פורום אלרגיה - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אלרגיה לבוטנים (לת)
אלי 30/08/2022 | 21:21שלום רב ביתנו בת 5, אובחנה עם אלרגיה לבוטנים לפני שלוש שנים. לאורך הזמן הזה, טסטים עוריים הראו בבירור אלרגיה משמעותית לבוטנים, עם עליה מסוימת בכל פעם. עם זאת במקביל, בשנתיים אחרונות ביצענו מספר בדיקות דם RAST שהראו תהליך של ירידה באלרגיה, מתוצאה של 3.22 (הכי גבוהה לפני שנתיים), לתוצאה של 1.26 לאחר שנה, ובדיקת RAST אחרונה לפני מס' חודשים עם תוצאה של 0.83. ז"א ירידה ב RAST ועליה בטסטים עוריים. הרופאה המטפלת נראתה מעט נבוכה איך לפרש את המצב, והעלתה אופציה שאולי ככל שהיא לא נוגעת בבוטנים, כך האלרגיה (לפחות לפי הטסטים העוריים) מתגברת. נציין שבמהלך 3 שנים אלו לא היה אירוע של חשיפה לבוטנים, וכי האירועים שהובילו לגילוי האלרגיה היו הקאות ופריחות בפנים, אך ללא אירוע של קוצר נשימה. נבקש לשמוע את התרשמותכם לגבי הסתירה בין העליה והירידה בבדיקות וכן לגבי האפשרות שהאלרגיה מתגברת בשל ההמנעות מחשיפה לבוטנים, והאם כדאי לבצע תהליך חשיפה הדרגתית. בתודה רבה מראש.פתח בחלון חדש -
אלרגיה לעקיצת עכביש ההולכת ומחריפה בכל פעם
דני 12/06/2017 | 18:22שלום רב, בשנה האחרונה אני מרבה לבלות בחיק הטבע. נעקצתי בשלוש הזדמנויות שונות על-ידי עכביש שאינו ארסי בהפרשים של מספר חודשים. הייתה לי תגובה אלרגית בכל פעם, כאשר כל תגובה חריפה מקודמתה. בפעם הראשונה, הייתה לי פריחה מגרדת בחלק העליון של הישבן. (ריבוי בליטות כשל עקיצת יתוש) בפעם השנייה, בנוסף לפריחה בישבן, הייתה לי גם פריחה בזרועות. בפעם השלישית, בנוסף לפריחה בישבן ובזרועות, הייתה לי גם פריחה בירכיים ובסנטר, (עד לשפה התחתונה) כמו גם תחושה לא נעימה לאורך הוושט, ואף הקאתי. (ייתכן שתרמה לכך גם שתיית אלכוהול מתונה בערב הקודם). התסמינים חלפו בכל המקרים לאחר שעות אחדות. שאלותי הן: 1. מה הסיבה להחרפת התסמינים? האם הדבר תלוי בכמות החומר שחדר לגופי בעת העקיצה, או שעצם הישנות המקרים, גורמת לגוף להחריף את התגובה? האם ישנו חשש שהישנות המקרה תגרום לתגובה חריפה עוד יותר, עד כדי סכנת חיים? תודה.פתח בחלון חדש-
נשיכת ארסן חום
סתיו 30/08/2022 | 20:56שלום לפני 3 חודשים ננשכתי על ידי ארסן חום. היו לי תופעות לוואי של חום צמרמורות חולשה ואחר גם התחיל נפיחות. הייתי במיון והכל עבר. רציתי לשאול האם העקיצה יכולה להביא איתה בעיות אחרות? ראיתי שכתוצאה מעקיצה יכול להיות זיהום בגוף. יכול להיות שהזיהום נשאר? -
תשובת מומחה עכבישים
ד"ר קובי שדה 17/06/2017 | 06:29אלרגיה לעכבישים היא לא תופעה נפוצה ויש לוודא שאכן זה הגורם אלרגיה עשוייה להחמיר מעקיצה לעקיצה ולהגדיל את הסכנה במידה ותעקץ שוב עלייך לעבור בירור ולקבל הדרכה לגבי הטיפול אתה מוזמן אליי למרפאת האלרגיה Www.allergynet.co.il
-
-
אכילת פול לאלרגים
יעל 29/09/2018 | 19:51שלום אנחנו בצרפת ובעלי אכל תבשיל שהיה בו פול. הוא עם חוסר ב g6pd. הוא שם לב לזה די מהר אבל יתכן ואכל פול אחד בטעות. במסעדה אמרו שהבשר לא בושל עם הפול אבל אני לא בטוחה כמה הם הבינו אותנו. האם אנחנו צריכים ללכת לרופא? תוך כמה זמן יופיעו סימפטומים ומתי , אם לא מופיעים, אפשר להרגע? תודה רבהפתח בחלון חדש-
אלרגיה לפול
שרון 30/08/2022 | 13:15בני בן ה-9 אלרגי לפול מנהלת בית הספר שואלת אם גם בהרחה ( שהוא יריח) את הפול או בזמן שהוא מתבשל הריח שלו יכול להזיק לילד? -
אלרגיה לפול
שלומי 29/11/2021 | 14:55אכלתי פול אחד ואני אלרגי מה עושים והאם לפנות לטיפול רפואי מייד? -
תשובת מומחה פול
ד"ר קובי שדה 30/09/2018 | 08:52פול אחד לא יגרום כלום... התסמינים הם אנמיה וחולשה תוך מספר שעות זה מופיע בהדרגה ואין כל סכנה וזה חולף מעצמו במידה וזו כמות קטנה
-
-
אלרגיה לניקל וקובלט (לת)
Yyoni 26/08/2022 | 13:59שלום גילו לי אלרגיה לניקל וקובלט ממש לא מזמן , יש לי מספר קעקועים עוד לפני שגילו לי את האלרגיה . וכרגע אני מעוניין לעשות עוד קעקוע האם יש בעיה כלשהית?פתח בחלון חדש -
גלולות ואלרגיה לחלב (לת)
האלרגית מהשרון 22/08/2022 | 22:33האם אלרגית לחלב (לחלבוני החלב) יכולה לקחת גלולות המכילות לקטוז? או שיש חשש שיגרמו להתקף אלרגיה? בינתיים משתמשת במדבקות EVRA אבל זה לא נוח.פתח בחלון חדש -
G6pd ו-mra (לת)
אמא דואגת 21/08/2022 | 20:05אני אם לבן 30 חסר g6pd. הוא צריך לעשות mri מוח ו-mra עם הזרקת חומר ניגודי. האם הוא יכול? אין סכנה?פתח בחלון חדש -
שימוש ממושך באבאמיס
אנה 29/05/2018 | 10:17ד"ר שדה שלום בת 44, בריאה בד"כ, סובלת מאלרגיה (ריניטיס) כרונית. לפני מספר חודשים, רשמה לי רופאת המשפחה ספרי לאף בשם אבאמיס. השימוש בתרופה הקל מאוד על הסימפטומים, ובסך הכל אני מרוצה. לאחרונה אני מרגישה יובש באף ולעיתים מרגיש שיש מעט גודש באף. שמתי לב שברשימת המרכיבים של התרופה יש תמיסה של בנזלקוניום כלוריד, שהבנתי כי הוא חומר משמר, שנמצא גם בטיפות אף למיניהן ויכול לגרום נזק לרירית האף וגם לסוג של התמכרות לתרופה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שאין בעיה של התמכרות, ושאפשר להשתמש בתרופה הזו שימוש ממושך. אני כאמור מאוד מרוצה מהתרופה, אבל מפחדת מתופעה זו (כמו זו הנגרמת משימוש באוטריבין וכו'). אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה, אנה.פתח בחלון חדש-
טיפול נגד אלרגיה באבאמיס יחד עם פרדניזון
KL 16/08/2022 | 19:09התחלתי לטפל באלרגיה היום בפרדניזון שני כדורים ליום לשלושה ימים ובמקביל פעם ביום בבוקר לשים תרסיסשל אבאמיס. כמובן שהאף עדיין סתום, האם ניתן להשתמש בנוסף בתרסיס לאף של אלרין ? -
מודה לך מאוד על תשובתך
אנה 29/05/2018 | 13:03תודה רבה -
תשובת מומחה טיפול
ד"ר קובי שדה 29/05/2018 | 11:10נמדובר בתרסיס טוב ויעיל שאינו גורם להתמכרות או פגיעה באף חומר השימוש שציינת אינו אופטימלי אבל ריכוזו נמוך מאד והוא אינו מזיק בד"כ
-
-
גירודים ועקצוצים בגוף (לת)
תות 13/08/2022 | 07:02שלום ,בת 44 לפני כשנה וחצי סבלתי מגרד ועקצוצים בגוף ,כמו שיפות ותחושה של צריבה וגרד באזורים שונים,אלותי היתה חולה בלימפומה וחששתי מאוד.בדיקות דם תקינות ,נשלחתי לצילום חזה ,אולטרסואנד בטן טחול קיבה ברוך השם היה תקין ,כעבור כחודשיים עבר ,כעת שוב חזר בימים האחרונים. בדיקות דם תקינות . האם יש צורך לחזור על צילומים? זה בדיוק מה שהיה לי אז . ממה זה יכול להיות? כדור אלרגיה לא ממש עוזר תודה רבהפתח בחלון חדש -
מרגישה שהגוף במלחמה (לת)
הדר 12/08/2022 | 08:26שלום, אני אלרגית לאבק וקרדית ולאחר כניסתי להריון ובמשך כמעט שנתיים לא חוויתי התקפי אלרגיה כלל. לפני כחודש האלרגיה חזרה בצורה מאוד חמורה- גרד בעיניים, קוצר נשימה, שיעול, צינון, גירודים בכל הגוף וללא טלפסט פעמיים ביום (180) ולפעמים גם מתגברת עם אלרג׳יק אני לא יכולה לתפקד ביום יום.. הייתי אצל שני רופאי משפחה שטענו שאין מה לעשות ואאני מחכה לתור לאלרגנולוג. עד אז, יש איך להקל עלי? אוסיף ןאציין שזה קורה לי בכל מקום ללא קשר לכמות האבק והקרדית, במיוחד בלילה ובבוקר תודה!פתח בחלון חדש -
גרד שחיינים (לת)
יניב 11/08/2022 | 17:13החל מלפני שלוש שנים התחלתי לסבול מתגובה אלרגית משמעותית כשאני שוחה באגמים של מים מתוקים במקום מגוריי. הבנתי שמדובר בגרד שחיינים הנגרם מצרקריות במים. השאלה היא אם ידוע למה תופעה כזאת התחילה אצלי פתאום (בסביבות גיל 43) כאשר נהגתי לשחות במשך שנים באותם אגמים בלי שום תגובה. האם ניתן לעשות משהו כדי להחזיר את המצב לקדמותו? או איזה סוג של ״גמילה״ מאלרגיה כזאת? תודה על כל מידע שיכול לעזור.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים