פורום ניתוחי ריאות, בית חזה - עמוד 5

-
כאב צלעות או סחוס
שואל 19/09/2022 | 00:40שלום, אני אדם בגילאי ה30, בריא אבל עם תת משקל במשך שנים רבות. לפני 3 שבועות בעת מקלחת, התכופפתי הצידה לקחת סבון והרגשתי קליק כואב באזור הצלעות או הסחוס, בצידי הגוף, ממש באיזור המפגש בין הבטן לגב. מאז יש לי רגישות, כאבים וקליקים מוזרים באיזור כשאני עושה תנועות מסויימות או אפילו צוחק במצב שכיבה. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה לאחר 3 שבועות? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב בצלעות
ד"ר רונן גלילי 24/09/2022 | 00:31שלום, תחושות כאב מתאימות לחבל חזה קלה. יש צורך ליטול תרופות נוגדות כאב והזמן יעשה את שלו.ֿבב בברכה, ֿדר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
תפליט פלאורלי
יעקב 13/08/2022 | 23:09שלום ד"ר גלילי, אבא שלי בן 70 עבר ניתוח להוצאת תפליט פלאורלי בריאה השמאלי ע"י נקז לפני 3 שבועות שהיה קשור ככל הנראה לסיבוך של דלקת ריאות. הוא היה מאושפז 8 ימים. חשוב לציין שלפני כן הוא לא סבל מבעיות בריאותיות וסך הכל היה אדם בריא. הוא מתעייף ומתנשם מאוד מהר לאחר הליכה קצרה ועדיין לא חזר לתפקוד רגיל. מהו זמן ההחלמה הממוצע לאחר ניתוח כזה? האם כדאי לו לנסות לעשות ספורט בעצימות נמוכה למרות המצב כרגע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תפליט פלאורלי
ד"ר רונן גלילי 13/08/2022 | 23:19יעקב שלום, ראשית לא מדובר בניתוח כי אם בהליך של ניקוז נוזל באמצעות נקז. הבעיה היא לא ניקוז הנוזלים אלא מחלת הבסיס שהיא דלקת ריאות כפי שציינת. חלק משמעותי מההפרעה הנשימתית היא דלקת הריאות שברקמת הריאה ולה יש זמן החלמה של מספר שבועות. כמובן שיש צורך במעקב רפואי ע״י רופא ריאות או כירורג חזה באמצעות בדיקה גופנית, בדיקות דם, צילומי חזה ואף CT של בית החזה כ 6 שבועות לאחר האירוע. במטרה לעקוב אחר החלמת הריאה וכן ספיגת כל שאריות הנוזל ולודא אי הישנותו. פעילות גופנית יכולה להתבצע כמידת היכולת של המטופל ואף מומלצת. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
Ct אחרי ניתוח אונה בריאות
נעמה 03/07/2022 | 20:16אבי עבר לפני כשלושה שבועות ניתוח לכריתת אונה בריאה השמאלית עקב גידול ממאיר. היום עשה ct ריאות וראו תפליט בריאה השמאלית והתעבות של הדופן. האם יש לנו ממה לחשוש או שזהו מצב תקין של התאוששות הריאה לאחר הניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובה
נעמה 04/07/2022 | 09:01תודה על המענה ד״ר, אין סימפטומים נוספים. בוצע סיטי נוסף לאחר הניתוח כי הוא הולך לביקורת אצל הרופא המנתח וזה מה שביקשו ממנו להביא.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה Ct אחרי ניתוח אונה בריאות
ד"ר רונן גלילי 03/07/2022 | 22:33נעמה שלום, בטווח זמן כה קרוב לניתוח נראה כי מדובר בשינויים תגובתיים לניתוח וללא משמעות קלינית. השאלה אם ישנם סימפטומים או תופעות נוספות? מדוע אם כן בוצעה בדיקת CT כה סמוך לניתוח? רצוי להתייעץ ברופא המנתח. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
המשל
נעמה 03/07/2022 | 20:19חשוב לציין שפט סיטי שעשה לפני הניתוח תקין כלומר אין גרורות, ולפי הדוח הפתולוגי מהניתוח הבלוטות גם נקיותהוסף תגובה
-
-
כאב ורגישות למגע בסטרנום ובקסיפואיד
ישראל 29/06/2022 | 00:32שלום בשנות הארבעים מזה שנים שיש לי רגישות למגע בקסיפואיד, לפעמים גם כואב בלי קשר למגע. הקסיפואיד עצמו נראה לי בולט. למעשה גם בחלק היותר עליון (בסטרנום) יש רגישות. לפעמים גם כאב מדדי דלקת תקינים, אין דלקת פרקים. מאחר ולפעמים יש כאב חזה בגלל זה, אני לא פעם מוצא עצמי בדילמה אם מדובר במשהו אחר מאשר הכאב בסטרנום. לפני כמה חודשים פניתי למוקד רפואי ובוצע בירור לשלול אירוע לבבי, והאבחנה היתה דלקת בסטרנום. לפני כ-10 שנים ביצעתי מיפוי עצמות שלפי הפענוח הכתוב היה כתוב שהוא בגדר התקין וללא מממצאים פתולוגים. מה יכול להיות הסיבה לרגישות, לכאבים, לנפיחות של הקסיפואיד, לנטיה למה שנראה כמו דלקת? האם נדרש בירור נוסף? ואיך מתייחסים לכאבים בחזה בממצב כזה? ולאיזה תחום רפואי זה שייך? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב ורגישות למגע בסטרנום ובקסיפואיד
ד"ר רונן גלילי 29/06/2022 | 12:57ישראל שלום, כאבים באיזור הקסיפואיד יכולים להגרם ממנח קדמי של העצם כמצב מולד ולעיתים מתפתחת דלקת מקומית. אין טיפול מיוחד למעט טיפול בתרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות כדוגמת איבופן ואדוויל. ניתן לבצע הסרה ניתוחית של הקסיפואיד אך זהו לא הליך מקובל לטיפול בבעיה זו. אפשר להבדק ע״י כירורג חזה שזה בתחום העיסוק 0fnu akh(/ בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
שבר בצלע 11
ערן 19/06/2022 | 22:20בן 34 סובל מכאבי גב עליון קרוב לשנה, (שבר בצלע 11 שלא מחלים טוב שאובחן ברנטגן) בנוסף קיים כאב במגע במרכז החזה העליון. כירורג חזה הפנה אותי לעשות בדיקת סיטי. אני לא ממש מעוניין לבצע את הבדיקה כי אני חושש מההשלכות שלה והחומר ניגוד. האם בדיקת mri יכולה להתאים גם לאיזור הזה? האם בדיקת סיטי של בית החזה טובה גם לראות את הגב העליון? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שבר בצלע
ד"ר רונן גלילי 19/06/2022 | 22:30שלום, לא נראה שיש קשר בין כאבי הגב לשבר בצלע שמיקומה תחתון ולא בגב עליון. מבחינת שבר בצלע - לבדיקת CT חזה אין כל משמעות. לא ישנה שום דבר מבחינת טיפול היות ורק נותנים טיפול נגד כאבים. מבחינת כאבי גב ממליץ להתייעץ עם אורטופד לגבי בדיקת הדימות הנדרשת אם בכלל. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
ציור אינטרסטיציאלי מוגבר בחלקים קדמיים של הריאות
מטופלת 15/06/2022 | 12:07שלום לרופא, בבדיקת MRE בטן נכתב המושג הנ"ל. אין לי שיעול, ולא קוצר נשימה ולא חום.בת 60 במה מדובר בבקשה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציור אינטרסטיציאלי מוגבר בחלקים קדמיים של הריאות
ד"ר רונן גלילי 19/06/2022 | 22:26שלום, קרוב לודאי ללא משמעות קלינית. יש לפנות לייעוץ רופא ריאות. זהו פורום לניתוחי בית חזה. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
תסמונת החלקה של הצלע
מיכל 28/02/2022 | 19:24היי, אני בת 24, לפני חודשיים היה לי שפעת קשה, השתעלתי המון (עם אסטמה ברקע) והתחלתי להרגיש כאב בצלע שממש מתחת לחזה בצד ימין מקדימה. ביום אחד בבום הכאב הפך לבלתי נסבל, לא יכלתי לנשום או לזוז מרוב כאב. התייעצתי עם הכירופרקט שאצלו אני מטופלת עם בעיה אחרת והוא הרגיש לי את הצלעות. תוך שתי דקות הוא אמר לי שיש לי משהו שנקרא slipping rib syndrome. הוא אמר לי שכנראה אחת הצלעות שלי התנתקה מהסחוס ושהיא משוחררת לי. הציע לנסות לנוח בתקווה שיעבור. מאז עברו חודשיים, במהלך התקופה הזו הכאבים רק החמירו, מלווים בתחושה של קליק כל פעם שיש החמרה והקליק הזה, שמרגיש כאילו הצלע פשוט יוצאת מהמקום, זה כאב שמשתק לי את כל הגוף. הגוף שלי מרוב חשש מהכאב הפסיק לייצר התעטשויות ואני סובלת הרבה מעצירות כי כואב לי להתאמץ. במהלך התקופה הזו הייתי במיון שבו עשו לי 4 צילומי רנטגן, כולם תקינים. אחר כך מיפוי עצמות שהראה קליטה בצלע מספר שבע מימין ממש ליד החיבור של הסחוס. אבל בגלל שלא רואים שם את הסחוס אי אפשר להבין אם זה התנקות של הצלע או שבר וישר הולכים על האופציה של שבר. הבעיה היא- שכמעט אף אחד לא מכיר את התופעה הזאת… יוצא לי להגיד לרןפא שאני מרגישה את הצלע יוצאת מהמקום ושיש לי קליק שמשתק לי את כל הגוף מרוב כאב ושאני חושבת שזה לא שבר ומסתכלים עליי כאילו נפלתי מהירח. ישר הולכים לתשובה הקלה - "יש לך שבר". אני כבר חודשיים לא יכולה לעבוד, לא יכולה לישון על מיטה (הכאב מקרין לי לגב) לא יכולה לעמוד ליותר מידי זמן או ללכת ברגל. זה מחמיר בכל תזוזה, בנשימה בשיעול בהרמת ידיים בהפעלת שרירי הבטן ובגדול יותר לי תחושת אי נוחות וסוג של לחץ על כל האיזור. קראתי עשרות מחקרים באינטרנט על התסמונת הזו- כל התסמינים מתאימים למה שאני מרגישה, גם המיקום, הכל. הדבר היחיד הוא שאני לא מצליחה למצוא רופא שידע להגיד לי איך מאבחנים בוודאות אם מדובר בזה. בבקשה תעזרו לי, אני רק רוצה לפתור את זה ושסוף סוף ייאבחנו את זה. יש דרך לאבחן ספציפית את התסמונת הזו? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תסמונת החלקה של הצלע
ד"ר רונן גלילי 06/03/2022 | 01:21מיכל שלום, התסמונת מתוארת בדיווחים בספרות. אין דרך מיוחדת לאתר ולאבחן למעט בבדיקה גופנית ובהתאם לסיפור המקרה. בכל מקרה קיים טיפול ניתוחי לקיבוע הצלע ״המחליקה״ לצלע שמעליה או לחילופין לכרות את הצלע. יש לזכור שניתוחים כאלו יכולים להביא לכאב ממושך גם לאחר הניתו כך שלא בטוח שמומלץ לבצע התערבות ניתוחית. במידה ותרצי המשך בירור או בדיקה יש לתאם פגישת ייעוץ. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
ממצאים בבדיקת סי טי
יקי 20/02/2022 | 19:34עברתי סי טי, להלן הממצא: הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגוד. בבסיס הראה השמאלית ממצא נודולרי עם גבולות לא סדירם וברנכוגרם אויר בתוכו בקוטר 9X14 מ"מ. האם מדובר בגידול ממאיר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצאים בבדיקת CT
ד"ר רונן גלילי 22/02/2022 | 00:55יקי שלום קשה מאוד להתייחס לנתונים שמסרת ללא שיחה איתך ובחינת צילומי ה CT. הממצא יכול להתאים לתהליך זיהומי אך גם יתכן תהליך גידולי ממאיר. ממליץ לתאם ייעוץ איתי או לקבוע בהקדם התייעצות עם רופא מומחה למחלות ריאה או כירורג חזה אחר. בברכה דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
פענוח ממצאים לאחר בדיקת ברונכוסקופיה
ליאת אנצל 20/02/2022 | 16:36להמשך בירור ירידה במשקל ב4 חודשים אחרונים כ 11 ק"ג ותלונות על שיעול בוצע צילום חזה אשר הדגים הצללות באונה עליונה דו"צ בחמרה לעומת צילומים קודמים, בהמשך בוצע CT חזה אשר הדגים GGO מפוזרים בשתי הריאות ותהליך תוס מקום במידיאסטינום קדמי בנוסף לבלוטות מוגדלות בשערי הריאה. בדיקת דם ל HCGB & FETOPROTEIN ALPHA בטווח התקין מצרפת תשובה מהביופסיה - Morphology hematol. נראו תאים T HELPER LYM CD4% 70.0 % T SUPPRESSOR CD8 % 21 % T LYMPH CD5% 95 % B LYM CD19 % 3.00 % CLL CD19 - CD5 % <1 B LYMPH CD20% 3.0 % KAPPA % 2 % LAMBDA% 1 % B LYMPH CD23% 1 % B LYMPH FMC7% <1 CALLA CD10% <1 HLA DR % 3 % CD 43% <1 תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצאים לאחר בדיקת ברונכוסקופיה
ד"ר רונן גלילי 22/02/2022 | 00:51ליאת שלום קשה מאוד להתייחס לנתונים שמסרת ללא שיחה איתך ובחינת צילומי ה CT עצמם. קיימות מספר אבחנות אפשריות, מתהליכים זיהומיים ועד תהליכים גידוליים. תוכלי לתאם ייעוץ איתי או קבעי התייעצות עם רופא מומחה למלות ריאה או כירורג חזה אחר. בברכה דר׳ גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מחלות שרירי הנשימה
-
בית חזה קמור
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
דיקור כפורת הלב
-
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
תוספתן
-
אקוגרפיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר