פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 36
ד"ר נבות גבעול
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
קליקים מהראש/אוזןעידו 26/04/2021 | 19:58היי דוקטור, בחודשים האחרונים פיתחתי בעיות לסת, כנראה מעומס יתר על המפרק. כשאני מדבר או מזיז את הראש, אני מרגיש קליקים כאלה מהצד של הראש, איזור הרקה/אוזן. ממה זה יכול לנבוע? כבר קבעתי תור לא.ג.ג, אני פשוט רוצה לדעת עד אז מה האפשרויות. תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום עידו
ד"ר נבות גבעול 28/04/2021 | 21:39רצוי להבדק אצל כירורג פה ולסת ולא אאגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום עידו
-
גולה מעל השפה העליונהנעמי 17/04/2021 | 21:23שלום.הופיעה לי גולה קטנה מעל השפה העליונה מתחת לעור לא רואים כלום מבפנים .רק ניתן להרגיש.הרגשתי עם הלשון ומבחוץ ניתן פשוט להרגיש את הגולה.מה עליי לעשות? מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום נעמי,
ד"ר נבות גבעול 20/04/2021 | 15:17באם עדיין קיים יש לגשת לרופא השיניים או למומחה לרפואת הפה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום נעמי,
-
עצם חשופה לאחר עקירהמוריה 19/04/2021 | 13:54שלום רב, עברתי עקירת זן בינה אחורית תחתונה לפני כשבועיים. לאחר מכן כאבים ונפיחות לא ממש נרגעו. לקחתי אנטיביוטיקה. נראה שאין זיהום אבל! יש חלק של עצם חשוף בצד הפנימי של החניכיים בנוגע בלשון, מתחת להחלמת העקירה, שהחלימה טוב סהכ. וכל הצד של הלסת כואב והגרון קצת נפוח. מה כדאי לעשות , האם זה יכול להיסגר לבד, על מה כדאי לשמור?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום מוריה,
ד"ר נבות גבעול 20/04/2021 | 15:12כדאי להבדק. בדרך כלל החלק החשוף נושר והאיזור מתרפא ולפעמים יש לטפל באיזור. לחזור לרופא שעקר ולקבל החלטה משותפתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מוריה,
-
כאבים בלסתנוי 11/04/2021 | 22:04שלום, אני בת 16 ויש לי כאבים בלסת שאני מרגישה גם מעל האוזן בצד של הראש, באיזור הרקה. זה הגיוני? יש צורך לבהלה או למשהו דחוף? יש לי גם קליקים באוזן בכל פעם שאני בולעת משהו. מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום נוי
ד"ר נבות גבעול 20/04/2021 | 13:14יכול להוית אחד מהרבה דברים. יש להבדק אצל כירורג פה ולסתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום נוי
-
ביופסיה בלוטת רוק לשפה נפוחהאורח 10/08/2014 | 20:37לפני כשנה קמתי בבוקר עם חצי שפה נפוחה מאד, שעד אחר הצהריים חזרה לגודל רגיל. כחצי שנה אחרי, קמתי בבוקר בדיוק אותו דבר - חצי שפה נפוחה מאד ועד אחר הצהריים לא היה לזה זכר. לפני כחודש זה קרה שוב - רק הפעם זאת היתה חצי השפה השניה, והנפיחות היתה קטנה הרבה הרבה יותר. עם זאת, הנפיחות עברה לחלוטין רק לאחר כשבוע. הפעם הזאת הייתי אצל רופאה מומחית לרופאת הפה והיא אמרה שמדובר בחסימה של בלוטת רוק ליד השפה. היא רשמה: "נפיחות קטנה עד 2מ"מ מורגשת היטב במישוש. הרקמה מעט אריתמטוטית ובקצה נצפה תפליט צהבהב וצמיגי. יתכן דלקת והיפיפרפלסיה בבלוטת רוק קטנה על רקע חסימתי." היא הפנתה אותי לכירוג פה ולסת לאקסיזיה וביופסיה. א. מה דעתכם על ההבחנה? ב. מה ההליך של לקיחת הביופסיה? אני ממש ממש מפחד מזה. האם יש כאבים אח"כ? האם ניתן לאכול נורמלי? האם למחרת ניתן ללכת לעבודה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום לילי
ד"ר נבות גבעול 20/04/2021 | 13:13בהחלט יכולה להיות תגובה אלרגית. כן ממליץ לבדוק בחלל הפה האם יש מקור זיהום שמתפרץ מדי פעם כדאי לגשת למומחה לרפואת הפההוסף תגובה
-
נפיחות בשפה העליונה
לילי 10/04/2021 | 20:58ערב טוב מידי פעם בכמה חודשים יש לי נפיחות בשפתיים עם בצקת ממש מתקשה בעבר קיבלתי סטרואידים מחשש לאלרגיה .פניתמ לרופא מומחה לאלרגיה ששלל אלרגיה וביקש שאפסיק את הסטרואידים .שאלתי ממה זה קורה? פניתי גם למיון ולא קיבלתי מענה בבקשה אשמח לתשובה מעבר שזה מנש נפוח כמו בוטוקס זה גם מפריע לי לנשום ומנפח לי ממש את כל צד שמאל תודה רבה אשמח למענה בהקדם תבורךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ובינתיים כלום?
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 25/08/2014 | 22:08לצערי, בלי לראות אותך ובלי לבדוק אותך אינני יכולה לתת לך תשובה. יתכן ואפשר להגיע לאבחנה גם בלי נפיחות, אבל לצורך זה תצטרך לפנות למחלקת פה ולסת באחד מבתי החולים.הוסף תגובה
-
ובינתיים כלום?
אורח 11/08/2014 | 21:15יכול להיות שלא תהיה לי שוב נפיחות או שזה יהיה עוד כמה חודשים. בינתיים אין מה לבדוק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מה זה בדיקות נרחבות?
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 11/08/2014 | 18:15על בדיקה מסודרת אצל רופא מומחה בתחום פה ולסת, שיראה אותך בבוקר שבו קיימת הנפיחות. לדעתי, רק בדיקה כמצב כזה תוכל לתת לרופא תמונה אמיתית של מה שקורה.הוסף תגובה
-
מה זה בדיקות נרחבות?
אורח 11/08/2014 | 08:34על אילו בדיקות היית ממליצה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביופסיה בלוטת רוק לשפה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 11/08/2014 | 08:30שלום, מה שנאמר לך נשמע הגיוני, אם כי דורש בדיקה נרחבת, בעיקר בלל שאתה אומר שהנפיחות היתה פעם בצד אחד ופעם בצד שני. לדעתי נכון שתגש למחלקת פה ולסת באחד מבתי החולים. שם, לאחר בדיקה ואבחנה, יוכלו לומר לך מה גודל הניתוח הנדרש ומהם שלבי ההתאוששות. על פי רוב מדובר בניתוח קטן, שלא צריך לגרום לך קשיים משמעותיים אחריו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום לילי
-
בליטה בחיך העליוןבליטה 11/04/2021 | 17:27יש לי בליטה בחיך העיליון זה יכול להיות סרטו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 20/04/2021 | 12:10אין מספיק פרטים, זה יכול להיות אחד מהרבה דברים. יש להבדק אצל כירורג פה ולסת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
-
כאב בלסתיואב 05/04/2021 | 11:59שלום, רציתי לשאול האם כאב שרירי בלסת יכול ליצור רעשים מהמפרק(קולות פצפוץ וקראקים קטנים כאלה). הייתי אצל שני מומחי לסת שטענו שהכל נראה תקין ומדובר כנראה בכאב שרירי שנובע מהרגלים לא נכונים, לדעתך יש צורך לבצע בדיקת רנטגן? אני מפחד שמדובר בדלקת פרקים ניוונית או משהו בסגנון.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום חואב
ד"ר נבות גבעול 10/04/2021 | 10:56כאב שרירי מעיד על עומס על מערכת הלעיסה. ללא כל קשר במפרקי הלסת שהם גם חלק ממערכת הלעיסה מתקיים תהליך אחר. הדיסק שקיים במפרק עובר לעמדה קדמית מסיבה לא ידועה. במהלך פתיחת הפה הדיסק קופץ לעמדה המקורית ונשמע קליק. תופעה שקיימת בכשלושים אחוז מאוכלוסית העולם. אין בה להעיד על מחלת מפרקים. בשלב זה על פי המתואר די בבדיקה הקליניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום חואב
-
ניתוח קונדילקטומיאבי 02/04/2021 | 14:44היי הומלץ לי לבצע ניתוח קונדילקטומי בעקבות גדילת יתר באחד המפרקים שלא עוצר. רציתי לדעת מה הסיכוי שהלסת תחזור למקום באופן מלא ובמה זה תלוי. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום אבי
ד"ר נבות גבעול 10/04/2021 | 10:53לגבי סיכויי הלסת לחזור למצב הקודם באופן מלא אין עדיין ניסיון מספיק. ידוע שפרופ' ניצן מהדסה הדגימה מספר מקרים שנותחו באופן מסויים ואכן הלסת חזרה למקומה. ממשיך דרכה בעניין זה הוא ד"ר אדיר כהן אף הוא מהדסה שהראה הצלחות יפות. לדעתי כדאי להתיעץ איתו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום אבי
-
עזרה אנא-המשך כאב במפרק לסתמלי בסטרס 31/03/2021 | 22:31כתבתי לפני כשבוע. כאבב מפרק הלסת שעבר מצד ימין לשמאל ונמשך כשבועיים.עם הקלה לסירוגין-לאחר בדיקתרופא שיניים,אףאוזן גרון-תקין.חולת פיברו. הכאב בצד שמאל נמשך מקרין לעין לצואר לאוזן לראש ויש לי נפיחות קלה בפנים באיזור המפרק.און ואוף חודש של סבל שבוע וחצי מימין וכשבועיים וחצי משמאל. תחושה של אוזן תחת לחץ-שמיעה תקינה. אני מתה מפחד. גידול בראש?גידול בלסת? אני חולה בפיברו שנים כזה התקףקשה וארוך לא היה לי אנא עזור ליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום מלי
ד"ר נבות גבעול 01/04/2021 | 11:52כפי שכבר עניתי, הגיוני שעבר צד. קשור לפיברומיאלגיה. שבועיים כלכלה רכה מריחה של גל וולטרן על האיזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מלי
-
כאב בלסת שמקרין לאוזנייםמיטל 28/03/2021 | 22:01ראשית תודה על פעילותך באתר כאבים בלסת שמקרינים לאוזניים וגורמים לתחושת אטימות שמפריעה מטוד. מטופלת בסד גמיש ואלטרולט וכן פיזיוטרפיה שמסייעת מעט. מה צריך לעשות כדי שיעבור, כבר מיואשת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שלום מיטל
ד"ר נבות גבעול 30/03/2021 | 14:11לעבור לסד קשיח כדבר ראשון. דבר שני כל תרגול של פעיולות מרגיעה כמדיטאציה, מיינדפולנס וכו כדי להקטין הפעלת כוחות לא רצויים של מערכת הלעיסה. ואם כלום לא עוזר לשקול הזרקת בוטולניוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מיטל
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח חניכיים
- עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
- תרבית לשון
-
מונחים קשורים
- לסת
רופאים בתחום
ד"ר רות וינברג
רפואת שיניים
רופאת שיניים עם ניסיון של 30 שנים העוסקת בטיפולים משמרים ייחודים וטיפולי אסתטיקת הפה.
ד"ר מוטי בית און
כירורגיית פה ולסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת