פורום סקירת מערכות - עמוד 63
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
סקירה מוקדמת
אנה 30/04/2015 | 22:35שלום רב אני בהריון ראשון בשבוע 16+2 ביצעתי סקירת מערכות וישנו ממצא יחיד וריד טבורי ימני הרופא אמר שאין מה לדאוג וממצא זה שכיח ב1:500 הריונות. ורק לשים לב לכך בסקירה המאוחרת. אני קצת לא רגועה יש סיבה לדאגה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה וריד טבורי ימני
פרופ' ירון צלאל 30/04/2015 | 22:39אין סיבה לדאגה מיוחדת. בצעי אקו לב עובר וסקירה מאוחרת טובה ואם הכל תקין המשיכי בהצלחה את ההריוןהוסף תגובה
-
-
בדיקת תבחין מרובע
מתלבטים 21/04/2015 | 12:44אנו נמצאים בתחילת שבוע 18. לפני כחודש וחצי בוצעה בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי. הבדיקות יצאו תקינות ובטווח הנורמה ונמסר כי הסיכון לטריסומיה 21 הוא 1:1704. לפני כשבוע בוצע תבחין מרובע. התוצאות הגיעו.תוצאותיהן: AFP-1.27 MOM; uE3-0.99 MOM Inh-A-0.96 MOM; HCG-2.96 MOM נמסר כעת כי הסיכון לטריזומיה 21 עומד על 1:3181.סיכון גיל 1:979. בדו"ח המרפאה נמסר כי ערך HCG הוא גבוה. בבדיקת ההורמון השלייתי עצמה נכתב כי הטווח הנכון לגיל ההריון הוא 6140-103,000. אצלנו הערך יצא 110,585 (בוצע בשבוע 16+1). קראנו שערכים גבוהים יכולים להעיד על סיכון לתסמונת דאון. מה המשמעות של הערך הזה ובמיוחד לאור ההערכה שניתנה לסיכון. האם הייתם ממליצים בכל זאת על בדיקת מי שפיר? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ערך גבוה
פרופ' יגאל וולמן 23/04/2015 | 09:54ערך hcg גבוה אינו קשור בעלחה בסיכון לתסמונת דאון אלא בעיקר לתפקוד השליה עליכם לפנות לייעוץ גנטי שם ינחו אתכם כיצד לנהוגהוסף תגובה
-
-
סקירה מאוחרת- חדרי מח לטרליים
ישועה כהרף עין 22/04/2015 | 23:09שלום אני בת 41.5 הריון IVF + ICSI שבוע 20+2 היום נערכה סקירה מאוחרת, במנח עכוז ושיליית פתח. המדדים של העוברית (נ): BPD 48 - FEMUR 33 HC - 173 מתאים לשבוע 19+6 AC - 144 - מתאים לשבוע 19+5 משקל 324 גר. לגבי החדרים הלטרליים נכתב: חדרי מח לטרליים 14.5 מ"מ ו- 15 מ"מ לא הודגם CC ו- CBP הרופא היה מאד מודאג ושלח אותנו לסקירה מכוונת + שלילת מומים בב"ח + ייעוץ גנטי. התור שלי יהיה רק בעוד כשבוע האם תוכל להסביר לנו מה הממצאים אומרים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הקורפוב קלוזום
פרופ' יגאל וולמן 23/04/2015 | 09:24מדובר לחשד בחסר של הקורפוס קלוזום שאלו הסיבים המחברים בין אונות המח חסר מלא שכזה כשמופיע ללא כל פגם נוסף קשור בהפרעות התפתחותיות בכ 50 אחוז מהילדים יש לודא שאין בעיות מוחיות נוספות ויש לזכור שב10 אחוז נוספים מתגלים דברים נוספים שלא זוהו טרם הלידה לאחר הלידה עליך לפנןת בדחיפות לבדיקה אצל מומחה או בבית חולים בהצלחההוסף תגובה
-
הוספת פרטים
י 22/04/2015 | 23:27תוצאות נוספות toxoplasma IgG + IgM < 3 NEG CMV Ab IgG - 39.7 POS CMV Ab IgM 106 neg תודה על תשובתכם המהירההוסף תגובה
-
-
ציסטה ע"ש בלייק - שבוע 22
הריון ראשון 15/04/2015 | 01:26שלום רב, נשמח מאוד להתייחסותכם לממצאים מטה: בת 30, בריאה, היריון ראשון, IVF. שקיפות עורפית 3.7 מ"מ (לפי התמונות הרופאים היום חשבו שהשקיפות קטנה יותר ונמדדה בצורה לא נכונה). סונר בשבוע 11+3 - תקין. סקירה בשבוע 15+2 - הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב -ארכנואידלית, Blake's Cyst לא ניתן לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום. שאר סקירת המערכות המלאה תקינה לחלוטין (מלבד הממצא לעיל). סקירה בשבוע 18+4 גם בבדיקה זו מדגימים חיבור רחב בין ציסטרנה מגנה לחדר רביעי עם פיסוק רחב בין אונות הצרבלום והרמת הורמיס כלפי מעלה כאשר יתר האנטומיה המוחית תקינה לשבוע ההריון. הוסבר שקיימת אבחנה מבדלת בין ממצא ציסטי נוזלי באזור הקרוי ציסטה ע"ש בלייק לאפשרות של קיום פתולוגיה של המוחון עצמו. אין ביכולות בדיקות ההדמיה להבדיל בין הפתולוגיות בשבוע זה. בדיקה גנטית - קריוטיפ + צ'יפ גנטי תקין. חלבון עוברי תקין שבוע 21 - אקו לב תקין. שבוע 22+3 בבדיקה של האנטומיה המוחית בגישה בטנית ונרתיקית תוך שימוש במתמרים שונים המבנים הסופרא טנטוריאלים נראים תקינים לשבוע. TCD תקין. מזהים מבנה ציסטי אשר מקורו בחדר הרביעי ונכנס ללשכה אחורית. מזהים היטב את גבולות הציסטה. ציסטה מרימה את הורמיס כלפי מעלה וקרוב לוודאי לוחצת עליו. הרושם שהפסטיג'יום קיים, ואף מזהים פיסורות של הורמיס גם בחתכים אקסיאלים, קורונלים וסגיטלים - עדיין מוקדם לקבוע את תקינות הפונס אך הרושם שהפונס תקין ואינו היפופלסטי. מעבר לכך בוצעה סקירת מערכות מלאה שלא נתגל בה ממצאים נוספים. ביומטריה עוברית תקינה. ללא כל הדגמת פתולוגיה. הופננו למעקב חוזר עוד 4 שבועות. שאלותינו: האם הציסטה יכולה להשאר עד הלידה - אם כן מה ההשלכות? מה ההשלכות אם הורמיס נשאר מורם? האם לאחר הלידה יש צורך במעקב נוירולוג ילדים? מה הסיכויים לילד בריא? אנו יודעים שזה הרבה מידע והרבה שאלות, אבל מאוד מאוד נשמח להתייחסותכם. תודה!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה הגומה האחורית
פרופ' ירון צלאל 15/04/2015 | 07:35מרבית המקרים כמו במקרה שלך מסתיימים בטוב אבל את כל השאלות הללו עלייך להפנות לנוירולוגיה ילדים שצריך לעקוב אחריך הן בהריון והן לאחר הלידה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
עזרה
רונה 12/04/2015 | 12:09שלום, בסקירה מוקדמת נמצאו ARSA+ ממצא אקוגני בחדר שמאלי בלב. קראתי באינטרנט מחקר שערך פרופ צלאל בנושא ARSA. רציתי לדעת מה הסבירות לתינוק בריא כאשר ישנם הממצאים הללו? הקריאות באינטרנט מאוד מלחיצות אותי ולא הצלחתי להבין עד כמה הדבר "מעיד" על קיומה של בעיה. השקיפות וסקר שליש ראשון תקינים לחלוטין. בת 29. בכל מקרה, אני מתכננת לעשות דיקור מי שפיר, אך מאוד בלחץ ועלי להמתין עוד שלושה שבועות (אני בשבוע 14). תודה רבה!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ARSA
פרופ' ירון צלאל 12/04/2015 | 12:26הי רונה אם קראת בעיון את מחקרי ראית בוודאי שממצא זה קיים ב- 1.4% מהאוכלוסיה הנורמלית כך שיש הרבה יותר סיכוי (למרות התוספת של מוקד אקוגני) שתשובת הדקור תהיה תקינה ולא פתולוגית. מקווה שהתשובה אכן תהיה תקינה. לא לשכוח לבקש גם ציפ גנטי עם הדקור בהצלחההוסף תגובה
-
-
נמצאו ARSA+מוקד אקוגני בחדר שמאל
לולי 08/04/2015 | 17:18שלום, בסקירה מוקדמת שנערכה בשבוע 14+2 נמצאו ARSA+מוקד אקוגני בחדר שמאל. אני מתכננת לבצע דיקור מי שפיר בשבוע 17 על מנת לשלול תסמונת דאון. האם הסבירות לתסמונת דאון גבוהה עקב שני הממצאים הנ"ל? האם הממצאים הנ"ל בהנחה כי בדיקת מי השפיר תקינה הינם בעייתים? תודה רבה!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מועד דיקור
פרופ' יגאל וולמן 08/04/2015 | 21:54אין הבדל במועד הדיקור כמובן שעדיף לך מוקדם יותרהוסף תגובה
-
דיקור מי שפיר
נולי 08/04/2015 | 19:05תודה רבה על התשובה המהירה! יש חשיבות אם אני עושה את הדיקור בתחילת התקופה שמותק (שבוע 16) או בסופה (שבוע 22)? כמובן שאני מעדיפה כמה שיותר מהר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה arsa
פרופ' יגאל וולמן 08/04/2015 | 17:42שני הממצאים מעלים מעט את הסביכון לתיסמונת דאון, במדיה והדיקור תקין יש לזכור של1 מ60 אנשים תקינים יש ארסא ומוקד אקגוני הינו ממצא נטול משמעות - בהצלחההוסף תגובה
-
-
דימומים
אני 04/04/2015 | 15:54שלום רב אני בשבוע 7 +2 אחרי ivf עם דימומים שהולכים ובאים כבר שבועיים. עובר אחד ממוקם בדופן אחורי אך נמוך מאוד קרוב לצוואר הרחם ואחד בתוך הרחם.בנוסף המטומה גדולה מאוד של מעל 3 ס"מ. אני אובדת עצות... אני מפחדת מאוד לאבד את ההריון. אומרים שלא ניתן לעשות דבר.. האם זה כך??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דימומים
פרופ' ירון צלאל 04/04/2015 | 16:03אכן לדאבוננו אין מה לעשות אלא לקוות לטוב תוך מעקב אולטראסאונדהוסף תגובה
-
-
מעקב על ציסטה ע"ש בלייק
בהריון 18/03/2015 | 16:41שלום רב, היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ. שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. צ'יפ גנטי - תקין. שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים (ציטוט): "בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא" "לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה". גודל הציסטה הסב-ארכנואידלית בשבוע 15 (גודל הציסטה לא נרשם בסיכום אלא אנו רואים אותו בתמונת האולטרסאונד): 1. D 0.68cm 2. D 0.89cm שבוע 18+4 - סקירה מכוונת - להלן הממצאים (ציטוט): "גם בבדיקה היום מדגימים חיבור רחב בין ציסטרנה מגנה לחדר רביעי עם פיסוק רחב בין אונות הצרבלום והרמת הורמיס כלפי מעלה כאשר יתר האנטומיה המוחית תקינה לשבוע ההיריון" "הוסבר שקיימת אבחנה מבדלת בין ממצא ציסטי נוזלי באזור הקרוי ציסטה ע"ש בלייק לאפשרות של קיום פתולוגיה של המוחון עצמו. אין ביכולת בדיקות הדמיה להבדיל בשתי הפתולוגיות בשבועות האלו. הוסבר שהציסטה ע"ש בלייק בד"כ כרוכה בתחזית התפתחותית מעולה. לעומת זאת פגיעה או מום במוחון עלול להיות קשור בהפרעות בהתפתחות ואף בפיגור. ע"פ ניסיוננו ברוב הגדול של המקרים מתברר שמדובר בציטסה על שם בלייק וברוב המקרים אם כי לא בכולם ניתן להגיע לקביעת האבחנה במהלך ההריון". ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום. אבל נשמח לדעת מה הסיכויים וההשלכות של הממצא לאור הסקירה המכוונת בשבוע 18+4?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עש בלייק
פרופ' יגאל וולמן 18/03/2015 | 17:23כמעט בלתי אפשרי לחוות דיעה במקרים אלו מבלי לבדוק רוב המקרים מתבררים בסופו של דבר כציסטה עש בלייק עם פרוגנוזה מצויינת , מיעוט המקרים מתברר כפגיעה בצרבלום ואז הפרוגנוזה גרועה בהצלחההוסף תגובה
-
-
סקירה
אסתר 07/03/2015 | 10:57שלום,אתמול עשיתי בדיקת מערכות ראשונה והיום יש לי כאבים בבטן התחתונה האם זה קשור?ומה עלעע לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים לאחר סקירה
פרופ' ירון צלאל 07/03/2015 | 11:03יכולים להיות כאבים אך אין בכך סכנה כל עוד אין דמוםהוסף תגובה
-
-
גודל ציסטה סב-ארכנואידלית (לת)
בהריון 27/02/2015 | 04:42שלום רב, בהמשך לשאלה שכתבתי מטה, להלן גודל הציסטה הסב-ארכנואידלית (גודל הציסטה לא נרשם בסיכום אלא אנו רואים אותו בתמונת האולטרסאונד): 1. D 0.68cm 2. D 0.89cm היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ. שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. אין תשובה של צ'יפ גנטי עדיין (אין היסטוריה משפחתית בעייתית של בעיות או תסמונות נוירולוגיות). שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים (ציטוט): "בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא" "לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה". הופננו לסקירה מכוונת של הציסטה שלושה שבועות מהיום (לשבוע 18+4). ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום. אבל נשמח לדעת מה הסיכויים וההשלכות של הממצא? בייחוד לאור גודלה של הציסטה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת DNA עוברי
-
סיסי שליה
-
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
אסטרון
-
טמפון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...