פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 45
-
תשובת Mri כתףJojo 14/07/2021 | 18:43שלום ד״ר יקר כאבים נוראיים בכתף. הנה תשובת MRi שינויים ניווניים מתונים במפרק האקרומיו-קלוויקולרי. בצקת דיפוזית קלה במישור השומן הסובאקרומיאלי. עיבוי קל ואותות חריגים באחיזת גיד ה- SSP .בגבשושית הגדולה בצמוד לאחיזת הגיד מודגמים שינויים ציסטיים בקוטר עד 1 ס"מ בליווי בצקת לשדית קלה מסביב. לא הודגם קרע בגיד. שאר הגידים המסובבים וגיד הביצפס שמורים, גם ללא קרע. לא הודגם ממצא חריג משמעותי בלברום. מרקם ונפח של השרירים תקינים. לא הודגמו שברים או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. לסיכום: 1 .נזק כרוני במבנה הגרמי כמתואר. 2 .ללא הדגמת קרע בשרוול המסובב, ללא עדות לסינוביטיס או סימני קפסוליטיס. - איזה טיפול עליי לקבל והאם יש מקום לנתח ? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובת Mri כתף
דר' ירון סלע 14/07/2021 | 20:16שלום רב, ותודה על פנייתך ! מעבר להעתקת דו"ח פענוח ה MRI יש לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף. אני ממליץ לגשת למומחה כתף. יש לעבור על הדיסק MRI ולבדוק מה מהממצאםי בבדיקה, רלוונטי לממצאי הבדיקה הגופנית לבצע במקביל תשאול רפואי יסודי מכוון לפתולוגיות שונות בכתף. ללא מידע על התלונות וממצאי הבדיקה הגופנית, אין אפשרות להתקדם בייעוץ לגבי השאלה "מה לעשות כעת"? ובטח ובטח, שלא ניתן לדון האם יש מקום להתערבות ניתוחית כבר בשלב זה, או טיפול "שמרני" תחילה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובת Mri כתף
-
שאלה על USana 14/07/2021 | 13:20מה זה אומר: TENDON-BICEPS -הודגם אקוגני ולא אחיד, נוזל מסביב. מה המשמעות של הממצא האקוגני ומה משמעות הנוזל. פניתי לבדיקה בשל כאבים כרונים בכתפיים וזוהי התוצאה בכתף שמאל. אשמח להביון מעט יותר ככל שניתן. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
US
דר' ירון סלע 14/07/2021 | 14:29שלום רב אנה ותודה על פנייתך ! ממצאי בדיקת הUS צריכים להיות בקונוטציה לבדיקה גופנית יסודית של הכתף ותשאול רפואי (אנמנזה) מכוון לכתף. יש לברר מה גרם לכאב, כמה זמן כואב, איכן בדיוק בכתף כואב (מקדימה, למעלה מאחורה... וכו'), מה מחמיר את הכאב, מה הטיפול שבוצע עד כה? ועוד ועוד ואז, אפשר לקשר את ממצאי ה US למצב הקליני. כעת, אין לי כל מידע רפואי. הממצאים מעידים על נוזליות יתר סביב ה LHB ( הגיד הארוך של הבייספס). יתכן דלקת מקומית ויתכן ואין שום משמעות קלינית במידה והכאב בבדיקה הגופנית, אינו מופק בתרגילים הבודקים את הגיד האמור. אשמח לסייע מחוץ לפורום ולהסביר ביתר דיוק מה המשמעות של הבדיקה, בקונוטציה של הכתף שלך ספציפית, ולא רק באופן תאורטי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
US
-
פריקת אקרומיו- קלביקולאריאנונימי 13/07/2021 | 15:34במקרה של פריקת אקרומיו- קלביקולארי שלא טופלה במשך 12 שנים, מה הפתרון?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקה אקרומיו- קלביקולארי
דר' ירון סלע 14/07/2021 | 14:26תודה על המידע הנוסף. אשמח לסייע באופן ישיר ואישי. לשם כך, נא תאמי תור לייעוץ ובמעמד הבדיקה, אבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף ואעבור על בדיקת ה MRI ו US . לשם תיאום פגישה, אני זמין מחוץ לפורום באתר זה, ובשלל אתרים נוספים. ללא בדיקה ישירה והתנהלות יסודית במעמד פנים מול פנים, המלצה רפואית מרחוק, היא בגדר סיכון ואינה מקצועית ! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אנונימי. 14/07/2021 | 09:11תודה על המענה המהיר! במהלך השנים לא היו עוד בדיקות. לפני שבועיים עברתי US שם גילו שיש אי שיוויון בין החיבור אקרומיו-קלביקולארי של שתי הכתפיים, דלקת בשריר בסאבסקאפולר וצ׳יסטה בקוטר 1 סמ. שלשום עברתי גם mri והיום אמורות להגיע תוצאות. אני בסבב שני של פיזיותרפיה ועברתי מספר בדיקות של טווח תנועה, בדיקת ג׳וב, יוקום וכף יד כלפי מעלה וגרבר והייתי חיובי בכולן. אני יכולה להגיד שעצם הבריח בצד אחד הרבה יותר בולטת מהצד השני והכניסה שלה לחיבור יותר גבוהה ואחורה מעט. כמובן שאני אהיה יותר חכמה אחרי שהתוצאות יגיעו ואראה את הרופאה, רק רציתי לדעת מה יהיה הכיוון של הטיפול.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת מפרק ACJ בכתף
דר' ירון סלע 14/07/2021 | 08:51שלום רב לך ותודה על פנייתך ! המצב המתואר על ידך הוא של פריקה ישנה מאד וצריך לבצע בדיקה גופנית על מנת לראות עד כמה המצב חמור. יש לראות את הבליטה- עד כמה המרכיב האסטתי דומיננטי. יש לראות את מיקום הרגישות בבדיקה וטווחי התנועה של הכתף. יש לבצע בירור של פתולוגיות נוספות נלוות בכתף. כיוון שפעמים רבות, בזמן החבלה שיצרה את הפריקה של ACJ, נוצרו גם בעיות בגידים או רצועות או סחוסים נוספים בכתף. יש לבצע צילום עדכני של שתי הכתפיים ולהשוות ביניהן. לעתים מבוצע צילום מיוחד מכוון לACJ ולא רק לכתף. הצילום עםן נשיאת משקל ובלי נשיאת משקל על מנת לראות את הא-סימטריה. כל מקרה לגופו כמובן. יש 6 דרגות שונות של פריקת ACJ לפי קלסיפיקצייה רוקווד. האם ידוע לך מידת החומרה אצלך ? האם נבדקת בעבר על ידי מומחה כתף? האם בוצע US או MRI לכתף, מעבר לבדיקת רנטגן, לאורך השנים ? מה הטיפול שבוצע עד כה? אלו רק חלק מהשאלות שצריכות להישאל במעמד המפגש למול מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
פריקת כתףרועי 10/07/2021 | 17:22שלום, אני עומד להתגייס לצבא, ומעוניין בגיוס קרבי. לפני שנה פרקתי את כתף שמאל ועברתי ניתוח. לפני כחודש חשתי כאבים , בכתף חמין עקב מתיחה, ואחרי התעקשות ללכת ל CT להלן התוצאות: בצקת מח עצם בחלק אחורי-עליון של ראש ההומרוס מלווה באי סדירות מינימלית של הקורטקס אך ללא דחיסה משמעותית. ציסטה תת-קורטיקלית מלווה באי סדירות של הקורטקס ובצקת מח עצם בחלק הקדמי-עליון של ראש ההומרוס. ACJ :ללא ממצא פתולוגי. האקרומיון סוג 2. ללא אוס אקרומיאלה. ביצפס: הגיד במראה תקין, עובר בתעלה, ללא סטייתו. סופרה-ספינטוס, אינפרה-ספינטוס, סוב-סקפולריס נראים תקינים ללא קרע או טנדינוזיס. לברום: קרע בלברום קדמי-תחתון עם דלף של חומר ניגוד לאזור הקרע. אין לראות מעורבות גרמית בגלנואיד. הקרע מתפשט קצת עליון-קדמי, עד שעה 2 .ללא פגיעה של הסחוס. מצב טרופי של שרירים RC נראה תקין ללא אטרופיה או החלפה שומנית של השרירים. ללא לימפאדנופתיה פתולוגית בבית השחי אשר נכלל בשדה הסריקה. אזור SGN תקין. בסיכום: סימני קונטוזיה בחלק אחורי-עליון של ראש ההומרוס ללא דחיסה של הקורטקס. פגיעה בלברום קדמי-תחתון. השאלה : האם מצריך ניתוח או שפעולה מונעת אחרת יכולה להספיק בשלב זה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 12/07/2021 | 12:33תודה על המידע נוסף רועי. מידע זה לא משנה את תשובתי. אשמח לייעץ באופן פרטי מחוץ לפורום. אינני יכול להתקדם בעזרה ישירה ללא בדיקה גופנית . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף
רועי 11/07/2021 | 21:26היי. טעות, בוצע MRI ארתרו. מבחינת הפרופיל הוא לא ירד מכיוון שחוות דעת של האורתופד שנבדקתי אצלו היא שאני חוזר לכשירות מלאה שנה אחרי ניתוח (ויש לי שנה מניתוח כתף שמאל). אין לי גמישות יתר. הפריקות בוצעו מתנועות לא נכונות, החלקות על הכתף וכו׳.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 11/07/2021 | 09:21שלום רב רועי ותודה על פנייתך ! כמובן, שעל מנת לענות על שאלתך החשובה, יש לבדוק את הכתף ולעבור על בדיקות העזר. לרוב, לא "רצים" לניתוח, ומנסים טיפול שמרני. אופי הטיפול תלוי בממצאי הבדיקה הגופנית והתשאול רפואי היסודי בנושא הכתפיים. יש לברר מצב הכתף השמאלית לאחר ניתוח מלפני כשנה ומצב הכתף הימנית עם התלונה החדשה יותר. יש לשקול פרופיל קרבי בהינתן הנזקים שתיארת. מה הפרופיל שניתן לך ? פעמים רבות, נזקי פריקות בכתף מורידים פרופיל... האם מפרקי גופך גמישים ביתר ? האם יש לך נטיות לפריקות ספונטאניות של הכתפיים או שפציעות גרמו לכך ? מדוע בוצע CT לכתף ימין ולא "MRI ארתרו" וצילום ואולטרסאונד בטרם CT ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף בטרם נשלחת ל CT ? נא עדכן. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
-
כאבים בבית החזהדליה 09/07/2021 | 11:03קיבלתי מכה חזקה בצלעות סובלת מכאבים חזקים לאחר צילום אין שבר אך רשום שעצם החזה קמורה פנימה האם זה בסדר?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בבית החזה
דר' ירון סלע 11/07/2021 | 09:12שלום רב דליה, ותודה על פנייתך ! פגיעות בבית החזה מצריכות בירור מעמיק ורציני. הפנייה אינה לפורום הנכון. בדקי באתר פורום של כירורג חזה או כירורג כללי. תחום זה עוסק בבית החזה, לא אורתופדיה. לאור הסיכונים הרבים בבית החזה אני ממליץ לא להתעלם ולבדוק בהקדם האפשרי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בבית החזה
-
פענוח צילום MRI פריקת כתףאלירן 06/07/2021 | 20:46היי ,אני בן 23 פרקתי את הכתף במהלך השירות במילואים לפני כחודש וחצי בערך אשמח לעזרתך בפענוח MRI ,וכיצד ניתן להתקדם מכאן ,התחלתי לפני שבועיים טיפולים קלים בפיזוטרפיה מודגם נזק היל זקס סופרולטרלי בראש ההומרוס, אורכו כ- 2.2ס"מ, עומקו 6.0ס"מ. בצקת לשדית בשוליו. מודגם נזק בנקרט עם מרכיב גרמי, שבב גרמי מאוחה לגלנואיד בחלקו התחתון (שעה 5,( מהווה פחות מ%20 משטח הגלנואיד. בצקת והצטלקות מבנה קפסולוליגמנטרי לברלי בין השעות 6-3 .נזק ALPSA מצולק. ללא פגמי סחוס בעובי מלא. מפרק הAC שמור. אין עדות למעבר חומר ניגודי מהמפרק אל הבורסה הסבאקרומיאלית והסבדלטואידית. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מסת שרירי השרוול המסובב שמורה. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. הגומחה הספינוגלנואידית חופשיה. הרצועות הגלנוהומרליות שמורות. סיכום: נזקי פריקת כתף קדמית, היל זקס עם מרכיב בצקת לשדית. בנקרט גרמי עם איחוי חלקי של השבב לגלנואיד, הצטלקות קפסולוליגמנטרית לברלית של הרקמה הרכה עם מרכיב משתרע ללברום הקדמי, מתאים לAlspa מצולק.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח צילום MRI פריקת כתף
דר' ירון סלע 07/07/2021 | 13:08שלום רב אלירן ותודה על פנייתך ! אכן, הרושם לפי פענוח ה MRI (לא ראיתי אותו בעיניים שלי...) שאכן היתה פריקה מלאה של הכתף. אני מניח שרופא החזיר אותה במיון ?... לאחר פריקות יש שינויים בכתף. היל זקס של שבר דחיסה של ראש עצם הזרוע (הומרוס) והבנקרט זה נזק בחלק התחתון קדמי של המכתש המפרקי (גלנואיד מוקף בלברום- סחוס טבעתי). מנגון הפריקה יוצר נזק בשני צידי המפרק- היל זקס ובנקרט. אינני יודע מה מצבך כעת. עליי לבדוק אותך ישירות על מנת לייעץ לך ישירות. לרוב, מנסים אחרי פריקה טראומתית ראשונה, לא ,לרוץ" לחדר ניתוח, למעט במקרים ייחודיים. תחילה מנסים מקבע לכתף למספר שבועות ופיזיותרפיה למספר חודישם לייצוב הכתף. במידה ויש למרות הכל, פריקות חוזרות בהמשך, האינדיקציה לניתוח בכתף, מתחזקת. האם יש גמישות יתר במפרקים שלך. האם הפריקה נוצרה מטראומה או ספונטאנית ? איך הכתף השנייה ? תקינה ויציבה או גם נוטה לפריקות ? מה עיסוקך בשגרה? עובד פיזית ? האם מבצע פעילות ספורטיבית "מסכנת כתף" בשגרה היומית ? כל זאת, ועוד, הם פרטי מידע חשובים בקבלת החלטה האם לנתח או לא.... בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
אלירו סידון 06/07/2021 | 20:51עומק 0.6 - אפס נקודה 6 ולא 6.0הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
קרע בגיד הסופרה ספינטוסמוטי 25/06/2021 | 00:47שלום, לאחר חבלה בכתף נשלחתי לבדיקת אולטרה סאונד בכתף. בבדיקה נתגלה קרע בגודל 1.8 סמ. לאחר מכן ביצעתי צילום MRI להלן התוצאות: כניקה: AX+SAG+COR במישורים T1,PD SPIR תאור הממצאים: סיגנל גרמי תקין. עיבוי בצקתי של רצועת הSuperior acromioclavicular ligament ,המשכית. שאר הרצועות של הACJ נראות תקינות. גיד הביצפס הארוך במקום בביציפיטל גרוב. ללא בורסיטיס סובדלטואידית בולטת. נוזל תוך פרקי בכמות זעירה. טנדינופתיה עם קרע תוך סיבי בגיד הסופרה ספינטוס. גידי הסובסקפולריס, האינפרה ספינטוס והטרס מינור תקינים. עיבוי בצקתי מתון של הרסס האקסילרי. ללא ממצא בולט בלברום. מסה שרירית שמורה, ללא החלפה שומנית משמעותית. לסיכום: תמונה של מתיחה בSuperior acromioclavicular ligament. אין עדות לטנדינופתיה בגידי השרוול המסובב. עיבוי בצקתי מתון של הרסס האקסילר. לא ברור מהו גודל הקרע ועד כמה הנזק משמעותי, בבדיקת הרופא לפני ה Mri , דובר על סיכוי גבוה לניתוח. לאור הממצאים הנ״ל, מה ניתן להבין? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בגיד
דר' ירון סלע 07/07/2021 | 09:20תודה על המידע הנוסף מוטי. אכן, בדיקת MRI רגישה יותר מבדיקת אולטרסאונד. לעתים, יש חשיבות בביצוע בדיקה דינאמית ולא סטאטית, ואז לUS יש יתרון כי הוא מאפשר בדיקה דינאמית (בתנועה), אז זה רק באינדיקציות מסויימות. קרע תוך סיבי קטן , לרוב אינו מצריך התערבות ניתוחית. כמובן ואין הכללות וכל מקרה לגופו. נהוג לומר שאם הקרע פחות מעובי של חצי מהגיד או שני שליש מהגיד ( תלוי איזה מאמר קוראים). בכל מקרה, אצלך לא צויין כמה מעובי הגיד מערב הקרע ולכן לא ניתן להתייחס לנקודה זו. לרוב, אם הקרע מאד קטן ותוך סיבי, הכוונה שהוא לא מערב חלק משמעותי מהעובי הגיד ולכן לא "רצים" לחדר ניתוח ומתחילים מטיפול "שמרני" על סוגיו השונים... זה נכון, שבגיל 35, בבחור פעיל גופנית, יש יותר נטייה להיות אגרסיבי ועם "אצבע קלה על ההדק" כן לכיוון ניתוחי, בהשוואה לאדון בן 80 עם שלל מחלות רקע... ,אולם גם במקרה שלך, מומלץ להתמקד בטיפול שמרני. יש לציין, שכל אמירותיי הן בערבון מוגבל, לאור העובדה שלא בדקתי אותך ולא עברתי על ה MRI או US שלך. משחק הכדורעף בעייתי מאד מבחינת הכתף שלך. הוא מהווה גורם סיכון לנזק עתידי. לא משנה אם בחרת בניתוח או טיפול שמרני, כדורעף מהווה "סטרס" גבוה על הכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע בגיד
מוטי 27/06/2021 | 12:50תודה רבה על תשובתך המהירה. הנני בן 35, פעיל ספורטיבית לפני הפציעה(כדורעף חופים). שאלתי בעיקרה הינה לצורך ההשוואה בין תוצאות באולטרה סאונד ותוצאות ה mri . ידוע לי כי בדיקת האולטרה הינה רגישה להמון פרמטרים משתנים שאינם קיימים בבדיקת הדמיה קולית. ןלכן אינה מדוייקת, אני אכן יותר אופטימי לגבי תוצאות המרי, ורציתי להבין מה הכוונה בקרע תוך גידי? האם ממליצים ניתוח כם במקרים כאלו? אני עושה פיזיותרפיה פעם בשבוע(ידוע כי שה לא מספיק) עדיין סובל מכאבים אל יש שיפור עצום מיום הפציעה. עיקר הכאב השתנה במיקום ואינו כואב בכתף עצמה, אלא בין בכתף למרפק בצד החיצוני של הזרוע. מומחה כתף במדיקל סנטר בדק אותי והמליץ על ניתוח בהתאם לתוצאות האולטרה סאונד. כמה זמן החלמה מכאבים וחזרה לשחק כדורעף? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 11:28שלום רב מוטי ותודה על פנייתך ! מוטי, אין לי מידע כלל בנוגע לגילך, מצבך הרפואי, הטיפול שבוצע עד כה, ומי בדק אותך (מומחה כתף או לא...). אין לי מידע על ממצאי בדיקתך הגופנית. כמה זמן כואב לך, מה מקל על כאביך ועוד ועוד שאלות בסיסיות. כל מה שצרפת זה העתק פענוח MRI (מבלי שראיתי אותו), ותשובה חלקית של US כתף. מה שאלתך ? באופן עקרוני, בדיקת MRI רגישה וטובה יותר מ- US. כך שבגדול, אתה יכול להיות מרוצה מכך שהיא מדגימה פחות ממצאים "פסימיים" בהשוואה ל US. אולם, כיוון שאין לי שום מידע עליך, אינני יכול לייעץ לך מעבר לכך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד
-
כאבים בזרועדביר 17/06/2021 | 02:28שלום דוקטור לאחר באולטרסאונד קיבלתי תשובה שאומרת באזור אחיזה של טריצפס לאולקרנון הסתיידות גסה מה זה אומר ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
דר' ירון סלע 07/07/2021 | 09:11שלום רב דביר. רפואה מקצועית לא מתבצעת בטלפון. יש לבצע בדיקה גופנית ולהכיר את המטופל לעומק. אתה יותר ממוזמן לפנות אלי מחוץ לפורום (באתר זה), או באתרים אחרים הפזורים ברשת, וליצור קשר ישיר לתיאום ייעוץ רפואי במעמד פנים מול פנים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בזרוע
דביר 29/06/2021 | 21:07שוב פעם תודה תודה על התשובות על היחס על הזמן החשובבב שמפנה לענות לי ולעוד הרבה שראיתי םה בפורום תודההה האמת שאתה המומחה הכי גדול שהתייעצתי איתו חוץ מהאורטופוד שראיתי לפני מספר ימים ונתן לי שוב כדורים אמר נגד דלקת Lornoxicam ,קספו ושוב פעם אולטרסאונד הפעם לזרוע,אבל לא קיבלתי כל כך תשובות והכל נסחב ואני עם הכאבים בבקשה דוקטור אשמח לדעת אם יש אפשרות לשיחת ייעוץ איתך בטלפון כמובן גם בתשלום על זמנך היקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:16תודה על המידע הנוסף דביר. יש לנסות ולהימנע מנטילת משככי כאב מקבוצת האופייטים. טרמדקס וזלדייאר בעלי תופעות לוואי שאינן רצויות. מאד חשוב להגיע למומחה מרפק על מנת לברר הנושא לעומק. יש לברר בבדיקה הגופנית איכן הכאב במדויק ולראות את ההקשר לממצאים ב US . מומלץ לבצע US לשני המרפקים וצילום רנטגן לשני המרפקים. בשלב האשון יש לנוח ולא לעבוד פיזית עד לסיום הבירור אצל מומחה בתחום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב במרפק אחורי
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:13לאור המידע שהוספת, יש לוודא ולשלול שלא מדובר בשבר תלישה של גיד הטרייספס מהאולקרנון. יש לוודא האם מדובר בהסתיידות ישנה או ממצא אקוטי.הוסף תגובה
-
כאבים בזרוע
דביר 17/06/2021 | 20:49הפציעה התרחשה בעבודה הרמתי משאות כבדים ניגשתי להרים משהו ואז תחושה של מתיחה חזקה בשריר הזרוע עם כאב חד וחולשה ביד אחרי כמה שעות חוסר יכולת להזיזהוסף תגובה
-
כאבים בזרוע
דביר 17/06/2021 | 19:28תודה רבה לך דוקטור על תשובתך ,אני הגעתי לרופא משפחה לפני חודש עם חוסר יכולת לקפל אל המרפק ולישר ולהזיז את היד אבל הכאב האמיתי בשריר של הזרוע במיוחד בלילות ובקור הכאב בלתי נסבל כאילו היד נתלשת קיבלתי מוסקול וזריקה ונשלחתי לאולטרסאונד ,אחריי מספר ימים שהכאב נמשך קיבלתי זאלדיאר,וטרמדקס ,והציעו לי עוד זריקה שסירבתי,אחרי האבחון נשלחתי לאורטופד,אבל יש עוד הרבה זמן לתור שלי ,אני ישמח אם תוכל לענות לי האם ההסתיידות שנמצאה יכולה להיות קשורה לפגיעה בשריר התלת ראשי שלא צולמה בבדיקה ? ומה זה ההסתדיידות הגסה הזאת בדיוק תודה רבה ומצטער שהארכתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
דר' ירון סלע 17/06/2021 | 08:43שלום רב דביר ותודה על פנייתך ! זה אומר, שצריך לראות מה גודלה ומה המראה בצילום רנטגן של המרפק. זה אומר, שצריך לבצע בדיקה גופנית יסודית למרפק ולהבין האם יש להסתיידות משמעות קלינית. זה אומר, שמומלץ לבצע במקביל גם בירור למרפק השני על מנת לראות האם גם שם יש הסתיידות אסימפטומטית. ולראות עד כמה המצב מגביל את תפקוד המרפק. מה הטיפול שבוצע עד כה? כמה זמן יש תלונות במרפק ? מי ראה אותך עד כה ? מומחה בתחום או רופא משפחה ? נא עדכן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע
-
שבר מרוסק בהומרוסציפי 17/06/2021 | 23:46שלום דר יקר, ביום ראשון האחרון מעדתי ונחבלתי במרפק. גובסתי במיון ואני בהמתנה לניתוח. בסיטי נמצא שבר בהומרוס. שבר מרוסק בקצה הדיאסטלי של המרפק. שבר תוך מפרקי. קיימת תזוזה אחורית של השבר. הניתוח צפוי בשבוע הקרוב.. מבקשת לדעת עד כמה מסובך ומסוכן המצב והניתוח. מה הפרוגנוזה? תודה על תתשובץהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר מרוסק בהומרוס
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:11שלום רב ציפי ותודה על פנייתך ! לאור מה שציינת, יתכן ותשובתי כלל אינה רלוונטית יותר, ואת כבר אחרי הניתוח בשלב זה... האמנם ? במידה ועברת כבר את הניתוח, אז כל שאלותיך להבנתי, כבר נענו. המנתח אמור לציין את סיכויי הניתוח וסיכוניו וסיבוכיו האפשריים. אחרי שרואים את צילום הרנטגן ובדיקת ה- CT , ורואים את תוצאות הניתוח, ניתן לדבר ביתר דיוק על הפרוגנוזה לטווח הארוך. מבלי שיש מידע בסיסי בנוגע לכל אלו, אין לי שום יכולת לנדב מידע על פרוגנוזה מבלי להסתכן בהטעייתך. בריאות שלמה ובהצלחה בתהליך השיקום אחרי הניתוח !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר מרוסק בהומרוס
-
שבר בכתףאיציק 18/06/2021 | 17:22בן 67 חולה בראומטית ארטריטיס עקב נפילה קיבלתי מכה בכתף שמאל במיון צילמו וכתבו שבר צוואר כירורגי כתף שמאל עם תזוזה מנימאלית הונח במתלה למשך כשבועיים היום אני לאחר כשבועיים אמור להתחיל פיזוטרפיה אבל עדיין סובל מכאבים חזקים במקביל עושה פיזוטרפיה מהמרפק ומטה אבל בכתף כאבים תופת מה המלצתך בנידון לבקש עוד צילום או שזה ככה נ.ב שטפי הדם יורדים מלמעלה למטה מתחת למרפק .תודה במיון הונח במתלההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בכתף
דר' ירון סלע 27/06/2021 | 12:03שלום רב איציק, ותודה על פנייתך ! גם ללא רקע של מחלה ראומטית, שבר כואב תקופה ארוכה. הרבה יותר משבועיים. לגבי שאלותיך - ראוי לבצע צילום ביקורת ולעקוב אחר מגמת איחוי השבר. לוקח מספר שבועות רב עד שרואים איחוי מלא. לעתים 2-3 חודשים לאיחוי רנטגני, במיוחד בחולים ראומטיים כרוניים. יש תרופות אנטי-ראומטיות המעכבות איחוי השבר. ראוי להיבדק על ידי מומחה כתף במרפאת חוץ כתף במוסד הרפואי בו נבדקת. צריך לוודא ולשלול את הצורך בניתוח במידה ואין תזוזה משנית בשבר בצילומי ביקורת עוקבים. יש לקחת משככי כאב לפי הצורך. יש להבין שהתחלת פיזיותרפיה צריכה להיות הדרגתית מאד על מנת שלא תהיה החמרה בשבר ויש כאב בעת הפיזיותרפיה ויש לקחת משככי כאב. השטף דם נספג בהדרגה מהכתף לאורך הזרוע והמרפק ולוקח לעתים כ 3-4 שבועות עד שהוא נספג. מטופלים במדללי דם, על סוגיהם השונים, סובלים משטפי דם לתקופות ארוכות יותר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בכתף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- כתף קפואה
- בורסיטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- בדיקת ויטמין D
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אורתופדיה
- אוסטאוכונדריטיס של נעורים
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם