פורום סקירת מערכות - עמוד 2
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
הריון
בר 03/03/2024 | 21:15רציתי לשאול יחסי מין לא בזמן ביוץ יכולים להניב הריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון
פרופ' יגאל וולמן 04/03/2024 | 07:03לאהוסף תגובה
-
-
בדיקה בהריון סקירה מאוחרת
נטלי 29/02/2024 | 21:50שלום הייתה לי בדיקה ונרשם ש csp נמדד 7.5 סמ אבל על הצד הרחב יותר ? מה זה אומר? וגם נמדד קורפוס קלוזום מאחוזון 4-5 , כמו כן נצפה קונוס מדולרים בגובה L4-L5 ללא החרבת חדרי במוח , האם זה תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קורפוס קלוזום
פרופ' יגאל וולמן 03/03/2024 | 07:05קרוב לוודאי שהיה כתוב 7.5 ממ ובכל מקרה יש לחזור על הבדיקה עוד 3 שבועותהוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד רגיל
Ch 21/02/2024 | 11:58האם אפשר בשבוע 13 באולטרסאונד רגיל אצל רופאת נשים לראות שפתיים בפות של העובר ולהכריע שזה בת ב100%??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מין עובר
פרופ' יגאל וולמן 21/02/2024 | 17:34מין נקבה נקבע על פי זיהוי הדגדגן בשבועות אלה ובפירוש לא אל פי זיהוי שפתיים של פותהוסף תגובה
-
-
TSH גבוה תחילת הריון
יהלי 24/01/2024 | 16:58שלום ד"ר, שבוע 7 להריון ביצעתי בדיקות דם מקיפות לתחילת הריון והTSH יצא 3.2. בדיקות קודמות להריון של TSH היו באזור ה2.5,2.2, 2.9 וכלל בדיקות T3 ו T4 שלי וגם הבדיקה של הנוגדנים של בלוטת התריס שנעשתה לי בעבר היו תקינות. אני לא מאובחנת עם שום בעיה בבלוטה. כעת בחרדה נוראית שזה מצריך טיפול. הרופא נשים שלי אמר שלא. מה לעשות? מה דעתך? חוששת מהשפעה על מנת המשכל של הילוד. אציין שאני נוטלת פרנטל שמכיל ביוטין אותו הפסקתי רק שלושה ימים טרם הבדיקה ואולי היה צריך יותר כדי שלא ישפיע על התוצאה... תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Tsh
פרופ' יגאל וולמן 21/02/2024 | 17:33הינך בפורום הלא נכוןהוסף תגובה
-
-
csp עם נוזל מועט
נטע 06/10/2023 | 18:14שלום, אני בשבוע ה27 להריון. בסקירה השניה בשבוע 23 להריון עלה חשד לקורפוס קולוסום מעובה. בסקירה מכוונת למוח שגם היא בוצעה בשבוע 23 הרופא כתב: להערכתי הרושם שהקורפוס קולוסום עבה נובע מהעובדה שקיים נוזל בכמות מועטה בתוך ה csp. אשר הדבר גם גורם לכך שהאקוגניות של הקורפוס קולוסום דומה לזו של רקמת המוח. בסקירה מאוחרת למוח שבוצעה בשבוע 27 ע"י אותו רופא נכתב: בבדיקה היום מדגימים קורפוס קולוסום במראה אקוגני תקין על כל חלקיו באורך 37 מ"מ. הסולקציה מתאימה לשבוע ההריון. ברקמת המוח לא מדגימים הסתיידויות או ציסטות.עדיין מדגימים vsd שרירי בלב, מבנה גולגולת נראה תקין. מדגימים כמות נוזל מועטה ב csp. ה csp עם תוכן אקוגני המחלק את הקבום בחתך סגיטלי לשני חלקים. מזהים את הלימפ-סלספטום בשני הצדדים, ייתכן כי מדובר בהתעבות של הפורניקס. הוסבר לבני הזוג שהממצא כפי שהודגם מתחת לקורפוס קולוסום משמעותו לא לגמרי ברורה, עם כי לדעתי רוב הסיכוי, במיוחד לאור האקסום התקין שאין לממצא משמעות. יחד עם זאת, היות וקיים גם vsd- נראה שיש מקום לבצע גם בדיקת MRI מוח בשבוע 32+3 על מנת לשלול סיכון קטן שמדובר בוריאנט נדיר וקל של HPE. אני ובעלי לא הבנו את משמעות הממצא. האם נוזל מועט ב csp או/ ו מה שכתב עליו הרופא מעיד על פגם במבנה שלו? זה נחשב ללא תקין ומעיד על כך שההתפתחות של המוח לא תקינה? האם ניתן להסיק ששאר המוח נראה תקין על סמך מה שהוא כתב? מדוע הוא כתב שיש לבצע את ה MRI דווקא בשבוע 32 ולא כבר עכשיו? אציין שכל הבדיקות בהריון חזרו תקינות כולל צ'יפ גנטי ואקסום. מלבד הממצא במוח, בסקירה הראשונה נצפה vsd לבבי קטן. הקרדיולוג שביצע אקו לב אמר לנו שvsd מסוג כזה לא מטריד אותם ולרוב נסגר לבד עד הלידה או אחריה. אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
האם המצב של מיעוט נוזל בcsp שכיח ? והאם אתה מכיר תינוק שנולד בריא במוחו על אף ממצא זה ?
תודה 21/01/2024 | 13:48תודההוסף תגובה
-
בהריון גם עם ממצא כמוך בדיוק אשמח ליצור איתךך קשר
תודה 21/01/2024 | 09:06מאוד מזדהה איתך אודה שניצור קשרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה מיעוט נוזל
פרופ' יגאל וולמן 07/10/2023 | 11:44מיעוט נוזל בcsp הינו ממצא בגדר הנורמה ובתהאי שהכל תקין יש לכן להשלים בmriהוסף תגובה
-
-
pvpc שבוע 30
שנ 11/01/2024 | 15:04היי, הריון ראשון שבוע 30 עשיתי סקירה מכוונת שילייה (בגלל הורמון hcg גבוהה - 3.9). בסקירה ראו 4 pvpcs- הראשון בצד אחד, ושלושתם האחרים בצד השני של המוח. נשלחתי לבצע mri. אבל חוץ מזה לא הסבירו לי שום דבר. 3 ימים לפני הסקירה ביצעתי בדיקות וירוסים של cmv +toxoplazme שיצאו שליליות. בשבוע 18 ביצעתי מי שפיר צ׳יפ גנטי שיצא תקין. 1. מה זה pvpc? מה ההשלכות של זה על התינוק? 2. האם בשבוע כזה יש סיכוי שייספגו? בסקירה בשבוע 24 לא ראו שום דבר, הגיוני בשלב כזה יצוצו? 3. זה יכול להגיע לרמה של הפסקת הריון? אני לא מבינה את ההשלכות של זה בכלל תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה PVPC
פרופ' יגאל וולמן 15/01/2024 | 07:58כפי שכתבתי לך פרוגנוזה מצויינת אם אכן אין ממצא נוסף והאבחנה נכונה . עלייך לקפנות גם לייעוץ של נוירולוגהוסף תגובה
-
Pvpc
שני 14/01/2024 | 16:18תודה רבה על המענה! אפשר להבין מה ההשלכות של ציסטות מהסוג הזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה Pvpc
פרופ' יגאל וולמן 12/01/2024 | 16:08Periventricular pseudocyst אם אכו זה מה שזה אז ברור שלא היה בשבוע 24. אם ללא ממצא נוסף פרוגנוזה מצויינת לא די בmri צריכה גם בדיקת אולטראסאונד מכוונת למחהוסף תגובה
-
-
גומה אחורית בסקירה מוקדמת
מור 09/01/2024 | 15:24שלום, עשיתי אתמול סקירה מוקדמת בשבוע 15 ו2 ימים הכל נראה תקין והרופא לא נתן הערות כלשהן על שום ממצא מיוחד. כשחזרנו הביתה ראיתי בתוצאות שהכל באמת נמצא בטווח הנורמה מבחינת אחוזונים חוץ ממדד אחד - CM --- 1.88mm הבנתי שזה בעצם הגומה האחורית ושהיא אמורה להיות בין 3cm-10cm האם זה יכול להעיד על בעיה או משהו חריג שדורש התייחסות מיוחדת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גומה אחורית
פרופ' יגאל וולמן 12/01/2024 | 16:09קרוב לודאי שתקין הייתי חוזר על בדיקת המח בשבוע 18הוסף תגובה
-
-
אסימטריה בחדרי הלב
יאלי 22/09/2023 | 15:03היי ד"ר, שאלה, אני בשבוע 23 + הייתי בסריקת מערכות מאוחרת וצויין כי יש אסימטריה קלה לטובת חדר שמאל וממצאים של כלי דם גדולים. אציין שכל הבדיקות : ניפט, מי שפיר, סקירה מוקדמת, דופק, הכל תקין. שלחו אותי להשלים אקו לב. האם יש ממה לחשוש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
גם אני בשבוע ה25 ואמרו לי איסמטריה בחדר הלב
הורים דואגים 11/01/2024 | 21:07אפשר לדעת בבקשה אם ילדת שלום?? ומה מצב התינוקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה אקו
פרופ' יגאל וולמן 23/09/2023 | 15:22יש להמתין לבדיקת האקוהוסף תגובה
-
-
קורפוס קלוסום
Galit 11/05/2023 | 20:18היי אני בשבוע 22 עשיתי סקירה מאוחרת תקינה אך נאמר לי שהקורפוס קלוסום נמדד באורך 19 מ״מ קצר לשבוע לפי המבחנים של מלינגר צריך להיות 24 מ״מ הופנתי לביצוע סקירה מכוונת למוח העובר באיכילוב לחוצה מאוד האם מדובר בשתי סטיות תקן? אם אין ממצא נוסף על מה יכול להעיד קורפוס קלוסום קצר? אודה למענההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קורפוס קולוסום
גיזון 30/12/2023 | 14:44שלום, רציתי לברר על ממצאים שנמצאו בשבוע 24. מה המשמעות של קורפוס קולוסוםמעובה עם איזורים היפר אקוגניים, אי סדירות של קו האמצע ברזור CSP? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה קורפוס
פרופ' יגאל וולמן 21/05/2023 | 19:47יש צורך במעקבהוסף תגובה
-
קורפוס קלוסום
galit 21/05/2023 | 16:00תודה על המענה ביצעתי בדיקת מי שפיר צ'יפ גנטי וגם בדיקת אקסום לעובר שיצאו תקינות. בסקירה המכוונת עדיין נמצא קורפוס קצר לשבוע. אחוזון 3. חוששת מאוד מה יכולות להיות הסיבות לקורפוס קצר והאם לדעתך למרות הבדיקות הגנטיות התקינות יש עדיין סיכוי לילד עם בעיות התפתחות נוירולוגיות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה קורפוס
פרופ' יגאל וולמן 12/05/2023 | 08:39יש הרבה סיבות לכך שהקורפוס קצר הרבה מהן חסרות משמעות קלינית לכן יש להגיע לסקירה המכוונתהוסף תגובה
-
-
עליית בטא (לת)
לילה 26/12/2023 | 16:10שלום גיליתי על ההריון לפני שבוע עניין של איחור של יום אחד בערך . (שבועיים וחצי אחרי המקווה ) עשיתי בדיקת בטא יום אחרי בדיקה ביתית ויצא לי 39 אחרי שלושה ימים עשיתי שוב ויצא 55 (יום ראשון ) היום (יום שלישי )עשיתי שוב ויצא 61 ברור לי שזה לא תקין השאלה היא אם יש תקווה כלשהי שזה אולי בגלל שזה מאוד מוקדם או שזה הריון אבוד מראש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
-
אנדרוסטנדיון בדם
-
בדיקת דופלר
-
תרופות קשורות
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
טינידאזול
-
מונחים קשורים
-
דיאפרגמה
-
הפריה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...פורוםאולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה
בפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה ניתן להתייעץ עם פרופ' ירון צלאל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה