פורום אופטומטריה ילדים - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקת erg
יריב 18/12/2017 | 22:52שלום, ילדה בת 8 הופנתה לבדיקה הזו למרות שבבדיקה אופטית אין לה שום בעיה, הבעיה היחידה במרכאות שלאמא של אותה ילדה גילו לפני כשנתיים שהיא חולה ב -rp. מה בעצם יעזור לעבור את הבדיקה הזו ? לדעת מראש אם תהיה לה בעתיד בעיה? הרי זו לא בדיקה גנטית מקיפה, האמא מתלבטת האם לבצע לילדה את הבדיקה או לא ואשמח לחוות דעת, אני מדגיש שלילדה נכון לעכשיו אין שום בעיה אופטית. תודה מראש על המענהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת ERG
דר' מיכאל כנורי 18/12/2017 | 23:54יריב שלום, מחלת ה RP (רטיניטיס פיגמנטוזה) היא מחלה גנטית שפוגעת בשלביה הראשונים בראיה ההיקפית ולאט לאט הפגיעה "מתקדמת" לכיוון המרכז. כיון שהראיה המרכזית נשארת כאמור שמורה בשלבים הראשונים ייתכן והפציינט לא ירגיש שום פגיעה בראיה. הצמצום האיטי בשדה הראיה ההיקפי לא מורגש על ידי הפציינט ואם לא בודקים את שדה הראיה באופן ספציפי בדיקת העיניים יכולה לעבור כתקינה (כלומר הפציינט יראה 6\6 בשתי העיניים אבל לא ירגיש ששדה הראיה שלו מצומצם). כאן באות בחשבון שתי בדיקות - האחת היא בדיקת שדה ראיה שזו בדיקה שבה מראים לפציינט נקודות אור באזורים שונים בשדה הראיה והוא לוחץ על כפתור במידה והוא רואה אותן. חלק גדול מהילדים בני ה 8 מצליחים לבצע את הבדיקה הזו (ניתן לבחור פרוטוקולים קצרים יותר שיתאימו לילדים). הבדיקה השניה היא בדיקת ה ERG שבודקת את הפעילות החשמלית של הרשתית בעזרת עדשת מגע מיוחדת ששמים על העין. שתי הבדיקות הללו יכולות להצביע על פגמים מוקדמים בתפקוד הרשתית גם אם הראיה מצוינת והילד אסימפטומטי (כלומר לא מרגיש שום בעיה). נכון שלגילוי מוקדם של המחלה אין תמיד משמעות טיפולית במובן של טיפול תרופתי מוכר אבל לפעמים כן ניתן להמליץ על טיפולים נסיוניים מסוימים. אני ממליץ לכם להתייעץ עם רופא או רופאת עיניים המתמחים בתחום מחלות העיניים הגנטיות (מספר הרופאים הללו מצומצם ביותר...) בנוגע לפרוטוקול המעקב הרצוי לילדה. השאלה שלך היא מצוינת ולאלמנט הפסיכולוגי יש כאן כמובן משמעות רבה בנוגע להחלטה על המשך ההתנהלות במקרים הללו. לא מזיק אף פעם גם להתייעץ עם משפחות במצבים דומים לשלכם - לדעתי זה מאוד עוזר ומחזק.
-
-
בת 25 נשואה קוצר ראיה גבוה חשד ל
לוברבום גולדה פריידא 03/12/2017 | 10:18למה זה לא כל כך דחוף הקטרקט אם כבר מתחיל להיות דברים של מעבר לרשתית זה לא סיכון??? לא עשיתי טיפול לרשתית כשהייתי פגית כי בעבר הייתי מטופלת בשערי צדק ורק שם הם יודעים את המצב האמיתי שלי (נראה לי שהחורים ברשתית התחילו רק לפני שנתיים ברגע שהתחלתי לעשות צילומי oct T אמרו לי שהם לא רוריאם את הרשתיית בכלל אפשר כבר לתאר מה אישה בת 25 עוברת פה בחיים........) תפסו את הקוצר ראיה גבוה בגיל 14 ואז לא אמרו שהיה חורים ברשתית רציתי לדעת באמת לאיזה רופא אני צריכה ללכת על כזה דבר כדי שלא יקרה לי פה עוד סיבוכים בעין..... חייבת תשובה ברורה....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קוצר ראיה גבוה
דר' מיכאל כנורי 03/12/2017 | 23:20גולדה, אני מציע שיהיה לך רופא\ה עיניים אחד\ת שמכיר\ה אותך ועוקב\ת אחרייך. רצוי שזה יהיה רופא\ה בתחום הרשתית. את בהחלט צריכה בדיקת עיניים שנתית עם הרחבת אישונים ובכל פעם שיש שינוי בראיה רצוי להיבדק מיד. לשאלתך - דוקא קטרקט גורם לירידה איטית והדרגתית בראיה במשך שנים ואין מדובר במצב בהול, מה גם שעל פי הבנתי הקטרקט שלך הוא קל מאוד עד לא משמעותי. ממליץ לך להיבדק בהקדם בעיקר על מנת להבין היכן הדברים עומדים ומה כדאי לעשות בשלב זה.
-
-
בת 25 נשואה כתוצאה מפגות חורים ברשתית חשד
לוברבום גולדה 02/12/2017 | 22:22אני בת 25 כתוצאה מפגות 653 גרם יש לי קוצר ראיה גבוה כתוצאה מזה יש לי חורים ברשתית הרופא שהייתי אצלו לרשתית לפני החגים רשם: הדגשה של שכבותג גרעיני העדשה קרקעית קעור אנומלי של דסקה אמור לי עכשיו לשאול אם התפתח קטרקט לאיזה רופא אני צריכה ללכת אני מטופלת כרגע בהדססה עין כרם מה אני צריכה לעשות כרגע יש לי תור בעוד 4 שבועות מותר לי ככה להשאר בבית עד שיש לי את התור.....פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 25 נשואה כתוצאה מפגות חורים ברשתית חשד
דר' מיכאל כנורי 03/12/2017 | 08:25גולדה שלום, על פי מיטב הבנתי הרופא כתב שיתכן ומתחיל קטרקט (קטרקט = עכירות של העדשה התוך עינית). כנראה שזה כל כך התחלתי שהוא לא רצה להשתמש במילה הזו. קטרקט זה מצב שאינו בהול ואינו דחוף במרבית המקרים, במיוחד במקרה שלך שמדובר כנראה במשהו מאוד התחלתי. אני חושב שתור בעוד 4 שבועות בעניין זה הוא סביר לחלוטין. לא ציינת אגב מה הוא רשם לגבי הרשתית שלך (כלומר מה מצב ה"חורים") - עניין זה כן יכול להיות דחוף במידה ויש ממצאים חדשים או החמרה בממצרים ישנים. האם עברת לייזר לרשתית בתור פגית?
-
-
בת 11 חודשים מס 5+
ליה 20/11/2017 | 09:33שלום ד״ר היום לקחתי את ביתי בת ה11 חודשים לבדיקה שיגרתית אצל רופאת עיניים שם נאמר לי שהקטנה יש ראיה לא טובה משמע מס + 5 בשני העיניים מצורף קובץ לאחר כשעה הלכתי לחוות דעת שנייה אצל רופא פרטי שבדר אותה ואמר לי שהיא 3.5 + ושזה יכול לרדת עם הזמן, מצורף קובץ כתב יש של הרופא השאלה מה עלי לעשות אני ממש בלחץ לי ולבעלי אין משקפיים אז כנראה זה לא תורשתי השאלה היא האם זה זמני או יכול להיול לכל החיים? האם זה יכול לגדול המס? האם בעתיד הרחוק ניתן יהיה לעשות לייזר? עוברות לי בראש מחשבות לא טובות כאדם פסימי, אולי מחלת עיניים אשמח להסבר מפורט ומה הנורמה במספר לתינוקות בגיל הזה תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בת 11 חודשים עם מספר 5+
דר' מיכאל כנורי 20/11/2017 | 21:01ליה שלום. קודם כל לא להילחץ. הכל בסדר. אני אגב לא רואה את קבצים מצורפים אבל נדמה לי שאני מבין את התמונה. לביתך יש רוחק ראיה (היפראופיה). רוחק ראיה בגיל זה הוא נורמלי ותקין לחלוטין. השאלה היא עד כמה רוחק ראיה אנחנו "מרשים" שיהיה לתינוק בן שנה. התשובה לכך אינה חד משמעית - בספרות המקצועית המספר שממנו והלאה נותנים משקפיים (בגיל שנה) נע בין +4 ל +6. כל זאת בהנחה שאין פזילה כי במידה ויש פזילה נהוג לתקן כל רוחק ראיה (גם אם זה רק +1 למשל). אני מבין ממה שכתבת שלביתך אין פזילה ולכן השאלה אם לתת או לא לתת משקפיים עם תוצאות כאלה היא אינה חד משמעית. אני חושב שרב רופאי העיניים לילדים לא היו נותנים משקפיים לילדה בת שנה עם +3.5 בהנחה שאין פזילה וכן היו נותנים משקפיים לילדה בת שנה עם +5 (בין אם יש ובין אם אין פזילה). אגב במידה והיא כן תקבל משקפיים נהוג לא לתת את התיקון המלא (שוב, בהנחה שאין פזילה). למשל לילדה עם 5+ אני אישית הייתי נותן משקפיים שהם סביב 3+. לגבי השינוי במספר - קשה לחזות מה יהיה אבל נהוג לאמר שרוחק הראיה גדל עד גיל 6-7 שנים (יותר +) ואז יורד אבל לא כל הילדים מתנהגים ככה ובאמת קשה לנבא וגם אין צורך לנבא - צריך פשוט להיות במעקב רופא עיניים ילדים ואז יודעים בדיוק... לגבי לייזר - תשמרי את השאלה לעוד 17 שנה....בנתיים זה לא רלוונטי.... לסיום, אני חושב כיון שקיבלת שתי תוצאות שונות משני רופאים שונים ומדובר בתחום ה"אפור" אני חושב שזו לא תהיה טעות להמתין מעט ולבדוק שוב עוד 3-4 חודשים ואז להחליט אם לתת משקפיים (זה מה שאני היתי עושה). בכל אופן אני ממליץ לדבוק ברופא\ה אחד\אחת שאת מרגישה בנוח איתו\איתה.
-
-
כתם אפור בלבן של העין
איריס 07/08/2016 | 14:21לבתיבת 2.5 יש כתם אפור בלבן של העין, שמתי לב אליו לפני כחודשיים ממה זה יכול לנבוע?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתם אפור בעין
MS.c סיגל נתיב 14/08/2016 | 11:41שלום איריס, מומלץ לגשת להיבדק אצל רופא עיניים ילדים.
-
-
טיקים בפנים רק בעת הרכבת המשקפים
דגן 02/08/2016 | 18:15שלום רב, בני מרכיב משקפיים מגיל 3 היום בן 9 בזמן הרכבת המשקפים יש לו טיקים בפנים קשים מאוד עד עיוות. ללא המשקפים אין כלום. מה עלינו לעשות?פתח בחלון חדש-
נושא טיקים בהרכבת משקפיים בלבד
דגן 02/08/2016 | 18:17בהמשך לתוכן מקודם, בפורום נאורולוג המליץ שאופטמריסט אולי יידע במה מדובר, למרות שאקח אותו לנאורולוג גם. אשמח לשמוע דעתך, תודה
-
-
עיניים אדומות (לת)
חנה 27/06/2016 | 08:08אומנם אני לא ילדה(בת 66)אבל שאלה כללית למה אני מתעוררת עם עיניים אדומות וזה יכול להמשל כל היום ולמחרתפתח בחלון חדש -
כאבי עיניים אצל ילד
זהבית ביטון 21/06/2016 | 09:51שלום בני בן 6 סובל כבר המון זמן מכאבי עיניים נוראים. רופאת עיניים אחת אמרה לעשות לו בדיקות של ברזל כי יש לו אנמיה וזה בגלל זה , עשינו והכל תקין . רופא עיניים אחר אמר דלקת ונתן טיפות למשך שבוע אך כלום לא עוזר . בדיקות עיניים תקינות . הילד ממש בוכה מכאבי עיניים מה לעשות ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי עיניים
MS.c סיגל נתיב 24/06/2016 | 13:21שלום זהבית, דרושה בדיקת מיקוד ובדיקת משקפיים מקיפה הכוללת בדיקה עם טיפות. מוזמנת לקבוע תור אלי 0507456297 לבדיקה אופטומטרית מקיפה. תודה
-
-
כאבי עיניים אצל ילד (לת)
זהבית ביטון 21/06/2016 | 09:58בני בן 6 סובל המון זמן מכאבי עיניים , בביקור אצל רופא עיניים אמר שיש דלקת ונתן טיפות עיניים למשך שבוע אך הכאבים ממש חזקים . בדיקות ראייה נמצאו תקינות .פתח בחלון חדש -
נקודות צבעוניות
שרון 09/05/2016 | 22:52בתי בת 5.5. מרכיבה משקפיים (צילינדר). מזה כחודשיים היא רואה בבית נקודות צבעוניות (עם ובלי משקפיים) וזה מאוד מפריע לה. לאחרונה התדירות גוברת. לפני כשבועיים היינו אצל רופא עיניים שקבע שהכל תקין. שאלותיי: 1. מה זה יכול להיות? 2. האם תיתכן בעיה עם הרשתית? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נקודות צבעוניות
MS.c סיגל נתיב 26/05/2016 | 17:09היי שרון, אין קשר בין נקודות צבעוניות לבעיות משקפיים. לגבי מחלות עיניים וכו.. תתייעצי עם רופא עיניים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים