פורום חרדה - עמוד 462
- ירידה בהשפעה של ציפרלקסעינת 14/05/2015 | 23:32מזה שנים אני סובלת מהתקפי פאניקה ומטופלת בציפרלקס 10 מ"ג. הפסקתי למשך שננה את התרופה כי הרגשתי חזקה עד שהחרדה והתקפים חזרו בעוצמה חזרתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג ואחכ העליתי ל15 מ"ג לראשונה בחיי זה הקל במקצת מאד .האם ייתכן שהתרופה לא עוזרת יותר ועלי להחליפה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- מניסיוני, הפסקת תרופה כשמרגישים טוב, יכולה לגרום לנפילהד''ר ניר עישר 16/05/2015 | 21:41בנוסף, לפעמים החזרה לתרופה הקודמת אינה מחזירה את הבריאות. מכיוון שזה מה שקרה לך, אני ממליץ למצוא תרופה שעובדת. חשוב לעבור גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי עד שתשלטי בחייך. בהצלחההוסף תגובה
- מניסיוני, הפסקת תרופה כשמרגישים טוב, יכולה לגרום לנפילה
- פלוטין ולמיקטאל ותסמונת סרטוניןאלי 10/05/2015 | 12:03בהמשך לשאלתי קודם האם שילוב למיקטאל ופלוטין לתקופה ממושכת למספר שנים גורם לתסמונת סרוטונין ומזיק לבריאותינו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- גם זה לא מזיקד"ר ניר עישר 10/05/2015 | 22:31גם זה לא מזיקהוסף תגובה
- גם זה לא מזיק
- סיפור העצוב של אבא שלי ובקשה לעזרהיוליה ז׳וק 10/05/2015 | 11:53שלום, לאבא שלי היה מיקרו אירועה מוחי. עשו לו סיוטי מוח ולא מצאו שום דבר. רק ב-MRI מצאו משהו ורופאת המשפחה שלחה אותו לבית חולים סורוקה כי זה קרוב למקום המגורים. אבל קודם לכן היה לו קרע ברשתית העין. עשו לו ניתוח. הניתוח הצליח ועברו חודשיים מאז. העין עדיין לא רואה טוב, כלומר הוא רואה דברים אבל לא יכול לראות אותיות ולקראו. בבית חולים סורוקה לאין ששלחה אותו רופאת המשפחה לא היה מספיק רק תשובה מ-MRI. והם עשו לו עוד בדיקות. ולא מצאו שום דבר. אבא שלי היה בבית חולים שבועיים בבדיקות. כל אותו זמן הוא קיבל אספירין כמדלל דם וציפרלקס ״למצב רוח״ כמו שאמרו האחיות וחילקו את התרופה הזאת לכל החולים במחלקה. בזמן שכיבה בבית חולים הוא קראה דברים בטלפון שלו ובדיחות. בדיחה אחת נראתה לו כזאת מצחיקה שהוא התחיל להיחנק מצחוק ואיבד הקרה. כאשר התעורר הוא היה על הרציפה (כלומר נפל), בשלול דם של עצמו והשפה התחתונה שלו נקרעה. הוא קם על הרגליים והלך לבקש עזרה. בסוף עזרו. אבל זה שהוא חסר הקרה לא ידועה כמה זמן והמוח שלו לא קיבל כל אותו זמן חמצן יכול להיות שהשפיע עליו. את השפתו לא תפרו כי פחדו יתחיל לרדת לו דם בגלל האספרין. את האספרין הפסיקו אחר-כך. כעבור כמה זמן אמא שלי (אישתו) לקחה אותו מבית החולים למרות שהוא עוד לא סיים את שהיתו בבית החולים ו״טיפול״ בציפרלקס. שפתו נרפאה לו אבל נשארה צלקת. בבית התחיל לו דיכאון נוראי כי אין לו תאבון לאוכל. הוא מכניס את האוכל בכוח לעצמו. לא מעניין אותו שום דבר ואף אחד כולל הילדים והנדחים שלו. הוא נהיה חלש מאוד. שותה המון מים. תמיד חם לו ולא מרגיש לא קור, לא עייפות. יושן בכושי 3 שעות בלילה ואולי קצת בצהריים. הוא לא מצליח לעשות שום דבר בבית. כי המוטוריקה שלו ניפגעה. יש לו גם טיקים (התקוצויות רנדומליות של הרגליים), הוא מרגיש חלקי את היד והרגל שמואל. כאשר הוא יושן ותלוי על איזה צד אז אותו הצד הוא בכושי מרגיש בבוקר. אם הוא יושן על הגב, אז הגב הוא מרגיש בכושי בבוקר. הוא לא יכול לשבת במקום. הוא צריך כל היום ללכת וכמו שאמרתי לא מרגיש עייפות. חוץ מכל זה עכשיו יש אותם סימפטומים בעין השניה שהיתה בריאה לו כמו בעין עם הניתוח ומה שהיה לו לפני הניתוח. כלומר הוא עכשיו רואה כתם ענק לפניו וגם כל מיני בועות קהות. הוא כל כך התייש מכל המצב הזה שלו ולא מאמין ברפואה ובעצמו, מפחד להתעוור שכל פעם באה לו להתאבד. אנחנו פשוט שומרים עכשיו עליו ולא נותנים לו לעשות זאת וגם יחד עם זאת משנעים אותו ללכת לכל מיני רופאים. אנחנו כבר לא יודעם מה לעשות. היאם כל הבעיות שתיארתי ניתנות לריפוי? ולאיזה? אבא שלי אגב בן 57.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- סיפור באמת עצוב - לא ברור לי מה קורה לו מאז שחזר הביתהד"ר ניר עישר 10/05/2015 | 22:29אני מצטער לשמוע את מה שקרה לאביך. אדם צעיר אמור לחזור לבריאות מלאה, אלא אם קרה משהו שלא ידוע לך. בנושא הגופני, חשוב לשמוע את דעתו של הנאורולוג. ללא ספק אביך בדיכאון עמוק וחשוב ביותר שרופא פסיכיאטר יבדוק אותו ויטפל בו. טוב שאתם שומרים עליו יום ולילה כדי שלא יתאבד, כי דיכאון הוא מצב שאפשר לטפל. אם אתה רואה שהמצב נמשך, אנא פנה למרפאה לבריאות הנפש או לבית החולים. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- סיפור באמת עצוב - לא ברור לי מה קורה לו מאז שחזר הביתה
- תסמונת סרטוניןאלי 10/05/2015 | 11:49לד"ר שלום רב האם קבלת פלוטין במינון נמוך 20 מ"ג למשך תקופות ארוכות מדובר במספר שנים (בכדי שהסמפטומים לא יחזרו) יזיק לבריאות ויגרום ל ריבו סרוטונין בגוף ? והאם תהיה לזה השלכות על בריאותינו ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- שימוש ממושך בפלוטיןד"ר ניר עישר 10/05/2015 | 22:14הסרוטונין אינו מאגר בגוף ולכן לא צפויים לך כל תופעות שליליות בשל השימוש הממושך, כולל לא תסמונת סרוטונרגית. זה לא יזיק לבריאות, ולא ידוע לי על דיווח כלשהו שקרו מקרים שראויים לציון. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- שימוש ממושך בפלוטין
- אחרי 20 שנה מצאתי שם לחרדה שלי: חרדת בליעהשי 23/09/2014 | 21:51כ-20 שנה שאני סובל מהפחד להיחנק מהאוכל. כשרק החלה ההפרעה לא אכלתי כלל וירדתי במשקל. מדי כמה שנים היה שיפור, לפעמים בעקבות שימוש בכדורים, לפעמים בשילוב טיפולים פסיכולוגים ולפעמים שילוב של שניהם אבל תמיד אחרי השיפור "חזרתי אחורה" והחרדה התעצמה שוב. בעצם, כמעט מאז שאני זוכר את עצמי הפחד הזה קיים ואני כבר לא זוכר מה זה להנות מארוחה טובה (בבית מילא, אבל במסעדה או עם חברים אין מה לדבר בכלל). כל ארוחה היא פרויקט שלם. בזמן הארוחה אני מנותק, מתרכז באוכל ולא מדבר עם אף אחד מהפחד "לאבד שליטה" באוכל שבפה. כל ביס שמרגיש לי "קצת לא במקום" ישר עושה לי דפיקות לב, הזעה, סחרחורות ולפעמים פשוט אין כח לאכול כי אין לי רצון להתמודד לפעמים. אין צורך לציין שהחרדה הזו פוגעת לי בכל תחומי החיים וביאכות החיים. לאחרונה התחלתי טיפול חדש והמטפל אמר לי שהחרדה הזו די נפוצה ואפילו אמר לי את השם "חרדת בליעה". מעולם לא שמעתי על חרדה כזו וזו הקלה עצומה לדעת מה יש לי ושאני לא לבד בזה, כמו שחשבתי תמיד. אשמח מאוד לשמוע סיפורים של אחרים שחווים אותו דבר ורוצים לשתף. המייל שלי הוא shay86269@gmail.com שיהיה חג שמח ושנה טובה לכולםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- טיפול בחרדהד"ר ניר עישר 15/04/2015 | 21:48התיאור הוא תיאור מעמיק וממצה. הלוואי ורבים יקראו אותו כי זו בהחלט אחת הדרכים לעבור טיפול. אני מאמין שעדיף להתמקד ולהעמיק את החשיפות, מניעות התגובה ולהשתמש בטכניקות קוגניטיביות רבות ככל האפשר, לפני שמתייאשים ועוסקים בעבר או ב- EMDR, שברוב המוחלט של המקרים אינם משנים את עוצמת ותדירות חרדת הבליעההוסף תגובה
- עניתי מתחת לתגובה של ד"ר עישרשי 15/04/2015 | 09:13ראי תגובההוסף תגובה
- תשובה ל"מישהי" ולד"ר עישרשי 15/04/2015 | 09:12אני עדיין כאן :) - מקבל את המייל על התגובות שלכם קצת בדיליי. אני כרגע בטיפול CBT, לאחר שעברתי מספר מטפלים אחרים שגם הם טיפלו בי באותה שיטה. למרות שהכלים של המטפלים מאוד דומים, שהרי מדובר באותה שיטת טיפול, לא התחברתי לחלקם מהבחינה האישית ומבחינת הניואנסים הקטנים בכלים שהם הציעו. כיום אני אצל מטפל שממשיך באותו מתווה טיפול אך בשינויים קלים בדרך העבודה ובצורת האכילה הנדרשת ממני , ואל הדרך הזו אני יותר מתחבר. בנוסף אנו גם עובדים על זכרונות ילדות ואולי נגיע גם ל emdr. אין ספק שיש שיפור רב, אך הדרך עוד ארוכה. לאחרונה הגעתי לתובנה חדשה, ולגמרי במקרה המטפל שלי אמר לי את אותו הדבר בפגישה לאחר מכן: תמיד רציתי וייחלתי להיפטר מהחרדה תוך X זמן ולחזור להיות "נורמלי" וכשזה לא קרה במסגרת הזמן המצופה, חוויתי אכזבה ורגרסיה בטיפול. פתאום היכתה בי המחשבה שאני צריך להשלים עם החרדה. היא כרגע ה"חברה" שלי ונמצאת שם וייתכן שהיא לא תעלם לחלוטין וצריך ללמוד לחיות איתה בצורה שתאפשר התנהלות חיים תקינה ככל האפשר. בפגישה עם המטפל הוא אמר לי שהחרדה היא מועדון אקסלוסיבי שנכנסים אליו אבל לא יוצאים ממנו ולרוב זה משהו שנשארים איתו כל החיים ולכן אין לצפות שהחרדה תיעלם כך פתאום. תמיד יהיו תקופות קשות יותר ותקופות טובות יותר אך החרדה תמיד תהיה שם והחכמה היא להגיע למצב שיהיו כמה שפחות תקופות קשות. "מישהי" - אשמח מאוד לדבר איתך על מה שאת עוברת באופן פרטי. אמנם יש אנשים ששיתפתי אותם בבעיה אך הם לא עוברים את מה שאני עובר ולא מבינים ממש איך זה לחיות עם חרדה כזו. ממש יעזור לי לשתף ולשמוע ממך על מה שאת עוברת ואולי נוכל להמשיך ולהעזר אחד בשניה ולחזק. המייל שלי הוא shay86269@gmail.comהוסף תגובה
- חסרת תקוותד"ר ניר עישר 15/04/2015 | 02:13אני לא יודע מה קרה לו, כי גם לי הוא לא ענה. טיפול CBT טוב אמור לפתור את הבעייה, אם את מוכנה לקפוץ למים, ללמוד לשחות ולהתאמן בשחיההוסף תגובה
- אני סובלת מאותה בעיהמישהי 14/04/2015 | 23:34הצלחת להתמודד עם זה? אני חסרת תקוותהוסף תגובה
- תשובת מומחה חרדת בליעה ד"ר ניר עישר 05/10/2014 | 21:38שלום שי, אני שמח שהוקל לך, כששמעת את שם הבעייה. כידוע לך, הבנה אינה מספיקה. גם כשתבין איך אתה משמר את הבעייה, זה בלבד, לא ישנה את המצב. אני מקווה שהטיפול יצליח, כי רק מי שטיפל באנשים שסובלים מבעיה זו, יודע בכמה סבל זה כרוך. תודה ששיתפת את אנשי הפורום. אני מאחל לך "שיפשוף קל" למרות שאני יודע שקל זה לא יהיה, ויצריך הרבה תעוזה ווהתמדה, כדי להתגבר. אני יכול להבטיח לך, שאם אתה משקיע את כל כולך, יחלו עבורך חיים חדשים, כאלה שעליהם, אפילו לא העזת לחלום. אם מסיבה כלשהי המצב ישאר כפי שהיה, אנא חזור לפורום, ספר לנו על הטיפול, ואשמח להמליץ לך איך להמשיך ולגמור. אני מקווה שלא תהיה לך סיבה לשוב לכאן, כי הבראת, בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- טיפול בחרדה
- התאוריה הפרויידיאנית לגבי ocd וחרדות (לת)יעל 15/04/2015 | 08:32ד"ר עישר שלום רב, ברצוני להעיר כאן בפורום את נושא הטיפול הבעייתי שהסובלים מחרדה ואוסידי עלולים לקבל במידה ויגיעו למטפל בשיטה פרויידיאנית אשר יתעקש לומר להם שפחדיהם נובעים מתוך דחפים פנימיים אמיתיים וקונפליקטים שעליהם לפתור. כך הם עלולים לעודד את הסובלים מאוסידי של פגיעה מינית למשל, לחשוב שבתוך תוכם הם אכן אנסים בפוטציה. מדובר בטיפול שגובל ברשלנות , הלא כן? וישנם רבים שעדיין נופלים על מטפלים מסוג זה. מה דעתך על התאוריה הפרויידיאנית הזו ועל העבודה שמטופלים עדיין "זוכים" לטיפול על הסמך שלה? האם ככל הידוע לך נעשית איזשהי עבודה של אנשי מקצוע או פעילים אחרים על מנת למגר את התופעה? או לפחות לחנך וליידע את המטפלים הדינמיים המיושנים לגבי הטיפול והידע החדש לגבי אוסידי וחרדות? נשמח לשמוע את דעתך, תודה רבה, יעלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
- חרדת בליעהמלאני 24/03/2014 | 17:34שלום אני בת 23, בחורה בריאה בד״כ לפני כשלוש שנים התחילו לי התקפי חרדה בגלל סיבות אישיות שטופלו והפסיקו. לפני כחודש וחצי ההתקפי חרדה חזרו ובנוסף התחילה לי חרדת בליעה, פחד להיחנק מהאוכל ובנוסף פחד לבלוע את הלשון בזמן האכילה והבליעה לפני כיומיים התחלתי את הטיפולים לחרדות שוב שכוללים דיקור סיני. השאלה שלי אם הפחד מהבליעה של הלשון בזמן האכילה והבליעה הוא הגיוני? קורה שיש לי מצבים שאני מפחדת לבלוע את הרוק ומהלחץ אני מנסה לבלוע אויר שלא נבלע כי מן הסתם אין לי מה לבלוע. תודה מראש על התשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- יש לי גם חרדת בליעהמישהי 14/04/2015 | 23:25אני פשוט מרגישה שאין לי חיים.. נמנעת ונמנעת איך מתמודדים?הוסף תגובה
- תשובת מומחה פחד בליעה הוא חלק של הפרעת פאניקה ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 11:42שלום מלני. כרופא, איני רואה סיכון שיקרה לך אסון עקב הסימפטומים שתארת. אני בספק רב אם דיקור סיני יכול לעזור. אם זה כן, עובר זה אמור להיות משהו בו זמני ולא סיבתי. הטיפול היחיד שיעילותו ברורה ומוכחת הוא הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי. אם את רואה שהבעייה נמשכת, פני למומחה בשטח זה. כדי להכיר את הבעייה, את יכולה לקרוא את הספר: להפחיד את הפחד שכתבתי בדיוק למטרה זו. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- תשובת מומחה פחד לבלוע אינו תחושת החנק, התפוח,... שמתואר בסרט ד"ר ניר עישר 20/10/2014 | 04:27תודה על המלצתך, שמאפשרת לי לדבר על משהו, שאין לנו אפשרות לדון בו. הסרט שהקישורית מובילה אליו, עוסק במה שקראו לפני 50 שנה גלובוס היסטריקוס, והוא סימפטום ידוע של חרדות, באופן כללי. הטיפול המתואר הוא שילוב של אמירה חיובית, (ניסיון כושל משנות ה- 60, שלא עובד אף פעם): "אמור לעצמך את ההפך מהאמת או מאמונתך" וואריאציה של EMDR שהיא שיטת טיפול מורכבת ומלאה והפוכה לגמרי ממה שמופיע בסרט. למרות האמור לעיל, הגישה שבסרט יכולה, במקרים נדירים להיות יעילה. אבל כאמור, הבעייה כאן היתה של פחד מבליעה, וזה סיפור אחר. הלואי שבפחד בליעה, יכולנו להגיד: "אני בולע רגיל, האוכל יורד לי חלק,... עם או ללא נגיעות בגופנו במקום זה או אחר, ולהבריא. הייתי מזמין את מר צפריר אמיתי ללמד בקורסים שלנו. כפי שידוע, איננו מרוצים מעצמנו ואיננו נחים על זרי הדפנה, למרות שהשתפרנו מאוד ב- 60 השנים האחרונות. אנחנו מחפשים ומנסים כל הזמן, חידושים, מתוך תקווה שזה יסייע יותר לאנשים שסובלים, ממה שידוע לנו כיום. לצערי, הדרך הזו, שבסרט לא יכולה לעזור במקרה שלנו. תודה רבה על שאיפשרת לי להבהיר את עמדתי בנקודה זו, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- עזרה בחרדת בליעהצפריר אמיתי 06/10/2014 | 18:36הי, מוזמנת לנסות את התהליך שבקטע הוידיאו שבקישור. הוא מיועד לעזרה בגלובוס היסטריקוס אך יכול לתת כיוון ועזרה. בהצלחה, צפריר. https://www.youtube.com/watch?v=ry2ziGezWL0הוסף תגובה
- תשובת מומחה יפה דעת בעלת נסיון טוב עם בעיות בליעה ד"ר ניר עישר 10/07/2014 | 13:54מעניין לקרוא מישהי שיש לה נסיון טוב עם בעיות בליעה. אני חושב שזה מאיר עיניים ויכול להבהיר דברים לקורא. חלק מהדברים שכתבת הם התנסויות אישיות, כמו למשל יחס החברה, שיכול או לא להיות בעייתי גם אצל קוראים נוספים. הבריחה ושינוי המקום, אינם משנים, ברוב המוחלט של המקרים את בעיית הבליעה. גם הניסיון שלך שבבקר קל יותר, אינו משותף לרוב הסובלים מבעיות בליעה. חשוב לזכור שמטפל מנוסה ימצא את המאפיינים האישיים של הפציינט וילמד אותו להתמודד ולהתגבר על הבעייה.הוסף תגובה
- תגובה קצת מאוחרת , אבל ממישהי עם הרבה נסיוןמישהי שקצת יודעת 21/06/2014 | 18:08היי קודם כל אני בטוחה ב-90% שאת נמצאת בסביבה לא טובה - סביבה עם מריבות , אולי סביבה חרדתית או סביבה שכל הזמן לא מרוצים ממך ודורשים לרצות ומתאכזבים ומבקרים אותך. אם זה אכן כך - אני מציעה לך דחוף לשנות את הסביבה כי החלמה ושינוי חיובי דורשים סביבה תומכת ולא ביקורתית כזאת. דבר שני אל תלחצי - אני יכולה להגיד לך שאני מתמודדת עם זה מאז שאני ילדה בת 10 , ואני אתן לך כמה טיפים שמאד יועילו לך : הבוקר שאחרי השינה הוא הזמן הכי טוב לאכול - כי את קמה בלי חרדות ומסוגלת לבלוע + עם תאבון , וחוץ מזה האפקט אחרי שינה זה כמו אחרי כדור הרגעה או תרפיית הרגעה. זה גם הזמן לעבוד על עצמך ו"להכריח" את עצמך לבלוע ביסים של אוכל בצורה נורמלית . דבר שני - אל תתיאשי אף פעם , כי את בסוף תוכלי לאכול , ואם את מרגישה שאת בלופ של חרדה , אז אל תלחמי עם האוכל באותו רגע , תלכי קצת לנוח ומיד אחר כך תוכלי לאכול יותר (תזכרי שלמנוחה יש אפקט של הרגעה הכי טובה) לגבי החרדה לבלוע לשון - אין לך שום סיבה לפחד בגלל שאת בן אדם כמו כולם ואין סיבה שתבלעי את הלשון , כמו שאני לא בולעת את הלשון , כמו שהחברות שלך לא בולעות את הלשון. גם אם את תפחדי זה לא ייגרום לך לבלוע את הלשון.הוסף תגובה
- תשובת מומחה פחד, האם הוא אמור לחזור? פחד בליעה ד"ר ניר עישר 26/03/2014 | 13:26שלום טיפול יעיל בפחדים וחרדות מביא את האדם הסובל להבין את הבעיה שלו, לדעת מה מגביר את הפחדים והחרדות ואיך משתלטים עליהם ובתום התהליך במקום שהחרדות ישתלטו עליו הוא שולט על חייו. הוא גם לומד איך לגרום לכך, שהפחדים והחרדות לא יחזרו. המייחד את הפחדים והחרדות היא חשיבה הכפולה, עכשיו שאת קוראת את המילים הללו ואת יחסית רגועה, את יודעת שהתחושות האלה שהיו לך בפה ועוד יהיו לך לא גרמו לבליעת לשון או נזק אחר ואת יכולה לנבא שרוב הסיכויים שזה גם לא יקרה בעתיד כשהתופעות יופיעו מחדש. אבל, מרגע שהפחדים והחרדות מופיעים בשנית בדרך כלל התוצאה היא מהפך בצורת החשיבה שלך ומרגע זה את בטוחה שהפעם זה שונה שהסימנים הנוכחיים הם בטוח סימן שתחנקי, תבלעי את הלשון ותמותי. הבנה זו היא תנאי מקדים להתחיל טיפול, כדי שאת תוכלי למנוע את ההתקף הבא ושהדבר לא יחזור יותר, זה צריך לרדת מרמת ההיגיון שאת קוראת זאת לרמת ההפנמה שהתגובה האוטומאטית שלך תהייה התמודדות נכונה עם הפחדים והחרדות ולא בריחה והימנעות כפי שאת עושה כרגע. כל שיטה שתשתמשי בה כדי לפתור את בעית הפחד והחרדה צריכה לכלול את השליטה שלך בתהליך. בהצלחה ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- יש לי גם חרדת בליעה
- זפרקסהאלירן 13/04/2015 | 14:14אהלן..אני נוטל זפרקסה 10מ"ג לאחרונה הסתכלתי בכיתוב ולהפתעתי המרובה גילתי שטבליה אחת של 10מ"ג מכילה 145מ"ג לקטוז רציתי לדעת כמה זה יוצא?כלומר כמה כפיות סוכר זה מכיל?זה ממש חשוב לי..תודה מראש!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- לקטוז אינו סוכרד"ר ניר עישר 13/04/2015 | 15:21לקטוז הוא החומר שאנשים שרגישים לחלב צריכים להזהר ממנו. אין כל קשר לסוכר. אתה יכול להמשיך ללא חשש. אם יש תופעת לוואי של השמנה, זה לא מהחומר שבכדור אלא מהגברת כמות המזון שאתה צורך, מבלי להעלות את הוצאת האנרגיה במקביל. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- לקטוז אינו סוכר
- ריבוטרילאיתי 04/04/2015 | 19:09האם גמילה הדרגתית באמצעות טיפות ריבוטריל[כמעט 2 מ"ג קלונקס]באמצעות הורדה של טיפה אחת כל חודש[18 טיפות כלומר:18 חודשים]עשוייה להקל על הגמילה מתרופה זו? ושאלה נוספת ניסיתי להיגמל מאימובאן 7.5 מ"ג באמצעות הורדה של רבע כל שבוע ונשברתי,האם ישנן דרכים נוספות להיגמל מאימובאן? חג שמח ותודה...הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- גמילה מתרופות בנזו-די-אזפיניותד"ר ניר עישר 05/04/2015 | 00:14גמילה מתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, כמו קלונקס, יכולה להיות כרוכה בקושי גדול. להוריד מעט לאורך תקופה ארוכה, יכולה להיות שיטה שתצליח. יהיה לך קל יותר אם זה ילווה בטיפול התנהגותי קוגניטיבי, שמטרתו להפסיק את הקשר שבין הסבל והצורך במניעתו. אז, תצליח בקלות רבה וגם יפתח את הפתח לגמילה מכל חומר ממכר אחר שאתה מכור לו. ברור שעדיף לדאוג שלא להתמכר מראשהוסף תגובה
- גמילה מתרופות בנזו-די-אזפיניות
- טיפול cbtסתיו 29/03/2015 | 18:47שלום. אני מחפשת טיפול בהפרעות חרדה. האם cbt יכול לעזור? ואם כן היכן אוכל למצוא באזור המרכז במחיר מוזל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה CBT באזור המרכז במחיר מוזל ד"ר ניר עישר 29/03/2015 | 22:43קודם כל הייתי מנסה בקו"ח ובמרפאות לבריאות הנפש. עלייך לברר שמדובר במטפל CBT ולא במי שמכנה עצמו מטפל אחר שעושה "גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי" (בטח לא היית הולכת לרופא ברפואה סינית שעושה גם ניתוחים, אלא למי שמומחה לניתוחים ועובד לפי הפרוטוקולים העדכניים ביותר של המקצוע). לא נמצאה יעילות משתחזרת לטיפולים משולבים והם יעילים פחות מהדבר האמיתי. אם את כבר מתאמצת להגיע ולעבור טיפול, שווה לקבל את ההמלצות היעילות ביותר, ע"פ פרוטוקול שיהיה יעיל גם עבורך. גם במכונים פרטיים כמו גם במכון שלנו יש לפעמים טיפולים מוזלים - שווה לצלצל ולבדוק. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
- תשובת מומחה CBT הוא הטיפול היחיד שיעיל בהפרעות חרדה ד"ר ניר עישר 29/03/2015 | 22:31השאלה נכונה והתשובה חד משמעית, אבל... את הטיפול את אמורה לבצע. ז"א שלא משנה כמה המטפל יתאמץ, רק העשייה שלך ואח"כ התרגול שלך יגרמו להצלחה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה CBT באזור המרכז במחיר מוזל
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
- התמכרות להרואין
- מיזופוניה
טיפולים וניתוחים קשורים
- התמודדות אובדן
- פסיכותרפיה
בדיקות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- קארבאמאזפין
תרופות קשורות
- מתדון
- קספליון (פליפרידון פלמיטאט)
מונחים קשורים
- הידרותרפיה
- ביפולרי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...