פורום ניתוחי ריאות, בית חזה - עמוד 3

-
סיטי אנגיוגרפיה של עורקי הריאות
קרן 16/05/2024 | 18:59בת 24 בריאה בלי מחלות רקע עשיתי סיטי אנגיוגרפיה של עורקי הריאות כי הרופא רצה לשלול תסחיף האם כמות הקרינה שנחשפתי (לפי משרד הבריאות 15 msv כ750 צילומים רגילים) מעלה את הסיכון שלי לפתח סרטן ריאות/שד או כל סוג אחר של סרטן בעתיד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיטי אנגיוגרפיה של עורקי הריאות
ד"ר רונן גלילי 18/05/2024 | 22:13קרן שלוםֿ אני לא מכיר מידע על השפעה של בדיקת CT אחת על סיכון למחלות ממאירות. למיטב ידיעתי אין לכך שום משמעות. מציע לך לא להטריד את עצמך בנושא זה, ממש זניח. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
Ct חזה
אלי 13/05/2024 | 22:03היי לאחר ct חזה בעקבות דקירות בבית החזה הממצאים הראו 1. הסרעפת מימין מעט מורמת 2. הצללות עדינות אטלקטטיות ב RML ומעל הסרעפת. שאר הממצאים תקינים ב ct . מה אומרים שני הסעיפים האלה ? האם יש ממה לחשוש? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CT חזה
ד"ר רונן גלילי 14/05/2024 | 20:33אלי שלום, אלו ממצאים לא משמעותיים. רצוי כמובן לבחון את צילומי ההדמייה עצמם אבל על סמך הפיענוח שציטטת לא נראים ממצאים בעלי משמעות קלינית. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
מיינסטניה גרביס
חיים 13/05/2024 | 18:36שלום ד''ר אבא שלי אדם מבוגר מעל 90 אובחן שיש לו מיינסטניה גרביס העפעפיים צנחו לו וזוקפי הצוואר גם חלשו , הנוירולוג נתן לו מסטינון ניכר שיפור בעפעפיים בצוואר עדיין לא משש , נקבע תור לct חזה שאלתי היא : האם כדאי להתחיל בתהליך ? אני הבנתי שבדרך כלל בגיל מבוגר לא אמור להיות גידול בתימוס וגם אם יש אז זה שפיר , וגם מי שהוציאו לו את הגידול לא תמיד נעלמו התסמינים של המחלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מיאסתניה גרביס
ד"ר רונן גלילי 14/05/2024 | 20:05חיים שלום, במצב של מיאסתניה בהחלט מקובל לבצע הדמייה CT של בית החזה בחיפוש אחר תהליך של תימומה או בלוטת תימוס מוגדלת. באופן כללי כריתת בלוטת התימוס יכולה לשפר בכ 40% מהמטופלים עם מיאסתניה את הסיפטומים ולהקטין את הצורך בטיפול התרופתי. כיוון שמדובר בהליך ניתוחי בהרדמה כללית, ואיני מכיר את המצבים הרפואיים הנוספים של אביך, יש לקחת בחשבון את הסיכון הניתוחי לנוכח הגיל. בד״כ ניתן לשלוט על המחלה בצורה טובה באמצעות מסתינון, גם אם צריך במינון גבוה יותר. כמו כן ניתן להוסיף טיפול זמני / קבוע בסטרואידים. אני בטוח שהנוירולוג מכיר את הטיפולים הללו. המלצתי, במגבלות המידע בהתכתבות זו, היא לבצע CT, אין בזה שום סיכון. לגבי ניתוח - לשקול היטב לפני החלטה. בברכת בריאות, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
סיטי ריאות אחרי כריתת אונה שמאל בריאה
הדס 02/05/2024 | 11:32היי אמא שלי עברה סיטי שגרתי שעושה כל חצי שנה חשוב לי לציין שעברה ב2019 כריתת אונה בגלל קשרית מוגדלת מאז היא רק במעקבים של סיטי וברוך ה׳ עד עכשיו הכל היה בסדר בסיטי האחרון והעדכני כתבו שאין שינויים משמעותיים אבל שיש שינויים פיברוטים ואמפיזמטוטים בשתי הריאות זה משהו שלא היה כתוב בשום סיטי לפני האם יש סיבה לדאגה? אני לא מפסיקה לבכות בבקשה תגיד לי מה הכיון של התשובה הזאת כמובן שהיא תמשיך מעקבים וקבעה תור לרופא ריאות אבל עד שהתור יגיע אני מרגישה שאני ממש בלחץ תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיטי ריאות אחרי כריתת אונה שמאל בריאה
ד"ר רונן גלילי 05/05/2024 | 20:59הדס שלום, השינויים המצויינים בתשובה הינם שינויים כרוניים (עם הגיל, עישון בעבר ועוד) . אין להם משמעות מבחינת ממצאים מדאיגים או חשודים לסרטן. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
סי טי חזה
ויקטוריה 16/04/2024 | 14:57במעבר חזה/בטן: אדרנלים שומרים על גודלם וצורתם. - נגע ציסטי באונה ימנית של הכבד בקוטר כ-8 מ"מ - לקורלציה עם US . - אבן בגביע אמצעי של כליה שמאלית בקוטר כ-3 מ"מ. - בחלון לעצמות שינויים דגנרטיביים קלים לאורך עמ"ש. לסיכום: - מלאות כמתוארת מדיאסטינום קידמי עליון - היפרפלזיה של התימוס? תימומה?לקורלציה קלינית ומעבדתית. - שינויים ברינכיאקטטיים קלים על פני שתי הראיות. - שאר הבדיקה כמפורט בגוף הטקסט ולהתייחסות של הרופא המטפל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סי טי חזה
ד"ר רונן גלילי 05/05/2024 | 20:56שלום, יש צורך לראות את הצילומים עצמם בכדי לחוות דעה על הממצא המתואר והאם בעל משמעות או צורך בטיפול לכריתתו. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי בדיקת ct (לת)
יואב 08/02/2024 | 16:18שלום דוקטור נכבד עברתי בדיקת ct low dose מכוונת לצוואר ולבית החזה, האם סריקה כוללת גם את בתי השחי ? ואת השכמה ? מכיוון שאני סובל מכאבים חזקים באזורים האלה ופיענוח לא היה רשום כלום לגבי האישורים הללו ושאלה נוספת ברשותך הם הגיוני שהבדיקה נערכה פחות מ2 דקות ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מחלת ריאות אנטרצטיאלית
עליזה 11/01/2024 | 11:27שלום, רציתי לכתוב בפורום של מחלות ריאות כרוניות אך הוא סגור לפניות חדשות וכתוב שם שיש לכתוב בפורומים האחרים, אז זה נראה לי הכי קרוב מבחינה תכנית. אני בת 77. חליתי במחלת ריאות אנטרצטיאלית שמתבטאת בקושי נשימתי לאחר כל מאמץ קל. הרופאים אומרים שהמחלה נגרמה עקב שימוש ארוך טווח במקרודנטין - אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בדרכי השתן. אני מטופלת עם סטרואידים אך ללא שיפור כבר כמה חודשים, מוטרדת מאד ומחכה לשיפור שלא מגיע. אשמח לשמוע האם התופעה מוכרת ואולי לשמוע גם מניסיון אישי. האם הטיפול התרופתי מתאים? האם זה הפיך? כמה זמן זה אמור לקחת? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחלת ריאות אנטרצטיאלית
ד"ר רונן גלילי 13/01/2024 | 22:51עליזה שלום , שאלתך קשורה למומחים בתחום מחלות הריאה. זהו פורום כירורגי לניתוחי ריאות ולכן אין באפשרותי לענות, מה גם ששאלתך תלוייה במגוון רחב של גורמים ולכן מציע לך להתייעץ אישית עם רופא ריאות מומחה ולא באמצעות פורומים באינטרנט. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
בחילות חזקות לאחר הניתוח
צביה 01/09/2023 | 07:27איך אני יכולה להקל על הבחילות והכאבים שיש ל בצד הימין הצהמנותח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בחילות חזקות לאחר הניתוח
ד"ר רונן גלילי 20/09/2023 | 12:37צביה שלום, בחילות לא אמורות להופיע לאחר ניתוח. אם מופיעות הן בדרך כלל תופעת לוואי של תרופות נרקוטיות לטיפול בכאב (כמו אוקסיקודון, טרמדול). יש להפסיק טיפול זה ולטפל בתרופות כמו נורופן / אדוויל /רוקסט פלוס / איבופן אם הבחילות ממשיכות יש לפנות לבירור רפואי. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
תוצאת ct ציסטה במדיאסטינום קידמי
בתיה 28/06/2023 | 20:01שלום רב, בסריקה טומוגרפיה חזה בטן אגן הודגמה אצלי ציסטה בקוטר 18 מ״מ במדיאסטינום קידמי . אודה לקבלת הסבר .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאת ct ציסטה במדיאסטינום קידמי
ד"ר רונן גלילי 01/07/2023 | 02:14בתיה שלום, קשה להתייחס ללא צפייה בצילומי הבדיקה עצמם. באופן כללי ציסטה במדיאסטינום הקדמי היא ממצא הקיים בקדמת החזה, בתווך בין עצם החזה ללב ולכלי הדם הגדולים. הממצא יכול להיות שפיר אך גם יכול להיות תהליך גידולי מסוג תימומה שנדרשת כריתה ניתוחית. יש להעריץ את גודל הממצא, גיל המטופל וכאמור לבחון את הצילומים עצמם. תוכלי לפנות אלי לקביעת התייעצות או להוועץ בכירורג חזה אחר. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
ציסטה בפריקרד?
דנה 10/05/2023 | 20:40בסיטי נמצאה לי מזה מס שנים ציסטה בגודל 9 ס"מ בפריקרד באקו לא רואים אותה,האם זה יכול להיות בריאה? הובנתי לcmri שזה רק ללב. האם בcmri יראו אותה אם היא בריאה או בפריקרד? ומה הטיפול אם היא בריאה. יש לי קוצר אבל לא יודעת אם זה מממנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה בפריקרד
ד"ר רונן גלילי 11/05/2023 | 00:44דנה שלום, ציסטה פריקרדיאלית לעיתים לא נראית בבירור באקו לב אלא רק בבדיקות CT או MRI בדרך כלל אינן גורמות לסימפטומים או הפרעה נשימתית ואינן מחייבות התערבות כלשהי. בכל מקרה על מנת למקד את הייעוץ באשר לממצא ולהמלצה לגבי צורך בטיפול יש לבחון את ההדמיות עצמן. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מורסה בריאה
-
לימפאנגיוליומיומטוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דיקור כפורת הלב
-
ניתוח מעקף עורק כלילי
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אמתחת (בורסה)
-
אסיסטולה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר