פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 84
-
פיענוח MRIStav 10/11/2019 | 00:52שלום דוקטור! אני חייל בן 20 לוחם ואני אשמח לדעת אם תוכל לעזור לי בפענוח הבדיקה שלי הגעתי לרופא בכך שהתחילו לי כאבים בכתף שמאל הוא שם לכך שהכתף שלי לא במקום נכון וכול הבדיקות הגופניות יוצאו חיוביות כמו (Speed,Obrien,Yargsons) וכדומה נשלחתי לעשות את הMRI וזה מה שכתוב לי בסיכום. אין עדות לשינויים מלשד העצמות. CUFF ROTATOR :ללא עדות לקרע. מצב טרופי של השרירים שמור. גיד ביצפס ללא שינויים פתולוגיים. אין עדות ל - SLAP. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. היחס הגלנו-הומרלי שמור. הודגם קרע מאוד עדין רוחבי של הלברום הקדמי עליון. בסיכום: קרע רוחבי מאוד עדין בלברום הקדמי עליון. קטגוריה: 2 אשמח לדעת מה זה אומר אם תוכל?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
בקשר לפענוח
סתיו 10/11/2019 | 22:53תודה רבה דוקטור!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח MRI
דר' ירון סלע 10/11/2019 | 13:51שלום רב סתיו. בשנית אומר, אינני יכול תת המלצות ללא בדיקה מלאה של המטופל. להמליץ לך המלצות לגופו של מקרה זה לא אחרי / לא מקצועי / ומסוכן רפואית. עליך להמתין 10 ימים למומחה כתף ולשמוע חוות דעתו. במידה ותחפוץ גם בחוות דעתי, תוכל ליצור מולי קשר ישיר לתיאום פגישה. בריאות שלמההוסף תגובה
-
על הפענוח
סתיו 10/11/2019 | 13:24ראשית כול תודה רבה על התשובה באמת שאני מחפש תשובות כבר המון זמן. אני הולך לרופא עוד עשרה ימים כשקבעתי תור לפני חודש ככה זה בצבא לצערי. אשמח לדעת אם הפיוזתרפיה והמנוחה שכבר נחתי לא עזרו לי מה אני כן יכול לעשות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח MRI
דר' ירון סלע 10/11/2019 | 11:14שלום רב, ותודה על פנייתך ! אינני מכיר את המקרה שלך לעומק ולא בדקתי אותך ולכן לא אוכל לתת לך המלצות קונקרטיות למעט ההתייחסות לפענוח שהעתקת של בדיקת ה MRI. לא ראיתי את הבדיקה בעיניים שלי ויתכן ואסכים עם הפענוח או לא אסכים איתו... (במידה ואראה את הבדיקה עצמה). בגדול, רוב המרכיבים בכתף תקינים. נרשם גם שאין לך SLAP ומאידך, רשום "קרע רוחבי מאוד עדין בלברום הקדמי עליון" - שזה קצת סותר אחד את השני. פעמים רבות, רואים בבדיקת ה MRI ממצאים אנטומיים תקינים הנראים כ"חשודים" או פתולוגים. לדוגמה BUFORD COMPLEX המהווה ווריאנט אנטומי של הקפסולה הקדמית. אני לא אעייף אותך במידע מורכז ומילים "מפחידות". בגדול- אני ממליץ לך לגשת למומחה הכתף שראה אותך. במידה ולא ראה אותך מומחה כתף - עליך לגשת למומחה עם בדיקתה MRI ולא רק עם הפענוח. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
בקשר לפענוח
-
כאבים בכתף במאמץ לדוגמא בעליית מתחליאור 07/11/2019 | 08:17ד"ר ירון שלום. ביצעתי MRI לכתף שמאל בגלל כאבים שאני מרגיש במאמץכמו עליית מץח או דחיפה מעגלית שהיד ישרה. להלן התוצאות: מודגמת אי סדירות פוקלית בלברום אחורי עפ ציסטה פרילברלית קטנה בקוטר עד 4.0 ס"מ בשעה 9 .כמו כן, פורמן סובלברלי במיקומו הטיפוסי וציסטה גנגליונית קטנה בקוטר עד 5.0 ס"מ במוצא של רצועת ה SGHL . ללא עדות לשברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס. ציסטות סינוביאליות זעירות בצוואר אנטומי אחורי של ההומרוס. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית. לסיכום : 1 .נזק לברלי פוקלי, ככל הנראה קרע בלברום האחורי כמתואר. 2 .ללא הדגמת קרע בגידים המסובבים או תהליך חריג משמעותי אחר.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף במאמץ לדוגמא בעליית מתח
דר' ירון סלע 10/11/2019 | 11:35שלום רב ליאור ותודה על פנייתך ! מה ממצאי הבדיקה הגופנית? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? האם הוא ראה את ה MRI ומה הוא המליץ? כמה זמן קיימות התלונות ? ומה הטיפול שבוצע עד כה? מה גילך ובריאותך הכללית ? האם זו יד דומיננטית או לא ? האם עבודתך פיזית או לא ? עד כמה זה מפריע לך בשגרה היומית ? ועוד ועוד... הממצאים הקיימים בפענוח ה- MRI שהעתקת, מצריכים התייחסות של מומחה כתף, המשלב את ממצאי בדיקת העזר שבוצעה, ביחד עם התשאול הרפואי, והבדיקה הגופנית שהוא מבצע. ההמלצה הסופית, מושפעת מהמידע המתקבל מ- 3 המרכיבים הנ"ל. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף במאמץ לדוגמא בעליית מתח
-
מכה במרפקהילה 08/11/2019 | 18:03היי אני בת 20 באתי לשבת בספה הייתי קצת עצבנית והזזתי את היד לאחור המרפק נתקע בקרש של הספה ממש כאב לי עבר כמה שעות וכואב לי להרים את היד או לקפל אותה ניסיתי לקפל בכוח ולהרים בכוח למרות הכאב ועכשיו כואב לי יותר רציתי לשאול אם זה מצריך מיון או שזה יכול להיות מכה יבשההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
מכה במרפק
דר' ירון סלע 10/11/2019 | 11:05שלום רב הילה, ותודה על פנייתך ! המקרה שתיארת מצריך בדיקה גופנית. המלצה ללא בדיקה אינה מקצועית ואף מסוכנת. הייתי מתחיל הבירור אצל רופא המשפחה, אשר זמין לרוב, ומשם מתקדם. אאחל לך בריאות שלמה, וכולי תקווה, שבשלב זה, הכאב במרפק כבר חלף.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מכה במרפק
-
דלקת בגיד הSSCאורי 06/11/2019 | 11:26היי, ערכתי בדיקת US בכתף שמאל עקב כאבים וחריקות. ממצא הבדיקה הינו - גיד סובסקפולריס (SSC) הודגם בעובי ומהלך תקינים עם הסתיידויות עדינות וירידה בהדיות הגיד באחיזה כביטוי לקלציפיק טנדיניטיס קרוב לודאי. רציתי לדעת לגבי אופי הטיפול בדלקת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
דלקת בגיד הSSC
דר' ירון סלע 06/11/2019 | 12:54שלום רב אוריף ותודה על פנייתך ! להבנתי, רק לפי הפענוח, וללא בדיקתך... יש לך הסתיידות בגיד אחד מתוך 4 גידי ה RC. יש "אוקיינוס" של מידע שנכתב בפורום זה בנוגע להסתיידויות בגידים. אני מפנה אותך לשלל העמודים אחורנית ותעלעל בהם לפי כותרות של הסתיידויות בגידים. הטיפול בהתאם למקרה. אינני יכול להמליץ לך ללא בדיקתך. תלוי במשך התלונות, ממצאי הבדיקה הגופנית, מצב בריאותי כללי, גיל המטופל ועיסוקו והטיפול שבוצע עד כה... ועוד שלל פרמטרים שנלקחים בחשבון בהחלטה. באופן עקרוני, לגיטימי לעבוד לפי פירמידה "מהקל לכבד" - משמע לפני זריקה מנסים כדורים לכאב ודלקת ופיזיותרפיה ורפואה משלימה לפי הצורך ומודעות לפעולות המסכנות ומחמירות כאב בשגרה היומית... ויש המוסיפים טיפול בגלי הלם במקרים המתאימים. זריקה של קורטיזון במקרים מסוימים נותנת מזור לזמן רב. במקרים מסוימים בהם הכל כבר בוצע, משך הזמן הוא רב, וההסתיידויות גדולות מאד- יש מקום לשוחח על התערבות ניתוחית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דלקת בגיד הSSC
-
שבר במרפקשי 05/01/2017 | 12:32שלום אני בן 29, ביום שני בערב החלקתי על יד שמאל, נבדקתי למחרת בקופת חולים אצל אטרתופד צעיר הוא צילם לי את היד וקבע שיש שבר בראש רדיוס מייסון 1 עם תזוזה קלה לטיפול שמרני והמליץ לי לשים מתלה ליד למשך 3ימים. באותו יום נבדקתי גם אצל כירורג אורתופד פרטי שאמר שאכן ישר שבר מייסון 1 ללא תזוזה והמליץ לי על מתלה למשך שבוע ועוד 10 ימים להתחיל פיזותרפיה. הנה תוצאות הפענוח לפי הרדיולוג: ללא עדות וודאית לקו חשוד לשבר במבנה גרמי, כאשר הבלטה מהותית של fat pad מתאימה לשבר במפרק מומלצת בדיקת אורתופד. השאלה שלי למה האורתופד של הקופה אמר ל3 ימים והאורתופד השני אמר לשבוע?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
שבר בעצם הרדיוס הדיסטלית
דר' ירון סלע 06/11/2019 | 12:49שלום רב טוטו ותודה על פנייתך ! אני רואה שקישרת את פנייתך לפנייה קודמת של מטופלת אחרת, אולם יש לשים לב ששתי הפציעות שונות זו מזו. אולם מדובר באותה עצם - הרדיוס- אך במקרה הקודם השבר בראש הרדיוס אשר במרפק ולהבנתי ממך השבר שלך בשורש כף היד. אינני יודע איזה שבר נגרם לך . אני חייב לראות צילום רנטגן. יש עשרות רבות של סוגים וכל סוג הוא עולם ומלואו מתחינת המלצות הטיפול. ברמה העקרונית - במידה ואתה חש כאב וחש שאולי יש תזוזה משנית בשבר, עליך להיבדק בהקדם ולבצע צילום ביקורת. "יש ספק- אין ספק" ואל תיקח סיכון. נא גש לאורתופד המטפל לביצוע צילום והמשך הנחיות בהתאם. בהצלחה !הוסף תגובה
-
עצם הרדיוס הדיסטרלי
טוטו 06/11/2019 | 10:31שלום, נפלתי לפני שבוע ושברתי את עצם הרדיוס. האורטופד הרגיל לא זיהה תזוזה ושלח אותי לגבס בטרם אבל בבית החולים היתה תזוזה קלה וביצעו רידוקציה (שלשה ימים לאחר הנפילה). שלשום ביצעתי צילום חוזר והעצם היתה במקומה. אתמול בלילה הזזתי בטעות את היד באופן שנגרם לי מעט כאב. האם יתכן שגרמתי לתזוזה ? מה עלול לגרום לתזוזה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר ראש רדיוס (במרפק) ללא תזוזה
דר' ירון סלע 08/04/2017 | 09:00היי דסי, חג שמח ! כעת התמונה ברורה יותר. מצבך מצוין. ניתן לקרוא את המידע המורחב שכתבתי בנושא זה לשי לפני כ 3 חודשים. הכל רלוונטי למקרה שלך גם כן. זהו שבר בעל אופי יציב, ונדיר שישנה תזוזה משנית. כמובן, ולא הייתי מתאמץ יותר מידי עם היד הפגועה ב 2-3 שבועות הקרובים, אך אין מניעה מהפעלה הדרגתית של המרפק לפי מידת כאב. לרוב, כלל לא צריך פיזיותרפיה פורמלית אחרי שבר זה במידה וההפעלה החלה מוקדם (מספר ימים עד שבוע לאחריו, כפי שקרה במקרה שלך). אין טעם להילחץ שאין תור לפיזיותרפיה לפני החג. לעתים כל עכבה לטובה, ויתכן ועד למועד התור לפיזיותרפיה, כבר לא יהיה צורך בה. לשאלתך, יש לעבוד בהדרגתיות על טווח התנועה לכיפוף ויישור המרפק. כמו כן, אט אט יש לעבוד על תנועה סיבובית של האמה (בעת כיפוף המרפק - תנועה להשגת כף יד כלפי התקרה וכף היד כלפי הרצפה). בכל מקרה, יש צורך בביקורת אורתופדית נוספת עם צילום ביקורת. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תנועה לאחר שבר
אהרן 07/04/2017 | 00:09שלום וברכה, תודה על המענה, אך לא תקשרנו בעבר, אני נפלתי שבוע שעבר מסוס ושברתי את ראש הרדיוס במרפק וכתוב "שבר מסייון 1 ללא תזוזה" אחרי שבוע הרופא הוריד לי את הגבס ואמר לי שאני פיזיוטרפיה, אך תור לפזוטרפיה הצלחתי להשיג רק לאחר החג, בנתיים האם אני יכול לעשות תנועות ללא הגבלה או שאני צריך לפחד שמא אפתח את השבר חזרה? והאם יש אפשרות להעביר לי בכתב תנועות מסוימות בשביל פיזיוטרפיה? תודה על המידע. דסיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תנועה אחרי שבר
דר' ירון סלע 06/04/2017 | 21:47שלום אהרון. תודה על פנייתך, אך אזדקק להבהרה... האם תקשרנו בעבר ? מאופי שאלתך, אני מתרשם שכן ,אך איני רואה מידע למעט שאלתך... איזה שבר ? איזה תנועות ? האם אתה קשור למקרה מלפני 3 חודשים (תחת השם שי? ). אשמח לעזור, אך עזור לי לעזור לך. חג שמח !הוסף תגובה
-
שבר ראש רדיוס במרפק מסיון 1
אהרון 06/04/2017 | 15:51אפשר אחרי שבוע לעשות את כל התנועות או שהשבר יכול להפתח שובהוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר ירון
שי 05/01/2017 | 15:15תודה רבה על התגובה המפורטת :) שיהיה לך יום מקסיםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר ראש רדיוס (במרפק)
דר' ירון סלע 05/01/2017 | 15:12שי שלום רב, אתחיל מהסוף - מצבך טוב ! סביר להניח שלאור גילך הצעיר, עצמותך איתנות, ולאור זאת גופך הצליח להתמודד עם החבלה למעט "סדק" (בלשון העם) או שבר קל ללא תזוזה (מייסון 1 ) בלשון המקצועית. אני יכול להרגיעך, שסביר להניח ולטווח הארוך, תחזור לתפקוד מלא וללא כאבים. שברים בראש הרדיוס יכולים להיות בארבע רמות שונות של חומרה, ובמקרה שלך, במדובר ברמה הקלה ביותר. רפואה אינה מדע מדויק כפיזיקה או מתמטיקה. פעמים רבות ישנו ספקטרום טיפולי, אשר כל עוד הוא נשמר בגבול הסביר, אין משמעות רבה להבדלים בין המלצות המטפלים. המקרה שלך מייצג מצב זה. הספרות המקצועית, במידה ותסרוק אותה, תדגים מאמרים הממליצים על טיפול במתלה ל 3 ימים, ולאחר מכן הפעלה, למול מאמרים אחרים שיציינו שבוע ואף שבועיים ימים ואז הפעלה. אין מספר מדויק של ימים. הטיפול פעמים רבות "נתפר" למטופל המסוים. ישנם כאלו עם סף כאב גבוה ומאידך, אחרים עם סף כאב נמוך. ישנם צעירים עם תפקוד אינטנסיבי בספורט ושגרת ימים עמוסה, וישנם אחרים, מבוגרים בהרבה שלא פעילים במיוחד... לכל אחד תופרים את החליפה הנכונה. לסיכום- מתלה ל 3-7 ימים זה בהחלט סביר. זה טיפול שעיקרו להקלה על הכאב במרפק. בהחלט יש להוריד המתלה לאחר מכן ובהדרגה להשיב התנועה במרפק למניעת הגבלת בתנועתו לטווח הארוך. לרוב אין צורך בפיזיותרפיה פורמלית, כיוון שניתן לבצע באופו עצמי ההפעלה במישורים השונים לאורך זמן. מקווה שתשובתי המפורטת, בעינך מספקת. בברכה, הצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בעצם הרדיוס הדיסטלית
-
SLAPאלינה 06/11/2019 | 08:28שלום רב , אני חיילת בת 20 , שנה לסוף השירות. בעקבות תקופה ממושכת של כאבים בכתף נשלחתי לבדיקת MRI. בבדיקה: קרע בלברום העליון קדמי בצורה רוחבית: SLAP . סימנים של קרע של הליגמנט גלנוהומרלי מדיאלי. שינוים דלקתיים קלים של ה- ACJ . קטגוריה 2 כרגע בוצע טיפול שמרני במשך ארבעה חודשים. ביצוע פיזיותרפיה והידרותרפיה. טווח תנועה מלא של הכתף,הכתף יציבה ללא ארוע של פריקה. מתעוררים כאבים בכתף בפעילות יום יומית עם הידיים כגון : תליית כביסה,הלבשת מצע סגירת חזייה וכן מתעורר כאב בעת נשיאת משקלים כגון תיק בדרך לצבא. בעוד שבועיים יש לי ביקורת אורטופד כתף בה נדון על אופציה של ניתוח ורציתי לשמוע עוד דעה בנושא של ניתוח מול טיפול שמרני. תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
SLAP
דר' ירון סלע 06/11/2019 | 08:49שלום רב אלינה, ותודה על פנייתך ! אני רוצה להודות לך על פנייה ראויה בסגנונה. ולבקש משאר ציבור הקוראים לנסח פניותיכם בצורה זו - פירוט על התלונה, מידע על הבדיקה הגופנית ועל ממצאי בדיקות העזר. בפורום זה, תוכלי למצוא בעמודים קודמים התכתבויות רבות בנושא SLAP. ישנן דרגות שונות של פגיעה בלברום העליון. יש קלסיפיקציות המגדירות עד 10 סוגים שונים. לכן, מאד חשוב לעבור בקפידה על ה MRI ולראות עד כמה נרחב הנזק בלברום. כמו כן, חשוב בבדיקה הגופנית להתמקד בבדיקות המעוררות פרובוקציה וסטרס על אזור זה במפרק, על מנת לוודא שאכן יש התאמה בין ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי ה MRI. במאמר מוסגר אומר, שבדיקת ה MRI היא בדיקה כה רגישה, עד שפעמים לא מבוטלות, היא "מגלה" דברים פתולוגים, שלא עומדים בקנה אחד עם המציאות... ומסוכן לקבל החלטה על ניתוח או לא ניתוח, רק לפי ממצאי ה MRI. הכי חשוב זה לראות את האסוסיאציה לבדיקה הגופית ולתלונות המטופל. לאור גילך הצעיר, ומשך התלונות הרב, והעובדה שיש פגיעה באיכות החיים בדברים הבסיסיים ביום יום, יש הגיון לשקול התערבות ניתוחית ארתרוסקופית אשר בראש ובראשונה, היא אבחנתית, ו"על הדרך" גם טיפולית, בהתאם לממצאים המתגלים בניתוח. במידה ויש קרע גדול, ניתן לתפור אותו עם חוטים ועוגנים. או "להטרותו" במידה הוא קטן ולא משמעותי. בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
SLAP
-
כאב לסירוגין בכתףסער 28/10/2019 | 21:13שלום,בן 35,לפני כ-10 ימים במהלך אימון הרגשתי שעשיתי תנועה לא נכונה בכתף(בעת ביצוע תרגיל חזה, דחיקת מוט בשכיבה - משקל המוט נטה יותר לצד ימין ואז הרגשתי כאב עמום בכתף). כשעה לאחר סיום האימון הופיע באופן פתאומי כאב בכתף שלווה בהגבלת תנועה משמעותית, בעיקר בתנועה רוחבית, ללא בעיה להרים ולהוריד את היד.הכאב הוקל לאחר מספר שעות, ופחת בהדרגה במשך 5 ימים. כשבדקתי שוב את טווח התנועה ע"י הנחת כף היד בצד הפגוע על הכתף הנגדית - שוב הופיע אותו כאב חזק, פחת תוך כמה שעות וכמעט נעלם תוך יומיים. כרגע אני מרגיש כל הזמן מעין חולשה או כאב עמום בכתף, מדי פעם יש כאבים בעת תנועה רוחבית או כלפי מעלה, אך הכאב בא והולך. אדגיש כי המשכתי להתאמן כרגיל ומלבד מעט חוסר נוחות בתרגילים מסוימים (בעיקר חזה ומתח, ללא קושי בתרגילי כתפיים הכוללים הרמה של היד) - לא חלה החמרה ולא הורגש כאב במהלך האימון. ממתין לתור לאורטופד בעוד 3 שבועות, אשמח להמלצות כיצד לנהוג בינתיים וממה יכולה לנבוע הבעיה.. מדגיש כי חשוב לי לשמור על שגרת אימונים עד כמה שניתן, רק לפני חודש וחצי חזרתי להתאמן אחרי שסבלתי ממרפק טניס(שגם כן נגרם מהעמסת משקלים מוגזמים בחדר כושר). תודה רבה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב לסירוגין בכתף
דר' ירון סלע 01/11/2019 | 12:04שלום רב סער, ותודה על פנייתך ! פנייה זו שכיחה מאד בקרב "לוחמי חדר הכושר" המתרבים סביבנו בשנים האחרונות ... :) אני משוכנע שנתח גדול מציבור הקוראים בפורום "יתחבר" ישירות לתלונתך. עליך לראות מומחה כתף. עליך לנוח לבינתיים מפעילות הגורמת לך לכאב, עד שתיבדק באופן יסודי. ללא בדיקתך, אין באפשרותי, ואפילו לא לרמוז על אבחנה. אני אחראי ולא משחרר אבחנות מוטעות ומטעות (ללא בדיקה). עליך לבצע צילום רנטגן לכתף ואולטרסואנד לכתף כתנאי התחלתי לבירור ואבחון (לאחר בדיקת המומחה). פעמים רבות, ועל מנת לשפר יעילות התורים הארוכים ובזבוז הזמן (האופייני למערכת הרפואה במדינה זו), מומלץ כבר להגיע בסגנון "ד"ר הכינותי מראש"... עם בדיקות עזר אלה שינתנו לך על ידי רופא המשפחה הזמין ברמה היומית. לבינתיים, הימנע ממאמצים עם הידיים מעל גובה חגורת הכתפיים ובמיוחד להימנע כשהידיים רחוקות מהגו (TRUNK). משמע להישאר עם הזרועות צמודות לבית החזה ול להרחיקן מהגוף... כך תפחית "המנוף" והעומס על גידי הכתף. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לסירוגין בכתף
-
פריקת כתף ראשונה כתוצאה מנפילהמאיר 29/10/2019 | 13:14בת זוגי החליקה בעת רכיבה על קטנוע ופרקה את כתף שמאל, במיון עברה רנטגן ולאחר מכן החזרת הכתף למקום וקיבוע. הומלץ על שבועיים מנוחה ובדיקת MRI + לגשת למרפאת כתף ופיזיותרפיה לאחר מכן. התור הראשון ל MRI הוא לסוף מרץ, האם יכולות להיות השלכות לביצוע הצילום כל כך מאוחר בהקשר של סוג הטיפול וההחלמה? הבנתי שלאחר פריקה ראשונה יכולות להיות השלכות לסוג הטיפול (ניתוח/ שיקום פיזיתרפי בלבד) על הסיכוי לפריקה חוזרת. אשמח לקבל דגשים לפני פנייה לאורטופד מחרתיים (עד עכשיו היינו רק במיון, ורופא משפחה שרק נתן הפניות ולא כל כך סיפק מידע בנוגע לפציעה / זמן החלמה וכו').הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פריקת כתף ראשונה כתוצאה מנפילה
דר' ירון סלע 01/11/2019 | 11:49שלום רב מאיר, ותודה על פנייתך ! כל מקרה לגופו. ישנם מטופלים בהם יש המלצה לבצע ניתוח לכתף לאחר פריקה טראומתית ראשונה בחיים, וישנם כאלו שמומלץ להמתין עם ניתוח ולהתחיל עם טיפול "שמרני" הכולל קיבוע תחילה (הזמן נע בין 2-6 שבועות תלוי במומחה כתף, ועל אילה מאמרים הוא מסתמך...), ולאחר מכן פיזיותרפיה. יש להשגיח ב 3 חודשים הראשונים לאחר פריקה קדמית של הכתף, מתנוחת (ABER) שזה ראשי תיבות של המילים באנגלים האומרות הרמה צידית וסיבוב חיצוני. חשוב על תנוחה של זורק כדור בייסבול, כשהכדור בידו מורם מעלה מעל הראש ולד הגוף. תנוחה זו מסוכנת לפריקות חוזרות בערך ב 3 חודשים הראשונים לאחר הפריקה. שיקולים לבצע ניתוח או להמתין, שונים בין מנתח למנתח. בספרות המקצועית ברחבי העולם יש מאמרים לכאן ולכאן. כ"כלל אצבע"- בחורים, צעירים -אזור גילאי 15-25, "ספורטאי על", מקצוענים ספורטיבים עם "חוזי עתק", לוחמי סיירת/שייטת וכו' וכו' - כל אלו בעלי פרופיל המטה יותר לכיוון של לנתח כבר אחרי פריקה ראשונה לאור הסיכויים הגובהים מאד לפרוק בשנית במהלך חייהם. כל מי שלא נופל בקבוצות אלו (כמובן שיש יוצאים מן הכלל...) לרוב מנסים טיפול שמרני אצלו תחילה של מספר חודשים לפני ההחלה על ניתוח או לא. יש לציין שדברי אינם "תורה מסיני" וכפי שצינתי יש רופאים שהסתייגו מגישה זו... אינני יודע את גילה של בת זוגתך ומה היא עושה בחיים ועוד שלל נתונים עלי לרבות הבדיקה הגופנית ולכן אינני יכול להמליץ לגופו של מקרה. ללא התחייבות, בגדול, נשמע שסביר להמתין לבדיקה ה MRI שניתנה לה ולבינתיים לבצע פיזיותרפיה ולהיות בניטור מומחה כתף. כאמור, ללא התחייבות, כי אינני מכיר המקרה לעומק. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף ראשונה כתוצאה מנפילה
-
שאלותמעיין 27/10/2019 | 20:44רציתי לדעת מה זה כתף שמאל פליקציה עד 130 כאב בסוף תנועה? סיבוב חיצוני 80 סיבוב פנימי עד לחוליה L2 1.רציתי לדעת האם זה תקין ? 2. מה זה אומר פליקציה? 3. כמה אמור להיות הסיבוב הפנימי וכמה החיצוני? אשמח לקבל תשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תנועה מוגבלת בכתף
דר' ירון סלע 28/10/2019 | 13:15שלום רב מעין, ותודה על פנייתך! הרישום "פליקציה" מוטעה. מדובר במילה "פלקציה" אשר מתייחסת למילה באנגלית FLEXION = כיפוף. לרוב מדובר בתנועת כיפוף קדמי של הכתף, כחלק מבדיקת קשת התנועה במישורים השונים. אינני יודע למי שייכת הבדיקה המתוארת. אני יכול רק להניח, שזו הבדיקה שלך. כיפוף קדמי מלא משתנה מאדם לאדם. יש אנשים גמישים ביתר ויש כאלו שפחות. זה גם תלוי בקבוצות הגיל. משנה לשנה גופנו הופך באופן טבעי לנוקשה יותר בכל מפרקי הגוף. לכן השאלה של מה נחשב לתנועה נורמלית תלוי במין המטופל, בגילו, ובגמישות הטבעית שלו. לרוב חשוב להשוות בין צד לצד כדי לדעת לגופו של מקרה מה זה טווח נורמלי ומה לא נורמלי. סביב 160-180 מעלות הרמה קדמית לרוב נחשב לגבול נורמטיבי. סיבוב חיצוני שתארת של כ 80 מעלות הוא בחלט סביר ונורמטיבי, אולם הסיבבו הפנימי המלא אמור להגיע לחוליה גבית גבוהה יותר מ L2 אשר מהווה חוליה מותנית. לרוב ניתן להגיע לאזור בין T7-10. שאלו חוליות בעמוד שדרה גבי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תנועה מוגבלת בכתף
-
כאב חזק בכתףמירב 27/10/2019 | 20:41דר' שלום התעורר אצלי הלילה כאב חזק בכתף ימין שעד עכשיו כבר ממש התגבר. יש לי גם כאבים בצוואר ובשכמה הימנית. יש לי שני בלטי דיסק בצוואר. אני מניחה שזו דלקת. מבחינת תנועה אני לא מסוגלת להרים את היד וקשה לי להתלבש ולעשות תנועות בסיסיות. לקחתי היום על סמך דעתי ארקוקסיה. בינתיים אין שיפור. אני לפני נסיעה לחול. האם זריקה יכולה לסייע? האם ניתן להגיע אליך מחר לחיות והיכן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב חזק בכתף
דר' ירון סלע 27/10/2019 | 23:53שלום רב מירב, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור לך מירב, ולשם כך אזדקק לבדוק אותך. פורום הכתף אינו מהווה מקור לתיאום בדיקות וייעוצים. לשם כך, ישנן דרכי פנייה ישירות אלי באתר זה ובאתרים נוספים ברשת. את מוזמנת לפנות, ונתקדם משם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חזק בכתף
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלות כף רגל של ספורטאים
- שיגדון (גם גאוט או צינית)
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- כריתת סינוביטיס
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל סינוביאלי
- בדיקת ויטמין D
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- אוסטאוסרקומה
- דיסק, דיסק בין חולייתי
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם