פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 123
-
דלקות כרוניות בכתפיים מעל שנתיים!!!ניר 24/10/2017 | 09:05שלוב רב, אני בחור בן 32 מאמן כושר בהשכלתי מטעם וינגייט, ומזה כשנתיים אני סובל בדלקות בכתף שאינן חולפות. לדעתי מקור הבעיה נבע מעומס יתר של משקלים בתרגילי חזה (150% ממשקל הגוף) ומקבילים בירידה עמוקה (+50 קג תוספת על הגוף). הסימנים החלו ככאבים קלים אך היום איני מסוגל לבצע תרגילים במתיחת חזה מלאה(לדוגמה חזה בשיפוע עליון) כתוצאה מכאב עז כמו סכין במפרק. אציין שבתקופת שיא הכאב לא יכולתי לבצע שום תרגיל שגרם לאיזושהי מתיחה בכתף כולל החזקת מוט לסקוואט ,פולי וכו. האבחנה הרפואית בMRI מצאה בצקות ,ושינויים מבניים במפרק. הטיפולים היו מגוונים: משחות מכל המינים והסוגים: ווללטרן בנגיי טייגר ודומיהן. צרכתי כדורים מכל הסוגים: ארקוקסיה,אטופן,איבופן אך ללא הועיל. עשיתי 48 טיפולי פיזיוטרפיה במהלך השנתיים שכללו חיזוק , תרגילים,אולטראסאונד,גלים קצרים ועיסוי ומתיחות.-יש שיפור קל אך בעת פעילות הכאבים חוזרים לסורם. כמו כן,עברתי סדרה בת 10 טיפולים של דיקור סיני , שאכן הקל על הכאב אך רק הקל ולא פתר את הבעיה. חשוב לציין, שבבדיקה הפיזיוטרפית מסר לי המטפל שאין לי גמישות בכתף כלומר בהרמת היד לפנים יש לי 135 מעלות במקום 170 שיש לאם נורמלי. הכאבים בשתי הכתפיים שונים. בכתף ימין מרגיש כאב שמתגבר בכפיפת מרפק. ובכתף שמאל כאב שיותר מגיע מתרגילי חזה. חשוב לציין שאקסטרנל רוטיישן בכתף שמאל כואב לי כמו סכין בנקודה בין האינטריור דלטואיד למידל דלטואיד נקודה שנפוחה מאוד כמו ג'ולה. בכתף ימין שאני עושה אקסטרנל רוטיישן מופיעים קליקים איומים כאילו חסר נוזל סינוביאלי. בנוסף בסיבובי הכתפיים קליקים בלתי פוסקים לפני כשבוע קיבלתי זריקת קורטיזון שממנה נמנעתי מאוד . כרגע אין לי דרך לאמוד את השפעתה כי טרם חזרתי לאימון. השאלות שלי הן כלהלן: הכי חשוב!!! מהי הפציעה הנראית לעין לפי התיאור שתיארתי בראייתך המקצועית שלך כמומחה בתחום? 1)מה יכולה להיות הגולה הטורדנית שמופיעה על הגיד (האם זה הגיד עצמו)? 2)האם זריקת קורטיזון שהוזרקה לללונג האד אוף בייספס יכולה להשפיע גם על גידים אחרים באיזור הכוונה להעלים דלקות מגידים שקרובים למקום? כי אני חושש שהאורטופד פיספס קצת במקום הזריקה מאחר והזריקה נעשתה בחופזה(הרפואה הציבורית בישראל) 3)מהו המדד להצלחת זריקה? 4)אחרי כמה זמן מקבלת הזריקה מותר יהיה לי לשוב לפעילות? 5)האם הזרקה לשתי הכתפיים במקביל נחשבת לשתי זריקות שונות כי הבנתי שמותר להזריק שלוש פעמים בשנה. 6)מה עם זריקת ארטוקין? האם היא מומלצת 7) מראש מתנצל על כמות השאלות פשוט עייפתי מההתעסקות בזה הפסדתי הרבה כסף ועבודה בגלל הבעיה הזו כמו כן שנפגעה לי איכות החיים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
רב תודות!!
ניר 26/10/2017 | 10:51לא מובנת מאליה הסבלנות שלך והעזרה הפרטנית בתנאי פורום. מודה לך מאוד!!! בברכת יום טוב, נירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי כתף כרוניים
דר' ירון סלע 26/10/2017 | 07:531. במידה וגם בדיקת ה MRI לא הדגימה ממצא כלשהו באזור בו אתה חש גוש, הייתי מפנה את תשומת ליבו של מומחה הכתף למיקום המטריד אותך ומקשיב להמלצתו. 2. ישנם שלל מרכיבים פוטנצייאלים בקדמת הכתף - אין תחליף לבדיקה גופנית מקצועית וספציפית לאזור זה בשילוב על מעבר מדוקדק על ממצאי ה MRI באזור זה - דלקות בגידי ה LHB, גיד הסב סקפולריס,גידי הפקטורליס מייגו'ר ומיינור, רצועות מקומיות ופתולוגיות בבורסה הסב אקרומיאלית הקדמית וסב קורקואיד, בלברום ובסחוס המפרקי - כולם יכולים לדמות כאב קדמי.... 3. שמח שיש הקלה מסוימת 4. ממליץ לבצע פיזיותרפיה בכל מקרה. אינני יכול לכוון ספציפית יותר, לאור העובדה שלא בדקתי אותך. 5. אין חוקים מוסדרים. זו לא תורה מסיני. אני מנסה להימנע מהזרקה לשני מפרקים בו זמנית. וברמה העקרונית מנסה להפחית כמה שניתן הזרקות קורטיזון, במיוחד בצעירים... בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
יישר כוח ד"ר סלע
ניר 26/10/2017 | 07:00תודה רבה על התשובה המפורטת אנסה לתת מספר דגשים בהקשר לשאלותיי. 1.נערכו 3 בדיקות US שבשלושתן לא הייתה התייחסות לגוש הזה בשום אופן. 2.הזריקה היית לחלק הקדמי של הכתף ממש לכיוון האינסרשן של הלונג האד, באיזור שמרגישים את תסמונת הצביטה שמרגישים בעת לחיצת חזה, ראוי לציין שאני מרגיש כאב שלכאורה מגיעים משני גידים שונים, כאב בעת כפיפת כתף בטווח שמעל הראש וכאב נוזף בחלק הקדמי של הכתף בעת שכיבת סמיכה לדוגמה. 3. יכול להעיד כבר כרגע כשבוע לאחר ההזרקה שעדיין יש כאב מעומעם בעת כפיפת הכתף והקלה באיזור שבו הוזרק. 4.לצערי גם בעת הפסקה טוטאלית של פעילות למשך של 3 חודשים הכאבים תמיד היו. הכוונה כיצד לחזור לפילות מן זריקה כזו. תרגילים פיזיוטרפיים , או שמא אימון רגיל עם משקלים נמוכים בהתאם ליכולתי. 5.התכוונתי אם מותר להזריק 4 פעמים בשנה לאותו המפרק או 4 פעמים בכלל לכל הגוף יחד. מה הסכנה בהזרקה דו"צ לשתי הכתפיים. בתודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתפיים בפעיל גופנית
דר' ירון סלע 25/10/2017 | 11:58שלום רב ניר ותודה על פנייתך ! אכן, ניתן לראות לפי הפירוט הניכר והאמוציות שבין המילים והשורות, שאתה סובל זמן רב ומוטרד מכך מאד. אני מקווה שאתה נמצא בבקרה וניטור של מומחה כתף לאורך התקופה, ובמידה ולא, אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. אומנם פירטת רבות, אך אין תחליף לבדיקה הגופנית ומעבר על ה MRI ביסודיות. אינני יכול לתת אבחנה לפי מלל כתוב על צג המחשב. ישנה אבחנה מבדלת ארוכה, ויהיה מסוכן ולא מקצועי לכוונך בצורה זו. אנסה לענות על שאלותך הספציפיות- 1. צריך לבדוק גופנית - יתכן ממצא בשריר, יתכן גוש רקמתי שומני או שרירי או שלל דברים נוספים. שווה לעשות US למקום. 2.כן. זריקה לאזור LHB יכולה להשפיע על גידי ה RC סביב וגם על הבורסה התת-אקרומיאלית במידה והיא מודלקת. יכולה להיות הקלה סימפטומטית. אינני יודע מיקום הזריקה ולא אוכל להתייחס 3. הקלה בכאב בעיקר. לרוב, לאחר מספר ימים אמורה להיות הקלה. לעתים ביממה הראשונה דווקא יש החמרה בכאב מקומית. משך ההקלה שונה מאד לאדם ותלויה בפרמטרים רבים. 4. מעורפל מידי - מה זו פעילות ? כמה מאומצת ? ותלוי מידת החומרה של המצב ועוד שלל שביבי מידע שחסרים לי כדי לענות לך ברצינות מקצועית. לרוב, אם יש הקלה משמעותית בכאב זהו מדד טוב. אם כואב שוב בפעילות. יש להפסיקה ולהיות קשוב לגוף. 5. מותר להזריק כל 3 חודשים (משמע, כ 4 פעמים בשנה). הייתי מנסה להימנע מזריקה בו זמנית לשתי הכתפיים במידה והכאב מתקבל. 6. אין ספרות מדעית מבוססת על זריקת ארטוקין למפרק הכתף. בהצלחה רבה ניר ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
רב תודות!!
-
כאבים בלתי נסבלים בכתףעידית 05/09/2017 | 16:33שלום ד"ר כשנה סובלת מכתף ימין כאבים נסבלים שטופלו בוולטרן וכדורים.מזה שבוע הכאב החריף ובלתי נסבל 24/7.קיבלתי פרוקסט 5 וזאלידיאר שלא עזרו לכאב בכלל.היום אחרי בירור במיון הרופא איבחן שיש לי "כתף קפואה" וקיבלתי טרמדקס השאלה אם אני יכולה לקחת במקביל לכדורים אלו גם את הפרוקסט.תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טיפול בציוד רפואי מסחרי לבעיות כתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 21:28שלום רב אבנר ותודה על פנייתך ! אני בטוח, שכמוך, גם קוראים רבים בפורום זה מזדהים עם מצבה של עידית - אכן המצב שכיח ביותר באוכלוסיה הבוגרת. ובאשר לשאלתך - אין לי ניסיון אישי עם מכשיר זה ולכן אינני יכול לתרום לך בנושא. אאחל לך בהצלחה עם השימוש בו והמשך מעקב והנחיית טיפול בניטור מומחה כתף. נ.ב אבנר וכלל ציבור הקוראים - מספר עקרונות מנחים אותי בניהול פורום זה - 1. הימנעות מציון שמות של רופאים הנותנים טיפול לקוראים 2. הימנעות מציון שמות מסחריים באשר הם (לטוב או לרע) של ציוד רפואי באשר הוא (ישנו טעם נפגם וריח שיווקי או במידה והפידבק שלילי - אנטי שיווקי...). גם אם ציון השם מסחרי נעשה בתמימות מלאה, וללא כל כוונה שיווקית... אני שומר על אובייקטיביות וניטרליות מלאה, ומנסה להמליץ ולשמור על הצעותיי הרפואיות כעקרוניות ולא מסחריות. שוב, בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
קראתי ורציתי לשאול...
אבנר 22/10/2017 | 21:17יש לי בעיה דומה והמליצו לי על מכשיר לייזר בייתי של בי קיור לייזר בגלל שיש לי רגישות לכדורים...אתה ממליץ מנסיונך עליו? תודההוסף תגובה
-
תודה!
עידית 05/09/2017 | 21:59תודה רבה ד"ר עזרת לי מאוד!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב אקוטי בכתף על רקע של כאב כרוני והתפתחות כתף קפואה
דר' ירון סלע 05/09/2017 | 21:52שלום רב עידית ותודה על פנייתך ! צר לי על הכאב הממושך, המפריע לך בוודאי, ביום ובלילה . כתף קפואה הינו מצב שלרוב חולף מעצמו, אך לעתים לוקח זמן רב עד אשר יש שיפור. לעתים, בנוסף לכתף קפואה, יש הסתיידות בגידים בכתף ו/או קרעים בגידי הכתף. עליך לברר המצב לעומק על ידי מומחה כתף ( במידה ולא ביררת עד כה...). יש לבצע צילום וUS לכתף. במידה ונשללים תרחישים נוספים הגורמים לכאב( הסתיידויות, קרעים בגידים, שחיקה סחוסית וכו'...) יש לטפל בכתף הקפואה על ידי זריקות של קורטיזון ופזיו/הידרותרפיה, ועוד שלל אפשרויות נוספות לפי הצורך... לגבי שאלתך, לא הייתי משלב פרקוסט עם טרמדקס יחדיו ! שניהם נגזרות של מורפיום (ממשפחת האופייטים). אומנם, מינונם נמוך והם חלשים יחסית, בתוך משפחת האופייטים - אך לקיחתם יחדיו, מעלה הסיכון לתופעות לוואי, האופייניות למשפחת תרופות זו. אנא פני לרופא מטפל לקבלת עצה על סוג הטיפול נוגד-הכאב הראוי. יש לברר האם את נוטלת כדורים כרונים ברקע, בעיות רפואיות ברקע, והתעסקות בפתרון בעיית היסוד - הקפסולה המודלקת ומעובה (ADHESIVE CAPSULITIS ). בהצלחה עידית !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בציוד רפואי מסחרי לבעיות כתף
-
כתפיים קפואותאביבה ברקת 22/10/2017 | 15:50לאחר תאונות דרכים (סוג של צליפת שוט) סבלתי מכתף קפואה בימין ולאחר מכאן משמאל ,כ-3 שנים של סבל שעדין לא הסתיימו . האם ייתכן קשר בין התאונה לכתפיים הקפואות ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתפיים קפואות
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 16:03שלום לך אביבה ותודה על פנייתך ! בשורה התחתונה - הכל יתכן ! אולם, פעמים רבות, ה"כתף הקפואה" היא ממצא אקראי שלא קשור בתאונה ויכול להיווצר ללא גורם מקדים. פעמים רבות ישנם גורמי סיכום כדוגמת מחלת הסכרת ברקע או תת פעילות בלות התריס או מצבי דלקתיות פרקים ברקע ושלל בעיות נוספות. לעתים רבות המצב מופיע לאחר חבלות או התערבויות כירורגיות, והכי שכיח - מקור "לא ידוע" - אידיופטי. שפשוט אין לנו הסבר מה גרם לתופעה. המנחם זו העובדה שלרוב המצב חולף ואיננו נשאר לטווח הארוך. חשוב מאד לשלול פתולוגיות נוספות בכתף היכולות לגרום לכאב כרוני המדמה כתף קפואה. ולכן חשוב בירור הדמייתי ובדיקת כתף יסודית על ידי מומחה בתחום. במקרה שלך, במידה וכבר 3 שנים מלווה אותך המצב - אמליץ בחום להיבדק על ידי מומחה כתף, ולשמוע חוות דעתו. יש פתרונות רבים להקל על מצוקתך הכרונית. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתפיים קפואות
-
הסתיידות בכתףשירלי 20/10/2017 | 21:56שלום. אני סובלת מכאבי תופת בכתף כבר כשבועיים. לפני כשבוע עשיתי צילום וראו שיש לי הסתיידות של 2 ס"מ של סידן בכתף. קיבלתי זריקה עם סטרואידים לכתף אבל הכאב הוא ללא שינוי ואני עדיין לא יכולה להזיז את הכתף או להשתמש בה ויש לי כאבים חזקים נורא ללא שינוי. מה ניתן לעשות? תודה שירליהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתיידות בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:54שלום רב שירלי ותודה על פנייתך ! צר לי שאת סובלת ברמת כאב זו ("כאבי תופת"). אכן הסתיידויות בגידי השרוול המסובב בכתפיים הן צרה שלרוב מלווה את המטופל זמן רב. פעמים רבות הביטוי הוא של כאבים עזים התוקפים לפתע ודועכים אחרי מספר ימים או שבועות ולאחר זמן מסוים (פעמים רבות) חוזרים בשנית. כמו "גל סינוס" אופייני. דלקות כרוניות אלו מטופלות לרב בנוגדי דלקת, משככי כאב חזקים בעת ההתפקים. לעתים ברמת המיון מרוב שהכאב עז ומשבית את המטופל אפילו בהזזת היד... בהדרגה הכאב חולף לו והתפקוד שב. יש לטפל בזריקות קורטיזון לסירוגין. כמובן, שלא בתדירות גבוהה (עדיף כל 3 חודשים ומעלה...). יש לעתים לשלב מרפאת כאב והידרותרפיה/ פזיותרפיה ולעתים הוכח שגלי הלם עוזרים במעט (ספק בריסוק ההסתידויות... אולם זה מלווה בכאב בעת הפעולה, ולכן חשוב לשלב עם אנלגטיקה טובה מניעתית). חשוב לבצע צילום ואולטרסאונד ולעתים לשלב עם MRI כדי לאפיין את גודל ההסתיידות (אם מאד גדולה... מעל כ 2 ס"מ, לעתים אין מנוס מלבצע הטרייה ולנקות אותה בגישה ניתוחית - ארתרוסקופיה לכתף, אך גם זה לא חובה תמיד, תלוי בקליניקה...). חשוב לוודא את שלמות הגידים המסובבים בכתף, מעבר לנושא ההסתיידות. לעתים יש קרע בגיד המצריך תפירה מעבר להטריית ההסתיידות. כפי שאת יכולה לראות, ישנם תרחישים רבים בנושא. קשה לי ,"לתפור" לך את התרחיש הנכון כיוון שלא נפגשנו. בהצלחה רבה ורפואה שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות בכתף
-
מתיחת שרירמיכאל 15/10/2017 | 22:57הי לפני בערך שלושה שבועות חבר שלי ואני התאמנו בקרב מגע ובאמצע הוא עשה לי בריח שזה לסובב את היד אל מאחורי הגב ולנטר אותי כביכול . מאז אני מרגיש כאבים שם כשאני חוזר על הפעולה (במצב רגיל לא כואב) עכשיו התחיל לכאוב לי גם ביד האחורית למעלה . יכול להיות שזה קרה מזה שעישיתי את המקום. שמתי משחה כמו וולטרן אבל זה עדיין לא עוזר כדאי לי לדאוג? אני בצבא ואני אוטוטו משתחרר בגלל זה אני לא פונה במהרה לסיוע רפואי . תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מתיחת שריר בשכמה וזרוע אחורית
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:26שלום רב מיכאל ותודה על פנייתך ! אמליץ בחום, שתעבור בדיקה על ידי אורתופד כללי תחילה , ובמידת הצורך, בהמשך, על ידי מומחה כתף. ללא בדיקה גופנית, ובהמשך, הדמיה רלוונטית - צילום/אולטרסאונד - יהיה לי קשה להתייחס לעומק לשאלתך החשובה - "האם קרה משהו". יתכן וקרה. לא אוכל לשלול זאת ללא בדיקה מעמיקה של הכתף שלך ולכן אמליץ לך לבצע זאת בהקדם. בהצלחה מיכאל ושחרור נעים !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מתיחת שריר בשכמה וזרוע אחורית
-
ניתוח לתיקון הלברוםאיתי 15/10/2017 | 20:41שלום רב, בן 26, ביצעתי לפני 6 שבועות ניתוח לתיקון הלברום הקדמי שהיה קרוע משעה 5 עד 12. שני עוגנים הונחו. הרופא אמר לי בפירוש לא לכפות סיבוב חיצוני בשלושת החודשים הראשונים, אך היום בפיזיוטרפיה לא הייתי מרוכז לרגע וזה בדיוק מה שהפיזיוטרפיסט עשה - סובב את היד שלי סיבוב חיצוני כאשר היא צמוד לגוף. כאב לי מאוד ומיד הפסקתי אותו. האם יכול להיגרם נזק? אני מאוד חושש שכעת הניתוח היה לשווא.. האם יש כעת כיצב לבדוק האם נגרם נזק? אציין שהכאב היה רגעי בעת שסובב לי את היד, וכעת כואב לי הרבה פחות. תודה רבה .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח לתיקון הלברום
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:23שלום איתי ותודה רבה על פנייתך ! תשובה רצינית ואחראית מצידי תהיה כדלקמן - "איתי" לא בדקתי אותך ובטח שלא ניתחתי אותך, לכן יהיה מאד לא מקצועי ולא אחראי מצידי לחוות דעתי עליך ספציפית" מאד חשוב שתיבדק בהקדם על ידי המנתח שלך, תעדכנו על ההתפתחות שציינת, וראה מה תהיה תגובתו. לא לגופו של עניין , אציין שלאחר ניתוח מסוג זה שעברת, באמת יש סכנה בקרע חוזר של הלברום בתנוחת הזרוע בהרמה צידית (אבדוקציה) וסיבוב חיצוני. גם כאשר הכתף אינה מורמת הצידה, אלא רק מסובבת החוצה והזרוע עוד צמודה לגוף ,עדיין יש סכנה בניתוח מחודש של הלברום מהעצם. העוגנים שהושמו בניתוח רק עוזרים לביולוגיה שלך להתממש כראוי. התהליך הצטלקות לוקח בין 6 -12 שבועות ותמיד יש "בית הלל" ו"בית שמאי" - מנתח אחד יאמר שכבר אחרי 6 שבועות ניתן לבצע התחלת רוטציות, ומנתח אחר יחמיר וימתין כ 12 שבועות... שוב אומר, לא בדקתי מצבך הספציפי ולא אוכל לייעץ. בנוגע לשאלתך השנייה- לעתים מבוצע MRI עם חומר ניגוד לאחר ניתוח, במידה ויש כאב ותחושה שהמצב מחמיר בהיבט התפקודי. אתה עוד לא שם... טרם התחלת ממש את הליך השיקום. תיתן לזמן לעשות את שלו ואמתן בסבלנות לראות המגמה לאורך זמן. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח לתיקון הלברום
-
צילום כתףקרן 11/10/2017 | 07:48שלום, אני בת 42 עשיתי אתמול צילום כתף וזה הפענוח, בוצע: צילום כתף בתאריך 05:10 2017/10/10 מ.ג: 1095001027567 מבצע: אסתר גוטליב; צילום כתף מלא שמאל; צילום שכם/פרק שכם/עצם השכמה שמאל; ממצאים: שינויים ניוונים בצורת סקלרוזיס וציסטות קטנות בראש של זרוע אקרומיון מעקלת , זיזים סובאקרומיאלי , זיזים במפרקים אקרומיוקלביקולרי , לא הדגם הסתיידות ברקמות הרכות. אודה להסבר ומה הטיפול הקיים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאים רנטגניים בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:16שלום רב קרן, ותודה על פנייתך ! אני מבין מדוע עלתה דאגה בליבך, אך ניתן ל"עצור את הסוסים" כיוון שממצאים אלו הנם שכיחים, ואינם מסוכנים במהותם לבריאותך הכללית. חסר לי מידע אודותיך קרן. מדוע בוצע הצילום ? מה כואב לך בדיוק ? כמה זמן ? מה מצב הבריאותי הכללי ומה עיסוקך היומי ברמת העומס על הכתף? איזה טיפול קיבלת עד כה ? מנח אקרומיון מעוקל הנו פיזיולוגי. ישנם מספר "סוגי" מראה האקרומיון (חלק מעצם השכמה ) וזהו מצב אנטומי נתון שלא בהכרח מצריך התייחסות. כאשר הוא מעוקל ביתר, לעתים זהו גורם סיכון לגירוי יתר על פני גידי השרוול המסובב- מצב היותר כאב. שחיקה במפרק ה ACJ (מצב המתבטא בזיזים= אוסטאופיטים) הנו שכיח ביותר, ולעתים רבות, כלל ללא הקשר קליני לתלונות. פעמים רבות רואים זאת בצילום אך הכאב כלל לא על פני מפרק זה. במידה וכן יש כאב, יש להתייחס בהתאם (נוגדי דלקת פומיים, זריקה, ...ועד כדי ניתוח...) כל מצב והקשרו הראוי. זיז תת אקרומיאלי גם הוא שכיח ביותר ומעיד על תהליך ארוך טווח הקורה בהדרגה וצריך לראות את ההקשר הקליני שלו לפי הבדיקה הגופנית שלך. לא בדקתי אותך, ולכן קשה לי להמליץ לך בדיוק כיצד להתנהל. מקווה שמומחה כתף נתן דעתו על צילום זה. המון בהצלחה קרן !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאים רנטגניים בכתף
-
כתף יד שמאלציון 06/10/2017 | 09:43שלום דוקטור .שאלה עשו לי אולטאסונד בכתף יש שמאל הכל תקין חוץ .אי סדירות בשטח GT .פלוס בact יש שינוים ניווינים מה זה אומר תודה ציןןהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ממצאי US המעידים על אי סדירות בשטח GT וניוון במפרק ACJ.
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 10:59שלום רב ציון ותודה על פנייתך ! אין לי מידע על מצבך הבריאותי, תלונותיך והבדיקה הגופנית, ולכן, קשה לי לייחס הממצאים בבדיקת האולטרסאונד לתלונותיך. אם שאלתך היא רק על המשמעות המילולית של תוצאות הבדיקה - ההסבר הוא שמעל שכבת גיל מסויימת (עשור 5-6-7 לחיים ואילך) יש שינויים הדרגתיים בכתפיים באזור אחיזת הגידים בעצם (אזור ה GT) וכמו כן במפרק ה ACJ. במיוחד אם המטופל עובד כפיים, עובד פיזית עם מאמץ של הזרועות לאורך שנים. המצב הנו פזיולוגי ולא בהכרח פתולוגי (אם אין תלונות מצד המטופל...). לכן אני מציין שחסר לי מידע רב על תלונותיך והטיפול שנעשה עד כה. המון הצלחה ובריאות !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצאי US המעידים על אי סדירות בשטח GT וניוון במפרק ACJ.
-
ניתוח קרע בלברום כתףדניאל 04/10/2017 | 12:40היי אני אמורה לעבור ניתוח תיקון קרע בלברום בכתף. אחרי כמה ימים בעקרון מתחילים פסיותרפיה לכתף? ,תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תיקון ניתוחי לקרע לברום בכתף
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 10:00שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! דניאל, ישנם קרעים שונים ובדרגות חומרה שונות. ברמה העקרונית, במידה ומדובר "רק" בקרע בלברום, ואין צורך בקיבוע לשבר נלווה בגלנואיד, והניתוח הצפוי הוא ארתרוסקופי בלבד... סבירות גבוהה שהקיבוע של הזרוע וכתף יהיה לתקופה של כ 6 שבועות. האם לא דובר איתך על כך בשיחה הטרום ניתוחית עם המנתח ? הפזיותרפיה היא הדרגתית ביותר ונמשכת מספר חודשים. היא אמורה להתחיל כ 6 שבועות לאחר הניתוח. העבודה על שיפור התנועה ויציבות הכתף וחיזוק השרירים המייצבים סביב. בהצלחה רבה בניתוח ובתהליך השיקומי שלאחריו !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תיקון ניתוחי לקרע לברום בכתף
-
הסתיידות שריר דו ראשידוד שרעבי 02/10/2017 | 23:21עקב פעולה שדרשה מאמץ גבוה בשריר הדו ראשי (בתקופה בה אימצתי אותו הרבה) סבלתי מכאב חד שנמשך כשלושה ימים. בבדיקת אולטראסאונד שערכתי כחודש לאחר מכן לשון הפיענוח היתה "הודגמה הסתיידות גסה באורך של 14 מ"מ מטילה צל אקוסטי רחב" האם תוכל להסביר לי מה פירושו של הפיענוח? אני יודע בקווים כלליים מהי הסתיידות- אולם מדוע היא נגרמה לי? האם זו דלקת בשריר? כמו כן- מהו הטיפול המקובל במצב כזה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתיידות שריר דו ראשי
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 09:52שלום רב דוד ותודה על פנייתך ! דוד, אבקש מעט הבהרה, על מנת שאוכל לייעץ לך כראוי. איכן הכאב- במרפק, בזרוע או בכתף ? לשריר התאומים (דו ראשי) ישנה אחיזה גידית הן בכתף והן במרפק. איכן אתה כאוב ואיכן בוצע ה US בקדמת המרפק או בקדמת הכתף ? לרוב, הסתיידויות מעידות על תהליך כרוני והדרגתי - יתכן מקור דלקתי כרוני. האם היתה קריעה נלוות בגיד ? האם צויין על המטומה (שטף דם) או בצקתיות נוזלית בנוסף להסתיידות ?האם הבעיה היתה בשריר עצמו במרכז הזרוע או סביב הגידים ? אשמח גם לאינפורמציה על מצבך הנוכחי במובן של תנועת המרפק וכתף ומיקום הכאב והאם נבדקת על ידי מומחה כתף. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידות שריר דו ראשי
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כאבי צוואר, צוואר תפוס
- פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
- אנדוסקופיה
- בדיקת ויטמין D
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- עצם הירך
- אוסטאולוגיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם