פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 3
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
האם ניתן לתקן עין עצלה ופזילה גיל 76?
גיממי 15/11/2021 | 17:10אני בן 76. בגיל 3 ניסו לתקן פזילה בעזרת כיסוי העניים (פלסטרים), וכאשר זה לא הצליח, בגיל 4 ב2 ניתוחים ברצף של העיין השמאלי; הניתוח הראשון נכשל, והשני הצליח חלקית בלבד. נשארתי עם עיין עצלה שמלית בראייה (היום) 6/90 (6/60 עם חריר). בעבר התרגלתי איכשהו וזה לא הפריע לי במיוחד, אלה שבשנים האחרונות נדמה כאילו הפזילה מתחזקת. העין העצלה מכוונת יותר למעלה מאשר העין הטובה הימנית, כך שהתמונה דרך העין העצלה נראית בגובה נמוכה מהתמונה הברורה דרך העין הטובה. כאשר חפצים קרובים ובזווית מסוימת לעיטים הם נראים כפולים, כאשר התמונה דרך העין השמאלית נראית כמעין צל של החפץ ובצד ימין ונמוך מהתמונה הברורה דרך העין הימנית הטובה. תופעה זאת התחזקה אחרי ניתוח קטרקט ב2 העניים. השאלות: א. האם ניתן, בגיל שלי, לתקן בעזרת תרגילים (עדיף) או ניתוח? ב. האם במקרה של תיקון בעזרת תרגילים, חייבים לפנות לרופא מומחה בתחום, או ניתן להיעזר ישירות בעזרת אורטופטיסט? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרגילי עיניים
דר' מיכאל כינורי 16/11/2021 | 18:58הי, מבלי לבדוק אותך אני משער שתרגול אורטופטי במקרה שלך אינו מתאים מכמה סיבות (למשל נראה שיש לך פזילה גם במישור הורטיקלי, כלומר מעלה מטה, ואין תרגילי עיניים בשביל זה, ויש עוד סיבות).
-
-
טיפול במקרה של עין עלצה בגיל מבוגר
ב 10/11/2021 | 18:17שלום, 1.באיזה בי"ח ואצל מי בצפון נעשה טיפול אורטופטי טוב ביותר ואופטימי בעין עצלה למבוגרים? 2.באיזה בי"ח ואצל מי בצפון נעשה טיפול אורטופטי טוב ביותר ואופטימי במיקרופזילה למבוגרים? 3.באיזה בי"ח ואצל מי בצפון נעשה טיפול אורטופטי טוב ביותר ואופטימי בפזילה סמויה למבוגרים? 4.באיזה בי"ח ואצל מי בצפון נעשה טיפול אורטופטי טוב ביותר ואופטימי בפזילה למבוגרים? כנ"ל אם יש מקום אחר יותר טוב ומומלץ תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ראה תשובה קודמת :-)
דר' מיכאל כינורי 11/11/2021 | 21:44
-
-
עין עצלה בגיל מבוגר
ח 10/11/2021 | 18:06שלום, היכן מומלץ בצפון לבצע אבחון וטיפול אורטופטי למבוגרים. מה ההבדל בין בני ציון לרמב"םפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בצפון
דר' מיכאל כינורי 11/11/2021 | 21:43אינני ממליץ על מקומות ספציפים בפורום זה. זו לא מטרת הפורום.
-
-
פזילה
בת 21 05/10/2021 | 00:17שלום , אני בת 21 ואני עם עין עצלה מילדות ואני רוצה לטפל בזה אבל אני מפחדת מהניתוח יש לי 2 שאלות 1: האם אני יכולה לאבד את הראיה אחרי הניתוח ? 2: האם אני יכולה לעשות תירגולים במקום ניתוח ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 10/10/2021 | 00:10לגבי השאלות: 1. הסיכוי לאבד ראיה מניתוח פזילה הוא מזערי ביותר (אך אינו אפס מוחלט). 2. לגבי תרגולים - קשה לעונות ללא בדיקה כיון שזה תלוי בסוג הפזילה וחומרתה
-
-
פזילה בן 3
אני 02/10/2021 | 11:22שלום כאשר בני היה בן שנתיים הוא מעד ונתקע בפינת השולחן, היה לו חתך עם דימום במצח והיום נשארה רק צלקת קטנטונת. אבל כחודש לאחר מכן החלה לו פזילה, בעיקר כשמביט למעלה, עין אחת מסתכלת לכיוון שונה חיצוני יותר. האם יתכן שנגרם מהנפילה? אילו בדיקות מומלץ לעשות? היינו בבדיקת עיניים בבית החולים אמרו שפזילות מולדות אבל נראות לעין רק בגיל הזה ושנצטרך כנראה לנתח אסתטית לקראת גיל 5. מה שנשמע לי מאוד מוזר כי מהלידה אף פעם לא ראינו פזילהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה בן שלוש
דר' מיכאל כינורי 03/10/2021 | 23:47לא ניתן להבטיח זאת באופן מלא אבל במידה ותקבעי תור לבדיקה באסותא אשדוד יש סיכוי מצוין שאני זה שאבדוק אותו :-) עד כמה שאני ידוע למבוטחי כללית שגרים באשדוד כן מתאפשר להגיע לאסותא אשדוד -
פזילה בן שלוש
אני 03/10/2021 | 18:17שלום דוקטור, ראשית תודה על המענה בדיוק קיבלתי עליך המלצה ממישהי בפייסבוק. אני מאשדוד, האם ניתן לקבוע תור ספציפית אליך באסותא אשדוד? (אומנם אני בכללית שלא תמיד מאשרים להגיע לאסותא אבל מעוניינת לעשות אצלך מעקב) -
תשובת מומחה פזילה בן 3
דר' מיכאל כינורי 03/10/2021 | 13:57לפעמים פזילה מולדת אינה בולטת ורק כאשר ״מסתכלים בעיון״ על העיניים רואים אותה. יכול להיות שבעקבות החבלה הילד נבדק בצורה יותר מדוקדקת ונמצאה פזילה שהיתה קיימת גם קודם. זו סיטואציה די נפוצה בעיקר כשמדובר בפזילה במבט מעלה מכיון שילדים (וגם מבוגרים) כמעט ולא מסתכלים עם העיניים מעלה בצורה קיצונית אלא רק בבדיקת העיניים. בכל אופן נשמע שבנך זקוק להיות במעקב עיניים של רופא עיניים ילדים ופזילה.
-
-
פזילה פתאומית אצל ילדה בת 3.8 שנים
אב מודאג 21/08/2021 | 20:29לילדה שלי הופיעה פזילה בעין ימין לכיוון פנימה(אף). הפזילה הופיעה לפני כחמישה ימים עם תדירות שהולכת ומחמירה מיום ליום (**אך ביומיים האחרונים נעצרה ההתדרדרות, והמצב נשאר סטטי- שכ80% מהזמן מופיעה הפזילה). בבית חולים "מאיר" בו אנו מאושפזים עומדים על כך שדבר ראשון שצריך לבצע זה בדיקת MRI זאת לאחר בדיקות דם שנלקחו (הכל תקין). האם אין בדיקות נוספות שייתכן וצריך לבצע לפני ? מציין עוד שני דברים: 1. ההרגשה הכללית של הילדה היא בסדר גמור, לא מתלוננת על כאבים בשום מקום ובנוסף אין שום תסמינים נוספים. 2. הבדיקת ראייה שנעשתה במיון שכוללת הרחבת אישונים נעשתה בצורה מאוד "חפיפית" ע"י רופאה מתמחה. האם אנחנו מפספסים משהו או שנכון להמתין לתשובות מבדיקת הMRI ורק אז להמשיך? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה פתאומית
דר' מיכאל כינורי 22/08/2021 | 06:55הדבר הכי שכיח כגורם לפזילה פנימה בגיל הזה הוא רוחק ראיה שגורם באופן משני לפזילה. אם אכן קיים רוחק ראיה גבוה הפתרון הוא ע״י משקפיים בלבד ואין צורך לבצע MRI (אלא אם יש ממצאים נוספים בבדיקה). את נוכחות רוחק הראיה בילדים ניתן לבדוק באופן די פשוט ע״י הרחבת אישונים עם טיפות ספציפיות. במידה ואכן שללו סיבה זו אני חושב שסביר להמתין לתוצאות ה MRI.
-
-
לפני ניתוח פזילה
ליאנה 17/08/2021 | 16:06שלום,אני בת 36 יש לי ניתוח פזילה בעוד חודשיים אני ממש מודאגת ומפחדת ...את הפזילה שלי לא תמיד רואים זה בעין ימין הפזילה פנימית העין בורחת לכיוון האף אין חדות ותמונה כפולה זה קורה לי בבקרים ואז עובר ובערב בעיקר וגם לא כל יום ...הפרופסור אמר שבמקרה שלי תרגילים ומשקפיים לא יעזרו רק ניתוח והוא לפני הניתוח יחליט אם צריך לנתח גם את העין שמאל כי גם היא טיפה פוזלת ...השאלה שלי האם אתה ממליץ במקרה כמו שלי לעשות את הניתוח ? האם לבקש ממנו לנתח כבר את 2 העיניים ? מה סיכויים להצלחת הניתוח ? תודה רבהפתח בחלון חדש-
פזילה בן3
אני 02/10/2021 | 11:11שלום כאשר בני היה בן שנתיים הוא מעד ונתקע בפינת השולחן, היה לו חתך עם דימום במצח והיום נשארה רק צלקת קטנטונת. אבל כחודש לאחר מכן החלה לו פזילה, בעיקר כשמביט למעלה, עין אחת מסתכלת לכיוון שונה חיצוני יותר. האם יתכן שנגרם מהנפילה? אילו בדיקות מומלץ לעשות? היינו בבדיקת עיניים בבית החולים אמרו שפזילות מולדות אבל נראות לעין רק בגיל הזה ושנצטרך כנראה לנתח אסתטית לקראת גיל 5. מה שנשמע לי מאוד מוזר כי מהלידה אף פעם לא ראינו פזילה -
תשובת מומחה לפני ניתוח פזילה
דר' מיכאל כינורי 20/08/2021 | 05:37מטרת ניתוח הפזילה היא לשפר את איכות החיים שלך. ה״צורך״ בניתוח הוא מאוד סובייקיטיבי, כלומר פזילה זהה אצל שני אנשים יכולה להפריע במידה שונה מאוד בצורה קיצונית - לאחד זה יפריע מאוד ויהיה מעוניין בניתוח ולאחר הפזילה כלל לא תפריע וניתוח בגלל לא יבוא בחשבון. לפי התיאור שלך אני מסכים שאין תרגילים שיכולים לפתור לך את הבעיה. לגבי משקפיים - זה תלוי בזווית הפזילה שלך (אם היא קטנה אז אפשר לנסות משקפי פריזמה, אם היא גדולה אז באמת רק ניתוח). לגבי איזו עין לנתח וסיכויי הצלחה אני לא יכול לענות ברצינות ללא בדיקה שלך אבל נשמע שאת בידיים טובות - בהצלחה!!
-
-
פזילה
אסף כהן 15/08/2021 | 21:44רציתי לשאול בבקשה עברתי ניתוח לפזילה פעמים בעין שמאל בהפרש של 15 שנה האחרון ליפני 3 שבועות ובגלל ניסיון העבר ניראה לי לא מוצלח בעבר פזילה כלפיי חוץ וליפני 3 שבועות פנימה לכיון האף מתי ניתן לקבל תשובה סופית לדעתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 15/08/2021 | 22:16הי אסף. לא הבנתי כל כך את הניסוח. בעבר היתה לך פזילה של עין שמאל כלפי חוץ, עברת ניתוח ואז התפתחה פזילה כלפי פנים ולפני 3 שבועות עברת עוד ניתוח? אם כן הייתי מחכה 6 שבועות עד לתוצאה סופית אבל בהחלט אחרי 3 שבועות ניתן כבר לחזות האם הניתוח הצליח יותר או פחות.
-
-
-
תשובת מומחה עין עצלה
דר' מיכאל כינורי 18/07/2021 | 14:38אם הכוונה שלך ל״עין עצלה״ במובן של חדות ראיה (שזו ההגדרה הנכונה) אז התשובה היא לא. אם הכוונה שלך לעין פוזלת אז התשובה היא תלוי, צריך לבדוק אותך.
-
-
הסרת משקפיים בלייזר לאחר ניתוח פזילה
אביעד 28/06/2021 | 01:15שלום היום אני בן 32 ואני מעוניין בהסרת משקפיים בלייזר עשיתי בדיקת התאמה ואמרו לי שאני יכול לעשות הסרת משקפיים בשיטה הקלה והמהירה החלמה תוך יום אחד רק שאני קצת חושש כי הגיל 15 עשיתי ניתוח לתיקון פזילה שהייתה מעט חמורה וכיום בגדול אין לי פזילה, רק במקרים בהם אני מוריד את המשקפיים ואז אני לא ממוקד טוב אם אני מול המראה אני רואה שהעין בורחת מעט הצידה אבל עם משקפיים זה לא קורה בבדיקת התאמה רשמו לי שיש לי פזילה קטנה ורשמו שאחרי הניתוח להסרת משקפיים יתכן שהפזילה עלולה להחמיר או להישאר בעיניה ללא קשר לתוצאות הניתוח האם אני צריך לחשוש או אפשר לעשות את הניתוח ללא דאגה אשמח לתשובה בהקדם תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת משקפיים ופזילה
דר' מיכאל כינורי 01/07/2021 | 17:54אביעד שלום, זה תלוי בפזילה שהיתה לך, בפזילה שנשארה לך ובמספר שיש לך במשקפיים. לפני שאתה עושה את הניתוח כדאי להיבדק ע״י רופא עיניים שמתמחה בפזילה על מנת לדעת למה לצפות אחרי ניתוח הסרת המשקפיים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים