פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 74
-
תוספת למה ששאלתי ב-20/4ועדיין לא קיבלתי תשובהא 22/04/2020 | 14:08שלום, לפני 6 שנים בצילום ע"ש מותני 2 צילומים ממצאים:עקמת של ע"ש מותני קמורה שמאלה שינויים ניווניים בע"ש מותני עם היצרות מרווח ביןגופי חוליות l5_s1 ע"ש צווארי 2 צילומים:ממצאים עקמת של ע"ש צווארי, כאמור יד שמאל שלי מאוד חלשה וכאובה האם יש קשר בין הכאבים בכתף והצוואר לעקמת בצוואר, תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בעיות בעמוד שדרה מותני וצווארי
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 10:06שלום רב א', ותודה על פנייתך ! המידע המצוין, משאיר אבחנה מבדלת רחבה, וכמובן, שלבדיקה הגופנית מרכיב מהותי ובסיסי כאן. אני שמח שיש לך תור כעת למומחה אורתופד. עליו לבדוק אותך, ולהחליט האם יש מקור צווארי לבעיה. פעמים רבות "הנזילה בגג וחשים בה בקומות התחתונות" - כך גם נושא הצוואר. אני חש בין השורות, שיש לבצע צילום צווארי וגם לשקול EMG לאורך היד השמאלית מהצוואר. יתכן ויש לחץ עצבי שורשי. לא מפתיע אותי כללן שהצילום בכתף מראה שינויים שחיקתיים קלים תואמי גיל (הבעיה מוקרנת לשם ולא נובעת מהכתף עצמה...) כל הנאמר על ידי, כמובן בערבון מוגבל, לאור העובדה שלא בדקתי אותך. יתכן והכאב מהמרפק נובע מהצוואר ומקרין למרפק ו/או נובע מהמרפק בנוסף... בנוגע ל- "האם שימוש בבי קיו לייזר יכול לשפר את הכאב" - אין תגובה, והמבין יבין... ------------------------------------------------------------ עושה רושם שיש בעיה בעמוד שדרה מותני וצווארי , ועליך לפנות באתר זה לפורום המתאים - פורום גב /עמוד שדרה. אאחל לך בריאות שלמה ובמהרה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיות בעמוד שדרה מותני וצווארי
-
כאב בעורף ובצווארא 20/04/2020 | 20:38שלום, גיל 57 יש לי סכרת כולסטרול,לפני 8 חודשים החל כאב מאוד קל במרפק השמאל, לפני חודש הופיע כאב מאוד חזקמצד שמאל של העורף יורד לכתף עם הגבלה בתנועה ללא יכולת לסגור חזיה להתלבש לפעמים מוקרן לרגל שמאל,לקחתי 14 יום ארקוקסיה 60 מג, 2 צילומים כתף ap+latמראים שינויים ניווניים קלים בלבד, עדיין יש כאבים, חולשה ועייפות חזקה, מה זה יכול להיות?בסוף החודש יש לי תור לאורטופד, מה זה יכול להיות,והאם נהוג לפי מה שתיארתי לעשות בדיקות דם כדי לאבחן את התופעה,האם שימוש בבי קיו לייזר יכול לשפר את הכאב? תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בעורף ובצוואר
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 10:05שלום רב א', ותודה על פנייתך ! המידע המצוין, משאיר אבחנה מבדלת רחבה, וכמובן, שלבדיקה הגופנית מרכיב מהותי ובסיסי כאן. אני שמח שיש לך תור כעת למומחה אורתופד. עליו לבדוק אותך, ולהחליט האם יש מקור צווארי לבעיה. פעמים רבות "הנזילה בגג וחשים בה בקומות התחתונות" - כך גם נושא הצוואר. אני חש בין השורות, שיש לבצע צילום צווארי וגם לשקול EMG לאורך היד השמאלית מהצוואר. יתכן ויש לחץ עצבי שורשי. לא מפתיע אותי כללן שהצילום בכתף מראה שינויים שחיקתיים קלים תואמי גיל (הבעיה מוקרנת לשם ולא נובעת מהכתף עצמה...) כל הנאמר על ידי, כמובן בערבון מוגבל, לאור העובדה שלא בדקתי אותך. יתכן והכאב מהמרפק נובע מהצוואר ומקרין למרפק ו/או נובע מהמרפק בנוסף... בנוגע ל- "האם שימוש בבי קיו לייזר יכול לשפר את הכאב" - אין תגובה, והמבין יבין...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בעורף ובצוואר
-
לאחר תאונה תוצאות mri כתףשירה 20/04/2020 | 00:41שלום ד"ר בחודש ינואר עברתי תאונה ומאז עם כאבים בכתף. עשיתי mri ותוצאות הן שיש לי גיד סופראספינטוס -בסמוך לאחיזה להומרוס לכל רוחב הגיד מודגם קרע ארטיקולרי מדרגה בינונית המערב כמחצית מעובי הגיד לאורך 1 סמ במישור הצדדי פנימי. ומעט נוזל בבורסה הסובאקרומיאלית /סובדלטואידית אשמח לקבל חוות דעתכם לגבי התוצאות..האם זה מצריך ניתוח?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
שירה 30/04/2020 | 09:59בהחלט אשמח לייעוץ , אצור קשר עם המרפאההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר תאונה תוצאות mri כתף
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 09:53שלום רב שירה, ותודה על פנייתך ! מצב שכיח מאד. אינני יודע גילך. בקבוצת גילאים מבוגרת יחסית, לצורך העניין, עשור 5-6 ואילך, קרעים אלו לרוב שחיקתיים הדרגתיים, ופעמים רבות אסימפטומטיים. פעמים רבות, יש "קש ששבר את גב הגמל" כדוגמת תאונה, והמצב החדש מוציא מאיזון את מצב הכתף, והכאב מתחיל... (בקבוצה זו, לרוב מנסים מספר חודשים של טיפול "שמרני" על סוגיו השונים ולא "רצים לניתוח"). ישנם פעמים, בהם הקרע באמת טראומתי, ולא שחיקתי כרוני. במקרים אלו, בהם המטופל צעיר, ובריא ברקע, וללא תלונות בעבר בכתף יש יותר נטייה להיות "עם האצבע קלה על ההדק" במובן של להתקדם לניתוח ארתרוסקופי לתפירת הקרע. אינני יודע מידע רב אודותיך, וכמובן, שקריטי לקבל מידע על הבדיקה הגופנית והטיפול שבוצע עד כה... אאחל לך בריאות שלמה, ואני זמין לייעוץ קונקרטי גם מחוץ לפורום !הוסף תגובה
-
תודה
-
ניתוח כתף ארתוסקופיהרון 15/04/2020 | 23:10היי אני בן 21 ,בריא בדרך כלל .לפני 8 חודשים עשיתי ניתוח כתף ארתוסקופיה ,עם חלוף הזמן והמון פיזותרפיה מרגיש בסדר גמור אך יש דבר מאוד מפריע לי יש "קליקים" וקולות שיוצאים מהכתף עם תנועות מסוימות מדובר על הכתף שעברה את הניתוח. רציתי לדעת האם הקולות שיוצאים מהכתף הם חריגים??הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניתוח כתף ארתוסקופיה
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 09:48תודה על המידע הנוסף רון ! כמובן, שיש הכרח לעדכן את המנתח. הוא מכיר הכי טוב את הכתף שלך מבפנים. אני רוצה להניח שכבר עדכנת אותו, ואני מקווה שהנושא בטיפול. זמן לא מועט חלף מאז הניתוח, ובמידה ואין הטבה, יש לשקול ביצוע MRI חדש לאחר הניתוח, על מנת להתעדכן במצב הנוכחי. לרוב, המנתח מחליט האם יש מקום לבירור חוזר ב MRI, וכיוון שאינני מעורב במקרה שלך, זו רק המלצה תאורטית ולא לגופו של מקרה. יש לבצע פיזיותרפיה גם לכתף השנייה, לאור העובדה שציינת שיש לך גמישות יתר, וקבוצה של גמישי היתר, "מועדת לפורענות" בנושא פריקות כתף. על מנת למנוע פריקה בכתף השנייה בעתיד, יש היגיון בחיזוקה /ייצובה בטרם פריקה. יש לומר, שמטופלים עם פריקות חוזרות הסובלים מגמישות יתר, צריכים להיכנס לקטגוריה נפרדת מפורקי כתף טראומתיים אשר ללא גמישות יתר. יש לשקול טוב טוב (ואני מניח שהמנתח שלך עשה זאת...) האם יש מקום בכלל להתערבות ניתוחית מלכתחילה... אאחל לך בריאות שלמה, ואני זמין לייעוץ קונקרטי גם מחוץ לפורום !הוסף תגובה
-
ניתוח כתף ארתוסקופיה
רון 16/04/2020 | 21:24פרקתי את הכתף פעמיים ואני סובל מגמישות יתר הנזק שנגרם הוא קרע בלברום בכתף, מטרת הניתוח לחזק את הכתף כדי למנוע אי יציבות במקום איך טיפלו ? עם עוגנים אני לא זוכר את הגדלים בוצע צילום MRI עם חומר ניגוד הרבה לפני הניתוח ,בעקבות הצילום גילו קרע בלברום והחליטו על ניתוחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח כתף ארתוסקופיה
דר' ירון סלע 16/04/2020 | 08:10שלום רב רון ותודה על פנייתך ! אשמח לפירוט נוסף רון. מה הנזק שהיה בכתף ? מה גרם לנזק? מה התגלה בניתוח ואיך טיפלו בבעיה במהלך הניתוח ? האם הסיבה לניתוח היא אי יציבות של הכתף ? האם טופלת עם עוגנים ? האם בוצע צילום / US / MRI לפני או אחרי הניתוח ? \מה היו הממצאים ? נא עדכן, על מנת שאקבל מידע על מקורות אפשריים לחריקות שאתה חש בהנעת הכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח כתף ארתוסקופיה
-
כאבים וכובד בזרועות בבוקר ובאזור הירכייםרותי 25/04/2020 | 19:54עם ההתעוררות בבוקר קשה להזיז הזרועות. מרגישה כובד וקשה להסתובב לצד השני. על מנת שאול לקום מהמיטה צריכה לעשות מתיחות ותרגילים. מה יכולה להיות הסיבה? אני בת 83, ובדיקות הדם תקינות. תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים וכובד בזרועות בבוקר ובאזור הירכיים
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 09:42שלום רב רותי, ותודה על פנייתך ! יש מספר שאלות חשובות לתשאול במפגש מול רופא - כמה זמן התלונות קיימות, האם יש החמרה לאחרונה, האם ידוע על פציעה ישנה או חדשה, מהן מחלות הרקע, ניתוחים בעבר, האם יש רקע ראומטי? לעתים יש בעיות ראומטולוגיות הגורמות לתלונות אלו ולעתים בעיות בתחום האורתופדי. האם בוצעו צילומי רנטגן של האזורים הכאובים ? האם נבדקת על ידי אורתופד בעבר? נא עדכני. אשמח לסייע, גם מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים וכובד בזרועות בבוקר ובאזור הירכיים
-
יישור המרפק וכאבמרינה 28/04/2020 | 09:35לאחרונה אני מרגישה כאב ב יישור וקושי לנעול את המרפק. אני בת 54. האם קיימים טיפולים משלימים לאיזור המרפק? תודה על תשובתךהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
יישור המרפק וכאב
דר' ירון סלע 30/04/2020 | 09:39שלום רב מרינה, ותודה על פנייתך ! תחילה, עלייך לברר מה הסיבה/גורם למצבך. האם נבדקת על ידי מומחה בתחום ? המומחה מגיע תחום כתף/מרפק או מתחום לכירורגית כף היד. יש לבצע בדיקה יסודית למרפק ולהשוות למרפק השני. יש לברר מיקום הכאב. יש לבצע לאחר הבדיקה הגופנית, בדיקות עזר (לפי החלטת הבודק). לרוב, יש לבצע צילום רנטגן של המרפק או שני המרפקים (להשוואה) ולעתים להוסיף בדיקת US (אולטרסאונד) לבירור הרקמות הרכות. האם יש לך בעיות עצביות ? ( תלונות של נימול באצבעות ורדימות וכו'). במידה וכן, יש לבצע בדיקת הולכת עצבית. במקרים מסוימים, בהמשך, מבוצעות בדיקות עזר נוספות (דימות איכותי יותר של המרפק). אך, אם ניקח צעד אחד אחורה, לפני הכל, יש להיבדק על ידי מומחה בתחום. אשמח לסייע, גם מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יישור המרפק וכאב
-
u/s כתף שמאל rc פענוחתמר 02/04/2020 | 17:34שלום ד"ר ירון שמי תמר ואני בת 48 ועוסקת בריצה למרחקים ארוכים (יצא לי ליפול פה ושם, גם על היד). אשמח לדעת מה המשמעות של תוצאת בדיקת האולטרסאונד שביצעתי לכף יד שמאל: הדגמת גיד ה - Biceps בתוך ה - Groove Bicipital , המשכיות ומרקם תקינים. אין עדות סונוגרפית לקרע. פרוקסימלית מדיאלית הודגמו גיד ושריר ה - Subscapularis . הגיד הודגם בעובי וצורה תקינים. אין עדות סונוגרפית לקרע. לטרלית הודגמו גיד ושריר ה - Supraspinatus .הודגמה אי סדירות קלה של הגיד. במצב IR בשליש אמצעי של הגיד הודגם קרע שטחי חלקי באורך 8.0 ס"מ. בחלקו הלטראלי הודגמה הסתיידות גסה באורך 3.0 ס"מ. מאחור הגידים - Infraspinatus וה - Minor Teres בעובי וצורה תקינים. אין עדות סונוגרפית לקרע. אין עדות לתפליט סובדלתואידי. ה - ACJ תקין. לא הודגמה צביטה באבדוקציה. תודה מראש תמרהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
מענה כתף שמאל פענוח
תמר 21/04/2020 | 01:27תודה רבה על התשובה אכן זה רעיון טוב ביצוע חוזר.. מקווה באמת לתוצאות אחרות. תמרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בגיד SS והסתיידות
דר' ירון סלע 19/04/2020 | 13:36קיבלתי את המידע תמר. אני מופתע מאד - "לטרלית הודגמו גיד ושריר ה - Supraspinatus .הודגמה אי סדירות קלה של הגיד. במצב IR בשליש אמצעי של הגיד הודגם קרע שטחי חלקי באורך 8.0 ס"מ." זהו גודל עצום לקרע. יתכן ולגבי ההסתיידות הם צדקו בנושא "ס"מ". אולם קרע בגודל הזה בגיד... מאד לא שכיח. אני עדיין מאמין שמדובר ב 8 מ"מ (מאמין ומקווה לטובתך...) יש לשקול ביצוע US במקום אחר, על מנת לקבל חוות דעת נוספת... בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובה לגבי סמ'/מילימטר
תמר 19/04/2020 | 11:04שלום ד"ר ירון בדקתי את העניין ונמסר לי שבבדיקה הזאת של האולטרסאונד החישוב הוא רק ע,פ סנטימטר, כך שאין טעות... לצערי. אקבע תור כהשמצב יהיה קצת יותר "בריא" במדינה (אני בריאה, ובכל זאת, מטעמי זהירות) תמרהוסף תגובה
-
אשמח להמשך
תמר 12/04/2020 | 17:34שוב תודה על המענה. אכן לאחר החג אבדוק את עניין הסמ'/ממ' ואקבע תור. תמיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מענה כתף שמאל פענוח
דר' ירון סלע 12/04/2020 | 15:54שלום רב תמר, ותודה על העדכון. ללא ספק, יש חשיבות למידע האם הממדים הם ב "מ"מ " או ב"ס"מ" ההבדל הוא משמעותי ומכתיב את ההמלצה להמשך טיפול. הרושם מהשורות הכתובות, שיש מרכיב של דלקת כרונית וכתף קפואה המשולבת עם הסתיידות וקרע בגידים. ההמלצה לבצע בדיקה גופנית יסודית על ידי מומחה כתף בנוסף למעבר יסודי על הממצאים בבדיקות העזר. אשמח לעזור לך, במידה ותחפצי בכך. אני זמין לתקשורת ישירה מחוץ לפורום וזמין לייעוץ וטיפול ברמה היומית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
מענה כתף שמאל פענוח
תמר 12/04/2020 | 14:22קודם כול תודה על התגובה. ניגשתי לבדיקה כי כבר כשנה וחצי לפחות יש לי מגבלה בגלל כאב בזרוע/ביד/בכתף שאני לא יודעת למקד אותו. אני חשה בכאב ובמגבלה רק כשאני מכניסה יד לשרוול מעיל למשל או כשאני מנסה להזיז את היד לאחור לגב. והשבוע גם בעת ריצה. ואכן לעתים בלילה כשאני שוכבת על צד שמאל זה כואב או כשאני מתעוררת בבוקר על הצד הזה אבל זה פחות קורה. הכאב ממש חד ומגביל אותי מאוד בפעולות האלה של לבוש והזזת היד לאחור, כשיש פעולות שוויתרתי עליהן בגלל הכאב שמגביל (פעולות לבוש מסוימות). תכננתי לבדוק את זה מתישהו אך במקרה עכשיו נזדמן לי כי הייתי אצל אורתופד לבדיקת פריצת דיסק גם בצד שמאל שהתגלה בחוליה l4-l5. מעולם לא היו לי בעיות גב או מגבלה כזאת ביד. זו פעם ראשונה. הרופא האורתופד לא בדק אותי כלל אלא רק נתן לי הפנייה לאולטרסאונד ורנטגן. ברנטגן הכול יצא תקין. אין כאב ביד ימין. לגבי סמ'/ ממ' אבדוק זאת ברגע שיחזרו מחג הפסח. ובכל אופן אם כך הן התשובות.. מה עושים עם זה? תודה רבה מראש וחג שמח תמרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
u/s כתף שמאל rc פענוח
דר' ירון סלע 08/04/2020 | 10:14שלום רב תמר, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור. תחילה, אמרי לי, מדוע נגשת לבדיקת האולטרסאונד ? מה גרם לכך ? האם כאבים ממושכים, האם חבלה לאחרונה ? האם יש כאב גם בכתף ימין ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? האם יש הגבלה בתנועה ? מתי הכי כואב- בלילה בשינה על הצד או רק במאמץ ביום ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף, או שמא רופא המשפחה שלך לבדיקה ? האם בוצע גם צילום רנטגן בנוסף לאולטרסאונד (צילום הרנטגן, מוסיף מידע חיוני שלא מודגם באולטרסאונד) ? ועוד כהנה וכהנה שאלות בסיסיות הצריכות להישאל במפגש מטפל- מטופל. התשובות לשאלות אלו עוזרות לכוון להמלצה הנכונה. נקודה חשובה נוספת - עלייך לברר האם מדובר רק בטעות כתיב.... "קרע שטחי חלקי באורך 8.0 ס"מ." ו ... "הודגמה הסתיידות גסה באורך 3.0 ס"מ." יש משמעות האם זה מ"מ או ס"מ. לרוב, יש לציין, מדובר בסגרי גדול של מ"מ. ולכן, יתכן וזו רק טעות כתיב. במידה, ואכן אמת היא, וההסתיידות כה גדולה והקרע כה רחב, התערבות ניתוחית עומדת על הפרק.... כמובן, לא שאני אומר, שזה הטיפול שאת זקוקה לו... אשמח לעדכון בנושא. בריאות שלמה וחג שמח !הוסף תגובה
-
מענה כתף שמאל פענוח
-
כאבים באזור המרפק יד ימיןאיציק 16/04/2020 | 12:43שלום בן 51 בריא מזה חודשיים כאבים באזור המרפק והיד מתגברים בעבודה פיזית ,עוסק בהתקנת דלתות. שאני מאגרף את היד יש לי כאב חזק לאורך היד מהמרפק מטה, עובד עצות .מה דעתך תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים באזור המרפק יד ימין
דר' ירון סלע 16/04/2020 | 12:50שלום רב איציק ותודה על פנייתך ! האם ניסית לקבל מענה באתר זה בפורום המתאים לבעייתך ? במידה וטרם פנית לפורום המתאים, אנא הסתכל בפורום כף היד . עושה רושם שבעייתך הרפואית תקבל מענה שם. כמו כן, תוכל לקרוא על שלל המטופלים בפורום כף היד ה"דומים" לפרופיל הבעיה שהיצגת. הפורום הנוכחי מתעסק בעיקר בכתף/זרוע. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באזור המרפק יד ימין
-
קרע חלקי בכתףלימור 14/04/2020 | 14:23שלום, ביום 16.3 נפלתי ( נתקלתי במדרכה כשעשיתי הליכה מהירה).כאבים עזים בזרוע ובכתף. אני בת 49. בצילום רנטגן הכל תקין. באולטאסונד יש: קרע חלקי באורך 0.4 ס"מ באיזור אחיזה ב SUPRASPINATUS TENDON. הייתי צאל אורטופד בקופת חולים שאמר שזה קרע קטן, נתן מרשם לכדורים נגד כאבים ( לא אנטי דלקתיים )והפנה לפיזותרפיה. קיבלתי שלוש טיפולים בפיזותרפיה כואבים מאוד ( צרחתי מכאב) שלשמחתי הופסקו בגלל הקורונה. אני עם כאבי תופת. לא יכולה להרים את היד מעבר לגובה המרפק. בביקור נוסף אצל האורתופד קיבלתי יחס מזלזל בגלל שהעזתי להגיד שיש לי כאבי תופת. סליחה שאני מציקה אבל ש לי מספר שאלות: האם צריך להתחיל טיפול עם כדורים אנטי דלקתיים? האם טיפול בפיזוטרפיה צריך להיות ישר אחרי הנפילה ? האם הטיפול צריך להיות כל כך כואב? מה הצפי להחלמה? האם אצטרך לעבור ניתוח? אני אחרי חודש ,לא רואה שום הטבה, מוגבלת ועם כאבים מאוד חזקים . תודה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בכתף
דר' ירון סלע 16/04/2020 | 08:07שלום רב לימור ותודה על פנייתך ! את כלל לא מציקה ואני חש את מצוקתך. באשר לשאלותייך - "האם צריך להתחיל טיפול עם כדורים אנטי דלקתיים?"- בהחלט כן. ישנם סוגים שונים. משפחת ה NSAIDS גדולה ומגוונת ועלייך למצוא את הכדור המתאים לך. לא אציין שמות על מנת להימנע משיווק של סוג מסוים. בהחלט ניתן לשלב משככי כאב עם נוגדי דלקת. פעמים רבות. מבצעים זריקה של דיפרוספאן על מנת להפחית את הדלקת בצורה יעילה יותר ומהירה יותר. ניתן לנסות אסטרטגיה של שבוע-שבועיים כדורים נוגדי דלקת ובמידה ולא יעזרו , לבצע הזריקה , או לגשת ישירות לזריקה. "האם טיפול בפיזיותרפיה צריך להיות ישר אחרי הנפילה ? האם הטיפול צריך להיות כל כך כואב?"- הפיזיותרפיה חשובה מאד. אין הכרח שתהיה צמודה כל כך למועד הטראומה. יש היגיון בהפחתה של התגובה הדלקתית בטרם הפיזיותרפיה ו/או במקביל אליה. בכל מקרה, חשובה פיזיותרפיה לזירוז השיקום התנועתי והחיוניות של הכתף. "מה הצפי להחלמה? האם אצטרך לעבור ניתוח?"- שלאה קשה לניבוי. כל אדם מגיב אחרת. סטטיסטית, לרוב על קרע חלקי של SS כ 4 מ"מ, לא מגיעים לניתוח. במידה והקרע גדל ועוביו מלא, בהחלט יש מקום לדיון על אפשרות ניתוחית. בכל מקרה, הייתי מבצע ניסיון טיפולי בשלב זה הכולל כ 3-6 חודשים פיזיותרפיה ונוגדי דלקת ו/או זריקות כל 3 חודשים ועוקב אחר המגמה הכללית. בריאות שלמה והחלמה מלאה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בכתף
-
קרע בסופרה ספינטוסזאב 12/04/2020 | 01:04שלום האם יש התקדמות טכנולוגית המשפרת את תקופת השיקום והכאבים לאחר ניתוח תיקון קרע בסופרה ספינטוס ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע בסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 13/04/2020 | 14:54שלום רב זאב, ותודה על העדכון. אכן, הטיפול בקרעים ב RC בכתף, הינו ממושך. הניתוח הוא רק תחילת המסע ובטח שלא סופו. הניתוח בהרדמה כללית, ולרוב במסגרת אשפוז יום. לאחר מכן, יש להיות עם מקבע כתף לכ 6 שבועות, ובהדרגה פיזיותרפיה האורכת כ 3 חודשים לפחות. לרוב, רק לאחר כ 3-6 חודשים יש תחושה של שיפור בכאב ותפקוד בצורה משמעותית, וגם זה לא מובטח. כל מקרה לגופו. תלוי בגילך, ובגודל הקרע והמצב של השרירים המסובבים. ישנם גורמי פרוגנוזה רבים ושונים המכתיבים את ההצלחה של הטיפול הניתוחי. אשמח לעזור באופן ישיר בנוגע לכתף שלך על ידי בדיקתך ומעבר על ממצאי הדימות שבוצעו עד כה. אני מקווה שביצעת בדיקת MRI עדכנית אשר תהווה המדד בנושא ההמלצה לניתוח ואופי הניתוח הנבחר. אני זמין באתר זה ובאתרים אחרים מחוץ לפורום זה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שלום ד"ר סלע
זאב 12/04/2020 | 12:07הכוונה שלי היא בעיקר לגבי תהליך השיקום אחרי הניתוח. אני סוחב קרע בסופרה ספינטוס כבר כמה שנים ש 3 רופאים המליצו לי לנתח. נאמר לי אז שתהליך השיקום מלווה בדם יזע ודמעות ומזה אני חושש, כולל ההעדרות הארוכה מהעבודה (עד שניתן לנהוג שוב ברכב). אני מרגיש החמרה בכאבים ואני מאד מתלבט מה לעשות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 12/04/2020 | 07:44שלום רב זאב, ותודה על פנייתך ! האם כוונתך להתקדמות טכנולוגית ברמת הניתוח. משמע, ציוד ניתוח חדיש ? או כוונתך ברמת השיקום הפיזיותרפי ? כך או כך, אין שינויים מרחיקי לכת ברמת "פריצת דרך", אך שינויים קטנים קיימים כל הזמן. במידה ותכוון אותי במדויק למה כוונתך, אוכל להיות יותר מדויק בתשובתי. מה הידע הנתון ברשותך כעת במובן הניתוח לתיקון קרע בגיד סופרה ספינטוס בכתף, והשיקום לאחריו ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע בסופרה ספינטוס
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- תמס שריר במאמץ
- דלקת הגיד
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
- בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאובלסט
- איחוי
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם