פורום אופטומטריה ילדים - עמוד 7
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מצמוץ גלגול והטיית הראש לצדדים
אורן 08/02/2016 | 13:53שלום ד"ר לאחרונה בנינו בן ה 6 נוטה למצמץ בעיניים בעיקר כשצופה במסך ואפילו מדי פעם לגלגל את העיניים לצדדדים ולהטות את ראשו לצד על מנת להסתכל רק בעיין אחת. כאמור שמנו לב שזה בעיקר מול צפייה במחשב מה זה יכול להיות ?! האם ניתן בבדיקת עיניים לשלול בעיה נוירולוגית?!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גלגול עיניים
MS.c סיגל נתיב 21/02/2016 | 23:27שלום אורן, זה דורש בדיקה עיניים מקיפה ע״י רופא עיניים מומחה לילדים ולפזילה, כדי לשלול פזילה, ניסטגמוס, אסטיגמציה ובעיות משקפיים.
-
-
morning glory
ליאת 05/02/2016 | 21:33שלום, ברצוני לדעת האם ישנו רופא ספציפי שמטפל במום מולד שנקרא morning glory תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מום מולד
MS.c סיגל נתיב 08/02/2016 | 12:24שלום ליאת, הייתי מתייעצת עם רופא עיניים ילדים.
-
-
האם מסוכן לעיניים?
טלי 03/02/2016 | 18:33שלום, חלפנו על פני רכב חונה ובני בן השנתיים הסתכל ישירות על פנס הרכב הדלוק ממרחק 0. האם מסוכן לעיניים שלו? האם יכול לגרום לנזק? האם עליי להגיע לבדיקה אצל רופא? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אור בעיניים
MS.c סיגל נתיב 08/02/2016 | 12:22היי, לא ידוע על נזק שיכול להגרם לעין כתוצאה מאור פנס. כחלק מהבדיקות שאנחנו מבצעים בילדים, אנו משתמשים בפנסי אור.
-
-
עין הצלה
מלי 14/12/2015 | 22:08לבני הובחן בגיל 4 עין עצלה, מאז ועד היום (בן 7) הוא מרכיב משקפיים. בעין אחת הוא רואה מצויין ובעין השניה העין העצלה יש לו צלינדר 3 ומספר 1 . כיום הוא מחוייב ללכת עם משקפיים אבל הוא כל הזמן מוריד אותם בטענה שהוא רואה טוב. השאלה שלי האם הוא יצטרך ללכת כל החיים עם משקפיים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עין עצלה
MS.c סיגל נתיב 15/12/2015 | 00:50שלום מלי, ההמלצה היא להרכיב את המשקפיים כל הזמן. הוא רואה טוב ללא המשקפיים בזכות העין הטובה ולכן לא מפתיע שהוא לא מרגיש שהמשקפיים עוזרים לו. עם המשקפיים הוא עובד עם שתי העיניים ולכן תמיד יהיה עדיף להיות עם משקפיים או עדשות מגע. במעקב התקופתי אמורים להעריך כל פעם מחדש את המצב על פי השינויים במרשם ובחדות הראיה ובהתאם לגיל.
-
-
תוצאת בדיקת עיניים חשובה
דודו 07/12/2015 | 19:42שלום הבן שלי בן 3 וחצי חולה במחלה מטובלית מיטוכונדריאלית חשוכת מרפא עשינו לו בדיקת עינים והתשובה היתה כך: מקטע קדמי עין ימין-אישונים מורחבים בינונית ומגיבים באיטיות ובצורה לא מלאה לאור ישיר בדיקת רשתית עין ימין- דסקה קטנה עם בצבע גיר עם חיוורון טמפורלי דו"צ אבחנה ICD9 אבקש תשובה בהקדם מה פירוש התוצאה ואם יש לכם המלצה לבדיקות נוספות אשר יכולות להתת מענה למצב העיניים שלו תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פירוש תוצאות
MS.c סיגל נתיב 13/12/2015 | 13:06שלום דודו, אני ממליצה לך לפנות לרופא העיניים המטפל לקבל הסבר לגבי מצב בריאות העיניים. במידה ולא מספק, ניתן לקבל חוות דעת נוספת מרופא עיניים מומחה למחלות עיניים בילדים.
-
-
כתם חום בקרנית אצל תינוק
ולנטינה 22/10/2015 | 22:23שלום! לבני בן 3.5 חודשים הופיע כתם חום בקרנית של עין שמאל בחלק מ-10.00 עד 14.00. זה התחיל כמשולש חום לפני כשלוש שבועות. עכשיו נראה שהמשולש גדל מעט והפך לכתם חום. האם יש סיבה לדאגה? בתודה, ולנטינה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתם חום בקרנית
MS.c סיגל נתיב 23/11/2015 | 19:40שלום ולנטינה, ממליצה לך לפנות לרופא עיניים ילדים כדי לאבחן את הממצא.
-
-
מודאגת
מודאגת 08/10/2015 | 15:26הי הייתי עם בני בן החודשיים בבדיקת ראייה לאחר שחששתי שאינו ממקד את מבטו. הרופאה שמה לב כי על לחיו יש כתם חום ("כתם קפה" ואמרה לי כי עליי לעקוב אחר כך מחשש לנוירופיברומטוזיס. כשקראתי על המחלה נבהלתי מאוד. במהלך ההריון עשיתי בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה, האם המחלה הזו נבדקת במסגרת מי השפיר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתם קפה
MS.c סיגל נתיב 23/11/2015 | 19:37היי, שאלות מהסוג הזה צריך להפנות לרופא עיניים ילדים המומחה למחלות עיניים בילדים.
-
-
אבחון לתינוק
יריב 10/06/2015 | 21:39שלום-רב, תינוקת בגיל חודש וחצי שלפתע הופיע אצלה כתם בחלק המרכזי התחון של הקשתית, כתם שממוקם ממש מתחת למרכז-האישון, כתם שלא הופיע בזמן הלידה וכאמור רק לאחד חודש וחצי לערך נגלה, רופא ילדים פטר את העניין אולם תשובתו לא מספקת אותי כלל וכלל, אודה לתשובה בהקדםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נבוס בקשתית
MS.c סיגל נתיב 29/06/2015 | 07:56נבוס זו בעצם נקודת חן. מומלץ לעקוב אחרי שינויים בנבוס. גם את יכולה לשים לב, אם את רואה שינוי בנבוס תגשי לרופא עיניים. -
ממצאים של בדיקה בקשתית העין
יריב 25/06/2015 | 12:31היי סיגל, התינוקת עברה בדיקה תחת מנורת סדק, נמצא שיש לה נבוס בקשתית, השאלה שלי לאור המימצאים מה הפתרון מלבד מעקב, כמו כן כל כמה זמן מומלץ לערוך בדיקת- מעקב? להלן המימצאים והבדיקה בכללותה: חדות ראייה-עוקבת היטב ועושה פיקסציה בכל עין בנפרד תנועת עיניים-מלאות ותקינות ללא פזילה שדה ראייה:על פי דיוק סקדות בכל עין בנפרד,שדה היקפי ללא פגם גס עפעפיים:מפתח סימטרי סגמנט קדמי:לחמיות שקטות, קרניות זכות ל.קשקטה, אישונים שווים מגיבים שווה לאור,בקשתית שמאל נבוס שטוח בשעה 6ללא עיוות האישון ועם טרנאילומינציה טובה של הסקלרה בלימבוס (מנורת סדק) עדשות וקרקעית: אחרי מידרמיד -עדשות זכות קרקיות בהירות תקינות רפרקציה בגדר הנורמה פלוס בכל עין השאלה שלי לאור המימצאים כל כמה זמן מומלץ לעקוב ואיזה בדיקה בדיוק לעשות בפעם הבאה, בתודה מראש -
תשובת מומחה כתם בקשתית
MS.c סיגל נתיב 24/06/2015 | 09:14שלום יריב, אני ממליצה להיבדק ע״י רופא עיניים ילדים.
-
-
כאבי ראש וטשטוש בצפייה בעצמים זזים
אנונימית 10/06/2015 | 14:39שלום. לאחרונה החלה אצלי תופעה מוזרה. כשאני רואה עצמים זזים (בעיקר אלקטרוניים כמו טלוויזיה) אני חשה בכאב ראש ורואה מטושטוש. ממה זה יכול להיגרם? חשוב לציין שאני בת 15,גובה 1.70 ושוקלת 48.8.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי ראש וטשטוש
MS.c סיגל נתיב 24/06/2015 | 09:13שלום, את צריכה לעבור בדיקה מקיפה אצל אופטומטריסט, כדי לבדוק אם זה קשור לבעיות עיניים
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים