פורום עין עצלה, פזילה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פזילה (לת)
ליר 05/08/2022 | 17:46שלום, יש לי פזילה מגיל צעיר שלא טופלה, היום אני בת 23 ורוצה לטפל בה, היתי אצל רופאת עינים שהמליצה על ניתוח, רציתי לשאול, יש לי פזילה כלפי מעלה כאשר לרוב כשאני מסכלת רחוק, האם אחרי הניתוח יש סיכוי שתהיה שיפור ? והתאימו לי משקפים אבל המשקפים לא מסתירים את הפזילה אשמח לדעת למה זה ככה?פתח בחלון חדש -
לאחר ניתוח לתיקון פזילה - מתקשה לנהוג
VMAN 25/04/2022 | 04:19שלום וברכה , הפזילה מגיל ילדות (בן 39) לפני שבועיים עברתי ניתוח קוסמטי לתיקון פזילה בעין ימין. העין עדיין קצת אדומה וישנה הרגשה מוזרה בפינה הימנית של העין , כאילו יש חול בעין שאני לא מצליח להוציא. לטענת הרופאה שניתחה ובדקה אותי שבוע לאחר הניתוח,- לניתוח ישנה תופעת לוואי של ראיה כפולה.אני לא סבלתי מתופעה זו לאחר הניתוח. אתמול (13 יום לאחר ההליך הרפואי) ניסיתי לנהוג אחרי שנתקעתי עם אחד הגלגלים במדרכה הבנתי שאני בבעיה כי לא שמתי לב למכשול . מסיבה כלשהי אני נוטה להיצמד לימין , מעניין מה השתבש בראיה שגרם לכך ? תודה רבהפתח בחלון חדש-
החלמה לאחר שבועיים תיקון פזילה
רחלי 08/07/2022 | 23:30המנתח לאחר שבוע אמר שאפשר להפסיק מקסטרול משחה. אמר להמשיך הילוג'יל ולא אמר מתי להפסיק. חוץ מזה בעיקר בערב אני דומעת לעיתים ,על הלחמית נוזל צהבהב לבן ובקצה העין עדין אדום שאלתי מה לעשות שהעין לא תצרוב ותגרד ... קומפרס עדין? להפסיק עם מקסטרול משחה? טיפות hilo ג'יל? כמה זמן ההחלמה המוזרה תמשיך. רופאים במיידית אין תורים איך נרגעים?
-
-
כפל ראייה (לת)
אסי 06/07/2022 | 00:12עברתי ניתוח להסרת מנינגיומה בראשי, וכן התקנת שאנט לניקוז נוזלים. מאז אני סובל מאוד קשה מכפל ראייה (דיפלופיה) שלא מאפשר לי חיים נורליים, גם לא לאחר התאמה ושימוש בפריזמות. העין הבעייתית (פוזלת) היא עין שמאל. אני מועמד לניתוח לתיקון הפזילה. שאלתי: והיה וניתוח הפזילה יצליח, האם הדבר יתקן לי את כפל הראייה ואוכל לשוב ולנהוג כמו לפני הניתוח?פתח בחלון חדש -
בדיקת WORTH 4 DOT TEST
25/04/2022 | 19:31שלום מהי המשמעות של תוצאות שונות בזמנים שונים? מהאם התנאים האידאליים והמהיימנים לבדיקה? מהי המשמעות אם עושים את הבדיקה באור? מהי המשמעות אם עושים את הבדיקה ללא משקפיים? האם משנה מתי עושים את הבדיקה, האם משנה אם ישנו מספיק לפני הבדיקה? תודהפתח בחלון חדש-
פזילה בעין אחת
לירז 10/06/2022 | 17:58יש לי פזילה הרבה שנים ורק עכשיו התחלתי להרגיש שאני לא רואה טוב והתחלתי להרכיב משקפים אבל שמתי לב שהפזילה לא נעלמת בזמן הרכבת משקפים אשמח לדעת למה זה ככה? והאם ניתן לטפל בבפזילה היא מפריעה לי מבחינה אסטית
-
-
light therapy לתיקון פזילה (לת)
30/05/2022 | 18:47שלום, האם photo-syntonic light therapy יכול לתקן/ להפחית פזילה קלה פנימה של מבוגרים? היכן מבצעים בארץ? תודה.פתח בחלון חדש -
כפל ראיה (לת)
זקוקה לפתרון 11/05/2022 | 20:11לאחר מספר אירועים של כפל ראיה אובחנתי עם פזילה קטנה שבאה לידי ביטוי בעיקר בזמן עייפות. רוב הזמן אין פזילה אבל כשהיא נוצרת אני רואה כפול והדבר מאוד מגביל. ניתוח כרגע פחות רלוונטי. האם שימוש במשקפי פריזמה רק בזמן כפל ראיה יגרום לי לתלות באמה שאזדקק לפריזמה כל הזמן? כיום רוב הזמן אני רואה תקין אבל מאוד הייתי רוצה פתרון לפעמים שלא. תודה מראשפתח בחלון חדש -
פזילה קלה פנימה
כינוי 25/04/2022 | 18:57שלום, האם יש טיפול למיקרוסטרופיה פנימה עם 8 דיופטר ועין עצלה? אם כן מהו? האם יש תרגילים למנעית הידרדרות? תודה רבהפתח בחלון חדש-
פזילה קלה פנימה
25/04/2022 | 19:05שוב שלום, הכוונה למבוגר. תודה
-
-
עין עצלה בגיל מבוגר
ב 10/11/2021 | 18:01שלום רב, 1. מי מוסמך לבצע לבצע אבחון של עין עצלה בגיל מבוגר? 2. מי מוסמך לבצע לבצע אבחון של פזילה סמויה בגיל מבוגר? 3. מי מוסמך לבצע אבחון של פזילה בגיל מבוגר? 4. מי מוסמך לבצע אבחון של מיקרופזילה בגיל מבוגר? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אורתופטיקה
דר' מיכאל כינורי 12/03/2022 | 00:59זה בסדר גמור -
אורתופטיקה
ב 08/03/2022 | 19:01תודה. ואם לאחר האורתופטיסט הולכים לרופא עיניים מומחה ילדים ופזילה? -
תשובת מומחה אורתופטיקה
דר' מיכאל כינורי 07/03/2022 | 23:17יש אורתופטיסטים מעולים אבל זה תמיד (תמיד!) צריך להיות בנוסף ולא במקום בדיקת רופא עיניים שמתמחה בפזילה. -
אורתופטיקה
ב 07/03/2022 | 19:18התור לרופא מומחה רחוק ויש תור קרוב (עם הפניה של רופא עיניים כללי) לאורתופטיסט. צריך גם משקפיים. מתי הולכים לאורתופטיסט ומתי לרופא עיניים מומחה ילדים ופזילה. תודה -
תשובת מומחה אורטופטיקה
דר' מיכאל כינורי 01/03/2022 | 23:00לכל השאלות ששאלת יש תשובה כמובן אך היא ארוכה ומורכבת ולא מתאימה לפורום זה. גם אינני מבין את ההתעקשות לא ללכת להיבדק ע״י רופא עיניים שמתמחה בפזילה (אני לא מבין מה זה ״אולי פזילה״, צריך ללכת להיבדק, לשאול את השאלות ולקבל תשובות ברורות). -
אורתופתיקה
ב 01/03/2022 | 19:16תודה. אבל אורתופטיסט לא אמור לדעת כיצד לאבחן ולטפל? האם בדיקה בבי"ח מדוייקת וטובה יותר? האם חייבים טיפות בבדיקה ולמה? המטרה לשפר ראייה לאדם מבוגר עם עיניים בריאות, עין עצלה ואולי פזילה. כנראה גם צריך משקפיים. -
תשובת מומחה אורתופטיקה
דר' מיכאל כינורי 28/02/2022 | 23:06טיפול לא נכון תמיד יכול לגרום לפגיעה במטופל,ייתכן ויהיו תוצאות בלתי רצויות של טיפול מוטעה (למשל כפל ראיה קבוע) וייתכן שלא יהיו נזקים מוחשיים לעיניים או לראיה אבל כן יווצר נזק משמעותי (לדעתי) בדמות בזבוז זמן ומשאבים של המטופל. -
אבחון וטיפול אורתופטי למבוגר
ב 28/02/2022 | 19:16כיצד יכול לפגוע? האם יכול להגרם נזק לעיניים? תודה -
תשובת מומחה תשובה
דר' מיכאל כינורי 19/12/2021 | 14:04קשה לי לענות על שאלות מסוג זה. אני מציע לך להיבדק על ידי רופא עיניים שמתמחה בפזילה ולטפל כפי שהוא/היא ממליצים. כל קיצור דרך יפגע בסופו של דבר בטיפול בך. -
ב
ב 07/12/2021 | 17:14תודה רבה. לאחר בדיקת כללית בלבד (ללא בדיקה של פזילה)של רופא עיניים כללי, במקרה של אבחון עין עצלה ופזילה האם אורטופטיסט העובד בצוות מספיק? -
תשובת מומחה אורתופטיסט
דר' מיכאל כינורי 18/11/2021 | 16:40במקרה של טיפולי עיניים אין קיצורי דרך. עליך להיבדק קודם כל ע״י רופא שמתמחה בפזילה והוא ימליץ לך אם כדאי ללכת לטיפול אורתופטי. במידה והאורתופטיסט עובד בצמוד עם רופא עיניים שמתמחה בפזילה אז אני חושב שזה בסדר ללכת אליו כל עוד הרופא עצמו מעורב בטיפול שלך. -
אורטופטיסט?
.ג 17/11/2021 | 18:13ואם ידוע שלמבוגר יש עין עצלה מילדות ולא ידוע אם יש פזילה או אין ורופא עיניים כללי נתן הפניה לאורטופטיסט לאחר בקשת המבוגר. כאשר האורטופטיסט אומר שהוא חלק מצוות ואם יש שאלה הוא מתייעץ עם הרופאים, כדאי ללכת, או עדיף לעשות אבחון אצל רופא עיניים מומחה ילדים ופזילה. תודה -
תשובת מומחה פזילה בגיל המבוגר
דר' מיכאל כינורי 16/11/2021 | 18:55את האבחון הראשוני הייתי ממליץ לך לעשות אצל רופא עיניים שמתמחה בפזילה. לאחר מכן את המעקב אפשר לבצע במקרים רבים אצל האורטופטיסט. אין זה משנה כל כך איפה עושים את הבדיקה אלא מי מבצע אותה..... :-) -
אבחון עין עצלה/ פזילה בגיל מבוגר
ן 16/11/2021 | 16:58תודה רבה שלום האם אורטופטיסט גם מוסמך לבצע את כלו אלו ( 1. אבחון של עין עצלה בגיל מבוגר? 2. אבחון של פזילה סמויה בגיל מבוגר? 3. אבחון של פזילה בגיל מבוגר? 4. אבחון של מיקרופזילה בגיל מבוגר? )? אם כן, מי עדיף ומה ההבדל? האם משנה אם האבחון נעשה בבי"ח? תודה רבה -
תשובת מומחה תשובות
דר' מיכאל כינורי 11/11/2021 | 21:35התשובה לכל השאלות היא אותה תשובה : רופא עיניים המתמחה בתחום זה. לרב מדובר ברופא עיניים ילדים ופזילה כך שלמרות שמדובר באדם מבוגר אני ממליץ להיבדק ע״י רופא עיניים ילדים שמתעסק באופן יומיומי בנושאים אלו
-
-
עין בורחת הצידה
יוסי 06/03/2022 | 15:39שלום ד"ר . אני בן 22 מאז שאני קטן יש לי בריחה של עין שמאל החוצה עם הזמן הראיה בעין שמאל הטשטשה ואני רואה פחות טוב בעין אני חושב שזה בעקבות שהמוח נתן לעין לנוח ולא להסתכל בעין זאת . וכשאני מסתכל בשתי העניים אני לא רואה כל כך טוב וזה מציק לי מאוד בגיל צעיר הציעו לי לעשות ניתוח השאלות אם בגיל שלי אפשר עדיין לעשות ניתוח וזה יהיה יעיל במצבי היום? והאם יש עוד דרכים לטפל בזה ? אשמח לתשובה תודה רבה .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עין בורחת
דר' מיכאל כינורי 06/03/2022 | 23:06בעקרון התשובה היא כן, אפשר לעשות ניתוח, אך זה תלוי כמובן בהרבה גורמים שאת כולם ניתן לברר בבדיקה אצל רופא עיניים שמתמחה בפזילה (לרב מדובר ברופא עיניים לילדים, גם אם אתה כבר לא ממש ילד). יש כמובן עוד דרכים, כמו למשל תרגול אורטופטי, משקפיים וכו׳, אך יש לבצע בדיקה יסודית לפני שמגיעים להחלטה הנכונה עבורך. בהצלחה!
-
-
סו ברי
28/02/2022 | 19:06שלום, פרופסור סו ברי הצליחה לשפר את ראייתה בניגוד לדעות הרופאים. מה החידוש? מי והיכן יש יש משהו שמטפל בשיטות שבהן טופלה ומי יכול להתאים לטיפולים אלו? תודהפתח בחלון חדש-
Susan Barry
01/03/2022 | 13:48תודה, הכוונה ל- Susan R. Barry לספריה (למשל fixing my gaze) https://stereosue.com/index.html ולהרצאה שלה, למשל: https://www.youtube.com/watch?v=XCCtphdXhq8 תודה רבה -
תשובת מומחה סו ברי
דר' מיכאל כינורי 28/02/2022 | 23:21אין חידוש לצערי. דיווחים על שיפור בעין עצלה ושיפור בראיית עומק במבוגרים קיימים בלי סוף. הבעיה היא שהרפואה שלנו לא עובדת על פי דיווחים ספורדים אלא על סמך סטטיסטיקה של המונים ופרסומים של מחקרים מבוקרים ולאורך זמן. אם אני אתן ל 10000 אנשים עם עין עצלה ללעוס מסטיק בזוקה כל יום למשך חודש אני מוכן להתערב שלפחות 5-10 מהם ישבעו שזה שיפר להם את הראיה, ואולי מישהו מהם אפילו יכתוב על זה בדף הפייסבוק שלו.....אני תמיד בעד לבדוק שיטה חדשה, רק שצריך להיות עם הראש על הכתפיים. ולשאלתך - אני לא מכיר.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים