פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 85
-
mri ארטרומשה 26/10/2019 | 11:18שלום רב ד"ר עברתי תאונת דרכים חזיתית לפני שנה וחצי, מאז מוגבל בתנועה בכתף, לא יכול להרים את היד מעל זווית של 90 מעלות, ואם כן אז ממש בקושי ועם כאבים. בוצע אולטרה סאונד שלא מצא כלום, נשלחתי לmri ארטרו וזה הפענוח: מפרק ה- A/C מודגם תקין. הבורסה הסוב אקרומיאלית הודגמה שמורה. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם נזק SLAP דרגה 2. הלברום התחתון תקין. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים או בצקות, ללא עדות לנזק היל-זקס. סיכום: נזק SLAP דרגה 2 כמתואר. אשמח אם תוכל לשפוך אור על מצבי, מה הטיפול, וכו,.. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
SLAP 2
דר' ירון סלע 27/10/2019 | 15:37שלום בשנית משה. ישנן דרגות שונות של נגע על שלם SLAP. תוארו כ 10 סוגים שונים בספרות הרפואית ודרגה 1-2 נחשבות לקלות יותר מבין הסוגים. לרוב, ככל שעולים בדרגת ה SLAP, כך עולה גם חומרתה (למרות שיש יוצאים מן הכלל). ולכן, כשאר יש SLAP 4 לדוגמה, הוא חמור יותר מSLAP דרגה 1 או 2, שהם גם השכיחים ביותר. ברפואה אין 100 אחוז, אך ככלל, לרוב, אם כל הנזק בכתף היה "רק" SLAP 2, הסבירות נמוכה לתנועה מוגבלת כל כך בכתף. פעמים רבות, כפי שציינתי קודם, ישנן פתולוגיות נלוות בכתף. לדוגמה קפסוליטיס. לאור זאת, הצעתי להיבדק על ידי מומחה כתף. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה ואישית, כמובן ואשמח. אתה מוזמן ליצור קשר "מחוץ לפורום". בברכה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
המשך
משה 27/10/2019 | 15:32שלום ד״ר ראשית תודה על תגובתך. רציתי לשאול למה אתה טוען שיש פער בין התלונות לבין ממצאי ה mri, אני חלילה לא בא ממקום של זלזול, פשוט קראתי המון על נזק בslap ובכל המאמרים כתוב כי זה יכול לגרום למגבלה בטווח התנועה, בנוסף אשמח אם תוכל לפרט לי אילו בדיקות או מבחנים נוספים רופא צריך לבדוק ומה הם יכולים להעיד. תודה מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
mri ארטרו
דר' ירון סלע 27/10/2019 | 13:11שלום רב משה, ותודה על פנייתך! עליך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש פער בין הממצאים ב MRI ארתרו ובין תלונותיך. יתכן ומדובר ב"כתף קפואה" לאחר החבלה. לרוב SLAP דרגה 2 לא גורם לקשיון בכתף כפי שתיארת. כתף קפואה מודגמת יותר בבדיקה הגופנית מאשר בבדיקות כמו צילום רנטגן וUS ואפילו MRI... לאור זאת, אני ממליץ לך לעבור בדיקה גופנית יסודית אצל מומחה כתף ולהתקדם משם. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
SLAP 2
-
כאב בשכמה השמאלית ובכתף והקרנה ליד שמאלשרי 25/10/2019 | 21:20ד"ר שלום רב, לפני כחודשיים החלו כאבים בשכם מצד שמאל רופאת משפחה נתנה צילום חזה שנצפתה הצללה ולאחר מכן c.t. חזה שיצא תקין. מלבד שנרשם שינויים ניוונים בגב.הכאב קצת נרגע אולם ופני כחודש חזר שוב הכאב בשכם ולקחתי חפץ פלסטיק וכיוונתי לנקודה מסויימת מתחת לשכם. בוקר למחרת התעוררתי עם כאב בכתף השמאלית. מאז אני עם ניסיונות של כדורים קאטאפלם, אטופן, זריקה בחגים נסעתי לחו"ל עם הכאב והכדורים לכאבים וחזרתי עם כאב. מאז בקרתי אצל 2 אורתופדים בקופת חולים שטוענים בלי צילום או הדמיה נוספת, שזו דלקת על סמך בדיקה במרפאה שלהם. שאלתי אם אין צורך בהדמיה אמרו שלא. שינו לי כדור זלדיאר לערב ולבוקר ארקוקסיה ל 14 יום. עדיין לא מרגישה שינוי מרגישה החמרה בנימול לכיוון היד והאצבעות בצד שמאל. מה עלי לעשות? הרופאים טוענים שזה יכול לקחת זמן? השאלה האם עלי לסבול עוד עד שארגיש הקלה מסויימת? בנוסף הומלץ על פיזןתרפיה רק שהתור שנקבע דרך קופת חולים עוד כחודש וחצי. אודה להמלצות מה עלי לעשות בנוסף או האם להתעקש לקבל הפניה להדמייה כדי לאבחן בצורה הולמת יותר? תודה מראש על התשובה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב שהתחיל בשכם שמאל והתרחב לכתף וליד שמאל
שרי 27/10/2019 | 14:12תודה ד"ר על תשובתך המפורטת. הנני בת 49 בקרוב, סובלת מבלט דיסק בגב התחתון. אנסה להגיע אליך דרך מכבי . תודה רבה שובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בשכמה השמאלית ובכתף והקרנה ליד שמאל
דר' ירון סלע 27/10/2019 | 12:56שלום רב שרי ותודה על פנייתך המפורטת ! אני שמח לקרוא שבדיקת CT החזה תקינה. דברים "לא בריאים" מתגלים בבדיקה זו, ועל כן אני שמח שאין משהו דרמטי ומסוכן המתפתח... אינני יודע את גילך, ובריאותך הכללית, ולא בדקתי אותך, ועל כן, כל תשובתי הנה בערבון מוגבל ! לאור התלונות של רדימות ונימולים מומלץ לבצע בדיקת EMG - NCV לבירור מקור הנימולים. לעתים יש בעיה בצוואר או במקלעת העצבית של העצבים העוברים בין הצוואר ובית השחי לכיוון היד. יתכן בעיה עצבית היוצאת את הכאב שאת חשה. לעתים מבצעים בדיקת MRI לרקמות הרכות המדגימה היטב את האנטומיה. רק לאחר בדיקה גופנית יסודית ניתן להחליט איזה בדיקה צריך. האם צריך MRI צווארי או MRI של ה BRACHIAL PLEXUS או של בית החזה... אינני יודע להמליץ לך ישירות ללא בדיקתך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאב שהתחיל בשכם שמאל והתרחב לכתף וליד שמאל
-
ניתוח התעלה הקרפליתסבתא אילנה 24/10/2019 | 20:43בירור EMG מראה ML ימין 4,5 -שמאל 9,5 SAP ימין 3,6 שמאל לא הופק מהירות הולכה אולנריס 55 מתחת למרפק 55 ערכים תקינים בגובה שורש היד. הומלץ על ניתוח לשיחרור העצב בו נאמר לי שמרבית הסיכויים לאחר הניתוח תחול החמרה בכאבים שתמשך מספר חודשים להתאוששות העצב. שאלתי איזה סוג של החמרה ומה עלול להסתבך בניתוח שכזה - מאחר ובעלי חולה סרטן וזקוק לי לכן די חוששת עכשיו לניתוח. בלילה אני ישנה עם סד וביום היד די חלשה רדומה - אם לא אלך מה יקרה ליד במשך הזמן האם היא תהיה משותקת זה יחמיר כלפי הזרוע? אודה להארה מקצועית שלך בנושא תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה על התגובה וסליחה :) עכשיו ראיתי שזה כתף ומפרק
סבתא אילנה 25/10/2019 | 22:04תודה על התגובה וסליחה :) עכשיו ראיתי שזה כתף ומפרקהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח התעלה הקרפלית
דר' ירון סלע 25/10/2019 | 17:58שלום לך סבתא אילנה, ותודה על פנייתך ! נושא פנייתך, אינו תואם לפורום הנוכחי. נא ראי באתר זה "פורום כף היד" בו עוסקים בבעיות רפואיות אלו. לאור העובדה שהנני גם כירורג כף היד, אשמח לעזור לך, במידה ותחפצי, בצורה ישירה, ולא מעל "גלי הפורום של הכתף. אני זמין לתקשורת ישירה באתר זה ובאתרים אחרים. לבינתיים, נא הפני פנייתך לפורום כף היד. שם תגלי מידע רב על נושא הרפואי המטריד אותך, ותוכלי לעניין את ציבור הקוראים, עם התגובה הרפואית שתקבלי שם. בריאות שלמה סבתא אילנה !הוסף תגובה
-
תודה על התגובה וסליחה :) עכשיו ראיתי שזה כתף ומפרק
-
....................מירי 22/10/2019 | 16:56שלום ד"ר רציתי לדעת אם יש דבר כזה אחרי תאונה שנתפס הכתף כתוצאה מהתאונה מMRI כתוב שיש קרע קטן בלברום ואי סדירות קלה הרופא טוען שזה אולי קרע מינימלי היה ממש מגבלה בכתף שלחו אותי לפיזיוטרפיה הוא טוען שכל החלק של הכתף ממש תפוס מה פשר הדבר לא הבנתי? אם נניח זה תפוס כמה זמן יכול לקחת לזה להשתחרר שבוע שבועיים זה כבר הרבה זמן נכון יש שיפור בפיזיוטרפיה בנוגעה לטווח וגם יש לי כאבים בשכם ובצוואר ושאלתי אותו אם זה יכול להשפיע גם על הראש שיש לי כאבים בראש מאחורה הוא אומר שזה יכול להיות בגלל זה הפיזיוטרפיסט טוען שזה שהכל תפוס לי שם אני לא מצליחה להבין כאילו מזה מה יכול להיות מה דעתך בנושא תודה רבה יש לציין שאני בת 28 בריאה בד"כ תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תאונת דרכים וכאבי כתף וצוואר
דר' ירון סלע 24/10/2019 | 08:22תודה על המידע הנוסף מירי. פעמים רבות. במנגנון של צליפת השוט (WHIPLASH INJURY) בתאונות דרכים, יש כאבי צוואר ושכמות וגב והכאב יכול להקרין לראש. אינני יודע האם זה המנגנון תאונה במקרה שלך. האם נהגת ברכב או ישבת ליד הנהג? האם פגעו בכם מאחור? אני מסכים שזה כבר זמן רב מאז התאונה. לרוב, אם מדובר רק בספאזם שרירי, הוא חולף בהדרגה לאורך השבועות וחודשים הראשונים. אולם היו מקרים מעולם, שהזמן החלמה ממושך יותר. כמובן ,שאינני יודע האם זו האבחנה אצלך ציינת חבלה בראש וכאבי ראש. האם עברת בירור נוירולוגי מקיף. תחום הראש אינו נמצא ב"גזרת העבודה" האורתופדית. אייעץ לך להיבדק על ידי מומחה בתחום. יש לשקול הדמייה מעמיקה יותר לצוואר, במידה וביצעת עד כה רק צילום צווארי, אני ממליץ להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה שישקול האם יש מקום להמשילך בירור עם CT או MRI של הצוואר, לפי ממצאיו בבדיקה והסיפור האנמנסטי שלך. בנושא הכתף, אינני יכול לייעץ לגופו של מקרה מבלי לבדקו את הכתף שלך ולעבור על בדיקת ה MRI בעיניים שלי. אאחל לך בריאות שלמה , ובמהרה !הוסף תגובה
-
מירי 23/10/2019 | 17:18תודה רבה על התשובה המהירה קיבלתי מכה בראש ובכתף עבר חצי שנה מאז בערךהתווך תנועה ירד שלחו אותי לפיזיוטרפיה אני עושה ואני רואה שזה משתפר אבל יש לי כאבים בשיכמה הפיזיוטרפיסט טוען שתפוס לי והכתף עצמה ממש ממש תפוסה חוץ מזה שיש לי כאבים בראש מאחורה רק שאני שמה משהו מתחת לראש בלחץ אז זה פחות כואב עד עכשיו הכאבים באו והלכו כזה בשבוע האחרון פלוס מינוס הכאבים תמיד נמצאים שם חוץ מזה בצוואר יש לי מקום שגם כואב לי שאני נוגעת בזה הוא אומר שזה תפוס אבל בתכלס זה כבר הרבה זמן כמה זמן דבר יכול להיות תפוס שבוע שבועיים שלוש אבל חצי שנה לא נשמע לי הגיוני עשיתי MRI וצילום הצילום יצא תקין ובגלל שגם היו לי כאבים חזקים שלחו לMRI מה דעתך בנושא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 10:51שלום רב מירי, ותודה רבה על פנייתך ! מירי יקרה, בכנות מלאה, לא כל כך ברורה לי התמונה הקלינית אשר הצגת. לא ברור לי מה קרה בתאונה? מתי היא התרחשה? מה הנזק והמנגנון בתאונה (האם נהגת ברכב ? האם הולכת רגל? מהירות גבוהה ? פגעו בך מאחור או מקדימה או מהצד? האם היו חבלות נוספות ? מה הדגימו צילומי הרנטגן. איך הגעת לביצוע MRI ? האם מומחה כתף בדק אותך ? ציינת גם ממצאים בצוואר - האם הכאב מוקרן מהצוואר לכתף ? האם נבדקת על ידי מומחה עמוד שדרה ? האם בוצע גם MRI לצוואר ? ועוד שלל שאלות שניתן לברר בנושא... הנושא של "כתף תפוסה" או "צוואר תפוס" צריך להיבדק לעומק בבדיקה יסודית. קרע קטן בלברום צריך להיבדק ולשקול האם יש מקום להתערבות ניתוחית או טיפול שמרני. כל מקרה לגופו, וללא בדיקתך הישירה, קשה לי לייעץ לך. אאחל לך בריאות שלמה מירי, ובמידה ותחפצי בעזרה ישירה ממני, אני זמין לתקשורת מחוץ לפורום, באתר זה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
-
אחרי ארתרוסקופיהיובל 15/10/2019 | 20:54שלום דר. סלע עברתי ניתוח בכתף לפני כ 4 חודשים עקב קרע מלא בסאבסקאפולריס אשר נגרם עקב נפילה. אני בן 40 ולא סבלתי מכאבים כלשהם בכתף לפני הנפילה. כמוכן ה MRI הראה ממצאים רק בגיד שנקרע. מאז הניתוח ביצעתי פיזותרפיה והגעתי לטווחי תנועה כמעט מלאים בכל המישורים. לפני כשבוע קמתי מהשינה עם כאבים חריפים ומגבלות תנועה בכל המישורים. טופלתי בכדורים נוגדי דלקת וניסיתי להמשיך בפיזותרפיה עם הצלחה מוגבלת עקב הכאבים. האם יתכן שהקרע חזר/הוחרף בין לילה ללא חבלה? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך השאלה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 14:40שוב אומר יובל, עליך לשאול שאלות חשובות אלו את המנתח שלך. תשובותיו יהיו מדויקות יותר מתשובתי לגבי המקרה שלך ספציפית. אינני מכיר את המקרה שלך ותשובתי הן תאורתיות בלבד ולא לגופו של מקרה. כישלון של תיקון תלוי בסוג התיקון. האם היה תיקון עם עוגנים או שיטת תפירה אחרת של הקרע. אין בידי דו"ח ניתוח על מנת לדעת מה טופל ואיך טופל. לעתים יש קרעים נלווים ולא כשל אזור התיקון אלא נוספו קרעים חדשים באזור אחר של הגיד. על מנת לענות על שאלה זו יש צורך ב MRI עדכני. אך שוב אני אומר, לא בהכרח צריך, וכל מקרה לגופו. יתכן בעתיד או בהווה נזק לגידים נוספים. ניתוח אינו תעודת ביטוח. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך השאלה
יובל 23/10/2019 | 13:41שלום דר. סלע תודה על המענה . ברשותך שתי שאלות נוספות: 1. מה גורם לכישלון התיקון שנעשה (אם אכן זה המצב)בהנתן שלא היתה כל חבלה נוספת 2. האם יתכן כי יגרם נזק לגידים נוספים. הכאבים ומגבלות התנועה חריפים משמעותית אל מול המצב לפני הניתוח. הכאב נכון לעכשיו נמשך מהשכם דרך הכתף ולאורך הזרוע תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אחרי ארתרוסקופיה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:31שלום רב יובל, ותודה על פנייתך ! יובל, בקצרה אענה- כן. הכל אפשרי ברפואה, ואם אתה שואל האם זה אפשרי, אז כן. היו מקרים מעולם, וזה אפילו לא נדיר במיוחד (בעיקר בשנה הראשונה שלאחר ניתוחי תפירת גידי RC בכתף). עליך לגשת למנתח כתף שלך, לעדכנו ולשמוע את חוות דעתו בנושא. הוא מכירך מבפנים (ומבחוץ...) הכי טוב... עליו לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף, ולהחליט האם יש מקום לבדיקות עזר, או להמתין איתם בשלב זה... אאחל לך בריאות שלמה והחלמה מהירה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך השאלה
-
כאבים בכתףאסף 20/10/2019 | 14:42שלום,אני בן 19 ולפני כמה שבועות החלו לי כאבים בשתי הכתפיים. עשיתי צילום רנטגן ולהכתי לאורתופד שאמר שיש לי חוסר יציבות בכתף וגמישות יתר ובנוסף על כך כתפיים דיספלאטיים והפנה אותי בגלל זה לאורתופד שמתמחה בכתפיים כדי לעבור בדיקה יותר מעמיקה והחלטה על טיפול. רציתי לשאול מה זה אומר כתפיים דיספלאסטיים מכיוון שהתור לאורתופד הוא רק בעוד כמה חודשים ולא מצאתי על כך מידע באינטרנט. בנוסף על כך רציתי לשאול אם יש איזה משהו שאני אוכל לעשות לכאבים בכתפיים עד שאני אתחיל בפיזותרפיה. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתפיים דיספלסטיות
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 13:37תודה על העדכון אסף. המצב אינו שכיח ולכן אכן מומלץ להיבדק על ידי מומחה בתחום. הגדרה של עצמות דיספלסטיות אינה נוגעת רק לכתף ולעצם ההומרוס. היא שכיחה מאד בעצמות שונות בגוף לרבות ברגליים. ישנן מחלות סיסטמיות שונות הגורמות לכך. לעתים יש גורמים מולדים ולעתים נרכשים עם השנים. אינני יכול להתייחס למקרה שלך מבלי שראיתי בעיניים שלי את הצילומים ומבלי שבדקתי אותף, כך שכל תגובתי הנה בערבון מוגבל... מדובר בעיוות צורה ולרוב , מראה אנטומי לא שגרתי של מבנה העצם. יש לברר את המקור לכך. יש גורמים שונים. יש להיכנס לעומק המקרה על ידי מעבר על הצילום ובדיקה גופנית. זה נכון, שבלי קשר למראה הדיספלסטי של העצמות, במידה וקיים כן או לא..., במידה ויש גמישות יתר בכתפיים, ביצוע פיזיותרפיה אמורה לעזור במידה כזו או אחרת. בהצלחה !הוסף תגובה
-
כתפיים דיספלסטיות
אסף 23/10/2019 | 13:23שלום ד"ר ותודה רבה על התשובה. כנראה שכחתי לציין בשאלה הקודמת שלי שהרופא אבחן אצלי כתפיים דיספלסטיות (יש לציין שזה בשתי הכתפיים) לאחר שהוא בדק צילום רנטגן שעשיתי בכתפיים. לפי מה שהוא אמר לי, יש חוסר פרופורציה בין העצם של הזרוע שגדולה מידי לחיבור שלה במקום הכתף ואמר שלכן זה בנוסף לגמישות יתר בדרגה 5 שיש לי נוצר מצב של חוסר יציבות בכתף ואני צריך להיזהר שלא אגיע לפריקת כתף. לכן רציתי לשאול אותך מה המושג כתפיים דיספלטיות אומר (אני מניח שזה עיוות בעצמות מכיוון שזה אובחן בצילום רנטגן) מכיוון שלא הצלחתי למצוא על כך שום מידע באינטרנט, והאם ישנם דרכים אחרות לפתור אותו בלי ניתוח (הוא ביקש ממני לגשת לאורתופד מומחה לכתפיים על מנת שהוא יחליט אם יש צורך בניתוח, אבל כבר עכשיו הפנה אותי לפיזותרפיה בגלל גמישות היתר).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:12שלום רב אסף, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור, כמומחה כתף, אתה יכול לפנות אלי ישירות על מנת שאבדוק אותך (ולא בעוד כמה חודשים...) חשוב לעבור בדיקה גופנית יסודית בכתפיים ובהתאם לממצאים לתת המלצות. אינני יכול לתת לך המלצות ללא הבדיקה, על מנת שלא לסכן אותך בהמלצות מוטעות. האורתופד שבדק אותך אינו מומחה כתף, ויש לשאול אותו למה הוא התכוון שציין כתפיים דיספלסטיות. האם יש לך עיוות אנטומי ? האם יש דלדול שרירי חריג בכתפיים שלך ? האם יש מחלות או בעיות רפואיות אחרות ברקע שלך ? על מנת להחליט האם יש מקום לפיזיותרפיה ומה מהות הפיזיותרפיה ומה ההמלצות לפיזיותרפיה- יש קודם לבדוק אותך. אני זמין לפניות ישירות בדרכים המקובלות באינטרנט. טיפול בכאב - לפי הצורך משככי כאב. כל מטופל מגיב אחרת לכדורים שונים או תכשירים חיצוניים. צריך לבדוק האם יש לך רגישות לתרופות ולנסות להשתמש "מהקל לכבד"... משמע, אם אקמול מספיק, אין טעם לעבור למורפיום... אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתפיים דיספלסטיות
-
קרע תוך סיבי ב - ssp שנותח לפני כעשורניר 15/10/2019 | 12:17שלום, אני בן 44 ושוחה באופן פעיל לפני כעשור עברתי ניתוח של תפירת גיד הסופרספינטוס בעקבות קרע של 1.5 סמ. בשנה האחרונה (באותה יד שבה נותחתי) סבלתי מחוסר נוחות באזור ה beicpes, במהלך שחית חתירה בעיקר בתנועת הגריפה. באולטראסאטנד שעברתי השבוע על הגיד שנותח בעבר נמצא "נפיחות של גיד ה ssp על רקע טנדינוטי עם קרע חלקי תוך סיבי באורך 7ממ. מה זה אומר? האם יש סכנה להגדלת הקרע וסכנה שאצטרך לשקול ניתוח נוסף? מה סיכויי ההצלחה לנתח את אותו גיד פעם נוספת? מה הטיפולים האפשריים מלבד פיזיוטרפיה? תודה, נירהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קרע תוך סיבי ב - ssp שנותח לפני כעשור
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:39שלום רב ניר, ותודה על פנייתך ! מצבך מורכב לאור העובדה שכבר נותחת בעבר. יש לעבור על ממצי הניתוח בדו"ח הניתוח ויש לעקוב אחר מגמת התלונות שלך לאורך זמן מאז הניתוח. חלפו 10 שנים וזה הרבה זמן. יתכן ובלי קשר לניתוח, נוצרה שחיקה הדרגתית ועוד שינויים בגיד ה SS וגיד הבייספס הסמוך לו, במיוחד לאור פעילותך רבת השנים. אינני מכירך ולא בדקתי אותך ולא עברתי על תשאול רפואי מלא שלך על מנת לענות לך ישירות לגופו של מקרה. לגבי שאלותיך, באופן שטחי וכללי ולא לגופו של מקרה אומר ש - 1. יתכן ואם לא תזהר בפעילותך ,הקרע יגדל עם הזמן. פעולות מאומצות עלך הכתף עם "מנוף" גדול רחוקות מהגוף ומעל חגורת הכתפיים מעמיסות ביתר על הגידי ה RC ... 2. שכיח ואף מקובל לבצע ניתוחים חוזרים לתיקון RC. זה לא דבר נדיר, אך יש לשקול טוב טוב את האינדיקציות לכך. לא תמיד כשיש קרע לפי US חובה מייד לנתח. כל מקרה לגופו. קרעים חלקיים קטנים של מספר מילימטרים, פעמים רבות מסתדרים ללא טיפול ניתוחי. בכל מקרה, גם אם יש מקום להתערבות ניתוחית, לא הייתי מסתפק ב US, והייתי מבצע MRI חוזר לכתף לבירור מעמיק יותר של מצב השרירים השונים לבירור שינויים בשריר עצמו, כדוגמת אטרופיה של השרירי (דלדול) והסננה שומנית, המהווים פקטורים פרוגנוסטים להצלחת הניתוח, ולתיאום ציפיות טוב יותר בין המנותח למנתח). לגבי הטיפולים השונים, מעבר לפיזיותרפיה... חשוב לדעת מה הממצאים בבדיקה הגופנית לפני המלצות על טיפול נוסף. כל מקרה לגופו. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע תוך סיבי ב - ssp שנותח לפני כעשור
-
כתףא 17/10/2019 | 14:50שלום. אני בן 20. כבר חצי שנה שאני סובל מכאבים לסירוגין באזור כתף ימין ולעיתים רחוקות בצד שמאל. זה לא כאבים בכתף, טווח התנועה שמור. בחודשים הראשונים הכאבים היו קרוב לעצם הבריח ועכשיו התרחקו אחורה ולצד באזור הטרפז. הכאב הוא כמו שריר שנתפס, וכשכואב כל משקל שאני שם על הכתף כמו תיק מכאיב אבל עדיין טווח התנועה שמור. אורתופד בהתחלה אמר שזו דלקת שרירים אבל עבר הרבה זמן והתופעה עדיין קיימת. מה שיכול לעורר כאב זה שכיבה על הצד. הכאבים באים והולכים כמה פעמים ביום. אני חושש כי אני סובל גם מלחץ על העצב האולנרי שנראה בEMG שחשדו שהוא מגיע מהצוואר אבל האורתופד עמוד שדרה אמר שלא. הכאבים האלה יכולים להיות מהצוואר? אז אולי כדאי לעשות דימות? אם זה לא קשור ממה זה יכול להיות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כתף
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:25שלום רב א', ותודה על פנייתך ! אכן , התמונה מורכבת במקרה שלך ולאור העובדה שאתה בחור צעיר שסובל זה זמן רב מהתלונות שציינת, לא הייתי מזניח המקרה ומבררו לעומק. יש מקרים בהם המקור של הכאב נובע אכן מהצוואר. ציינת שכבר ראה אותך מומחה עמוד שדרה. יתכן ויש מקום לחוות דעת נוספת. יתכן גם, שמקור הכאב אינו מהצוואר אלא מאזור חיבור הצוואר לכתפיים באזור המקלעת העצבית (BRACHIAL PLEUX) אנו מכירים מצבים לא מעטים, בהם לחץ על העצבים באזור זה (מסיבות שונות) יכול לייצר כאב המדמה כאב של עצב לחוץ בצוואר או לחץ פריפרי, כפי שתיארת כשציינת עצב אולנרי... צריך לברר זאת לעומק בבדיקה גופנית לשלול TOS- TOHRACIC OUTLET SYNDROME שזו תסמונת מוצא בית החזה. במצבים אלו יש לחץ על כלי דם ו/או עצבים היוצאים באזור זה כתוצאה ממבנה אנטומי (לחץ של עצם או שריר, או סיבה אחרת באזור הריאות וכלי הדם...) או לחץ חיצוני ותנוחתי... לדוגמה כפםי שתיארת מלץ של תיק כבד או משקל כבד על המקום. אני מייעץ ללך להיבדק על ידי מומחה בתחום כדוגמת כירורג חזה או מומחה כתף ולהתקדם בבירור משם, לפי שיקול קליני וממצאי הבדיקה הגופנית אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף
-
בחירת רופא מומחה רלוונטי לבעיהחגית 16/10/2019 | 11:30לבן שלי (בן 20) כאבים מספר חודשים - באזור שמאלי עליון בגב - נודדים בין צואר/עורף שמאלי, שכמה וכתף שמאלית. לאיזה רופא מומחה היית ממליץ לפנות לבדיקה? אורתופד צואר/כתף/עמוד שדרה? נוירולוג? אודה מאוד על עזרתך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בחירת רופא מומחה רלוונטי לבעיה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:05שלום רב חגית, ותודה על פנייתך ! לגבי התלונות שתוארו בתמציתיות, להערכתי, הכיוון הוא- 1. אורתופד מומחה עמוד שדרה 2. אורתופד מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בחירת רופא מומחה רלוונטי לבעיה
-
כאבים מבית השחי לאורך היד עם נימול ל 2 אצבעותאיזי 14/10/2019 | 08:33שלום, מזה מספר ימים שאני סובל מכאבים עזים לאורך יד שמאל עם נימול ל 2 אצבעות, בדיקת א.ק.ג. שללה בעייה בלב, התחלתי לקחת מוסקול שהקל מעט ובינתיים התפתח חום שעם אקמול הצלחתי להורידו. אין נפיחות של הבלוטה בבית השחי. מה יכולה להיות הסיבה ? ואיך להתגבר על הבעייה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבים מבית השחי לאורך היד עם נימול ל 2 אצבעות
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 12:00שלום רב איזי, ותודה על פנייתך ! כולי תקווה, שבשלב זה (כ 9 ימים לאחר הפנייה...) כבר יש שיפור קליני. במידה ועדיין יש נימולים וזרמים ורדימות יד, יש להיבדק על ידי מומחה כתף ו/או מומחה כף היד. יש לשלול לחץ עצבי. ניתן לבצע בדיקת EMG-NCV לבירור הולכה עצבית, במידה ואין שיפור. אינני מתייחס לבלוטות לימפה בבית השחי או חום או כל תלונות שאינן מתחום האורתופדיה. כמובן, שיש לראות רופא משפחה במידה ויש תלונות בכיוון זה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים מבית השחי לאורך היד עם נימול ל 2 אצבעות
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלות כף רגל של ספורטאים
- פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
- יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
- אולטרסאונד עמוד שדרה
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרופות קשורות
- אטודולק (אטופן)
-
מונחים קשורים
- שלד
- עצם הירך
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם