלי 08/07/2015 | 11:11שלום ד"ר ניר , אני סובלת מחרדות סביב מצב הבריאות , הכל התחיל לפני כ- 6 שנים לאחר לידה 3 בקיסרי, לחץ דם עלה ל135/85 ונאמר לי להמשיך לבדוק בבית, כמו כן אימא שלי הלחיצה אותה גם שזה נורא גבוה , חזרתי הביתה עייפה , מפוחדת וכואבת , התחלתי לבדוק ולחץ דם עלה ממדידה למדידה עד הגעתי ל 170/110 , חזרתי לבית חולים , שם הייתה העליה נוספת ל180/115 , בירורים ,בדיקות הכל תקין ואז כודרים נגד לחץ דם שעזרו אבל מצאתי את עצמי מודדת את לחץ דם 100 פעם ביום , זה היה יוכל להיות 10 פעמים בחצי שעה ובסופו של דבר עליית לחץ דם עם הכדור נגד לחץ דם, שוב עליית מינון ואז לאחר 4 שעות במדידה לחץ דם היה תקין 120/80 אבל הדופק היה 164, ישר חרדה נוראית, חשבתי שאני הולכת לקבל התקף לב , כאשר הגעתי לבית חולים ההדופק כבר ירד ,בדיקות תקינות ולחץ דם שוב גבוה , נתנוי לי מרשם לעוד תרופה נגד לחץ דם ,אבל כאם הגיון הבריא שלי אמר -זה לא לחץ דם - זה פחד מלחץ דם , חזרתי הביתה, הפסקתי לקחת את התרופות נגד לחץ דם , הלכתי לרופאת משפחה וביקשתי תרופה הרגעה , נתנה לי טרנקסל פעמיים ביום ואו פלא... לחץ דם 115/75. עד היום אני לי יודעת האם קפיצת דופר ל- 165 היה כתופעת לווי ממנת יתר של כדורים נגד לחץ דם שלמעשה הייתה חרדה ולא לחץ דם או זה היה התקף פאניקה.אומנם, טרנקסל עזר לי להגיע לרמות תקינות של לחץ דם אבל לא הייתי רגועה נשפית והמשכתי לבדוק את עצמי שוב ושוב וכמובן לחץ דם ודופק היו עולים, בסופו שלי דבר נכנסתי לדכאון וחרדות חזקות מאוד, הגעתי לפסיכיאטר, התחלתי טיפול בציפרקלס 10 מ"ג ליום, טיפול ביאופיבדק,CBT וnlp. יצאתי מהמצב הזה לגמר'ה , זרקתי את מודד לחץ דם וחייתי חיים שמחים וטובים עם כדור אחד בלבד של ציפרקלס 10 מ"ג. לאחר שנתיים עשיתי חיסון נגד שפעת העופות ולמחרת קיבלתי ום גבוה מאוד, מיד נלחצתי שחיסון עובד בצורה לא תקינה , שוב כנסנתי לסרטים ודכאון , אך התברר במקביל לחיסון פשוט חליתי בסטריפטוקוקים, מיד פניתי לספכייאטר, מיד הגדל מינון של ציפרקלס ל- 15, שוב CBT, NLP ולאחר חודש - חזרתי למינון הרגיל שלי של 10, הרגשתי מצויין והיה שקט לעוד 3 שנים. לפני חודשיים חליתי בברונכיטיס עם שיעול מאוד לא יפה וליחה בכמויות מסחריות , למרות שרופא אמרה לי שזה ברונכיטיס הייתי חייבת להיכנס לאינטנט ולמצוא שזוהי מחלת ריאות סופנית או שחפת, לאחר שיחות חוזרות ונשנות עם צוות הרפאוי הם הצליחו לשכנע אותי שאם אני לא מעשנת אז אין שום סיכוי למחלת ריאות סופנית ומחלת שחפת היא מחלה מאוד נדירה ולמרות שסבא של חברים של ילדים שלי חלה בה - הסיכוי אחלה בה גם הוא 0 כי אפילו אישתו שישנה איתו באותה מיטה לא נדבקה.פחדתי שחיידק אולי קיים אצלי אבל כיוון שב- NLP למדתי שמחשבות שלנו יוצרות מציאות ואני פוחדת משפחת ולא יכולה להשטלת על הפחד הזה אז הוא יעיר לי את החיידק שיכול להיות וקיים אצלי כבר 30 שנה במצב רדום ואני אחלה במחלה הזאת ואז אני אגיע לבית חולים ושם ימדדו לי לחץ דם שבטח יהיה בשמיים ושוב הכל מהתחלה עם חרדות ודכאון.לאחר אנטיביאוטיקה נגד ברונכיטיס השיעול עדיין היה ואני לא יודעת אם זה היה שאריות של המחלה או פסיכוסומטי אלב בערבים כאשר הייתי רגועה לא התשעלתי.לאט לאט שיעול נעלם ואיתו הפחדש מהשחפת, אבל נצמדתי לדופק , אני בודקת אותו כל 10 דקות, אם הוא תקין אני רגועה אבל ל- 10 דקות בלבד ואז אני צריכה לבדוק שוב מה איתו, כי אם הוא יתחיל לעולת אני צריכה לעצור התקף פאניקה בזמו כדי לא להגיע לבית חולים כי אחרת ימדדו לי שם לחץ דם ושוב הוא יהיה בשמיים ואני אתחיל הכל מהתחלה. ואם דופק שלי לא תקין אז נכנסת לחרדה יותק גדולה ומודדת כל 5 דקות. אני שוב בטיפול מוגדל של ציפרקלס 15 מ"ג לאחר התייעצות עם פסיכיאטר שלי, שוב בטיפול CBT,הפחד שמחשבות שלנו יוצרות מציאות כפי למדתי ב- NLP מלחיץ אותי, אני משגעת את הילדים שלי עם המדידות שלי, את הבעל שלי, לא מסוגלת להתרכז , תאבון ירוד (יש ימים ויש ימים),שינה גרוע(בין 3-7 שעות בלילה)ואני לא מצליחה להכריח את עצמי לא למדוד דופק כי לדעתי זה נותן לי בטחון שאני לא אגיע לבית חולים, אם אני לא מודדת אני מרגישה איך החרדה שלי עולה , ממש רעד באיזור הלב.מה לעשותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
השאלות ההפוכות של הסובלים מחרדה
ד"ר ניר עישר 06/08/2015 | 23:16את שואלת אם הלב מסוגל להרגע מעצמו, גם בלי מדידת דופק? בדיקת רופא? אקג? לשאול מישהו אם את בסדר? וכו'? זו שאלה הפוכה כמובן. כי, הדופק והולם הלב מסתדרים תמיד לבד ומאחרים להסתדר דווקא אם מנסים לשלוט בהם. רק להעלות אותם יש צורך בפעילות גופנית, מודעת או לא רצונית. אני מקווה שאת מוכנה לקבל את מה שכתבתי. כדי לבחון אותי, נסי להמנע מבדיקה במשך שבוע, אבל לחלוטין. לא דייטה אלא גמילה סופית. כל קוראי הפורום ישמחו לשמוע אם אני צודק או שהחרדה צודקת. בהצלחההוסף תגובה
-
גמילה ממדידת דופק
טלי 12/07/2015 | 12:57אני מרגישה ממש התמכרות לבדיקת דופק , עושה גמילה וזה לא פשוט, השלאה שלי אולי קצת מוזרה לאנשים נורמליים אבל אני רוצה לשאול שאם אני נמצאת בחרדה ודופק שלי גבוה (אני ממש מרגישה את הדפיקות לב בבית החזה) האם הוא ידע גם לרדת (הכוונה שחרדה תעבור בעצמה) כאשר למרות הפחד לא אמדוד?הוסף תגובה
-
הפסקת המנעויות - מדייות ל.ד. ודופק
ד"ר ניר עישר 09/07/2015 | 18:17קל יותר להפסיק בבת אחת. אם את חוששת שתישברי ומעוניינת לנסות בהתחלה למדוד כל שעתיים בזמנים קבועים, ואם את שוכחת עוברים לפעם הבאה, אבל בשום פנים לא כתגובה לפחד או חרדה, אפשר להתחיל בזה ולרדד אחרי שבוע או שבועיים.הוסף תגובה
-
האם אתה מאמין שאפשרי בפעם אחד להפסיק?
טלי 09/07/2015 | 17:12לא לבצע זאת כמו גמילה (כל יום פחות) אלא בפעם אחת?הוסף תגובה
-
אני שמח
ד"ר ניר עישר 09/07/2015 | 14:55מקווה שתחליטי, תבצעי ותצאי מהבעייה אחת ולתמיד. זה ניתן וכדאי מאודהוסף תגובה
-
תודה ד"ר ניר יקר
טלי 09/07/2015 | 11:57עזרת לי המון.הוסף תגובה
-
עצה להתנהגות עם פחד מלחץ דם ודופק גבוהים
ד"ר ניר עישר 09/07/2015 | 11:17תודה על שאלתך המפורטת, בנוסף לכך שבעקבותיה, אני מבין את הבעייה רבים מהקוראים יוכלו להזדהות עם המהלך, כי הוא קלאסי. כך מץפתחת חרדה. זה כאילו שאת מבינה משהו אחר מאשר המציאות בנושא הרפואי, וגם בטיפול המסקנות שלך וההתנהגות, אינן יעילות. ב- CBT אנחנו לומדים להגיב מחשבתית והתנהגותית בצורה יעילה. ז"א שאנו לומדים להגיב כך שלא נכנס לסרטים מיותרים, שאין להם כל קשר לבריאות הפיזית שלנו. במסגרת הטיפול היית אמורה להבין ולתרגל את המעשים הנכונים לך. אני מניח שבחלק מהמצבים את באמת עושה זאת. ברור שאת עדיין נכנעת לחרדה. היא שולטת בך בכל פעם שהיא מתגברת. את לא מסוגלת לנהוג לפי מה שלמדת ב- NLP ולא הפנמת את הטיפול הקוגניטיבי וגם לא את זה ההתנהגותי. לשם כך את אמורה לתרגל המון. ייתכן שעדיף אחרי כל כך הרבה שנים, לפנות למטפל שונה, אולי מישהו שמומחה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ללא תוספות או הסחות שמתמקד במה שנמצא יעיל ופותר את הבעייה: טיפול בהתנהגות שלך. בתור טיפ, אני יכול להמליץ לך להחליט שלא להכנע עוד לחרדה: להחליט ש- 1. אין יותר פנייה למיון. הגורם היחיד שיפנה אותך למיון הוא רופא המשפחה שלך. 3. את מפסיקה לקרוא על מחלות (גם כי זו כניעה לחרדה וגם בגלל שאת לא מסיקה את המסקנות הנכונות ממה שקראת). 4. את לא מודדת יותר דופק או לחץ דם. רק הרופא / אחות יעשו את זה, ובמרווחי זמן שמקובלים אצל רוב בני גילך ובהתאם לשיקולים רפואיים גופניים - לעולם לא ביוזמה שלך, כי כנראה שיוזמה כזו תהיה פרי כניעה לחרדה שלך. אני מניח שאם תתקשי לבצע את זה לבד, המטפל החדש שלך יסייע לך לבצע זאת. אם תתאמני במשך חודשיים ולא תיכנעי לחרדה גם בהמשך, אני מבטיח שהסגה הנוראית שאת עוברת תהיה ברובה הגדול מאחורייך. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
השאלות ההפוכות של הסובלים מחרדה
-
איך לעזור לבת זוג שסובלת מהתקפי חרדה ?!רמי 04/08/2015 | 11:46בת הזוג שלי סובלת מהתקפי חרדה היא כל הזמן מפחדת שתהיה חולה וכל דבר קטן לא כרגיל שמרגישה מכניס אותה ללחץ ! איך אני בתור בן זוג יכול לעזור לה צאת מכל הלחץ ומהתקף החרדה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
איך לעזור לבת זוג שסובלת מהתקפי חרדה ?!
ד"ר ניר עישר 06/08/2015 | 23:03כחמישית מהאוכלוסייה מתמודדת עם בעייה דומה: בן/בת הזוג סובלים מחרדות ואין בידינו לסייע. או כך לפחות נראה לנו. הכי טוב היה לו היית משכנע אותה לפנות לעזרה מקצועית: פסיכותירפיה התנהגותית קוגניטיבית עם או ללא סיוע של תרופות. אם יש עם זה בעיות, אתה יכול לפנות ל"הדרכת משפחה". לפעמים יש צורך ממש לטיפול בך, כי קשה לך לשנות את דרכך, באופן שיאפשר לאשתך להתגבר על החרדות. כדי להבין את מה שעובר עליה הייתי ממליץ לך את הספר להפחיד את הפחד, שכתבתי יחד עם עופרה מירון ליכטר. אני ממליץ לך על 5 הפרקים הראשונים כדי שתדעו במה מדובר, ועל פרקים 9-10 שנועדו ממש לך. יש שם הוראות עשה ואל תעשה שיעזרו לה, ויגרמו לאווירה טובה יותר בבית וגם ייתכן שתעבדו יחד בעזרת הספר והבעייה שלה תיפתר. בהצלחההוסף תגובה
-
איך לעזור לבת זוג שסובלת מהתקפי חרדה ?!
-
רסיטל ציפרלקס איקסל נוילפטילשמואל 25/07/2015 | 21:48שלום ד"ר עישר. אני לוקח רסיטל 40 ואיקסל 100 ביחד. חשבתי להחליף את הרסיטל בציפרלקס כי אני מרגיש שאבדה ההשפעה והדיכאון מורגש. האם בכלל ארגיש בשינוי? הרי הם די דומות שתי התרופות. כמו כן רציתי לדעת מה המינון המקסימלי של איקסל שאני יכול לקחת? לפעמים אני לוקח כמה טיפות נוילפטיל להרגעה. האם זה לא מזיק יחד עם האיקסל? בתודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עשה לך רופא
ד"ר ניר עישר 30/07/2015 | 00:34נוילפטיל להרגעה לפעמים אינו מזיק. לגבי התרופות שאתה נוטל, אתה נכנס לשאלות שאין עליהן דעה אחידה. אני מניח שתוכל לקבל תשובות שונות ככל שתשאל יותר. אני יכול להמליץ לך לעשות לך רופא. זאת על משקל "עשה לך רב". החלט למי אתה רוצה ללכת לטיפול וסמוך עליו למשך תקופת הזמן שהחלטת איתו שסביר לראות אם יש שיפור. אם בתום התקופה לא השגת תוצאות, עשה לך רופא אחר ודבק בו מבלי לקרוא, או לפנות למקורות אחרים. פשוט, תן לו לבצע את עבודתו ואני מקווה שתוכל להנות מהפירות. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
עשה לך רופא
-
העלאת מינון ל-OCDשרון 26/07/2015 | 12:45ד"ר עישר שלום, אובחנתי לא מזמן עם אוסידי ואני עושה טיפול קוגניטיבי התנהגותי ומקביל התחלתי ליטול 50 מ"ג לוסטרל וחל שיפור רציני אך לא מספק ולאחר 3 חודשים הרופא המליץ להעלות את המינן ל- 100. שאלותיי הן: - מתי בממוצע אוכל להתחיל להרגיש את השיפור? - לאחר כמה זמן של נטילת המינון הגבוה יותר יגיע השיפור לשיאו? - יש לי מתחילת נטילת התרופה כבר שבוע וחצי תופעות לוואי של עצירות. האם זה צפוי לעבור? - האם לנטילת התרופה במהלך כל החיים ישנן תופעות לוואי משמעותיות? תודה ענקית!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
עצירות ונדודי שינה
ד"ר ניר עישר 30/07/2015 | 00:26קודם כל, מקובל להמתין 10 שבועות מהמינון הנבדק עד להחלטה שזה לא השפיע. עצירות אינה תופעת לוואי שכיחה עם לוסטראל וכנראה שזה לא קשור. אם בגלל לוסטראל יש נדודי שינה, קחי את התרופה בבקרהוסף תגובה
-
תודה ומה לגבי תופעות הלוואי?
שרון 27/07/2015 | 08:57תודה על תשובתך, ומבחינת תופעות לוואי יש לי כרגע עצירות מציקה וקצת נדודי שינה, האם הם צפויים לעבור במלואם? ואם לא, מה ניתן לעשות? לגבי המינון שאמרת שהוא נמוך, מאחר וה- 50 מ"ג עבד מצויין עבורי והיה צורך בעוד דחיפה קטנה, ייתכן ש- 100 מ"ג יעשו את העבודה על אף שהנך אומר שמדובר במינון נמוך?הוסף תגובה
-
מתי עוזרת התרופה ב- OCD
ד"ר ניר עישר 26/07/2015 | 18:00מקובל לחשב את ההישג חודשיים ןחצי אחרי שהגעת למינון הגבוהה יותר. יש לצאת מההנחה ש- 100 מ"ג זה מינון נמוך. לא נמצא נזק תוך נטילה ארוכת טווח של תרופות נוגדות דיכאון בכלל ו ssri בפרט. הייתי מצפה שטיפול התנהגותי קוגניטיבי יסייע לך לפתור את כל הסימפטומים. בהצלחההוסף תגובה
-
עצירות ונדודי שינה
-
אלפרליד נגד חרדהאלכס 15/07/2015 | 13:35שלום רב, רציתי לברר האם ניתן לקחת תרופת אלפרליד 0.5 מ"ג על מנת להימנע מהפרעת חרדה בזמן ראיון עבודה. בתקופה האחרונה אני עובר הרבה ראיונות עבודה אבל זה ממש קשה בשבילי , כי כל פעם אני נתקף חרדה רגע לפני שאני נכנס לראיון ומפגין חוסר ביטחון מוחלט , מרגיש רעד, חוסר נשימה, הסמקה ועוד כל מיני סימנים של חרדה. הרופא המליץ לי לקחת את התרופה שעתיים-שלוש לפי הראיון , אך רציתי לקבל עוד חוות דעת. תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מה לעשות כשיש חרדה בראיונות עבודה?
ד"ר ניר עישר 22/07/2015 | 23:34אם הרופא שלך המליץ, ולא משנה על מה, עשה זאת וחזור אליו עם התוצאה. רק כך הוא יוכל לסייע לך. עשה לך רופא (החלט על רופא מסויים ואל תשאל לדעות אחרות). בעיקרון לאנשי מקצוע שונים יהיו המלצות שונות. זה יכול להיות תלוי בניסיון מצטבר של אותו מטפל, במקרה שקרה לאחרונה או במידע ממחקר, מחבר לעבודה וכד'. מסיבה זו לא כדאי לפנות אלי או לכל אדם אחר פרט למי שהמליץ. אם יש לך חששות כלשהן, עשה נסיון וקבע מפגש עם המטפל מייד לאחר ראיון העבודה. תוכלו להחליט בצורה אישית ולא מנסיון סתמי כללי שהנגיעה שלו אליך סטטיסטית בלבד. אני הייתי ממליץ בנוסף לאיזון תרופתי, גם על טיפול התנהגותי קוגניטיבי ועל ייעוץ ספציפי לראיון עבודה. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
מה לעשות כשיש חרדה בראיונות עבודה?
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיזופוניה
- התמכרות לחומרים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול EMDR
- טיפול רגשי למבוגרים
-
בדיקות קשורות
- דופמין בשתן ב-24 שעות
- קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- מתדון
-
מונחים קשורים
- פרחי קנאביס
- שמן ריק סימפסון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...