פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 121

-
רופא עקר לי שן והשאיר שורש בלסת
רון 11/02/2014 | 15:47רופא עקר לי שן והשאיר שורש בלסת. הוא אמר ש"זה בסדר". האם באמת זה בסדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה השארת שורש בלסת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/02/2014 | 08:05כן, לעיתים אין ברירה, ונאלצים להשאיר שורש בעצם. אבל צריך לבחור את המקרים האלה באופן מאד מאד מאד זהיר. הכי חשוב לזכור שמותר להשאיר שורשים רק של שן לא מזוהמת וכזו שלא היתה לידה כל פתולוגיה. בכל מקרה - השראת שורש מחייבת ביקורת כל 6-12 חודשים (בהתאם להנחיית הרופא שלך).הוסף תגובה
-
-
עקירה
שירה 10/02/2014 | 18:17כמה זמן יכול להיות רגישות או שהמקום מציק בשן טוחנת שנעקרה עד שהמקום יירפא/ייסגר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/02/2014 | 19:17שמחתי לעזור. בכל מקרה - אם עבר רק שבוע הייתי ממתינה בסבלנות עוד כשבוע-שבועיים. אם הריפוי תקין ורגיל, תחושת ההצקה והרגישות צריכה להעלם.הוסף תגובה
-
עקירה
שירה 10/02/2014 | 19:09קודם כל תודה. זה לא שכואב אלא יותר רגיש /מציק מרגישה באי נוחות מתי בדרךצכלל תופעות אלא יעברו האם רק אחרי שיתחילו בעוד כמה חודשים את תהליך השיקום שכנראה שתל או לפני כי עבר רק שבוע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה עקירה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/02/2014 | 18:31עקירה של שן טוחנת משאירה במקרים רבים פצע גדול בחלל הפה. הרקמה הרכה (החניכיים) נסגרים בד״כ בתוך שבועיים-שלושה. לעצם לוקח זמן רב יותר לעבור את כל שלבי הריפוי, כך שהמקום יכול להיות רגיל למגע גם כמה חודשים לאחר העקירה. אם המקום מתחיל לכאוב כמה ימים לאחר העקירה, יכול להיות שמתפתחת תופעה הנקראת ״מכתשית יבשה״, הדורשת טיפול במרפאה. אני מציעה לך לפנות לרופא שביצע את העקירה או למומחה בכירורגית פה ולסת אם את חוששת שהריפוי לא תקין.הוסף תגובה
-
-
עקרו לי שן
שימי 10/02/2014 | 07:13עקרו לי שן. היום הראשון והשני עברו בשקט ואז התחילו לי כאבים קשים. האם התופעה הזו מוכרת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקרו לי שן
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/02/2014 | 18:37זוהי תופעה ידועה הנקראת ״מכתשית יבשה״. במצב זה, קריש הדם שמשמש כ״פקק״ של איזור העיקרה ועליו מתבצע תהליך הריפוי יוצא ממקומו ומשאיר את דפנות העצם של המכתשית (העצם שהחזיקה את השן) ללא כיסוי. עצם חשופה כזו גורמת לכאב קשה. הטיפול הוא ע״י הכנסת חומרי ריפוי מיוחדים למכתשית. בד״כ יש צורך בכמה וכמה החלפות של החומר לאורך של שבוע-שבועיים עד שהמקום עובר ריפוי והכאב נעלם. חשוב לפנות במקרה כזה לרופא שביצע את העקירה או למומחה לכירורגית פה ולסת כדי לטפל במקום ולהקל עליך.הוסף תגובה
-
-
עקירת שיני הבינה
מיכאלה 09/02/2014 | 16:18אני צריכה לעקור את כל שיני הבינה. האם כדאי לעשות את כל העקירות ביום אחד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עקירת שיני בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/02/2014 | 07:14מבחינה מעשית, ניתן לבצע את עקירת כל שיני הבינה ביום אחד, אולם בד"כ הדבר לא רצוי. הסיבה היא, שהרדמת שני צדי הלסת התחתונה גוררת הרדמה של כל הלשון וכל השפה התחתונה, התחושה אינה נעימה, ויש סכנה של נשיכת השפה והלשון. במקרה ויש לעקור את כל 4 שיני הבינה, עדיף לבצע עקירה של צד אחד, ולאחר כשבועיים-שלושה לבצע את עקירת שתי השיניים בצד השני. ואולם, ההחלטה והדיון לגבי היתרונות והחסרונות של כל שיטה צריכה להיעשות עם הכירורג בעת הבדיקה שלפני ביצוע העקירות.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום

ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת

ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.

ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת

ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.

ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת