פורום סקירת מערכות - עמוד 61
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
רעד בבטן בשבוע 33
שבוע 33 29/06/2015 | 20:37שלום, אני בשבוע 33 עם עובר אחד. אני מרגישה את התנועות כרגיל, והבדיקות האחרונות שעשיתי תקינות. אבל לפעמים, במשך שניות ספורות (3 שניות), אני מרגישה ממש רעד בבטן. לא רואים את הרעד הזה על הבטן, אבל הוא פנימי, וזה מרגיש הרבה יותר איטנסיבי ומתזוזות רגילות, ממש רעד. האם זה משהו מוכר בשלב הזה של ההיריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רעד בבטן
פרופ' יגאל וולמן 14/07/2015 | 17:42תופעה מוכרת אין כל בעיההוסף תגובה
-
-
סקירה מאוחרת
לי 14/07/2015 | 17:20שלום אני בשבוע 17, קבעו לי דרך בקופת חולים תור לסקירה בשבוע 24+6 האם זה מאוחר? הרופא שלי אמר לי לעבור סקירה עד שבוע 22 עדיף לפני או שזה לא משנה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סקירה מאוחרת
פרופ' יגאל וולמן 14/07/2015 | 17:41ניתן לבצע סקירה מאוחרת בשבוע 25 בהצלחההוסף תגובה
-
-
רצועה אמניוטית
רינה 28/06/2015 | 14:01שלום, אני בהריון שבוע 31. כשהייתי בשבוע 26 מצאו אצלי אמניוטיק בנד שאינה קשורה לעוברית. היא כנראה סתם אוהבת להניח עליה את היד אך אין קשירה. הסקירות, מי שפיר,צ'יפ גנטי ואקו לב, הכל יצא תקין. נאמר לי שבשלב כזה אם העוברית תקינה אז אין סכנה בהתפתחות הגפיים או איברים אחרים. שאלתי היא האם באיזשהו אופן יכולה להיות סכנה לעובר, כריכה מסביב לעובר, ירידת מים מוקדמת, ואם אוכל לעבור לידה טבעית או שזה עלול להפריע למהלך הלידה. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אמניטיק בנד
פרופ' יגאל וולמן 28/06/2015 | 15:47תלוי בסנד הייתי עוקב אחר הגפיםהוסף תגובה
-
אמניוטיק בנד
רונית 28/06/2015 | 15:36תודה רבה! ומבחינת העובר, אין יותר סכנה בשלב כזה? הבנתי שרוב הסכנה אם הרצועה נמצאת בשלב התפתחות הגפיים ולא בשבוע 31. זה נכון? האם יכול להיות שעד הלידה הרצועה תעלם?? תודה שוב על תגובתך המהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אמניוטיק בנד
פרופ' יגאל וולמן 28/06/2015 | 15:32אין מניעה ללידה טבעית יש רק צורך במעקבהוסף תגובה
-
-
סקירה ראשונה
גלית 28/06/2015 | 15:30שלום מתי בודקי את הקורפוס קלוסום (Corpus callosum), הקורה המוחית או כפיס המוח, בסקירה הראשונה או השניה.תודה מראש גלית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הכפיס
פרופ' יגאל וולמן 28/06/2015 | 15:33הסקירה השניה אלא אם יש אינדיקציה לבדיקה מוקדמת יותר ואז אפשר בשבוע 18הוסף תגובה
-
-
ציסטה ע"ש בלייק
שבוע 32 23/06/2015 | 11:41שלום רב, אמנם שאלנו שאלות דומות בעבר, אבל אשמח לקבל את תשובתכם לשאלה הבאה: משבוע 15, בסקירה הראשונה זיהו אצלנו ציסטה שעלולה להיות blake pouch cyst. בהמשך ביצענו סקירות בשבוע 18, שבוע 22, שבוע 26, שבוע 29 שאימתו שאכן מדובר בציסטה ע"ש בלייק. בכל הסקירות כל חלקי הגוף היו תקינים (כולל בדיקת אקו לב מיוחדת שהייתה תקינה). בכל הסקירות המכוונות למוח כל חלקי המוח היו תקינים והתפתחו בהתאם לשבוע הרלוונטי. הממצא היחיד היה שהציסטה קצת מרימה את הוורמיס, אך הוורמיס תמיד נראה תקין. בדיקות גנטיות הכוללת קריוטיפ, צ'יפ גנטי, ובדיקות ספציפיות כמו דנדי ווקר, ווקר ורבורג ג'ולברט ועוד היו תקינות. בייעוץ נוירולוגי נאמר לנו שלציסטה זו אין משמעות, ויש להמשיך לעקוב אחר התפתחות תקינה של העובר והמוח. ביצענו MRI מוח בשבוע 32. בפיענוח ה MRI כתובים המון דברים, שעל רובם נכתב "תקין". בין היתר אורך ורוחב ומבנה הורמיס תקין (ורמיס מסובב על עצמו). קורפוס קולוסום שמור (אורך 36 מ"מ פרסנטייל 25%). חדרי מוח תקינים. פונס תקין, גזע מוח תקין. עוד כתוב: "אני מזהה את הפיסורה הראשונה שנראית תקינה אם כי הפיסטיג'יום מעט פתוח מהרגיל וישנה המשכיות של חלל הנוזל מהחדר הרביעי לחלל הרטרוצרבלי" "לסיכום: סיבוב של הורמיס אשר מבנהו תקין, למעט הפתיחה של הפסטיג'יום (מעט פתוח מהרגיל). הביומטריה תקינה. להמשך מעקב סונוגרפי אחר "הנורמליזציה" וגדילה של הורמיס." 1. האם זה אומר שה MRI תקין? 2. האם זה מה שהיה מצופה לראות בעקבות הציסטה ע"ש בלייק? 2. מה עלינו לעשות עכשיו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה! תודה רבה!
שבוע 31+5 23/06/2015 | 15:59תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה ציסטה עש בלייק
פרופ' ירון צלאל 23/06/2015 | 15:25הייתי מסכם כתקין וממתין בסבלנות ללידההוסף תגובה
-
ה MRI בוצע בשבוע 31+5
שבוע 31+5 23/06/2015 | 12:11הה MRI בוצע בשבוע 31+5הוסף תגובה
-
-
ציסטה ע"ש בלייק (עוד מידע) (לת)
בהריון שבוע 31+5 23/06/2015 | 13:06שלום רב, אמנם שאלנו שאלות דומות בעבר, אבל נשמח לקבל את תשובתכם לשאלה הבאה: משבוע 15, בסקירה הראשונה זיהו אצלנו ציסטה שעלולה להיות blake pouch cyst. בהמשך ביצענו סקירות בשבוע 18, שבוע 22, שבוע 26, שבוע 29 שאימתו שאכן מדובר בציסטה ע"ש בלייק. בכל הסקירות כל חלקי הגוף היו תקינים (כולל בדיקת אקו לב מיוחדת שהייתה תקינה). בכל הסקירות המכוונות למוח כל חלקי המוח היו תקינים והתפתחו בהתאם לשבוע הרלוונטי. הממצא היחיד היה שהציסטה קצת מרימה את הוורמיס, אך הוורמיס תמיד נראה תקין. בדיקות גנטיות הכוללת קריוטיפ, צ'יפ גנטי, ובדיקות ספציפיות כמו דנדי ווקר, ווקר ורבורג ג'ולברט ועוד היו תקינות. בייעוץ נוירולוגי נאמר לנו שלציסטה זו אין משמעות, ויש להמשיך לעקוב אחר התפתחות תקינה של העובר והמוח. ביצענו MRI מוח בשבוע 31+5. בפיענוח ה MRI כתובים המון דברים, שעל רובם נכתב "תקין". בין היתר אורך ורוחב ומבנה הורמיס תקין (ורמיס מסובב על עצמו). מבנה קו האמצע שמור כולל קורפוס קולוסום (אורך 36 מ"מ פרסנטייל 25%). חדרי מוח תקינים סמיטריים ולא מורחבים. פונס תקין, גזע מוח ומעבר קרניו צרביקלי תקינים. עוד כתוב: "אני מזהה את הפיסורה הראשונה שנראית תקינה אם כי הפיסטיג'יום מעט פתוח מהרגיל וישנה המשכיות של חלל הנוזל מהחדר הרביעי לחלל הרטרוצרבלי" "לסיכום: סיבוב של הורמיס אשר מבנהו תקין, למעט הפתיחה של הפסטיג'יום (מעט פתוח מהרגיל). הביומטריה תקינה. להמשך מעקב סונוגרפי אחר "הנורמליזציה" וגדילה של הורמיס." סליחה על המידע הרב. נשמח מאוד לקבל התייחסותכם: 1. האם זה אומר שה MRI תקין? 2. האם זה מה שהיה מצופה לראות בעקבות הציסטה ע"ש בלייק? 2. מה עלינו לעשות עכשיו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
א סימטריה החדרים ליטרליים במוח
מגי 22/06/2015 | 21:57בסקירת מערכות מורחבת שבוע 23+3 נמצאו ממצאים של אסימטריה של חדרי מוח ליטרליים. מדובר בעובר ממין זכר. הערכים הם 0.8מ"מ 5.3 מ"מ. הרופא אמר שכרגע זה תקין אבל יש לבצע מעקב בעוד ארבעה שבועות. האם הערכים חריגים? מאוד מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הוספת פרטים
מגי 23/06/2015 | 10:31קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה פרופסור ירון! הקורפוס קולוסום נצפה ונבדק, מדובר בעובר ממין זכר והסקירה נעשתה באופן פרטי. לא ידוע לי אם הצד הרחב יותר הוא שמאל או ימין. תודה על ההרגעה. זה הריון ראשון אז הכל חדש ולא תמיד מובן...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אסימטרית חדרי המח
פרופ' ירון צלאל 23/06/2015 | 00:29זו אכן אסימטריה אבל בגבול הנורמה! האם הסקירה בוצעה בקופה? באופן פרטי? האם בדקו את הקורפוס קלוזום? האם הצד הרחב יותר בצד שמאל? מה מין העובר? אם הכל תקין עד עתה מומלץ מעקב עוד 3-4 שב. לא לדאוג יותר מדיהוסף תגובה
-
-
שבוע 17-נוזל סביב הריאה
מורן 05/06/2015 | 13:43שלום רב, בבדיקת אולטרסאונד שגרתית היום התגלה סביב הריאה השמאלית של העובר נוזל. חשוב לציין שלפני כשבועיים ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת והכל יצא תקין. במה מדובר???? האם זה מסוכן?? רק ביום א׳ שלחו אותי לבירור ואני ממש לחוצההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בנוסף..
מורן 18/06/2015 | 09:11Parvo virus b12 igG חיובי Parvo virus b12 igm שלילי מה כל אלו אומרים למעשה?הוסף תגובה
-
המשך בירור
מורן 17/06/2015 | 12:45שלום רב, אקו לב עוברי יצא תקין כנ״ל לגבי חלבון עוברי (תוצאות מי שפיר עדיין לא הגיעו) תוצאות בדיקות דם Cmv ing חיובי חלש 28.1 Cmv igm שלילי Ebng igG - (pos Ebv past infection Toxoplasmosis - שלילי אני מאוד לחוצה ואשמח לדעת מה אומרות התוצאות האלו?? ומה ההשלכות שלהן?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נוזל סביב הראה
פרופ' ירון צלאל 10/06/2015 | 09:01הייתי מבצע דקור מי שפיר כולל ציפ גנטי. לפני כן יש לברר זהומים כולל פרוו-וירוס. לאחר מכן סקירה טובה בשבוע 23 ואקו לב עובר חוזרהוסף תגובה
-
סקירה טובה + אקו לב
מורן 10/06/2015 | 07:54שלום רב. ביצענו סקירה טובה ומכוונת אצל הרופא שגם ראה נוזל, סביב הריאה הימנית בלבד! בנוסף באקו לב, ראו שהכל תקין.. יש לזכור שזה שבוע 18 וקשה לראות יותר מידי אך ממה שהצליח הממצאים תקינים. כיצד אתה ממשיך להמליץ?? היועץ הגנטי הפנה בכל מקרה למיי שפירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תפקוד בלוטת התריס
פרופ' ירון צלאל 08/06/2015 | 21:14לא חושב שזה קשור בכל מקרה בצעי סקירה טובה כולל אקו לב עובר ותתייעצי שניתהוסף תגובה
-
בלוטת התריס
מורן 08/06/2015 | 19:03האם בעייה שיש לי בעודף תפקוד בלוטת התריס יכול להיות קשור לנושא? בשליש הראשון להריון התפקוד היה קטן מ0.03 וכיום שבוע 18 עומר על 0.05הוסף תגובה
-
תשובת מומחה נוזל סביב הראה
פרופ' ירון צלאל 05/06/2015 | 14:22במרבית המקרים זה ממצא חולף אבל יש נקום למערב בדיקת זיהומים כולל פרו ווירוס אקו לב עובר וסקירת טובה ואז להתייעץ שנית. בהצלחההוסף תגובה
-
-
מין עובר אולטראסאונד בטני
אנה 15/06/2015 | 13:34מה הסיכוי לטעות על ידי טכנאי אלטראסאונד בשבוע 15 לזיהוי מין עובר? יש לי תאומים שבוע 15 והיא אמרה שכל הנראה יהיו לי שתי בנות? האם יש סיכוי לטעות? בעוד 9 ימים סקירה ראשונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיכוי לטעות
פרופ' יגאל וולמן 16/06/2015 | 06:00תמיד יש סיכוי לטעותהוסף תגובה
-
-
עובר עם כליה אחת
yn1977 15/06/2015 | 07:38הי, אנחנו בשבוע 15 של ההריון, ביצענו סקירה מוקדמת והרופא אמר שיש לתינוקת רק כליה אחת. כמה שהוא חיפש לא מצא. עוד אמר שלכליה השניה אגן מורחב - 4.1 מ"מ במקום 3 שאמור להיות בשלב הזה. מיד המליץ ללכת לייעוץ גנטי, לסקירה מכוונת יחד עם ייעוץ של נורפולוג בבי"ח, ובדיקת מי שפיר. קבענו את כל התורים האלה לשבועיים הקרובים. מישהו נתקל בתופעה הזו? המשכתם את ההריון? מה הסיכונים בלחיות עם כליה אחת? הבנו שבגלל שזו בת יש עוד סיכונים. אודה לכל תשובה בנושא תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כלייה אחת
פרופ' ירון צלאל 15/06/2015 | 07:50ממצא של כלייה אחת הוא שכיח וקיים ב-1:500-1:600 הריונות. הפרוגנוזה תלויה בתקינות הכלייה השנייה וכמות מי השפיר. לכן צריך לעקוב אחר הכלייה ומי השפיר עוד 2-3 שב ולהתייעץ שנית. ככ לשים לב בסקירות לעמוד שדרה מעיים וכוהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הריון מדומה
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי-זקס
-
אקו לב עובר
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
אל-וסת (אמנוריאה)
-
אסטריול

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...