פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 36
-
עשיתי סקי נפלתי על הכתףאליק 04/02/2022 | 23:31עשיתי סקי נפלתי על הכתף אחרי שלושה שבועות יש לי כאבים במיוחד שאני מערים את היד עשיתי רנגן אמרו שאין שבר איך אני מטפל מה זה יכול להיותהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
עשיתי סקי נפלתי על הכתף
דר' ירון סלע 06/02/2022 | 08:54שלום רב אליק ותודה על פנייתך ! חשוב מאד להיבדק על ידי מומחה כתף. בבדיקה יש להתמקד על אזור הכאב. יש לראות צילום רנטגן בכמה מישורי הסתכלות לכתף הפגועה ויתכן ויש לבצע בדיקות עזר נוספות (לפי ממצאי הבדיקה הגופנית), כדוגמת אולטרסאונד. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עשיתי סקי נפלתי על הכתף
-
כאבים בגומץ המרפק בעת קיפול הידשירה 18/01/2022 | 19:49היי כבר זמן מה שאני חווה כאבים בעת קיפול היד אני לא יודעת אם יש קשר אבל סבלתי בעבר מכאבים בפרקי כף היד ובברכיים והכאבים פחתו ולא נתנו הגדרה למה היה לי מה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בגומת, המרפק בעת קיפול היד
דר' ירון סלע 19/01/2022 | 11:33שלום רב שירה, ותודה על פנייתך ! חסר מידע רב על מנת לנסות ולכוונך לאבחנה. מהמעט שציינת, הייתי פונה למומחה מרפק ולמומחה ראומטולוג. לאור העובדה שיש כאבים במפרקים שונים, תמיד יש לחשוד בכיוון ראומטי, עד שלא יוכח אחרת. האם נבדקת על ידי ראומטולוג בעבר? האם יש סיפור משפחתי מחשיד ? האם יש לך מחלות רקע נוספות? מה גילך ומה עיסוקך בשגרה מבחינת העומס על המרפק ? כל זאת ועוד..., מהווים חלק משאלות הבירור במפגש הרפואי. כמו כן, כמובן שקריטי לא פחות, לבצע בדיקה גופנית למרפק. אשמח לסייע באופן ישיר מחוץ לפורום. אני זמין. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בגומת, המרפק בעת קיפול היד
-
ספק קרע בלברום, בטוח קרעב - sspמוטי 01/01/2022 | 17:07שלום, לפי חצי שנה אובחנתי באולטרה סאונד עם קרע בסופרה ספינטוס נשלחתי ל - mri להלן הפיענוח על ידי מכון הדימות: סיגנל גרמי תקין. עיבוי בצקתי של רצועת הSuperior acromioclavicular ligament ,המשכית. שאר הרצועות של הACJ נראות תקינות. גיד הביצפס הארוך במקום בביציפיטל גרוב. ללא בורסיטיס סובדלטואידית בולטת. נוזל תוך פרקי בכמות זעירה. טנדינופתיה עם קרע תוך סיבי בגיד הסופרה ספינטוס. גידי הסובסקפולריס, האינפרה ספינטוס והטרס מינור תקינים. עיבוי בצקתי מתון של הרסס האקסילרי. ללא ממצא בולט בלברום. מסה שרירית שמורה, ללא החלפה שומנית משמעותית. לסיכום: תמונה של מתיחה בSuperior acromioclavicular ligament. אין עדות לטנדינופתיה בגידי השרוול המסובב. עיבוי בצקתי מתון של הרסס האקסילרי. בנוסף עוד שני רופאים פיענחו את ה - mri רופא א - הזכיר רק את הקרע ב - ssp והמליץ על ניתוח במטרה שהקרע לא יתרחב. רופא ב - מבחני צביטה הוקינס neer - חיובי מבחני empty can חיובי כוח 4/5 lhb חיובי נםוליאון ו - LIFT OFF סב סקפולריס - שלילי הורנבלואר - שלילי מבחן CROSS CHEST ADD ל ACJ - חיובי מבחן אובריין ל SLAP - חיובי מבחני יציבות חרדה שלילי RELOCATION סולקוס - ++ הדמיה - MRI כתף ימין קרע של הלברום העליון וקרע מלא של ה SSP 1.5 סמ גוטלייר DG: shoulder pain rt אני לא מצליח להבין איך שני רופאים לא זכירו את הקרע של הלברום לעומת הרופא השני שמיד המליץ על ניתוח עקב הקרע בלברום וטען שאין מנוס אלא מניתוח לעומת זאת רופא א ציין שטיפול שמרני יעשה את העבודה ולא הזכיר שום פגיעה בלברום טופלתי אצל פיזיותרפיסט במשל חודשיים והיה שיפור משמעותי אך בחודש האחרון אני ברגרסיה חזקה. הפיזיותרפיסט טוען בצורה נחרצת שאין מקום לניתוח החלפתי פיזיותרפיסט כדי לנסות נקודת מבט שונה שאולי תביא לשיפור גם פיזיותרפיסט ב טוען שאין מקום לניתוח אך לדעתו, לאור התסמינים, יש לי נזק בלברום עכשיו לתסמינים - לאחר הפציעה לאט לאט הצלתי להרים את היד ולחזור לתפקד אבל היד הייתה חלשה וכואבת בעיקר בפעולת שכיבות סמיכה והרמת היד ב 90 מעלות לצד הגוף לפעמים הייתי מרגיש שהיד נתקעת לי כאשר אני עושה תנועה מלמעלה למטה ניתן לדמיין את זה כאילו משהו נכנס למסילה. היום הקליקים בכתף החמירו לאחר הפיזיותרפיה ויש כאבים שמקרינים לפעמים לגב הכתף. תסמין מוזר שפתאום הופיע- אם אני מחזיק משקל בתשעים מעלות מלפנים לחזה עצם השכמה בולטת יותר בצד ימין(הצד הפגוע) לעומת צד שמאל - ממש ניתן להרגיש את חוסר האיזון - אשמח מאוד להבין איך דבר כזה יכול לקרות. לסיכום: אני אבוד מרוב חוות הדעת המנוגדות ואי ההתאמה בדיאגנוסטיקה היה לי תור לניתוח וביטלתי אותו כי הפיזיותרפיסטים כעסו עליי ועל הרופאים. האם יכול להיות מצב שכל זמן שאני לא מנתח אני עושה לעצמי נזק משמעותי יותר לכתף ? האם אפשר לחיות עם קרעים בלברום ללא כאבים כמו שאפשר עם ssp? לאחרונה גם יש לי כאבים יותר בצוואר בצד ימין ובעבר היו לי גם בצד שמאל - עשיתי סיטי לא מזמן ונמצאו שני בלטים האם יש השפעה לקרע על הצוואר? יש לי חוסר איזון בכתפיים - כתף ימין(הפצועה) נמוכה יותר מכתף שמאל האם זה משהו שאפשר לתקן על ידי חיזוק השרירים או שזה בגלל הקרע? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מענה
דר' ירון סלע 16/01/2022 | 09:51מוטי יקר, אני זמין מידית מחוץ לפורום לכל השאלות. נא לא לפנות דרך הפורום אלא בדרכים המקובלות הישירות- טלפון ו/או אימייל הזמינים באתר זה ובאתרים אחרים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פגישה
מוטי 15/01/2022 | 08:32אתה עובד עם הכללית/ ביטוח פרטי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ספק קרע בלברום, בטוח קרעב - ssp
דר' ירון סלע 03/01/2022 | 20:37שלום רב מוטי ותודה על פנייתך המפורטת. המצב מורכב מוטי. מורכב יתר על המידה שתהיה לי היכולת לתרום לך יותר מאשר הרופאים שכבר בדקו אותך. להם כמובן, יש היתרון עלי בכך שהם יכלו לבדוק אותך ולעבור על בדיקות העזר (ולא רק לקרוא את הפענוח.... זה לא מספיק...) מצב מורכב וממושך כפי שהצגת, ראוי להתעמקות והכנסות בעובי הקורה. בדיקה גופנית יסודית, היכרות מעמיקה בתשאול רפואי ומעבר יסודי על כל בדיקות העזר. משמע, כ 30-40 דקות של מפגש פנים מול פנים. אין תחליף למפגש כזה. במידה ותחפוץ בכך, אני זמין ישירות מחוץ לפורום. לשיקולך. אשמח לספק חוות דעת להבהיר את העננות ואי הבהירות בה אתה נמצא . לשיקולך, כך או כך, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מענה
-
קרע שגריר הפקטורליסבן 21/01/2020 | 23:42שלום דר' סלע, לפני כ 3 שבועות במהלך אימון חזה הרגשתי מתיחה מאוד חזקה ביןמהחזה לכתף ימין. לאחר מספר ימים הופיע שתף דם על החלק הפנימי של הזרוע. החזה התנפח ובתוך החזה יש תחושה של גוש. בדיקת US לא הראתה פגיעה ברצועות והאורטופד שלח אותי ל MRI חזה, זרוע וכתף שהן שתי בדיקות נפרדות. הבדיקה מתוכננת לעוד חודש. יש לי מספר שאלות ברשותך: 1. באילו מקרים הטיפול הוא שמרני ובאילו נדרש ניתוח? 2. האם הטיפול השמרני מאפשר לחזור לאותה פעילות וכוח שהיו לפני הפציעה? 3. בגלל שמכון ה mri מבצע את הבדיקות בנפרד וזה יכול להיות בהפרש של חודש, איזה בדיקה היית ממליץ לבצע ראשונה כדי שהרופא יוכל לדעת האם מדובר בקרע מלא או חלקי? דרך אגב, האם יש דרך לדעת האם הקרע הוא חלקי או מלא ללא mri? 4. מתי במקרים אלה ניתן לחזור לפעילות בצורה הדרגתית? תודה מראש על התשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
קרע פקטורליס מייג׳ור
אנונימי 11/01/2022 | 05:19בספרות הרפואית יש קונצנזוס לגבי היעילות בניתוח לתחקון קרע בפקטורליס מייג׳ור לאנשים צעירים ופעילים, עם תוצאות ניתוחיות טובות בקרעים אקוטיים וגם כרונים איך אפשר להגיד שלא מומלץ לגשת לחדר ניתוח במקרה של פציעה כזו? בלתי מובן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע שגריר הפקטורליס
דר' ירון סלע 23/01/2020 | 09:16תודה על העדכון. מצורף כאן פענוח של בדיקת US כתף. בדיקה זו אינה מתייחסת לשריר בית החזה. בבדיקה מודגם נוזל מעט מוגבר סביב הגיד הארוך של שריר התאומים (בייספס). יש לבצע בדיקה גופנית לברר קורולציה קלינית. אינני יודע האם יש לך רגישות על ה LHB (גיד הארוך של הבייספס) כמו כן יש קרע חלקי בגיד הסופרה ספינטוס. רשום 6 ס"מ !!! וזה לא סביר לטעמי. סבירות גבוהה שמדובר ב 6 מ"מ, וזו רק שגיאת דפוס. התייחסות לקרעים חלקיים ב SS נידונה כה רבות בעמודים הקודמים כאן, שבקלי קלות תוכל, בן, לקבל אינפורמציה ואת גישתי בנידון. אינני יודע, ללא בדיקתך הישירה, האם יש הקשר בין הממצאים המתוארים בפענוח הסונוגרפי, ובין המציאות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע שגריר הפקטורליס
בן 23/01/2020 | 09:10דר' שלום, ותודה רבה על התגובה המהירה ומקצועית. ראשית לפי המלצתך אנסה להקדים את בדיקת ה MRI ככל שניתן. לגבי החזרה לפעילות, מתוקף תפקידי אני מחויב לרמת כשירות פיזית מסוימת ועלי לחזור לרמה זו על מנת להמשיך לעבוד בתפקיד, לכן חשוב לי להגיע להחלמה טובה ככל שאפשר. אני מצרף כאן את תוצאות בדיקת US ואשמח לחוות דעתך על הבדיקה. שוב תודה רבה ואני מעריך מאוד את עשייתך מען ה"פצועים" כאן. TENDON BICEPS סיבים המשכיים , הודגם נוזל בכמות קטנה בשרוול הגיד, ללא עדות לקרע או דיסלוקציה. TENDON SUBSCAPULARIS ב.מ.פ., ללא עדות לקרע. TENDON SUPRASPINATUS הודגם קרע חלקי באורך 6.0 ס"מ עם נוזל בכמות קטנה בשרוול. BURSA SUBACROMIAL לא מעובה, ללא נוזל. JOINT ACROMIOCLAVICULAR ב.מ.פ. TENDON INFRASPINATUS ב.מ.פ. TENDON MINOR TERES ב.מ.פ. ללא עדות ל GANGLION SUPRACLAVICULAR MUSCLE DELTOID ב.מ.פ. מבנה גרמי תקין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע שגריר הפקטורליס
דר' ירון סלע 23/01/2020 | 07:40שלום רב בן, ותודה על פנייתך ! פציעתך שכיחה באופן יחסי. בשנים האחרונות, כשפעילות חדר הכושר הפכה יותר ויותר פופולארית. אנו רואים מצבים מסוג זה בתדירות גבוהה. אימון חזה עם משקלים גבוהים מעלה הסיכון לקרעים בשריר הפקטורליס מייג'ור. הקרעים לעתים בסיבי השריר ולעתים בגיד עצמו. יתכן קרעים חלקיים או מלאים. לאורך דפי הפורום תוכל למצוא מספר התכתבויות בנושא. הנזק אינו רצועתי כפי שרשמת בבדיקת ה US. הנזק יכול להיות בשריר או בגיד. בדיקת MRI ללא ספק, יעילה ואיכותית יותר בהגדרת הנזק. והעובדה שנשלחת למספר בדיקות, מעידה על רצינות הרופא במציאת האבחון הנכון. מצער שלוקח זמן כה רב, והייתי מנסה להקדים הבדיקה בכל דרך אפשרית. 1. ככלל, לרוב מנסים טיפול שמרני בפציעות מסוג זה ולא "רצים" לניתוח. במידה ומדובר בנזק לסיבי השריר, בוודאי שאין מקום להתערבות ניתוחית. איננו תופרים סיבי שריר. הסיבים והקרע מצטלקי בסופו של דבר עם השארות של פגם אסתטי (אם בכלל). תלוי בגודל הנזק. במידה ויש קרע בגיד עצמו. השאלה האם יש גם שבר תלישה מהעצם באזור הקרע או רק קרע בגיד. כמו כן תלוי בפרמטרים של המטופל - גילו, מצבו הרפואי, הצרכים שלו מהכתף/זרוע ושריר החזה, עיסוקו וגורמי סיכון לקרעים נוספים בעתיד. אלו חלק מהפרמטרים המכתיבים את המחשבה של הרופא האם להמליץ על ניתוח או לא. אני חוזר ואומר, במידה וזו פגיעה מבודדת ואין נזקים נוספים המחייבים ניתוח, לרוב , הניסיון שלא לגשת לחדר ניתוח. 2. שאלה טובה. כל מקרה לגופו. תלוי במטופל ובמוטיבציה שלו לשיקום. תלוי במידת הנזק והאם הביולוגיה של המטופל מספיק טובה להתאוששות מלאה. לרוב, יתכן רגישות ומעט חולשה בשריר בצד הפגוע. ההיגיון הבריא אומר - לא לאתגר יותר מידי את האזור, כי לעולם הוא לא יהיה "חדש" . נוצר נזק ויש לשמור ולגונן על האזור (במובן ההתנהגותי/מניעתי). 3. יש חשיבות בעיקר לבדיקת שריר הפקטורליס מייג'ור המודגים ב MRI בית החזה לכיוון הזרוע. יש קושי לתת תשובה וודאית לגבי עובי הקרע רק מהבדיקה הגופנית. תשובה וודאית, בוודאי שלא ניתן לתת רק מהבדיקה. 4. כך או כך, ניתן לחזור באופן הדרגתי. הדגש הוא על הדרגתיות והורדת עצמות לפי כאב ולפי משך הזמן שחלף מאז הפתיעה. בכנות מלאה, לא הייתי מאתגר את השריר יתר על המידה כעקרון התנהגותי בהמשך הדרך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע פקטורליס מייג׳ור
-
כאבים במפרק שמאל עם הגבלת תנועה קלה עברתי חבלה מלפני שנה עדין בברור מה זה אומר ?שחר 09/01/2022 | 22:46הסיבה לביצוע הבדיקה כאבים אין עדות לנוזל חריג בתוכו . הגידים והרצועות באספקט הלטרלי של המרפק באיזור -ה origin extensor Common ( Extensor carpi radialis, Ext. digitorum, Ext. digiti minimi, Ext. carpi ulnaris כולל( נצפו תקינים . גיד הביספס באספקט קדמי הודגם תקין בעובי, הדיות ומהלך . ללא נוזל בכמות פתולוגית סביבו . הגידים והרצועות באספקט המדיאלי של המרפק באיזור - ה origin flexor Common ( radialis, Fl. Digitorum externum, palmar longus, Fl. Carpi ulnaris Flexor carpi כולל מעובים, ובלתי אחידים עם מספר הסתיידויות קטנות, ייתכן כביטוי לשינויים טנדינוטיים . גיד הטריספס באספקט האחורי של המרפק נצפה תקין בעובי, הדיות ומהלך . ללא נוזל בכמות פתולוגית סביבו . אולקרנון בורסה תקינה .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במפרק שמאל עם הגבלת תנועה קלה עברתי חבלה מלפני שנה עדין בברור מה זה אומר ?
דר' ירון סלע 10/01/2022 | 08:32שלום רב שחר ותודה על פנייתך ! כדי לענות לך על מה זה אומר, עלי לבדוק את המרפק שלך ולראות את הקורולציה בין תוצאת הבדיקה הסונרית ששלחת את פענוחה, ובין הקלניקה שלך. יש רושם ל"מרפק גולף" לפי ממצאי ה US . עלי לבדוק אותך כדי לומר לך האם זו אכן הבעיה. אני זמין מחוץ לפורום . בריאו שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במפרק שמאל עם הגבלת תנועה קלה עברתי חבלה מלפני שנה עדין בברור מה זה אומר ?
-
כאבים בכתףאסף 23/12/2021 | 00:02שלום רב יש לי כאבים בכתף / זרוע ימין כבר כמה חודשים , הייתי אצל רופא והוא שלח אותי לצילום כתף / זרוע ימין , בפיענוח כתוב : מבנה גרמי בגדר הנורמה אין לראות הסתיידויות פתולוגיות ברקמות הרכות אשמח לתשובתך בבקשה תודה , אסףהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע מלא בגיד הכתף
דר' ירון סלע 09/01/2022 | 09:14שלום רב יאיר ותודה על פנייתך ! שאלת את שאלת "המילון דולר" - הא לנתח או לא. אין תשובת בית הספר של נכון או לא נכון. כל מקרה לגופו. יש לתפור החליפה המתאימה לך ולא לאחר. בין השאר, הפרמטרים החשובים לקבלת ההחלטה- הגיל, מצב רפואי כללי, עיסוק בחיים בעבודה ובשעות הפנאי, יד דומיננטית או לא, הרגלים כגון עישון וכו', כמה זמן כואב, מה הטיפול שבוצע עד כה, ומה הממצאים בבדיקה הגופנית וב MRI. אם תרצה תשובה ישירה ממני, עלי לסמן "וי" על כל הרשימה הזו במעמד הפגישה, ואז לנסות ולכוון אותך למענה על השאלה, מבלי להטעות אותך בתשובה לא ראויה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע מלא בגיד הכתף
יאיר אבישור 06/01/2022 | 07:21אני בן 61 בבדיקת MRI התברר קרע מלא באורך מכסימאלי של 1.9 ס"בגיד הכתף SSP, בחלקו האחורי הולך ומצטמצם ,רוחב הקרע 1.7 ס"מ הולךל ומצטמצם לכיוון ה- ISP ירידת מסה של שריר ה -SSPטומזה 1 גוטלייה -0 . לאחר זריקת קורטיזון חל שינוי משמעותי ביותר , מאי יכולת להזיז את היד למצב חזרה כמעט ב 95% לתפקוד, אני פעיל בפזיוטרפיה. השאלה - האם לנתח במצב זה ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 03/01/2022 | 12:58שלום רב אסף ותודה על פנייתך ! אני שמח לקרוא את פענוח הצילום - הפענוח תקין. יחד עם זאת, לא ראיתי הצילום בעיניים שלי ולכן אינני יכול להתייחס אליו בוודאות. לעתים מבצעים גם US לכתף המדגים ממצאים שלא רואים בצילום. האם נשלחת ל US ? מי בדק אותך עד כה? מומחה כתף או רופא משפחה ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית? יש לי עוד המון שאלות לשאול אותך בנוגע לכתף, בטרם אוכל להתייחס ברצינות למצבך הרפואי הנדון. במידה ותחפוץ בעזרה מעמיקה, אני זמין מחוץ לפורום. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
לאסף
TBVBVV 30/12/2021 | 18:56יתכן וגם us יצא תקין. אצלי הצילומים תקינים הרופא המליץ על MRI נראה לי מופרז ואישרו לי ואחרי שעשיתי יצא קרע בגיד. אז אל תוותר על MRIהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 23/12/2021 | 13:20בהצלחה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
אסף 23/12/2021 | 13:12תודה רבה רבה על העזרה וההענות המהירה !!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף
דר' ירון סלע 23/12/2021 | 12:53חן חן על העדכון והמידע הנוסף. בגיל 44, תלונות מסוג התלונה המתוארת, שכיחות ביותר, ולכן ראוי לבצע US . לאחר בדיקת ה US, סבירות גבוהה שהתמונה תתבהר. נא המתן לבדיקה זו. לבינתיים, נא הורד עומס פיזי ואל תבצע פעולות המכאיבות לכתף. עבודה משרדית, לרוב, לא אמורה להכאיב... אך כל מקרה לגופו... כדורי ברקסים לגיטימיים, במידה ואין קונטרה אינדיקציה רפואית לכך, ואני נוטה להאמין שרופא המשפחה ידע האם יש מניעה אחרת מלקחת כדורים אלו. נא קח אותם רק לאחר האוכל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
אסף 23/12/2021 | 11:46תודה רבה על הענות המהירה. אני בן אדם בריא בן 44 אין לי את הצילום הםיזי זה נשלח לרופא משפחה הייתי אצל רופא מומחה שהפנה אותי לצילום + US לא בוצעה עדיין US. הוא נתן לי כדור ברקסין להרגעת הכאב עד לממצאי הצילום + US. אני עוסק בתחום ההיי-טק אני 10 שעות מול מחשב 5 ימים בשבוע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 23/12/2021 | 09:47שלום רב אסף, ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע, אך מה שאלתך? צירפת תשובת פענוח רנטגן כתף המציין שאין ממצאים פתולוגים. לא ראיתי הצילום בעיניים שלי. לא קיבלתי מידע בסיסי אודותיך ואודות מצב בריאותך הכללי והספציפי לכתף, לא קיבלתי מידע אודות ממצאי הבדיקה הגופנית של הכתף הכואבת. כל שידוע לי, זו העובדה שיש כאבים בכתף ובזרוע מספר חודשים. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מה גרם לכאב? מה עיסוקך בשגרה? האם יש גורמי סיכון באורח חייך לכאבים בכתף? יש לי שלל שאלות לבירור על מנת שאוכל לנסות להבין מצבך, ובהתאם לכך, לסייע לך בעצה חכמה. כך או כך, אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע מלא בגיד הכתף
-
כאבים בכתףעדי 07/01/2022 | 10:39עברתי פגיעה בכתף באולטרסאונד ראו דלקת ממש קלה . עבר כשנה וחצי ועדין אני סובל מכאבים והגבלת תנועה עשיתי שוב אולטרסאונד ולא מצאו כלום. אז למה אני עדין סובל עדין מכאבים והגבלת תנועההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 09/01/2022 | 09:11שלום רב עדי ותודה על פנייתך ! כמובן, וקשה לי לענות על שאלתך הבסיסית והברורה, ללא בדיקתך. אני מניח שאתה מבין זאת ולא מצפה ממני לתשובה וודאית. עלי לבדוק אותך ולעבור על הצילום רנטגן ואולטרסאונד (אני מקווה שנשלחת גם לצילום רנטגן ולא רק לאולטרסאונד, ובמידה ולא, עליך לעשות צילום...) , ואז אוכל לומר לך בסבירות גבוהה מדוע הכאב נמשך. יתכן ויש מצב של כתף קפואה אדר מאד שכיח ומתבטא בדומה לתלונות שלך, ולא תמיד מודגם כפתולוגי באולטרסאונד. כדי שאומר לך בוודאות אני זקוק לבדוק אותך - אני זמין מחוץ לפורום בהקדם האפשרי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
-
קרע בגיד הסופרה ספינטוסקרמבו 30/12/2021 | 18:54שלום ד"ר קראתי כאן בפורום. רק רציתי לשאול לאחר בדיקת MRI נמצא קרע בגיד הזה בעובי חלקי מדרגה נמוכהבאספקט הבורסלי ב FOOT PRINT עם מרכיב טנדינוזיס. שאלתי: תוך כמה זמן בממוצע ההחלמה? ו למה הכוונה ניוון כתוצאה מהדלקת? הרופא אמר שאם אחזור אליו בפעם הבאה זה יהיה זריקה- פחות רוצה. מה דעתך על פיזיותרפיה? - לא נתן לי. האם פיזיותרפיה תמנע ניוון? כיום: לא עושה שום דבר ביד הזו לכן הכאבים בקושי... בהתחלה לא יכלותי אפילו להירדם. לא נוטלת תרופות והבנתי שתרופה נגד דלקת לא תעזור. אשמח להמלצה מה עושים? אגב מבחן שעשה לי, ששזה עם האגולה לסובב את היד למטה, ללא הצלחה. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 03/01/2022 | 13:04שלום רב ותודה על פנייתך ! על מנת שאוכל לענות לגופו של מקרה, אני זקוק לבדיקה של המקרה. באופן תאורטי ועקרוני, ההחלמה משתנה מאדם לאדם. לעתים שבועות ולעתים חודשים. לעתים אף שנים יש כאבים. כל מקרה לגופו. יש לראות מה גודל ועובי הקרע. יש לנסות טיפולים שמרניים תחילה , בטרם שוקלים התערבות פולשנית בכתף. לא הבנתי את השאלה בנוגע לניוון ודלקת... איזה רופא ראה אותך ? מומחה כתף או לא? מה הטיפול שבוצע עד כה ? לרוב, פיזיותרפיה היא חלק אינטגרלי בטיפול בקרעים ב RC . מרוב שהמקרה שכיחף יש אף פרוטוקול טיפולי ידוע וברור בפיזיותרפיה. באשר שלאת הסיכום שלך-- "אשמח להמלצה מה עושים?"- אשמח לעזור למחוץ לפורום לאחר בדיקתך ומעבר על ה MRI , ולומר לך ביסודיות ובמקצועוית, מה עושים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרה ספינטוס
-
כאבים במרפק ויד ימין מהכתף עד כף ידגדי חטר 02/01/2022 | 15:50מה זה אומר ? קיימת דחיסה ודפקט גרמי 10×5 מ"מ באספקט מדיאלי של משטח מפרקי. אי סדירות וציסטות סב כונדרליות זעירות בטרוכלאה אובחן ב CTהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים במרפק ויד ימין מהכתף עד כף יד
דר' ירון סלע 03/01/2022 | 12:56שלום רב גדי ותודה על פנייתך ! בגדול גדי, אין לי מספיק מידע אודות בעייתך הרפואית על מנת שאוכל לעזור לך ביעילות. לרוב, בעיות בכתף בלבד , לא מקרינות לכף היד. הן לרוב נעצרות בגובה הזרוע. יתכן ויש בעיה בצוואר ו/או בעיה בכף היד והאמה המתבטאות בכף היד. ללא בדיקתך הגופנית , הכל בגדר ספקולציה. אשמח לעזור מחוץ לפורום בבדיקתך וסיוע לשיור מצב בריאותך. יש לראות את ה CT ו/או צילום ו/או US שביצעת לכתף ולשקול ביצוע בירורים נוספים כדוגמת הדמייה לצוואר ו/או כף היד במידה ולא ביצעת עד היום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במרפק ויד ימין מהכתף עד כף יד
-
כאבים במרפק ברדיוסתומר 26/12/2021 | 19:22היי ד"ר ירון, בשנת 2015 נפלתי על יד שמאל ושברתי את המרפק - שבר ראש רדיוס שמאל ( מייסון 1) טופל שמרני- בוצע ניקור - יציאת ליפוהמוארוטזיס, הזרקת לידוקאין , סד. לפני שנתיים בערך בוצע צילום רנטגן והתוצאה הייתה אי איחוי של שבר.. המשכתי בטיפול שמרני ופיזותרפיה. עשיתי לפני כמה ימים צילום רנטגן חוזר והתוצאה - בראש עצם רדיוס קיים רושם לעיוות גרמי, שבר? אפשר להגיד שלצערי התרגלתי לכאב הזה ואני תמיד מרגיש שיש שמה "משהו" ועם השנים אני עושה לעצמי ויתורים באוטומט עם היד הזאת ומשתמש יותר ביד השניה. כואב לי לכופף ולישר את המרפק, וגם קצת התנועה של סיבוב - לדוגמא תרגיל פשיטת יד אחורית, כואב לי מאוד לעשות את הפעולה הזאת.(בלי משקולת, רק הפעולה עצמה) היד מתעייפת מהר שאני מרים שקיות מהסופר ואני צריך להעביר ליד השניה.. כואב לקחת דברים שנמצאים בגובה, ובכללי חולשה קבועה כזאת מהיד, היד מתעייפת מהר.. כאילו שהשריר קצר. רציתי לדעת מה ניתן לעשות? איזה אופציות יש לי כדיי לטפל בבעייה ומהם אחוזי ההצלחה? האם יש ניתוח שיכול לטפל בזה ולאחר ההחלמה שאני יוכל להתאמן וגם להרים משקולות? יד שמאל זאת היד הדומינטנית שלי ובגלל הפציעה הזאת מרגיש לי שיד ימין יותר חזקה. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שכחתי להוסיף גיל -בן 28
דר' ירון סלע 28/12/2021 | 12:05נכון. בסוף יישור יש יותר עומס על המשטח המפרקי בראש הרדיוס מול עצם הקפיטלום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במרפק ברדיוס
דר' ירון סלע 28/12/2021 | 12:04שלום רב תומר ותודה על פנייתך המפורטת ! אכן, הדברים מסתדרים בין כל מה שציינת. שבר בראש רדיוס המתאחה בעמדה לא אנטומית ובהמשך יש שחיקה סחוסית ומצב זה יכול לגרום למגבלה בתנועה וכאב במאמצים. יש לבדוק את המרפק ויש לראות את הצילומי רנטגן ( הישנים והחדשים ולראות המגמה). לעת עתה יש להוריד את העומס הלא הכרחי על היד השמאלית. עומס יתר מעודד ומזרז שחיקה. על מנת לענות על השאלות שהצגת , אני זקוק לבדוק את המרפק ולראות הצילומים. אשמח לסייע מחוץ לפורום במידה ותחפוץ בכך. לשיקולך. ללא בדיקה של המרפק וללא מעבר על הצילומים, כל עצה שלי, לגופו של מקרה , מסכנת אותך ואותי. יש דרגות חומרה שונות של נזק לראש הרדיוס ולסחוס המפרקי ואני זקוק לראות הצילומים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שכחתי להוסיף גיל -בן 28
תומר 27/12/2021 | 01:12הפעולה שיותר קשה לי לעשות זה ליישר את היד תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שכחתי להוסיף גיל -בן 28
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היצרות תעלת עמוד השדרה
- תמס שריר במאמץ
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- יישור שיניים שקוף
- כריתת סינוביטיס
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאופיט
- אוסטאוכונדריטיס של נעורים
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם