פורום אלרגיה - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אלרגיה חזקה ובדיקת טריפטאז
עדינה חכים 23/07/2017 | 11:17לפני שנה אובחנתי כאלרגית למספר גורמים סביבתיים בניהם קרדית אבק עץ זית עץ אורן עץ ברוש ספרד דשא ועוד מספר צמחים במהלך השנה חוויתי מספר התקפים שגרמו לי לקשיי נשימה האדמה בלחיים כמו הסמקה התנפחות הפנים וגירוד במהלך הזמן הזה אני מטופלת בטלפסט 180 מג פעמיים ביום סטרונז 4 לחיצות ( 1 בכל נחיר פעמיים ביום) ועד לא מזמן במשאף פוסטר שעכשיו הוחלף למשאף סימביקורט גם הוא פעמיים ביום ובנוסף משאף ונטולין למקרה הצורך כל אלו לא מועילים לי לתגובות שאני חווה ולכן נלקחנ ממני בדיקת דם שאחת מהבדיקות היא טריפטאז אני רוצה לדעת מה הבדיקה בודקת ומה ניתן עוד לעשות במצב כזהפתח בחלון חדש-
טריפטז
נפתלי 20/12/2022 | 07:44האם בדיקת הטריפטז הוכנסה לסל הבריאות. היכן מקבלים על שאלה זו תשובה מוסמכת -
טריפטאז
נעמה 20/09/2021 | 13:50רציתי לדעת רמת טריפטאז בתווך הנורמה 4.24 האם זה תקין? -
תשובת מומחה בדיקה
ד"ר קובי שדה 23/07/2017 | 12:58טריפטאז הוא חומר המופרש בעת תגובות אלרגיות קשות או פעילות יתר של תאי האלרגיה בגוף - בהתאם לתשובה יחליטו איזה בירור או טיפול להציע לך
-
-
אלרגיה או רגישות לחומוס? (לת)
לינה 29/11/2022 | 19:40הבת שלי בת שנה ו8ֶ חודשים, אכלה פיתה עם חומוס (לא פעם ראשונה) והופיעו כתמים באזור הלחיים.. איפה שהיה החומוס. לא נראה שמציק לה או מגרד לה. נתתי לה טיפות פנסטיל וזה עבר. האם אפשר להמשיך לתת חומוס? כדאי לבדוק אלרגיה? לגדולה שלי זה היה גם ועבר לבד.פתח בחלון חדש -
אלרגיה לטחינה? (לת)
אלרגיה לטחינה? 22/11/2022 | 21:35שלום דר' קובי שדה, האם יש כזה דבר אלרגיה עם ביטוי מאוחר יותר? תינוק בן 10 חודשים לפני כמה חודשים, בשלב הטעימות, הבאנו לו לטעום טחינה גולמית, לאחר מכן התחילה פריחה בבטן שבהמשך התפשטה למעלה ובערב לאזור הגב חזה. לא ידענו אם בטוח זה מהטחינה. הפריחה אח"כ השתנתה לכמו פצעונים. עזבנו את הניסיונות עם טחינה עד לרופא אלרגיה. עשו לו טסט ביד גם לשומשום גם לטחינה הייתה נק' קטנטנה ממש גם בשומשום וגם בטחינה אך ממש לא דומה להיסטמין. הרופאה אמרה שזה לא נראה אלרגיה ונחשוף לאט לאט. אך בערב הסתכלנו על היד שוב בכל 4 הנקודות ב 3 (השומשום, היסטמין, מים ביקורת) אין כלום אך איפה שהייתה הטחינה יש סימן כתם אדום האם ייתכן שהאלרגיה לטחינה באה ליידי ביטוי בתגובה ממושכת מה ניתן לעשות על מנת לוודא תודה רבהפתח בחלון חדש -
אלרגיה לדגים (לת)
אמיר 15/11/2022 | 21:19האם במסעדה שמטגנים ציפס בשמן שטיגנו בו דג. האם אפשר לאכול את הציפספתח בחלון חדש -
אלרגיה (לת)
שחר זכריה 15/11/2022 | 12:45שלום דר בן שלי בן שנה אוכל כל הזמן כל סוגי ביצים ומה שמכיל ללא שום תופעת לוואי השבוע נשפך עליו ביצה חיה ונהיה לו פריחה בפהים שהיינו אצל אוקולוג מומחה שעשה בדיקה ואמק שיש לו אלקגיה קלה כנקאה בחלבון החי ושאני אמנע מביצה רכה וקצפות שמכילות ביצה חיה ושאתו לו כמה שיותר ביצה מבושלת כדי שישבור את הרגישות הקלה הזאת רציתי לדעת מה דעתך בנושא כי תמיד שמעתי לחשוף טת הילד למה שרגיש קצת כדי שיעבור לו זה משהו שיעהור לו לדעתך? יש משהו לעשות להימנע או לחשוף כדי שיעבור לו כמה שיותר מהר? אמרתי לדר אם יש צורך במזרק אמר לא מכיוון שלא מדובר באלרגיה מסכנת חיים בבדיקה איפה שעשו תבדיקה היד כמעטנולא התנפחה רק טיפה נהיה אדומה אשמח לתשובה תודהפתח בחלון חדש -
אלרגיה לקרדית האבק ואופן הטיפול (לת)
לי 13/11/2022 | 14:19שלום, לאחרונה אובחנתי באלרגיה לקרדית האבק. לצערי, התגובה האלרגית קשה. הסתבכה והגיעה בפעם קודמת לדלקת במערות הפנים לפי רופא א.א.ג וכעת שוב נדמה כסינוסיטיס. קיבלתי תרופה בשם רופפין. כיצד עליי להשתמש בה על מנת למנוע את התפתחות המצב הדלקתי הנוראי הזה? יש לציין שזה רגע אחד של חשיפה לאבק בכמות גדולה, ככל הנראה, שישר גורם לגירוי בגרון ובהמשך עייפות ועוד, מרגישה כמו שפעת קשה. בפעם הקודמת קיבלתי אנטיביוטיקה, זינט מרופא א.א.ג. האם יש טעם ונכון יהיה ליטול את הרופפין כטיפול בדלקת שהתפתחה? או שזה לנטילה חד פעמית סמוך לחשיפה לאלרגן? אני מפחדת מאוד מהמצב הזה שהורס לי את איכות החיים. אודה לעזרה והמלצות על דרכי טיפול 🙏🏻פתח בחלון חדש -
אלרגיה והורמונים (לת)
מירי 12/11/2022 | 19:11אשמח לדעת האם הורמונים שנלקחים בגיל המעבר מגבירים אלרגיות , בצקת בסינוסים וראש כבד ? אני לא סובלת מנזלת , אך מרגישה שהכל סתום ובצקתי .פתח בחלון חדש -
התנפחות בלוטות רוק (לת)
שרה 09/11/2022 | 19:16שלום רב… במשך שנים אני חווה תופעה שאף רופא לא הבין ממה היא נובעת. אני חווה גירוי מתחת ללשון ותוך כמה שניות הבלוטות מתחת לאוזן מתנפחות בגודל תפוח. הלחיים מגרדות ובבלוטת מתנפחות. עשיתי בדיקות אולטראסאונד ואין שום חסימות או אבנים בבלוטות. אלרגולוג, אוזן גרון, פה ולסת אף רופא לא הצליח לתת אבחנה. אולי ספורות הזה אוכל לקבל חוות דעת. יש ברשותי גם תמונות אם צריך. מנהל יחידת א.א.ג בשיבא ו אלרגולוגית בלאומית טענו שמעולם לא נתקלו בתופעה כזו. אשמח לחוות דעת. תודהפתח בחלון חדש -
פריחה אחרי ים המלח
אני 13/05/2019 | 11:33שלום, חזרתי אתמול בערב מים המלח והיום התעוררתי עם פריחה מגרדת בכל הגוף למעט הפנים האם יתכן קשר? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
פריחה אחרי ים המלח
אלכסנדרה 06/11/2022 | 17:08שלום. הופיע לי פריחה בבית החזה והרגשה של יקצוצים בעול הגוף 3 יומים שחזרתי מים המלח. האם יתכן? ומה לעשות? -
תשובת מומחה יכול להיות
ד"ר קובי שדה 14/05/2019 | 09:02יכול להיות שז גרם לגירוי יתר של העור ...
-
-
מזרק אפיפן לg6pd
אפרת 17/10/2019 | 17:24שלום ד"ר יש לי ילד בן 12 עם g6pd. שאנחנו דואגים שלא יהיה במגע עם פול. נתבקשי מטעם בית הספר להצטייד במזרק אפיפן . שאלתי האם ילד שאלרגי לפול g6pd צריך מזרק אפיפן? ומה הסימפטומים שאני צריכה לשם לב לפני ההזרקה. תודהפתח בחלון חדש-
אתה טועה ומטעה
ליאור 02/11/2022 | 15:34לבן שלי יש את זה ולאבא שלי יש את זה . אסא שלי בילדותו אכל פול וכמעט מת ! עוד דקה והיה מת ניצל בזמן ! גם אכילה של פול אחד יכולה לגרום למוות ! -
קראתי על זה הבן שלי גם יש לו
ליאור 02/11/2022 | 15:32הבן שלי בן 4 גם לו יש חוסר גי סיקס פי די ולאבא שלי גם יש .. קראתי על זה הרגע וכתוב שאם ילד עם חוסר גי סיקס פי די אכל פול לא נותנים זריקת אפיפן . -
קצבה לרגישות לפול
קובי 29/05/2022 | 20:44האם אודות לשינוי בביטוח הלאומי הורים לילד הרגיש לg6pd זכאים לקצבה חודשית? -
תשובת מומחה פול
ד"ר קובי שדה 19/10/2019 | 09:23G6pd זו לא אלרגיה אלא בעיה של כדוריות הדם. רק אכילה רבה או ממושכת של פול תגרום לבעיה של אנמיה אין כל צורך באפיפן
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים