פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 121
-
דלקת גיד בכתףאושרי 22/12/2017 | 08:33שלום רב כבר כמעט שנה שלא חולפת לי דלקת בגיד הכתף השמאלית. כדורים ופזיותראפיה לא עזרו. מה עושים ? זה כואב כשאני מרים את היד למעלה תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 24/12/2017 | 11:11תודה על העדכון אושרי ! אמליץ לבצע צילום רנטגן של הכתף ו US לכתף. אמליץ להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא נבדקת עד כה... מעבר לכך, יהיה מסוכן מבחינתי, לתת לך המלצות טיפוליות, ללא בדיקתך. בהצלהח רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שכחתי להוסיף
אושרי 23/12/2017 | 22:20בזמנו נטלתי ETODOLAC TEVA 400MG עשרה ימיםהוסף תגובה
-
שלום
אושרי 23/12/2017 | 22:18ראשית, תודה על היחס אני בן 42 זה התחיל לפני כשנה כמעט כשהתחלתי לעשות תרגילי מקבילית ומתח. כמובן שהפסקתי מאז!! בריאותי תקינה אך תמיד אני סובל מכאבי גב בגלל מסטרינג קצר.אני עוסק בעבודה משרדיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 22/12/2017 | 20:54שלום רב אושרי ותודה על פנייתך ! אינני יודע מה הגורם לכאב בכתף שלך. כשנדע את הסיבה אוכל להמליץ לך על הטיפול. מידע חשוב שחסר לי ויכוון אותי בקירוב אל בעייתך : מה גילך ? בשכבות גיל שונות, קיימים גורמים שונים לכאב... מה גרם לכאב בתחילתו ? שחיקה או חבלה ? מה מצבך הבריאותי הכללי ? תפקודך הכללי? עיסוקך ועוד שלל גורמי סיכון אפשריים. איזה בירור עברת עד כה ? לרוב הכאב נובע מ: 1. דלקת סביב הגידים המסובבים (בורסיטיס) 2. קרעים בגידים (בדרגות חומרה שונות) 3. בעיות בסחוס המשטח המפרקי או המפרק העליון המכונה ACJ (בים עצם הבריח והשכמה). 4. בעיות יציבות של המפרק (נזקים לרצועות לטבעת הלברום סביב המשטח המפרקי). 5. כאב ממקור דלקתי סיסטמי 6. כאב מוקרן לאזור הכתף (לדוגמה מהצוואר) 7. דלקות סביב גיד שרירי התאומים או גיד שרירי בית החזה 8. דלקות סביב מעטפת המפרק (קפסולה) היוצרות כתף קפואה. ועוד ועוד מקורות פחות שכיחים. אושרי, אמליץ לך לראות מומחה כתף לאור משך התלונות הרב. אין סיבה שתסבול זמן רב כל כך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
-
שאלה לאחר mriמשה 20/12/2017 | 16:13בעקבות נפילה נשלחתי לmri ולהלן התוצאות: קרע נרחב בגיד הסופרא-ספינאטוס. הפחתה בינונית במסת שרירי השרוול המסובב. טנדינוזיס של גידי האינפרא וסוב-סקפולריס ללא קרעים בגידים הללו. אני בן 67. האם מחוייב במצב זה ניתוח? אודה לתשובתך, משההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרה ספינטוס בכתף
דר' ירון סלע 21/12/2017 | 14:06שלום רב משה ותודה על פנייתך ! משה, המצב מורכב יחסית ואינו תמיד שחור או לבן. בגיל 67, פעמים רבות יש קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף גם מבלי שהמטופל סובל מכאבים. זהו תהליך שחיקתי הדרגתי. ישנן פעמים מעטות, בהן לא היה קרע כרוני, ונוצר קרע חריף בגיד כתוצאה מטראומה. מפנייתך, אני מניח שזהו מצבך. האם היו לך כאבים עוד בטרם הנפילה. יתכן והיה קרע בגיד עוד בטרם החבלה והחבלה החדשה החמירה אותו. אינפורמציה זו חשובה כשפונים לשאלה "מה לעשות כעת". כמו כן, חשוב לדעת את תפקודך הכללי ובריאותך הכללית מבחינת מחלות רקע ואפשרות לעבור ניתוח בהרדמה כללית. חשוב להבין את תהליך השיקום הממושך לאחר ניתוח - כ 6 שבועות עם מקבע כתף ומספר חודשים של פזיותרפיה. ישנם אנשים, שאפשרות זו כלל לא נמצאת "בקלפים שלהם"... מסיבות של עבודה ובעיות אישיות אחרות... העובדה שיש הפחתה בינונית במסת השריר מעידה על תהליך ממושך זמן. מתי התרחשה הנפילה ? במידה ורק לאחרונה, הרי שהתרחיש שציינתי קודם - ACUTE ON CHRONIC - משמע "הקש ששבר את גב הגמל" היה חבלה חדשה על גבי נזק כרוני לגיד... במידה וטיפול שמרני בכתף - כדוגמת נוגדי דלקת וזריקות קורטיזון ופיזיותרפיה לא נותנים מזור ( משמע, הקלה בכאב ושיפור בתנועה ותפקוד.) ישנה אינדיקציה עקרונית לעבור ניתוח לתיקון קרע בגיד- גישה ארתרוסקופית לרוב. בהצלחה משה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרה ספינטוס בכתף
-
MRI קואליציה בקלקנאוס - כף רגלקטי 20/12/2017 | 10:56שלום , הבת שלי בת 15 מתלוננת כבר שנים על כאבים בכף רגל שבאים וחוזרים -במיוחד לאחר מאמץ. MRI מראה סימנים של חיבור פיברוטי סרוסי הרופא הבחין שיש קואליציה בקלקנאוס והפנה לניתוח לכריתת הקואליציה . כמה הניתוח הזה שכיח ונכון ? מסוכן ? תופעות לווי ? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קואליציה בעצמות כף הרגל
דר' ירון סלע 20/12/2017 | 11:31קטי שלום רב ותודה על פנייתך ! אני מאד מצטער קטי, אך פורום זה אינו מכוון לכף הרגל. זהו פורום כתף ומרפק. אנא הפני את שאלתיך, החשובה, לפורום כף הרגל באתר זה. חשוב שתקבלי את ההמלצה הטובה/המדויקת והמקצועית ביותר ! אאחל לך ולביתך המון בריאות !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קואליציה בעצמות כף הרגל
-
פענוח בדיקת M.R.Iיוסי כהן 20/12/2017 | 08:50שלום ירון, ביצעתי לפני מספר ימים בדיקת M.R.I לאחר שאני סובל כבר כמה שנים מכאבים בכתף בעקבות נפילה חזקה בכדורגל. כמו כן עברתי כבר פיזיוטרפיה ודיקור סיני מה שלא עזר לי. בתוצאות הבדיקה היו מספר מושגים שלא הבנתי ואשמח להסבר. 1. מודגם נזק slap בדרגה 2. 2. קדמית למיטת הPALS מודגמת ציסטה פראלברלית בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי.(חתך 9 ס"מ סדרה 3) בגובה 1.1 ס"מ.(חתך 15 סדרה 5). 3. קרע בבסיס הלברום קדמי תחתון עם אי סדירות של שולי הליברום. 4. מודגם פגם המערב כמחצית מעובי הסחוס המכסה את אזור המעבר בין הגלנואיד הקדמי תחתון ללברום. 5.מודגמת אי סדירות של הקורטקס בסמוך עם בצדקת לשדית מינימאלית תת קורטיקלית בסמוך. 6. הממצאים עשויים להחשיד על נזק בנקארט גרמי. יודע שרשמתי פה הרבה אבל אשמח לתשובה כללית של פחות או יותר אם יש נזק ומה הוא מכיוון שלוקח זמן לקבוע תור לאורטופד. המון תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נזק ללברום בכתף
דר' ירון סלע 20/12/2017 | 09:33שלום בשנית יוסי. לאור הפרטים הנוספים ובשילוב עם המידע הקודם - תאורטית, יתכן ותפיק תועלת לטווח האורך מטיפול ניתוחי. אני מציין את המילה תאורטית, כיוון שלא בדקתי אותך , והבדיקה הגופנית היא המהות של הכל. אינני משנה את המלצתי אליך. גש למומחה כתף בבקשה. פתרונות ש"אינם-ניתוחיים", לא ישיבו את הנזק האנטומי לקדמותו... ויתכן ולא יביאו מזור לכאביך הכרוניים. יתכן והמשך עומס על הכתף בספורט ועבודה פיזית יביאו להמשך נזק הדרגתי למשטח המפרקי במידה ולא יטופל כראוי. אך הכל בערבון מוגבל, אלו רק תרחישים אפשריים ולא וודאיים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
המון תודה
יוסי כהן 20/12/2017 | 09:23היי ירון, קודם כל המון תודה מעריך מאוד את תשובתך המפורטת ועל היענות מהירה. כמו כן אני כרגע בן 26 בריא הדרך כלל, עובד באבטחה ומתעסק בספורט כך שאני משתמש בכתף על תקן יום יומי. הייתי מעוניין לדעת האם יש פתרונות טובים אחרים חוץ מניתוח לדעתך, כי פיזיוטרפיה לא עזרה לי יותר מדי. שוב המון תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נזק למפרק הכתף לאחר חבלה - ממצאים ב MRI
דר' ירון סלע 20/12/2017 | 09:14שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! אכן ישנם ממצאים לא תקינים לפי הבדיקה. התייחסותי תאורטית ולא לגופו של מקרה כי לא ראיתי בעיני הממצאים ולא בדקתי אותך. מספר נקודות - חשוב לדעת גילך. לעיתים במבוגרים ישנם שינויים שחיקתיים ולא טראומתים בטבעת הסחוסית (לברום) ובמשטח המפרקי (גלנואיד). בצעירים לעומת זאת, פעמים רבות ממצאים אלו קיימים לאחר טראומה לכתף - כדוגמת פריקה או פריקות חוזרות או חבלה שגרמה לתת פריקה. ציינת חבלה בכדורגל. האם היתה רק חבלה אחת או מספר חבלות ? האם נגרמה פריקה ? האם היית במיון או מוקד טראומה באותו יום של החבלה וצולמת ? הממצאים הרשומים, אכן יכולים להסביר את הכאב הכרוני ממנו אתה סובל. קיימים נזקים סביב הטבעת הסחוסית בחלקה העליון (SLAP) ובחלקה התחתון (חשד לנזק BANKART). חשוב לראות גם צילום רנטגן של הכתף כדי להדגים את מצב העצם בראש הזרוע ואת עצם הגלנואיד. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף, אשר יבצע בדיקה גופנית יסודית + מעבר על ה MRI, וישקול האם יש מקום להתערבות ניתוחית (ארתרוסקופיה וייצוב מחדש של הלברום ), או המשך טיפול שמרני - ההחלטה מותנת בפרמטרים שונים (בין השאר, גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך, הדרישה שלך מהכתף מבחינת עומסים, תיאום ציפיות בין הרופא למטופל וכו' וכו'). בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נזק ללברום בכתף
-
סימנים להצלחת ניתוח בכתףאיתיה 17/12/2017 | 19:05שלום דוקטור סלע, בתאריכים 8-10.2.17 התכתבנו. מאז עשיתי ניתוח בכתף ימין. המצב היה קשה. הסננה שומנית רבה(4) קרעים מלאss is sub.sc. חלקי bi תיקון חלקי בלבד. שתל עצמי של bi . (תיקון של SSP) לא הצליח להשיב למנח טבעי של המפרק. כעת בשבוע 8 אחרי. עשיתי רק טיפול 1 ממש קליל בפיזיותרפיה. לאחריו ישנה החמרה משמעותית בכאב. בעוצמה, משך ותדירות. אני חושש לדווח כי הובהר לי שהפעם הטיפול יהיה מאוד איטי. איזה סימנים צריך לבחון לפני בקשת MRI חדש? אני לגמרי מודע להסתברות נמוכה של הצלחת קיבוע. הכרת המצב תמנע ממני חלומות שווא. תודה- איתיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
היפוך מגמה
איתיה 19/12/2017 | 12:38שלום דוקטור סלע, תודה על ההתייחסות. כמובן שאני מתקדם לפי פרוטקול של המנתח. חוויתי נסיגה דרמטית, אולם לאחר מספר ימים שינוי מגמה לשיפור רב. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מצב לאחר תיקון קרע גדול ב RC בכתף
דר' ירון סלע 18/12/2017 | 19:13שלום רב איתי, ותודה על פנייתך. טוב לשמוע ממך. איתי היקר, כמובן שאתה חייב לשוחח עם המנתח שלך. אינני תחליף לתקשורת טובה בין המנתח למנותח. לא בדקתי אותך מעולם, ולא חוויתי דעתי על ההדמיה שביצעת, ולכן מסוכן שאמליץ לך המלצות ללא בדיקה גופנית. כמו כן, אין לי את היתרון שיש למנתח שלך, אשר ראה אתה גידי הכתף שלך מבפנים, והחליט את אשר החליט בניתוח עצמו. זכור לי שהפגיעה בגידים שלך משמעותית וכרונית. הטיפול אינו קל במצבים אלו. אכן, תהליך השיקום ארוך והדרגתי. לא הייתי קופץ בשלב זה לבדיקת MRI חוזרת. זה מוקדם מידי. יש צורך בהמשך פזיותרפיה ועבודה הדרגתית על תנועתיות, תחילה, ובהמשך חיזוק שרירי. הכל בניטור המנתח. אינני יכול לקבוע תהליך פרוטוקול בתר ניתוחי במקרה שלא ניתחתי. לעתים אנו אכן מבצעים MRI לאחר ניתוח, אך בשלב יותר מאוחר. במידה ויש החמרה קיצונית בכאב לאחר פעולה אינטנסיבית מידי ומוקדמת מידי בפזיותרפיה, יש לעדכן מידית את המנתח הצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
היפוך מגמה
-
פענוח mri כתףשני 21/11/2017 | 15:25היי, אני חיילת בת 20 ומזה כשנתיים אני סובלת מכאב חזק בחיבור בין הכתף לצוואר שמאל, ישנה נפיחות וקושי במקום... לאחרונה נשלחתי לבדיקת mri ואשמח שתעזור לי להבין פחות או יותר את המשמעות של התוצאות - שלום! מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים חזקים בחיבור שבין הכתף לצוואר, יש נפיחות והמקום קשה, ערכו לי mri ואשמח להבין את התוצאה שקיבלתי- בסיכום, ניתוק פוקלי של הלברום הקדמי בין 2 ל3-. אוולזיה פוקלית? לקורלציה קלינית למרות שהאנמנזה לא מתאימה לממצאים בכתף. מה זה אומר? האם זה קרע? מה דרכי הטיפול? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאי MRI בכתף אשר לא בהקשר הקליני
דר' ירון סלע 18/12/2017 | 20:12שלום רב שני ותודה על פנייתך ! שני, כמובן שתשובה אחראית מצידי תהיה רק במידה ואבדוק אותך ואעבור על ה MRI. לאור העובדה שזה לא בוצע, כל התייחסות שלי למקרה שלך הנה בערבון מוגבל. פעמים רבות אנו נתקלים במצבים בהם אין התאמה בין הבדיקות הדמיה המבוצעות כדוגמת MRI ובין התלונות של המטופל והבדיקה הגופנית. בדיקת ה MRI הנה בדיקה רגישה מאד, ולעתים אפילו "רגישה ביתר", ומזהה ממצאים אנטומיים כ"פתולוגים " . לא שאני אומר שבמקרה שלך זה המצב, אך לעתים קיים תרחיש זה. יתכן והכאב שלך כלל לא נובע ממפרק הכתף (אזור הגלנואיד והלברום), אליו מתייחסת בדיקת ה MRI - עם ניתוק מקומי בלברום הקדמי בין השעות 2-3... יש צורך בבדיקה מדויקת של מומחה כתף כדי להעריך האם יש הקשר בין ממצאים אלו ובין הקליניקה שלך. אינני יודע מי שלח אותך לבדיקת ה MRI. אני רוצה לקוות שמומחה כתף ושהוא יקבל החלטה על משמעות הממצאים. לעתים ישנם ווריאנטים אנטומיים הובעת הסחוסית (הלברום) המקיפה את המשטח המפרקי , אשר נדמים כקרעים פתולוגים אך למעשה הם ממצא אנטומי... ישנם תרחישים שונים, כל מקרה לגופו, לאחר שקלול הבדיקה הגופנית וה MRI. המון הצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאי MRI בכתף אשר לא בהקשר הקליני
-
האם בדיקת ה- EMG הספציפית נצרכת?מאיר 28/11/2017 | 23:30לפני חצי שנה, חברי עבר בדיקת EMG בידו השמאלית. ממצאי הבדיקה הראו על פגיעה עצבית ושרירית חמורים מאוד. לפני מספר ימים נשאל חברי שאלה מוזרה מדוע הוא לא עשה בדיקת EMG גם בידו הימנית הבריאה לצורך השוואה. השאלה הנשאלת: האם הוא יכול לעשות היום בדיקת EMG בידו הבריאה הימנית בלבד ולהשוות את תוצאות הבדיקה שתיעשה השוואה רטרואקטיבית עם תוצאות הבדיקה של ידו השמאלית הפצועה שנעשתה לפני חצי שנה? שאלה שנייה: ברור שהיד הפצועה היא השמאלית בלבד. לכן יש להבין איזה ערך או נחיצות יש לדרוש בדיקת יד ימין הבריאה לצורכי השוואה? מה התועלת המעשית בכך, כיוון שיד ימין תמיד הייתה בריאה וגם כיום היא בריאה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
EMG ליד בריאה
דר' ירון סלע 18/12/2017 | 19:07מאיר שלום רב ותודה על חידוד הנקודה. אני מוכרח לומר מאיר, שהבנתי את הפנייה שניסחת היטב, גם מקודם. אינני משנה את תשובתי ואומר לך שאין צורך עקרוני בביצוע EMG ליד הבריאה. אאחל לחברך בריאות שלמה (ודרך אגב, ארגש חופשי לומר לו לפנות אלי ישירות ולא דרכך על מנת לא להטרידך). עושה רושם שיש צורך להתמקד בטיפול במרפקו השמאלי. טיפול בשבר שאינו מחובר... ונזקים עצביים נלווים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
המשך בשאלה לגבי בדיקת EMG
מאיר 18/12/2017 | 12:03לכבוד ד"ר ירון סלע, הנה עדכון בקשר לסיפור המלא של חברי: מדובר במרפק שהתרסק ביד שמאלית בסוף שנת 2012. חברי עבר שני ניתוחים, ולמרות הכל אין איחוי של השבר. ואף יתרה מזו, לפני הניתוח השני התברר שנשתחרר ה-K-wire, וגם העצב האולנארי היה לחוץ פרוקסימאלית למרפק. בניתוח השני חתכו את ה-K-wire והעבירו את העצב האולנארי. למרות הניתוח השני, התברר בבדיקת ה-EMG של יד שמאל במרץ 2017 שישנה פגיעה חמורה, והחמרה לא רק בעצב האולנארי אלא גם בעצב המידיאני, וכמו כן בביספס ובטרייספס. כמו כן, בצילום רנטגן שנערך במרץ 2017, הוברר שאין איחוי של השבר וגם אחת הפלטינות נשברה בפנים. מיותר לציין שלא היתה שום פגייעה ביד הימנית לא בעבר ולא בהווה. וכן לא היו תלונות רפואיות בקשר ליד ימין לא בעבר ולא בהוווה. ולכן השאלה הקודמת חוזרת למקומה: האם במקרה כזה יש תועלת טיפולית לבדיקה של יד ימין שמעולם לא ניזוקה? הפגיעה של ריסוק המרפק ממוקדת ביד שמאל בלבד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת EMG
דר' ירון סלע 16/12/2017 | 10:26שלום רב מאיר ותודה על פנייתך ! עקרונית, אין הכרח לבצע בדיקה גם לצד השני. פעמים רבות הבדיקה אכן מבוצעת לשני הצדדים, או כיוון שיש תלונות על שני הצדדים או לצרכי השוואה. הבדיקה מבוצעת על מספר עצבים שונים באותה היד ומושוות בין ה"עצב הנורמלי" כנקודת ייחוס, לבין "העצב הפתולוגי". בדיקת ה EMG אינה בדיקה נעימה במיוחד. פעמים רבות המטופל מתלונן על "חווית הבדיקה" ולכן יש לשקול היטב האם לבצעה גם ליד "הנורמלית". למרות כל האמור מעלה, אינני מכיר את חברך ולא בדקתי אותו מעולם. אינני חשוף למהות הפגיעה (אשר לא מפורטת) ולא קיבלתי ממך שלל מרכיבי מידע חשובים... יתכן והוא אכן צריך לעבור בדיקה בצד השני, ואינני יכול להתייחס לגופו של מקרה מבלי לבדוקו... בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
EMG ליד בריאה
-
קרע בשריר הביצפסאודי 17/12/2017 | 14:16שלום ד"ר סלע לפני כחודשיים במהלך משחק כדורסל נפצעתי בזרוע. האורטופד שבדק ציין שזו חבלת מתיחת מרפק ונראה קרע חלקי של ביצפס מדיאלי קוטב תחתון עם נפיחות רכה לוקלית. (sprain elbow forearm uns) עשה חבישה ושלח אותי לדרכי. באמת לאחר שבועיים הכל עבר, כאבים ונפיחות נעלמו, לא הייתה מגבלה על התנועה (אם כי הרגשתי שהשריר באמה והביספס חלשים יותר). מה שכן, השריר נסוג כמה ס"מ לכוון הכתף ועד היום לא חזר לצורתו. האם ככה ישאר? האם ניתן לעשות משהו? חיזוק השריר יתקן את העיוות? תודה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פגיעה בגיד הבייספס הרחיקני במרפק
דר' ירון סלע 18/12/2017 | 19:01אודי שלום רב ותודה על פנייתך ! אודי אינני יודע גילך ובריאותך הכללית. אינני יודע מה היה התפקוד של המרפק לפני החבלה ומה בדיוק היה מנגנון החבלה למרפק במשחק. אני כן יודע מספר נתונים חשובים - כעת יש שיפור במצבך וכעת לא כואב. זה מנחם וחשוב מאד. אני חסר בדיקה גופנית שלך שהיא הדבר הכי מהותי כאן. לכן תגובתי אליך הנה בערבון מוגבל. יתכן ונוצר קרע חלקי או קרע מלא בגיד הדיסטלי של שריר התאומים (בייספס). החיבור של הגיד במרפק בעצם הרדיוס. הוא אחראי בעיקר על סיבוב האמה למנח כף יד כלפי מעלה ( סופינציה) וגם לכיפוף המרפק (ביחד עם 2 גידים נוספים). יתכן ומה שציינת כעיוות במראה השריר - "מראה שריר פופאיי" על שם הדמות הציורית, נובע מהקרע בגיד. פעמים רבות, אנו מטפלים בקרעים אלו באופן שמרני ללא השלכות מהותיות ארוכות טווח - ישנה חולשה של כ 20-30 אחוז בכוח לכיפוף המרפק ורוטציה של האמה למנח כף היד כלפי מעלה. באדם שאינו ספורטאי-על או איש כפיים החייב כוח רב באמה, ירידה בכוח זו, אינה משפיעה משמעותית על אורח החיים. ניתוח אינו מבוצע לתיקון מראה קוסמטי של השריר. לכן, במידה ועבר כבר זמן (חודשיים) מהחבלה והכאב אינו פקטור משמעותי ואינך חש חולשה משמעותית - הייתי בשלב זה מתמקד בטיפול שמרני כדוגמת פזיותרפיה. עבודה על תנועתיות וחיזוק. בהצלחה רבה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פגיעה בגיד הבייספס הרחיקני במרפק
-
כאב ממושך בכתף -עמי 17/12/2017 | 14:34דר' סלע שלום , אני סובל מזה מספר חודשים רב מכאב חזק בכתף המקרין לזרוע . בבדיקת US אובחן " Long Tendon Of Biceps Muscle- נוזל בכמות בינונית , במקום אנטומי , אין עדות לקרע". האם קיים טיפול תרופתי / אחר ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת סביב הגיד הארוך של שריר התאומים
דר' ירון סלע 17/12/2017 | 18:56שלום רב עמי ותודה על פנייתך ! מה שאתה מתאר מבחינת אופי הכאב מתאים לממצאי בדיקת ה US. שריר התאומים קדמי בזרוע ולו שני ראשים (גידים) בחלקו העליון. גיד ארוך וגיד קצר. הגיד הארוך נמצא בחלקו בתוך מפרק הכתף ומחובר בחלק העליון של המפרק לעצם הגלנואיד. פעמים רבות ישנן פתולוגיות בנקודת אחיזת הגיד בעצם או לאורך המעבר שלו בתעלה בין המפרק ובין הזרוע. הביטוי ב US הנו נוזל סביב הגיד. לעתים ישנם קרעים חלקיים או מלאים בגיד. ללא טיפול, פעמים רבות הכאב הופך כרוני. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף למטרת טיפול על רבדיו השונים אשר יקל על כאביך. אינני יכול לספק פרטים נוספים לאור העדר אינפורמציה נוספת והעדר בדיקה גופנית על ידי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת סביב הגיד הארוך של שריר התאומים
-
כאבים בכתףיפית 14/12/2017 | 17:49לאחר הוצאת גבס בשל שבר שורש כף היד. החלו כאבים חזקים בכתף.נשלחתי לצילום להלן התשובה: " שינויים ניוונים מינימליים בגבשוש גדול של ראש הזרוע. תנוחה גבוה של ראש הזרוע". אבקש לדעת מה פשר התשובה ומה עליי לעשות? התור לאורטופד רק בעוד 3 שבועות. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עדכון פרטי נזק בכתף
דר' ירון סלע 16/12/2017 | 11:23שלום יפית ותודה על העדכון הנוסף. אכן, המצב מחשיד לפגיעה גידית - גילך בשילוב עם החבלה , בשילוב עם העובדה שהכאב בלילה מעיר בשינה בעת שכיבה על הצד הפגוע ובשילוב עם צילום רנטגן המעיד על עמדה מוגבהת של הראש הומרוס בהשוואה לעמדת המשטח המפרקי - כל אלו מעלים חשד לקרע בגדי ה שרוול המסובב. במינימום יש לבצע US - אולטרסאונד. במקסימום (במידה ויהיה צורך) ניתן לבצע MRI לכתף להדגמה אופטימלית של מצב הגידים והרצועות בכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף-הוספת פרטים
יפית 16/12/2017 | 10:53תודה על התייחסותך,בהמשך לתשובתך מוסיפה מספר פרטים: בת 50 החבלה שגרמה לשבר בשורש כף היד היתה במקביל לפגיעה בכתף. לפני החבלה לא היו כלל כאבים בכתף, הכאבים מאוד חזקים עד כי מעירים משינה. בבדיקה הגופנית האורטופד חדש בקרע ברצועות/דלקת בגיד.לפי תוצאות הצילום האם ניתן לדעת אם מדובר בקרע/דלקת? תודה מראש,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף
דר' ירון סלע 15/12/2017 | 17:47שלום רב יפית ותודה על פנייתך ! תשובתי תלויה במידע שחסר לי ממך יפית. מה גילך ? האם בעבר היה לך כאב בכתף ? האם בחבלה שגרמה לשבר בשורש כף היד , היתה במקביל פגיעה גם בכתף ? פעמים רבות, מעל שכבת גיל מסוימת, ישנם שינויים בכתף המודגמים בצילומי רנטגן. לעתים , כאשר יש כאב בכתף לאורך שנים רבות, ויש קרעים בגידי השרוול המסובב, יתכן עמדה מוגבהת של ראש הזרוע (הומרוס) בהשוואה ל"מכתש" (הגלנואיד) המייצג את המשטח המפרקי. אינני יודע מה תלונותיך לאורך השנים ואינני יודע את ממצאי הבדיקה הגופנית. על פניו, ביקורת אצל אורטופד "רק" בעוד 3 שבועות, אמנם מצערת, אך אינה מסכנת... בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון פרטי נזק בכתף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כתף קפואה
- אוסטאופניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאוכונדריטיס של נעורים
- אוסטאומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם