פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אחרי ניתוח פזילה
נעמה 17/11/2020 | 09:06שלום,לפני כשבוע עברתי ניתוח פזילה הייתה לי פזילה וראיתי כפול ועכשיו אין לי פזילה אבל אני מרגישה פזילה כמו פעם ורואה כפול כמו פעם האם זה יסתדר או שאני צריכה לבדוק את זה?פתח בחלון חדש-
לאחר ניתוח תיקון פזילה
יעל 20/02/2022 | 04:49היי נעמה, שמי יעל, קראתי על המקרה שלך לאחר ניתוח פזילה כי גם אני עברתי ניתוח לתיקון פזילה לפני שבוע. וגם אני מרגישה סוג של חוסר נוחות ופזילה כביכול כאילו העיניים שלי צריכות ללמוד מחדש איך ולאן להסתכל מרגישה שזה משהו שקשור למוח. האם לך זה הסתדר לאחר מספר שבועות ? תודה -
תשובת מומחה אחרי ניתוח פזילה
דר' מיכאל כינורי 17/11/2020 | 23:54הי. קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך. בכל מקרה תוצאות סופיות של ניתוח פזילה הן רק לאחר מספר שבועות.
-
-
משקפי קריאה
משקפי קריאה 27/01/2022 | 18:04שלום, האם שימוש של מבוגר במשקפי קריאה ללא בדיקת עיניים יכול להזיק לעיניים? אם כן כיצד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפי קריאה
דר' מיכאל כינורי 08/02/2022 | 23:56משקפי קריאה יכולים במצבים מיוחדים להחמיר פזילה קיימת אך אין זה נפוץ. אם יש צילינדר במשקפיים אז יש צורך באופטומטריסט להתאמת המשקפיים כדי לבדוק האם יש צורך בצילינדר גם לקריאה. -
משקפי קריאה
משקפי קריאה 07/02/2022 | 11:34יכול להחמיר פזילות גם אצל מבוגר? ואם היה צילינדר במשקפיים? תודה -
תשובת מומחה משקפי קריאה
דר' מיכאל כינורי 28/01/2022 | 15:20במבוגר אין נזק אך ממליץ להיבדק כמובן אצל רופא העיניים. לילד לא הייתי נותן משקפי קריאה של מבוגר לפני בדיקה של רופא עיניים ילדים. שימוש במשקפי קריאה שלא לצורך יכול להחמיר פזילות מסוימות, אפילו אם הן סמויות וגם לגרום לתלות לא מוצדקת בהן מצד הילד. יש בהחלט מצבים שמשקפי קריאה יכולים לעזור לילד. צריך פשוט לבדוק....
-
-
תרגילי עיניים
תרגילי עיניים 21/12/2021 | 14:47שלום, שלום, באילו סוגי פזילה ניתן לטפל ללא ניתוח בגיל מבוגר? וכיצד? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרגילי עיניים
דר' מיכאל כינורי 08/02/2022 | 23:53תרגילי עיניים זה לרב במתן והנחיה של אורטופטיסט/ית -
תרגילי עיניים
תרגילי עיניים 07/02/2022 | 12:46תודה. גם רופא? גם אם מדובר בבתי חולים? תודה -
דר' מיכאל כינורי 03/01/2022 | 11:04יש תוכנות מחשב ייעודיות לכך. תוכל ליצור קשר עם כל אורטופטיסט על מנת לרכוש תוכנה -
תרגילי עיניים
תרגילי עיניים 28/12/2021 | 11:45תודה. וובכ"ז גם אם פחות עוזרים אלו תרגילים? תודה -
דר' מיכאל כינורי 22/12/2021 | 22:13הי, בעקרון לפזילה פנימה תרגילי העיניים פחות עוזרים, אבל לתשובה מדויקת יותר יש להיבדק ע״י רופא עיניים שמתמחה בפזילה -
תרגילי עיניים
תרגילי עיניים 22/12/2021 | 18:03שלום, עין עצלה. פזילה פנימה בזוויות קטנות (אולי microstrabismus). ייתכן שהמצב היה טוב יותר בגיל צעיר יותר (אולי היתה פזילה סמויה) ייתכן שהיתה בעבר מעט ראייה תלת מימדית קלה שהדרדרה. תודה רבה. -
תשובת מומחה פזילה בגיל המבוגר
דר' מיכאל כינורי 22/12/2021 | 00:09השאלה היא כללית מדי והתשובה ארוכה מאוד. עדיף לשאול שאלה ספציפית כדי שאוכל לענות תשובה מספקת במסגרת הפורום
-
-
עין ימין נסגרת
אבי 28/01/2022 | 06:16אהלן ד״ר, יש לי בעיה כבר מילדות בתור תינוק הסבירו לאמא שלי שזה עין עצלה. עם השנים הלכתי למלא רופאים וזה לא עין עצלה אבל אין שום פתרון וגם שאני הולך לייעוץ בגלל שאני מודע לזה - זה לא קורה וכל הרופאים אמרו שהכל בסדר ואין לי כלום! העניין הוא שלרוב שתי העיניים בסדר ובאותו גודל ואם אני מתרגש / צוחק / סתם מדבר בוידאו עין ימין שלי פתאום נסגרת ממש בזמן שעין שמאל כרגיל. זה קורה לכמה רגעים עד שאני ממצמץ או מודע לזה. זה נראה מלחיץ ואפילו מעירים לי עם זה כי זה מראה מוזר יש פתרון? איבחון? כל דבר אפשרי שאפשר לעשות בנידון? תודה 🙏🏼פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עין נסגרת
דר' מיכאל כינורי 28/01/2022 | 15:26לאיש מקצוע תמיד יותר קל לטפל (או לנסות לטפל) בבעיה כשהוא רואה אותה בזמן אמת. אם תקרא לאיש מזגנים ותאמר לו שלפני שבועיים המזגן לא עבד אבל עכשיו הכל בסדר אז יהיה לו קשה לאתר את בעיה באותו הרגע, אם קיימת. לדעתי תנסה לצלם את המצב בזמן אמת ולהראות לרופא בזמן הביקור. אגב, ייתכן שבאמת אין פתרון טוב לבעיה.....אבל קודם כל צריך לראות אותה בעיניים, תרתי משמע :-).
-
-
עברתי ניתוח פזילה עם תפרים
רמי 19/12/2021 | 17:18שלום, עברתי ניתוח פזילה ב2016 עם תפרים מותאים לאחר 24 שעות, הייתה פזילה פנימה והיא "תוקנה" ידנית עם התפר מותאם במשרד של הרופא הפזילה שלי הייתה החוצה עם מדד 20 אחרי הניתוח שהיה בשני העיניים המדד ירד ל5 אבל אני רואה כפול כל היום.... ואף אחד לא מסביר לי איך הניתוח הצליח מבחינה אובייקטיבית אבל מבחינה סובייקטיבית הוא כשלון חרוץפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כםל ראיה אחרי ניתוח פזילה
דר' מיכאל כינורי 19/12/2021 | 22:10לפעמים יש בעיה בהגדרת ״הצלחה״. בניתוחי פזילה מקובל שפזילה שאריתית עד 10 פריזם דיופטר נחשבת ״הצלחה״. עם זאת - במקרה שלך ההצלחה האנטומית אינה מתורגמת להצלחה סובייקיטיבית מבחינתך וזה לפעמים קורה. לרב זה קורה כאשר יש ״היפוך״ של הפזילה. במקרה שלך ייתכן ויש לך פזילה של ״5״ אבל לכיוון ההפוך (כלומר פנימה במקום החוצה). אפשר לתקן זאת לרב ע״י הרכבת משקפי פריזמה או בניתוח נוסף.
-
-
משקפי פריזמה
פריזמה 10/11/2021 | 18:19שלום, מתי עושים משקפי פריזמה, באלו מקרים? מהו הגבול בו עושים? אם עושים משקפי פריזמה פזילה יכולה להיווצר/ להיות קשה יותר? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פריזמה
דר' מיכאל כינורי 02/12/2021 | 17:21בעקרון למי שאין כפל ראיה אין צורך במשקפי פריזמה. זה כמו לקנות מכשיר שמיעה למישהו ששומע מצוין. לגבי שאלות ספציפיות על נוירו-ויז׳ן אני מציע שתפנה ישירות אליהם. זו חברה פרטית. -
פריזמה ונוירוויזן
ב 01/12/2021 | 18:09אם לא מורגש כפל ראיה, לתכנת נוירוויזן צריך משקפי פריזמה? זה יכול להזיק? -
תשובת מומחה משקפי פריזמה
דר' מיכאל כינורי 01/12/2021 | 17:18פריזמה צריך כאשר יש כפל ראיה מטריד. אין גבול מספרי לכך. יש אנשים עם פזילה של מעלות בודדות שאינם סובלים מכפל ראיה כלל או שהוא כמעט ולא מפריע ויש אנשים עם פזילה לפעמים של מעלה אחת שסובלים מאוד מכפל ראיה ומותאמים להם משקפי פריזמה. -
מתי כן ממליצים פריזמה
ב 30/11/2021 | 17:08תודה. מתי כן צריך פריזמה? מהו הסף הנמוך בו כן ממליצים לעשות פריזמה ומתי ממליצים לא לעשות? תודה -
תשובת מומחה משקפי פריזמה
דר' מיכאל כינורי 11/11/2021 | 21:40משקפי פריזמה נותנים פתרון לאנשים עם פזילה קלה-בינונית שסובלים מכפל ראיה. ברגע שהפזילה גדולה משקפי פריזמה כבר לא יכולים לתת פתרון יעיל וכדאי לשקול פתרון ניתוחי. אין גבול מיוחד שבו כבר לא ניתן לתת פריזמה כיון שזה מאוד תלוי במטופל וגם במטפל עצמו. ככלל נהוג לאמר שאפשר לתת סה״כ עד 20 פריזמות (כלומר 10 בכל עין). בהחלט יכול להיווצר מצב של ״התרגלות״ ואז יש צורך להעלות את כח הפריזמה עם הזמן אך במקרים מסוימים זה פתרון מצוין להרבה שנים.
-
-
עין עצלה בגיל 50
NANI 29/11/2021 | 06:42שלום רב האם יש טיפול לשיפור ראיה במצב של עין עצלה בגיל 50? קראתי על ניירוויזן האם זה יעיל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עין עצלה גיל 50
דר' מיכאל כינורי 01/12/2021 | 17:20ככלל מקובל בעולם רפואת העיניים לאמר שאין טיפול יעיל לעין עצלה בגיל המבוגר. יש חברות שטוענות שהן יכולות לשפר את תפקודי הראיה בגיל המבוגר, ביניהן גם נוירו-ויז׳ן.
-
-
סיבה לעין עצלה
ב 24/11/2021 | 18:58האם ניתם לדעת בגיל מבוגר לדעת בדיעבד מה הייתה הסיבה לעין עצלה בילדות? אם כן כיצד? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיבה לעין עצלה
דר' מיכאל כינורי 25/11/2021 | 20:59בכמה שאלות פשוטות ובבדיקת העיניים רופא עיניים ילדים יוכל לדעת ברב המקרים מה היא הסיבה לעין העצלה. לרב זה קשור להבדל מסוים שהיה בתשבורת של העיניים בתקופת הילדות המוקדמת (הבדל ב״מספר״ בין העיניים) או בעקבות פזילה. בחלק קטן מהמקרים לא ניתן לדעת בוודאות מה היתה הסיבה.
-
-
עין עצלה מבוגר
.ב 17/11/2021 | 18:14שלום, האם יש טיפול אורטופטי למקרה של עין עצלה במבוגרים? אם כן, איזה. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול אורתופטי במבוגר
דר' מיכאל כינורי 18/11/2021 | 16:36שלום רב, התשובה אינה כללית אלא תלוית מקרה. יש פזילות שניתן לשפר אותן באמצעות תרגול ויש פזילות שאין. כדאי להיבדק ע״י רופא שמתמחה בפזילה בעניין זה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים