פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקת אקטיגרף
רונית 29/05/2023 | 13:12האם בדיקת אקטיגרף יכולה לשמש לאיבחון דום שינה או שמשמשת רק לאיבחון הפרעות במחזורי שינה? ידוע לי על בדיקת דום שינה של לילה אחד אבל מעוניינת לדעת על אקטיגרף לאיבחון של דום שינה ובעיות במחזור שינה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אקטיגרפ לבדיקת איכות שינה ומחזורי שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 31/05/2023 | 11:56הי, אקטיגרפ משמש לאבחון הפרעות בתזמון שינה ו/או לאבחון נדודי שינה. אקטיגרפ אינו כלי לאבחון הפרעת נשימה בשינה -
בדיקת אקטיגרף
רונית 31/05/2023 | 08:43בטעות רשמתי דום שינה. הכוונה שלי בשאלה היתה לדום נשימה בשינה. תודה.
-
-
-
תשובת מומחה טיפול לדום נשימה בשינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 28/05/2023 | 17:06הי, עקרונית יש מספר טיפולים לדום נשימה בשינה. 1.להפרעה קלה ניתן להיעזר בטיפול אצל קילנאי תקשורת לחיזוק השרירים של דרכי הנשימה העליונות. 2. טיפול בסד דנטלי עי רופא שיניים יעיל מאד לנחירות ולהפרעה קלה עד בינונית. 3. טיפול ב CPAP, הטיפול היעיל והטוב ביותר לסובלים מהפרעה משמעותית הדורשת טיפול. 4. טיפול כירורגי עי רופא אאג. מומלץ להתייעץ עם רופא אאג מומחה לשינה וטיפול בהפרעות נשימה בשינה.
-
-
אינסומניה ושימוש במלטונין
אלמוני 16/03/2023 | 21:40שלום, בן 42 סובל מאינסומניה קשה. הומלץ ע"י נוירולוג מומחה על נטילת מלוטונין. רציתי לברר מס' דברים. א. כמה זמן לפני הרצון להרדם מומלץ לקחת? ב. האם ניתן לקחת מלטונין יחד עם תרופות נוספות? ג. האם ניתן לצרוך מלטונין לצד תרופות פסיכיאטריות, כמו סרוקוואל וסרוקסט? בתודה מראש, ש.פתח בחלון חדש-
סירקדין עם נוקטורנו 3.75
לאה 15/05/2023 | 07:53שלום רב, קיבלתי סירקדין לקראת נסיעה לארהב. אני כבר יודעת שבמצב של ג׳טלג זה לא מספיק לי על מנת לישון לילה שלם וטוב. האם אפשרי לקחת עם ה סירקדין כדור נוקטורנו? או לחילופין לקחת עם ה סירקדין כדור ואבן? הכל מדובר על תקופה קצרה של נסיעה ועוד שבוע חזרה. לא לחיים… תודה על תשובתך -
תשובת מומחה אינסומניה וטיפול במלטונין
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 23/03/2023 | 08:45מלטונין אינו טיפול לאינסומניה- נדודי שינה אלא טיפול להפרעה בשעון הביולוגי. אני קצת מופתע שהנירולוג שלך המליץ על טיפול במלטונין לאינסומניה. ייתכן שיש לך הפרעה בשעון הביולוגי ולכן הומלץ על טיפול במלטונין. ניתן לקחת מלטונין ביחד עם תרופות אחרות כולל תרופות פסיכיאטריות. בכל מקרה מומלץ לעשות זאת תחת השגחה ומעקב רפואי.
-
-
חוסר שינה - ללא עייפות (לת)
רוקי 05/05/2023 | 19:46אני בן 77 ישן מקסימום 3-4 שעות ביממה (לא רצוף , בחיבור של חצאי שעות ) ולא מרגיש עייפות . אוכל ארוחת בוקר ב2 בלילה, ואחרי זה ב4 בבוקר . וחוזר לישון מקסימום חצי שעה. ברגע שאני עייף אני נכנס למיטה ונרדם מיד, אך לחצי בלבד ומרגיש כמו פנתר. המצב נמשך כבר לפחות 10 שנים.פתח בחלון חדש -
מעבר בין ערות לשינה, תלות ונזק בשימוש בכדור שינה . (לת)
יעקב 30/04/2023 | 23:25שלום רב , אובחנתי לפני מספר שנים בעל עוררות יתר , כאשר איני מרגיש צורך לישון , מרגיש בעוררות , בהשפעת כדור יושן , היקיצה טבעית , הרגשה בבוקר אינה רעננה , לוקח שעה לחזור לעוררות . האם מרכז השינה במח לא פעיל ? שימוש בכדור שינה , פוגע בטווח הארוך בקוגניציה ? האם שימוש בכדור שינה משרה שינה טבעית ? האם שימוש בכדור שינה גורם להנחרה מוגברת למי שיש נחירות ? שימוש בכדור שינה מגביר דום נשימה ?פתח בחלון חדש -
הרגלים בעייתים (לת)
הראל 04/04/2023 | 07:18לעבוד עם מחשב בלילה /לשתות קפאין/לשכב על המיטה כל היום זה יכול לעשות אינסומניה כרונית ?פתח בחלון חדש -
הפרעת פאזה מאוחרת
מישהו 30/03/2023 | 20:41שלום, אני בן 37 וסובל שנים רבות מפאזה מאוחרת 1. האם ישנה בדיקה שיכולה להוכיח את האבחנה? 2. כיצד ניתן לטפל? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פאזת שינה מאוחרת
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 31/03/2023 | 18:56האבחון להפרעות בתזמון שינה נעשה עי שיחה עם רופא/פסיכולוג וניטור בעזרת יומן שינה ו/או שעון אקטיגרפ. הטיפול בהפרעות בתזמון שינה נעשה עי מתן מלטונין בדכ שעתיים לפני שעת השינה הרצויה וחשיפה לאור בהשכמה
-
-
שימוש ברצועה לסגירת הפה בזמן השינה
LIOR 25/03/2023 | 08:43אני משתמש בCPAP עם מסיכת נחירונים שאלתי האם זה לא מסוכן להשתמש ברצועה ששומרת הפה סגור במהלך השינהפתח בחלון חדש-
שימוש ברצועה לסגירת הפה בזמן השינה
LIOR 31/03/2023 | 15:04אני רוצה לנסות השאלה היא האם זה לא מסוכן -
תשובת מומחה רצועה לסגירת הפה בשימוש עם סיפאפ
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 26/03/2023 | 09:21עקרונית, במידה והטיפול בסיפאפ יעיל וטוב אין צורך ברצועה לסגירת הפה. מכשיר הסיפאפ אמור להזרים אוויר בצורה מספקת כך שלא תצטרך לפתוח את הפה בכדי לנשום טוב.
-
-
דום נשימה
LIOR 25/03/2023 | 08:49בהינתן סד לילה ו CPAP מי משניהם עדיף לבעיית דום נשימה בשינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סד ליל או סיפאפ
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 26/03/2023 | 09:24זו שאלה מורכבת. עקרונית סיפאפ מיועד לטיפול בהפרעת נשימה בשינה בדרגת חומרה משמעותית. סיפאפ נחשב לטיפול הבחירה בהפרעה משמעותית. בנוסף, סיפאפ נמצא בסל הבריאות וממומן ע"י קופות החולים. בנוסף, ניתן להתנסות בסיפאפ טרם הרכישה. החיסרון המשמעותי בסיפאפ הוא ההסתגלות והסירבול שכרוכים בשימוש בו. סד דנטלי הוא טיפול יעיל וטוב להפרעה קלה עד בינונית ולנחירה. הוא נעשה ע"י רופא/ת שיניים, עלותו גבוהה והוא דורש הסתגלות. זו בעקר בחירה של המטופל באיזו דרך הוא מעוניין להיות מטופל.
-
-
סירקדין - זמן השפעה
יאיר 15/09/2016 | 20:23שלום, ילדנו האוטיסט בן ה-8 נוטל סירדין 2 מ"ג בהמלצת מספר מומחים. אציין שהתרופה שינתה את חייו ואת חיינו. לאחרונה נעשנו ערים לעובדה שלאחר כ 4-5 שעות, השינה שלו נעשית מאוד לא איכותית והוא לפעמים ממש בוכה שהוא לא מצליח לישון. קבעתי תור למומחה שינה לעוד חודשיים, אך בינתיים ברצוני להתייעץ האם ניתן לנסות לבינתיים לתת לו כדור נוסף (לא הצלחתי למצוא מידע לגבי זמן מחצית החיים של הסירקדין) בתודה מראש,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בסירקדין
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 26/03/2023 | 09:19בקר טוב, במידה ולקחת את הסירקדין וישנת 6 שעות רצוף כנראה שהטיפול יעיל בשבילך. מדוע את נשארת במיטה עוד 3 שעות לאחר שהתעוררת? במידה ואת סובלת מורטיגו לאחר נטילת סירקדין כדאי להתייעץ עם הרופא/ה שרשמו לך את הטיפול. סירקדין נחשב לטיפול בטוח, אבל אם את חשה סחרחורת לאחר נטילה שלו (ולא מסיבות אחרות) כדאי לשקול את המשך הטיפול בסירקדין -
תשובת מומחה סירקדין
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 26/03/2023 | 09:16טיפול בסירקדין יכול לעזור לבנך לשפר את השינה שלו (כפי שהוא כנראה עוזר). ניתן כמובן לשלב גם טיפול התנהגותי -קוגנטיבי משלים שיכול לעזור בשיפור השינה. עקרונית, סירקדין הוא טיפול בטוח, אין התמכרות או תלות לסירקדין וגם אין חשש מהרעלה. מציע להתייעץ עם הרופא שרשם את המרשם לסירקדין לגבי האפשרות של מתן 2 כדורים. -
סחרחורות 8 שעות לאחר לקיחת הכדו (2 מ"ג)
סירקודין בפעם הראשונה 25/03/2023 | 07:54לקחתי את הכדור וישנתי 6 שעות רצופות. אבל אני ערה כבר 3 שעות - כלומר 9 שעות מצריכת הכדור ואני עדיין עם ורטיגו וחוסר יציבות. האם זאת תופעת לוואי שתחלוף במשך היום שנגרמת מהכדור החדש או רגישות לכדור? -
תשובת מומחה סירקדין - זמן השפעה
דר' דליה שכטר-עמיר 16/09/2016 | 10:38סירקדין זה למעשה מלטונין בצוררת הכנה מיוחדת של שחרור איטי שאמור "לכסות" לילה שלם. למלטונין עצמוו זמן מחצית חיים קצר ולכן עלה הרעיון ליצור את הסירקדין עם שחרור איטי של החומר. אינני בטוחה שנטילה של שני כדורים של סירקדין תתן מענה. שימי לב אם משהו השתנה מבחינות אחרות ואולי הוא הסיבה לירידה ביעילות הסירקדין. בברכה,
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים