פורום סקירת מערכות - עמוד 62
נעשה כמיטב יכולתנו לתת מענה מהיר, עד 72 שעות, תודה על סבלנותכן

-
עובר עם כליה אחת
yn1977 15/06/2015 | 07:38הי, אנחנו בשבוע 15 של ההריון, ביצענו סקירה מוקדמת והרופא אמר שיש לתינוקת רק כליה אחת. כמה שהוא חיפש לא מצא. עוד אמר שלכליה השניה אגן מורחב - 4.1 מ"מ במקום 3 שאמור להיות בשלב הזה. מיד המליץ ללכת לייעוץ גנטי, לסקירה מכוונת יחד עם ייעוץ של נורפולוג בבי"ח, ובדיקת מי שפיר. קבענו את כל התורים האלה לשבועיים הקרובים. מישהו נתקל בתופעה הזו? המשכתם את ההריון? מה הסיכונים בלחיות עם כליה אחת? הבנו שבגלל שזו בת יש עוד סיכונים. אודה לכל תשובה בנושא תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כלייה אחת
פרופ' ירון צלאל 15/06/2015 | 07:50ממצא של כלייה אחת הוא שכיח וקיים ב-1:500-1:600 הריונות. הפרוגנוזה תלויה בתקינות הכלייה השנייה וכמות מי השפיר. לכן צריך לעקוב אחר הכלייה ומי השפיר עוד 2-3 שב ולהתייעץ שנית. ככ לשים לב בסקירות לעמוד שדרה מעיים וכוהוסף תגובה
-
-
Csp לא הודגם
איציק 10/06/2015 | 19:38שלום רב אשתי בשבוע 22+2 בסקירה מאוחרת לא נצפה csp. העובר במצג ראש (האם יש קשר) יתר האיברים הודגמו ונמצאו תקינים. המליצו לנו על סקירה מכוונת ולאחר מכן לשקול mri. האם יש סיבה לדאגה ומה המשמעות של csp? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CSP
פרופ' יגאל וולמן 12/06/2015 | 23:32הקבום ספטום פלוצידום לא נצפה באחד ממספר מצבים כאשר בחלקם קשורים לפתולוגיות במח . מאחר והסקיררה עצמה היתה תקינה רוב הסיכויים שהכל בסדר בתנאי כמובן שהודם הקופרוס קלוזום כולו , ומהודגמה הקיאזמה האופטית שזו ההצטלבות של עצבי הראיה במח עליכם לבצע סקירה מכוונת למח כדי לודא שאכן מבנה המח תקיןהוסף תגובה
-
-
מכה בבטן בהריון
בהריון 10/06/2015 | 12:17שלום, אני בחודש שביעי - עובר אחד, בת 29. קיבלתי מכה בבטן עקב נפילה. אמנם לא נפלתי רק על הבטן, והמכה קצת נבלמה עם הברך והיד, אבל עדיין הבטן חטפה מכה (למרות שאין סימן). אחרי הנפילה ניגשנו מיד למיון, היינו שם מעל 10 שעות שבהם רצו לוודא שאין פעילות רחמית לקראת לידה מוקדמת, אין הפרדות שילייה, אין דימומים, ושהעובר מרגיש טוב, נושם כמו שצריך (הייתי צמודה למוניטור הרבה שעות), זז כמו שצריך ושהאולטרסאונד נראה תקין. הכל היה תקין. היום - שבוע אחרי המקרה - העובר עדיין זז ובועט כמו שצריך במהלך היום, והתנועות חזקות וטובות. האם עדיין יש ממה לדאוג? מדוע ביקשו מאיתנו לבדוק שלא יהיו קרישי דם במוח? הבנו שזה פרוטוקול קבוע אחרי חבלה בבטן בהריון, אבל עדיין זה מאוד מדאיג.. מה הסיכוי לבעיה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכה בבטן
פרופ' ירון צלאל 10/06/2015 | 14:37רוב הסיכויים שאין סיבה לדאגה. בדיקת חדרי המח זו רוטינה שצריכה להתבצע כשבוע לאחר הארועהוסף תגובה
-
-
פרופיל בסקירת מערכות מאוחרת
אור 09/06/2015 | 14:10שלום.אני בשבוע 28. בסקירת מערכות מאוחרת לא הצליח הרופא לצפות בפרופיל הפנים של העובר בשל תנוחת העובר באותו הרגע.נאמר לי לחזור לביקה ביום אחר על מנת להשלים אך לא הצלחתי עד כה למצוא תור ונקבע לי תור לעוד שבועיים ואז כבר אהיה בשבוע 30. האם אפשר בשבוע 30 עוד לראות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרופיל
פרופ' יגאל וולמן 09/06/2015 | 19:56בדכ ניתן גם בשבוע 30 להדגים פרופיל לפעמים זה יותר קשההוסף תגובה
-
תשובה
אור 09/06/2015 | 14:36בסקירה המוקדמת הודגמה אך בשבוע 23 בסקירה השניה כלל לא ניתן היה לראותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה פרופיל
פרופ' ירון צלאל 09/06/2015 | 14:34אכן יש בעייה בשבועות אלה להדגים פרופיל כי לרוב העובר שוכב עם פניו כלפי מטה. אם יתמזל מזלך העובר ישכב בבדיקה הבאה בתנוחה מתאימה אך לא בטוח. האם לא הדגימו פרופיל בשבוע 15 ו-23 (סקירות קודמות)?הוסף תגובה
-
-
אגני כליה בולטים דו צדדית
אבי 05/06/2015 | 03:42שלום רב בבדיקת סקירת מערכות בשבוע 14+6 נמצא שאגני כליה בולטים דו צדדית אולם הרופא אמר שזה לא משמעותי ורק צריך להיות מודעים לכך. שאר הבדיקה הייתה תקינה. האם יש קשר לזה שנכנסנו להריון מ IVFּ + אקסי? האם זה מצריך מי שפיר? מה הסיכונים? ראיתי שיש מדידות לכך אך נראה לנו שהרופא כלל לא מדד את גודל הבליטה. מדוע? תודה רבה אביהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אין בעיה כספית , המון תודה, עזרת מאוד.
אבי 05/06/2015 | 18:31שבת שלוםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה וריפיי
פרופ' ירון צלאל 05/06/2015 | 07:02אין לכם את העלות או אין לכם בעייה עם העלות הכספית? אם אין בעייה תעשו אם יש הייתי מתייעץ עם יועץ גנטיהוסף תגובה
-
וריפיי
אבי 05/06/2015 | 06:08תודה רבה על תגובתך המהירה כמוכן, בהנחה שהבדיקה המרובעת יוצאת תקינה ואשתי סהכ בת 30 , האם אתה ממליץ לעשות בדיקת וריפיי? שואל בכלל האם הבדיקה ממולצת ופרט לנו מאחר וההפרייה הייתה עם אקסי. (אין לנו עם העלות הכספית של הבדיקה) שוב, תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה אגני כליה
פרופ' יגאל וולמן 05/06/2015 | 05:31אגני הכליה נמדדים משני טעמים באחד שכאשר הם מורחבים הם מהוים סמן חלש לבעיה כרומוזומלית והטעם השני שכרשר הם מגיעים ל10 ממ זה מצב המחייב בתייחסות לאחר הלידה אני מניח שהרופא הבודק התרשם שהאגנים אינם בקוטר הצריך התייחסות מההבט הגנטי ולכן המליץ מעקב בלבד אין כל קשר לדרך ההפריה בהצללההוסף תגובה
-
-
סקירת מערכות בתלת מימד או רגילה?
גילי 28/05/2015 | 10:48היי, אני מחפשת תשובה לשאלה ולא מוצאת תשובה מקצועית ונטולת אינטרסים - האם באמת יש צורך בסקירת מערכות בתלת מימד או שאפשר להסתפק בסקירת מערכות רגילה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תלת מימד
פרופ' ירון צלאל 28/05/2015 | 12:11מתפלא על השאלה ועל הסגנון ( נטולת פניות) הסקירה מבוצעת בדו מימד כולל אקו לב עובר. התלת מימד הוא תוספת שלעיתים משמש רק להדגמה טובה יותר ( פנים ידיים וכו) ולעיתים כלי עזר חשוב ( מומים למשל)הוסף תגובה
-
-
גדילת ראש עובר
עדי 26/05/2015 | 12:36האם קצב גדילת ראש עובר אמור להיות אחיד? בשבוע 23 ראש העובר היה קטן בשבוע מגיל ההריון בשבוע 27 היה קטן בשלושה ימים וכעת בשבוע 30, הראש גדול בארבע ימים. האם גדילה מואצת שכזו צריכה להדאיג? אני שואלת בעיקר כי הרקע המשפחתי שלי הוא שיש לי אח שנולד במשקל לידה נמוך ( 1600 גר' בשבוע 37) עם היקף ראש של 31 ס"מ ( האם זה נחשב למקרה של מאקרוצפליה?) וסובל כיום מאוטיזם ופיגור שכלי והתפתחותי (יחד עם שלל בעיות גופניות נוספות). עד כה כל הבדיקות שביצעתי תקינות, כולל סקירות מורחבות בשבוע 23 ובשבוע 30.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה על התגובה,
עדי 26/05/2015 | 17:47אני יודעת שפער של מספר ימים הוא חסר חשיבות ונחשב תקין, השאלה היא האם קצב הגדילה של היקף הראש לא מדאיג? הוא לא אמור לגדול בקצב אחיד? מהיקף ראש שהיה *קטן* בשבוע מגיל ההריון הוא גדל ונהיה *גדול* בארבע ימים מגיל ההריון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הקף ראש
פרופ' יגאל וולמן 26/05/2015 | 15:51פער של מספר ימים לכאן חסר משמעותהוסף תגובה
-
-
PMD בסקירת מערכות
שירה 18/05/2015 | 00:32פרופ' וולמן שלום, אני בשבוע 15+5. בתחילת ההיריון היו לי ערכי בטא גבוהים (כ-4000 בשבוע 4+5, כ-30,000 בשבוע 5+3, וכ-240,000 בשבוע 7+2). בבדיקות אולטראסאונד שנערכו על ידי מומחים בשבוע 8+6 ובשבוע 11+5 לא נמצאו עדויות למולה. עם זאת, לפני מספר ימים הייתי בסקירת מערכות ראשונה. המומחה ראה מספר איזורים ציסטיים מקומיים (לא בכל השלייה, רק באיזור מסוים - היו מספר "כיסים" בצבע שחור, בערך כ-8 כיסים קטנים). הוא אמר שמדובר בהיצרות מקומית של זרימה דרך וריד טבורי באיזור מסוים בשליה, ונוצרים כיסים מסביב לאיזור הזה. לדבריו, כיסים הם אלו שהעלו את ערכי הבטא. שאר השליה תקינה. גודל העובר תקין לחלוטין לשבוע שלו ובנוסף הוא בדק את הזרימות הטבוריות וגם הן תקינות. הוא נתן את האבחנה של Placental Mesenchymal Dysplasia - PMD. הוא כתב שמדובר ב-PMD מקומית. הוא אמר שמדובר במצב מאוד נדיר - רק 1 לכמה עשרות אלפים. אבל כרגע המלצתו היא רק לעקוב אחרי זה - לבדוק שוב את הבטא (בדקתי היום והיא 116,000, אני שבוע 15+5), ויותר חשוב - לערוך מעקבי גדילה אחר העובר פעם בחודש ולבדוק שהוא לא נהיה קטן יותר ויותר בגלל החסימה המקומית בשליה. לאחר מכן הלכתי וקראתי על PMD והבנתי כי מדובר בבעיה עם השלכות חמורות - סיכוי גבוה למוות ברחם (כ-10-40%) והאטה בגדילה, וכן סיכוי לסינדרום Beckwith Wiedermann. אשמח לשמוע האם ידוע לך על PMD, על ההשלכות שלה על העובר ומהן דרכי הטיפול והמעקב. האם יש צורך להיכנס למעקב היריון בסיכון? קראתי באחד מהמאמרים שלעיתים גם אם עושים מעקב גדילה העובר יכול למות בפתאומיות ולכן עדיף להיות במעקב של היריון בסיכון ואף לשקול אופציה לאשפוז. תודה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה pmd
פרופ' יגאל וולמן 20/05/2015 | 07:24כפי שהבנת מדובר בפתולוגיה די נדירה שללא ספק מכניסה אותך לקטגוריה של הריון בסיכון. צריך להמשיך לראות את מבנה השליה האם היא גדלה או לא ניטור קפדני של העובר וכדומה בהצלחההוסף תגובה
-
-
ציסטה בגומה האחורית
בהריון 13/05/2015 | 12:32שלום רב פרופסורים, אמנם שאלנו שאלות דומות בעבר, ואכן פנינו לייעוץ נוירולוגי (כפי שגם אתם המלצתם) אבל נשמח לקבל את תשובתכם לשאלות הבאות: משבוע 15, בסקירה הראשונה זיהו אצלנו ציסטה שעלולה להיות blake pouch cyst. בהמשך ביצענו סקירות בשבוע 18, שבוע 22, שבוע 26. בכל הסקירות כל חלקי הגוף היו תקינים (כולל בדיקת אקו לב מיוחדת שהייתה תקינה). בכל הסקירות המכוונות למוח כל חלקי המוח היו תקינים והתפתחו בהתאם לשבוע הרלוונטי. הממצא היחיד היה שהציסטה (שאומתה באמת כבלייק ציסטה) קצת מרימה את הוורמיס, אך הוורמיס תמיד נראה תקין לחלוטין. בדיקות גנטיות הכוללת קריוטיפ, צ'יפ גנטי, ובדיקות ספציפיות כמו דנדי ווקר, ווקר ורבורג ג'ולברט ועוד היו תקינות. בייעוץ נוירולוגי נאמר לנו שלציסטה זו אין משמעות, ויש להמשיך לעקוב אחר התפתחות תקינה של העובר והמוח. אנו אמורים לבצע עוד סקירות בהמשך ו MRI בשבוע 32. נשמח מאוד אם תענו לנו על שתי השאלות הבאות: 1. בהנחה והציסטה לא תעלם, אך בכל הבדיקות הבאות הכל יהיה תקין ולא ימצאו ממצאים - מה הסיכוי לעובר בריא? קרוב לסיכוי האוכלוסיה הנורמלית? 2. האם יש בדיקות / ייעוצים שכדאי לבצע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עש בלייק
פרופ' יגאל וולמן 20/05/2015 | 07:06במידה ואכן כל מהש כתבתם נכון רוב הסיכויים ללילוד בריא , יש לודא שאכן הצרבלום לא ניזוק ושאין כל מום נוסף במח דבר שניתן לאתר על ידי בדיקה נוירוסונגרפית בשבוע 32 ואצ אר איי מח בהצלחההוסף תגובה
-
-
ממצאים לא תקינים
ע 12/05/2015 | 10:58שלום, היום, במהלך סקירה מוקדמת בשבוע 15 התגלו הממצאים המדאיגים הבאים: ARSA DOUBLE SUPERIOR VENA CAVA ורק 2 כלי דם בטבור במקום 3 1. לא הצלחתי להבין מה זה DOUBLE SUPERIOR VENA CAVA 2. בהתחשב בשלושת הממצאים שכולם קשורים במערכת כלי הדם האם הסיכוי למום אכן כה גדול כפי שאני משערת כבר עכשיו? ברור לי שמומלץ לעשות בדיקת מי שפיר אך הייתי רוצה לדעת אם להכין את עצמי נפשית כבר מעכשיו לאפשרות סבירה שאצטרך לבצע הפלה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפסקת הריון
פרופ' יגאל וולמן 13/05/2015 | 09:06אני בדיעה שיש להשלים את הבירור לפני שמקבלים החלטה שאין ממנה דרך חזרה , כך גם את תהיי שלמה יותר עם כל החלטה שתקבלי בהצלחההוסף תגובה
-
בהמשך להודעתי הקודמת
ע 13/05/2015 | 09:02בהמשך להודעתי מאתמול, הייתי אצל רופא הנשים שלי שגם המליץ על המשך בירור, אני ובעלי מנסים להסתכל על העניין בצורה הכי פרקטית שניתן, האם עדיף לעשות הפלה בשלב הנוכחי (שבוע15) כשברור שיש פה 3 ממצאים שהסיכוי לכל אחד מהם בנפרד הוא עד אחוז ולשלושתם יחד סיכוי ממש ממש נמוך בלי שהדבר מצביע על בעיה, או למשוך זמן בבירורים של ייעוץ גנטי, אקו לב עוברי, ובדיקת מי שפיר שיקח מעל לחודש מה שיביא אותי למצב של הריון עוד יותר מתקדם, בו ישנה כבר בטן ומרגישים את בעיטות העובר ואז אני אגיע להפלה יותר קשה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה מנטלית. ברור לי שכל רופא יגיד לי להמשיך בירור כל עוד יש סיכוי לעובר בריא, וסליחה שאני מקשה עליך עם השאלה הזאת, אבל האם בהתחשב בסטטיסטיקה שנקלענו אליה שמעלה סיכוי סביר לבעיה לא עדיף לעשות הפלה בשלב זה של ההריון?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מספר מומים
פרופ' יגאל וולמן 12/05/2015 | 11:22בעיקרון כאשר מופיע יותר ממום יחיד בעובר אחד עולה הסיכון שמדבור בתיסמונת כלשהי , וריד הבוב עליון כפול נובע מכך שהקשת השמאלית לא עברה הצטמקות כפי שאמור לקרות , את אמורה לקבל ייעוץ גנטי ולהמשיך את הבירור. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
אנדומטריוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
חלבון עוברי
-
בדיקת Verifi
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
אי-פריון
-
אסטרון

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...פורוםאולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה
בפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה ניתן להתייעץ עם פרופ' ירון צלאל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אולטראסאונד מילדות וגניקולוגיה