פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 47
-
ציסטה בכתףיונתן 17/10/2017 | 23:49כתוצאה מחבלה במהלך משחק כדורסל יש לי כאבים בכתף. ממצא הMRI ארתרוגרפיה : ללא קרע בלברום,שני מוקדים ציסטיים קטנים בקוטר כ4 מ"מ גובה 11 מ"מ , כנראה ציסטות פרילברליות . הגידים ללא קרע,מסת שרירי השרוול המסובב תקינה. מה משמעות הממצא?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גיד הסופרה ספינטוס מעובה בעל אות הטרוגני מתאים לטנדינוזיס קשה עם ציסטות מרובות בצמוד לאחיזה של הגיד
דר' ירון סלע 02/06/2021 | 10:42שלום רב אסתר ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור. כדי לציין מה הטיפול היעיל ביותר צריך לאבחן את הבעיה. האבחון הרפואי עובר דרך בדיקה גופנית, תשאול רפואי יסודי ומעמיק, ומעבר על ממצאי בדיקות העזר. כל זה לא קיים ברשותי, ולכן אינני יכול לספק מבוקשך. אשמח לעזור כמובן, ואני זמין ברמה היומית, לתיאום פגישה מחוץ לפורום. נא להביא את כל החומר הרפואי הקיים ברשותך על מנת שאעבור עליו כולל דיסק ה MRI ולא רק הפענוח שלו. מבטיח לענות לך על כל שאלה שתצוץ במעמד הפגישה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
גיד הסופרה ספינטוס מעובה בעל אות הטרוגני מתאים לטנדינוזיס קשה עם ציסטות מרובות בצמוד לאחיזה של הגיד
אסתר גורן 31/05/2021 | 13:25אני מבקשת לכתוב לי מהו הטיפול היעיל ביותר אני סובלת מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטות
דר' ירון סלע 10/12/2020 | 12:43שלום רב עמית, ותודה על פנייתך ! פעמים רבות רואים בבדיקת MRI ממצאים לא וודאיים. לכן, צוין "חשד ל"... הרדיולוג לא תמיד יכול להתחייל בפענוח הרשמי. בדיקת MRI "רגישה" מאד, ולעתים מוצאת ממצאים שאין להם משמעות קלינית. לכן, חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף ולמצוא את ההקשר הנכון בין ממצאי ה- MRI וממצאי האנמנזה והבדיקה הגופנית. ולקשר הכל יחדיו. זה תפקידו של המומחה. באופן ישיר, וודאי שאינני יכול לסייע לך ללא מעבר על ה MRI והתרשמות מאופי ומיקום הציסטות המדוברות. כמו כן לא בדקתי את הכתף שלך. לגבי שאלתך, זה נכון, פעמים רבות הזמן עושה את שלו ועם טיפול מסייע ראוי, כדוגמת פיזיותרפיה ונטילת נוגדי דלקת, יש אפשרות להפחית מידת הכאב ושיפור בתנועה ותפקוד הכתף. לגבי עזרה ישירה בעבורך, אשמח לסייע באופן ישיר מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ציסטות
עמית 08/12/2020 | 20:43שלום ירון אני בן 23 מתמודד מזה כחודשיים עם כאבים בכתף שנגרמו עקב סדרה של אימונים לא נכונים בMRI כתבו שיש חשד לנזק SLAP ויש לי מספר ציסטות, עדיין אין לי טווח תנועה מלא ושאני מנסה תנועות מסוימות קורה מה שנקרא impingment, קליק חזק שמלווה בכאב. אין נזק לRC. שהייתי אצל המומחה כתף הוא אמר שעוד כמה חודשים ואני יוכל לחזור לעצמי עם הקפדה על PT, ושהציסטות האלה עוברות לבד. האם זה נכון? האם הציסטות באמת עובורת לבד? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעילות בחדר כושר
דר' ירון סלע 08/01/2020 | 11:50שלום רב ותודה על פנייתך ! מאד קשה לי לייעץ רפואית ללא בדיקה גופנית, הרי כל מטרתי היא לספק תשובה נכונה ולא מוטעת. אין לי מידע מספק על מנת לעזור. MRI זו בדיקה חשובה ורגישה לזיהוי פתולוגיות בכתף ויש סוגי שונים של ציסטות. לא ראיתי הבדיקה ולכן לא אוכל להתייחס לממצאיה. איכן הציסטה ממוקמת ? האם יש ממצאים נוספים? מה התלונות הקליניות ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מי בדק והמליץ על MRI - האם מומחה כתף ? מה המצב הבריאותי הכללי? ישנם שלל שאלות שצריכות להישאל לפני ההמלצה לחזור לחדר כושר או לא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
חדר כושר
צסטות בכתף 07/01/2020 | 19:33שלום דר ירון סלע , מצאו לי לפני כשנה בערך ציסטה בכתףבגודל של 4 סמ בערך , לאחר דגימה של mri . ורציתי לשאול אם זה אפשרי לי להיכנס לחדר כושר ולהתאמן , למרות שיש לי את זה בכתף ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ציסטות פרי לברליות
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 15:45שלום רב יונתן ותודה על פנייתך ! קשה לי לענות במדויק מבלי לראות בעיניי הממצאים ב MRI. במידה ואין כאבים ואין הגבלה בתנועה ומצבך השתפר מאז החבלה. הרי שההתייחסות למצבך ,קרוב לוודאי, תהיה טיפול שמרני. במידה ויש כאבים והגבלה בתפקוד, המצב שונה. ציסטות לבראליות הן דבר שכיח, מדובר בנוזל המצטבר כ"שק" סביב הלברום. לעתים ללא חבלה ולעתים לאחר טראומה. ציסטות יכולות לגדול ולעתים ללחוץ על עצב מקומי עם השלכות של חולשה ודלדול שרירי RC (סופרה-ספינטוס ואינפרה-ספינטוס). במידה והMRI תקין ומצב הכתף תקין - הייתי עוקב בלבד. במידה ויש כאבים - פנה למומחה הכתף ששלח אותך לבדיקת ה MRI ובקש התייחסותו לממצאים. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
גיד סופרה ספינטוס קרע מלאאור 12/03/2019 | 11:12שלום רב, ממצאי MRI מראים שיש לי קרע מלא בגיד סופרה ספינטוס ברוחב ובעובי 1.3 ס"מ ביד ימין!! (אני ימנית). אני מבינה שזה לא קרע גדול? קראתי קצת באינטרנט וראיתי שקרע גדול לנשים הוא בסביבות 4.9 ס"מ. האם אני צודקת? לפני כמה חודשים קיבלתי זריקת קורטיזון שלא עזרה במיוחד. אני אחרי פיזיותרפיה בת 8 מפגשים מרגישה יותר טוב. אני עושה פיזיותרפיה בבית פעם / פעמיים ביום ומרגישה יחסית טוב. האם אני בסיכון לקריעה מסיבית יותר? לא עוסקת בספורט. עובדת במשרד על כל ההשלכות (מחשב וכו.) וכל הפעילויות היומיומיות הרגילות. אני מתלבטת אם לעשות ניתוח. אם כן, האם יש צורך בניתוח מיידי או שאני יכולה לסחוב כמה חודשים.. האם כדאי לעבור את הניתוח בקיץ או בחורף? מבחינת ההחלמה. אם אחכה עם הניתוח לקיץ הבא, האם אני מסכנת את הכתף? הבנתי שאם יווצר קרע מסיבי יש סכנה ולא תהיה ברירה אלא בהחלפת מפרק.. ושאלה אחרונה, בקרע בגודל שלי כמה חורים בד"כ קודחים בכתף? (סליחה על השאלה הבוטה) בברכה, אורהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בגיד סופרה ספינטוס.
דר' ירון סלע 29/05/2021 | 10:27תודה על המידע הנוסף. יתכן והיה לך קרע בגיד שלא הטריד אותך, והנפילה החמירה המצב. יתכן ולא היה קרע והנפילה גרמה לקרע החדש. במידה ומדובר בקרע טרי - זה מעודד הנטייה להמליץ על התערבות ניתוחית, גם אחרי גיל 70. אדם פעיל שזו ידו הדומיננטית, ראוי לטיפול היעיל ביותר לטווח הארוך, וללא ספק, תפירת הגיד היא הפתרון לטווח הארוך. אולם, חשוב לתאם ציפיות ולהבין שבמידה ומבצעים ניתוח- השיקום ארוך, הצלחתו רחוקה מלהיות וודאית, ואת לא תשחקי מטקות עם היד הדומיננטית מספר חודשים. החבלה טרייה יחסית וקשה לנבא האם התנועה תשוב למלואה בטווח הארוך. יש להתמיד עם הפיזיותרפיה ואפשרות של זריקה מקומית חד פעמית או כל מספר חודשים, לגיטימית בהחלט, בידה ואין לך רגישות לתרופה או סיבות רפואיות אחרות אשר מונעות השימוש בזריקה. בריאות שלמה רחל !הוסף תגובה
-
קרע בזרוע
רחל 27/05/2021 | 20:01האורתופד יעץ לי לעשות זריקת קורטיזון , אני חוששת מהזריקה ולכן סירבתיהוסף תגובה
-
קרע בגיד הזרוע
רחל 27/05/2021 | 19:53לשאלתך, נפלתי לפני שלושה שבועות במדרכה לפני כן לא היו לי כאבים בזרוע, זו יד דומיננטית ומאד חזקה, שאני משחקת בה בצורה אינטנסיבית , עשיתי אולטראסאונד, והאורטופד של קופ״ח. אמר לי שאין טעם לעשות ניתוח, התחלתי שלשום לעשות פיזוטרפיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע מאסיבי באורך 3.3 ס'מ בזרוע שמאל, כתוצאה נפילה
דר' ירון סלע 27/05/2021 | 18:40שלום רב רחל, ותודה על פנייתך ! שאלתך ברורה, אך על מנת שאתן לך תשובה ברורה, עלי להכירך לעומק. מתי נפלת ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מי אבחן אותך וטיפל בך עד כה ? האם היו כאבים בכתף לפני הנפילה? מה בדיוק קרה בנפילה? האם הממצאים המוצגים, ב MRI עדכני או ישן, והאם הוצע לך לבצע ניתוח בנוגע לקרעים ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קרע מאסיבי באורך 3.3 ס'מ בזרוע שמאל, כתוצאה נפילה
רחל 27/05/2021 | 10:48אני איתרת יד שמאל, וזו היד הדומיננטית שלי,פעילה מאד,למרות גילי(78) עוסקת בספורט,משחקת מטקות בכל ימות השנה בצורה מקצועית, האם אוכל לחזור לפעילות מלאה של הזרוע והרמת יד חופשית ?אני עושה פיזוטרפיה,.או שתשאר מוגבלות בהרמת היד? הדבר מאד מטריד אותי, תודה להענותך .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 13/03/2019 | 12:38שלום רב אור, ותודה על העדכון. אכן, סיפקת פרטים נוספים, והתמונה הכללית ברורה יותר כעת. יחד עם זאת, כרופא, אני ממליץ למטופל על ניתוח רק לאחר בדיקתו. זה לא מקצועי ואף מסוכן, לחרוג ממדיניות ברורה זו. מטרת הפורום אינה לומר למטופל המלצה חד משמעית לכאן או לכאן, אלא רק לספק אינפורמציה כללית והכוונות כלליות. אשמח לעזור ולספק את האינפורמציה בה את חפצה, כולל ברזולוציה של כמה עוגנים לכאן או לכאן ומה הטכניקה הניתוחית המועדפת, ועוד שלל "מיני ירקות" שרק תחפצי בהן, במפגש "קלאסי" וסטנדרטי של מטפל ומטופל. בברכה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
בהמשך לתשובתך
אור 13/03/2019 | 11:22אני בת 52 ב- MRI נרשם קרע בעובי מלא. הרופא שבדק אותי אמר שהקרע ברוחב 1.3 ס"מ ולא כפי שנרשם באבחנת MRI. היו לי בעבר מספר דלקות בכתף ימין. בעבר החלקתי במדרגות ויתכן והגיד נקרע עקב נפילה זו. לפני חצי שנה עשיתי עבודת תחזוקה בביתי שלאחריו הרגשתי כאבים חזקים. באולטראסאונד לא נמצא דבר. המשיכו כאבים וקיבלתי זריקה שלא עזרה. עשיתי MRI והתשובה קרע ברוחב מלא ובעובי מלא. פניתי לפיזיוטרפיה ועשיתי 8 טיפולים במשך חודש במקביל אני ממשיכה לעשות תרגילים בבית. להלן ממצאי ה- MRI: השרוול המסובב: מעובה עם אות בינוני הטרוגני - טנדינופתי, עם קרע בעובי מלא בחלקו SSP - גיד הסופרה-ספינטוס האמצעי באורך כ 1 - ס"מ וברוחב כ 1 - ס"מ. בעלי עובי, רציפות ואות TM - והטרס מיינור SSC - הסובסקפולריס ,ISP - גידי האינפרה-ספינטוס תקינים. השרירים בעובי תקין, ללא סימני הסננה שומנית. בעל עובי ואות תקינים, ממוקם במקומו התקין בתעלה. - LHB - גיד הביצפס הארוך הגלנואיד והלברום - עד כמה שניתן להתרשם בהיעדר חומר ניגוד תוך מפרקי, ללא ממצא פתולוגי. ראש ההומרוס - ללא ממצא פתולוגי. ללא ממצא פתולוגי. - ACJ - המפרק האקרומיוקלביקולרי סביב גיד הביצפס ובבורסה ,GHJ - הודגמה כמות מעט מוגברת של נוזל במפרק הגלנוהומרלי .SA-SD - הסובאקרומיאלית-סובדלטואידי. אני מקווה שסיפקתי את מירב המידע שאתה זקוק כדי לומר לי אם כדאי לעבור ניתוח בהקדם. אודה גם לתשובתך בנוגע לשאלתי האחרונה שמעסיקה אותי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיד סופרה ספינטוס קרע מלא
דר' ירון סלע 13/03/2019 | 10:22שלום רב אור ותודה על פנייתך ! ניתן לקרוא בפורום זה על קרעים בגידים ה RC בכתף. יש מידע רב בעיקר בעמודים הראשונים של הפורום. לאחר מכן היו פניות רבות בנושא שהופנו לעמודים הראשונים, לאור חזרת הנושא... הבעיה הזו שכיחה ביותר. הטיפול מותאם לאדם המסוים. פרמטרים כמו גיל (שאינני יודע אצלך), מחלות רקע (שאינני יודע אצלך...) תפקוד כללי, מצב הכתף בבדיקה הגופנית (שאינני יודע אצלך...) ומשך התלונות והמגמה הכללית של הכאב והתפקוד. כל אלה משפיעים על החלטה האם יש מקום לניתוח או המשך טיפול שמרני. לגבי מה שציינת - יש הגדרות של גודל קרעים לפי קלסיפיקציות שונות. לרוב, נהוג לומר שקרע מתחת ל 1 ס"מ הוא קטן, בין 1-3 ס"מ הוא בינוני ומעל 3 ס"מ הוא גדול ו"מאסיבי" סביב 5 ס"מ ומעלה. לאור זאת, מה שציינת- אינו מדויק. לא רק גודל הקרע חשוב. עם העובי של הקרע - מלא או חלקי- חשוב. כמו כן , מצב השרירים ולא הגיד קריטי לפרוגנוזה. אם יש אטרופיה של השרירי והסננה שומנית בשריר- זה ביטוי לקרע כרוני ישן ולא בעיה חדשה. לא ראיתי התייחסות למדדים אלה בפנייתך. על מנת להתייחד לשאר שאלותיך החשובות, אך ה "מאד ממוקדות", אני חייב לבדוק אותך ולעבור על החומר הרפואי שלך... אשמח לעשות זאת ,במידה ותחפצי. את יכולה לפנות אלי ישירות בדרכים המקובלות, ולא דרך הפורום (זו לא מהותו ומטרתו...) אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד סופרה ספינטוס.
-
התייעצות :אבחנה בין צילומי MRIדוד 12/06/2017 | 19:22שלום,נפצעתי בשירותי הצבאי בכתף שמאל,לאחר צילום MRI אובחן קרע גדול בלאברום הגלנואיד המשתרע פוסטריורית לאחז גיד הביצפס עד אספקט הקדמי וקדמי-תחתון של הגלנואיד .עברתי ניתוח ארתרוסקופיה לתיקון ,ולאחר שנה של כאבים עשיתי שוב צילם MRI שהאבחנתו היא גיד הביצפס הארון תקין לכל אורכו בbiccipital groove ,באספקטו הפרוקסימלי עד חיבורו עם הלברום העליון . סדק עבה בלברום העליון ובלתי סדיר עם התפשטות עד ובתוך הbiceps anchor ,והמהווה slap טיפוסי בהדמיה,.הslap משתרע בבסיס של הלברום הקדמי העליון ואמצעי עם avulsion של הלברום הקדמי .אין עדות להתפשטות הslap בלברום האחורי שנראה שמור ,ללא עדות לקרע או avulsion .ולסיכום:קרע slap עם התפשטות בבסיס של הלברום הקדמי העליון ואמצעי עם avulsion ליברלית .יתכן קרע חוזר במיטת הניתוח. לברום אחורי שמור. אלו שני ממצאי הבדיקות הראשונה ליפני הניתוח והשניה לאחר הניתוח ,רציתי בבקשה לשאול האם יש קשר ישיר בין שני פציעות אלו על פי הממצאים ..האם מדובר באותו/ם גידים .והאם כדאי לשוב ולעשות ניתוח חוזר.?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 29/05/2021 | 10:21שלום רב אודי ותודה על פנייתך! ההגדרה "קרע לבראלי" = "קרע בלברום". אולי יהיה לך יותר קל לאתר בגוגל תחת הגדרת "קרע לברום בכתף". או באנגלית Labral or Labrum Tear פעמים רבות, לאחר חבלה לכתף הכוללת פריקת כתף, נוצרים קרעים בסחוס הטבעתי בכתף אשר נקרא לברום. זהו סחוס מסוג FIBROCARTILAGE אשר מטרתו בהעמקת המכתש אשר מהווה משטח מפרקי ונקרא גלנואיד. כיוון שהמכתש הזה שטוח יחסית, סחוס הלברום הטבעתי מעמיקו ומייצב את הכתף. בריאות שלמה!הוסף תגובה
-
פרקית כתף
אודי 27/05/2021 | 21:20ערב טוב דוקטור ציינת בכותרת קרע לבראלי ....זאת התשובה שרשם לי הרופא לאחר פיענוח ה-mri עם סימן להיל זקס אך איני מוצא מידע על קרעים לבראלים באינטרנט או הסבר מדויק מהו מושג זה אשמח אם תוכל להסביר לי את המושג הנ"ל או לקשר אותי לאתר המיועדהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע לבראלי ( בנקרט = פגיעה בלברום התחתון ו SLAP = פגיעה בלברון העליון)
דר' ירון סלע 13/06/2017 | 22:47שלום לך דוד ותודה על פנייתך ! הדרך היעילה לענות על שאלותך היא להפנות אותך לתמונה /איור של המבנים האנטומים עליהם אתה מדבר. תמונה שווה אלף מילים ! אנא רשום בגוגל - נזק בלברום (Labral Tear) או SLAP LESION או פגיעה בלברום העליון. ותלחץ על תמונה. תעיין רק באתרים מוסמכים. שם תוכל לראות את ההבדל בין הלברום התחתון שנקרע ונתפר בניתוח שלך ובין מיקום הקרע בלברום העליון (נזק על שם SLAP), וקרבתו לאזור בו נאחז גיד הבייספס העליון בגלנואיד. המבנים הנ"ל קרובים מאד זה לזה... קשה לי לענות לך על שאלתך החשובה, האם יש קשר בין הקרעים מההתחלה או האם זה נזק חדש... אינינ מכיר את המקרה שלך לעומק. לא אוכל תת לך תשובה רצינית מקצועית ואמינה ללא חקירה מעמיקה של המקרה. לגבי השאלה האם לעשות עוד ניתוח- התשובה קשורה להאם המצב מצריך זאת ... האם אתה כאוב ? האם יש הגבלה בתנועה? האם יש בעיית יציבות בכתף ? (פריקה או תתי פריקה), האם יש מגבלות בתפקוד היומי .. ? וכו' וכו' הרופא המנתח שלך צריך לדון איתך יחדיו על כל הסוגיות הנ"ל ולעבור על הדמיית MRI עדכנית. בברכה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
-
זריקת prpרויטל 23/02/2021 | 10:55שלום מה דעתך על יעילות זריקת prp לכתף שאובחנה ככתף קפואה עקב קרע חלקי וכן תת פריקה ..אני סובלת מאוד, זריקות סטרןאידים לא הועילה ..האם אתה גם מבצע זריקות כאלו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טרוכנטריק בורזיטיס
דר' ירון סלע 29/05/2021 | 10:18שלום רב נאוה, ותודה על פנייתך! פורום זה עוסק בבעיות רפואיות בכתף ובמרפק. נא לפנות עם שאלות רפואיות לפורום המתאים- בתחום הירך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
דלקת - בורסה טרוכנטרית ועיבוד גיד גלוטלי
נאוה 28/05/2021 | 06:54שלום רב. אחרי שלוש הזרקות לירך ללא הצלחה, האם prp יכול לסייע? אם לא מה ניתן לעשות. אני מוגבלת בהליכה כתוצאה מהדלקת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקת prp
דר' ירון סלע 24/02/2021 | 09:57שלום רב רויטל, ותודה על פנייתך ! אומר זאת בפשטות ובעדינות - אין הוכחות ארוכות טווח ובמחקרים - LEVEL 1 STUDIES ברפואה האורתרופדית נכון לשנת 2021, התומכים ביעילות ההזרקה המתוארת, באינדיקציות מסויימות. יש מאמרים שונים (לכאן או לכאן) אשר חלקם אינם נקיים מאינטרסים. ישנם אנשים המרגישים הקלה לאחר ההזרקה וישנם כאלו שלא... כמו בעצם בכל טיפול (כולל הזרקת דיפרוספטאן אשר להבנתי כבר קיבלת - ולפעמים עוזרת יותר ולפעמים עוזרת פחות...). מאידך, עלות דיפרוספאן והמשמעות "לכיסך" לאין ערוך, נמוכה יותר מהטיפול "המודרני והחזק שיווקית" מסוג PRP. ודי לחכימא ברמיזא ! אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טרוכנטריק בורזיטיס
-
כאב ונפיחות אחרי מכה במרפק (לת)אסתי 27/05/2021 | 19:01לפני כשבוע נפלתי וקיבלתי מכה במרפק. אין סימני חבלה, אבל כואב לגעת במרפק,יש נפיחות מתחת למרפק בצד הפנימי של הזרוע וכואב להזיז או ליישר את היד. עשיתי צילום האורטופד אמר שאין שבר. המליץ ללכת עם תחבושת על המרפק ועם המתלה הזרוע כחודש. ואז אם אין שיפור להגשת ל למומחה מרפק ולעשות פיזיותרפיה. בינתיים אין שיפור בנפיחות, ועדיין כואב להזיז או ליישר יד.. האם אכן רצוי לא להזיז יד חודש ורק אחרי זה להתחיל פיזיותרפיה? האם כדאי לגשת ל מומחה מרפק כבר עכשיו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שאלה על הזרקת חומר הניגוד ב-mri ארתרוגרפיה כתף ימיןאורן 27/05/2021 | 14:33שלום דוקטור, נקבעה לי בדיקה כזאת בעוד כשבוע, אני חושש מההזרקה הישירה לכתף, האם זה כואב מאוד והאם זה מבוצע בתוספת חומר מאלחש כלשהו? כמה זמן אורכת ההזרקה הזאת? תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שאלה על הזרקת חומר הניגוד ב-mri ארתרוגרפיה כתף ימין
דר' ירון סלע 27/05/2021 | 18:15שלום רב אורן ותודה על פנייתך ! שאלתך לגיטימית ומובנת. רבים חוששים מההזרקה. היא אכן לא נעימה. בניגוד להזרקות של חומרים אחרים אשר אני מבצע כמו שאר מומחי הכתף, ההזרקה שאתה מיועד לבצע אינה מבוצעת על ידי אורתופדים. היא מבוצעת במסגרת הרדיולוגיה. טכנאי/רופא האמון על בדיקת ה MRI מבצע אותה. זו לא שגרת עבודתי היומית, ואני מעדיף שלא להתחייב בתשובתי על פעולות פולשניות עליהן אני לא אמון. יש להפנות השאלה למבצע ההזרקה במסגרת בדיקת ה MRI. יש לשאול אותו האם ניתן לשלב אלחוש מקומי לפני ובמקביל להזרקה. פעמים רבות הם מבצעים זאת. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה על הזרקת חומר הניגוד ב-mri ארתרוגרפיה כתף ימין
-
פענוח mri ארטרו כתף ימיןשני 20/05/2021 | 20:55שלום ד"ר אשמח לדעת מה פענוח בדיקת הmri שביצעתי אומר: חשד לhagal strain לקורלציה קלינית , אנמנזה. אין עדות לנזק לברלי בולט , שטח סחוס GH שמור מסובבים וגיד LHB שמורים יתכן interior Superior impingement מלווה סדק אינטרסטציאלי פוקלי באספקט הבורסלי של גיד ה ss אני בת 38 אודה לתשובתך,הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח mri ארטרו כתף ימין
דר' ירון סלע 26/05/2021 | 10:18שלום רב שני, ותודה על פנייתך ! קשה לענות על השאלה מבלי לעבור על הבדיקה . יש כאן פענוח שלא מדגים ממצאים "קטסטרופליים" או דרמטיים במיוחד , אך כדי לדעת האם יש הקשר קליני לממצאים "הקלים" שכן הודגמו, יש לבצע אסוציאציה בין הפענוח ובין הבדיקה הגופנית והאנמנזה של המטופל. לי אין 2 צלעות מתוך המשולש. אין את צלע הבדיקה הגופנית כי לא בדקתי אותך, ואין לי את צלע התשאול הרפואי כי לא ספקת לי שום מידע רפואי. על כן, לא ניתן לענות ברצינות ובמקצועיות מבלי להסתכן בהטעייתך מבלי שעברתי על הסדיקה בעיניים שלי, ומבלי שבדקתי אותך. אשמח סייע מחוץ לפורום. כך או כך, אני מקווה שאת נמצאת בטיפול של מומחה כתף אשר שלח אותך לבדיקה והוא בוודאי בדק אותך ויוכל לקשר בין בדיקתו ובין הממצאים. במידה ולא נבדקת עד כה על ידי מומחה כתף, כדאי להיבדק. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח mri ארטרו כתף ימין
-
דלקת בכתף ופיסיותרפיהרמי 23/05/2021 | 15:10לאחרונה אובחן אצלי קרע בכתף שגרם לדלקת. אני מבין שמרכיב עיקרי בטיפול בקרע מבוסס על תרגילי פיסיותרפיה. שאלתי: האם ניתן להתחיל בטיפול הפיסיותרפיה מידית או שקודם יש להגיע למצב של ריפוי מוחלט של הדלקת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת בכתף ופיזיותרפיה
דר' ירון סלע 26/05/2021 | 10:07שלום רב רמי ותודה על פנייתך ! חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לאבחן לעומק מה דרגת החומרה של הקרע. יש קרעים בעובי מלא ויש קרעים בעובי חלקי. יש קרעים גדולים ויש קטנים, יש טראומתיים לאחר חבלה אקוטית, ויש כרוניים. וכו' וכו'. גם לגילך ובריאותך הכללית ולאופי עבודתך וסגנון חייך, יש השלכות והשפעות על תהליך קבלת ההחלטות מה הטיפול המומלץ לך. במידה ותרצה הכוונה ישירה ממני, עלי לבדוק אותך מחוץ לפורום. אתה כמובן מוזמן לפנות אלי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בכתף ופיזיותרפיה
-
כאבים בזרוע ובצוארעדי 25/05/2021 | 20:37שלום, אני בת 68 סובלת מילח״ד וסוכרת, כאבים בזרוע ימין ובכתף, יחד עם זאת עומדת לעבור ניתוח בתעלה קרפ אלית, האם לדעתך יש קשר בין הכאב בכתף לתעלה? יש סיכוי לשיפור לאחר הניתוח? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע ובצואר
דר' ירון סלע 26/05/2021 | 10:05שלום רב עדי ותודה על פנייתך ! נשמע שיש מספר בעיות רפואיות הנוכחות במקביל בידיך. אל אחת מהן היא פוטנציאל לכאב. עליך להיבדק על ידי מומחה כף היד בנושא התעלה הקרפאלית, ומומחה כתף בנושא הכתף ויתכן שיש גם לברר את מצב צווארך. האם ביצעת EMG לידיים כולל שורשי העצבים בצוואר ? יש לבדוק שאין לחץ כפול על העצבים, גם בצוואר וגם ביד, כמקור לכאב ונימולים ורדימות. לעתים, תסמונת תעלה קרפאלית יוצרת כאב בכף היד ובאמות. נדיר יחסית שהיא מקור גם לכאב בזרוע ובכתף, למרות שלא ניתן לשלול על סף תרחיש כזה. בעיות בכתף יוצרות כאב בשכמה וכתף וזרוע. לכן יש לבצע צילום ו US לכתף ולבדוק את הכתף והצוואר במקביל לכף היד. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע ובצואר
-
נפילההילה 19/05/2021 | 21:03לפני שנתיים עברתי ניתוח בכתף עקב קרע בגידים,מאז ברוך השם אני מרגישה טוב ללא תלונות בכלל .לפני כשבוע הייתה אזעקה ונפלתי בדרך לממד ,מאז הכאבים חזרו ,עשיתי us לא הראה על שינוי כלשהו מה לדעתך קרה ,והאם הכאבים ייפסקו?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נפילה
דר' ירון סלע 20/05/2021 | 09:57שלום רב הילה ותודה על פנייתך ! הילה, את לא באמת מצפה שאני אוכל לענות לך על השאלה החשובה ששאלת. במידה ותרצי התייחסות רצינית ומקצועית, עלייך לתאם פגישה עם מומחה כתף ומעבר על כל החומר ההדמייתי שבוצע בעבר ובהווה, ואז, ורק אז, אולי יהיה ניתן לנסות ולמצור מזור לכאביך ולענות על השאלה "מה קרה" ואיך ומתי הכאבים יעברו. אשמח לעזור מחוץ לפורום במידה ותחפצי בכך. אני זמין. יום נעים ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפילה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- שברי מאמץ
- דלקת הגיד
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
- אנדוסקופיה
- תרבית נוזל סינוביאלי
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- דיסק, דיסק בין חולייתי
- אוסטאופתיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם