פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 62
-
פריקת כתףגור 04/11/2020 | 14:40היי, האם ייתכן מצב בו אדם אשר פרק את כתף ימין מספר פעמים ולאחר מספר שנים ביצע בדיקת MRI ולא נמצא שום ממצא המעיד על קרע או פגיעה כלשהי למרות שעדיין יש כאבים וקליקים בכתף?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 05/11/2020 | 13:18שלום רב גור, ותודה על פנייתך ! כן, יתכן מצב שכזה, למרות, שבמידה והיו פריקות מלאות וללא תתי פריקות, הסיכוי ל MRI תקין הוא נמוך. לעתים, מבצעים בדיקת MRI עם הזרקה של חומר ניגוד (MRA) ואז רואים בעיות תוך פרקיות אשר לא רואים ב MRI רגיל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
-
פריקת כתףאדיר 02/11/2020 | 15:36שלום ד"ר ירון רציתי להתייעץ איתך מספר פעמים שאני עושה תנועות חדות כמו הרמת היד לתפיסת כדור לדוגמה במשחק כדורסל או בשחייה בתנועה של חתירה . קורה לי מצב שהכתף יוצאת לי מהמקום וחוזרת לאחר כמספר רגעים. מה יכולה להיות הבעיה ? האם בריחה של הכתף מהמקום וחזרתה לבד ללא צורך ברופא זה נקרא פריקה ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תתי פריקות
דר' ירון סלע 05/11/2020 | 13:16לצערי, ללא בדיקתך באופן ישיר, כל תשובה ממני מסכנת בהטעייתך. אני אשמח לבדוק אותך ולראות האם יש גמישות יתר במפרקי הגוף או לא. במידה ואין ההחלטה גמישות יתר, כיוון ההתקדמות הטיפולית יהיה שונה מאשר אם יש גמישות יתר כללית. יש לשקול ביצוע בדיקת MRA לכתף הכאובה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלות
אדיר 04/11/2020 | 15:04היי בריא בדרך כלל בן 25 אין בעיות רפואיות מלבד תת פריקות בכתף עשיתי תקופה פיזיותרפיה מטעם הקופח דבר שהוביל לפריקות מרובות יותר משום שזה גרם לשריר ליתר גמישות מה אתה מציע לעשות האם ניתוח פותר את הבעיה או שניתן בדרך אחרת ? האם הפריקה מעידה על קרע בלברום ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 04/11/2020 | 07:57שלום רב אדיר, ותודה על פנייתך! מה מצבך הרפואי אדיר? האם יש בעיות רפואיות ברקע? האם ידוע לך על גמישות יתר במפרקים. (האם אתה " אלסטי" מאד?) לרוב, מדובר בתת פריקה ולא פריקה מלאה. פריקה מלאה שכיחה בעת פציעה משמעותית ויש צורך לגשת לטיפול במוקד חירום או מיון ולעבור החזרה של הכתף למקומה על ידי אורתופד. תתי פריקות אינן מלאות ונפוצות בגמישי יתר. האם בוצעה פיזיותרפיה בעבר לחיזוק ואיזון וייצוב שרירי הכתף ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תתי פריקות
-
קרע חלקי בשריר ביצפסניסים קליין 01/06/2018 | 13:42דוקטור שלום לפני כחודש וחצי הרמתי ספה לא בצורה נכונה ואזור המרפק הסתובב. לפני כשבועיים לאחר שארטופן וחבישה אלסטית לא עזרו עשיתי אולטראסאונד של מרפק ימין.הודגם שם קרע חלקי בשריר ביצפס בגודל 7*20 מ"מ. אני בן 53 ללא מחלות רקע אורטופדיות מלבד פריצת דיסק בעבר. מה הטיפול היעיל לקרע חלקי בשריר? האם יש תרגילי פיזיוטרפיה יעילים שניתן לעשות בבית.משום שהתורים לפיזיוטרפיה ארוכים מאוד כ-5 חודשים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
דר' ירון סלע 05/11/2020 | 13:14תודה על העדכון. אשמח לעזור. בשלב זה, אינני יכול לתרום יותר מידע ללא בדיקתך הישירה. נא ראה מה תהיה חוות דעתו של המומחה שיבדוק אותך. בהצלחה !הוסף תגובה
-
קרע בפקטולריס מייגור
שליו 04/11/2020 | 16:33שלום ותודה על המענה המהיר :) בעתיד הקרוב אני אבדק בבדיקה שעשו לי אמרו שיש לי קרע בחיבור של השריר לגיד אישית לא הבנתי כל כך מה זה אומר אבל זה מה שהיה כתוב שיש "קרע בגיד ובשריר הפקטולריס מייגור באזור האם TGA"הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בפקטולריס מייגור
דר' ירון סלע 04/11/2020 | 07:50שלום רב שליו, ותודה על פנייתך ! האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה ולא, אייעץ לך להיבדק. יש צורך לראות איכן ממוקם הקרע. האם בסיבי השריר או בגיד עצמו. לא מובן המונח " האם TGA"... שצינת. לבינתיים, מנוחה ממאמץ של שרירי החזה. יש לעבור על בדיקת הרנטגן של הכתף והזרוע וה US ולהיבדק. בהתאם תתקבל החלטה על המשך טיפול. בהצלחה !הוסף תגובה
-
קרע בפקטולריס מייגור
שליו 03/11/2020 | 13:29שלום :) לפני כחצי שנה בערך בעת ביצוע תרגיל "מקבילים" בזמן חזרה בירידה מטה הרגשתי משום מקום תחושה ממש כואבת ומוזרה שעל פניו הרגישה לי כאילו סתם נתפס לי השריר ושזה לא נורא אתמול הלכתי להבדק ונודע לי שיש קרע בשריר וגיד הפקטולריס מייגור באזור האם TGA מה אתה היית ממליץ לי לעשות עד שאלך להבדק שוב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף גיד הבייספס
דר' ירון סלע 19/02/2020 | 12:09שלום רב עמי, ותודה על פנייתך! ממה שתואר, ישנם כיוונים שונים של אבחון והטיפול בהתאם. יתכן דלקת, יתכן נזק חמור יותר כגון קרע חלקי או מלא. ישנם גידים שונים באזור, ובאבחנה המבדלת, בין השאר, נמצא נזק לגיד הארוך של הבייספס, ונזק לגיד הסב סקפולריס שמבצע סיבוב פנימי של הכתף, או נזק לגיד הפקטורליס מייג'ור (שריר בית החזה אשר בחלקו נאחז בקדמת עצם הזרוע). על מנת להיות מדויק איתך, אני צריך לבדוק אותך. אשמח לעזור ורק לאחר הבדיקה אוכל לענות על שאלתך הברורה, מתי ניתן לשוב להתאמן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתף גיד הבייסיפ (lhb)
עמי 18/02/2020 | 09:40אני מתאמן כבר שנתיים, בחודש האחרון התחלתי לעשות תרגיל חזה שגרם לי לרדת עם המשקולת ממש נמוך וכתוצאה מכך התחלתי להרגיש כאבים בכתף שמאל (הקדמית) למרות זאת התאמנתי במשך כשבועיים והכאבים החמירו, הלכתי לבדיקה ולטענת הרופא יש לי דלקת ומתיחה של גיד הבייסיפס. כרגע אני לא התאמנתי 14 יום ולוקח אתופן ובטיפול פיזוטרפיה שמים לי חשמל על הכתף 20 דקות. אני ממש רוצה לחזור להתאמן אך לא יודע מתי לחזור על מנת שלא להחמיר את המצב.. כמה זמן צריך לחכות? והאם יש עוד דרך שתוכל לעזור לי להחלים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בפקטורליס מייג'ור
דר' ירון סלע 27/02/2019 | 09:42במידה ואין קרע בגיד, אלא רק בשריר, רקמת השריר מוחלפת ברקמה צלקתית (פיברוטית) . כמו צלקת פנימית. זה תהליך הנמשך מספר שבועות. סבירות נמוכה לחזרה מלאה לצורה המקורית. לרוב נשארת אסימטריה לטווח הארוך. אינני יכול להמליץ לך, לכאן או לכאן, ללא בדיקתך. ייעוץ שכזה- מהווה סכנה בעבורך. בריאותה שלמה !הוסף תגובה
-
קרע בשריר החזה
מתאמן 27/02/2019 | 09:06תודה רבה על המענה המהיר ! רציתי לדעת אם זה שריר שיכול להתאחות ואם השריר יחזור לצורה המקורית (גם מבחינת נפח) ? .. דבר שני אם אני יכול להתאמן על שרירים אחרים בתקופה הזאת ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בשריר החזה
דר' ירון סלע 27/02/2019 | 08:57שלום רב מתאמן, ותודה על פנייתך! לאור העובדה שלא בדקתי אותך, וכל מה שאני יודע עליך נובע מהשורות הכתובות מעלה... נא לקחת את מילותיי בערבון מוגבל. על פניו, נשמע שאכן יש לך קרע בגיד ו/או שריר של שריר בית החזה - פקטורליס מייג'ור. לשריר זה יש 2 ראשים (גידים) המחברים לעצמות - האחת בעצם הבריח והשנייה בעצם הזרוע (הומרוס). מנגנון הפציעה שתיארת שכיח ביותר לחבלות /נזקים מסוג זה. אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. ולאחר הבדיקה תתקבל החלטה האם יש מקום לבירור נוסף (כמו MRI ) בשאלת התערבות ניתוחית... (לא שכיח) , או טיפול שמרני ומתי ניתן לחזור לפעילות (ואיזה פעילות מומלץ לבצע מעתה ואילך...) בהצלחה !הוסף תגובה
-
קרע בשריר החזה
מתאמן 27/02/2019 | 00:01שלום דוקטור לפני כ4 חודשים ביצעתי תרגיל לחזה העליון עם 2 משקולות. לאחר כמה חזרות התחלתי להרגיש כאילו מישהו פורט על מיתר בחזה העליון בצד ימין שלי בכל הרמה של המשקולות (זה התיאור הכי טוב שאני יכול לתת).חוץ מהתחושה הזאת לא הרגשתי כאב או משהו אז המשכתי. ובאחת מהחזרות כשהרמתי את המשקולות הרגשתי ממש את "הפריטה על המיתר" (כאילו משהו השתחרר שם) ואז תחושה מוזרה באזור שבין: עצם הבריח , החזה והכתף הקדמית. כשהסתכלתי במראה ראיתי שנוצרה גומה קטנה באזור. לאחר כשבוע מנוחה שוב חזרתי להתאמן על החזה והתחושה אבל שריר החזה בצד ימין הרגיש לי ממש מוזר אז פשוט הפסקתי להתאמן חזה והלכתי לרופא משפחה. הוא טען שאני יכול להתאמן על שאר השרירים חוץ מהחזה ונתן לי משחה וכדורים. אני הזמנתי בכל זאת תור לאורטופד ועד שהתור הגיע המשכתי להתאמן חוץ משריר החזה. בכל תרגיל שהתאמנתי הרגשתי לחץ בחזה אבל זה לא כאב לי אז המשכתי להתאמן. התור של האוטופד הגיע לאחר שעשיתי צילום אולטרהסאונד והוא טען שאין לי קרע בשריר ושאני יכול להתאמן כרגיל. עשיתי מה שהוא אמר והתאמנתי חזה בעצימות הרבה יותר נמוכה מהרגיל והתחושה המוזרה בחזה נשארה במהלך האימון ואף גברה מפעם שעברה. וכשהגעתי לבית הצורה של החזה שלי פשוט השתנתה. הנפח של החזה הימני פשוט ירד (לעומת השמאלי) הגומה נשארה ויש לי תחושה שכאילו חסר לי משהו בחזה הימני .. כאילו השריר לא מלא וזה מלווה בתחושה של אי נוחות מוזרה באזור. אין לי מושג מה לעשות. הזמנתי שוב תור לאורטופד לבדוק את העניין. רציתי לדעת אם נתקלת במשהו דומה והאם אתה חושב שזה משהו שיכול להירפות ? אני בטוח בזה שיש קרע. נ.ב: יש לציין שלאורך כל התקופה הגומה בחזה תמיד הייתה מאז הפציעה ולא הייתה לי תחושה של כאב רק תחושה של אי נוחות באזור לאורך כל התקופה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרעים ודלקות
דר' ירון סלע 21/11/2018 | 08:54שלום שחר ותודה על העדכון מצב ! לאור מה שאתה מתאר, מומלץ להיבדק על ידי ראומטולוג. יש לשלול כיוון זה כמקור לכאבים שונים במפרקי גוף וכאבי שרירים. מומלץ לבצע בדיקות דם מיוחדות בכיוון זה. נא פנה לרופא היחידה המטפל בך. במקביל, מומלץ לבצע שיקום שלד (כוח ותנועה) במסגרת פיזיותרפית. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
קרעים ודלקות
שחר 20/11/2018 | 22:38שלום קוראים לי שחר אני חייל בן 22 דיגרנו לפני כחודש אני כבר 3 חודשים אחרי קרע בחזה מנסה לעשות פיזוטרפיות הגוף.שלי ממש התנוון ואני מרגיש כל יום דלקות וכאבים בגידים רכמות חיבור ומפרקים עד כדי חוסר תנוע מוחלט לא מצליח להשתקם כל הגוף שלי מנוון דלקות מפרקים וגידים קשות הייתי מתאמן 3 פעמים ביום 100 קג טבעי כיום 80 קג מה אתה ממליץ לי לעשות בתור חייל במצב הזה אני כבר חסר עוניםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון מצב
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 14:52תודה על העדכון שחר. לרוב, לא ניתן לתפור סיבי שריר. בניגוד לקרע בגידים שניתן לתפור ביתר קלות. תפירת סיבי שריר אינה יעילה באותה מידה. הגוף מרפא עצמו על ידי יצירת רקמה צלקתית פנימית. כמו כן, לאור המיקום האנטומי. יש לשקול בירור מומחה כירורג חזה. במיוחד לאור המכה/חבלה שציינת. ככלל, אורתופדים פחות עוסקים באזור עצם בית החזה (סטרנום ) והשרירים וצלעות האוחזים בה. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
קרע בשריר החזה הפקטורליס
שחר 21/10/2018 | 14:48יש אפשרות לנתח את הסיבים שנקרעו ולחבר אותם? יש לי שקע באזור וכאבים חזקים מוקבלות בתנוע אני נח כבר 3 שבועות ואין שיפור הקרע הוא בסיבים הצקורבים לגיד הפקטורליס באמצע החזה בסטרנום אני בן 21 מתאמן מגיל 16 טבעי 4 אחוז שומן 100 קג טבעי מצב בריאותי תקין זה פשוט קרע שהיה קטן וגדל והחמער כתוצאה ממכה ישירה על האזור קרע עד כ 18 ממ תודה מראש על העזרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בשריר החזה הפקטורליס
דר' ירון סלע 21/10/2018 | 14:38שלום רב שחר, ותודה על פנייתך ! אין לי מידע רב על הרקע הרפואי שלך ומנגנון הפציעה שגרם לבעיה לא שכיחה זו. פעמים רבות אנו רואים דלקות או קרעים בסיבי שרירי או גיד בחיבור שרירי הפקטורליסים בעצם הזרוע או בעצם המהווה חלק מהשכמה הקדמית. פעמים רבות, קרעים בשרירים בגופנו, מתאחים מעצמם. התהליך נמשך כ 3-4 שבועות ובשלב זה יש מקום למנוחה לשריר. אין לי מעבר לכך, יכולת להתייחס למקרה שלך. במידה והכאב סביב עצם החזה, לגיטימי לעבור בירור במקביל אצל כירורג חזה לוודא שאין פספוס של בעיה נוספת. בברכה ובריאות שלמה.הוסף תגובה
-
קרע בשריר החזה הפקטורליס
שחר 16/10/2018 | 13:08שלום קוראים לי שחר אני מתאמן בחדר כושר ולפני חודש ושבועיים קרעתי את שריר הפקטורליס בחיבור לסטרנום ממש באמצע של החזה קרע חלקי 3×9 ממ לפני שבועיים קיבלתי מכה באזור והקרע גדל ל 18 ממ ויש שקע קטן באזור אני כרגע במנוחה מוחלטת מאימונים ופעילות חוסר תנוע ותחושת כבדות האם קרע כזה יכול להתאחות לבד וכמה זמן מנוחה ושיקום והאם מבחינת אסטטיקה השריר יכול לחזור למראה שלו שובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בשריר ביצפס
דר' ירון סלע 01/06/2018 | 14:10שלום רב ניסים ותודה על פנייתך ! מנגנון הנזק אותו תיארת (הרמת משקל כבד למול כיפוף האמה והמרפק) מאד אופייני לתוצאה - קרע בשריר /או גיד הבייספס. שריר התאומים, הממוקם בקדמת הזרוע, בעל 2 חיבורים. בכתף ובמרפק. הגיד מקשר בין השריר לעצם. פעמים רבות נוצר נזק ישיר לגיד העליון בכתף או לגיד התחתון של הבייספס בגובה המרפק. לעתים הקרע חלקי ולעתים מלא. בפעמים אחרות, פשוט נוצרת דלקת ושינויים שחיקתיים בגידים אלו (לרוב באנשי כפיים ועובדים פיזית או ספורטאים שנים רבות...). שינויים שחיקתיים נוצרים פעמים רבות "עם הגיל" וללא קשר לחבלה. במקרה שלך, הרושם שיש קרע טראומתי בסיבי השריר. יש לך מזל ניסים, כיוון שלגוף יש יכולת התמודדות עם קרעים חלקיים בסיבי השרירים ונוצרת הצטלקות (פיברוזיס) מקומי. לאחר מספר שבועות, בהתחשב בעובדה שאינך מרים משקולות אולימפי, לא תחוש כמעט בנזק... מאידך, כשיש קרעים מלאים בגידים של שריר הבייספס, ,לעתים יש דפורמציה של השריר באופן בולט חזותית (דפורמצית "פופאיי" - על שם הדמות הציורית המפורסמת והשריר האופייני לאחר שאכל תרד...). יש חולשה מסוימת של כיפוף המרפק ותנועת רוטציה של האמה ברמה של כ 20 אחוז לערך, כאשר הקרע מלא בגיד התחתון הנאחז במרפק. המקרה שלך שונה. ולכן, הטיפול שמרני ולא מצריך התערבות ניתוחית. אמליץ לך להפעיל המרפק וכתף, להימנע מקבוע ממושך שלהם. לשמור על תנועתיות וגמישות מקומית. להימנע ממאמץ עז וחד כמו סחיבת משאות כבדים (דוגמת העברת רהיטים בבית...). פשוט תן לזמן לרפא את ריקמת השריר שניזוקה. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף
-
תוצאות mraרויטל 30/10/2020 | 08:28בוקר אור אבקש את חוות הדעת שלך לתוצאות בדיקת mra. קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה המערב כשליש מעובי הגיד בקוטר 8 ממ במישור הקרונלי ובקוטר 1.3 סמ בציר הסגיטלי. אני סובלת מכאבים קשים והגבלה בתנועה, לחץ חזק על הזרוע כולה. אשמח לחוות דעתך על התוצאה האם נדרש התערבות כירורגית או טיפול אחר . תודה מראש על תשובותיך ועל סבלנותך. רויטלהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
יעוץ
רויטל 01/11/2020 | 14:35שלחתי פניה פרטית באתר, תודה🙏הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון מידע
דר' ירון סלע 01/11/2020 | 11:59תודה על עדכונך רויטל. אשמח לעזור לך באופן ישיר. זאת לאחר הבדיקה שאבצע. יתכן ואמצע לנכון לבצע הזרקה לכתף. כמובן ,שרק לאחר מעבר על בדיקות ההדמייה ולאחר בדיקתך, אוכל להמליץ לגופו של מקרה. אני זמין בדרכים המקובלות באתר זה ובאתרים אחרים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תוצאות mra
רויטל 01/11/2020 | 10:43תודה רבה על תשובתך. לשאלותיך,היד מוגבלת מאוד למרות נסיונותי הרבים ומדי יום לשמור לפחות אם לא לשפר באמצעות תנועות שחיה במים, מתיחות קלות. בוצע פיזיותראפיה לא איכותית ובכללי היה לה קשה לעבוד איתי לטענתה בגלל הכאב החד שהרגשתי בכל נסיון שלה. הייתי אצל רופא מומחה, גם התרשמות של מגבלה משמעותית ביד, בסיבוב באלכסונים בהרמה מעלה.לא הוצע לי זריקות אלא משככי כאבים שכלל לא עוזרים לי ולילותי הם לילות ללא שינה כלל. בתחילת פציעתי הייתי עושה הליכות ושמתי לב שגם זה מחמיר לי את הכאב מאוד , לא מבינה מדוע ולכן הפסקתי. הלחץ על כל הזרוע מאוד מכאיב לי והכאב בכללי לא מאפשר לי עצמאות כמו הורדת חולצה לבד, חפיפת שיער ואפילו הרמה של צלחת עם יד ישרה מכבידה ומכאיבה לי. הכאב התחיל להקרין לי למרפק ולשכמות..נראה שככל שאני מנסה לשפר ולשמר תווך הכאב מחמיר. תודה מראש רויטלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות MRA
דר' ירון סלע 01/11/2020 | 08:27שלום רב רויטל, ותודה על פנייתך ! מצבך הרפואי תואר היטב. איך טווחי התנועה של הכתף בבדיקה הגופנית? האם נבדקת על ידי מומחה כתף, אשר שלח אותך לבדיקת MRA ? במידה ולא, אני מייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. הממצאים בבדיקה (בהסתכלות על חצי הכוס המלאה...) מעודדים, כיוון שהקרע אינו מערב מעל חצי מעובי הגיד. שליש מעובי הגיד, פעמים רבות, "מסתדר לבד" ולא מחייב ניתוח. לרוב, בנוסף לכל הטיפול שכבר קיבלת, מוסיפים זריקה לכתף. האם הוצע לך וסירבת ? האם לא הוצע לך עד היום ? האם יש לך אלרגיות לתרופות או מחלות רקע המונעות הזרקה ? נא עדכני. כמו כן , יש פרוטוקול טיפולי פיזיותרפי שכיח ומסודר למצבך (אשר שכיח מאד...). האם ביצעת פיזיותרפיה במקום מקצועי וקיבלת שירות איכותי ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תוצאות mra המשך פרטים
רויטל 30/10/2020 | 15:00בהמשך לשאלתי פרטים נוספים עלי-בת 50,קיבלתי טיפולי פיזיוטראפיה שרק החמירו את הכאב, הושם לי קנזיוטייפ שהחמיר את הכאב,טיפול במכשיר עם זרמי חשמל החמיר את הכאב ,משככי כאבים וארוקסיה לא הועילו במאום כולל זלדיאר. לילותי ללא שינה כלל. כל מנח של היד כואב בעיקר תחושת לחץ חזק וכאב משתק בתנועת אלכסון פנימה וסיבוב. לסיכום הכאב הוחמר מאז הפציעה. תודה.הוסף תגובה
-
יעוץ
-
כרבים איומים בכתף שמאלסמדר 01/11/2020 | 06:40בת 50 בעבר אין שום עבודה שגרמה למעמס על הידיים/כתפיים התחילו כאבי תופת בכתף שמאל עד כדי הרגשה של כתף קפואה. רופא משפחה רשם 10 ימי ארקוקסיה שלא שיפרו את המצב. עשיתי רנטגן והתשובה- אין לראות פגיעה בעצם . מבנה וגבולות העצמות תקינים . הסתידות גסה ברקמות רכות צמוד ל gt. מה המשמעות ומה הטיפול? יש ממש בעיית תנועה ולא מצליחה להרים את היד עד למעלה. כאבים חדים בתזוזה.עד כדי כאבים היורדים לכל אורך היד עד לכף היד. Us קבעו לי בהמשך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל
דר' ירון סלע 01/11/2020 | 08:17שלום רב סמדר, ותודה על פנייתך ! התיאור הקליני שנתת, בהחלט יכול להתאים להסתיידות ו/או "קפסוליטיס דביקה" בכתף. כאב חד המופיע פתאום מאד אופייני כשיש הסתיידות. נוקשות בתנועה יכולה לנבוע משני המצבים. בעת הכאב החד יש קושי בתנועה מסיבות של כאב, ובעת כתף קפואה - קופסית המפרק (קפסולה) מאד מעובה ומודלקת וישנו קושי פיזי (מכאני) בהנעת הכתף. יש להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לבצע בדיקת אולטרסאונד ולראות האם יש גם ממצאים נוספים נלווים, כגון קרעים חלקיים או מלאים בגידי השרוול המסובב ו/או בורסיטיס (רקמת בורסה מודלקת). בהתאם לממצאים בבדיקה הגופנית ובאולטרסאונד, יוכתב הטיפול הראוי. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל
-
קרע בסופראספינטוסאבי 29/10/2020 | 18:06שלום דר יש לי ממצא אולטרסאונד הודגם קרע בעובי מלא בעובי 1.7 -1.4 משקע היפראקואי ממלא את החלל הקרע לשאר הגידים שלום 😅 אני בן 50 עובד פיזי נגרם בעבודה בעליה למשאיתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בסופראספינטוס
דר' ירון סלע 30/10/2020 | 06:56שלום אבי, ותודה על פנייתך ! מהמעט שתואר, אני מציע לך להיבדק על ידי מומחה כתף. חשוב שהרופא ישאל את השאלות הנכונות - מה מצב בריאותך הכללי ? כמה זמן כואב ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? איך מגמת הכאב -שיפור או החמרה? האם הכאב מעירך בלילה ? האם אתה מסוגל לעבוד במצב הנוכחי ? איזה בירורים בוצעו מעבר לבדיקת ה US ? והכי הכי חשוב- בדיקה גופנית יסודית של הכתף. אשמח לעזור לאחר בדיקתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בסופראספינטוס
-
הסתיידויות בכתףמוניק 27/10/2020 | 13:44שלום, לאחר שנה וחצי של כאבים בכתף וטיפול בפזיותרפיה ומספר זריקות עדיין יש כאבים חזקים. האם יש אופציות טיפול נוספות בהסתיידויות בכתף? מה דעתך לגבי הוצאת הסתיידויות ומתי מחליטים לבצע זאת?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הסתיידויות בכתף
דר' ירון סלע 28/10/2020 | 09:58שלום רב מוניק, ותודה על פנייתך ! צר לי לקרוא על חווייתך השלילית.. מי בדק אותך עד היום ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? האם ביצעת צילום רנטגן ו US לכתף ? האם נשלחת גם לבדיקת MRI ? מה גודל ההסתיידות שדווח לך ? בנוגע לשאלתך, אין גודל מדויק של הסתיידות המכתיב ניתוח, אולם נהוג לומר, שבגדלים משמעותיים - מעל 2 ס"מ לערך, אשר לא מגיבים זמן רב לטיפול "שמרני" על סוגיו השונים (כמו במקרה שלך....) - ניתן לשקול ארתרוסקופיה לכתף והטרייה והוצאת ההסתיידות. האם הציעו לך טיפול בגלי הלם ? הטיפול כואב, אך יש מקרים בהם דווח על הצלחתו. נא עדכני, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הסתיידויות בכתף
-
גרולומה תת עורית בכתףרפי 25/10/2020 | 16:00דר שלום בדופן הקידמית של החזה משמאל הודגמה גרנולומה תת עורית בגודל 3×8 ממ .לא חודרת לשרירים הסמוכים. שאלתי האם מסוכן ? איך כדאי לטפל אם בכלל.תודה מראש .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
גרנולומה בבית החזה
דר' ירון סלע 25/10/2020 | 16:15שלום רב רפי ותודה על פנייתך. לצערי, פורום זה אינו עוסק בתחום בעייתך הרפואית בבית החזה. נא בדוק פורומים מתאימים יותר באתר. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרנולומה בבית החזה
-
ניתוח בכתף ימין - אשמח לחוות דעתךלביא 20/10/2020 | 14:52היי ד"ר ירון שמי לביא אני סובל כשנתיים מפריקות כתף לרוב קורה לי עקב חרדה או תנועה חדה . במהלך היום יום אין לי כאב בכתף התנועה שלי לא מוגבלת רק חושש לעשות פעילות ספורטיבית וכמובן תנועות חדות עם היד אחורה משום שלפי הבנתי אין לי מגירה אחורית ולכן זה מה שמביא לפריקת הכתף . לאחר מספר פגישות אצל אורתופדיים הומלץ לי לעשות ניתוח כמובן שביצעתי בדיקת MRI על פי אבחנת הרופא - *רושם אי יציבות קדמית ונזק לברום העליון. *הלסקט קטן קצת עמוק *קרע לברלי קדמי תחתון ועליון SALP T2 מעולם לא ביצעתי ניתוח אני חושש מאוד מהניתוח עצמו אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא ? האם ניתוח יפתור את הבעיה ואוכל לחזור להקים משקולות ולבצע תנועות חדות כמו לשחק כדורסל. מכיר מספר אנשים שנמנעו מלעשות את הניתוח משל חשש שהניתוח הוא לא 100%.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך בעניין האי יציבות בכתף
דר' ירון סלע 25/10/2020 | 12:40תודה על העדכון לביא. פעמים רבות. כשיש אי ציבות בכמה מישורי תנועה ( MULTIDIRECTIONAL INTABILITY), ויש גם גמישות יתר, אנו המנתחים, נמנעים מניתוח עקב סיכויי הצלחה ויעילות נמוכים יותר. במצבים בהם אין גמישות יתר, והיה נזק ברור עם פגיעה במרכיבי הכתף שיוצרת אי יציבות במישור תנועה אחד (UNIDIRECTIONAL INSTABILITY), לרוב, סיכויי הניתוח לייצוב הכתף, גבוהים יותר. לכן התעניינתי האם כבר בוצעה מסגרת שיקומית פיזיותרפית והאם יש רקע של גמישות יתר. במקרה דנן אשמח לעזור באופן ישיר. שאלותיך חשובות וכל תשובה המבוצעת ללא בדיקתי הגופנית באופן ישיר, עלולה להטעות אותך. אשמח לעזור ואתה מוזמן לפנות אלי מחוץ לפורום. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
בהמשך לשיחתנו בעניין האי יציבות
לביא 25/10/2020 | 10:45היי ד"ר ירון אין לי גמישות יתרה אני בחור בן 27 בריא ואף בעבר הייתי נמצא רבות בחדר הכושר . כיום אני לא עוסק בשום פעילות גופנית מפחד וחשש לפגוע בכתף . עשיתי פיזיותרפיה אך לאחר הפיזיותרפיה הרגשתי רגישות יתר על המידה וכאשר עשיתי תנועה לא נכונה ישר קרה לי "בריחה" של הכתף. ה לדעתך הדרכים לטיול בבעיה זאת? האם ניתוח זה הפתרון ? האם אפשר ללא ניתוח ? תודה על המענה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אי יציבות בכתף
דר' ירון סלע 21/10/2020 | 08:39שלום רב לביא, ותודה על פנייתך ! מספר שאלות בסיסיות לי אליך - האם יש לך גמישות יתר במפרקי הגוף השונים, לרבות הכתפיים ? האם טופלת בפיזיותרפיה בנושא ? נא עדכן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך בעניין האי יציבות בכתף
-
קרע לכל עובי גיד הסופרא-ספינטוסגיל 04/10/2020 | 00:13בבדיקת CT אורתוגרפיה לכתף ימין נמצא קרע לכל עובי גיד הסופרא-ספינטוס, קרע של 6 מ"מ, גיד הביצפס מודגם ומתאים לקרע. ב 2017 עברתי ניתוח ותיקנו את הלאברום, נראה תקין. האם צריך לעבור ניתוח נוסף לתיקון או שיש פיתרון אחר? תודה וחג שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע לכל עובי גיד הסופרא-ספינטוס
דר' ירון סלע 20/10/2020 | 11:08תודה על העדכון גיל בהחלט יש לדון בנושא הקרע בגיד. הוא אינו קשור לתיקון לברום שעברת בשנת 2017. אלו אזורים שונים בכתף.חשוב מאד לבצע בדיקה גופנית יסודית מכוונת ל גיד סופרה ספינטוס ולראות האם יש אינדקיציה לניתוח יש לשקול מול המומחה שיבדוק אותך, האם יש מקום להתערבות נוספת בטרם ניתוח. טיפול שמרני על סוגיו השונים. במידה ואין הטבה עם טיפול שמרני, דנים על אופצייה ניתוחית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
גיל 18/10/2020 | 20:21אני בן 68, יש לי רסיס מתכת בזרוע ימין לכן לא יכול לבצע MRI, אמורה להיות לי פגישה אם המנתח בחודש הבא. ענין אותי לדעת מה קורה ובעיקר למה. תודה גיליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 10/10/2020 | 11:51שלום רב גיל, ותודה על פנייתך ! בן כמה אתה ? מדוע בוצעה בדיקת CT ארתרו ולא MRI ? האם יש מתכות בגופך המונעות MRI ? מה הטיפול שקיבלת לאחרונה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף לאחרונה? האם התייעצת עם המנתח שלך משנת 2017 על המצב החדש ? נא עדכן. בריאות שלמה וחג שמח !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מרפק טניס
- טנדיניטיס סביב המרפק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- בדיקת MRI
- אנדוסקופיה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאוכונדריטיס של נעורים
- איחוי
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם