פורום אטופיק דרמטיטיס מבוגרים וילדים - עמוד 4

-
אטופיק
מאור 06/02/2022 | 13:49שלום רציתי לשאול, אני בן 22, יש אטופיק דרמטיטיס רק באזור האשכים והפרינאום ולאחר טיפול בסטרואידים ובפרוטופיק 0.03 לכמה שבועות התחלתי טיפול מניעתי פעמיים בשבוע בפרוטופיק שאיתו אני כבר שנה. רציתי לשאול לגבי סטקוויס, האם היא בטוחה יותר בשימוש ארוך, והאם כדאי לעבור אליה אם גם היא תמנע חזרה של האטופיק. האם יש חשש לשימוש בפרוטופיק להרבה זמן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סטקוויס
ד"ר רמית מעוז-סגל 06/02/2022 | 17:39סטקוויס הנה יחסית חדשה ולכן אין עבודות על שימוש ממושך. מינון הפרוטופיק שאתה משתמש בו הנו נמוך(ריכוז נמוך וגם פעמיים בשבוע) בכל זאת, אני ממליצה להתייעץ עם הרופא שרשם לה טיפול זה לגבי שימוש ארוך טווחהוסף תגובה
-
-
קרם epiceram
רננה 01/02/2022 | 10:00היי, תינוק בן 5 חודשים עם התפרצות ברוב חלקי הגוף. טופל באפלומיצין והמצב נרגע אבל ברגע שמפסיקים זה חוזר ואף מחמיר. קרם אפיסרם יכול לטפל בגירוי? מה בדיוק מטרת הקרם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אפיסרם
ד"ר רמית מעוז-סגל 01/02/2022 | 18:28זהו קרם טוב מאד שנועד למעשה לשמור על הלחות של העור אני ממליצה כקרם לחות למרוח פעם ביום \במידה ואין שיפור כנראה שצריך יותר טיפול באקזמההוסף תגובה
-
-
טיפוח עור הפנים בלי להגיע להתפרצות של האטופיק
שוש 12/01/2022 | 06:04שלום רב אני בת 34 סבלתי לפני כשנה מהתפרצות אטופיק סביב העיניים כל האזור היה מגורה נפוח ואדום כמו כן בצואר גרד קשה לאחר לקיחת אלוקום ופרוטופיק הכל חלף היום התחלתי להשתמש עם תכשיר ניקוי חדש לפנים סרום חדש וקרם לחות חדש שהומלצו על ידי קוסמטיקאית לאחר שהבהרתי לה את הבעיה שלי כמה שעות לאחר מכן התחילו לי שוב התופעות של אטופיק מסביב לעיניים ובצואר אני כל כך רוצה לטפח את עור הפנים ולשמור עליו הבעיה שאני לא ממש יודעת עם אלו תכשירים להשתמש בשגרה היומיומית אודה מאד לעזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרם עיניים
ד"ר רמית מעוז-סגל 12/01/2022 | 12:18כדאי להגיע לייעוץ ייתכן ומדובר בתגובה אלרגית לקרם עינים ניתן להשליםתבחינים מיוחדים לבעייה זו. בברכההוסף תגובה
-
-
גרד ויובש מתמשך באצבע היד
יוני 04/10/2021 | 23:19שלום כבר כמה שנים שאני סובל מגרד ויובש ב"אצבע" יד ימין, באזור האמצעי של האצבע בצד החיצוני (העליון) וכן בצד (הפונה החוצה) באותו המקום. הייתי בעבר אצל רופא עור, ניסיתי משחות סטרואידים שעזר בצורה מוגבלת אך מיד חזר לאחר הפסקת השימוש, אני משתמש הרבה בקרמים ומשחות ידיים, זה קצת מקל אבל בצורה מוגבלת וחוזר שוב ושוב. זה גורם לי לסבל, לגירודים, לפעמים גם לחתכים באזור. מה יכולה להיות הבעיה? ולמה זה קורה רק באצבע אחת? יש משהו שאפשר לבדוק בכדי לזהות מה הבעיה? יש פתרון לזה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיה ממגע
ד"ר רמית מעוז-סגל 05/10/2021 | 13:39נשמע טיפוסי ל- CONTACT DERMATITIS - ייתכן שישי מגע דוקא באותה אצבע עם חומר שגורם לתגובה עורית ממוקמת.הוסף תגובה
-
-
שמן קיק לקרקפת ואלרגיה
מיכל 24/10/2017 | 20:47שלום עקב נשירת שיער עיסיתי את הקרקפת בשמן קיק ואחרי חצי שעה חפפתי בשמפו טבעי היפואלרגי של דר ראב. זה היה בבוקר . בשעות אחר הצהריים התחילו לי צריבות חזקות בקרקפת ונשירה התגברה וכן הקרקפת אדומה. זה היה אתמול. היום הצריבות פחתו אבל יש לי גירודים בקרקפת מידי פעם והקרקפת אדומה. לציין שזה פעם ראשונה שאני משתמשת בשמן קיק ובשמפו הזה. לא יודעת מה לעשות? האם זה יעבור לבד? מה קרה לי? תודה על תשובה מהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גרד
ד"ר רמית מעוז-סגל 29/08/2021 | 17:54אלרגולוג מומחההוסף תגובה
-
גרד בכול הגוף
Benny Arav 27/08/2021 | 18:06השאלה שלך מי יכול כול לאבחן מה שיש לי למי לפנות זה השאלה שליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תפרחת
ד"ר רמית מעוז-סגל 27/08/2021 | 09:50מה השאלה?הוסף תגובה
-
גירודים בכוןל הגוף
Benny Arav 27/08/2021 | 00:48בן 73 אחרי חיסון שני התחילו גירודים חזקים בכול הגוף כולל בקרקפת ובכפות הידיים ישן 3 שעות ביום מקבל פוטוטרפיה 3 פעמים בשבוע לא עוזר היתי אצל 3 רופאי עור כול אחד מאבחן משהו אחרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה שמן קיק
ד"ר רמית מעוז-סגל 19/08/2021 | 11:55מה השאלה?הוסף תגובה
-
שמן קיק
מה לעשות קוראים לי הודיה 18/08/2021 | 03:35רציתי לשאול אם יש לי רגירודים בראש משמן קיק וזה גורם לפריחה מתפשטטת מאחורי האוזנים צוואר גב עליון עינייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה תגובה אלרגית
ד"ר רמית מעוז-סגל 25/10/2017 | 11:26שלום, מה שאת מתארת מתאים לתגובה אלרגית לאחד התכשירים שהשתמשת בהם! ניתן לבצע בירור מתאים במרפאת האלרגיה על מנת שתדעי באלו תכשירים להשתמש בעתיד בברכההוסף תגובה
-
-
משחות לאטופיק וסרטן
עדי 29/07/2021 | 21:58שלום דר. בני בן 5 וסובל בשנה האחרונה מאטופיק..לכל אורך הרגליים ובהתפרצות האחרונה זה היה גם בכל הבטן. קיבל 3 ימי אלוקום לרגליים ו5 ימי בטקרוטן G לבטן..שהעלימו את זה לחלוטין..ועכשיו אנחנו ב 3 שבועות של פרוטופיק על בסיס יומי על כל הבטן ולאורך על הרגליים. שתי שאלות בבקשה: 1. הוא מקבל טיפול יחסית חזק ועל מקומות ממש גדולים בגוף-כל הבטן והרגליים..וקראתי שפרוטופיק נקשר למחלות סרטן(לימפומה) .. זה נאד מלחיץ. האם טיפול כמתואר מעלה)שילוב של 3 משחות על בסיס יומי לאורך חודש במטבר) יכול לגרום לסרטן או שמא מדובר בילדים שמקבלים טיפולים חוזרים ונשנים כאלו לאורך שנים? 2. האם הטיפול ההומופאתי יכול לתת מענה תמידי למצב קשוח כזה? אני ממש מודאגת מהקשר של הטיפול לסרטן ומהעובדה שאני פשוט לא רואה איך זה אי פעם יעבור לו. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לימפומה
ד"ר רמית מעוז-סגל 10/08/2021 | 10:55נא לתאם יעוץ במרפאה לקבלת הסבר מפורטהוסף תגובה
-
כמענה לתשובתך
עדי 31/07/2021 | 12:41רופא העור טוען שלא היה ולא נברא שפרוטופיק יכול לגרום לסרטן לימפומה..על אף שאני קוראת זאת בספרות המקצועי ואפילו בעלון..לכן פניתי לפורום להבין האם זה נכון? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה פרוטופיק
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/07/2021 | 12:04נא להגיע לייעוץ במרפאה או להוועץ עם הרופא הטפל שלכם לקבלת הסבר על כל שאלותיךהוסף תגובה
-
-
משחות לטיפול באטופיק
נדיה אלול 02/08/2021 | 14:18שלום ותודה על הפורום. אשמח לדעת מהם הסיכונים בטווח הקצר והארוך לשימוש בתרופות הבאות 1. אלוקום/בטקרוטן(סטרואידים) 2. פרוטופיק/אלידל(טיפול משמר) הכוונה היא מדוע השימוש בהם מוגבל מבחינת זמן ואיזורי מריחה נרחבים, האם משפיעים על מערכת החיסון? האם יכולים לגרום לנזק לילדים וכו? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול
ד"ר רמית מעוז-סגל 03/08/2021 | 07:54בעקרון זה תלוי בשטח מריחה/ תדירות/ חלופות אחרות לטיפול במידה וקיימות. נא להגיע לייעוץ במרפאההוסף תגובה
-
-
משחת אלוקום ודיכוי אדרנלי
יעל 31/07/2021 | 00:08שלום, אני עם אסתמה קשה ולוקחת 320 סימביקורט 2 שאיפות פעמיים ביום. יש גם אורטיקריה כרונית ואסתמה של העור. לוקחת 4 אריוס. רופא העור אמר לי שאפשר לשים אלוקום שבוע כן שבוע לא. אני רק אולי לא הבנתי נכון. האם באמת ניתן ככה במשך שנים למרוח שבוע כן שבוע לא? האם אין סיכוי שזה יגרום לדיכוי אדרנלי? יש הערכה בערך כמה מ"ג פרדניזון יש במריחה של גב כפות הידיים והשפה התחתונה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלוקום
ד"ר רמית מעוז-סגל 31/07/2021 | 12:06אין הערכה מדוייקת (זה ההבדל בין תרוםות דרך הפה או מריחת משחה) אבל בהחלט לא מומלץ למרוח במידה ויש חלופות לטיפול.הוסף תגובה
-
-
ילד
שחר 18/07/2021 | 09:44שלום דר יש לי שאלה אולי תוכל לעזור לי יש לי בן 4 שבערך כל חודש נהיה לו חום קווים לבנים על שקדים כאבי גרון וחוסר תאבון ונזלת כל פעם אצל רופאת ילדים עושים משטח גרון ובגידה ולרוב יוצא שלילי ללא חיידק וזה עובר מעצמה אחרי בערך שלושה ימים עשינו גם בדיקות דם היא אמרה ברזל קצת נמוך ובזמן שניה חולה היא אמרה שזה וירוס מחלת נשיקה לפי בדיקת דם בכל זאת אני דואגת ולא מבינה למה כל חודש זה חוזר לו רציתי לשאול לא יכול להיות שיש לו זיהום או גורם אחר שגורם לחום הזה?לא צריך לבדוק עוד דברים? למה הוירוס חוזר כל חודשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דלקת גרון חוזרת
ד"ר רמית מעוז-סגל 19/07/2021 | 10:37יש להגיע לביקורת אלרגולוג/אימונולךוג להערכה נוספתהוסף תגובה
-
-
אטופיק ואלרגיות
אסף 15/07/2021 | 22:07שלום דר. האם נכון שמי שסובל מאטוםיק כרוני בסבירות גבוהה סובל מלארגיות נוספות? בהן שלי בן 6 ואטופי- האם יש צורך לבקש מרופא הפניה לבדיקות אלרגיה? יש לציין שאלרגי לפנציליןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אלרגיות נוספות
ד"ר רמית מעוז-סגל 19/07/2021 | 10:36לא חד משמעי אבל בהחלט ייתכןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
בדיקות קשורות
-
לימפוציטים (Lymphocytes (Lymph
-
מיפוי כליות
-
נוגדנים לדלקת כבד A
-
תרופות קשורות
-
זרבקסה (ספטולוזאן/טזובקטם)
-
דפראסירוקס
-
מונחים קשורים
-
אימונופורזה
-
העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס
-
אינטרלויקין

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב