פורום אפילפסיה - עמוד 30
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
למיקטל ודפלפט
חנה 02/09/2015 | 13:21לרופאה שלום האם מינון למיקטל 125 מ"ג בנוכחות דפלפט 2000 מ"ג אנו אמורים לראות הטבה מסויימת? האם המינון הוא טיפול כבר ? למשקל 80 תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה למיקטל ודפלפט
דר' דליה שכטר-עמיר 03/09/2015 | 08:48לפי השאלה אני מניחה שעדיין אין הטבה. מבחינת מינון הלמיקטל ניתן עדיין להעלות במינון תרופה זו תוך מודעות לתופעות לוואי אפשריות. בברכה
-
-
שמירת פרטיות
יערה 23/08/2015 | 05:38היי, אני יודעת שזה לא ממש הפורום המתאים אך אנסה בכל זאת.. יש לי תור לנוירולוג לקבלת מרשם לריטלין.אני נוטלת גלולות, בעיקרון אמרו לי שאין קשר בין השניים אבל יש לציין בפניו שאני לוקחת גלולות. אני מגיעה לתור עם הוריי ואין לי אפשרות להגיע לבד,ואני מפחדת שהוא יזכיר או יציין בפניהם שאני נוטלת גלולות וסתם למשל מתאים לי יותר סוג מסויים. בכל אופן רציתי לדעת האם זה אפשרי להתקשר למרפאה ולבקש לדבר איתו ולבקש שלא ישתף את ההורים? אפשרי לדבר עם הרופא ולבקש בקשה כזאת או שלא יתייחסו אליי ברצינות? בת 16 וחצי. אשמח לתשובה :)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אפשרי. בהצלחה.
דר' דליה שכטר-עמיר 23/08/2015 | 08:17
-
-
EEG ניתוקים וברוקסיזם
לילך 22/08/2015 | 15:37שלום רב בן 2.10 סובל משינה לא רציפה , יקיצות וברוקסיזם. אירועים חוזרים של ניתוקים לכמה שניות. ב EEG פעילות זיז גל מודגשת באזורים מרכזיים ב EEG חוזר -פעילות רקע בלתי סדירה עם פעילות איטית וחדה עד זיזית פרוקסימלית כללית ודו צדדית. בדיקה נוירולוגית תקינה. בזמן אחרות כמעט ואין ניתוקים . האם להתחיל טיפול בדפולפט או שלהמתין. האם דיאטטת קטונים יכולה לעזור? מה יכול לקראות אם לא נותנים טיפול? האם ברוקסיזם זה חלק מEEG לא תקין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה EEG ניתוקים וברוקסיזם
דר' דליה שכטר-עמיר 22/08/2015 | 18:46אז אין דום נשימה בשינה. התייחסו ליקיצות ליליות? ברוקסיזם? פעילות אפילפטית בשינה? צריך להתייחס גם לדברים אלה. שבוע טוב. -
EEG ניתוקים וברוקסיזם
לילך 22/08/2015 | 18:40בבדיקת שינה לא משהו ספציפי. 4 הפסקות נשימה מלאות. AHI 0.9. 8 ירידות בריווי חמצן מרמה של 97% עד ל 89%. נצפה קושי להירדם. -
תשובת מומחה EEG ניתוקים וברוקסיזם
דר' דליה שכטר-עמיר 22/08/2015 | 18:09אתחיל מהסוף: ברוקסיזם אינו תופעה אפילפטית והתופעה קיימת באנשים בריאים. אינני נוירולוגית ילדים אז אענה לך באופן כללי לגבי החלק הנוירולוגי. לגבי התחלת טיפול: אם יש קליניקה (ניתוקים) וה-EEG אינו תקין כי אז יש בהחלט אינדיקציה לטפל ולמנוע התקפים נוספים. צריך לזכור שפעילות אפילפטית ממושכת עלולה לגרום נזק בטווח הרחוק וולכן יש חשיבות לטיפול, מעבר למניעה של התקפים שעלולים לפגוע בתפקוד. במקרים מסויימים עלולים להופיע גם התקפים כלליים מעבר לניתוקים ואז הפגיעה עלולה להיות קשה יותר. אין לי ניסיון עם דיאטה קטוגנית ואייני יכולה לומר מה יעילותה במקרה הספציפי. מבחינת השינה: האם עבר בדיקת שינה? בברכה.
-
-
אפילפסיה בעיות שינה לצד בעיות התנהגות
ציפורה 10/07/2015 | 00:58לפני כ כ 17 שנה אבי קיבל התקף אפילפסי ראשון בגיל 50. במשך שנים נטל תרופות מניעה ואכן ההתקפים לא חזרו מלבד בפעמים בהן שכח לנטול אותן. במהלך השנים נוכחנו רק ב "קצרים" של כמה שניות ניתוק בלבול מצמוץ- שהוא כמובן מעולם לא מודע אליהם. לאורך השנים הוא התלונן על תופעות הלוואי של הכדורים- ירידה בזכרון ועייפות. לפני כשנתיים הוא החל לסבול מנדודי שינה קשים שגרמו לו לבעיות התנהגות קיצוניות (היפראקטיביות לצד התפרצויות זעם חריפות, אובססיביות,עקשנות קשה, ועוד שהפכו אותו בלתי נסבל בעיני כל הסובבים אותו). לא מובן אם היה תחת התרופות או לא, אבל כעבור כמה חודשים זה נפסק. לפני כשנתיים, לטענתו, בעצת רופאו נאמר לו כי הוא יכול להפסיק לקחת את הכדורי האפילפסיה מכיון שעברו למעלה מ 7 שנים מאז ההתקף האחרון. בבדיקה שנערכה לו לפני כמה חודשים דווח לו שהכל בסדר מאידך הוא החל לסבול שוב מנדודי שינה חמורים. לפני 4 ימים חווה התקף קשה ביותר. אנחנו קצת אובדי עצות בשלב זה. בין הדיווחים הלא ברורים שהוא מוסר על מצבו (האם הפסיק לקחת כדורים על דעת עצמו או שאכן הומלץ לו) לצד בעיות השינה שלא ברור אם הן המקור הבעיה או סימפטום, לצד העובדה שחלה אצלו התדרדרות קוגנטיבית והתנהגותית לאורך השנים האחרונות שחלקה יחסנו- לגיל הזיקנה (70) והיציאה לפנסיה. אנחנו תוהים האם השורש לכל זה- בעיות השינה והתדרדרות הקוגנטיבית וההתנהגותית מקורם בבעיה הנוירולוגית, או שמא חוסר השינה גורם לכך ומכאן גם להתנהגות ובהמשך להתקפים. כמוכן, מה אפשר לעשות מעבר להמשך טיפול תרופתי ? האם היא תפתור בעיה התנהגותית או שיש צורך בטיפול קוגנטיבי נלווה ? וכמובן שאלת השאלות- איך מביאים אדם כזה לטיפול קוגנטיבי שמכחיש שיש איתו כל בעיה? תודה,פתח בחלון חדש-
אפילפסיה
טל 10/08/2015 | 22:24שמן קאנביס עושה פלאים להתקפים פחות מסוכן וללא תופעות לוואי כמו טופמקס למיקטל דפלפט ורווטריל -
תשובת מומחה אפילפסיה בעיות שינה לצד בעיות התנהגות
דר' דליה שכטר-עמיר 10/07/2015 | 09:00אכן מצב מורכב! אם לנסות "לפרק" את המצב למה הכי דחוף ומה במקום שני הרי שקודם כל נחוצה הערכה מקיפה של רופא נוירולוג לגבי האפילפסיה ומאוד רצוי להתלוות אל אבא ולשמוע מהרופא את הערכתו וההמלצות לטיפול. כמובן שצריך להעלות בפני הנוירולוג את התמונה המלאה והמשולבת של אפילפסיה / נדודי שינה / שינויים התנהגותיים כדי להגיע לאבחנה ולהתאים טיפול אופטימלי. אני מאוד ממליצה לפנות לייעוץ לאחד ממרכזי האפילפסיה שיש במס' בתי חולים (שיבא, איכילוב, רמבם, הדסה). נחוצה כמובן גם הערכה קוגניטיבית - האם באמת מדובר בדמנציה? (אלצהיימר? דמנציה על רקע חסימת כלי דם? סוג אחר?). הביטוי הקליני של מחלות דמנציה שונות הוא בין היתר גם נדודי שינה ושינויים התנהגותיים. טיפול קוגניטיבי בסיטואציה שאת מתארת נראה לי לא מתאים. בהצלחה והרבה סבלנות!
-
-
כאבי ראש ממושך
מיכל 30/07/2015 | 15:28היי כבר שלושה ימים יש לי כאבי ראש מלווה בכאב אוזן .לסת תחתונה לקחתי כדורים ולא ממש עוזר הבעייה השהכאבים האלו מופיעים לי מדי שבוע ליום יומיים ואז עוברים ואז חוזר שבוע שבוע וחצי לאחר מכן ליום אחד 24 -48 שעות כל פעם י.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב ראש
דר' דליה שכטר-עמיר 30/07/2015 | 22:54בלי אנמנזה מפורטת ובדיקה נוירולוגית לא ניתן לאבחן את הגורם - פני לנוירולוג לייעוץ פרטני. בכל מקרה, זה פורום אפילפסיה... בברכה
-
-
-
תודה ד"ר שכטר עך כל תשובותייך
חנה 28/07/2015 | 10:32תודה ד"ר שכטר עך כל תשובותייך -
תשובת מומחה מינון ורמת תרופה
דר' דליה שכטר-עמיר 28/07/2015 | 09:06תיאורטית בכל מינון ניתן לבדוק רמת תרופה. מעשית בדרך כלל מגיעים לרמה טיפולית מקובלת - לגבי למיקטל עפ"ר מדובר ב-200 מ"ג ביום - ואז לפי צורך קליני בודקים רמה בדם. בברכה
-
-
חלל אקסטרה אקסיאלי
גל 27/07/2015 | 21:28רציתי לדעת למה הכוונה במשפטים הבאים: 1.הרחבה ניכרת של חללים אקסטרה אקסיאליים בהיקף ההמיספרות 2. הרחבה של חלל אקסטרה אקסיאלי קדמית לאונה הטמפורלית משמאל. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חלל אקסטרה אקסיאלי
דר' דליה שכטר-עמיר 27/07/2015 | 21:43כמובן יש לדעת את ההקשר של הממצאים שתארת. בגדול ובאופן כללי מאוד הממצאים מעידים על הצטמצמות רקמת המוח מסיבות שונות, עם או בלי סימפטומים. בברכה
-
-
אנטיביוטיקה
חנה 27/07/2015 | 13:47לרופאים שלום האם אנטיביטיקה מסוג אוגמנטין לברונכיט מפחיתה מיעילות למיקטל ? שמתי לב שכאשר אנו מקבלים אוגמנטין הפירכוסים מתגברים.. אם כך הדבר איזה אנטיביוטיקה ממולץ לברונכיט ולא תשפיע על הלמיקטלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנטיביוטיקה
דר' דליה שכטר-עמיר 27/07/2015 | 21:40לא ידוע לי על איטראקציה של אוגמנטין ולמיקטל. מה שכן, מחלה זיהמית לכשעצמה עלולה להגביר שכיחות פירכוסים. בברכה
-
-
חנה
חנה 27/07/2015 | 13:45לרופא שלום לאחר איזון של חמש שנים בדפלפט כרונו 2000 מ"ג ביום החלו פירכוסים שוב ולכן הוספה למיקטל שאלתי היא מה המלצה למתן התרופות האם לתת ביחד באותו הזמן ? או לחכות חצי שעה בין תרופה לתרופה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דפלפט ולמיקטל
דר' דליה שכטר-עמיר 27/07/2015 | 14:48ניתן לקחת ביחד. ודאי קיבלת הדרכה להעלות מינון הלמיקטל בהדרגה רבה - זה חשוב. בברכה
-
-
אפילפסיה
ריקי 12/07/2015 | 22:06רציתי לשאול בבקשה אני בת 34 לפני כשנתיים פתאום התחלתי ליפול מהמיטה ולצעוק אשפזו אותי באסף הרופא ולאחר בדיקות קבעו שחליתי באפילפסיה רציתי לשאול שמעתי שיש ניתוח שאפשר לעשות כדי להיפטר מהאפילפסיה או שזו מחלה לכל החיים וכל החיים אני יצטרך לקחת את תרופת למודזין תודה רבקיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אפילפסיה
דר' דליה שכטר-עמיר 14/07/2015 | 20:11אכן קיים גם טיפול ניתוחי באפילפסיה - ויש סוגי ניתוחים שונים - אבל טיפול זה שמור למקרים מסויימים. למשל - אם מזהים מוקד ספציפי בו מתחיל ההתקף ואם מוקד זה רחוק מאזורים שאחראים על תפקודים חיוניים (דיבור, זכרון וכד'). במקרה כזה נעשית כריתה של המוקד. מאחר שמדובר בניתוח מוח ועלולים להיות סיבוכים ותופעות נוירולוגיות שונות לא "רצים" לטיפול זה אם ניתן למנוע התקפים עם תרופות. במקרים של התקפים בלתי נשלטים ע"י תרופות שונות גם כן ניתן לשקול טיפול ניתוחי גם בהיעדר מוקד ספציפי. בברכה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים