פורום כריתת לבלב, ניתוח וויפל - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שיהוקים וויפל (לת)
טלי 08/04/2021 | 09:08בוקר טוב האם רופא יכול לתת תשובה למענה מיידי מישהו שאפשר לדבר איתו טלפונית על שלבי ההחלמה זה חשוב לי בשביל אבא של גיסתי או לפחות לדבר עם מישהו שעבר את התהליך בבקשה שיכול לדבר ולספר אין יותר טוב מניסיון אישי וזה קל יותר לעבור את זה ולשתף אם מישהו שחווה . אשמח למענה מיידי בבקשהפתח בחלון חדש -
שיהוקים אחרי ניתוח וויפל (לת)
טלי 08/04/2021 | 08:13אבא שלי עבר ניתוח וויפל בראש לבלב. מאז הניתוח סובל משיהוקים בלתי פוסקים. כל טיפול שניתן לו אינו עוזר. האם יש משהו שיכול לסייע להפסקת השיהוקיםפתח בחלון חדש -
לבלב (לת)
רונה 08/03/2021 | 14:13שלום לכולם האם יש מישהו שעבר כריתת לבלב מלאה ? ואם כן..איך החיים אחרי הכריתה ? אני אמורה לעבור כריתת לבלב מלאה (מה שיש לי זה עדיין שפיר) תודה רבה רוניתפתח בחלון חדש -
ניתוח כריתת לבלב (לת)
מיכאלה 21/01/2021 | 14:45רציתי לדעת מה הם הסכנות בניתוח כזה? מה הם אחוזי ההצלחה? מדוע כורתים גם את הדיאודנט וחלק מהטחול?פתח בחלון חדש -
ניתוח וויפל גידול שפיר בלבלב ניקרא חמודי
בתיה 05/07/2015 | 20:00שנתיים אחרי הניתוח בת 22 כאבי בטן התקפים לעיתים קרובות מה עושים?כאבים עזים שאי אפשר לזוזפתח בחלון חדש-
הי אנאבל
חיים 18/10/2020 | 12:02אני מודאג מאוד חושש לגידול בזנב הלבלב אשמח אם תדברי אתי בבקשה -
וויפל
אואול 07/09/2020 | 23:58היי בתיה אשמח שתפני אליי בעלי עבר אותו ניתוח ortalben21@gmail.com -
תשובה
אנאבל 08/12/2018 | 20:28הייתי פונה עם בדיקות דם מקיפות לד''ר רודריגז - קליניקת wellnes ברמת החייל .הוא יוכל לשלול או לטפל במקרה של חיידקים בבטן מה שגרם לי לכאבים בלתי נסבלים בבטן עליונה . ממליצה בחום -
כאבים חזקים בבטן עליונה
מיקה 26/11/2018 | 16:09היי אנאבל,אני גם עברתי ניתוח וויפל בעקבות חמודי שהתגלה אצלי וגם אצלי, שנתיים אחרי הניתוח התחילו כאבים מש חזקים בבטן עליונה ולא מוצאים את המקור שלהם. אשמח אם תוכלי לפרט עוד על הפתרון שנמצא עבורך ואיפה עברת את הטיפול. המון תודה! -
הזדהות והפתרון שמצאתי
אנאבל 29/06/2018 | 00:30היי עברתי לפני חמש שנים ניתוח בעקבות גידול בזנב הלבלב שנקרא חמודי (גידול שיכול להתפתח לגידול ממאיר). עברתי כריתת טחול וחצי מהלבלב . לאחר הניתוח גם לי הופיעו כאבים עזים בבטן עליונה . לאחר בדיקות רבות שעשיתי (MRI , בדיקה פולשנית , בדיקות דם וכו ) מצאו שהכל תקין . לא יכולתי לסבול יותר את הכאבים ופניתי לד''ר רודריגז. עברתי אבחנה אצלו והוא אבחן שכנראה אני סובלת מבעיה של חיידקים בבטן . עברתי טיפול ע''י ויטמינים ותרופות טבעיות שנרשמו על ידו והבראתי . אין לי איך לתאר כמה זה עזר לי והציל את חיי . ממליצה בחום לבדוק גם גישה כזו לאחר שעוברים בדיקות רפואיות מקיפות ולא מוצאים ממצאים. -
תשובת מומחה ניתוח וויפל
דר' אנדרי קידר 24/07/2015 | 15:58אני מציע בע ההתקף למיון ולהיבדק. ייתכן ומדובר בחסימת מעי דק... אם מבצעים בדיקות בעת ההתקף - יש סיכוי גבוה לאבחן -
כאבי בטן חזקים
בתיה פטמן 24/07/2015 | 02:31היי דר אנדרי עשינו סיטי הכל תקין בלבלבד אחרי שנתיים וחצי ניתוח וויפל הבת מאושפזת יומיים לבירור מאיפה הכאבים ולא מצאו פיתרון כל 6-7 שעות תוקף אותה כאב עז בבטן העליונה לוקחת כדור לכאבים וזה עובר אחרי כמה דקות בזמן הכאב יש לה רוק שליפעמים ניגמר שהיא מקיאה קצת לא יודעים מאיפה להמשיך לבדוק בדיקות דם תקינות והסיטי היה תקין תודה -
כאב אחרי וויפל
קידר אנדרי 05/07/2015 | 23:48האם את במעקב? האם עשית בדיקת סיטי? האם יש הקאות? חום? כאב עז מסוג זה עלול להיות חסימת מעיים, או משהו שדורש בירור. מציע לך להגיע למיון בעת ההתקף ולהיבדק על ידי כירורג...
-
-
אחרי כריתת לבלב שלמה (לת)
רבאייב אילנה 12/06/2017 | 13:13שלום אמי תיירת עברה לפני כשנה כריתת לבלב שלמה בבית חולים רמבם עקב גידול 5 סמ אדנוקרצינומה. החלמה היתה טובה. בפתולוגיה נקיה ללא גרורות ונגעים. לפני חצי שנה עברנו בדיקות וCT עם תוצאות טובות . לפני 10 ימים עברנו שוב בדיקות דם עם עליה דרסטית ב CE19 ברמה של 6.700 כמו כן הופיע ירידה במשקל ולאחר מכן הופיעו בצקות והמשקל עלה ב 5 קג עקב נוזלים כנראה. היו ירידות ועליות בחום הגוף חדות. אני מבינה שהמחלה חזרה - אך לא יודעת האם לעשות כימו ולתת לאמי לסבול או לתת לה לחיות את החיים. כעת היא מקבלת נקסין 500 מג עד פעמים ביום. יש לציין שלאחר הניתוח אימי לא עברה הקרנות או כימו עקב ירידה משמעותית במשקל. כעת קיימת חולשה מוחלטת והיא ממעט ללכת , כל הזמן מבקשת לשבת או לשכב. לעתים יש כאבים בבטן עליונה עם הקרנה לכתף שמאל. הכאבים הם ספזמטיים . כמו כן מתלוננת על כובד בבטן עליונה ורואים שקיימת נפיחות בבטן . מה לעשות .פתח בחלון חדש -
אינסולינומה
איגור 04/12/2015 | 22:14שמי איגור, בן 39. אני סובל מהיפוגלוקמיה כבר מזה 8 שנים. לאחרונה עברתי בירור. CT שהדגים תהליך תופס מקום כ 1.6 ס"מ באזור ראש לבלב, שער CT תקין. בשיחה עם כירורגת פרופסור, דובר על ניתוח וויפל. הופנאתי למיפוי אוקטראוטייד ומ.ר.י 1. מאוד חושש מהניתוח. מדובר בניתוח רציני גדול עם המון סיכוים לסיבוכים. 2. איך לאחר הניתוח ישתנו החיים ? 3. האם ניתנן להמשיך לנהל את ההיפויים ע"י דיאטה או תרופות ולהמנע מהתערבות כירורגית ? 4. מה סיכוים של אינסולינומה לא ממאירה להפוך לממאירה ?פתח בחלון חדש-
אינסולינומה
דר קידר אנדרי 07/12/2015 | 08:04תכתוב לי במייל מתי אתה רוצה בערך, ת״ז, ופלאפון ואעביר למזכירה והיא תקבע לך בבקשה תצטייד בדיסקים ו כל הבדיקות שעשית בכלל. Bari.clinics @gmail.com בברכה -
אינסולינומה
איגור 06/12/2015 | 10:27תודה רבה על התגובה. בירור של מאן 1 לא עברתי. רמת פרולקטין והורמון GH עברתי בעבר. היה תקין. סיטי מוח גם לא. איך מגיעים ליעוץ אליכם ? -
Pet ct
דר קידר אנדרי 06/12/2015 | 07:30לא ממליץ. אם עשית בירור של מאן 1, והוא שלילי, אזי אין סיבה לחפש אינסולינומה מולטיפוקאלית. האם עשו לךסיטי מח ? או רמת פרולקטין והורמון GH? אתה צריך להשליםאת זה. אני ממליץ שתבוא ליעוץ אצלינו, כיוון שאתה יכול לעבור ניתוח פחות נרחב, (לא ויפל) וגם בשיטה הלפרוסקופית. -
אינסולינומה
איגור 05/12/2015 | 17:36עשו לי מבחן צום 72 שעות שיצא חיובי, רמות סוכר ירדו עד 32. עד כו עברתי סיטי - פרוטוקול לבלב שהדגים את הממצא. מ.ר.י. אני צריך לעבור בקרוב. parathyroid gland - high levels of PTH עסו לי בעבר לפני מספר שנים כאשר פניתי לבירור. תוצאות היו תקינות. הבירור אני עובר בתל השומר. אז כדאי לבקש pet ct with dotatoc ? -
תשובת מומחה אינסולינומה
דר' אנדרי קידר 05/12/2015 | 16:02מיפוי זה הוא לא יעיל באינסולינומה. הוא קולט רק ב30% של אינסולינומות. ואם כבר עושים - אזי עדיף pet ct with dotatoc השאלה האם עשו לך את כל הבירור. איפה אתה ביצעת את כל הבירור? האם עשו לך סיטי ו או אם אר איי? מבחן צום? תסמונת מאן1 היא כוללת שלוש בלוטות pancreas - insulinoma or hgastrinoma, pituitary - prolactinoma or growth hormone, אפשר לבצע סיטי ראש. parathyroid gland - high levels of PTH אני מציע לבצע בדיקות של רמות PTH and prolactine אם לר נעשו .... לבדוק אם רמות סידן וזרחן תקינות בדם. -
אינסולינומה
איגור 05/12/2015 | 13:49תודה רבה על היחס ותגובה מהירה !! ברשותך עוד כמה שאלות. מיפוי אוקטראוטייד עמור להדגים עוד מוקדים עם יש ? הערכה לשלילת MEN1 - מה הפרוצדורה ? -
תשובת מומחה אינסולינומה
דר' אנדרי קידר 05/12/2015 | 12:20שלום איגור, אכן נראה כי מדובר באינסולינומה. בדרך כלל זה גידול שפיר, הסיכוי לממאירות קטן. הטיפול בזה הוא ניתוח.. ברוב המקרים אין צורך בניתוח ויפל, אלא בכריתה מקומים על ידי אנוקליאציה - קילוף. ברוב המקרים אם הכירורג שולט בשיטה הלפרוסקופית ניתן לעשות את זה בלי פתיחת הבטן, עם סיכוי גבוה להצלחה. צריך לבצע אולטרסאונד לפרוסקופי תוך כדי הניתוח. ואם יש צטרך בויפל - גם ניתן לבצע בלפרוסקופיה, אך מעטים יכולים... חשוב ביותר לבצע הערכה לשלילת תסמונת MEN1 כיוון שאז יש סיכוי לאינסולינומה רב מוקדית. אם מצליחים לבצע את הנייתוח בלפרוסקופיה ובלי סיבוכים - יש סיכוי שהחיים אחרי הניתוח לא שונים בכלל מהחיים היום
-
-
סימנים קליניים של סרטן הלבלב
אשר 21/08/2014 | 18:15שלום ד"ר, מהם הסימנים הקליניים של סרטן הלבלב וכיצד מאבחנים אותו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לסימנים קליניים של לבלב
דר' אנדרי קידר 24/08/2014 | 14:03שלום אשר, הסימנים הקלינייים של סרטן הלבלב תלויים במיקומו, אך סימנים הבאים הם כללים ואופיניים לכל סוגי מחלו זו :כאב בטן או גב, חוסר תאבון, ירידת משקל גוף, וחולשה. אם הסרטן ממוקם בראש הלבלב – הוא עשוי להתגלות מוקדם יותר מאשר בגוף או בזנב הלבלב בשל היותו קרוב לצינור המרה, ועל ידי כך הוא עלול לגרום לצהבת בעור ובעיניים, שתן כהה, וצואה בהירה, כל אלו הם הביטוים של צהבצת חסימתית. אחרי מועלה חשד לאבחנה נדרש בירור מהיר על עדי בדיקה גופנית על ידי רופא, בדיקות מעבדה כלליות ובמיוחד תיפקודי כבד, וסמנים, בדיקות דימות לא פולשניות – על קול בטן (אולטרסאונד) וסיטי (CT) או אם אר איי (MRI) בטן,ויתכן צורך בבדיקות דימות פולשניות – אולטרסאונד פנימי (אנדוסקופי), צינטור של דרכי מרה והלבלב (ERCP), נטילת דגימות - ביופסיות, או אף עריכת ניתוח חוקר לאימות או שלילת האבחנה.
-
-
ביצוע ERCP אבנים בדרכי המרה (לת)
שמחה 19/09/2019 | 14:29ב-2008 ביצעו לי ERCP עקב אבן זעירה בכיס המרה שהסתבך וגרם לי לפרפורציה הועברתי לטיפול נמרץ מורדת מונשמת במצב קריטי ולאחר מכן בית לוינשטיין (כיס המרה נכרת) לאחר כשנה וחצי עברתי ניתוח מורכב לסגירת בטן לפני כשנתיים חטפתי דלקת לבלב חריפה עם אשפוזים חוזרים ונשנים ביצעו לי צילום אנדסקופי וגילו אבנים בדרכי המרה והומלץ לבצע בדיקת ERCP שנית אני פוחדת בצורה שזה מדיר שינה מעיניי ולא יודעת איך להכנס לבדיקה כזו שוב - לא יודעת מה לעשות אודה על המלצתכםפתח בחלון חדש -
ניתוח וופיל (לת)
יעקוב 25/04/2017 | 17:10שלום ! אני לאחר ניתוח וופיל עשיתי ניתוח מלפני שש שנים ואני עדיין סובל מכאבים מפחידים שאיני יכול לזוז רוב הזמן , ניסיתי מורפיום וכל דבר אפשרי וזה לא כלכך עוזר .. מה אני יכול לעשות ?פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים