פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 71
-
פציעת מרפקשוקי 25/06/2020 | 08:41שלום, נפצעתי במרפק שמאל. ביצעתי MRI והממצאים הינם: מודגמים אותות חריגים ועיבוי של רצועת ה-LUCL באזור אחיזתה אל האפיקונדיל הלטרלי )חתכים 9-8 סדרה 4 .)מודגמים עיבוי ואותות חריגים של רצועת ה-RCL .הממצאים עשויים להחשיד לקרעים חלקיים אינטרסטיציאליים. רצועת ה-UCL מודגמת תקינה. הרצועה האנולרית מודגמת שמורה. מודמגים אותות חריגים והידקקות של גיד הביצפס הדיסטלי באזור אחיזתו אל הגבשושית הרדיאלית )חתכים 23-24 סדרה 9,) ממצא המתאים לקרע חלקי. ללא עדות להיפרדות הגיד מאחיזתו הגרמית. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. המבנים הנוירו-וסקולריים מודגמים תקינים. ברקמת השומן התת עורית בסמוך לאספקט הדורזלי של האולקרנון מודגמת מלאות אקזופיטית היפואינטנסית בסדרת ,T1 בחלקה בעלת אותות גבוהים בסדרת T2 בקוטר 2 ס"מ במישור הצדדי פנימי, 9 מ"מ במישור הדורזלי וולארי )חתך 16 סדרה 10 )ובגובה 9.2 ס"מ )חתך 6 סדרה 6 .) סיכום: קרעים חלקיים ברצועות ה-RCL וה-LUCL ,קרע חלקי של גיד הביצפס הדיסטלי ומלאות אקזופיטית ברקמה התת עורית באספקט הדורזלי של המרפק כמתואר. מה הכוונה ל : דרושה קורלציה קלינית וסונוגרפית ובהתאם לכך לשקול המשך ברור. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
US תוצאות
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 12:34בנושא שאלותיך הספציפיות- "האם נדרשת התערבות כירורגית? אם לא, מה לעשות כדי לחזור למוטב " אשמח לסייע. לשם כך, אנו צריכים להיפגש. בפגישה אבדוק את מרפקך, אעבור על בדיקות הדימות, ואשאל אותך שלל שאלות אשר בשלב זה אין לי תשובות עליהן, ואז, ורק אז, אוכל לענות במקצועיות על שאלתך החשובה. במידה ותחפוץ בבדיקה- אני זמין מחוץ לפורום באתר זה ובאתרים מקבילים אחרים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
US תוצאות
שוקי 25/06/2020 | 10:38להלן תוצאת ה US אולטרסאונד אורתופדי US _______________________________ מרפק שמאל: כ- 8 חודשים לאחר חבלה. לא הודגם נוזל חריג במרווח הפרקי , גיד הביספס בחלקו הדיסטלי הודגם לאחיזתו לעצם הרדיוס עם מעט נוזל חריג אינפריורית לו. באספקט הדיסטלי הודגמה התעבות היפואקוגנית של האקסטנסורים בהשוואה למרפק ימין. _______________________________ טנדיניטיס של הגיד הביספס בחלקו הדיסטלי, שיפור מה בהשוואה לבדיקה מ- 19.10.27 הפעם הודגמה טנדיניטיס של האקסטנסורים (מרפק טניס) שלא הודגמה בבדיקה הקודמת. להמשך בירור ומעקב לפי שיקולך קליני. האם נדרשת התערבות כירורגית? אם לא, מה לעשות כדי לחזור למוטב. תודה מראש שוקי תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד מידע
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 09:15אינני יודע מידע רב אודותיך , לרבות מועד השבר. בדיקת מיפוי הנה בדיקה רגישה אך לא ספציפית לפתולוגיות ולא ניתן לומר בוודאות מה משמעות הקליטה. במקרה שלך, בדיקה זו לא מקדמת הטיפול. בדיקת ה- MRI משמעותית יותר. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרטים נוספים
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 09:15תודה על הפרטי מידע. התגובה מעלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פציעת מרפק
דר' ירון סלע 25/06/2020 | 09:13שלום רב שוקי ותודה על פנייתך ! הממצאים בMRI מדברים בעד עצמם ומומלץ להיבדק על ידי מומחה בתחום- בנושא שאלתך... "דרושה קורלציה קלינית וסונוגרפית ובהתאם לכך לשקול המשך ברור."- משמעות המילה קורולציה - התאמה ובדיקת הקשר. כלומר, לא תמיד ממצאים הנראים כאנטומיה פתולוגית בבדיקת MRI (אשר היא בדיקה סופר-רגישה), אכן עומדים בקנה אחד עם מבחן המציאות. משמע, לא תמיד, יש לממצאים אלו הקשר עם המציאות, ולכן יש צורך בקורולציה קלינית. בדיקה סונוגרפית (US) מאפשרת (במידה ומבקשים זאת...) בדיקה דינאמית ולא סטאטית (כפי שמתרחשת ב MRI). בבדיקה סונוגרפית דינאמית נין להתרשם ממצב היציבות של המפרק המדובר (במקרה זה המרפק) ולהתרשם עד כמה יש משמעות (או אין משמעות) לקרעים החלקיים ברצועות ובגיד הבייספס הדיסטלי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פרטים
שוקי 25/06/2020 | 08:50בן 52 בריא בד"כ. כרגע היד לא ישרה במנח מקביל ליד היד הימנית. אני מנסה לעבוד עם היד... להפעילה עד כמה שניתן כולל אימון עם משקולת 0.5 קילו... כאבים ברגיל ובאימון. לא יכול "לעשות שריר " היד חלשה ולא יכול לסגור אגרוף חזק כמו היד הימנית. פיזיוטרפיה עשיתי מיד אחרי התאונה אולם הכאבים אחרי היו נמשכים למשך כמה ימים ולכן בהמלצת הרופא הפסקתי. זריקת קורטיזון עזרה לחודש מה שהיה אמור לסייע לכ 3 חודשים. תודההוסף תגובה
-
עוד מידע
שוקי 25/06/2020 | 08:44בביצוע מיפוי עצמות נמצאה עדות לשבר : מודגם מוקד קליטת יתר בעוצמה נמוכה בקצה הפרוקסימלי של הרדיוס משמאל, מודגם יותר ברור ב-SPECT. הממצא במרפק שמאל יכול להתאים לממצא שרידי לאחר שברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
US תוצאות
-
נזק slap בכתףמיכאל 21/06/2020 | 22:21היי נפצעתי לפני כשנה בערך בכתף ולא מזמן עשיתי mri וקיבלתי תוצאות אשמח לקבל חוות דעת כדי לדעת במה מדובר זה הפענוח: מפרק הA/C מוגדם תקין הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה הגידים המסובבים הודגמו תקינים מודגם נזק SLAP דרגה 4 נזק הSLAP נמשך כלפי מטה לאורך בסיס הלברום האחורי כך שניתן להגדירו כנזק SLAP משולב דרגה 4 ו 8 הלברום הקדמי תחתון מודגם תקין. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. ללא עדות לנזק היל-זקס מודגמים אותות חריגים מינימאליים בסדרת T2 בין סיבי שריר הטרז-מינור (חתך 24 סדרה 201) ייתכן כתוצאה מישנויים עקב דנרבציה תת חריפה של העצב האקסילרי. דרושה קורלציה קליניתהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נזק slap בכתף
דר' ירון סלע 24/06/2020 | 13:50שלום רב מיכאל, ותודה על פנייתך . לפי פענוח ה MRI יש לך נזק לבראלי (סחוס טבעתי ) מסוג SLAP בדרגה 4. מעבר לכך, אין לי כל מידע אודותיך. אין לי מידע ל בריאותך הכללית, מה גרם לפציעה? מתי נגרמה ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מי בדק אותך עד עתה ? מומחה כתף או רופא יחידה או משפחה ? האם יש שיפור בהדרגה ? האם טופלת בפיזיותרפיה? האם היו פריקות כתף בעבר ? האם יש תתי פריקות וכמה ? האם יש לך גמישות יתר ברקע ? כל אלו ועוד שאלות רבות אחרות, יכולות לקדם בטיפול הספציפי לך. לעבר רק על פענוח MRI מבלי שאני רואה את ה MRI בעצמי, לא מקדם אותנו לגביך ספציפית. בכלליות ובגדול אומר, שיש דיווח בספרות הרפואית על כ 10 סוגים שונים של SLAP . SLAP LESION TYPE 1-10 בדרגה 4, פעמים רבות , בהתאם לקליניקה (תלונות ובדיקה גופנית) בגיל 20, יש לשקול התערבות ניתוחית ארתרוסוקפית על מנת לתפור מהקרע ולמנוע בעיות יציבות וכאב עתידי בכתף. אולם אמירה זו לא בהכרח נוגעת לך , כל עוד לא בדקתי אותך. אאחל לך בהזדמנות זו, החלמה מהירה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך פרטים
מיכאל 22/06/2020 | 07:43שכחתי לציין שאני בן 20 וזה קרה לי בצבאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נזק slap בכתף
-
כאבים פתאומים בכתף ואי יכולת להרים את הידורדית 20/06/2020 | 15:15שלום מזה כמה ימים התחילה לכאוב לי היד ואינני יכולה להרימה. כל תנועה כגון איסוף שיער או חגירת חזיה גובלת בכאב בלתי נסבל . יש נקודה אחת בכתף שאם לוחצים עליה היא גם כואבת. אני בת 59 והכאב הגיע משום מקום. לא קיבלתי מכה או נפלתי .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים פתאומים בכתף ואי יכולת להרים את היד
דר' ירון סלע 20/06/2020 | 20:19שלום רב ורדית, ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע. מספר שאלות - מה גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך (פיזי או לא), פעולות ספורטיביות או גורמי סיכון אחרים לכתף. מה גרם לתחילת הכתף ? האם היה אירוע דומה בעבר ? יתכן ומדובר בהתחלת מצב הנקרא כתף קפואה, או הסתיידות בגידים המסובבים או בעיה אחרת בכתף. התחלה טובה, תהיה בדיקה יסודית אצל מומחה כתף בשילוב עם צילום רנטגן של הכתף ובדיקת אולטרסאונד של הכתף. גם רפא משפחה יכול להפנותך לבדיקות אלו.... בהצלחה עם הבירור והחלמה מהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים פתאומים בכתף ואי יכולת להרים את היד
-
שבר מינימאלי בטרייספסשימי 20/06/2020 | 03:59שבר תלישה מינימאלי של הטרייספס -הרופאים אמרו שאין צורך בניתוח, כמה זמן החלמה עד שהעצם גודלת שוב והמאין חור שיש בחיבור מעל נעלם וניתן לחזור לפעילות מלאההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר מינימאלי בטרייספס
דר' ירון סלע 20/06/2020 | 09:59שלום רב שימי, ותודה על פנייתך ! לרוב, תלישה של גיד הטרייספס, מתרחשת במרפק האחורי. האם זה המיקום בו הפציעה שלך ממוקמת ? האם יש לך אפשרות לצרף לינק עם תמונת הרנטגן של המרפק ? (תמונה שווה אלף מילים...). כמו כן, אשמח לדעת מה תוצאות בדיקת האולטרסאונד שבוצעה, או יותר טוב, במידה ובוצע MRI, מה הפענוח הרשמי. מידע נוסף חשוב - כמה זמן מאז הפציעה ? מה גרם לפציעה ? מה עיסוקך בשגרה? האם עבודה פיזית ? האם ספורט מסוים גרם לכך ? מה מצב הבריאות הכללי ? ומה גילך ? האם מדובר ביד הדומיננטית ? נסה לספק מידע נוסף על מנת להבהיר התמונה. בריאות שלמה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר מינימאלי בטרייספס
-
כאבים קשים בצוואר ובגב תחתון - אף אחד לא יודע מה יש ליאייל 20/06/2020 | 01:14בן 34 לפני שנתיים התעוררתי בוקר אחד עם כאבים איומים בצוואר, כל כך קשים שלא יכולתי לזוז או לקום מהמיטה, לקח המון זמן עד שהצלחתי, הלכתי לרופא, אמר כנראה צוואר תפוס. הכאבים התמתנו וחזרתי לשגרה. ואז כמה ימים אחרי שוב כאבי צוואר משתקים מלווים בכאבים חזקים בגב תחתון. במשך שנתיים מאז אני עם סבל נוראי בצוואר ובגב, כאבים איומים! שמתפרסים על פני היממה, הלכתי לאורתופדים, לכירוגים, עשיתי US בטן, MRI גב תחתון, MRI צוואר. מה שמצאו זה שינויים ניווניים קלים בצוואר, ובגב תחתון נמצא : סיגנל שמור מלשד החוליות. .L5-S1 - וב L3-4 סיגנל מופחת מנוקלאוס הדיסקיות בגובה קיים בלט אנולוס אחורי עם סיגנל מוגבר בחלקו האחורי- קרע של האנולוס. אין לראות לחץ : L3-L4 סריקת משמעותי על השק הדורלי. השורשים בפורמינות חופשיים. בלט אנולוס אחורי. לחץ מינימלי על השק הדורלי. השורשים בפורמינות חופשיים. : L4-L5 סריקת בחלקו ההיקפי-קרע של האנולוס. T2 בלט אנולוס אחורי עם סיגנל מוגבר בסדרת : L5-S1 סריקת לחץ מינימלי על השק הדורלי. השורשים בפורמינות חופשיים. כל רופא שהלכתי אליו אומר שהתוצאות הללו לא מסבירים את הסבל היומיומי שלי, שאגב מלווה גם בבחילות כאשר הכאבים מתחזקים, וגם בנוסף חייב לציין שבשנתיים אלו אני מתעורר בלילה כדי להשתין,צבע השתן השתנה לכתום והריח חריף ורע במשך כל השנתיים האחרונות. - ללא ממצא בבדיקת שתן. בנוסף, בתקופה זו - יציאות מרובות בשירותים, ותחושות אי נוחות בבטן - קולונסקופיה יצאה תקינה לחלוטין. גסטרוסקופיה הראתה גסטריטיס וקיבלתי טיפול, אבל זה לא פתר את הכאבים. הכאבים מרגישים כמו לחץ אדיר של חשמל/סכין אל תוך הראש, ובגב תחתון כאבים משתקים והקרנה לרגליים ולאיזור המפשעה. יש לי גם כאבים ביד ימין שמרגישים כמו הקרנה מהצוואר. אני מרגיש עייפות קשה, לפעמים חולשה וסחרחורות, כבר לא יודע ממה זה נובע, אבל אני פשוט חי בסבל בלתי נגמר. כדורים לא עוזרים לכאבים האלה, גם חימום המקומות האלה לא עוזר בכלל. מסאז' עושה לי הרבה יותר רע, אחרי מסאז' אני מרגיש נורא במשך ימים, הכאבים נהיים פשוט הרבה יותר כואבים ולוחצים. בדיקות דם שלי תקינות. US בטן, שלפוחית, כבד וכו' - תקין צילום ריאות תקין מה עוד אני יכול לעשות? הסבל פשוט לא נגמר, זה יומיומי ומלווה אותי כל הזמן. אודה לך מאוד אם יש לך איזה רעיון או כיוון תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים קשים בצוואר ובגב תחתון
דר' ירון סלע 20/06/2020 | 09:54שלום רב אייל, ותודה על פנייתך המפורטת ! אייל, צר לי על השקעתך הרבה בכתיבת הפנייה, אולם הפורום הנוכחי אינו הפורום לו אתה זקוק. נא העתק הפנייה, ורשום אותה בפורו הראוי- גב/צוואר/עמוד שדרה... אאחל לך בריאות שלמה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים קשים בצוואר ובגב תחתון
-
צילום us בכתף שמאל מימצאיםדוד 16/06/2020 | 23:07שלום לך ד.ר. אני בן 55.5 לא עובד פיזית.עובד משרדי.אך ללא פעילות ספורטיבית.בעיקר 3 חודשים הרבה שכבתי במיטה מפאת סגר הקורונה.יתכן וכאבי והגבלת תנועתי שאגב ירדו במשך כ 11 ימים בשעור 70%.הודות לדיקור סיני אחד ותרגילים בבית.לפני כ 3 שבועות נפלתי על צד שמאל בבית על הרצפה על צד הכתף.ללא כאבים בכלל.שבועיים וחצי לאחר הנפילה ביצעתי תרגילי כתף והרגשתי בכתף לא נוח.3 ימים לאחר מיכן חטפתי כאבי תופת עם אי אפשרות להזיז יד שמאל עד 10 מעלות. בטרם אעלה תוצאות us בעת הבדיקה לא יכלתי להזיז את היד לאחורי הגב לכן נרשם כ ב subscapulafis עקב הגבלת תנועה הדגמה מוגבלת.באותו ענייןsubscapulafis התשובה הגיד נצפה היפואגוני מעובה עם הפסקות של המבנה הפיברילרי.עשוי להתאים לקרע חלקי. פה שאלתי לכבודו ! מה זה עשוי להתאים?האם יש לי קרע חלקי בגיד? בבקשה עוד:supraspinatus- הגיד נצפה במרקם בלתי הומוגני עם הפסקות של המבנה הפירילרי.נצפו הסתיידויות עד 1.4 ס"מ.שאלתי האם גדול? האם בס"מ או מילימטר? Bicesps lendon bursa -הגיד נצפה במרקם בלתי הומוגני עם הפסקות של המבנה הפיברילרי נצפה נוזל בכמות קטנה במעטפת הבייספס. מבנה גרמי-שינויים גרמיים. אציין כי בנוסף יש לי כאבים בינוניים בצאור שמאל ובשכם.טרם נשלחתי לבדיקת mri או אחר.יש לי תור לעוד שבועיים.אדגיש לאחר 10 ימים השתפרו הגבלת תנועתי מץ יכול להרים את היד עד לגובה הכתף בלבד.עם קצת כאבים ואני יכול במפתיע להעביר את היד עד לאחורי הגב. כאבי פחתו ממש.שאלתי לך האם תרחישים אלו יכולים לקרות בקרע גיד חלקי? אנא מהו מצבי? ובבקשה התייחסותך לממצאי ה us . מודה לך מראש ותודה רבה.אני אדם בריא ולא היו לי תרחישים בכתף.רק לפני כ 19 שנה הייתה לי ספק מתיחה בצאור שמאל עם כאבים שחלפו. תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
צילום us בכתף שמאל מימצאים
דר' ירון סלע 18/06/2020 | 09:10אשמח לסייע. שאלותיך חשובות, אך התשובה לכל שאלה ספציפית מצריכה הכרות ספציפית עם המטופל. לש כך, עלי לבדוק אותך ולראות את הבדיקות הרנטגן ו US . נא צור קשר ישיר, ונתקדם משם. בהצלחה !הוסף תגובה
-
דוד 17/06/2020 | 16:05ד.ר. ירון סלע תודה רבה לך על תשובתך המהירה והמקצועית.איך אדע מהו מ"מ הקרע? עד לאיזה משקל אוכל להרים? מה מעידה העובדה כי לאחר 11 יום פחתו כאבי והגבלת תנועתי משמעותית? האם קרע חלקי יכול להתאחות?האם טיפול ביולוגי יכול לאחות קרע.ומהי מטרתו? והיה ויחלפו הכאבים או הגבלת תנועתי משאירים כך?איך שומרים לפחות על סטטוס קוו? סליחה על כל השאלות פשוט אני מודאג.בן 55.5 בתודה מראש יום טוב...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 17/06/2020 | 12:51שלום רב דוד, ותודה על פנייתך המפורטת. בנושא שאלותיך - 1. "מה זה עשוי להתאים?האם יש לי קרע חלקי בגיד? "- בדיקת US הינה תת אופטימלית כאשר יש מגבלה תנועתית. הבדיקה גם תלויית בודק. יתכן ואכן יש קרע בעובי חלקי (שזה כמובן טוב בעבורך שהקרע אינו בעובי מלא...) אולם לעתים , לגיטימי, לשוב על הבדיקה במכון אחר, ולהשוות התוצאות (במידה ויש צורך בכך מסיבה קלינית). לעתים, אם יש החמרה, יש לשקול MRI המדגים את גיד הסב סקפורליס, לאין ערוך, טוב יותר מבדיקת US. 2. "שאלתי האם גדול? האם בס"מ או מילימטר? " - מדובר בס"מ. שכיח שיש הסתיידויות ולרוב הן לא כתוצאה מחבלה אלא " מתנה של החיים" אשר היתה שם עוד הרבה לפני החבלה (ופשוט לא היית מודע לה, עד לצילום שבוצע) . פעמים רבות , ההסתיידויות דו צדדיות, ויתכן ויש לך גם הסתיידות בכתף ימין ואתה כלל לא מודע לה... 3. "האם תרחישים אלו יכולים לקרות בקרע גיד חלקי? אנא מהו מצבי? ובבקשה התייחסותך לממצאי ה us" - נראה שגם יש דלקתיות סביב הגיד הארול של הבייספס עם הנוזל המוגבר. יש לבצע בדיקה גופנית מדוקדקת לכתף שלך על ידי מומחה כתף, ולראות מה האסוסיאציה בין הממצאים הסנונוגרפים וממצאי הבדיקה, ובהתאם לפעול. כך או כך, יש כמובן לבדוק את נושא הצוואר במקביל, ולהיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
נפילה מסגוואי לאחור צד ימין נחבל כתף ימיןנואשת 17/06/2020 | 14:20רגישות מעל הACJ. הדמיה צילום כתף ימין - שבר תלישה של קצה האקרומיון. מבחן cross chest add ל - acj - חיובי דיפורמציה קלה מעל ה acj. דוקטור יקר זהו הבן שלי בן 25. היתי מבקשת לאור הנתונים הנל מה הטיפול ? קיבוע? ניתוח? שינה בישיבה? מתי פיזותרפיה? אולי זריקת קורטיזון? האם יחלים בלי ניתוח? הוא לא יכול לשאול כי מסומם מכדורים נגד כאבים.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נפילה מסגוואי לאחור צד ימין נחבל כתף ימין
דר' ירון סלע 17/06/2020 | 14:32שלום רב, ותודה על פנייתך ! אל ייאוש ! אשמח לעזור. שאלותיך חשובות ומגיע לבנך הטוב ביותר. אני מניח שברור לך, ומובן מאליו, שהטוב ביותר לא מתבצע ברפואה מרחוק. בדיקה גופנית יסודית ומעבר מעמיק על בדיקות הדימות הם ההתחלה הנכונה למסע הטיפולי/שיקומי. אשמח לעזור, ואני זמין ברמה היומית מחוץ לדפי הפורום. נא פני ישירות דרך אתר זה או אתרים מקבילים, ואשמח לסייע. בריאות שלמה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפילה מסגוואי לאחור צד ימין נחבל כתף ימין
-
כאבים והגבלות תנועה עקב קרע בכתףשרון 16/06/2020 | 12:53שלום, אמא שלי, בת 68, סובלת מספר שנים מקרע בכתף. באוקטובר 19 עברה ניתוח להסרת גידול בשד ובבלוטות הזקיף ולאחר מכן הקרנות (באותו צד של הכתף הפגועה). מאז החמירו הכאבים בכתף וההגבלות בתנועה והיא בקושי מסוגלת להרים את הכתף. האבחנה האחרונה: Rotator cuff syndrome of shoulder and allied disorders. צילום רנטגן - 11.6.20: אוסטאופניה. לאל מיגרציה פרוקסמלית של ראש ההומרוס, ללא עדות לארתריטיס GHJ. צילום צווארי היצרות ואוסטאופיטים גסים C5-6-7 אולטרא סאונד 2/2019: קרע בעובי מלא SSP , 22מ"מ טיפולי פיזיותרפיה מרובים, טיפול תרופתי NSAID וזריקות קורטיזון לא עזרו. לאחרונה הומלץ לה לעבור ניתוח INSPACE. כמה שאלות בבקשה: האם הניתוח כרוך בסיכונים מיוחדים, גם נוכח הסרת הגידול בשד ובלוטות הזקיף? האם ניתוח כזה יכול לגרום ללימפודמה? האם זריקות PRP יכולות לסייע ולהוות תחליף לניתוח? האם טיפול בקנאביס רפואי שאושר לה יכול לסייע ולהוות תחליף לניתוח? המון תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים והגבלות תנועה עקב קרע בכתף
דר' ירון סלע 17/06/2020 | 12:55שלום רב שרון ותודה על פנייתך המפורטת ! בטרם הדיון על הניתוח האמור, יש לוודא שאין לאימך מצב של "כתף קפואה". פעמים רבות דלקת כרונית בקפסולה יוצרת קפאון ולאחר ניתוח והקרנות בבית השחי ובנוסף הדלקת הכרונית והקרע ב RC יכולים לעודד המצב. בנוגע לשאלותיך - "האם הניתוח כרוך בסיכונים מיוחדים, גם נוכח הסרת הגידול בשד ובלוטות הזקיף? האם ניתוח כזה יכול לגרום ללימפודמה?" - כמובן שיש סיכונים כמו בכל ניתוח אשר בהרדמה כללית, על אחת כמה וכמה אם בוצע הקרנה באזור וכריתת בלוטות לימפה - מצב זה מגדיל סיכויי זיהום ובעיות איחוי פצעים ניתוחיים. תתכן לימפאדמה, אולם ככל שתתרחקו בזמן בין הניתוח שד ובלוטת הלימפה וההקרנות ובין ניתוח הכתף, הסיכוי לכך יפחת. "האם זריקות PRP יכולות לסייע ולהוות תחליף לניתוח?" - לא מוכח בספרות רפואית "איכותית". בנושא קנאביס רפואי- יש לפנות למרפאת כאב ומומחים בתחום. בריאות שלמה לאימך !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים והגבלות תנועה עקב קרע בכתף
-
קרע חלקי של הביצפס וsspגדי 10/06/2020 | 21:19ד״ר סלע שלום, אני כחצי שנה לאחר תאונת דרכים ובין היתר סובל מכאבים חזקים בכתף ימין אשר החמירו מאוד במהלך טיפולי הפיזיותרפיה, וכאבים יותר מתונים אך עדיין משמעותיים בכתף שמאל. סריקות MRI ארתרו בשני הכתפיים הראו כתף ימין ממצאים: מפרק ה- A/C מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה בקוטר 2 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 12 סדרה 4, חתך 11 סדרה 5). הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. מודגם קרע חלקי אינטרסטיציאלי בין סיבי גיד הביצפס התוך פירקי. הלברום הודגם תקין. אין עדות לנזק SLAP. הלברום התחתון מודגם תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. סיכום: קרע חלקי שטחי של גיד הסופרה-ספינטוס, קרע חלקי אינטרסטיציאלי של גיד הביצפס התוך פירקי. כתף שמאל: הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה. הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד (חתך 6 סדרה 4) ומודגם בקוטר 1 ס"מ במישור הקורונלי (חתך 6 סדרה 4) ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 6 סדרה 6). שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. אין עדות לנזק SLAP. לא הודגם קרע בבסיס הלברום הקדמי תחתון. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. רציתי לדעת האם קרעים מסוג כזה יכולים בכלל להתאחות בצורה כלשהי? או שקרע זה דבר שאינו מתאחה לעולם? במידה וניתן לאחות את הקרעים מה נדרש לעשות לשם כך מעבר לפיזיותרפיה? בנוסף אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לזריקת prp לגבי שני הקרעים, האם זריקה יכולה לאחות את הקרע או שמטרתה להקל על הכאבים בלבד? במידה והכאבים יפתרו ע״י פיזיותרפיה ואוכל לחזור להתאמן במכון כושר האם ניתן להחמיר את הקרעים עקב מאמץ מרובה כנהוג באימוני כושר למטרות מסת שריר (כמובן לאחר חזרה הדרגתית לאימונים) אפילו אם לא מרגישים כאב תוך כדי אימון? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
גדי 14/06/2020 | 23:32תודה רבה ד״ר סלע !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי של הביצפס וssp
דר' ירון סלע 14/06/2020 | 08:31כעת התמונה ברורה יותר. תודה גדי. בנוגע ל PRP. יש עוד צורך במחקרים נוספים בנושא יעילותה. יש פגיעות ספורט שונות בגוף- לרבות גיד אכילס, מרפקים, כתפיים ועוד... בהם מספר שנים מטפלים בהזרקות אלו. עדיין אין מאמרים באיכות LEVEL 1 בנושא זה. אינני רוצה להתייחס להשפעתה, כל עוד אמירתי אינה מבוססת עדות רפואית מוכחת. העובדה שהטיפול ניתן בחינם אינה הופכת אותו למוצדק... כירופרקטיקה כחלק מרפואה משלימה (על סוגיה השונים) היא מרכיב טיפולי חשוב ולגיטימי, כל עוד מבוצע על ידי מומחה בתחום (כמו כל דבר בעצם...). יש לשקול האינדיקציות, ואין תמיכה רפואית בנושא יעילות כירופרקטיקה כטיפול בקרעי RC בכתף. בריאות שלמה גדי !הוסף תגובה
-
קרע חלקי של הביצפס וssp
גדי 11/06/2020 | 15:22שלום ד״ר סלע ותודה על התגובה המהירה! בנוגע לשאלותייך אני בן 24 בריא בדר״כ. כשנה לפני תאונת הדרכים הופיעה לי בעיה של זרמים בשכמה השמאלית (חשוב לי להדגיש שמעולם לא היו אפילו כאבים קלים בכתף אלא אך ורק זרמים בשכמה), בעיה זו השתפרה משמעותית לאחר פיזיותרפיה. כחודש לפני התאונה בוצע mri בכתף שמאל ללא ממצאים. כחודש לאחר התאונה בוצע mri נוסף בכתף שמאל שהתחילה לכאוב מאוד לאחר התאונה, והראה את הקרע הנ״ל. בנוגע לכתף ימין מעולם לא הרגשתי אפילו לא בעיה הכי קטנה או כאב הכי קל בכתף. לאחר התאונה התחלתי להרגיש כאבים חזקים. במהלך הפיזיותרפיה שבוצעה לאחר התאונה הכאבים בכתף ימין התגברו משמעותית עקב התרגילים, וספציפית עקב תרגיל שבו נדרשתי לעמוד עם הגב לקיר ולבצע תנועה של לחיצת כתפיים כלפי מעלה עם ידיים צמודות לקיר לאורך כל התנועה והתרגיל. בזמנו הפיזיותרפיסט התעקש נחרצות שהכאבים הם חלק מהתהליך והכל בסדר ואין דרך להיפגע מתרגיל כזה. לאחר למעלה מחודשיים שביצעתי את התרגיל וכל הזמן המשכתי להתלונן שהכאבים רק מחמירים מיום ליום, הפיזיותרפיסט שינה את דעתו ואמר לי להפסיק את התרגיל הנ״ל. בנוגע לתאונה עצמה מדובר בתאונה עם האוטו שבה נכנסו בי מאחורה בזווית מהצד במהירות גבוהה והעיפו אותי עם הרכב על רכב אחר. בתאונה הרגשתי צליפת שוט בצוואר ועד היום עיקר הבעיות שאני מטופל בגינן הן בעיות צוואר עם הקרנות לידיים ולפנים. עד להיום טופלתי אך ורק בטיפולי פיזיותרפיה (כ60 טיפולים) אשר התמקדו בעיקר בבעיות שנובעות מהצוואר (הקרע בביצפס אובחן רק השבוע). טיפלו בי עד היום בעיקר נוירולוגים. לאחרונה פגשתי מומחה כתף אשר הפנה אותי לפיזיותרפיה לפי פרוטוקול rockwood (לא יודע מה זה). והמליץ על זריקת PRP במידה ולא תהיה הטבה מהפיזיותרפיה. בנוגע לזריקת PRP אציין שאני מודע לכך שמדובר במשהו שלא מוכח באופן חד משמעי, יחד עם זאת אני יכול לקבל את הזריקה בחינם דרך ביטוח הבריאות שלי והבנתי שהסיכוי לזיהום נמוך ביותר מכיוון שמדובר בדם שלי. בגלל הסיבות הללו לא מפריע לי לבצע את הזריקה במידה ויש סיכוי אפילו קטן שהיא תאחה את הקרע אך רציתי לדעת האם זאת מטרת הזריקה או שהיא מיועדת לטפל בכאבים בלבד? מעבר לכך רציתי לשאול אותך מה היא עמדתך בנוגע לטיפולי כירופרקטיקה לטיפול בקרעים? תודה רבה על העזרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי של הביצפס וssp
דר' ירון סלע 11/06/2020 | 07:56שלום רב גדי, ותודה על פנייתך המפורטת ! מספר שאלות לי אליך - 1. מה גילך ? בקבוצות גיל שונות יש ממצאים שונים בכתפיים. החל מגיל מסוים, ממצאים אלו, כפי שתוארו בבדיקות MRI שלך, הם שכיחים ואפילו "נורמטיביים" כחלק משחיקה פיזיולוגית. 2. מה מצבך הרפואי הכללי ומה מצב הכתפיים ברקע? האם היו תלונות בעבר? האם היו בדיקות קודמות להשוואה ? ( "נחמד" לייחס את הממצאים הנ"ל למשהו ספציפי, אולם, בכנות מלאה, לרוב המנגנון של נזקים אלו אינו אירוע יחיד , כגון תאונת דרכים. כמובן ,שאשמח לקבל מידע אודות תאונת הדרכים, אשר מהווה שם כללי, לשלל מנגנונים של פציעה. חלקם באנרגיה נמוכה וחלקם באנרגיה גבוהה. מה בדיוק קרה בתאונה... 3. מה הטיפול שבוצע עד כה ? מי טיפל בך עד כה ? האם מומחה כתף או "דרג רפואי" נמוך יותר (בהקשר של הכתף). 4. ..."רציתי לדעת האם קרעים מסוג כזה יכולים בכלל להתאחות בצורה כלשהי?"... בהחלט כן. ברוב המקרים הקרעים שהוצגו ב MRI "מסתדרים" ללא ניתוח. 5. זריקת PRP לא הוכחה בספרות הרפואית . יש להיצמד לרפואה מדעית טהורה ואיכותית, ולא ל"שיווק ואינטרסים"... 6. ..."האם ניתן להחמיר את הקרעים עקב מאמץ מרובה כנהוג באימוני כושר למטרות מסת שריר"... - בהחלט כן. ככלל, חדר כושר, נהדר לנפש, אך אויב הכתף לאורך זמן... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה
-
כאבים ומגבלת תנועה בכתף ימיןשחר 13/06/2020 | 15:24ד"ר שלום עקב תלונותיי על כאבים ומגבלת תנועה בכתף ימין בתאריך 14/9/2018 נשלחתי לבצע MRI כתף ימין והממצאים כדלקמן : מודגמים שינויים ניווניים במפרק A/C,מודגם נוזל בכמות גדולה בבורסה -סוב-דלטואידית ,מודגם קרע בעובי מלא של גיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו הקידמית אל הגבשושית הגדולה בקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 13 סדרה 4) ובקוטר 1.2 ס"מ בציר הסגיטלי (חתך 8 סדרה 7) לא הודגמה רטקציה של הגיד או הסננה שומנית משמעותית של השריר ,שאר הגידים המסובבים תקינים ,גיד הביצפס הודגם שמור , מודגמים אותות חריגים בלברום העליון לא ניתן לשלול נזק SLAP,הודגמו אותות תקינים ממח עצם ללא עדות לשברים או בצקות ,הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית,באספקט האחורי של הבורסה-דלטואידית מודגמים גופיפים היפואינטנסיים בקוטר 5 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 5 סדרה 4) לא ניתן לשלול חתיכות גיד קרוע ? גופיפים סחוסיים מנותקים ? נשלחתי לסדרת טיפולי פיזיוטרפיה שלא עזרו המשכתי להסתובב עם כאבים וכדורים לשיכוך כאבים בחודשים האחרונים הכאבים גברו וגם המגבלת כתף קשה להרים את היד קשה לישון בלילה הלכתי לאורטופד והוא שלח אותי לעשות צילום רנטגן ו - MRI בתאריך 29/2/2020 ביצעתי MRI כתף והממצאים כדלקמן : עקב ארטיפקטים תנועתיים בוצעו סריקות חוזרות ב - BLADE ACJ עם שינוי ארטרוטי קל,עם בצקת סוב-כונדרליתקלה בקצה הקלביקולה,ללא יצירת נוזל בתוך המפרק , מודגם אקרומיון מסוג 3. מודגם נוזל בכמות גדולה בבורסה הסובאקרומיאלית/סובדלטואידית עם גופיפים חופשיים מרובים בתוך הבורסה בגודל עד 0ץ7 ס"מ ,ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת . גיד סופראספינטוס - באחיזה להומרוס מודגם קרע בעובי מלא בגודל כ-1.8 ס"מ במישור הקידמי אחורי ועד 0.9 ס"מ במישור הצדדי פנימי \ הקרע ידוע מבדיקה קודמת ללא עדות לאטרופיה בשריר . יתר הגידים שמורים ללא עדות לקרעים קיים לחץ קל על הסופרראספינטוס ובצילום רנטגן מתאריך 5/3/2020 הממצאים : אין עדויות להסתיידויות מוטלות על הרכמות הרכו ,איו עדות לממצא ליטי או בליסטי, רווח המפרק יחסית שמור אני ילי 1960 עם מחלות רקע מושתל כלייה עשיתי פעמיים ניתוח אבלציה ( דופק לא סדיר)אי ספיקת דם בורידים בשתי הרגליים יש לי בקע בבטן תחתונה יש גאוט ומטופל בכדור ואני נוטל כדוריים כרוניים לאי דחיית הכלייה וקומדין לדילול דם מה המלצה להמשך טיפול אני מבין שעקב בעיותיי הרםואים והמורכבים נמנע ממני לבצע ניתוח או שאין מניעה למרות בעיותיי הרםואיים לתשובתך אודה בברכההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים ומגבלת תנועה בכתף ימין
דר' ירון סלע 14/06/2020 | 08:39שלום רב שחר, ותודה על פנייתך המפורטת. אין ספק שחר, שאילו לא היה רקע רפואי מורכב כפי שפירטת, אתה מהווה קנדידט לגיטימי לניתוח ארתרוסקופי להטרייה של הדלקת (בורסיטיס) ותפירת קרע בסופרה ספינטוס. אתה בגיל הנכון, אתה סובל כבר מספיק זמן, וטיפול שמרני לא צלח. כל זה הופך אותך כ"זכאי לניתוח". אולם , רקע רפואי "עשיר" גורם לנו המנתחים לחשוב פעמיים, האם יש יותר נזק מתועלת. בוודאי, שצריך הערכת מרדים אשר ישקול בכובד ראש את רמת הסיכון בהרדמה בעבורך. הניתוח, במובן הטכני נטו, ומובן של "הפולשניות" שלו, הינו ניתוח זעיר פולשני באטופן יחסי עם רמת דימום נמוכה. אולם, ההרדמה הכללית והשיקום הממושך לאחריו חייבים להילקח בחשבון עם הרקע רפואי שלך. כמו כן, נטילת קומדין ומדללי דם אחרים מהווים פוטנציאל לדימום ויש לשקול הפסקה זמנית במידת הניתן. במידה וכלו כל הקיצין מבחינתך, ואתה חש שחייך אינם חיים, יש לבצע בירור גורמי סיכון למול רופא המשפחה /נפרולוג ומרדים בשאלת סיכון מוגבר או לא לניתוח מסוג זה. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים ומגבלת תנועה בכתף ימין
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- שברי מאמץ
- כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- הרפיית שרירים הדרגתית
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- אולטרסאונד עמוד שדרה
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאופיט
- אוסטאוכונדריטיס של נעורים
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם