פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 70
-
כאב בכתף ימיןאשר 10/07/2020 | 17:35שלום מזה כחצי שנה סובל מכאב בכתף ימין והכאב בכל מאמץ או תנועה של היד והכאב מתמשך לאורך היד. כמו כן יש הגבלה בתנועה של הרמת היד כלפי מעלה וקושי בהרמת משא לזמן ממושך. יש כאב קל באופן קבוע ועם כל מאמץ קטן הכאב מתגבר למשך מס דקות ונחלש ללא תזוזה. למי עליי לפנות ישירות לאבחון וטיפול. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בכתף ימין
דר' ירון סלע 12/07/2020 | 10:20שלום רב אשר, ותודה על פנייתך ! ממה שציינת יש לברר שני נושאים במקביל - כתף ימין וצוואר. ציינת שהכאב מתמשך לאורך כל היד וזה מחשיד מקור צווארי " למי עליי לפנות ישירות לאבחון וטיפול" - מומחה כתף ומומחה עמוד שדרה. יש לבצע צילום רנטגן של הצוואר ושל כתף ימין. יש לבצע US לכתף ימין . יש להיבדק על ידי מומחים בתחומים אלו, ולהתקדם לפי ממצאי הבדיקה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף ימין
-
שריר טרפז תפוסליז 11/07/2020 | 02:08אני בת 22 סייעת בגן ילדים בגילאי שלוש עד חמש,כבר כמעט שנה שאני סובלת מכאבים כרונים בכתף בצד ימין ולפני כמה חודשים זה התחיל גם בכתף שמאל אבל בכתף שמאל זה הרבה יותר חמור,זה ממש כואב ותפוס וניסתי כבר הכל הייתי אצל פיזיותרפיסט שנתן לי כמה תרגילים שלא עזרו הייתי אצל מסאזיסטית כמה פעמים כדי שתחשרר לי את זה ולא עזר בעיקר כאב לי כל פעם שניסתה לעשות לי מסאז,עשיתי דיקור סיני לא עזר גם,עשו לי צילום לא ראו כלום סך הכל שריר טרפז תפוס ככה אמרו לי, אבל אני ממש סובלת מה אפשר לעשות ואני סובלת ממיגרנות חשבתי אולי זה קשור אבל אמרו לי שלא, מה אני יכולה לעשות אני כבר סובלת מדיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שריר טרפז תפוס
דר' ירון סלע 12/07/2020 | 09:56שלום רב ליז, ותודה על פנייתך ! לשאלתך מה ניתן לעשות - יש להיבדק על ידי מומחה כתף. ציינת הרבה דברים כמו פיזיותרפיסט ומסאז'יסטית... אולם התחלת הבירור מתקיימת אצל מומחה כתף. הוא ינחה אותך על הדרך הנכונה לבירור וטיפול. במידה ואכן היית אצל מומחה כתף (אך לא ציינת זאת), נא התעלמי מהשורה מעלה. בכל מקרה, יש לבצע US לכתפיים בנוסף לצילום. יש לבדוק יסודית ולברר שאין לך כתף קפואה. במידה ויש, מומחה הכתף, ינחה אותך על הטיפול המועדף. במידה ותרצי עזרה ישירה, אני זמין "מחוץ" לפורום לפניות ישירות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שריר טרפז תפוס
-
כאבים בכתף לתקופה ארוכהעידן 08/07/2020 | 17:52היי, אני בן 16 ומתאמן קרוב לשנתיים. לפני כמה חודשים במהלך פעילות בחדר הכושר, הרגשתי לפתע "קליק" במהלך תרגיל לחיצת חזה. מאותו רגע הרגשתי חולשה, נימול ועקצוצים ביד, וכמובן כאבים אבל לא חזקים במיוחד. בערך שבועיים לאחר מכן ביצעתי אלוטרסאונד שגילה שהכל תקין חוץ מנוזל סבאקרומיאלי, כנראה דלקת מקומית.לאחר שהכאבים קצת דעכו חזרתי בהדרגה לפעילות, אבל בסופו של דבר הכאבים חזרו והתחזקו. תרופות אנטי דלקתיות לא עזרו במיוחד, הייתי אצל מומחה כתף שלדעתו מדובר בדלקת ככל הנראה בגיד הבייספס, יכול להיות אפילו קרע קטן(לא ביצעתי עוד בדיקה מאז). לא ניסיתי פיזיותרפיה, אמור להתחיל בקרוב.מרגיש את הכאבים במהלך כל היום, לא נוראים במיוחד אבל בהחלט מפריעים. מרגיש את הכאבים לפעמים גם בכף היד וקצות האצבעות. בעבר גם הרגשתי עקצוצים ש"זרמו" לאורך כל היד, אבל הם נלמו עם הזמן. תנועות לחיצה עם משקולות מחמירות את הכאב. כרגע הונחיתי להפסיק עם פעילות פלג גוף עליון לטווח של 8 שבועות, כרגע אין שיפור לאחר די הרבה מנוחה. רק רוצה לציין שיש טווח תנועה מלא. רציתי לשאול - מה גורם לחולשה ? מדוע יש כאב גם במנוחה? האם לדעתך מדובר בדלקת שהחמירה לאחר שחזרתי לפעילות? והאם פיזיותרפיה באמת יכולה לשפר משמעותית את המצב? ומה התסמינים לדלקת בגיד הבייספס/קרע? כרגע סובל מהכאבים כבר קרוב ל5 חודשים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף - המשך
דר' ירון סלע 09/07/2020 | 23:02בשמחה עידן. לצערי מענה לכל שאלותיך האחרונות, מצריך שאבדוק אותך. אגב, אשמח לעשות זאת, במידה ותחפוץ. כל שעליך לעשות, זה לפנות אלי ישירות מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף - המשך
עידן 09/07/2020 | 16:24אוקיי,תודה רבה רבה על התשובה המהירה ועל העזרה! יש אפשרות שאוכל בערך להעריך ללא הבדיקות האם מדובר בפגיעה עצבית כלשהי, או דלקת/קרע? והאם זה אמור בסופו של דבר לעבור מעצמו במנוחה? ומה יכולה להיות הסיבה שהתרופות האנטי דלקתיות לא השפיעו כל כך על הכאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף לתקופה ארוכה
דר' ירון סלע 09/07/2020 | 07:23שלום עידן, ותודה על פנייתך ! כמובן עידן , שעל מנת שאוכל להיות מדויק איתך ולהתייחס למקרה שלך, עלי לבדוק אותך. ללא בדיקה, הכל בגדר ספקולציה. ציינת תרגיל לחיצת חזה אשר החל האירוע. בתרגיל זה, תקן אותי אם אני טועה, עיקר המאמץ על שריר בית החזה, ולא על שריר התאומים הקדמי בזרוע. שריר הפקטורליס מייז'ור מחובר בזרוע בסמוך לגיד הבייספס בחלק הקדמי של הבית שחי/כתף/זרוע עליונה. יתכן דלקות/קרעים בחיבור גיד לעצם או במעבר בין הגיד לשריר אשר בסמוך אליו גם עוברת המקלעת העצבית (BRACHIAL PLEXUS) ויתכן וחלק מהסימפטומים שהצגת קשורים לסמיכות אנטומית זו. יתכן נימולים וירידה תחושתית וכאב מקרין. יש לבצע בדיקת EMG-NCV לעצבי הגף העליון לרבות המקלעת העצבית ולוודא שאין פתולוגיה באזור זה. כמו כן, יש לבקש בדיקת US לא רק לכתף עצמה וגידי השרוול המסובב (R.C) - אלא גם לרקמות הרכות סביב שריר בית החזה הקדמי ( פקטורליס מייז'ור). לעתים אף מבצעים בדיקת MRI לאזורים אלו, במידה ואין שיפור לאורך זמן. בנושא הפיזיותרפיה לא אתייחס. לטעמי, כל עוד אין אבחנה ברורה--> אין תכנית טיפולית ברורה... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף - המשך
-
בדיקה סי טי ותוצאהרויטל 03/07/2020 | 17:31בבדיקה של הסיטי נמצאה ביד ימיןן תהליך סקלרוטי בקוטר 1.6 ס"מ ובקוטר 3 סמ הסקרלרוזיס בממצא אינה אחידה מזה אומר?אני הולכת לעשות MRI לאחר שהמליצו לי המשך טיפול רוצה לדעתך את דיתך על הנושא לסיכום רשמו לי ממצא הומרוס ימין כמפורט לא ניתן לקבוע את טיבוהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זרוע
דר' ירון סלע 06/07/2020 | 08:38תודה על הוספת המידע רויטל. עובדה זו רק מחזקת אצלי התחושה שיש להיסדק על ידי מומחה כתף ולראות האם יש הקשר בין המציאות ובין הממצא המקרי שהתגלה. בדיקות CT ו MRI מאד רגישת ולעתים מראות דברים שאין להם הקשר למציאות ואין צורך בהמשך בירורם. מאידך, איננו רוצים לפספס דברים שכן מצריכים התייחסות. ולכן יש לבצע בדיקה גפנית יסודית ולראות התאמה לממצאי הדימות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
זרוע
רויטל 05/07/2020 | 21:00ככה האמת היא שבטעות זזתי בצילום של ריאות וברנטגן ראו משו במקרה ואז שלחו אותי לצילום נוסף סיטי ואז אמרו שאצטרך mri האמת היא שהכאבים הם פעם ב אןלי חודש ולרב הם בערב אבל רב הזמן אין בכלל כאבים מעניין אותי מזה אמרו לי ששיש את זה בעיקר למבוגריםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקה סי טי ותוצאה
דר' ירון סלע 05/07/2020 | 08:41שלום רב רויטל , ותודה על פנייתך ! יש לראות הממצאים ב CT ובשילוב המידע מבדיקת ה MRI, יש לראות מומחה כתף ומומחה אורטופדיה אונקולוגית. שני תחומים אלו יחדיו, יכסו את צרכיך מבחינת מידע רפואי. מה התלונות שהביאו אותך לבדיקה? כמה זמן כואב? האם יותר בלילה או ביום ? האם יש תלונות נוספות מעבר לכאב בכתף ? האם יש מחלות רקע ? האם יש סיפור רקע חבלתי בכתף ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף בעבר ? אסכם ואומר, שעל מנת לתת אבחנה לנגע בעצם, יש הכרח לראותו, ולא מספיק לקרוא פענוח לקוני של תוצאות הדימות. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרוע
-
בדיקת MRI עם פרוטזהמונה 05/07/2020 | 02:49שלום דר' ירון סלע, לפני כחמישים שנים (בהיותי בת שנתיים) נותחתי באסף הרופא באזור האגן, לצערי אין לי פרטים על כך, נאמר לי ניתוח CDH. מזה חודשים ארוכים סובלת מכאבים בזרוע ובכתף והופניתי לבדיקת MRI. בבואי לקבוע (אינני גרה בארץ) נשאלתי אם ישנן פרוטזות כלשהן בגופי שכן מתאפשר לבצע הבדיקה רק עם פרוטזה טיטניום. לצערי אין לי מושג איזה סוג יש בגופי ולא מצאתי חומר באינטרנט מה נהוג היה לפני חמישים שנים. שאלתי האם אפשרי לבצע בדיקת MRI גם אם יש בגופי פרוטזה מסוג אחר? או האם לדעתך כדאי לי לוותר על הבדיקה מחשש כלשהוא? למה בעצם זה חשוב ליידע לפני הבדיקה? תודה מראש ובברכה, מונה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בדיקת MRI עם פרוטזה
דר' ירון סלע 05/07/2020 | 07:46שלום רב מונה, ותודה על פנייתך ! אענה בקצרה ובבהירות- עליך לברר איזה סוג מתכת יש בגופך. אל לך לקחת סיכון מיותר. מכשיר MRI (תהודה גנטית) פועל על ידי מגנט גדול ויש סיכון עם מתכות בגוף. נסי לשוחח עם מכון הדימות לגבי האפשרויות העומדות בפניך ובמקביל לתקשר עם המרכז הרפואי בו נותחת על מנת לנסות לדלות מידע בנוגע לניתוח (ארכיון המוסד וכו'...) בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת MRI עם פרוטזה
-
אבחנה של כתף קפואהא 30/06/2020 | 11:30שלום ותודה על המענה העניני והמפורט u.s כתף נוזל בכמות קטנה סביב גיד הביצפס גיד הסופראספינטוס נראה בעובי ומהלך תקינים בעל מרקם מעט בלתי אחיד עם הסתיידויות מוקדיות בתוכו סימני טנדניטיס אין לראות בבירור קרעים לא נראה נוזל בכמות משמעותית בפרק גלנוהומרלי או בבורסה פרק אקרומיוקלויקולרי ברוחב תקין נראית synovial hypertrophyקלה אורטופד איבחן התחלה של כתף קפואה מה הסיבות להסתיידות? רוצה למנוע התופעה בכתף ימין,האם כדאי לעשות זירקת סטורואידים בכתף ?עושה פיזיוטרפיה הכאבים השתפרו לא עבר לגמרי כואב בתנועות מסוימות ההגבלה בתנועה עדיין קימת, מתי אוכל להביא את היד לאחור לכוון השיכמה כפי שהיה קודם,יש לי סכרת קלה לא לוקחת כדור האם זה תרם לכתף הקפואה ,תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אבחנה של כתף קפואה
דר' ירון סלע 01/07/2020 | 09:59שלום רב, ותודה על פנייתך ! אינני יודע מידע רב אודותיך - מינך, גילך, מקצועך, עיסוק בשעות הפנאי (ספורט וסוג של ספורט...), משך התלונות, מה גרם לכאב ומגבלה ? האם חבלה בעבר הרחוק או לאחרונה? מה מחמיר הכאב? איזה טיפול בוצע עד כה מעבר לפיזיותרפיה ? ועוד ועוד שאלות שיכולות לתרום להבהרת התמונה הכללית. ... "נוזל בכמות קטנה סביב גיד הביצפס "- זה לרוב מעיד על דלקת מקומית סביב גיד הבייספס - כמובן שיש לבצע בדיקה גופנית ולראות האם יש קורולציה בין הבדיקה וממצאי הסונוגרף. ..."סופראספינטוס נראה בעובי ומהלך תקינים בעל מרקם מעט בלתי אחיד עם הסתיידויות מוקדיות בתוכו סימני טנדניטיס" - אלו שינויים כרוניים בגיד עם דלקת והסתיידויות. ממצאים שכיחים מאד. המשקעים של מינרלים כדוגמת סידן שכיחים במפרקים/גידים שונים בגופנו. לרוב הם ללא סימפטומים כלל ואנשים כלל לא יודעים שהם קיימים אצלם, ורק בצילום מקרי מגלים אותם. מאידך, לעתים זה מקור לכאב ודלקתיות כרונית והם יכולים לגדול אף לכמה סנטימטר של הסתיידות. ..." נראית synovial hypertrophyקלה אורטופד אבחן התחלה של כתף קפואה" - במפרק יש לכולם נוזל סינוביאלי בכמות קטנה. זה פיזיולוגי. לעתים יש בעיות היוצרות דלקות עם ריבוי נוזל ובשילוב עם קפסולה מעובה (קפסוליטיס) יתכן שילוב עם כתף קפואה (FROZEN SHOULDER) - זה מצב היותר נוקשות תנועתית (הן פאסיבית והן אקטיבית) וכאב משמעותי וממושך. זריקת דיפרוספאן חד פעמית או כל מספר חודשים, לגיטימית במצבך, אולם יש לדעת הזריקה מעלה רמות סוכר לכמה ימים, ואין לתת לסוכרתיים לא מאוזנים... כמו כן יתכן עליית לחץ דם לכמה ימים ותופעות לוואי ככאב מוחמר מקומית לכמה ימין תחושת אודם בפנים ו"היפר" בגוף, וכמובן יש לוודא שאין אלרגיה לחומר. ישנם גורמים שונים לכתף קפואה. לרוב אין הסבר ברור ומדויק וכפי שהיא הגיעה היא גם נעלמת מעצמה ברוב המקרים (אך לרוב אחרי חודשים רבים). סוכרת מהווה גורם סיכון. עוד סיבה שיש לאזנה... רמות סוכר לא מאוזנות לאורך זמן פוגעות באיברים רבים בגופינו. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחנה של כתף קפואה
-
פריקת מפרק ACJדנה 22/06/2020 | 01:10שלום, לפני כ- 13 שנים פרקתי את כתף ימין פריקה מלאה, הודגם נזק משמעותי לסחוס, שנתיים פיזיו. במשך 6 השנים האחרונות הרגשתי חולשה ביד ימין, כאבים במפרק ובצוואר, רגע לפני ניתוח לחיזוק המפרק עשו MRI וגילו 2 פריצות צוואריות, (נאמר לי שהן לא מהוות סכנה) והסברה הייתה שהן משפיעות על הכאבים. לפני כ- 15 חודשים, המצב החמיר בבת אחת, לאחר כשבוע עברתי ניתוח לקיבוע 2 חוליות עמ"ש צווארי מכוון שהיה לחץ על חוט השדרה והסכנה לשיתוק הייתה ממשית. שיקום ארוך, חודשיים עם קיבוע ופיזיותרפיה ארוכה מאוד לשיפור טווחי צוואר, חיזוק מוטוריקה עדינה ועוד ועוד (שיקום של שנה בפיזיותרפיה, הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק וחדר כושר). לאחר כחצי שנה מהניתוח, במהלך השיקום כמובן, עשיתי תנועה לא נכונה והרגשתי מתיחה בחלק העליון של הכתף וכאבי תופת, הנעתי את היד עד ששמעתי קנאק והכאב חלף, אך נשארה רגישות. זה קרה לאחר כשבוע שוב, פעלתי באותה הדרך ומאז זה לא קרה שוב. לפני כחודשיים זה שוב קרה, ללא התראה, תוך כדי ישיבה מול הטלוויזיה ללא שום שינוי מנח או הרמת יד. מאז, בתדירות של פעם בשבוע זה קורה- אני מרגישה כאב ובבת אחד כאב חד, אני לא מצליחה להרים את היד ובניעות קטנות לאחר כחצי דקה בערך מצליחה להחזיר את מה שיש שם למקום- שומעים קנאק רציני והכאב נעלם כלא היה. חשוב לציין שמאז שהתת פריקות האלו התחילו לפני כחודשיים, החלק העליון של הכתף יותר רגיש וכואב. אני למודת נסיון עם כתף פרוקה ואחרי ניתוח ושיקום מורכבים, מדאיג אותי שזה פתאום קורה ללא התראה. אשמח לשמוע מה כדאי לעשות והאם זה השלכות של הפריקת כתף בשילוב שרירי צוואר חלשיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פריקת מפרק ACJ
דנה 28/06/2020 | 19:16תודה רבה! קבעתי תור לעוד חודש ובינתיים מורידה עומס עד כמה שאפשר מהכתף. הייתה רק פריקה אחת טראומטית, שעתיים עד שהחזירו אותה למקום. הייתי אמורה לעבור ניתוח, כמה ימים לפני המועד הרופא המנתח המליץ לבדוק קודם את הצוואר מכוון שבתלונות הכאב שלי לא התאימו לכאב מהכתף- וכך התגלו 2 פריצות דיסק צוואריות. תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת מפרק ACJ
דר' ירון סלע 24/06/2020 | 13:54שלום רב דנה, ותודה על פנייתך ! המקרה הנידון מורכב, לאור העובדה שיש כאן שיש כאן 2 חזיתות בעייתיות. בנושא הצוואר יש לדון בפורום עמוד שדרה ולהתיייעץ עם מומחה עמוד שדרה. בנושא הכתף - האם עברת ניתוח לייצוב הכתף בעבר ? האם בדק אותך מומחה כתף לאחרונה ומה היתה המלצתו ? יש לבצע MRI עדכני לכתף כולל הזרקת ארתרו על מנת להעריך את מידת הנזק העדכנית. האם יש לך גמישות יתר ברקע במפרקים השונים ? כמה פריקות מלאות היו לך עד היום ? האם הפריקה הראשונה היתה טראומתית או ספונטאנית ? אלו רק חלק מהשאלות החשבות לדיון בנושא שלך בגישה להחלטה האם לטיפול שמרני או טיפול ניתוחי. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
פריקת מפרק ACJ
-
כאבי כתף לאחר מאמץ (לת)שרון 27/06/2020 | 01:51היי דר'. אני בן 33 וכבר שנים ארוכות שאני סובל מכאב בכתף לאחר מאמץ וזה יכול להימשך כשלושה שבועות ויותר. לפני כמה שנים עשיתי צילום אולטרה-סאונד והתגלו הסתיידויות זעירות רק שאני לא זוכר היכן. הייתי אצל אורתופד,ולאחר בדיקה פיזית ומבט בצילום שלח אותי לבית עם מרשם לאופיואידים נגד כאבים וזהו שהעדפתי לא לקחת. עשיתי פיזיותרפיה יותר מחצי שנה וטופלתי שם גם באולטרה סאונד ועבדתי על שרירי ה'שרוול המסובב' בחדר הכושר בהנחיית המטפלת אבל כלום, עדיין יש לילות שאני פשוט לא נרדם בהם מעצמת הכאב. אני לא בטוח אם הכאב הוא בגיד ה- Biceps או בגיד ה- סאבסקפולריס. הכאבים הם בקדמת הכתף של יד ימין. יש לציין מאפיין שיש הבדל גדול יחסית בין יד ימין ליד שמאל בזמן שאני מעביר את היד לגב ומנסה להרים אותה לכיוון העורף, יד שמאל הבריאה מגיעה הרבה יותר גבוה לכיוון העורף מאשר יד ימין הכואבת. שזה לפי הבנתי מאפיין של שריר הסאבסקפולריס. שאלתי היא, האם יש בדיקה עצמית שאני אוכל להעריך באיזה גיד מהם מדובר? ואיזה צילום עדיף ונותן יותר אינדיקציה, אולטרה סאונד או MRI? ומה עושים עם הכאבים האלה?! מיואש לחלוטין. תודה רבה מראש!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
חבלה מעל המרפק (לת)יעל 26/06/2020 | 20:14שלום , יש לי שאלה. אתמול החלקתי ועפתי על הרדיאטור שלנו. קיבלתי מכה חזקה מאוד באמה (קצת מעל המרפק (יותר לכיוון של כף היד). המקום נפוח מאוד וכואב אפילו במגע של בד. הוא כואב מאוד בתזוזה חדה אך אין לי בעיית תזוזה, הכל זז כרגיל פשוט שם כואב.. יש לציין כי כף היד עצמה והאצבעות לא כואבות, רק החלק שנפגע ומסביב לו. וכמובן, איפה שנפוח... האם יכול להיות שזה סדק? יש סיבה ללכת לבדוק? תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
פציעת מרפקשוקי 25/06/2020 | 08:41שלום, נפצעתי במרפק שמאל. ביצעתי MRI והממצאים הינם: מודגמים אותות חריגים ועיבוי של רצועת ה-LUCL באזור אחיזתה אל האפיקונדיל הלטרלי )חתכים 9-8 סדרה 4 .)מודגמים עיבוי ואותות חריגים של רצועת ה-RCL .הממצאים עשויים להחשיד לקרעים חלקיים אינטרסטיציאליים. רצועת ה-UCL מודגמת תקינה. הרצועה האנולרית מודגמת שמורה. מודמגים אותות חריגים והידקקות של גיד הביצפס הדיסטלי באזור אחיזתו אל הגבשושית הרדיאלית )חתכים 23-24 סדרה 9,) ממצא המתאים לקרע חלקי. ללא עדות להיפרדות הגיד מאחיזתו הגרמית. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. המבנים הנוירו-וסקולריים מודגמים תקינים. ברקמת השומן התת עורית בסמוך לאספקט הדורזלי של האולקרנון מודגמת מלאות אקזופיטית היפואינטנסית בסדרת ,T1 בחלקה בעלת אותות גבוהים בסדרת T2 בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 9 מ"מ במישור הדורזלי וולארי )חתך 16 סדרה 10 )ובגובה 9.2 ס"מ )חתך 6 סדרה 6 .) סיכום: קרעים חלקיים ברצועות ה-RCL וה-LUCL ,קרע חלקי של גיד הביצפס הדיסטלי ומלאות אקזופיטית ברקמה התת עורית באספקט הדורזלי של המרפק כמתואר. מה הכוונה ל : דרושה קורלציה קלינית וסונוגרפית ובהתאם לכך לשקול המשך ברור. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
US תוצאות
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 12:34בנושא שאלותיך הספציפיות- "האם נדרשת התערבות כירורגית? אם לא, מה לעשות כדי לחזור למוטב " אשמח לסייע. לשם כך, אנו צריכים להיפגש. בפגישה אבדוק את מרפקך, אעבור על בדיקות הדימות, ואשאל אותך שלל שאלות אשר בשלב זה אין לי תשובות עליהן, ואז, ורק אז, אוכל לענות במקצועיות על שאלתך החשובה. במידה ותחפוץ בבדיקה- אני זמין מחוץ לפורום באתר זה ובאתרים מקבילים אחרים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
US תוצאות
שוקי 25/06/2020 | 10:38להלן תוצאת ה US אולטרסאונד אורתופדי US _______________________________ מרפק שמאל: כ- 8 חודשים לאחר חבלה. לא הודגם נוזל חריג במרווח הפרקי , גיד הביספס בחלקו הדיסטלי הודגם לאחיזתו לעצם הרדיוס עם מעט נוזל חריג אינפריורית לו. באספקט הדיסטלי הודגמה התעבות היפואקוגנית של האקסטנסורים בהשוואה למרפק ימין. _______________________________ טנדיניטיס של הגיד הביספס בחלקו הדיסטלי, שיפור מה בהשוואה לבדיקה מ- 19.10.27 הפעם הודגמה טנדיניטיס של האקסטנסורים (מרפק טניס) שלא הודגמה בבדיקה הקודמת. להמשך בירור ומעקב לפי שיקולך קליני. האם נדרשת התערבות כירורגית? אם לא, מה לעשות כדי לחזור למוטב. תודה מראש שוקי תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד מידע
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 09:15אינני יודע מידע רב אודותיך , לרבות מועד השבר. בדיקת מיפוי הנה בדיקה רגישה אך לא ספציפית לפתולוגיות ולא ניתן לומר בוודאות מה משמעות הקליטה. במקרה שלך, בדיקה זו לא מקדמת הטיפול. בדיקת ה- MRI משמעותית יותר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרטים נוספים
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 09:15תודה על הפרטי מידע. התגובה מעלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פציעת מרפק
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 09:13שלום רב שוקי ותודה על פנייתך ! הממצאים בMRI מדברים בעד עצמם ומומלץ להיבדק על ידי מומחה בתחום- בנושא שאלתך... "דרושה קורלציה קלינית וסונוגרפית ובהתאם לכך לשקול המשך ברור."- משמעות המילה קורולציה - התאמה ובדיקת הקשר. כלומר, לא תמיד ממצאים הנראים כאנטומיה פתולוגית בבדיקת MRI (אשר היא בדיקה סופר-רגישה), אכן עומדים בקנה אחד עם מבחן המציאות. משמע, לא תמיד, יש לממצאים אלו הקשר עם המציאות, ולכן יש צורך בקורולציה קלינית. בדיקה סונוגרפית (US) מאפשרת (במידה ומבקשים זאת...) בדיקה דינאמית ולא סטאטית (כפי שמתרחשת ב MRI). בבדיקה סונוגרפית דינאמית נין להתרשם ממצב היציבות של המפרק המדובר (במקרה זה המרפק) ולהתרשם עד כמה יש משמעות (או אין משמעות) לקרעים החלקיים ברצועות ובגיד הבייספס הדיסטלי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פרטים
שוקי 25/06/2020 | 08:50בן 52 בריא בד"כ. כרגע היד לא ישרה במנח מקביל ליד היד הימנית. אני מנסה לעבוד עם היד... להפעילה עד כמה שניתן כולל אימון עם משקולת 0.5 קילו... כאבים ברגיל ובאימון. לא יכול "לעשות שריר " היד חלשה ולא יכול לסגור אגרוף חזק כמו היד הימנית. פיזיוטרפיה עשיתי מיד אחרי התאונה אולם הכאבים אחרי היו נמשכים למשך כמה ימים ולכן בהמלצת הרופא הפסקתי. זריקת קורטיזון עזרה לחודש מה שהיה אמור לסייע לכ 3 חודשים. תודההוסף תגובה
-
עוד מידע
שוקי 25/06/2020 | 08:44בביצוע מיפוי עצמות נמצאה עדות לשבר : מודגם מוקד קליטת יתר בעוצמה נמוכה בקצה הפרוקסימלי של הרדיוס משמאל, מודגם יותר ברור ב-SPECT. הממצא במרפק שמאל יכול להתאים לממצא שרידי לאחר שברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
US תוצאות
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- דלקת הגיד
- כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- הרפיית שרירים הדרגתית
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- אולטרסאונד עמוד שדרה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאופיט
- דיסק, דיסק בין חולייתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם