פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 75
-
כאבים בזרוע .........ס 09/04/2020 | 13:41שלום, ביום חמישי שעבר הפסקתי ליטול כדור 90 מ"ג אטוריקוקסיב עקב לחצים בעורף בצד הימני והרגשת חום באיזור זה פלוס לחצים ברקה הימנית ולחצים בגולגולת בצד ימין עם הרגשה רדומה בחלק הימני של הראש פלוס סחרחורות מעטות, נטלתי אטוריקוקסיב עקב כאבים של 3 חודשים בזרוע שמאל(כנראה דלקת) ותחושת זרמים בכף יד שמאל וגם מרחתי דואק ג'ל בגלל פצעים בסנטר במשך 4 ימים , נוירולגית רשמה לי טריבמין, היא אמרה שאין קשר למה שחוויתי ולאטוריקוקסיב ולדואק, רשמה לי סיטי מוח לשלול ממצא סטרוקטורלי בלי סיטי עורף/גב למרות שאמרה שכנראה זה מגיע מהדיסק בגב או מהחוליות מדוע לא רשמה צילום גם לעורף? שאז גם הייתי יכולה לדעת אם הכאבים בזרוע שמאל מגיעים אולי גם הם מהחוליות או הדיסק בגב כמו שאמר האורטופד(הוא שלח אותי לצילום יד שמאל שיצא תקין ואולטראסאונד יד שמאל וכתף ששם ראו שהגידים בסדר אבל לא ניתן לראות את השרירים) 2. ומדוע רשמה לי טריבמין אם היא לא יודעת אם חסר לי ויטמין בי? היא שלחה אותי לבדיקת דם שתוצאותיה: ESR - 5 C-REACTIVE PROTEIN - 0.06 CREATININE -0.69 לחץ דם נבדק והיה תקין אני בת 45 רזה ובריאה בד"כ, לא עושה ספורט באופן תדיר. לא מעשנת. להוריי בעיות עם לחץ דם גבוה (מטופלים בכדורים) ואבי עבר ניתוח מעקפים. סבתי נפטרה בגיל 50 משבץ מוחי. 3. האם עם תוצאות בדיקות הדם עליי באמת ליטול טריבמין? אני מעט חוששת ממנו בגלל הכמות הגבוהה של 250 מ"ג בי 6 בשנתיים האחרונות אני אוכלת בשר בקר ועוף רק פעמיים בשבוע, טונה וסרדינים פעם בשבועיים, עדשים פעם חודשיים- שלוש. 4. האם יש לי חוסר בויטמין בי ובגלל זה הכאבים ביד והלחצים בעורף? 5. האם תוצאות בדיקות הדם מעידות שאין לי דלקת ביד שמאל ואולי זה משהו אחר? 6. מה יכול להיות הכאב ביד אם לא דלקת האם יש קשר בין הכאבים ביד שמאל והלחצים בעורף ימין 7. אני לא מרגישה כאבים בגב העליון והתחתון אז מדוע הנוירולגית והאורטופד אומרים שזה כנראה מהדיסק/חוליות בגב? הלחצים בעורף פחתו מעט, זה בא והולך אבל הלחצים ירדו מעט תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב מוקרן מהצוואר
דר' ירון סלע 12/04/2020 | 08:40שלום רב, ותודה על פנייתך המפורטת ומעמיקה ! לצערי, הפורום הנוכחי אינו עוסק בבעייתך הרפואית. המלצתי לברר את עמוד השדרה הצווארי כאחד הגורמים באבחנה המבדלת, לחלק מהבעיות הרפואיות שהוצגו על ידך. מומלץ לקבל חוות דעת בפורום גב וצוואר באתר זה, ו/או לקבל חוות דעת מומחה עמוד שדרה מחוץ לאתר זה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מוקרן מהצוואר
-
שבר בכתף מנפילהיונתן 08/04/2020 | 16:43שלום רב לרופא אחותי בת 55 יש לה הגבלות מוטוריות מCP מלידה, אתמול, כשקמה מהכסא, לרוע המזל, אבדה שיווי משקל, ונפלה לרצפה, התוצאה, שבר בכתף, היא הגיע למיון, נבדקה וחזרה הבייתה עם האבחנה- 1. התכווצות של הכתף והזרוע העליונה, 2.שבר של החלק הלא מוגדר של ההומרוס בקצה העליון הקרוב, ניתן לה מתלה ליום, ועוד מתלה למקלחת, היא גרה רחוק ממני, כך שלא ראיתי את דף בית החולים, ואת המידיע היא אמרה, ששכנה שלה תירגמה לה. מה עכשיו עושים עם המצב הזה? מה האבחנה אומרת,בכללי, האם המתלה הוא התשובה , או שיתחייב ניתוח? מה הפרוגנוזה באבחנה כזו?וכללית, איך צריך עכשיו להתיחס ולהתנהג במצה הזה של השבר[ יד שמאל] בתודה על התשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בכתף מנפילה
דר' ירון סלע 12/04/2020 | 07:52שלום רב יונתן ותודה על פנייתך ! המצב מעט מעורפל וחסר מידע רב. ישנם סוגים שונים של שברים בהומרוס, וכל שבר מקבל התייחסות שונה. כמובן, שיש להכניס ל"משוואת השיקולים בטיפול", גם את הרקע הרפואי הייחודי של אחותך... הייתי מתחיל מלקבל לידיי את מכתב הסיכום מהמיון ועובר עליו בפירוט. המלצתי לבצע ביקורת כולל צילום רנטגן ביקורת לכתף בהקדם. יש לבצע ייעוץ אצל מומחה כתף ולהגיע מוכן לייעוץ עם כל השאלות מוכנות ולעבור עליהן אחת אחת. בייעוץ עם מומחה כתף ניתן לענות ביסודיות שלל סימני השאלה הקיימים כעת אצל אחותך ואצלך. במידה ותחפוץ בעזרה אישית, ישירה ומהירה, אני זמין לתקשורת ישירה מחוץ לפורום זה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בכתף מנפילה
-
פריקת כתףנאור 06/04/2020 | 23:44שלום ד"ר ירון, לפני כחודש בערך (4.3.2020) פרקתי את שתי כתפיי במהלך אימון קרוספיט. פוניתי ע"י מד"א לביה"ח וולפסון לקבלת טיפול. במהלך הפינוי כתף ימין חזרה למקומה וכתף שמאל נותרה כפרוקה. אציין כי בכתף ימין היסטוריה של פריקות חוזרות ונשנות כך שבמרוצת השנים למדתי על ידי תנועה מסוימת להחזירה למקומה. הייתי מועמד לניתוח בכתף זו לפני כ-4 שנים אך ברגע האחרון החלטתי לוותר, ופחות או יותר ממועד זה לא חוויתי פריקות נוספות בה עד לאירוע הפריקה לעיל. הבעיה שמטרידה אותי מאוד כיום היא כתף שמאל. היא הוחזרה למקומה בביה"ח ביום הפריקה אך כעבור מספר ימים במהלך עבודתי התמתחתי במקום תוך הרמת ידיי כלפי מעלה ושוב פרקתי אותה. פוניתי ע"י מד"א לביה"ח אסף הרופא, שם היא הוחזרה למקומה תוך ביצוע הרדמה כללית. אתמול 5.4.2020 ביצעתי בדיקת MRI והיום קיבלתי את תוצאותיה. אודה לקבלת עזרתך בפענוח התוצאה. ההגדרות אינן מוכרות לי וגם בדיקה שערכתי באינטרנט לא הניבה מידע מספק. להלן ממצאי הבדיקה. ממצאים: מפרק ה A/C -מודגם עם שינויים ניווניים היפרטרופיים מדרגת חומרה קלה הבורסה הסוב-אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים- קרע חלקי שטחי סמוך לאחיזת גיד סופראספינטוס, מערב פחות משליש מעובי הגיד ואורכו 5 מ"מ בציר לטרלי-מדיאלי. גיד הביצפס- דק במידה יחסית בחלקו התוך-מפרקי, אך ללא קרע מוגדר. שבב לינארי חופשי מנותק, ממוקם בתוך מעטפת הגיד באורך 5 מ"מ (תמונה 8 סדרה 4) הלברום - קרע בעובי חלקי בבסיס לברום עליון, מתאים ל.SLAP type I- אי-סדירות עדינה של לברום קדמי-תחתון, אך לא ניתן לזהות קרע מוגדר. הרצועות הגלנו-הומרליות הודגמו תקינות. הקפסולה הודגמה שמורה. מבנה גרמי - פגם קורטיקלי באספקט אחורי-עליון של ראש ההומרוס, מלווה בבצקת לשדית מקומית, מתאים לנזק היל זקס סוב-אקוטי. הנזק מערב 2* 2 ס"מ מהיקף הראש ועומקו 3-4 מ"מ. סיכום: נזק היל זקס סוב-אקוטי, ללא עדות לנזק בנקרט מוגדר. קרע בבסיס לברום עליון, לא מערב בבירור את כל עובי בסיס הלברום, מתאים לנזק .SLAP type I בנוסף, קרע חלקי מדרגה נמוכה של גיד סופראספינטוס. שבב חופשי במעטפת גיד הביצפס. אודה מאוד לתשובתך המהירה בנושא. למעלה מחודש אני ישן ונע עם מקבע בשל החשש לפריקה נוספת במהלך תנועה אינטואיטיבית. מעבר לכך זמינות הרופאים בימים אלה דלה עקב מגפת הקורונה כך שמלבד חוות דעתך הראשונית אין ולא תהיה לי הזדמנות להיפגש עם רופא לפחות בחודש הקרוב. תודה מראש וחג שמחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 08/04/2020 | 10:24שלום רב נאור, ותודה על פנייתך המפורטת ! אשמח לעזור בתרגום המינוחים בבדיקת התהודה המגנטית. אולם, זה לא מהווה תחליף לבדיקה יסודית על ידי מומחה כתף. "מפרק ה A/C -מודגם עם שינויים ניווניים היפרטרופיים מדרגת חומרה קלה" - אינני יודע גילך, אולם שינויים אלו שכיחים וכמעט תמיד מופיעים מעל שכבת גיל מסויימת. נדיר לראותם מתחת לגיל 20. ככל שאדם פעיל יותר לאורך השנים - לדוגמה חדר כושר עם משקולות כבדות ו/או עבודה פיזית, תהליך השחיקה במפרקי אלו עולה. הממצא אינו דרמטי במידה ואינך כאוב על מפרק ACJ בבדיקה. "קרע חלקי שטחי סמוך לאחיזת גיד סופראספינטוס, מערב פחות משליש מעובי הגיד ואורכו 5 מ"מ בציר לטרלי-מדיאלי." - יתכן והממצא נוצר מהטראומה האחרונה או מהפציעות הקודמות או משחיקה הדרגתית. בכל אופן, למזלך הקרע בעובי חלקי ומהווה פחות משליש מהעובי. כשקרעים רחבים ובעובי מלא או מעל חצי מעובי הגיד- ההמלצה לשקול ניתוח תפירת הקרע למניעת החמרתו עם הזמן. במיוחד במטופל צעיר יחסית עם עומס עתידי על הכתפיים... "הלברום - קרע בעובי חלקי בבסיס לברום עליון, מתאים ל.SLAP type I-" - ממצא שכיח ולא "דרמטי". יש כ 10 דרגות שונות של SLAP , ודרגה 1 היא הקלה מכולן . לרוב, ההתייחסות הטיפולית לממצא זה היא "שמרנית". "מבנה גרמי - פגם קורטיקלי באספקט אחורי-עליון של ראש ההומרוס, מלווה בבצקת לשדית מקומית, מתאים לנזק היל זקס סוב-אקוטי. הנזק מערב 2* 2 ס"מ מהיקף הראש ועומקו 3-4 מ"מ." - ממצא זה מאד אופייני לחבלה שנוצרה. היל זקס זהו שם של "שבר דחיסה/שקיעה של ראש עצם הזרוע בחלקה האחורי העליון. האופי של עצם זו במיקום זה דומה לקליפת ביצה. רכה מאד. בוודאי בהשוואה לנוקשות של "המכתש"- עצם הגלנואיד - אותה היא פוגשת במגע של ארוע הפריקה. ולכן, הגלנואיד יוצר שבר דחיסה בחלק העליון והאחורי של ראש עצם ההומרוס בעת פריקות קדמיות. הסיבה למתלה/מקבע, היא באמת למנוע פריקות חוזרות בשלב הראשוני לאחר הפריקה. לגבי אמירתך - "מעבר לכך זמינות הרופאים בימים אלה דלה עקב מגפת הקורונה כך שמלבד חוות דעתך הראשונית אין ולא תהיה לי הזדמנות להיפגש עם רופא לפחות בחודש הקרוב"-- אני זמין בהחלט, ויותר מאשמח, לעזור כמומחה כתף. אני זמין לתקשורת ישירה לתאום מפגש מיידי, בדרכים המקובלות באתר זה ובאתרים אחרים. אאחל לך בריאות שלמה וחג שמח !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
-
כאב בכתףאביב 03/04/2020 | 01:41לפני כמה ימים התחילו לי כאבי בכתף , בהתחלה התחושה הייתה כמו אחרי חיסון. אחר כך הכאבים עלו למעלה במיקום בין הצוואר לכתף ושמתי לב שיש לי עצם בולטות באזור הזה שאז לא הייתה ככה.. ובכתף השניה אין. אני בצבא ואין לי רופא כרגע . יש דרך לטפל בבית? יש לי כאבים גם כשהיד לא בתזוזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בכתף
דר' ירון סלע 08/04/2020 | 10:07שלום רב אביב, ותודה על פנייתך ! לצערי, קשה לי לכוונך לפי האינפורמציה המעטה שקיבלתי. האם אתה בריא ברקע? האם היו בעיות דומות בעבר? האם יש סיפור של חבלה או מאמץ יתר עם שרירי חגורת הכתפיים בטרם הכאב ? האם יש בעיות בצוואר ברקע? ההגדרה של עצם בולטת אינה ברורה לי. איכן בדיוק הבליטה ? יש צורך בבדיקה גופנית יסודית אביב. עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. לאחר הבדיקה, (וההחלטה האם יש מקום לצרף בדיקות עזר - כגון צילום רנטגן ו/או אולטרסאונד ) נוכל להתקדם לאבחנה , ובהתאם - לדרכי טיפול אפשריות. בברכת בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף
-
קרע בכתףאלי 29/03/2020 | 14:36שלום לאחר בדיקת mri אובחן לי קרע slap בכתף הייתי אצל שני מומחי כתף שהמליצו לי על ניתוח אם אני רוצה להתגייס בעוד שנה לקרבי עקב מצבי עשיתי מס חודשים פיזו והיה שיפור הניתוח מתקרב אך היום נודע לי שיש אופציה לזריקה שמסייעת לכתף האם הדבר נכון? האם זה מומלץ? זה מעלה חששות לגבי נחיצות הניתוחהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע SLAP
דר' ירון סלע 08/04/2020 | 08:52תודה על המידע הנוסף אלי ! לאור העובדה, שאין שום מידע על סוג הזריקה, לצערי אינני יכול להתייחס ליעילותה... אשמח לעזור לך באופן ישיר על ידי מעבר על ה MRI ובדיקתך באופן ישיר. בצורה זו אוכל לתת לך את חוות דעתי הישירה. מוטלת כאן שאלה משמעותית על המאזניים. ניתוח או לא ניתוח... אז בוא נתייחס אל שאלה זו במלוא כובד משקלה ומשמעותה..ללא בדיקתך ומעבר על ה MRI אני רואה זאת כלא רציני ולא מקצועי... שוב, אשמח לעזור, ואתה מוזמן לפנות אלי ישירות ולא דרך הפורום. אאחל לך בריאות שלמה וחג שמח !הוסף תגובה
-
תגובה לשאלת הדר
אלי 02/04/2020 | 10:12א. אחד המומחים כתה שזה דרגה 2+. בפענוח mri נכתב קרע בלאברום העליון ללא שום דרגה. מומחה נוסף רשם קרע קדמי ואחורי אבל ללא היד הבייספס. ב.לא יודע כלום כל הזריקה. דיברתי עם מישהי שאמרה שהיה לה משהו בכתף ובמקום ניתוח עשתה זריקה, היה נשמע שהיה לה משהו בשריר אבל בכלל לא בטוח. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בכתף - SLAP
דר' ירון סלע 02/04/2020 | 08:36שלום רב אלי, ותודה על פנייתך ! שתי שאלות קצרות, לפני שממשיכים- 1. איזה דרגת קרע מסוג SLAP נאמר לך ? יש כ 10 סוגים/דרגות שונות. האם נאמר לך דרגת החומרה של הקרע ? 2. ציינת זריקה. האם נאמר לך סוג הזריקה? האם הכוונה לחומר סטרואידלי או חומר אחר. האם נאמר הזרקה של PRP ? נא פרט, כדי שנוכל להתקדםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע SLAP
-
ניתוח בעקבות פריקת ACJדוד 29/03/2020 | 19:33לפני כחצי בעקבות תאונת אופניים פרקתי את הACJ. בבדיקת אורתופד נאמר לי כי הדרגת הפריקה היא 3. הסבירו לי שבמצב זה מנסים לבצע טיפול שמרני על ידי פיזיותרפיה ובמידה והטווחים אינם מלאים ממליצים לנתח. כיום, אחרי קצת יותר מ6 חודשים נראה כי הטווחים מלאים אך עדיין יש המון תנועות בהם אני מרגיש כאב בכתף (הרגשה כאילו המפרק "מתרומם" בתוך הכתף), שאותם אני מרגיש בעיקר כשאני מנסה להתאמן. מעבר לזה שנותרתי עם בליטה אסתטית מכוערת. האם במצב זה ניתן לנתח על מנת להגיע לתוצאות אופטימליות ממה שהגעתי בעזרת פיזיותרפיה? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח בעקבות פריקת ACJ
דר' ירון סלע 08/04/2020 | 08:48תודה על העדכון דוד. אני שמח שמומחה כתף בדק אותך. לעת עתה, נשמע שעל פניו ההחלטה נכונה להתחיל בטיפול שמרני ולא ניתוחי. במידה ובעתיד תחפוץ בבירור מעמיק יותר, ועזרה ישירה ממני, אשמח לעזור. פנייה ישירה אלי, אפשרית באתר זה ואתרים אחרים, ולא דרך הפורום. בריאות שלמה וחג שמח !הוסף תגובה
-
ניתוח בעקבות פריקת ACJ
דוד 07/04/2020 | 12:59נבדקתי על ידי אורתופד כתף בבית חולים כחודש לאחר הפגיעה (לא נבדקתי מאז ע"י מומחה כתף), שם הוא יבחן פריקה בדרגה 3. למיטב זכרוני בעת הצילום צולמה גם הכתף הבריאה ובוצעה השוואה ביניהם אך ללא נשיאת משקל אלא במצב סטטי בלבד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח בעקבות פריקת ACJ
דר' ירון סלע 02/04/2020 | 08:43שלום רב דוד ותודה על פנייתך ! מהמעט שצוין , נשמע שההתנהלות עד כה הייתה נכונה. יש 6 דרגות של פריקת מפרק זה. ואכן, בדרגות 4-6 (החמורות יותר) הנטייה ללכת ישירות לניתוח. ובדרגות 1-3 מתחילים בטיפול שמרני. אינני מכיר אותך ולא בדקתי אותך או ראיתי הצילומים, כך שאינני יכול אפילו לומר האם אכן דרגת החומרה אצלך נמצאת בקטגוריה 3. האם נבדקת על ידי מומחה כתף? האם בוצעה השוואה לכתף הבריאה ? האם הצילום בוצע עם נשיאת משקל על הידיים כדוגמת משקולות ובוצע השוואתי בין הכתפיים ? יש דרכים שונות להשוות ולראות את דרגת חומרת הפריקה. אכן, לרוב מצליחים לשמר את טווחי התנועה בכתף כיוון שעיקר התנועה איננה ממפרק ACJ. נא עדכן התשובות לשאלותיי. במידה ולא נבדקת עד היום על ידי מומחה כתף, בהחלט מומלץ להיבדק. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח בעקבות פריקת ACJ
-
שבר בכתף שמאל טיפול מומלץאבנר 17/03/2020 | 09:31לאחר תאונת נפילה שינויים ניווניים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל מוגבר בבורסה סובאקרומיאלית סובדלטואידית. ס"מ מישור קדמי אחורי, 0.4 ס"מ מישור צידי פנימי. SSP 0.3- קרע עובי מלא מרקם ונפח של השרירים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. קרע בבסיס הלברום האחורי תחתון. שבר ניתוק בחלקו הקדמי תחתון של הגלנואיד עם רקמת גירעון במיטת השבר. ללא תזוזה מהותית. שבר בבסיס הגבשושית הגדולה, ללא תזוזה עם רקמת גירעון בקו השבר. נוזל מפרקי בכמות מוגברת. לסיכום : קרע עובי מלא בגיד הסופרה-ספינטוס. שברים בגלנואיד ונזק לברלי כמפורטהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר פריקה בכתף
דר' ירון סלע 25/03/2020 | 11:54תודה על העדכון אבנר. אכן, המידע הנוסף תורם לתיאור התמונה הכללית של מצבך. מאד חשוב לבצע בדיקה גופנית של הכתף. ומאד חשוב לראות את הדינמיקה בתפקוד הכתף. כמה זמן חלף מאז התאונה? האם זמן קצר או ארוך ? לנתון זה גם יש "משקל" בקבלת החלטה על ניתוח למוחל טיפול שמרני. חשוב בשלב הראשון להיות בטיפול שיקומי. האם התחלת פיזיותרפיה. יש לשקול ניתוח במידה ואין הטבה ברמת הכאב ורמת התפקוד של הכתף ובמידה ויש אי יציבות חמורה אם פוטנציאל פריקה נוסף. כמה זמן עבר מבדיקת ה MRI ? מה הומלץ על ידי מומחה הכתף שבדק אותך לגבי המשך השיקום ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר כתף שמאל
אבנר 17/03/2020 | 13:48שלום אני בן 60 נפלתי לבור בעומק 1.80 מטר עם רגל שמאל בלמתי עם מרפק שמאל הכתף פרקה , הוחזרה למקומה ע"י כירורג שנכח במקום לאחר 3 ימים ,במנוחה פרקתי את הכתף שוב הופניתי למיון באסף הרופא ואובחן שבר , תוצאות הבדיקה ששלחתי הן בדיקת MRI. נבדקתי ע"י ד'רמשה פריטש , לבני פענוח הmri, אבחנתו היתה שאין צורך בניתוח, בפענוח נכתב קרע רוחבי מלא באחת הרצועות , רציתי לדעת מה משמעות הקרע הזה מחינת אפשות האיחוי? האם נדרש ניתוח? לא נגרמו לי חבלות משמעותיות נוספות מלבד הכתף . תודה אבנרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בכתף שמאל
דר' ירון סלע 17/03/2020 | 13:31שלום רב אבנר, ותודה על פנייתך ! איך אפשר לעזור אבנר? מעבר להעתקת בדיקת דימות, לא צרפת מידע. בן כמה אתה? מה קרה בתאונה? מאיזה גובה ? מה המנגנון ? מה התרחש בדיוק ואיזה פציעות נלוות נגרמו ? איכן טופלת? בבית חולים בקופ"ח? מה הציעו לך לעשות ? מה עזר יותר ומה עזר פחות ? האם ראה אותך מומחה כתף ? איזה בדיקות עזר בוצעו ? צילום או US או CT או MRI וכו' וכו'... אנא השקע בפירוט כפי שאני משקיע בתגובה חזרה וננסה להתקדם משם... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר פריקה בכתף
-
כאב מהצוואר המקרין לכתף ויד ימיןקורל כהן 25/03/2020 | 11:33שלום רב, בתחילת החודש בדרכי לעבודה עברתי תאונה, נכנסו ברכבי מאחור בעוצמה. בעקבות זאת החמירו כאבים בגב תחתון המקרינים לרגל ימין ולאחר סיטי התגלה על בקעים ב2 חוליות. בשבוע האחרון הופיעו כאבים בצוואר המקרינים לכתף ויד ימין, מן הרגשת שריפה ונימול ביד. האם זה מתקשר כאחד לבעיות בגב המותני או שיש לבצע בדיקת סיטי גם עבור חלק זה. אשמח לשמוע את דעתך ובמידה וכדאי לבצע סיטי, מהם שמות האזורים בבדיקה שיש לבקש? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב מהצוואר המקרין לכתף ויד ימין
דר' ירון סלע 25/03/2020 | 11:49שלום רב קורל, ותודה על פנייתך ! קראתי את פנייתך בעיון. עליך לפנות בנושא החשוב שציינת, לפורום הנכון באתר זה. ישנו פורום העוסק בגב וצוואר. מומחים בתחום, ישמחו לענות לך על שאלותיך. הפורום הנוכחי לא עוסק בבעיות רפואיות אלו. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מהצוואר המקרין לכתף ויד ימין
-
כאב ביד שמאלסי 13/03/2020 | 15:37שלום בשלושת החודשים האחרונים יש לי כאבים ביד שמאל, בין הכתף למרפק, כואב לי כשאני עושה פעולות פשוטות, לפני שבוע הייתי אצל אורתופד ששלח אותי לרנטגן ולצילום כתף מלא שעדיין לא ביצעתי. של יד שמאל, הוא לא נתן כדורים ולא משחה. שאל אם יש לי תחושת נימול בכף היד ואמרתי שלא, בימים האחרונים כשהסבתי את תשומת ליבי לכף היד יש לי אכן תחושות עיצביות בכף יד שמאל ולהבדיל ביד ימין ההתנהגות היא רגילה ואין את התחושות האלה, הרופא אמר שכנראה זו דלקת ניוונית. מה זה אומר? האם יש טיפול שיכול לעזור ולהעלים לתמיד את הכאב ביד שמאל ואת התחושות העיצביות בכף היד השמאלית? האם עליי לעשות בדיקה נוספת לתחושות העיצביות בכף היד? להבדק גם אצל כירורג יד? אני בת 45, בריאה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' ירון סלע 15/03/2020 | 10:48שלום רב סי, ותודה על פנייתך החוזרת. ללא בדיקתך אינני יכול לייעץ באופן מדויק. על פניו, כשיש בעיות עצביות כגון, נימולים או זרמים או רדימות לאורך היד, אפשרות למקור צווארי עומדת על הפרק, עד שלא יוכח אחרת. יתכן, ולאחר בדיקתי, אחשוב אחרת, אך לעת עתה, יש לבדוק את כל האפיקים האפשריים. במידה ותרצי לברר האם יש מקום לראות מומחה עמוד שדרה צווארי, נצטרך לתאם מפגש על מנת לענות על השאלה של אבחנה, אני צריך לבדוק אותך ולקבל תשובה של הבדיקות שביקשתי קודם. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך.........
סי 15/03/2020 | 10:39תודה מדוע עליי להפגש עם מומחה עמוד שדרה צווארי אם אין לי בעיות וכאבי גב? ומה יכולה להיות בעצם הבעיה הרפואית שלי? ומה זה דלקת ניוונית והאם היא לכל החיים או שניתן להחלים כתבתי לך שאני עושה צילום כתף ובנוסף אולטראסאונד.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ביד שמאל
דר' ירון סלע 15/03/2020 | 09:01שלום רב סי, ותודה על פנייתך ! אכן, מהמעט שציינת, ניתן להתרשם מאפשרות לבעיה משולבת - הן בכתף והן בעיה עצבית אפשרית. בעיות עצביות יכולות להגיע מאזורים שונים : צוואר, מקלעת עצבית סביב בית השחי, מרפק ושורש כף היד. עלייך להיבדק על ידי מומחה כתף ומומחה כף היד ויתכן, לפי ממצאי בדיקת הולכה עצבית, שתצטרכי להיבדק גם על ידי מומחה עמוד שדרה צווארי. הבדיקות המומלצות (בשלב ראשוני) לביצוע - 1. צילום רנטגן של עמוד שדרה צווארי, כתף שמאל. 2. בדיקת אולטרסאונד של כתף שמאל 3. בדיקת EMG-NCV של יד שמאל לכל אורכה - החל מהצוואר עם בירור שורשים עצביים ולאורך המרפק וכף היד. אשמח לסייע באופן ישיר מחוץ לפורום. את יכולה להשיגני בקלות רבה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
תוצאות MRIדניאל 12/03/2020 | 17:51שלום ד"ר , אשמח לדעת חוות דעתך לגבי תוצאות MRI קיבלתי אימפרסיה גרמית עם בצקת באספקט אחורי של ראש ההומרוס, בקשר לפגיע על שם הילזקס.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תוצאות MRI
דר' ירון סלע 15/03/2020 | 09:06שלום רב דניאל, ותודה על פנייתך! יותר מאשמח לספק את מבוקשך. חוות דעת מתבצעת על ידי מעבר על הבדיקה במסך המחשב, וקריאה של הפענוח המלא. כל דבר אחר, מהווה התפשרות מסוכנת. במפגש רפואי שואלים שאלות מכוונות לבעיה, ומבוצעת בדיקה גופנית יסודית של הכתף ורק בשלב האחרון, עוברים על בדיקות הדימות, ומקשרים אותן למציאות שהודגמה בתשאול הרפואי ובבדיקה. מהפענוח החלקי שהועתק, מועלת השאלה האם התרחשה חבלה לכתף והאם היה סיפור של אי יציבות /פריקה או תת פריקה בעבר... את מוזמנת לפנות אלי לחוות דעת ואספקה במהרה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות MRI
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התכווצות שרירים
- עיוותים בגפיים התחתונים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
- אולטרסאונד עמוד שדרה
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאומה
- שלד
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם