פורום אפילפסיה - עמוד 29
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פענוח בדיקת EEG (אלקטרואנצפלוגרם)
דניאלה 15/10/2015 | 11:53שלום, לפני כחודש+ סבלתי מאובדן הכרה של 15 דק' בערך. מקבלת כדור טופומקס למיגרנות כרוניות. רופאת המשפה שלחה אותי לביצוע אקג (שיצא לא תקין אך הולטר ואקו תקינים ולכן אני במעקב שנתי של קרדיולוג) והנוירולוג שלח אותי לMRI וEEG. ברצוני לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקה: רקע 7-8 לשניה, סימטרי, אחורי, ריאקטיבי HPV גירויי פוטי ללא שיניי. סיכום: תרשים גבולי עקב האטה קלה לסרוגין של הרקע ללא פעילות פרוקסיסמלית.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פענוח בדיקת EEG (אלקטרואנצפלוגרם)
דר' דליה שכטר-עמיר 15/10/2015 | 20:05תוצאות הבדיקה מראות שאין פעילות חשמלית של אפילפסיה ולמעשה בגבול התקין. בברכה,
-
-
-
תשובת מומחה עניתי ב-30.9 ..
דר' דליה שכטר-עמיר 04/10/2015 | 15:49
-
-
רונפומייד
חנה 02/10/2015 | 08:56שלום התחלנו שימוש ברונפומייד עם דיפלפט כרונושאלתי מתי מתחילים לראות הטבה בפירכוסים באיזה מינון נחשב מינון טיפולי? כמו כן מהם תופעות הלוואי שעלי להתיחס בתרופה זו תודה דר דליה על כל תשובותייךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רונפומייד? מה השם שרשום באנגלית?
דר' דליה שכטר-עמיר 02/10/2015 | 10:07
-
-
פרכוס ראשוני
א 01/10/2015 | 20:45הנני נערה בת 22, עד כה לא אובחנתי במחלות כלשהם הקשורות למערכת העצבים או הלב, לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקת דם ונאמר לי שהכל תקין, לפי מדידת לחץ הדם מצבי תקין גם כן 110 sys ו 68 dia ,דופק 84. לפני שבוע הייתי בחופשה באילת שמהלכה ישבנו באחד הערבים עם חבריי במלון, עישנו גוינט די גדול ולאחר כמה דקות הרגשתי סחרחורת ותחושת אי נוחות במשך מספר דקות ולאחר מכן איבדתי הכרה ולדברי חבריי ששהו איתי פרכסתי. , הפרכוס לטענתם כלל רעידות בכל הגוף והייתי עם חצי עיניים פתוחות אך לא היו הפרשות. רציתי לדעת מה לדעתכם הסיבה שהגבתי כך? והאם עליי לפנות לרופא באופן דחוף? חשוב לציין שהנני מעשנת סמים קלים כבר תקופה של שנה וחצי ולא הגבתי כך עד כה, אך קרה לי בעבר הרחוק שאיבדתי הכרה כתוצאה מעישון סמים. אשמח לקבל חוות דעת, תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרכוס ראשוני
דר' דליה שכטר-עמיר 01/10/2015 | 21:14אני ממליצה לך מאוד לפנות לבירור נוירולוגי באשר לסיבת הפירכוסים. ולא פחות חשוב - מאחר שלדבריך שתי הפעמים ארעו על רקע שימוש בסמים פשוט הימנעי משימוש בסמים. לילה טוב. -
פרכוס ראשוני
א 01/10/2015 | 20:47הפרכוס ואבדן ההכרה התמשכו במשך דקה
-
-
חומצה פולית ואפילפסיה
רינת 27/09/2015 | 10:28שלום רציתי לדעת מדוע ממליצים לנשים עם אפילפסיה ליטול חומצה פולית 5 מג? אי אפשר ליטול חומצה פולית 0.4 לטווח ארוך יותר? קראתי שחומצה פולית 5 מ״ג עשויה להגביר סיכון לסוגים שונים של סרטן באתר של כללית ולא ניתנת לנשים בגיל הפוריות. אז למה בכול זאת ההמלצה ולמה אי אפשר לעשות משהו אחרת ולא כזה מינון גבוה והאם המידע על הגברת הסיכון לסרטן במינון כה גבוה הוא נכון? האם יש מינון של חומצה פולית בין 0.4-5 מ״ג שאפשר לקחת? במקום מינון שגבוה פי 10 מהמינון המקובל תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה נוספת
דר' דליה שכטר-עמיר 30/09/2015 | 10:22אני מבינה שאת מוטרדת מאוד בכל הקשור להריון. עניתי ככל יכולתי במסגרת הפורום, אך אין זה תחליף לייעוץ פרטני! אני מאוד ממליצה לך לפנות לרופא מומחה במרפאת אפילפסיה ייעודית (יש בבתי החולים הגדולים) ולהעלות את כל החששות והשאלות. בברכה, -
שאלה
רינת 29/09/2015 | 12:37שלום, רציתי לדעת האם יש עוד הנחיות לנשים מלבד לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון ו-3 חודשים ראשונים של ההריון? האם אם אני לוקחת יותר מ-3 חודשים לפני ההריון חומצה פוליתזה עוזר לעובר? אילו סיכונים מלבד התקפים יש לנשים עם אפילפסיה בהריון? ידוע על קשר בין רעלת הריון, סכרת, מי שפיר, בעיות לחץ דם..? יש מקום שמומלץ לעשות את הבדיקות שציינת במהלך ההריון ( אקו לב...) ועד כמה תוצאות מהימנות? האם ידוע אם טופמקס וקפרה שתיהן משפיעים קוגניטיבית על העובר? כי עם טופמקס נמצאו מומים פיזיים בשיעור גבוה יותר אז האם זה מעיד על איזשהו קשר להשפעה קוגניטיבית? תודה על העזרה, יום טוב. תודה. -
תשובת מומחה תשובות
דר' דליה שכטר-עמיר 28/09/2015 | 20:13ראשית - מרבית ההריונות, הלידות עוברים כשורה ונולדים תינוקות בריאים גם בנוכחות אפילפסיה! ולכל השאר: חשוב להגיע להריון עם רמה מספקת של ויטמין זה. סרטן וחומצה פולית: למיטב ידיעתי אין מחקרים חד משמעיים. באופן כללי לגבי גורמי חשיפה שונים (מאכלים, עישון, חומרים כימיים שונים וכד') וסרטן: נחוץ זמן חשיפה ממושך מאוד, שנים. מינוני כדורים - 0.4, 5, 10 מ"ג. נמצא שיש סיכון מעט מוגבר לבעיות פוריות בנוכחות אפילפסיה לעומת כלל האוכלוסיה בשל סיבות שונות ורבות. לא ידוע לי ספציפית על טופמקס כגורם לכך. במהלך ההריון רצוי להיות במעקב רציף משולב של נוירולוג ומרפאה להריון בסיכון גבוה ואז מובטח ניטור טוב של העובר (סקירת מערכות מוקדמת,אקו לב עובר). תורשה - יש סיכון מעט מוגבר להעברת המחלה אבל מאוד תלוי בסוג האפילפסיה. בהצלחה. בברכה, -
שאלה
רינת 27/09/2015 | 16:07שלום ד״ר, אז האם נמצא שהצטברות של חומצה פולית בגוף נמצא שהוא אכן מגביר סיכון לסוגי סרטן מסוימים? בנוסף- כמובן שאני רוצה ליטול 3 חודשים לפני ההריון חומצה פולית ו-3 חודשים ראשונים של ההריון חומצה פולית אך מי אמר שאכנס ישר להריון מרגע שאקח 3 חודשים לפני חומצה פולית? ייתכן ואפילו יקח לי שנה להיכנס להריון אין לדעת. אז האם יש זמן מומלץ לנטילה של חומצה פולית במינון של 5 מ״ג שהוא פחות מזיק לגוף? ידוע לך כמה זמן לוקח לחומצה פולית להשפיע בגוף ולגרום לאותן המחלות כגון סרטן? האם נניח אם אני לוקחת חומצה פולית יותר מ-3 חודשים לפני ההריון זה נותן איזושהי הגנה נוספת לילד או שזה לא משנה? האם החומצה פולית קיימת רק במינון של 0.4 או 5 מ״ג וזהו? כי זה מינון פי10. כשהייתי אצל הנוירולוגית היא אמרה שהריוןשל נשים עם אפילפסיה כרוך בסיכונים. מלבד התקפים ישנם עוד סיכונים? כגון אולי רעלת הריון או סכרת או בעיות עם לחץ דם או מי שפיר? עד כמה נפוצות הפלות וקשיים להיכנס להריון עם אפילפסיה? יש לציין שיש לי כל חודש מחזור אך הוא לא תמיד סדיר. האם התרופה שנטלתי טופמקס פוגעת בפוריות? אילו בדיקות עושות נשים עם אפילפסיה בהריון כדי לבדוק מצב העובר? מה אחוז התורשה של אפילפסיה לעובר? תודה לך וחג שמח. -
תשובת מומחה חומצה פולית ואפילפסיה
דר' דליה שכטר-עמיר 27/09/2015 | 13:29הסיבה להמלצה על המינון הגבוה של 5 מ"ג היא הסיכון הגבוה יותר למומים עובריים של מערכת העצבים המרכזית והידיעה שחומצה פולית במינון גבוה זה עשויה להפחית את הסיכון. בכל מקרה מדובר על נטילה של מינון גבוה לפרק זמן קצוב. בהצלחה! בברכה, -
א
רינת 27/09/2015 | 10:33הכוונה חומצה פולית לקראת הריון
-
-
ISSUE
7 30/09/2015 | 00:33איפה עושים ת'בדיקות שאומר אם הולכים לחטוף שבץ + זה בכלל אמין ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ISSUE
דר' דליה שכטר-עמיר 30/09/2015 | 10:17אין בדיקה שאומרת אם אתה הולך לעבור שבץ. יש בדיקות שאומרות אם אתה בסיכון לעבור שבץ: בדיקת דם לכולסטרול ולסוכרת, בדיקה של כלי דם, בדיקת לחץ דם... רופא המשפחה יוכל להפנות אותך לבדיקות אלה. בברכה,
-
-
שינוי תרופה
אתי 26/09/2015 | 21:28שלום אני בת 52 וחולה באפילפסיה (גרנד מאל) מגיל 16. אני נוטלת טגרטול שנים רבות וגיליתי שכנראה בעקבות הטיפול בתרופה זו חלה ירידה בצפיפות העצם עד כדי אוסטרופרוזיס. התייעצתי עם שני רופאים בעלי גישות קיצוניות זו מזו. האחד רשם מיד תרופה חדשה ותוכנית שינוי תרופה. לדבריו אני יכולה לנהוג כרגיל. האחרת עשתה לי בדיקות מעמיקות שכללו mri וeeg ואמרה שאני יכולה לעשות שינוי בתרופה אך עלי להימנע מנהיגה לכמעט שנה! מה הגישה הנכונה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינוי תרופה
דר' דליה שכטר-עמיר 26/09/2015 | 21:42למיטב ידיעתי וניסיוני החלפת טיפול תרופתי אינו מחייב הימנעות מנהיגה. קיימת חובת דיווח למכון הרפואי לבטיחות בדרכים והימנעות מנהיגה רק כאשר יש התקף אפילפטי. בברכה,
-
-
אפילפסיה והריון
רינת 26/09/2015 | 17:08שלום אני בת 27 ומתכננת הריון. יש לי אפילפסיית נעורים מסוג מוקדי שמתאפיינת בהתקפים טוניים קלוניים כלליים. בגיל 15 התחלתי להשתמש בלמיקטל ומהר מאוד התחילה אצל פריחה ולא הצליחה לאזן לי את ההתקפים. אז עברתי לטופמקס 200 מ"ג ביום שאיזן לי באופן מלא עד היום את ההתקפים מלבד התקף אחד קל בגיל 20 בגלל אורות מהבהבים. היום הרופאים ממליצים לי לעבור לקפרה בגלל שאחוז המומים דומה לזו שבאוכלוסיה רגילה. לעומת טופמקס ששיעור מומים יותר גבוה של חך שסוע שפה שסועה והיפוספאדיאס. הרופאים אמרו שאם אחליף לקפרה ואנסה לחזור לטופמקס אחרי זה יש סיכון שטופמקס לא תהייה יעילה כבר- סיכון של 9 אחוז מסיבה לא ידועה יש גם לטענתם סיכון של 33 אחוז להתקפים בהריון. מינון של 200 מג הוא מינון בינוני בהריון לפי מה שאמרו לי. מה המלצתך? רופאת המשפחה לעומת רופאים אחרים אומרת שעליי להישאר עם טופמקס אך היא פחות מומחית. לגבי התרופה הזו טופמקס- היא ממש הייתה מצילה אותי בלילות בלי שינה קשים וידעתי שאיתה אני מוגנת מהתקפים אך חשוב לי גם בטחון העובר. תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אפילפסיה והריון
דר' דליה שכטר-עמיר 26/09/2015 | 21:39החלטה לא פשוטה מפני שמערבת גם אותך וגם את העובר. ממה שכתבת אני מבינה שהציגו בפנייך את מלוא האינפורמציה כך שתוכלי לקבל החלטה מודעת. באופן כללי - הנטייה כיום להמליץ על החלפת תרופה לפני ההריון לתרופה בעלת סיכון נמוך יותר למומים עובריים. למרות זה, יש מטופלות שעוברות הריון עם תרופות פחות מומלצות, למשל במצב בו לא נמצאה תרופה חלופית מתאימה, וזאת בידיעה לגבי סיכון מוגבר למומים. שיהיה בהצלחה בכל החלטה שתקבלי!
-
-
.
מישהי 16/09/2015 | 01:23בת 25.חולת אפילפסיה ומזה כחצי שנה פלוס יש לי פסיקולציות שונות בכל הגוף, לפעמים משהו רגעי ולעתים רחוקות פסיקולוציות באותו השריר שיכולות להימשך כחצי דקה..בדיקה נוירולוגית הייתה תקינה. האם יכול להיות שזה עקב האפילפסיה, או אני צריכה לחשוש. ממחלת שרירים אחרת?כדוגמת ניוון שרירים המאופיין בפסיקולציות...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה .
דר' דליה שכטר-עמיר 16/09/2015 | 14:04לא ידוע לי שקפרה עלול לגרום לפסציקולציות. עם כל הקושי שבהמתנה - צריך לראות תוצאות EMG... בברכה -
.
מישהי 16/09/2015 | 11:27אכן שלחה אבל עד אז..אני לחוצה ורציתי לדעת האם יש קשר.רציתי להדגיש כי נובף לי טיפול קפרה עקב מיוקלונוסים. -
תשובת מומחה .
דר' דליה שכטר-עמיר 16/09/2015 | 10:00איני מכירה קשר בין אפילפסיה לפסציקולציות. אני מבינה שהבדיקה הנוירולוגית היתה תקינה. האם הופנית לבדיקת EMG? בברכה
-
-
התקפי טוני-קלוני ונהיגה
נעה 07/09/2015 | 11:35שלום רב, רציתי בבקשה לשאול.. לצערי אני חווה התקפים כבר 5 שנים. על כל התקופה היו כ5-6 התקפים. האחרון שבהם התרחש ב26/8 ולפניו ב12/5/14. מאחר ואני מטופלת תרופתית (למוג'ין 125 מ"ג ביום ובלילה כאשר לאור ההתקף האחרון אני כיום בעליה הדרגתית עד ל150 מ"ג ביום ובלילה) וכמובן תחת מעקב מתמיד של נוירולוג - מדוע יש צורך כל פעם מחדש להמתין שנה לפני שיהיה ניתן לנהוג?? זה המון זמן ומשבש חיים ברמה שקשה להסביר. האם יש דרך - כל דרך - בה ניתן לקצר את התקופה או אפילו לעלות עוד יותר במינון כדי להיות על הצד הכי בטוח שניתן?? אנא - כל עצה בנושא תסייע. תודה נעהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התקף טוני-קלוני ונהיגה
דר' דליה שכטר-עמיר 07/09/2015 | 12:07הסיבה היא שאם בשנה שאחרי ההתקף אין התקפים נוספים ההסתברות להתקפים בהמשך יורדת משמעותית, ועל אחת כמה כאשר ניתן טיפול מתאים. למיטב ידיעתי תקופת ההמתנה קצרה יותר (6 חודשים) רק כאשר ההתקפים מתרחשים בשינה בלבד. אני מקווה שעם הלמוג'ין במינון טוב תהיי חופשיה מהתקפים :) בברכה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים