פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 31
-
קרע slap בלברום העליוןעדי 10/06/2018 | 17:18שלום ד"ר עוד מספר ימים יש לי ניתוח( בן 29 בריא, סובל רק מפריצות דיסק) אורטוסקופי לתיקון הקרע ואני בדילמה האם לבטל את הניתוח בשל שיקולים רבים . לפני 7 חודשים בזמן תרגיל מתח שמעתי קליק בכתף וראיתי חלק בכתף זז . לאחר מספר דקות הרגשתי לחץ עצום ולאחר יוםמין זרם חשמלי בכל הכתף. מפה לשם עשו לי 2 זריקות קורטיזון( שלא עזר לתווך הארוך) ועשיתי הרבה פיזוטרפיה שחלקם הטיבו איתי וחלקם( תרגילים למייצבים, ועיסויים רבים להורדת הדלקת). יש לציין שמצבי יותר טוב מאז הפציעה וכי אני מרגיש שיפור אך הכאבים באים והןלכים וכי איני יכול להרים משקלים כבדים.לפני חודשיים עשיתי mri להלן התשובות: קרע slap בלברום העליון האחורי והאמצעי. חשד לקרע קטן בלברום האחורי התחתון. ספק נגע hagl. לאחר התעייצות עם רופא מומחה של כללית שאמר לי שאןלי זה יסתדר, ולשאלתי האם אוכל להתאמן השיב לי הנ"ל: צריך לוותר בחיים, החלטתי ללכת למומחה כתף בהדסה עין כרם. הנ"ל המליץ לי על ניתוח ואמר שאני יכול לבצע את הניתוח גם עןד שנה וכי סוג כזה של קרע בדרך כלל לא מחמיר. יש לציין כי הנני עובד במערכת הביטחון וכי חלק מהעבודה שלי היא פיזית, כמו כן אני מתאמן שנים רבות בחדכ וגם משחק כדורסל. מאז הקרע הפסקתי להרים משקולות והכאבים פסקו ואף נעלמו, אך ברגע שאני חוזר להרים משקל נמוך אני מרגיש כאבים וחוזר יציבות בכתף. להלן שאלותיי: האם מומלץ ניתוח? במידה ואבחר לא לעשות ניתוח( בהמלצת פיזוטרפיס שלי , שאמר לי שבעזרת חיזוק השרירים אני אוכל לחזור לרמת עצימות לפני הפציעה) האם קרע כזה יכול להתאחות למרות שאין עדויות לכך? והאם באמת אוכל לחזור לעצימויות גבוהות? כמה זמן במידה ולא אעשה ניתוח עורך שיקום מפציעה כזאת? האם הקרע יכול להחמיר במידה ולא אעשה ניתוח? תודה רבה על ההקשבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
החלטה על ניתוח או טיפול שמרני במקרה של שבר
דר' ירון סלע 30/05/2022 | 09:44אשמח לסייע. באשר לתשובה כל כך קריטית - ניתוח או לא. אני משוכנע שאת יודעת, שאני צריך לבדוק אותך, על מנת לענות על שאלה זו. נא לתאם תור אלי מחוץ לפורום. אני זמין באינטרנט. אשמח לבדוק אותך ולעבור על הצילומים ואז לענות לך על כל שאלותייך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
החלטה כל ניתוח או טיפול שמרני במקרה של שבר
אורנה 29/05/2022 | 18:02אובחנתי כסובלת של משבר מרוסק בהומרוס הפרוקסימלי שבר בתזוזה מלאה ניתנו חי 2 האופציות של טיפול שמרני או ניתוח מה דעתך? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בלברום מסוג slap
דר' ירון סלע 29/05/2022 | 10:20שלום רב ניסן, ותודה על פנייתך ! אעשה קצת סדר בעניין. הפורום כאן הוא לא פורום קולקטיבי הפתוח לדיאלוגים רבי משתתפים(בניגוד אולי לפורומים אחרים באינטרנט, ואולי כאן מקור הבלבול...). העובדה שפנית בלשון רבים וחשבת שהחבר'ה שכתבו בשנת 2018 או 2020 יהיו נגישים למה שכתבת - מוטעת. הם לא נגישים לפנייתך. רק אני יכול להגיב עליה. הציבור הרחב יכול רק ל'קרוא. פנייתך ברורה. הצגת המצב כראוי. עושה רושם שאפשרות ניתוחית אכן עומדת על הפרק. לשם כך, כמובן, ויש לבדוק את הכתף ולעבור על החומר הרפואי, לרבות ה MRI ביסודיות. אשמח לענות על כל שאלותיך לאחר שאבדוק הכתף. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע בלברום מסוג slap
ניסן 28/05/2022 | 13:37היי שלום לכולם בן 36 מעל לשנתיים סובל מכאבים עזים בכתף שמאל 3 פעמים זריקות קורטיזון לא עזרו תרופות לא עזרו פיזיוטרפיה לא עזר עשיתי mri וגילו קרע בלברום מסוג slap בערך 9 מילימטר אני עובד בעבודה פיזית בתחום החשמל ויש לי 3 ילדים קטנים לא מסוגל לישון בלילה כאבים עזים והיד נרדמת האם לעשות ניתוח מה ממליצים תעזרו לי בבקשה ???הוסף תגובה
-
קרע בלברום
אורן 06/12/2020 | 22:11תחילה אודה לכם על התשובות המהירות והעיניניות שלכם. שנית, נכון שהניתוח הוא ניתוח קל ומהיר אבל כפי שכתבת ההחלמה ממנו לוקחת זמן רב מאוד. כיום, אני מוגבל מאוד בזמן כיוון שאני מתגייס לילידה קרבית במרץ. אשמח לדעת האם יש אפשרויות אחרות שיתרמו מעבר לפיזותרפיה וחיזוק שרירי הכתף סביב הסחוס הקרוע ובמידה ולא האם יש דברים היכולים לזרז את התאחות הלברום. נוסף לכך, רציתי לדעת האם השארת הלברום הקרוע הינה אופצייה. שוב, תודה רבה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חוויות אישיות לאחר ניתוח תיקון SLAP 2
דר' ירון סלע 06/12/2020 | 10:47שלום רב עידן, תודה על השיתוף. בריאות שלמה לך ולאורן !הוסף תגובה
-
קרע slap2
עידן 06/12/2020 | 10:45שלום אורן, לפני זמן פניתי בערך באותה השאלה לפורום הזה כדי לקבל תשובות ולהבין את מצבי. אשמח לשתף מנסיוני ומהבנתי את המצב. לאחר שנפצעתי ואובחן אצלי קרע slap 2, עשיתי פיזיותרפיה כעצת מספר רופאים מספר חודשים ואף היתה הטבה ניכרת: הזרוע התחזקה והכאבים פחתו אך לא חלפו. לפי הבנתי, מטרת ותפקיד הפיזיו היו לחזק את השרירים של המפרק כך שיש פחות עומס עליו ועל הלברום בעת הפעלתו. הפיזיותרפיה עוזרת אם אתה מתמיד בה ואם אתה מתכוון להתמיד בה לטווח ארוך מאוד. אם מפסיקים לעשותה אז הכאבים חוזרים. מאחר ואני פעיל ספורטיבית אך לא באופן יומיומי ומאחר ולא רציתי להתחייב לפיזיו כל החייים בחרתי בניתוח. עשיתי ניתוח בנובמבר 2019 והיום מעט שנה אחרי, אני יכול להגיד שאני מרגיש טוב יותר. הקרע אוחה בתפירה של הלברום לעצם עם שלושה עוגנים (היה לי סלאפ 9 עד 14). האם יש לי עדיין כאבים? כן, מדי פעם בעיקר באימון גופני. הכאבים עכשיו יותר בבלאנס. מה ז"א? ז"א שאני יודע מה עליי לעשות או לא לעשות כדי לגרום להם. קודם לכן, הזזה של היד או הרמה של משהו כבד היתה יכולה להדליק את המפרק ולהשבית אותי לכמה ימים. עכשיו זה יותר יציב. הטווח תנועה כמעט מלא ואני עדיין עובד על זה. להערכתי, הכאבים עוד יפחתו עם הזמן. החלמה מניתוח כתף מודדים בשנים לא בחודשים. אני מרוצה שעשיתי את הניתוח למקרה שאתה שואל. האלטרנטיבה היתה לחיות עם קרע ופיזיו כל חיי ולא רציתי את זה. לגבי הסיפור שלך, כפי שאמר הדוקטור הנכבד, קרע עדין הוא לא מונח מוכר. השאלה היא גודלו ומיקומו. קראתי רבות על הבעיה הזו. אם הקרע קטן הוא עשוי להתאחות לבד עם הזמן. אם הוא גדול, או לא יתאחה, רק יצטלק . אתה יכול להמתין ולראות מה יקרה. ניתוח אפשר לעשות בכל שלב. אני עשיתי יותר מחצי שנה לאחר שנפצעתי כי רציתי לתת הזדמנות לגוף להחלים לבד- מה שלא קרה. היום אני מרוצה ויודע שיש לי עוד אופק להחלמה כמה שנים כך שממשיך להתאמן ולהתחזק. אגב, הניתוח עצמו קל ומהיר. ההחלמה לוקחת זמן ותצטרך להתמיד בפיזיו ולשים מתלה 6 שבועות. דע לפני מה אתה הולך ותעשה את הריסרצ' הנכון לפני שאתה מתנתח. אם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן כאן. בברכה ובריאות שלמה עידןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח slap 2
דר' ירון סלע 06/12/2020 | 08:27שלום רב אורן ותודה על פנייתך ! עדי ועידן היקרים, אשמח אם תוכלו לשתף מחוויותיכם האישיות בנושא את אורן. המילה "עדין" אורן, אינה עוזרת באבחנה ללא בדיקת ה MRI. אינני יודע מדוע המפענח בחר לרשום מילה זו. היא אינה מגדירה באופן מדויק את הקרע. גודל במספרים ומיקום אנטומי חשובים יותר על מנת להבין פרוגנוזה ואופן טיפול - ניתוחי או שמרני. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ניתוח slap 2
אורן 05/12/2020 | 20:17שלום רב, אני נמצא כרגע באותה פציעה , קרע עדין ב slap 2 בכתף. רציתי לדעת אם יש הבדל באפשרות של הקרע ״העדין״ להתאחות יותר מאשר קרע מלא. נוסף לכך, אשמח לדעת איך בחרתם לטפל בפציעה והאם דרך הטיפול עזרה לכם. לודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע סלאפ 2 בכתף
דר' ירון סלע 26/05/2019 | 14:28שלום רב עדי ועידן. עדי, אשמח אם תוכל לענות לעידן על שאלותיו לאור העובדה, שאין חכם כבעל ניסיון (אישי). בהצלחה לשניכם !הוסף תגובה
-
קרע סלאפ 2 בכתף
עידן 26/05/2019 | 14:22עדי שלום, אני סובל מאותה בעיה, קרע סלאפ 2 בכתף עכב תאונת קטנוע לפני כמעט חודשיים. מנוחה עוזרת לי ופחות מורגש הכאב, אולם לאחרונה התחלתי פיזיוטרפיה והכאב מתגבר, בא והולך. רופאים אחדים אמרו לי שהקרע עשוי להתאחות ואחרים אמרו שלא וכי צריך לתפור הגיד חזרה לעצם. אני כרגע ממשיך בפיזיוטרפיה ומייחל לשיפור קבוע.אך אם לא אשיג את המטרות שלי, אולי האופציה הניתוחית תהיה עדיפה. מה איתך? עשית את הניתוח?מרגיש שיפור? תודה על התגובה, עידןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תגובה לשאלות נוספות
דר' ירון סלע 12/06/2018 | 22:57אחדד את תשובתי. כשציינתי מנוחה, כוונתי למנוחה מעבודה פיזית מעל גובה חגורת הכתפיים. עבודה עם נשיאת משקלים כבדים, עבודה עם תנועות רפיטטיביות (חוזרות ונשנות) עם עומס רב על הכתפיים. תימנע מעומס רב מסוג זה. כמו כן ספורט מעל חגורת הכתפיים כדוגמת טניס, כדורסל, כדורעף, פוטבול , בייסבול, אגרוף, קרב מגע או כל ספורט תחרותי למול "יריב" ספורטיבי... .... או חדר כושר עם משקולות מעל גובה הכתפיים ולעיתים גם שחיית חתירה או פרפר מאומצת ועוד שלל מאמצים ממושכים מסוג זה... לא בריאים לכתף שלך מנוחה זו אינה קשורה לפעילות יסודית מקצועית, מתווכת פזיותרפיסט אמין ורציני, המאפשר חיזוק שרירי מסוימים וחימום הכתף ושיפור התנועה מבלי לגרוף נזק לא מבוקר מפעליות סופורטיבית כפי שתוארה מעלה... אין "תשובה מתמטית מדויקת" - שתגדיר לך במדויק "כמה זמן". זה מאד סובייקטיבי ותלוי בסף הכאב שלך ושלל פרמטרים אחרים המגדירים את אישיותך ואת העומס הנדרש על הכתף שלך... אינני יכול לענות לך ללא בדיקתך. גם אז, פעמים רבות, אינני יכול להתחייב על הזמן המדוייק. עושה רושם, שזמן רב כבר ניסית לטפל באופן שמרני, ואינך מגיע ל"סיפוק רפואי", ולמצב סביר לחייך הנוכחים ולעתיד לבוא. בידיים טובות של מנתח כתף טוב, יש סבירות גבוהה שתמצא מזור, ושיפור באיכות חייך. אאחל לך בהזדמנות זאת, בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תודה על תשובתך להלן מספר שאלות.
עדי 12/06/2018 | 22:44קודם כל תודה רבה על ההתיחסות. מתגובתך יש להבים שמצד אחד צריך מנוחה ומצד שני צריך פיזוטרפיה , זה לא נוגד אחד את השני? כמו כן אמרת שצריך לטפל בקרע אם לא זה יכול להחמיר איך מטפלים בו אא לא חיזוק שרירי הכתף? שאלת השאלות היא אם אתן מנוחה ואעשה כל מה שצריך, אני יוכל לחזור לפעילות מלאה ללא כאבים וחוסר יציבות בתכף?? כי הבנתי שהקרע לעולם לא יתאחה... ואם כן כמה זמן דורש מנוחה וטיפול זה בממוצע? כי אני כבר 7 חודשים סוחב את הבעיה הזאת ומטפל בההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע slap בלברום העליון
דר' ירון סלע 12/06/2018 | 22:30שלום רב עדי ותודה על פנייתך ! אני מבין היטב את הדילמה שלך. אתה נמצא בתחום האפור של פגיעות בכתף אשר אינן חמורות מידי, אך מאידך, אינן קלות להתעלמות מהן... כל מה שצינת נכון. יש דילמות בספרות המקצועית בדרכי ההתמודדות הנכונות עם קרעי SLAP. במידה והיית מבוגר בכמה עשרות שנים, ועובד משרדית, כנראה ונטיית ליבי היתה להמליץ על טיפול שמרני. לאור העובדה שאתה בן 29, ועובד פיזית ופעיל גופנית, יש הגיון רב בנסיון טיפול ניתוחי ארתרוסקופי - הטרייה או תפירת הקרע, במידה ומיצית עד תום טיפול שמרני , על סוגיו השונים. ממה שקראתי, עושה רושם שזה זמן רב שאתה מתמודד עם הנושא, אתה מתוסכל. הטיפול השמרני עוזר רק אם אתה במנוחה. המטרה לתפור לך את החליפה המתאימה לך ! במידה ואתה חפץ בעבודה פיזית וספורט המערב הכתפיים. סיכוי גבוה שהניתוח יוכל לזרז את תהליך ההחלמה ויגדיל הסיכויים שלך לחזור לפעילות כגופנית. אך יש לזכור, אין זו תעודת ביטוח, יש סיכונים בניתוח וסיכוי רב שהכתף לעולם לא תהיה כמו לפני הפציעה... איינני יכול לקבל ההחלטה בעבורך האם יש צורך בניתוח. ללא בדיקה גופנית שלי ומעבר על ה MRI - אינני יכול לספק לך תשובה בנידון. הקרע יכול להחמיר אם תתעלם ממנו, ולא תטפל בו באופן ראוי לאורך זמן. חשוב להתמיד בפזיותרפיה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלטה על ניתוח או טיפול שמרני במקרה של שבר
-
כאבים בכתף שמאל כתוצאה מנפילה עם הגבלהאריאלה 26/05/2022 | 08:29ביצעתי MRI כתף והודגמו שינויים ארטריטיים במפרק AC . מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד סופרה-ספינטוסקרוב לאזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה המערב כחמצית מעובי הגיד בקוטר 1.7 ס"מ במישור קורנלי. מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום הקדמי תחתון מודגם תקין. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה לסיכום קרע בגיד סופרה-ספינטוס וקרע חלקי בבסיס הלברום האחוריהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל כתוצאה מנפילה עם הגבלה
דר' ירון סלע 26/05/2022 | 09:53שלום רב אריאלה, ותודה על פנייתך ! מעבר להעתקת ממצאי פענוח ה MRI, מה שאלתך ? איך ניתן לעזור ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מה גילך ומה מצבך הרפואי הכללי ? מה אופי עבודתך ומה העומס הקיים על הכתף בשגרה חייך (ספורט וכו'). כמה זמן הכאבים ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית? ומה הכוונה בנפילה ? (מאיזה גובה? האם היו חבלות נוספות בנפילה...) ועוד שלל שאלות שצריכות להישאל. נא ספקי מידע בסיסי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל כתוצאה מנפילה עם הגבלה
-
סדק בראש הרדיוס במרפקידידיה 24/05/2022 | 09:51שלום רב. לפני שבועיים נפלתי ולאחר צילום זוהה סדק בראש הרדיוס. הרופא הצעיר בבית חולים המליץ על קיבוע לשבוע וחצי ולאחר מכן צילום נוסף, הורדת הקיבוע והתחלת הנעת היד בליווי פיזיותרפיסט. עשיתי צילום לאחר שבוע וחצי והגעתי לאורטופד ותיק פרטי שאמר שאין דבר כזה. צריך להשאיר את היד במתלה ללא תזוזה 6 שבועות ורק אחר כך להתחיל טיפול פיזיותרפי לאחר צילום שמעיד על איחוי מלא. אשמח להבין איך קיים פער כזה גדול בהמלצות. בנוסף, אני חושש שהשארת היד במתלה זמן כה רב יחמיר את מצבה ואני אזדקק לטיפול פיזיותרפי ארוך הרבה יותר לשווא. תודה רבה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
סדק בראש הרדיוס במרפק
דר' ירון סלע 24/05/2022 | 11:43שלום רב ידידיה ותודה על פנייתך ! פנייתך לגיטימית. צר לי על דיס אינפורמציה שקיבלת מרופאים שונים, אשר גרם לבלבול מצידך. אשמח לסייע באופן ישיר ובאופן מיידי. כמובן, ולשם כך, עלי לפגוש אותך, לבדוק אותך, ולעבור על הצילומים . מייד לאחר מכן, תוכל להיות וודאי יותר באשר להמלצות הטיפוליות והשיקומיות לתקופה הקרובה. אני זמין באופן ישיר באתר זה, מחוץ לפורום, או באתרים אחרים באינטרנט. ללא בדיקתך וללא מעבר על הצילומים, אני מוגבל בהמלצתי. ובאשר לשאלה המרומזת, הכיצד יש הבדל בין עצות הרופאים, ברשותך, אני אמנע מלהגיב. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סדק בראש הרדיוס במרפק
-
כאבי כתף, תשובת MRIף המלצות?כפיר 16/05/2022 | 10:48הבדיקה בוצעה לבירור כאבים בכתף. עמדה תקינה של ראש ההומרוס בגלנואיד. שינויי סיגנל לא ספציפיים בצוואר ההומרוס. אין כמות חריגה של נוזל במפרק גלנו-הומרלי. מעט נוזל נראה בבורסה סב-אקרומיאלית/סב-דלטואידית. קרע קצר בעובי מלא בגיד הסופרה ספינטוס. רוחב הקרע כ- 6 מ"מ במישור AP וקרע 4 מ"מ במישור לטרלי. המסה שרירית של הסופרה ספינטוס תקינה. אין אטרופיה של השריר ואין החלפה שומנית. האינפרה ספינטוס, הסב-סקפולריס תקינים. מהלך תקין של הביספס בתעלה. אקרומיון מעוגל. מפרק אקרומיו-קלביקולרי תקין. ה-NOTCH הספינו-גלנואידי חופשיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
הייתי אצל אורתופד מנתח אתמול
קפיץ 19/05/2022 | 09:12הוא ניתח אותי בכתף השניה לפי 15 שנה אחרי פריקה, הוא ישר המליץ ניתוח ואמר שזו האופציה היחידה. אני יודע מנסיון שהוא "מת" לחתוך ולנתח ויצאתי משם בהבנה שזו האופציה היחידה, עוד הוא הוסיף ואמר שאם יש כאבים אזי 50% סטטיסטי שהקרע יחמיר תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי ב SS
דר' ירון סלע 18/05/2022 | 11:53כמובן שכן. פעמים רבות, עם "תחזוקה שוטפת טובה" - כלומר, פיזיותרפיה לפי פרוטוקול מתאים, היצמדות להוראות ומניעת נזק נוסף. ישנה היתכנות להצטלקות והחלמה של הקרע. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה רבה, רק לידע....
כפיר אוזן 17/05/2022 | 14:41קרע קטן לא יכול להתאחות לבד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך מידע
דר' ירון סלע 17/05/2022 | 13:16תודה על המידע הנוסף. כעת התמונה, חלקית, יותר ברורה. כמובן, ומומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לבדוק את הכתף ולראות את הממצאים, והאם יש התאמה בין ממצאי ה MRI והבדיקה. יש פתרונות רבים למצבך. חלקם שמרניים וחלקם ניתוחיים. לרוב, מתחילים מטיפול שמרני על סוגיו השונים ובמידה ואין הטבה לאורך הזמן שוקלים ניתוח לתיקון הקרע . ישנם שיקולים רבים שלוקחים בחשבון לפני הניתוח- בין השאר- גיל המטופל, מצבו הרפואי הכללי, עבודתו ושגרת חייו במובן של עומס על הכתף וכו'. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה על תגובה מהירה...
כפיר 17/05/2022 | 09:41היי אני בן 42, אני מאמין שהקרע התחיל ממשקל כבד באימוני כושר ואולי יכול להיות גם חבלה כשנפלתי מסאפ ובלמתי עם היד, בכל מקרה עשיתי פיזיו במדיקס ללא שיפור ניכר. השאלה אם יש בכלל פיתרון לזה או רק חיזוקים והמנעות מפעולות מסויימות ומשקלים תודה מראש כפירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי כתף, תשובת MRI המלצות?
דר' ירון סלע 16/05/2022 | 10:56שלום רב כפיר ותודה על פנייתך ! למעט העתקת תשובת ה MRI אין לי כל מידע ישיר עליך. מה קרה? מתי קרה ? מי טיפל בך עד כה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? נא עדכן פרטי מידע בסיסיים מעבר להעתקת ממצאי ה MRI. יש לראות את ממצאי הבדיקה הגופנית. אשמח לעזור באופן ישיר גם "מחוץ לפורום". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
הייתי אצל אורתופד מנתח אתמול
-
כאב חזק בכתףאילנה 12/05/2022 | 15:39שלום רב, החלו לי כאבים ביד שמאל מהכתף עד למרפק וכן מהכתף ומעלה . כאשר היד באה במגע עם מים חמים, הכאבים מתגברים . בU.S כתף -במעטפת הגיד הודגם נוזל בכמות מועטה , הסתיידות בSSP וב SUBSCAP EMG גפיים עליונות -CTS קל דו"צ ACROMIOCLAVICULAR JOINT הודגמו שינויים ניווניים בבדיקת אורטופד כללי נרשם- רגישות בתנועות כתף שמאל ,הגבלה קלה בABD ו FF יציבות כתף תקינה. הכאבים חזקים מאוד ומפריעים לי לתפקד ,ישנם זמנים בהם איני יכולה להשתמש ביד כלל . מה אתה ממליץ לי לעשות ?התורים לרופאים מומחים הינם לעוד מס' חודשים ואיני יודעת מה ניתן לעשות בינתיים ע"מ להקל על הכאב . האם עלי לפנות קודם לאורטופד מומחה בכתף ?או לראומוטולוג ? אשמח אם תוכל לכוון אותי ,כיוון שההמתנה לכל תור כזה ארוכה מאוד ואני בנתיים סובלת .האם ישנה דרך שאוכל להגיע לרופא מומחה בהקדם ? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב חזק בכתף
דר' ירון סלע 15/05/2022 | 12:46שלום רב אילנה ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע לך באופן ישיר אילנה, ולא בעוד מספר חודשים. באשר לשאלותיך - אני ממליץ לבוא עם כל החומר הרפואי שצברת ולהיבדק על ידי. אני זמין טלפונית באופן ישיר באתר זה ובאתרים אחרים באינטרנט. אוכל לבדוק אותך היום ולכוונך באופן ישיר. יש להבדיל בין בעיות בכתף ובעיות עצביות במקומות שונים לאורך היד. כל מקרה ראוי לטיפול בפני עצמו. כמומחה כתף מרפק וכף היד, כל צרותיך הנן תחת תחום עיסוקי. נא צרי קשר בהקדם, ונתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חזק בכתף
-
אורטופדיהשרית 08/05/2022 | 14:19הודגם מוקד סקלרוטי המורים בגודל כ-1ס"מ באספקט אחורי של עצם הכבל משמולהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אורטופדיה
דר' ירון סלע 08/05/2022 | 19:10שלום רב שרית ותודה על פנייתך ! פנייתך אינה ברורה לי. נא ספרי על מצבך ותלונתך ומה הטיפול שבוצע עד כה. נא העתיקי באופן תקין את ממצאי הבדיקה. יש בעיות ניסוח וכתיב שמונעות ממני להבין מה השאלה כלפי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אורטופדיה
-
קטוספריי בהנקהמעין 09/09/2020 | 20:56שלום, יש לי דלקת בשורש כף היד ורופא אורתופד שבדק אותי רשם לי קטוספריי 10% 3 פעמים ביום. שאלתי אם בעייתי בהנקה והשיב שלא. לאחר הרכישה, ראיתי בהתוויה שאסור בהנקה. מה לעשות? האם בעייתי בהנקה או לא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קטוספריי בהריון
דר' ירון סלע 08/05/2022 | 08:24שלום רב מלי ותודה על פנייתך ! התשובה הפורמלית למען בריאותך ובריאות העובר- נא פני לרוקח. נא בדקי על הרשום בהתוויות התרופה על פני הדף המצורף לתכשיר. כל תשובה אחרת, אינה אחראית ואינה פורמלית. בכל מקרה, להבנתי, עוד כחודש עד צפויה ללדת (בהצלחה רבה!), ולאחר מכן, כמובן ותוכלי להשתמש. במידה ואת שוקלת הנקה (יש לבדוק התייחסות התוויות התרופה להנקה). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קטוספריי בהריון
מלי 05/05/2022 | 17:30הי שלום אשמח לדעת אם מותר להשתמש בקטוספרי בהריון שבוע 35?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יעילות קטוספריי
דר' ירון סלע 18/03/2022 | 13:47שלום רב עמית, ותודה על פנייתך ! למה כוונתך ב "לא לגמרי מובן". אני מעתיק תשובתי למעין (המדברת בעד עצמה). "קטוספריי פחות אפקטיבי בתחום הכתף, בהשוואה ליעילותו בתחום כף היד". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
יעילות קטוספרי
עמית 08/03/2022 | 15:26לא לגמרי מובן, האם קטוספריי10% אפקטיבי יותר לדקלות כתף או לשורשי כף יד?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קטוספריי בהנקה
דר' ירון סלע 10/09/2020 | 07:58שלום רב מעיין, ותודה על פנייתך ! האם פנית בנושא שאלתך בפורום המתאים ? קטוספריי פחות אפקטיבי בתחום הכתף, בהשוואה ליעילותו בתחום כף היד. ככלל, מומלץ להיצמד להנחיות חברת התרופות. בריאות שלמה מעין !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קטוספריי בהריון
-
הסבר פענוח mri כתףנעמה 26/04/2022 | 19:11כשנה וחצי עם כתף קפואה בנוסף לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לתיקון קרע מלא בגיד. מטופלת בפיזיוטרפיה והידותרפיה ועדיין מאוד מוגבלת. נשלחתי לעשות mri נוסף. סיכום mri: מצב לאחר תיקון של גיד הסופרה-ספינטוס. הגיד דק בחלקו הדיסטלי עם סימני טנדינוזיס והסתיידות גסה בגודל של 7 מ"מ. ללא רטרקציה של הגיד. ללא אטרופיה של השריר. אשמח לשמוע מה זה אומר והאם מצריך טיפול מיוחד.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בלברום - מסוג SLAP
דר' ירון סלע 08/05/2022 | 08:21שלום רב דודו, תודה על פנייתך ! ישנן סיבות רבות להבדלים בפענוחים של ה MRI. 1. בדיקה אחת ללא ארתרו ובדיקה שנייה עם ארתרו (הזרקת חומר ניגוד לכתף) 2. משך הזמן שחלף בין הבדיקות (באופן טבעי יתכנו שינויים בכתף לאורך זמן). 3. מכון שונה (מכשיר שונה). 4. מפענח שונה. אשמח לעזור באופן ישיר על ידי בדיקת הכתף, לקיחת תשאול רפואי מקיף וממוקד לכתף, מעבר על 2 הדיסקים והפענוחים השונים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע בלברום - מסוג SLAP
דודו 05/05/2022 | 12:56שלום ב MRI מ 8/2020 - נרשם קרע SLAP בלברום ב 11/2021 - בנראה בגלל צילום זווית שונה ( ל 2020 ) לא נראה קרע - למרות שהרופא אורתופד שלי כן ( למרות שהיה קשה ) ב 3/2022 - לאחר MRI עם חומר ניגוד - כך נרשם פיענוח 9.3.22 חומר ניגוד – לברום:אי סדירות של הלברום האחורי עליון מתאים לקרע אי סדירות של הלברום מתפשט לכל החלק התחתון – סיכום: קרע בלברום האחורי רציתי לדעת מזה ? זה קרע בלברום העליון ( SLAP ) שמתפשט גם לחלק התחתון ? או קרע בלברום גם העליון גם התחתון ממה זה שונה מ 2020 שהיה רק SLAP ישנם סוגים שונים של קרעי לברום. משמעות המילה SLAP אומרת שיש קרע בחלק העליון, הקדמי והאחורי של הלברום המתחבר לגיד ה-biceps (גיד השריר הדו-ראשי).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסבר פענוח mri כתף
דר' ירון סלע 01/05/2022 | 14:40שלום אב נעמה ותודה על פנייתך ! מי הגדיר את מצב הכתף כ"כתף קפואה" - האם מומחה כתף ? בדיקת MRI אינה יעילה במיוחד לזיהוי כתף קפואה. היא אכן יכולה לרמז ולחזק אבחנה זו, אולם האבחנה היא בסופו של דבר אבחנה קלינית. לכן שאלתי האם מומחה כתף זיהה את המצב ככזה. במידה ואכן יש כתף קפואה, הטיפול ממושך לרוב, והינו מולטי-דיסיפלנרי. יש לבצע שילוב של מרפאת כאב כולל הזרקה של חסם עצבי לעצב הסופרה סקפולרי בכתף, בשילוב עם שיקום תנועתי בפיזיותרפיה והידרותרפיה, הזרקות נוגדי דלקת לכתף לסירוגין ובמידת הצורך, מבצעים שחרור ההידבקויות והקפסולה הדלקתית במניפולציה סגורה וארתרוסקופיה בחדר ניתוח (נדיר שמגיעים למצב זה). הממצאים שהדגים ה MRI מאד שכיחים לאחר תיקון קרע בגיד הסופרה ספינטוס ואינם סותרים או שוללים נוכחות כתף קפואה במקביל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בלברום - מסוג SLAP
-
שבר באולקרנוןעדיאל בן עזרא 26/04/2022 | 21:00היי ד''ר ירון סלע, לפני שבועיים שברתי את המרפק בעצם האולקרנון עשיתי ניתוח עם חוטי מתכת להחזרת העצם למקומה ולאחר מכן גיבסו לי את היד עם סד גבס למשך שבועיים לאחר שבועיים הגעתי לביקורת אצל אורטופד והוא אמר שצריך להמשיך עם סד גבס עוד חודש. רציתי לדעת אם אין בעיה להמשיך עם סד גבס תקופה ארוכה במרפק כדי שלא יגרמו לי בעיות של קשיון ובעיה להזיז את המרפק. אשמח לקבל חוות דעתך. תודה עדיאל בן עזראהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר באולקרנון במרפק
דר' ירון סלע 01/05/2022 | 14:35שלום רב עדיאל, ותודה על פנייתך ! שאלתך לגיטימית וחשובה מאד. המרפק הנו מפרק ש"לא סולח" כשמקבעים אותו זמן רב מידי. כמובן, ואינני יכול לתת לך תשובה ברורה וישירה כיוון שלא בדקתי אותך ולא ראיתי הצילומים החשובים של המרפק. במידה ותחפוץ בתשובתי הברורה והישירה, היא זמינה לך ברמה היומית מחוץ לפורום הקולקטיבי. כאן הדיונים עקרוניים ו"כוללניים" ולא עוסקים בגופו של מקרה. אני זמין בעבורך באתר זה ובאתרים אינטרנטיים נוספים. כך או כך, אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר באולקרנון במרפק
-
בצקות וכאבים בכתפייםשמוליק 19/04/2022 | 19:46שלום ד״ר יקר, מאז חיסון הקורונה השלישי התחילו כאבים קיצוניים ביותר בשתי הכתפיים. בצילום MRI לא נראו קרעים, אבל יש בצקות. הכאבים לא מרפים כלל ואינני מצליח לישון. אציין שקיבלתי אין ספור זריקות ושימוש בקנאביס, אשר גרם לי לתופעות לוואי. אני משתמש בכל התרופות האפשריות נגד כאבים , אך אין שיפור. מה עליי לעשות ולאן עלי לפנות בבקשה? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בצקות וכאבים בכתפיים
דר' ירון סלע 20/04/2022 | 20:42שלום רב שמוליק ותודה על פנייתך ! אני חייב מידע נוסף כיוון שההגדרה בצקות בבדיקת ה MRI לא ברור לי דייה. איכן הבצקות בדיוק ? באשר לשאלתך - לאן לפנות? למומחה כתף. אגבף אשמח לייעץ באופן ישיר מחוץ לפורום. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף ולראות את בדיקת ה MRI על מסך המחשב, כולל הפעוח של הבדיקה, ולראות איך מתקדמים מכאן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בצקות וכאבים בכתפיים
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- עיוותים בגפיים התחתונים
- שיגדון (גם גאוט או צינית)
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- יישור שיניים שקוף
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- אנדוסקופיה
- בדיקת ויטמין D
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- איחוי
- אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם