פורום אופטומטריה ילדים - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שלום אני בת 25 יש לי שאלה (לת)
לוברבום 08/05/2018 | 16:31שלום אני בת 25 יש לי שאלה קטנה ספרתי לכם שיש לי רקע של פגות מה עושים בכזה מקרה השבוע הציעו לי לייזר לחורים ברשתית האם אחרי הלייזר לחורים המספר שעלה מקודם ישאר אותו דבר או שזה קשור למשהו אחר מחכה לתשובה לאיזה רופא צריך לשאול את זה מחכה לתשובה!!!!!!פתח בחלון חדש -
אימוץ העיניים
רויטל 11/04/2018 | 09:15שלום בני בן ה-12 מאמץ את עיניו כשהוא קורא (צמצום וכיווץ של העפעפיים). בדיקת ראיה העלתה שהוא רואה מצויין. האם יכולה להיות סיבה נוספת? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כווץ עפעפיים
דר' מיכאל כנורי 11/04/2018 | 22:31רויטל שלום, התופעה שאת מציינת יכולה לנבוע ממספר סיבות. יש לשלול הפרעת תשבורת שיכולה להפריע בעיקר בקריאה ופחות במרחק (למשל רוחק ראיה). כמו כן לשלול קיום צילינדר או פזילה סמויה. ייתכן וקיימת נטייה של העיניים לפזול פנימה או החוצה בעת קריאה והמאמץ להשאירן במקומן מקשה על הקריאה. כדאי גם לבצע בדיקה מלאה של העין עצמה. ממליץ לך לפנות לרופא עיניים ילדים.
-
-
משקפיים ללא מספר
אמא למתבגרת 01/04/2018 | 22:13שלום. בתי בת ה 14 מרכיבה עדשת מגע בעין אחת עם מספר (5-). בעין השניה יש לה + קטן. בגלל הא-סימטריה לא מרכיבה משקפיים. העדשה מתקנת לה את המינוס. היא מעונינת במשקפיים, ללא מספר (בנוסף לעדשה כמובן). לצורך האסטטיקה בלבד. האם הרכבת משקפיים ללא מספר, משמע לראות דרך עדשות משקפיים 0, עלולה להסב נזק או להפחית את איכות הראיה? תודה וחג שמח.פתח בחלון חדש-
משקפיים ללא מספר
אמא למתבגרת 01/04/2018 | 23:38תודה רבה! -
תשובת מומחה משקפיים ללא מספר
דר' מיכאל כנורי 01/04/2018 | 23:26אין בכך כל נזק או הפחתה באיכות הראיה.
-
-
בת 25 יש לי שאלה
לוברבום 18/03/2018 | 18:14סליחה על שאני שואלת אותכם עוד פעם לאחרונה רשמו לי שיש לי דו צדדי הדגשה של שכבות גרעיני העדשה האם זה יכול להיות שבגלל שעלה המספר במשקפיים הקטרקט נהיה יותר חמור לאחרונה התחלו לעשות לי בדיקת ראיה בלי המשקפייםמה אני צריכה לעשות לגבי זה האם ללכת לייעוץ קטרקט או עדיף קרטוקונוס. מה זה נקרא קעור 0.5 אמור לי שיש לי עובי הקעור יותר מהממוצא זה יכול להגיע מקושי בראיה עם המשקפיין מחכה לתשובה תודה רבה!!!!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 25
דר' מיכאל כנורי 01/04/2018 | 23:31השאלות הן רבות וטובות. לא ניתן לענות עליהן ברצינות ללא בדיקה.
-
-
פיענוח בדיקת ראייה
מאי 23/02/2018 | 15:59היי דוקטור.. עברתי בדיקת ראייה לפני כמה ימים בגלל שנורא קשה לי לנהוג במצב שלי כרגע בגלל בעיה של ראייה מרחוק , קשה לי לראות שלטים כדאנהרחוקה בהם , רחובות , אנשים שנכנסים למעבר חצייה וכו . המספר שנתנו לי הוא נורא קטן השאלה שלי אם כדאי לי לקחת בכל זאת משקפיים .. התוצאה של הבדיקה היא כזו : r=-0.25|-0.25x180 ואותו הדבר בעיין השניה הדעה שלי היא בכל זאת לעשות משקפיים ולראות אם יש שינוי ואם לא יהיה אחזור לעוד בדיקה עוד היא הוסיפה ואמרה שיש לי לחץ מאוד גבוה בעין והשרירים שלי לא חזקים בעין לכן מה שחשבתי שזה בעיית ראיה מקרוב זה בעצם בעיה בשרירים שהעיניים שלי מתעייפות מהר והקטע של הלחץ נורא הלחיץ אותי כי הלחץ ידוע לרופאים שלי אבל הם לא נתנו לי שוב דבר להוריד את זה ובפעם האחרונה שטסתי העין שלי פשוט כאבה כלכך ולא יכלתי לפתוח אותה .. השאלות שלי הן ככה : לפי ההמלצה שלך עדיף לקנות משקפי ראייה למטרת נהיגה למרות המספר הקטן ?, איך ניתן לטפל בלחץ הגבוה בעין ? (שללו גלאוקומה בבדיקות שעשיתי לפני שנתיים ובאמת היה חשש לזה ) , והאם ניתן לעשות משהו בנוגע לשרירים בעין ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פענוח בדיקת ראיה
דר' מיכאל כנורי 25/02/2018 | 11:19מאי שלום. לגבי השאלות : 1. באמת מדובר במספר קטן במשקפיים. עם זאת, חלק מהאנשים עם מספר קטן מאוד כמו שלך מרגישים שיפור משמעותי. בהחלט ישנם גם אנשים עם מספר כזה שמסתובבים ללא משקפיים. יש גם מרכיב סובייקטיבי מסוים ב"צורך במשקפיים". ממליץ לך לנסות. תקני משקפיים זולים, שימי באוטו וראי אם עוזר לך. 2. לגבי "הלחץ המאוד גבוה בעין" (מה ערך הלחץ?) זו בעיה שיש לטפל בה כמובן והיא אינה קשורה למשקפיים. את צריכה להיות במעקב רופא עיניים קבוע ולמדוד לחץ בעיניים לפחות כל שנה.אני מניח שבדיקת שדה ראיה ו OCT ביצעת. 3. לגבי השרירים בעין - זה דורש בדיקה. ייתכן וזה הגורם לקושי שאת מתארת. אם יש לך נטייה ל"בריחת עין" זה יכול להוביל לסימפטומים שתארת. ממליץ לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה (לרב זה רופא עיניים ילדים שמטפל גם בפזילה במבוגרים) או אורטופטיסט. עדיף לפני שאת קונה את המשקפיים.
-
-
בת 25 יש לי שאלה
לוברבום 21/02/2018 | 20:14הייתי היום במקום מאוד רחוק של דוקטור ונדר הוא גם אמר שהמספר שלי עלה ובדקו לי הכל ועשו לי מיפוי קרנית הם לא רצו להגיד לי שזה זה אני רוצה לשאול איך אני יכולה להמשיך ללמוד ולעבוד בכזה מצב מה צריך לעשות פה האם לא חבל על השנים האלה ולסדר את הכל בבת אחת הרופא אמר לי שיש לו טיפול ליצוב הקרנית אני חושבת שבמקרה הזה הכל הלך כבר לפח לא????? ואם לא חייבים לטפל מיידי!!!!אני רוצה לציין שאני לא מדברת על רופאים למה לא אמרתי את שם הרופא כי הוא עובד אתכם ביחד באותו בית החוליםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 25
דר' מיכאל כנורי 21/02/2018 | 23:28אני משער שהטיפול לייצוב הקרנית שהוצע הינו טיפול שנקרא קרוס לינקינג. השאלה מתאימה יותר לפורום קרטוקונוס ומחלות קרנית אך ראיתי שהוא אינו פעיל. לצערי אינני מתמחה במחלות עיניים מסוג זה. הייתי פונה לרופא עיניים מומחה לקרנית.
-
-
בת 25 יש לי שאלה
לוברבום 20/02/2018 | 20:50שלום יש לי שאלה קטנה אמרו לי שעליתי מספר במשקפיים (בגלל הקוצר ראיה ) הרופא שאמר לי את זה אמר לי שהוא לא רוצה לתת לי משקפיים כי אני כמעט לא משתמשת עם העין הזאת (בגלל שאניחרדית אני לא רוצה להגיד את השם של הרופא) האם זה יכול להיות שזה התחלה של קרטוקונוס איך בודקים את זה למה יש לי שאלה כי לאחרונה אני כבר בלי בעלי 8 חודשים ואין סיבה שזה יעלה המספרים פתאום הוא רשם בקטרקט שזה דו צדדי הדגשה של שכבות גרעיני העדשה האם מדובר כן על משהו יותר מקטרקט או אולי העליה במספר נובע מזה אני לומדת כרגע מזכירות רפואית ואני לא רוצה להיתקע באמצע מה אני צריכה לעשות??????פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 25
דר' מיכאל כנורי 20/02/2018 | 23:15הבדיקה המתאימה לבדוק אם יש קרטוקונוס היא מיפוי קרנית. נכון שבאופן תאורטי ייתכן שהעלייה במספר (כלומר יותר מינוס במשקפיים) נובעת מקטרקט התחלתי אך אני בספק לאור גילך הצעיר. אגב אינני מבין את הקשר בין היותך חרדית ובין העובדה שאת לא רוצה לכתוב את שם הרופא. זה מצוין שלא רשמת כמובן - הדיון בפורום צריך להיות אנונימי לחלוטין. אני לא חושב שיש קשר בין הלימודים שלך ובין השינוי במספר במשקפיים.
-
-
בת 25 יש לי שאלה (לת)
לוברבום 20/02/2018 | 20:46שלום יש לי שאלה קטנה אמרו לי שעליתי מספר במשקפיים (בגלל הקוצר ראיה ) הרופא שאמר לי את זה אמר לי שהוא לא רוצה לתת לי משקפיים כי אני כמעט לא משתמשת עם העין הזאת (בגלל שאניחרדית אני לא רוצה להגיד את השם של הרופא) האם זה יכול להיות שזה התחלה של קרטוקונוס איך בודקים את זה למה יש לי שאלה כי לאחרונה אני כבר בלי בעלי 8 חודשים ואין סיבה שזה יעלה המספרים פתאום הוא רשם בקטרקט שזה דו צדדי הדגשה של שכבות גרעיני העדשה האם מדובר כן על משהו יותר מקטרקט או אולי העליה במספר נובע מזה אני לומדת כרגע מזכירות רפואית ואני לא רוצה להיתקע באמצע מה אני צריכה לעשות??????פתח בחלון חדש -
ניתוח צינור דמעות אצל מבוגרים
מיכל ברגמן 27/01/2018 | 14:57שלום אמי בת 72 סובלת מצינור דמעות סתום מה שגורם לדימוע. לאחרונה היינו אצל אוקולופלסטיקאי שפסק כי היא צריכה לעבור ניתוח ליצירת צינורית מעקף. יש לציין כי היא סובלת גם מקטארקט וההמלצה היית לעבור ראשית ניתוח לצינורית הדמע ואחכ לקטארקט זאת בשל ייתכנות להמצאות חיידקים בצינור הדמע שיכול לגרום לזיהום ועדיף לנקותו מראש. הניתוח שהוצע לצינור הדמע הינו בהרדמה מלאמה מזה אמי מאוד חוששת. שאלתי היא : האם קיימת אפשרות נוספת לעבור ניתוח צינור דמעות ללא הרדמה כללית? שאלה נוספת האם אכן יש סיכון גבוה לזיהום אם יוחלט להמנע מניתוח צינור הדמע ולנתח רק את הקטראקט. אודה לתשובה מיכל ברגמןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח צינור דמעות אצל מבוגרים
דר' מיכאל כנורי 27/01/2018 | 18:57מיכל שלום, זהו אינו הפורום המתאים לשאלה מסוג זה. אענה לך ממה שאני יודע למרות שאני מומחה לרפואת עיניים לילדים ולא לפלסטיקה של העין : אני חושב שזה באמת הגיוני לעבור קודם את הניתוח לצינור הדמעות ( הניתוח נקרא DCR) ואז את ניתוח הקטרקט כפי שהומלץ. ברב המקרים ניתוח DCR נעשה בהרדמה כללית (בניגוד לניתוח קטרקט שעל פי רב נעשה בהרדמה מקומית) אך עד כמה שאני יודע ניתן לבצע DCR גם בהרדמה מקומית במקרים מסוימים. התייעצי עם האוקולופלסטיקאי בעניין זה. לגבי השאלה השניה - התייעצי עם מנתח הקטרקט לגבי ביצוע ניתוח קטרקט ללא ניתוח DCR מקדים. למיטב ידיעתי הסיכוי לזיהום אינו גבוה בכל מקרה. שיהיה בהצלחה!
-
-
הרחבת אישונים
ברברלה 01/01/2018 | 08:33לפני כמה חודשים הבן שלי בן שנתיים עבר בדיקה שגרתית שכללה הרחבת אישונים. לאחר הבדיקה הלכנו ברגל כ 15 שעה. היינו בצל וזה היה קרוב לזמן שקיעה אבל עדיין הייתה שמש. הוא לא הסכים להרכיב את המשקפי שמש וגם לא מצמץ או התלונן שכואב לו. האם זה עשה נזק?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרחבת אישונים
דר' מיכאל כנורי 01/01/2018 | 21:24הסירי דאגה מלבך. לא נעשה שום נזק. -
תיקון טעות
ברברלה 01/01/2018 | 08:35הלכנו ברגל כרבע שעה*
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים