פורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
נפיחות מתחת ללשון בחיבור ודמוי כיב (לת)דנית 06/11/2024 | 22:27שלום ד״ר , מזה 3 ימים מרגישה בליטה במגע עם הלשון מתחת ללשון . מאוד מוזר . מסתכלת במראה ורואה בלוטה עם כתם כמו כיב או פאטה על הנפיחות . ללא כאב רק תחושה מוזרה . קבעתי לבוקר תור ל א.א.ג קראתי ונתפסתי על סרטן 😭😭מפחדת מאוד מצרפת תמונות . מה זה יכול להיות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
אמבלסטומה פוליקר טייפ (לת)רונית 04/11/2024 | 20:48שלום יש לי גוש שפיר מסוג אמבלסטומה פוליקר טייפ עם BRAF חיובי. אני כבר שנה וחצי מטופלת במעכבי BRAF אך אין שינוי בגודל הגידול. האם כריתה של הלסת זה הפתרון היחיד או אפשר להוציא רק את הגוש? במקרה כריתה מה הן דרכי השחזור המומלצות ומה תופעות הלוואי והסיכונים לאחר הניתוח. אני ממש בלחץ ולא מצליחה להחליט.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שאלה האם זה סטומטית או אפטה בפהאפטה או סטומטית 18/09/2024 | 18:29שלום , לפני שבועיים היה לי דלקת גרון עם חום ורופאת משפחה נתנה אנטיביוטיקה, אחרי יומיים יצאה לי סוג של אפטה אחת, רופא אמרה להפסיק אנטיביוטיקה רק שטיפות , עבר לי אבל אחרי שבוע עכשיו יצאה עוד אחת, שאלה מה זה ואם זה מדבק?תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 04/11/2024 | 20:21אם זה אובחן כאפטה זה לא מדבק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
עצם בולטת מהחניכיים אחרי עקירה כירורגיתסורין 01/04/2018 | 19:38שלום, לפני כחודשיים התבצעה אצלי עקירה כירורגית של שן בינה חצי כלואה . במהלך הריפוי וירידת הנפיחות ,נוצרה מעין בליטה ,די חדה בחלק האחורי של המכתשית בצד הפנימי הפונה ללשון . לפני כיומיים התחילו כאבים מקומיים ופרצה משם חתיכת עצם חדה,שהורגשה כמחוברת ללסת עצמה ולא כחתיכה שהתנתקה. ניגשתי לרופא והחתיכה שוייפה ונוצר באיזור מכתש קטן. בנוסף נראה שלא כול העצם הורדה ונשארה חתיכת עצם חשופה מעל החניכיים למרות השיוף. השאלה היא מה קורה עם העצם החשופה שנותרה שם ? היא נספגת ? מתנתקת ? אין סכנה לזיהום ? תודה מראש על התשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום חנה
ד"ר נבות גבעול 04/11/2024 | 20:20כן לבדוק. ואם עדיין מפריע לשייףהוסף תגובה
-
עצם בולטת אחרי עקירת שן בינה
חנה 20/09/2024 | 08:48אני 3 שבועות אחרי עקירת שן בינה תחתונה , ןיצאה לי העצם ליד הלשון.. שפיץ שממש מציק ומקשה על הדיבור הייתי אצל הרופא בתחילה שעוד פחות הציק ואמר שלא צריך לשייף , אבל אני מרגישה שזה אפילו נהיה יותר בולט , האם יש צורך ללכת שוב לבדוק?הוסף תגובה
-
עצם בולטת אחרי עקירה
סורין 06/04/2018 | 22:15מודה לך מאוד על תשובתך ,דוקטור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום סורין
ד"ר נבות גבעול 06/04/2018 | 22:07ראשית זו תופעה ידועה. בדרך כלל הגוף מעגל את העצם.השיוף במקומו. העצם החשופה אמורה להתכסות ברירית תקינה תוך שבוע. באם לא ממליץ ביקורת אצל הרופא שלך. הסיכוי לזיהום זניחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום חנה
-
חיך תפוס וצהובצברית 15/10/2024 | 11:33שלום , אני סובלת כבר מעל 12 חודשים בתופעות בפה שלא היו לי מעולם הכל התחיל מרץ 2023 עשיתי בלסת עליונה משמאל הרמת סינוס 24.25.26 אצל כירוג פה ולסת הכל היה בסדר המתנתי 9 חודשים, רק לאחר שרופא שיניים הרכיב לי את הכתרים זרקוניה באוקטובר 2023 , היו לי פצעים כאבים משיפשוף הכתרים בלחי פנימי פצעים ואודם מסביב לחיך לא יכולתי לבלוע הרגשת מחנק הייתי בלחץ ובבכי הייתי אצל הרופא שיניים ששייף לי את הכתרים ולא עזר, אחרי 6 חודשים ביקשתי מהרופא שיניים שיוריד לי את 3 הכתרים והבעיה לא נפתרה, ובכל זאת אני מרגישה חיך כאילו תפוס וסביב העצם בלסת משמאל יש מדי פעם נקודות כמו פטריה עשיתי בדיקות דם ושיטפות פה ולא מצאתי מישהו שיבדוק יסודי את הענין , וגם השמיעה שלי נפגעה (יש לי מכשיר שמיעה 3 שנים) ולא היתה בעיה בעבר, עכשו אני לא שומעת את האנשים חלש והקול שאני מדברת כאילו במקום אטום, וואקום ,הד תופעה מוזרה, הלכתי לכמה מומחים אף אוזן גרון לא מוציאים את הבעיה עשיתי MRI מוח הייתי אצל נורולוג ראה רק שיש לי עיבוי בצד שמאל וביקש רק שאקח כדור קרטיה ולא עזר הייתי אצל מומחית רפואת הפה פרטי ברחוב הסרגל בת"א בבבדיקה ביקשה שאגש לרופא שיניים שיעשה לי כתרים זרקוניה מחומר אחר שעשיתי בעבר כתרים בלסת תחתונה , כרגע אני עם אותה בעיה , פעמים רבות חיך תפוס כאילו דבק שמו לי בחיך משהו תקוע בחיך (משתדלת לתאר מצב) ופצעונים מסביב לעצם בסוף לסת עליונה משמאל, הייתי במכון שמיעה כיוונו לי את המכשיר 5 פעמים לא מוציאים בעיה . מה לעשות ? לפני 20 שנה היה לי סרטן שד בצד שמאל הוציאו לי בלוטות לימפה בבת שחי קיבלתי הקרנות וזהו היום אני בריאה . דרך אגב הייתי אצל הכירוג שעשה לי שתלים ועוד רופאי שיניים לא רואים בעיה בשתלים אני כבר לא יודעת מה לעשות , אני רוצה ללכת לבדוק עוד אצל רופאים או פרופסורים שימצאו את הבעיה . זה עולה לי הרבה כסף פרטי אני חייבת לפתור את הבעיה השאלה אם זה מיותר , אני בגיל 66.5 חיי השתנו לא מכירה את עצמי בענין הזה אני הייתי אישה שמחה בריאה אחרי המחלה , והמון כספים אני מוציאה על הבעיה ,גם הייתי בבית חולים שיבא אף אוזן גרון אחרי שעשיתי CTסינוסים לא ראו בעיה . היום עדין החיך תפוס כאילו הרגשה שמשהו דבוק לי ופצעונים מסביב לעצם ושמיעה ירודה מאוד, האוכל שאני אוכלת הוא רגיל לא חריף שומרת על תזונה נכונה .אני עובדת עם הרבה אנשים וזה מפריע לי אני מוכנה להגיע אליך לביקורת מיד.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום צברית
ד"ר נבות גבעול 04/11/2024 | 20:17להגיע לבדיקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום צברית
-
תינוקדנה 27/09/2024 | 09:12היי התינוק שלי בן שנה ועשרה חודדים כל הקיץ היה חולה נזלת ושיעולים כרונים יש לו ג'ולה בלחי שהרופא אמר שזה בלוטת הרוק שהתנפחה ושזה יעבור וכבר עברן כמה חודשים וזה לא עבר לפני שבוע היה לו 40.3 חום בלי הפסקה 4 ימים יורד ים תרופה ועולה כל 5 שעות ל40 פלוס היינו באשפוז ולא הבינו ממה זה בדיוק משהו דלקתי וירוס או חיידק ונתנו אנטיביוטיקה ושחררו אחרי יומיים ועכשיו גיליתי לו בחייך כמו אפטה גדולב לבנה שמסביב היא לא אדומה כמו בתמונות באינטרנט והיא לא מכאיבה לו האם זה קשור לחום שהיה לו אני ממש לחוצה ואין תור קרוב לא לרופא ילדים ולא לפה ולסתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום דנה
ד"ר נבות גבעול 04/11/2024 | 20:13במקרה כזה, צריך לבדוק, אפשר אצל מומחה לרפואת הפה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום דנה
-
עקירה כירורגיתאלן 02/11/2024 | 00:32היי דר. אתמול עברתי עקירה כירורגית בשן בינה שהיתה כלואה כולל שןרשים במנח מסובך. טיפל בי רופא מומחה פה ולסת של סורוקה ואמר בסוף העיקרה שלסת ימין תחתונה יכולה ךהתנפח אבל לא תיארתי לעצמי ששכה יתנפח ממש כל צד ימין תחתון שלי כולל לימפה וגרון נפוח אין דם בתוך הפה ולוקחת אוגמנטין פעמים ביום כולל שטיפה מיוחדת לפה האם הנפיחות תקינה איך לדעת אם זה חריג? סיבוך? לחזוא לרופא או שזה מוקדם מדי והנפיחןת המלחיצה הזאת תעלםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום אלן
ד"ר נבות גבעול 04/11/2024 | 20:10תקין.הנפיחות תרד לאחר כשלושה ימים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום אלן
-
ציסטה ברצפת הסינוס המקסילריספיר 27/10/2024 | 12:29שלום ד״ר, נשלחתי על ידי נוירולוגית לעשות בדיקת MRI מוח בעקבות מיגרנות קשות. בתוצאות הבדיקה שמו לב לציסטה קטנה ברצפת הסינוס המקסילרי מימין (ללא ממצאים פתולוגיים נוספים). האם יש לקבוע תור למנתח פה ולסת לבירור נוסף או שמא מדובר בממצא זניח? מה עליי לעשות? תודה רבה ושבוע טוב, ספירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום ספיר
ד"ר נבות גבעול 04/11/2024 | 20:06אני ממליץ כן להיבדקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום ספיר
-
שלפוחית בפה שכל פעם נוצרת מחדש באותו מקוםמיכל 27/10/2021 | 17:38בר כמה שבועות שעל נקודה מסוימת בפה מתחת ללשון אבל לא בלשון נוצרת שלפוחית קטנה שקופה בדיוק באותו מקום כל פעם בדכ לאחר אכילה. השלפוחית מתפוצצת מהר ונותר סימן שעובר ואחרי כמה ימים שוב לאחר אוכל זה קורה מופיעה השלפוחית מתפוצצת . האם זה נשמע משהו מסוכן? אני בת 37הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
היי בקשר לשליפוחית שרשמת בגוגל
דניאל 15/10/2024 | 03:52יש לי כרגע אותו הדבר בפה וכבר חודש לא עובר אשמח לדעת איך טיפלת בזה ומה עלי לעשות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מיכל
ד"ר נבות גבעול 06/11/2021 | 12:26בדרך כלל כן. אם לא, צריך להוציא את הבלוטה או הבלוטות הנגועות בדרך כלל פעולה פשוטה.הוסף תגובה
-
תודה רבה ושאלה נוספת
מיכל 31/10/2021 | 13:54תודה רבה על תשובתך.האם זה נורמלי שכל פעם שהשלפוחית מתפוצצת נוצר במקום פצע שמגליד אחכ? ושאלה שנייה כאשר צינור ההפרשה של הבלוטה פגן מה עושים בעניין? האם זה דבר שחולף מעצמו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מיכל
ד"ר נבות גבעול 30/10/2021 | 14:08הדשלפוחית לא מסוכנת. מדובר בבלוטת רוק עם צינור הפרשה פגום.הוסף תגובה
-
היי בקשר לשליפוחית שרשמת בגוגל
-
בועה מתחת ללשוןשואלת 24/07/2022 | 16:30צהריים טובים, כבר בערך חודש-חודשיים שיוצאת לי בןעה שקופה מתחת ללשון שמציקה לי מאוד, אבל היא נעלמת מהר-כנראה מתפוצצת ואז אחרי כמה ימים היא חוזרת מחדש. מה זה יכול להיות? מה לעשות? האם אני צריכה לדאוג?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בלוטה בלשון
שאלה 09/10/2024 | 17:23כבר הרבה זמן שיש לי מעל הלשון בלוטה שנעלמת וחוזרת, לאחרונה הופיעו עוד כמה בצד האחורי של הלשון...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום אלינור
ד"ר נבות גבעול 31/12/2023 | 14:24הבועה מתחת ללשון על פי התיאור מקורה בבלוטת רוק מוקוצלה. ניתן לטפל.הוסף תגובה
-
פה
אלינור רוליציק 28/12/2023 | 17:31יש לי בועה מוזרה מתחת ללשון שהולכת וחוזרת(באותו המקום) רציתי לדעת מה זה ואם צריך להתייחסהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 01/08/2022 | 22:23קרוב לוודאי בעיה של בלוטת רוק. יש להבדק אצל כירורג פה ולסתהוסף תגובה
-
בלוטה בלשון
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עקירת שן בינה
- ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
5.0
( 11 חוות דעת )
"לאחר הבדיקה ד"ר רוזנפלד שיקף לי היטב את המצב, את החלופות ואת התלבטויות. קיבלנו החלטה משותפת בדרך הטיפול. הטיפול עבר במינימום כאב. מהמרפאה יצאתי מצוייד בדף הנחיות ברורות לתקופת ההחלמה."
ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת